Interlic

Acum 24 ore
13:10
ÎCS Premier Energy SRL a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică solicitarea de ajustare, aprobare şi aplicare a preturilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice pentru anul 2020.
12:30
Potrivit MAEIE, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de Regimul liberalizat de vize cu statele din Spațiul Schengen, iar autoritățile continuă să îndeplinească condiționalitățile ce au stat la baza liberalizării regimului de vize, se constată în cel de-al treilea Raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de suspendare a regimului de vize cu Uniunea Europeană, publicat astăzi.
12:20
Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au organizat ieri, 10 iulie, etapa finală a Concursului Naţional „Cel mai bun plan de afaceri”, ediţia 2020.Scopul concursului este de a susține spiritul antreprenorial al elevilor din învățământul profesional tehnic, prin promovarea celor mai bune planuri de afaceri.
12:20
Situația social-economică din Republica Moldova și perspectiva semnării unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) au fost discutate astăzi, în cadrul unei videoconferințe de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean cu Ruben Atoyan, şeful misiunii FMI pentru Moldova și Volodymyr Tulin, reprezentantul permanent al FMI în Moldova. La discuții a participat și directorul Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei.
12:10
Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că în zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30˚C, se interzice circulația mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 tone, pe drumurile naționale cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, în intervalul orelor 10.00 – 20.00.
12:10
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în acest sens, a fost aprobată o hotărâre de Guvern care prevede declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de reabilitare şi extindere a drumurilor publice naționale: M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina – 19 km, R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România – 1 km, R6 Chișinău – Orhei – Bălți – 13 km, R14 R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina – 9 km, R26 Bender – Căușeni – Cimișlia – 15 km.
12:10
Stadiul actual privind organizarea reuniunii anuale a ambasadorilor și atașaților economici, planificarea deschiderii birourilor comercial-economice în țările de interes economic pentru Republica Moldova, precum și organizarea periodică a webinarelor tematice au fost subiectele discutate în cadrul ședinței grupului de lucru comun privind diplomația economică. Din cadrul grupului de lucru fac parte Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și Agenția de Investiții.
12:00
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, joi, 9 iulie, Parlamentul Republicii Moldova a votat în lectura finală, o serie de modificări la Codul Muncii.
12:00
Persoanele asigurate vor beneficia începând de astăzi, 10 iulie, de mai multe medicamente compensate. Prin Ordinul comun nr.584/146-A din 23.06.2020 al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) a fost completată cu cinci denumiri comune internaționale. Ordinul respectiv a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
11:50
Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, alte 258 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 6 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.
11:50
Comisia Europeană a aprobat ieri debursarea celei de-a doua tranșe în cadrul asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova. Suma constituie 30 milioane de euro, dintre care 20 milioane - drept împrumut pe termen lung și 10 milioane euro sub formă de grant.
11:40
Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. În cadrul acesteia s-a decis alocarea a cca 12 milioane de lei din Fondul de Intervenții pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din mai multe localități ale Republicii Moldova.
11:40
La Guvern a avut loc ședința online a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul Ion Chicu. În cadrul acesteia, s-a făcut bilanțul situației epidemiologice și s-au stabilit acțiunile necesare a fi întreprinse în continuare.
11:30
În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, a Hotărârii nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, de declarare, la propunerea Directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, ca urmare a analizei situației epidemiologice actuale, Comisia națională extraordinară de sănătate publică,
Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Echipa Termoelectrica examinează în permanență soluții prin care să crească confortul consumatorilor și să contribuie la prestarea serviciilor de termoficare sustenabile și cât mai prietenoase mediului.
23:10
Raportul de evaluare a activității „Moldova IT Park” în anul 2019 a fost prezentat astăzi, 7 iulie, de către Secretarul de stat, Vitalie Tarlev, în cadrul unui briefing organizat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.
23:00
Raportul statistic privind evoluția pieței comunicațiilor poștale în anul 2019, publicat astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) pe pagina www.anrceti.md, arată că veniturile realizate din vânzarea serviciilor poștale au crescut, comparativ cu anul 2018, cu 11,1% și au însumat circa 403 mil. lei, iar traficul total de trimiteri poștale s-a majorat cu 7,6% și a alcătuit peste 62,3 mil. de trimiteri.
22:50
Comisia parlamentară de control al finanțelor publice a desfășurat, în regim online, audierea Raportului auditului performanței activității întreprinderilor de stat al căror fondator în anii 2015-2018 a fost Agenția ”Apele Moldovei”.
22:50
Comisia de control al finanțelor publice a Parlamentului Republicii Moldova a audiat, în ședința de astăzi, un raport privind decizia alocării mijloacelor financiare în sumă de până la 71306,2 mii lei Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”.
22:40
Parlamentul va institui indemnizația, acordată din bugetul de stat, pentru urmașii personalului medical decedat ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid-19. Comisia de control al finanțelor publice, în ședința de astăzi, a avizat pozitiv un proiect de lege elaborat de Guvern în acest scop.
22:40
Membrii Comisiei de control al finanțelor publice au audiat, în regim on-line, raportări ale mai multor instituții privind acțiunile de eficientizare a administrării întreprinderilor de aprovizionare cu apă.
22:30
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, în cadrul căreia au fost inițiate negocierile unui nou program cu FMI. La ședința online a participat și guvernatorul BNM, Octavian Armașu.
22:30
Peste 30 de antreprenori din Republica Moldova au beneficiat de un program educațional privind depășirea crizei în afaceri, desfășurat de către ODIMM prin intermediul Proiectului transnațional dunărean DanubeChance2.0.
22:20
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 235 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 3 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (Federaţia Rusă-1, Polonia-1, Italia-2).
22:20
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, încă un pas în transparența informațiilor despre distribuirea resurselor în lupta cu noul coronavirus. Este vorba de noua funcționalitate a platformei tender.health, care permite vizualizarea și analiza datelor despre donațiile externe si interne ale partenerilor Republicii Moldova, donate pentru consolidarea capacităților instituțiilor medico-sanitare publice, implicate în tratamentul COVID-19.
22:20
Ion Chicu a discutat, în cadrul unei ședințe online, cu reprezentanții Comunității Contabililor din RM. Au fost abordate principalele probleme confruntate zilnic de contabili, inclusiv impactul modificărilor operate în codul Fiscal și proiectele care urmează a fi implementate în perspectivă.
6 iulie 2020
22:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține mediul cultural, fie el de stat, privat sau asociativ. Astfel, pentru prima dată, în anul 2020, proiectele culturale ale organizațiilor necomerciale sunt finanțate în avans în proporție de 70%, iar cota de finanțare din totalul unui proiect a crescut de la maximum 50% la 80%.
22:30
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, chestionarul „Evaluarea impactului COVID-19 asupra climatului de afaceri” care va fi realizat în perioada 6-18 iulie 2020, este adresat întreprinderilor din toate sectoarele economiei naționale.
22:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat lucrările de construcție a drumului R1, pe segmentul de ocolire din s. Bahmut, raionul Ungheni.
22:20
Astăzi, 6 iulie, comemorăm victimele represiunilor staliniste, astăzi împlinindu-se 71 de ani de la cel mai mare val al deportărilor, fiind marcată zi de doliu naţional, în memoria persoanelor care au avut de suferit de pe urma represiunilor politice. În Iulie 1949, peste 35 de mii de oameni au fost urcați în vagoane și duși în lagăre de muncă forțată.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.