Interlic

Acum 24 ore
00:00
Funcționarii publici nu vor putea fi membri ai partidelor politice. Interdicția va fi prevăzută în Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.
00:00
Membrii tuturor fracțiunilor parlamentare au avut, astăzi, întrevederi separate cu delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20-21 septembrie curent.
20 septembrie 2018
23:50
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, care şi-a încheiat vizita în Republica Moldova.
23:50
Comisia protecție socială, sănătate și familie, în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație în țara noastră, a organizat astăzi, consultări naționale pentru evaluarea progresului Republicii Moldova în implementarea Planului de acțiuni al Conferinței Internaționale pentru Populație și Dezvoltare.
23:40
La 18 septembrie și-a început activitatea echipa de experți din cadrul a două proiecte de asistență ale Uniunii Europene „Suport pentru reforma administrației publice” cu un buget de 2,8 milioane de euro și „Suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică” cu un buget de 1,9 milioane de euro.
23:40
Posibilitățile de consolidare a cooperării bilaterale moldo-daneze, dar și a dialogului pe dimensiunea de integrare europeană au fost abordate, astăzi, la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip și preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjaersgaard.
23:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii FMI, responsabil pentru Moldova, dl. Ruben Atoyan, și reprezentantul permanent al FMI în țara noastră, Volodymyr Tulin.
23:30
Continuă vizita de lucru la Praga, a vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, care se desfășoară în perioada 18-19 septembrie curent. În cea de-a doua zi oficialul moldovean a avut întrevederi cu președintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului ceh, Radek Vondráček, președintele Comitetului Afaceri Externe al Camerei Deputaţilor, ex-ministrul Afacerilor Externe al R. Cehe, Lubomír Zaorálek, precum și cu președinţii Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare şi Securitate al Senatului, Frantisek Bublan şi, respectiv, al Comitetului pentru Afaceri Europene din Senat, Václav Hampl.
23:20
Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați: E.S Angela Ganninger, Ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova; E.S. Anna Lyberg, Ambasador al Regatului Suediei în țara noastră; E.S. Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, Ambasador al Republicii Portugheze în țara noastră cu reședința la București; E.S. Kęstutis Kudzmanas, Ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova și E.S. Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki, Ambasador al Republicii Sudan în Republica Moldova cu reședința la Bucureşti.
23:20
Fiona Hill, asistentul adjunct al președintelui SUA, Director pentru Europa și Federația Rusă în Consiliul Național de Securitate a încurajat continuarea reformelor în Republica Moldova la întrevederea cu președintele Parlamentului Andrian Candu.
23:00
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit ieri cu Dănuț Andrușcă, Ministrul Economiei din România. Oficialii au discutat despre proiectele comune de infrastructură, inclusiv Transgaz, inițiativele de afaceri şi investițiile în regiune.
22:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut ieri un șir de întrevederi cu membri ai Cabinetului de Miniștri din România, printre care ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Turismului Bogdan Gheorghe Trif, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea și ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.
Ieri
00:00
Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot – probă.
00:00
Inițiativa aparține deputatului Simion Grișciuc și a fost examinată, astăzi, în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Proiectul propune modificarea definiţiei ’’fumat” cu inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii produselor din tutun sau produselor conexe, precum şi inhalarea voluntară a aerosolilor rezultaţi în urma vaporizării substanţelor cu dispozitive electronice de tip ’’ţigaretă electronică” sau al dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combustia amestecului, indiferent dacă fumul sau aerosolii sunt inhalaţi sau expiraţi activ.
00:00
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a examinat, în ședința de astăzi, modificări ale legislației în acest sens. Potrivit proiectului, procedura de constatare amiabilă constă în completarea şi semnarea de către conducătorii de autovehicule, implicaţi în accident, a unui formular de constatare amiabilă de accident, cu recunoaşterea vinovăţiei de către persoana răspunzătoare de producerea acestuia. Ulterior, formularul este prezentat asigurătorului persoanei vinovate împreună cu cererea de despăgubire.
19 septembrie 2018
23:50
Situația complicată privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost examinată astăzi în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Pavel Filip. Premierul s-a arătat îngrijorat de situația periculoasă din țările vecine, România și Ucraina. În România recent pesta a fost confirmată la cea mai mare fermă de porci din țară și a doua ca mărime din UE, fiind sacrificați peste 250 de mii de porci.
23:20
Premierul Pavel Filip a apreciat înalt activitatea ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, în cadrul unei întrevederi de rămas bun care a avut loc astăzi. Prim-ministrul a subliniat că suportul Statelor Unite ale Americii, acordat în mod constant țării noastre, a fost resimțit în diverse domenii prin acțiuni și inițiative concrete.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:40
Partidul Democrat a susţinut propunerile Prim-ministrului Pavel Filip privind remanierile în Cabinetul de miniştri, care au ca scop creşterea eficienţei activităţii Guvernului şi a echipei Executivului.
20:30
Ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu partenerii companiei de servicii profesionale de consultanță și audit, PricewaterhouseCoopers (PwC), din România. Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei delegației Republicii Moldova în România. Discuțiile s-au axat asupra dezvoltării tehnologice a economiei naționale și experienței privind managementul întreprinderilor după standarde de guvernanță corporativă, acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru eficientizarea activității mediului de afaceri și Parcului IT din Republica Moldova.
20:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, conduce delegația Republicii Moldova, care participă la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări, privind impulsionarea dezvoltării și cooperării economice a țărilor din regiunea 3SI, desfășurat în perioada 17-18 septembrie la București, România. Participanții Forumului de Afaceri vor aborda subiecte ce țin de interconexiunile energetice, de transport și digitale în regiunea 3SI, precum și privind potențialul de dezvoltare a inovațiilor în regiune.
20:20
Instituțiile de profil ale Chinei, specializate în formarea cadrelor diplomatice, au apreciat decizia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind crearea, în premieră, la Chișinău a Institutului Diplomatic Național și sunt dispuse să ofere expertiza diplomatică sectorială acumulată pe parcursul anilor în acest domeniu.
20:20
Primăria orașului Tianjin va susține proiecte de înfrățire a zonelor economice libere din China cu cele din Republica Moldova, care va permite extinderea prezenței companiilor naționale din ambele țări pe piețele celor două state. Declarația a fost făcută de Primarul orașului Tianjin, Zhang Guoqing, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru în Republica Populară Chineză.
20:00
În perioada 10-13 septembrie 2018, experții sectoriali de pe cele două maluri ale Nistrului au efectuat o vizită de studiu la Varșovia, în cadrul căreia s-au familiarizat cu experiența pozitivă a Republicii Polone și ale Uniunii Europene în domeniul protecției proprietății intelectuale, cu luarea în considerare a exigențelor stabilite de către Organizația Mondială a Comerțului.
17 septembrie 2018
23:30
Astăzi, 17 septembrie 2018, la Chișinău, a avut loc prima ședință a Comisiei moldo-ucrainene privind utilizarea stabilă și protecția bazinului râului Nistru. La eveniment au participat membrii Comisiei moldo-ucrainene, reprezentanți ai autorităților publice centrale din Republica Moldova, ai organizațiilor internaționale din domeniul apelor, partenerii de dezvoltare, etc.
23:30
Misiunea OSCE în Moldova își exprimă îngrijorarea cu privire la exercițiile militare cu construirea podului de pontoane, organizate de către așa-numitele forțe armate transnistrene (FAT) în Zona de Securitate lângă Tiraspol pe 14 septembrie.
23:30
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului lansează cel de-al doilea apel de depunere a cererilor de solicitare a subvenţiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural.
23:20
„Am încercat să fim pentru mediul de afaceri un partener, să stimulăm producătorii și investițiile, dar și să aplicăm sancțiuni atunci când e cazul, și înțelegem că am mers bine până acum. O creștere economică de 5,2% înseamnă că motoarele economiei funcționează în ritm alert”, a spus prim-ministrul.
23:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, conduce delegația Republicii Moldova, care participă la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări, privind impulsionarea dezvoltării și cooperării economice a țărilor din regiunea 3SI, desfășurat în perioada 17-18 septembrie la București, România. Participanții Forumului de Afaceri vor aborda subiecte ce țin de interconexiunile energetice, de transport și digitale în regiunea 3SI, precum și privind potențialul de dezvoltare a inovațiilor în regiune.
23:00
Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA) a aprobat noul Program de oportunități strategice pentru Republica Moldova pentru anii 2019 - 2024 în valoare de 40 milioane USD. Decizia a fost adoptată după solicitarea ambasadorului Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, în cadrul celei de-a 124-a sesiuni a Consiliului Executiv al FIDA.
23:00
Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Banca Mondială și progresele înregistrate în implementarea Cadrului de Parteneriat cu Țara al Grupului Băncii Mondiale au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și Satu Kahkonen, Director de țară pentru Belarus, Moldova și Ucraina.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.