Interlic

Acum 24 ore
22:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni duminică, 28 februarie, cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, care se va afla la Chișinău.
22:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezidat astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), în cadrul căreia s-a discutat despre concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și despre creșterea prețurilor la carburanți.
22:42
În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, urmare a analizei evoluției situației epidemiologice în plan național și internațional, Comisia națională extraordinară de sănătate publică constată că situația epidemiologică se agravează rapid.
22:30
CNESP constată că situația epidemiologică în Republica Moldova se agravează rapid. În timp ce în țările din regiunea europeană în ultimele săptămâni se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50%, apoi în Republica Moldova se înregistrează o creștere esențială a numărului cazurilor noi și creșterea ponderii testelor pozitive. Deja, zilnic se înregistrează un număr mediu 20 de decese.
22:30
În scopul asigurării securităţii, protecţiei vieţii şi sănătăţii copiilor, elevilor, studenților și cadrelor didactice urmare a evoluției situației epidemiologice și în temeiul Hotărârii nr. 47 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a emis ordinul nr. 197/2021 cu privire la organizarea procesului educațional, la distanță, în perioada 1-15 martie 2021, în învățământul primar, gimnazial, liceal, extrașcolar, în instituțiile publice și private (cu excepţia, perioadei de vacanţă 5 -8 martie 2021).
22:20
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) lansează primul apel de depunere a cererilor pentru solicitarea plăților directe per cap de animal. Astfel, în perioada 1 aprilie – 4 iunie 2021, deținătorii animale pot depune dosarele de solicitare a plăților la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).
22:20
Starea actuală a economiei Republicii Moldova, sectoarele cele mai afectate de criza pandemică, prognozele și prioritățile de intervenție pe termen mediu pentru a contribui la redresarea economică – au fost unele dintre subiectele abordate în cadrul evenimentului EU Debates Cafe organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), pe 25 februarie curent, cu tema „Un plan de investiții și relansare economică pentru Republica Moldova: necesități, priorități, surse”.
22:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, Guvernul a aprobat la data de 30 noiembrie 2020, proiectul Legii fondurilor Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală (FAOAM) pentru anul 2021, în care este prevăzută la Subprogramul „Programe naționale și speciale în domeniul ocrotirii sănătății” suma de 45,0 mln. lei, pentru acoperirea cheltuielilor legate, inclusiv, de achiziția vaccinului împotriva COVID-19.
22:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit astăzi, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. În perioada 28 februarie – 3 martie, în țară urmează să ajungă 14.400 doze de vaccin AstraZeneca (producător Coreea de Sud).
22:00
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 1452 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
Ieri
21:20
Deputații PAS Radu Marian, Veronica Roșca, Virgil Pâslariuc, Ion Groza și Dumitru Alaiba au înregistrat, la 24 februarie curent, o inițiativă legislativă care prevede realizarea unui audit extern al Consiliului Concurenței. Scopul acestui audit este să evalueze prestația acestei instituții în ultimi ani și să deschidă calea către schimbarea conducerii.
21:10
Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Lilia Palii, a participat astăzi, la forumul online – „Măsuri anti-criză și dezvoltarea turismului în timpul pandemiei. Ucraina, Moldova, Belarus”, organizat de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM) în comun cu Asociația Industriei Ospitalității din Ucraina.
21:10
În Republica Moldova nu poți afla câte impozite plătește o Întreprindere de Stat sau lista companiilor care beneficiază de rambursarea TVA din buget. De asemenea, nu ai acces la informația de bază despre companiile care câștigă licitații de la stat și asta, conform legii, se motivează că ar fi secret fiscal.
21:00
Peste 70 de producători agricoli, membri ai Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) create atât în perioada Compact, cât și post-Compact, au participat astăzi în cadrul celei de a VII-a ediții a conferinței anuale a AUAI, organizată cu suportul Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) și Proiectul USAID Agricultura Performanta în Moldova (APM). Evenimentul s-a desfășurat în regim mixt.
21:00
Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, în luna ianuarie a anului 2021, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit 3 127,8 mil. lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, s-a înregistrat o creștere de 13,6% sau cu 374,2 mil. lei.
21:00
În perioada 24 – 25 februarie, în format de videoconferință s-a desfășurat cea de-a 6-a reuniune a Subcomitetului Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru energie, mediu, politici climatice, transport şi protecţie civilă. Această reuniune este prima din acest an în cadrul dialogului instituționalizat cu Uniunea Europeană și este axată pe monitorizarea implementării Acordului de Asociere.
20:50
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 1736 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
20:50
Membrii Consiliului Sectorial în domeniul asistenței externe în educație s-au întrunit astăzi, 25 februarie, în ședință pentru a discuta prioritățile sectorului pentru anul 2021 și pe termen mediu.
20:50
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Sala cu Orgă organizează în perioada 1-10 martie, cea de-a 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2021”. Programul spectacolelor a fost prezentat astăzi, 25 februarie, în cadrul unei conferințe de presă.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:00
Raportul a fost elaborat în cadrul și cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID) și prezentat public într-o ședință online, pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM. În debutul ședinței, reprezentantul Misiunii USAID Moldova, Corneliu Rusnac, a menționat că ”Raportul prezentat și discutat astăzi, reprezintă încă o acțiune prin care USAID a susținut Guvernul Republicii Moldova în totul ce înseamnă digitalizarea economiei și dezvoltarea comerțului electronic”.
22:40
Aproximativ 1,5 miliarde de lei au fost planificați în anul 2021 în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) pentru combaterea COVID-19.
22:40
Drept urmare a ultimelor evoluții pe piața produselor petroliere, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o abordare subiectivă și neargumentată, prezentă în spațiul public în raport cu rolul și atribuțiile funcționale ale Agenției la subiectul dat.
22:30
Astăzi, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, a avizat pozitiv un proiect de modificare a Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali. Acesta are drept scop combaterea cazurilor de escrocherie, spălări de bani și falsificări de acte de către întreprinderile fantome sau dobânditori de întreprinderi de rea credință.
22:20
Comisia drepturile omului și relații interetnice a desfășurat, astăzi o ședință de lucru cu participarea directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor și a altor reprezentanți ai ANP, în cadrul căreia s-au discutat subiectele de importanță majoră a sistemului penitenciar.
22:20
Janez Kopac, Directorul Secretariatului Comunității Energetice, a prezentat în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Raportul anual de implementare pe domeniul energetic pentru Moldova.
22:20
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat opinia Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului privind aplicarea negocierilor directe cu companiile ofertanți de autobuze.
22:20
Un deputat propune stabilirea normelor generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra proiectului de modificare a Legii privind piața produselor petroliere, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Alexandru Oleinic, membru al Comisiei.
22:00
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în țara noastră, și Igor Pokanevych, șeful oficiului Organizației Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova. Principalul subiect de discuție a fost gestionarea pandemiei de Covid-19 la nivel local și global.
21:50
În contextul situației epidemiologice nefavorabile și a creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19, în mai multe spitale municipale și raionale.
21:50
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, reprezentanții instituțiilor naționale de acreditare și de control au participat, astăzi, la un atelier de instruire și de asistență tehnică pentru implementarea Regulamentului Uniunii Europene 848/2018 privind producția ecologică.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.