Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
Prime Capital va primi un împrumut de 2 milioane de dolari SUA, echivalentul în lei moldovenești, pentru acordarea de împrumuturi întreprinderilor conduse de femei. Astfel, femeile antreprenoare din Moldova vor beneficia de un acces mai mare la finanțare, prin întermediul organizației de creditare nebancară locală Prime Capital, alăturată inițiativei BERD Femei în Afaceri.
21:40
Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 15 noiembrie, a.c., a avut loc ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău. La ședință au participat 47 din cei 51 de consilieri aleși.
21:20
„Investițiile sunt cheia pentru a deschide potențialul industrial al Moldovei și capacitatea de export și contribuie nu doar la formarea capitalului de baza, dar și la sporirea tehnologiilor, dezvoltării tehnologice, capacitații manageriale și unei culturi superioare de lucru atât de necesara pentru a crește productivitatea, salariile, și a crea noi locuri de muncă”. Declarația a fost făcută de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Alexandru Sonic, la „Moldova Automotive Days”.
21:20
Șeful Executivului a asigurat că Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.
21:10
Ședința operativă desfășurată în această dimineață la Guvern a fost prezidată de șeful statului, Igor Dodon, anunță un comunicat al Executivului.
21:10
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a prezentat miniștrii echipelor ministeriale. Prezentările au început la Ministerul Economiei și Infrastructurii, conducerea căruia a fost preluată de către Anatol Usatîi.
21:10
Republica Moldova și Statul Israel trebuie să-și valorifice plenar potențialul cooperării comercial-economice, a declarat speakerul Zinaida Greceanîi la întrevederea cu un grup de oameni de afaceri din această țară, aflați în Moldova cu ocazia participării la Forumul ”Moldova Business Week 2019”.
21:10
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.
21:10
O expoziție de fotografii, dedicată protecției copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual, va fi vernisată în incinta Parlamentului, pe 18 noiembrie.
14 noiembrie 2019
23:40
În perioada 14-15 noiembrie 2019, un grup de antreprenori din regiunea Silezia de Jos, sud-vestul Poloniei, care gestionează companii în sectorul vitivinicol, de consultanță juridică și logistică, apă și canalizare, produse cosmetice și ecologice, se află în Republica Moldova pentru a participa la forumul economic moldo-polonez, care are loc la Chișinău. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) și Centrul pentru Dezvoltare și Antreprenoriat Moldova-Polonia.
23:30
Noul Prim-ministru învestit astăzi, Ion Chicu, a fost prezentat angajaților Cancelariei de Stat de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Șeful statului i-a urat succese Premierului în noua sa funcție și a dat asigurări că dânsul este un profesionist adevărat, care cunoaște cum funcționează procesele în cadrul aparatului administrativ al țării, datorită experienței vaste în domeniu.
16:30
Republica Moldova va primi de la Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) aproximativ 27 de milioane de dolari SUA, dintre care 6 milioane sub formă de grant, pentru implementarea unui nou proiect. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu participarea ministrului Finanțelor, Natalia Gavrilița, și vicepreședintele IFAD, Donald Brown.
15:50
Parlamentul Republicii Moldova a acordat, în ședința plenară de astăzi, votul de încredere asupra Programului de activitate și întregii liste a Guvernului în următoarea componență:
13 noiembrie 2019
21:20
Banca Națională a compilat datele pentru luna octombrie ale Băncii de Economii S.A., B.C. „UNIBANK” S.A. și BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. privind încasările acestor bănci în proces de lichidare și achitările efectuate către Ministerul Finanțelor. Astfel, rambursările totale cumulative la creditul de urgență la 31 octombrie a.c. au constituit 2 368,4 mil. lei. Anul trecut, la aceeași dată, suma respectivă a fost de 1 713,4 mil. lei.
21:10
Activitățile Serviciului Fiscal de Stat de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice care oferă în chirie bunuri imobile continuă și au drept scop asigurarea unui nivel înalt de conformare fiscală în acest domeniu de activitate.
21:00
Prim-ministrul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova și reprezentanți ai partenerilor externi. Întâlnirea a avut loc în contextul ultimelor evoluții politice din țara noastră.
20:30
Primarul General, Ion Ceban, a fost vizitat miercuri, la Primărie, de Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.
20:00
Anunţul a fost făcut de Igor Dodon într-un briefing de presă. Potrivit legislației, candidatul desemnat pentru funcția de premier are la dispoziție 15 zile ca să-și formeze echipa și să o prezinte în plenul Parlamentului. Pentru a intra în exercițiu, noul cabinet trebuie să obțină majoritatea voturilor deputaților.
12:50
Un bărbat din raionul Taraclia a fost reţinut de ofiţerii DGT,,Sud" a CNA şi procurorii anticorupție. Acesta este cercetat penal pentru corupere activă.
12:50
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi a informat reporterii despre rezultatele consultărilor de astăzi ale fracțiunii PSRM cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. • Zinaida Greceanîi a menționat că, înainte de consultările cu șeful statului, fracțiunea PSRM a avut o ședință separată cu privire la situația politică creată.“Nu noi am provocat criza politică. Aceasta a fost cauzată de acțiunile premierului Maia Sandu, care a decis că poate unilateral...
12:40
Delegați ai Parlamentelor Moldovei, Georgiei și Ucrainei efectuează, în zilele de 13-15 noiembrie, o vizită la Washington, dedicată studierii controlului parlamentar asupra domeniului securității. Republica Moldova este reprezentată de deputații Igor Munteanu, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, și Arina Spătaru, membru al Comisiei administrație publică.
12:30
Președinta Secției moldovenești la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, deputata Maria Ciobanu va participa la cea de-a XXXII-a Sesiune a APF, Regionala Europa. Evenimentul va avea loc în perioada 14-15 noiembrie 2019, la Delémont, Confederația Elvețiană.
12:20
O pasageră a unui autocar de pe ruta internațională București-Chișinău este cercetată de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru tentativa de a introduce în țară mărfuri în cantități comerciale, nedeclarate, fără acte de proveniență și fără achitarea drepturilor de import.
12:20
Procuratura Generală a luat act și salută abrogarea Hotărârii Guvernului din 2018, prin care fusese deposedată de terenul adiacent sediului acesteia, unde între timp a fost amenajată o parcare, care însă nu putea fi folosită de către angajații Procuraturii.
12:20
Creditarea nebancară în Moldova a cunoscut o dezvoltare puternică după criza bancară din 2014. Companiile de Microcreditare pe parcursul a cinci ani au ocupat nișa de piață eliberată de către bănci în special la creditarea persoanelor fizice, scrie pe blogul său economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.
12 noiembrie 2019
21:10
Acest lucru se arată în declarația pentru presă a purtătorului de cuvânt al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Maja Kocijancic. În declarație se menționează:
15:20
Cabinetul de miniștri a aprobat proiectele de Hotărâre de Guvern privind aprobarea proiectelor de lege cu privire la ratificarea Acordurilor de finanțare între Republica Moldova şi Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare al sistemului electroenergetic, semnate la 26 septembrie curent, în valoare de 13,1 mln euro, și, respectiv, 47,9 mln euro.
15:00
Din discursurile dvs. am înțeles ca sunteți împotriva justiției. Am înțeles că sunteți împotriva oamenilor acestei țări pentru că ați uitat că trebuie să slujiți poporul. Și nici măcar nu aveți curajul să vă asumați această răspundere și acest vot. Sunteți atât de lași, încât nu puteți să spuneți pe față că votați împotriva guvernului pentru că vă este frică de justiție adevărată.
15:00
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 12 noiembrie, Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea proiectului de lege privind ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova, Î.S. „Moldelectrica” şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind implementarea proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova şi România, faza I”, în valoare de 39,94 milioane de euro, semnat la 26 septembrie 2019.
14:50
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, cu 63 de voturi ale deputaților.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.