Interlic

Acum 24 ore
22:20
Victimele deportărilor staliniste vor fi comemorate, la data de 6 iulie, printr-o serie de activități la nivel național. Premierul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință de lucru, în cadrul căreia a dispus crearea Comitetului organizatoric pentru desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei comemorării victimelor deportărilor staliniste.
22:20
Asigurarea pieței interne cu gaze naturale, tranzitul acestora, reorganizarea SA „Moldovagaz” conform practicilor europene, dar și perspectivele dezvoltării colaborării dintre țara noastră și compania „Gazprom”, au fost principalele teme de discuție la întrevederea de astăzi dintre prim-ministrul Pavel Filip și vicepreședintele SA „Gazprom”, Valerii Golubev.
22:20
Parlamentul, în ședința de astăzi, a examinat un proiect de modificare și completare a unor acte legislative, în acest sens.Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost susținută, în prima lectură, de majoritatea parlamentarilor prezenți.
22:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat astăzi cu reprezentanții companiei azere ALKE, specializată în construcții, despre dezvoltarea infrastructurii din țara noastră. În cadrul discuțiilor, părțile au evaluat necesitățile Republicii Moldova privind construcția și reparația drumurilor, precum și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din localități.
22:10
Parlamentul, în ședința de astăzi, a modificat Codul navigaţiei maritime comerciale al Republicii Moldova. Inițiativa aparține deputatului Anatolie Labuneț și a fost susținută de 66 de deputați, în lectură finală.
22:10
Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și a fost susținută, în I lectură, de plenul Parlamentului. Potrivit proiectului, conducătorii auto vor fi obligați să aplice în trafic norme de conducere preventivă şi să nu desfăşoare în timpul mersului activităţi ce le distrag atenţia de la condus, manifestate inclusiv prin folosirea telefoanelor mobile sau a dispozitivelor similare, cu excepţia apelurilor telefonice prin dispozitive tip “mâini libere” fără fir, integrate ale vehiculelor.
22:00
Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat astăzi harta online „Drumuri bune pentru Moldova”, care poate fi vizualizată pe site-ul www.drumuribune.md. Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea să vizualizeze, în regim online, informația actualizată despre lucrările de reabilitare și construcție a drumurilor naționale și locale, în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”.
22:00
Proiectul a fost examinat, în cadrul ședinței de astăzi, a Parlamentului și susținut de majoritatea deputaților prezenți, în I lectură. Modificările propuse concretizează faptele ce constituie abateri disciplinare ale judecătorilor, reglementează selectarea membrilor colegiului disciplinar, revede mecanismul de examinare a abaterilor disciplinare și fortifică rolul inspectorului-judecător.
22:00
Modificări și completări ale unor acte legislative în acest sens au fost examinate, în ședința de astăzi, a Parlamentului. Proiectul prevede că Programul integrat de gestionare a dosarelor este unic pentru toate instanţele de judecată și este parte componentă a Sistemului informaţional judiciar. Utilizarea acestuia va fi obligatorie pentru toate instanţele de judecată. Gestiunea Programului şi asigurarea controlului asupra funcţionalităţii acestuia se va efectua de către Agenţia de administrare a instanţelor judecătoreşti.
21:50
Posibilitățile de dinamizare a cooperării bilaterale în domeniul livrării de gaze naturale au fost discutate astăzi de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev. De asemenea, oficialii au evaluat situația curentă în domeniul livrării de gaze naturale în Republica Moldova de către concernul rus.
Ieri
22:50
Statul va compensa acestora 50 la sută din creditul ipotecar luat pentru procurarea locuinței. În acest scop, Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul privind modul de acordare a compensaţiilor în cadrul Programului de stat „Prima casă”. Acest proiect a fost denumit „Prima casă 2”.
22:50
Guvernul a aprobat astăzi semnarea unui precontract cu un consorțiu internațional de investitori, care prevede cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou emise de banca de importanță sistemică BC „Moldova Agroindbank” SA, după ce ieri consorțiul a primit permisiunea Băncii Naționale a Moldovei pentru achiziționarea a 41,09% din acțiunile acestei bănci comerciale.
22:20
O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, pentru sporirea calității controalelor privind siguranța alimentelor.Proiectul prevede aprobarea într-o redacție nouă a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ANSA, cu menținerea statutului actual al acesteia - de autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului. Documentul stabilește misiunea, funcțiile și drepturile Agenției.
22:20
Astăzi Guvernul a avizat pozitiv proiectul care urmărește îmbunătățirea procesului de emitere, acordare, acceptare și rambursare a valorii tichetelor de masă. Proiectul stabilește o serie de reguli clare pentru salariați, angajatori, operatori și pentru unitățile comerciale sau de alimentație publică, în vederea respectării legislației cu privire la tichetele de masă. De asemenea, documentul prevede includerea în Codul Contravențional a sancțiunilor pentru admiterea abaterilor.
22:20
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru săptămâna curentă. Plenul Parlamentului va examina propunerile de modificare și completare a Legii privind deșeurile, a Legii cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor, a Codului contravențional, precum și câteva proiecte de modificare și completare a unor acte legislative.
22:20
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat marți, 19 iunie 2018, achiziționarea de către un consorțiu internațional de investitori a pachetului de acțiuni în mărime de 41,09% din capitalul social al băncii comerciale „MOLDOVA - AGROINDBANK” S.A..
22:10
Guvernul a aprobat astăzi Programul „Armata Profesionistă 2018-2021”, care are drept scop prioritizarea domeniilor de dezvoltare a sectorului de apărare. Documentul stabilește obiectivele de bază, etapele profesionalizării armatei șiprocedurile de monitorizare a implementării măsurilor planificate.
22:10
Actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incita instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani. Respectivele modificări la Codul penal au fost aprobate astăzi de Executiv, pentru neadmiterea cazurilor de încălcare a drepturilor omului. În ultimii ani, s-au înregistrat mai multe cazuri de violență asupra cadrelor medicale, iar recent un medic a fost bătut de către soțul unei paciente care a decedat.
22:10
Un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii privind achiziţiile publice a fost aprobat astăzi de Guvern. Documentul stabileşte că autoritatea contractantă, înainte de iniţierea procedurii de atribuire, va putea organiza consultări ale pieţei prin comunicarea cu experţi independenţi, autorităţi publice sau operatori economici, dar cu o condiţie - să nu fie încălcate principiile de concurență.
22:00
Proiectul a fost examinat, în cadrul ședinței de astăzi, a Comisiei juridice, numiri și imunități și va fi propus spre dezbatere plenului Parlamentului. Modificările propuse concretizează faptele ce constituie abateri disciplinare ale judecătorilor, reglementează selectarea membrilor colegiului disciplinar, revede mecanismul de examinare a abaterilor disciplinare și fortifică rolul inspectorului-judecător.
22:00
Modificări și completări ale unor acte legislative în acest sens au fost examinate, în ședința de astăzi, a Comisiei juridice, numiri și imunități. Proiectul prevede că Programul integrat de gestionare a dosarelor este unic pentru toate instanţele de judecată și este parte componentă a Sistemului informaţional judiciar.
21:40
Procesul de pregătire pentru examinarea proiectului de rezoluție intitulat „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” în cadrul Adunării Generale ONU a fost analizat astăzi, la o ședință convocată de prim-ministrul Pavel Filip.
21:40
Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, împreună cu reprezentanții a șapte companii străine și conducerea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei”, a inspectat astăzi infrastructura feroviară pe tronsonul Chișinău-Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, pentru a determina volumul de lucrări de reabilitare a căilor ferate ce urmează a fi efectuat. Companiile interesate de modernizarea a 250 de km de cale ferată sunt din România, Ucraina, Federația Rusă și Kazahstan.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:00
Mai multe organizații neguvernamentale, printre care și Centrul de Investigații Jurnalistice, solicită Cabinetului de Miniștri să introducă într-un proiect de lege privind achizițiile publice, ce urmează a fi aprobat miercuri, 20 iunie, o prevedere care să asigure mai multă transparență în procesul de achiziții publice.
13:00
După două amânări, mandatul de primar al lui Andrei Năstase nu a fost validat. Decizia a fost pronunțată marți, 19 iunie, de către magistrata Rodica Berdilo de la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău după mai bine de trei ore de deliberare. Ședința de judecată a avut loc cu ușile închise.
12:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumurilor din localitatea Step-Soci, raionul Orhei, unde sunt reabilitate cinci artere adiacente drumului principal. Chiril Gaburici a apreciat că tronsoanele de drum sunt reparate mai devreme decât termenii stabiliți și a cerut antreprenorilor să execute lucrările de construcție calitativ, conform cerințelor înaintate.
19 iunie 2018
23:10
În ședința de astăzi Comisia Electorală Centrală (CEC), a luat act de rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali din campania electorală a alegerilor locale noi, pentru funcția de primar, din 20 mai și 3 iunie 2018. Astfel, în urma examinării, CEC a stabilit că rapoartele a 10 concurenți electorali au fost întocmite și prezentate în conformitate cu prevederile Codului electoral și ale Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale.
22:50
La 18 iunie curent, la sediul Misiunii OSCE din or. Tiraspol a avut loc şedinţa grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale, cu participarea reprezentanţilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”. Delegaţia din partea Chişinăului a fost condusă de Secretarul de stat pentru domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii Vitalie Tarlev, coordonator al grupului de lucru.
22:50
Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de monitorizare și control a agenților economici care gestionează săli de ceremonii și/sau restaurante, dar și a comercianților de flori, activități ce prezintă riscuri sporite de evaziune fiscală.
22:50
Susținem Republica Moldova în efortul de a continua calea reformelor asumate de autoritățile de la Chișinău și suntem dispuși de a acorda tot sprijinul necesar în acest proces. Declarația a fost făcută de deputatul conservator, președintele grupului parlamentar de prietenie cu Moldova, John Whittingdale, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în perioada 17 – 20 iunie, curent.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.