Interlic

Acum 24 ore
22:20
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Subiectul discuției a vizat cooperarea economică dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, prioritate a fost acordată implementării Acordului de Asociere şi Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).
22:10
Suma granturilor constituie 11,02 mln lei, ceea ce va favoriza investiții în economie de circa 15,34 mln lei. În cadrul ședinței Comitetului de supraveghere al Programului-pilot „Femei în Afaceri”, care s-a desfășurat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, au fost examinate și aprobate 81 de proiecte investiționale din cele 151 care s-au înregistrat în concurs. Acestea fac parte din cel de-al treilea Apel de proiecte investiționale finanțate de Uniunea Europeană.
22:00
Modalităţile concrete de intensificare şi aprofundare a relaţiilor moldo-române, precum şi acţiunile planificate pentru realizarea proiectelor bilaterale de interes comun, vor fi discutate de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, în cadrul reuniunii Grupului de lucru interministerial dintre Republica Moldova şi România, care se va desfăşura la Bucureşti pe 23 iulie 2019.
21:50
Normele electorale care vizează organizarea scrutinele locale rămân neschimbate, iar alegerile locale generale se vor desfășura conform legislației în vigoare, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).
21:50
„Cetățenii își doresc astăzi ca toți cei corupți să fie pedepsiți. Cetățenii își doresc astăzi ca judecătorii și procurorii să-și îndeplinească obligațiile cu corectitudine și profesionalism.”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu la deschiderea evenimentului „Prioritățile Guvernului în domeniul justiției și anticorupție” care a avut loc astăzi, 22 iulie, la Palatul Republicii.
21:40
Procuratura infirmă declaraţiile ministrului afacerilor interne cu privire la tăinuirea unor solicitări, venite de la organele de drept din Elveţia, precum şi tergiversarea răspunsului din partea Procuraturii către partea elveţiană.
21:40
Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban a avut o întrevedere cu Dorin Pavaloi, Directorul Reprezentanței Japan Tobacco International (JTI) în Moldova, în cadrul căreia au fost punctate ultimele progrese în domeniul combaterii contrabandei cu țigarete.
21:40
În perioada 15-21 iulie 2019, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 483,7 milioane de lei, fiind perfectate 11.959 de declarații vamale.
21:30
Potrivit CNA, Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 54,9 milioane de lei în baza delegaţiilor procurorilor.
21:30
Două persoane au fost reţinute, astăzi, de către CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor, operate la mai multe Direcţii de educaţie, tineret şi sport (DETS) din capitală. Este vorba despre inginerul divizier de la DETS Râşcani şi reprezentantul unui agent economic, ambii bănuiţi de corupere activă.
21:30
Doi foşti inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa, au fost condamnaţi, pe când unul dintre poliţişti a fost achitat.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:30
Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020.
21:30
Parlamentul a aprobat în două lecturi, în ședința plenară de astăzi, abrogarea mai multor articole din Codul vamal.Cadrul legal stabilea că magazinele duty-free comercializează mărfurile sub supraveghere vamală, fără aplicarea măsurilor de politică economică, în locuri special amenajate, la punctele internaţionale de trecere a frontierei de stat. Comercializarea mărfurilor în magazinul duty-free se efectua fără perceperea drepturilor de import.
21:30
Parlamentul a aprobat modificări legislative menite să creeze condiții de concurență egală între participanții profesioniști la piața asigurărilor. Proiectul a fost votat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi.
21:30
Parlamentul solicită Curții de Conturi efectuarea auditului mai multor contracte ce vizează proprietățile publice deetatizate și privatizate. În ședința plenară de astăzi, a fost aprobată hotărârea cu privire la audit.
21:20
Parlamentul a aprobat în prima lectură, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind controlul tutunului, Codul contravențional și Codul fiscal. În legislație vor fi incluse două noțiuni noi ”aerosol de produs din tutun și produs conex”, „țigaretă pentru dispozitiv de încălzire a tutunului” și modificări la noțiunea ”fumat”.
21:20
Parlamentul a aprobat în prima lectură, în ședința plenară de astăzi, prelungirea termenului. Potrivit modificărilor legislative, activitățile în bază de patentă vor fi permise în cadrul piețelor comerciale, precum și în locurile autorizate de administrația publică locală.
21:20
Parlamentul instituie moratoriu asupra proceselor în derulare de privatizare, concesionare și încheiere a parteneriatelor publice-private cu privire la bunurile publice, proprietate de stat. Hotărârea a fost adoptată de Parlament în ședința plenară de astăzi.
21:10
Republica Moldova are potențial pentru a servi drept exemplu despre cum se construiesc poduri și cum prin eforturi conjugate se poate îmbunătăți viața oamenilor, iar politica externă poate fi echilibrată și prietenoasă, a declarat conducerea Parlamentului la întrevederea cu un grup de oficiali parlamentari din Federația Rusă.
21:10
Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin vor efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 21-24 iulie 2019.
21:10
În ședința plenară de astăzi, deputații au votat, în două lecturi, modificarea articolului 11 din Legea cu privire la Procuratură. Procedura de desemnare a Procurorului General interimar va parcurge următoarele etape. Președintele țării, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, va desemna un Procuror General interimar până la organizarea concursului. Ședința Consiliului Superior al Procurorilor la care se face propunerea se convoacă în maxim 3 zile de la intervenirea vacanței funcției.
21:00
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, pe parcursul a mai multe luni au documentat un grup criminal organizat, specializat în circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP.
21:00
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Alain Pilloux. Oficialii au discutat subiecte ce vizează consolidarea sectorului bancar, îmbunătățirea securității energetice, susținerea micului business și îmbunătățirea infrastructurii.
21:00
Majoritatea parlamentară va promova proiectele de care are nevoie Republica Moldova și locuitorii țării, renunțând la practica proiectelor politice populiste, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Alain Pilloux, vicepreședintele BERD.
20:50
Despre proiectele investiționale în infrastructură, IT, construcții, turism și energie, a discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.
18 iulie 2019
23:10
Prim-ministrul Maia Sandu a felicitat instituțiile statului care au reușit să convingă Comisia Europeană, Uniunea Europeană să deburseze primele 14,54 milioane de euro, astfel fiind deblocată finanțarea externă pentru Republica Moldova. Maia Sandu a calificat reușita drept o primă victorie a acestui Guvern, obținută la puțin peste o lună de activitate.
23:10
Cabinetul de miniștri a decis numirea unui nou secretar general al Guvernului. Funcția va fi ocupată de Andrei Spînu. Totodată, Executivul a decis ocuparea funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de către Rosian Vasiloi, iar șefia Agenției Proprietăți Publice va fi ocupată de Eugeniu Moraru.
23:10
Prim-ministrul Maia Sandu și vicepreședintele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Alain Pilloux, au avut astăzi o întrevedere la Guvern. Scopul reuniunii a fost de a trasa prioritățile colaborării pe viitor între Republica Moldova și BERD privind proiectele care ar putea fi implementate în viitor.
23:00
Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu reprezentanții asociațiilor de business și mediului de afaceri din Moldova în cadrul căreia a fost efectuat un schimb de opinii asupra principalelor probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din țară.
23:00
Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut ieri, 17 iulie 2019, o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Discuțiile au vizat asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene și programele de suport bugetar.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.