Interlic

Acum 24 ore
21:40
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la conferința de nivel înalt organizată de banca centrală a Olandei pentru membrii constituenței FMI.
21:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat cu reprezentanții din domeniul tehnologiilor informaționale despre dezvoltarea industriei TIC în Republica Moldova, provocările cu care se confruntă, dar și oportunitățile pentru atragerea companiilor IT străine.
21:10
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a avut, în după amiaza zilei de astăzi, o întrevedere cu Simone Giger, Directorul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, oficialii au revizuit planul de cooperare în domeniul agriculturii și mediului și și-au exprimat disponibilitatea de a identificat noi direcții de cooperare.
20:50
Posibilitățile de avansare în dosarul transnistrean și de consolidare a mandatului OSCE în Republica Moldova au fost abordate astăzi de premierul Pavel Filip și Secretarul General al OSCE, ambasadorul Thomas Greminger.
20:20
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul UE pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, în marja Conferinţei de securitate de la Munchen.
20:20
În cadrul vizitei de lucru la Munchen, prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Jan Hecker, consilier în domeniul afacerilor externe al Cancelarului federal al Germaniei. Părțile au avut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-germană şi realizarea reformelor europene în țara noastră.
20:20
Prim-ministrul Pavel Filip și prim-ministrul Republicii Polonia, Mateusz Morawiecki, au examinat astăzi posibilitățile de consolidare a cooperării moldo-polone, în cadrul unei întâlniri la Munchen.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:10
Banca Națională a Moldovei (BNM) avertizează utilizatorii serviciilor de plată că riscă să piardă sumele investite în “monede virtuale”.
10:00
Anual, până la 1 iulie, Comisia parlamentară drepturile omului și relații interetnice va raporta despre măsurile întreprinse de Legislativ cu privire la egalitatea de gen. Biroul permanent a hotărât aceasta la ședința din săptămâna curentă.
10:00
Documentele și materialele privind activitatea Parlamentului și a subdiviziunilor acestuia sunt sistematizate în depozitarul instituțional e-Arhiva. Biroul permanent a aprobat, la ședința din săptămâna curentă, Regulamentul privind organizarea și funcționarea fondului arhivistic, administrarea și gestionarea depozitarului instituțional e-Arhiva a Legislativului.
09:50
Prim-ministrul Pavel Filip efectuează, în perioada 16-18 februarie a.c., o vizită de lucru în Bavaria, Republica Federală Germană, unde va participa la Conferința pe probleme de securitate de la Munchen.
09:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la ședința Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), privind examinarea rezultatelor implementării, în anul 2017, a Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) pentru anii 2016-2020 și aprobarea Planului anual de finanțare pentru acest an.
09:40
Oportunitățile de dezvoltare a sectorului industrial, problemele din domeniu, dar și soluțiile propuse au fost discutate astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și Secretarul general de stat, Iulia Costin, cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.
15 februarie 2018
23:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Turcia. Părțile au discutat despre domeniile în care oamenii de afaceri turci pot investi, cum ar fi tehnologia informației și telecomunicațiilor, construcții, industria ușoară etc.
23:30
Problemele din transport, politicile și obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru dezvoltarea acestui domeniu au fost discutate astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și reprezentanții transportatorilor, în cadrul unei ședințe organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova.
23:30
Republica Moldova progresează în implementarea prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană ce vizează Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA). Ministerul Economiei și Infrastructurii a participat la Reuniunea Grupului de lucru ad-hoc pentru Acorduri de Asociere al Adunării Parlamentare EURONEST. În cadrul Reuniunii, consilierul ministrului Economiei și Infrastructurii, Iulia Vitiuc, a prezentat realizările obținute de țara noastră pe parcursul a trei ani. Reuniunea a avut loc la Tbilisi, Georgia, și a întrunit reprezentanți din Republica Moldova, Georgia și Ucraina.
23:20
Un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au înaintat, în ședința plenară de astăzi, moțiune simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici.
23:10
Parlamentul a instituit, în ședința de astăzi, Ziua Concurenţei, care va fi sărbătorită anual, la 30 iunie. Inițiativa a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință.
23:10
Partea vătămată, partea civilă şi partea civilmente responsabilă vor avea dreptul de a lua cuvântul în dezbaterile judiciare. Deputații au votat, în ședința de astăzi, completări ale Codului de procedură penală al Republicii Moldova, în lectură finală, cu votul a 79 de deputați.
23:10
În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a examinat și votat în I lectură, un proiect de modificare a legislației în acest sens. Noile modificări prevăd că Agenţia Servicii Publice va înregistra publicaţiile periodice şi agenţiile de presă, asociaţiile obşteşti, inclusiv filialele şi reprezentanţele acestora, fundaţiile, filialele şi reprezentanţele fundaţiilor străine, patronatele, sindicatele, cultele religioase şi părţile componente ale acestora. De asemenea, va înregistra partidele politice şi organizaţiile de mediere.
23:10
În baza acordului comun al soţilor, căsătoria va putea fi desfăcută de către organul de stare civilă. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificarea și completarea unor acte legislative, în lectură finală.
00:20
BERD a numit-o pe Angela Sax în calitate de noua șefă a biroului său din Republica Moldova. Doamna Sax a fost prezentată astăzi autorităților de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, în timpul vizitei sale la Chișinău. Dna Sax va prelua noul său post în aprilie 2018.
14 februarie 2018
23:30
Proiectul de lege privind noul Cod vamal al Republicii Moldova este deja supus dezbaterilor publice, la care sunt invitați reprezentanții tuturor părților interesate. Prima rundă de discuții pe marginea acestui proiect a avut loc astăzi, în incinta Aparatului Central al Serviciului Vamal, reunind mai mulți reprezentanți ai asociațiilor de business.
23:20
Raporturile ce apar în procesul schimbului de date între sistemele informaţionale deţinute de autorităţile şi instituţiile publice, autorităţile administrative autonome şi alte organizaţii ar putea fi reglementate prin lege. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat și avizat, în ședința de astăzi, proiectul de lege cu privire la schimbul de date și de interoperabilitate.
23:10
În ședința de joi, 15 februarie, deputații vor examina modificările și completările la Codul familiei, Codul de procedură penală, Legii privind piața de capital, Legii cu privire la asociațiile obștești, Legii cu privire la statutul judecătorului, Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale.
23:00
Serviciile publice guvernamentale vor fi modernizate şi digitizate. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia protecție socială, sănătate și familie au examinat și avizat, în ședințele de astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru SUA pentru realizarea unui proiect în acest sens.
23:00
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare apreciază realizările înregistrate de Republica Moldova și tendințele ascendente de schimbare în bine, încurajând continuarea reformelor. Poziția a fost anunțată la întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Președintele BERD, Suma Chakrabarti, aflat într-o vizită la Chișinău.
22:50
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, calendarul audierilor planificate pentru această perioadă. Astfel, cele 10 comisii vor organiza audieri publice și vor asigura controlul asupra respectării termenelor de executare a legislației de către Guvern, ministere, alte instituții și autorități publice. În urma audierilor, controalelor și vizitelor de documentare deputații vor înainta autorităților centrale recomandări de îmbunătățire a legislației.
18:00
Președintele Republicii Modova a avut o întrevedere cu Rashid S. Al-Rashid din Arabia Saudită, fondator și președinte al unui mare grup de companii din domeniul construcției, producerii energiei alternative, prestării serviciilor medicale, dezvoltării turismului, filantropiei, ș.a.
18:00
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu familia regală, la invitația Sheicului Faisal Bin Sultan Bin Salem Al Qassimi, Guvernator al emiratului Sharjah (unul dintre cele 7 Emirate) din 1972 și pînă în prezent, membru al Consiliului Suprem al Uniunii Emiratelor Arabe Unite, istoric, fondator al Băncii Arabe Unite și al unor grupuri de companii în diverse domenii.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.