Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
22:00
Subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală şi multilaterală a relațiilor moldo-germane, aspecte ale relațiilor între Republica Moldova și UE, precum și evoluţii ale politicii interne şi a procesului de reglementare transnistreană au fost discutate de secretarul de stat, Tatiana Molcean, cu șeful Direcţiei Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală din Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Michael Siebert.
21:30
Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, trei proiecte de modificare a Legii cu privire la patenta de întreprinzător și le-a votat în prima lectură.
21:30
Parlamentul a audiat, în ședința de astăzi, Raportul anual al Curții de Conturi asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și patrimoniului public. Proiectul de hotărâre privind acesta a fost aprobat de majoritatea deputaților prezenți la ședință.
21:30
Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Vladimir Munteanu, a participat la forumul economic „Republica Moldova: tendințe bancare versus evoluții economice” și a moderat panelul de discuții „Creditarea în moneda națională: oportunități în contextul macroeconomic actual”.
21:20
17 percheziții, șapte persoane reținute și mărfuri de contrabandă de peste 3,5 milioane de lei depistate. Acesta este bilanțul unei ample operațiuni desfășurate pe parcursul ultimelor trei zile de către ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
21:20
Comisia drepturile omului și relații interetnice a avut, astăzi, o întrevedere cu o echipă de consultanți ai Consiliului Europei din cadrul Programului ,,Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova’’.
21:20
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 64-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO. Reuniunea este găzduită de Parlamentul Canadei și are loc la Halifax, în perioada 16-19 noiembrie 2018.
15 noiembrie 2018
20:10
Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și l-a votat în I lectură.
20:00
„Vreau să mulțumesc statului român pentru suport și prietenie. România este cel mai apropiat partener al Republicii Moldova şi un susținător ferm al parcursului nostru european, cu o relație de colaborare care trece dincolo de cuvinte și declarații”. Afirmația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la semnarea Protocolului Comisiei interguvernamentale moldo-române de colaborare economică, sesiunea a XI-a, care s- a desfășurat în perioada 14-15 noiembrie curent, la Chișinău.
20:00
Parlamentul, în ședința de astăzi, a votat în lectură finală, proiectul noii legi privind procedura notarială. Potrivit proiectului, cererea de desfacere a căsătoriei prin acordul soţilor poate fi depusă la orice notar în baza acordului comun al soţilor şi în prezenţa acestora. Cererea de desfacere a căsătoriei se va întocmi în scris, după modelul aprobat de Ministerul Justiţiei.
19:50
Parlamentul, în ședința de astăzi, a votat un proiect de modificare a legislației, în lectură finală. Proiectul conține un șir de modificări și completări la mai multe acte legislative, după ce Parlamentul a aprobat reorganizarea Departamentului instituțiilor penitenciare în Administrația Națională a Penitenciarelor. Totodată, expresia ”colaboratori ai sistemului penitenciar” din legislație va fi înlocuită cu sintagma ”funcționari publici cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare”.
19:50
Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, proiectul legii cu privire la modernizarea Codului Civil și modificarea și completarea unor acte legislative în acest sens, în lectură finală.
19:50
Prim-ministrul Pavel Filip, a participat astăzi la prima ediție a forumului Moldova Cluster Days 2018, organizat la Chișinău. La deschiderea evenimentului, premierul a menționat că pe parcursul ultimilor ani sectorul automotive a devenit unul din cele mai dinamice din țara noastră, cu importante investiții și potențial sporit de dezvoltare. Astăzi în acest sector activează 15 companii, cu 15 mii de angajați și salarii de circa 17 mii de lei.
19:40
Executivul a aprobat un nou Regulament care să asigure buna funcționare a căminelor și condiții mai bune de trai pentru tineri. Totodată, organele de administrare a căminelor vor asigura condiții de acces și de trai pentru persoanele cu dizabilități.
19:40
Evoluțiile în implementarea proiectelor moldo-române și stadiul actual al relațiilor investiționale bilaterale au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat al României, Ștefan-Radu Oprea. Oficialii s-au întâlnit în contextul celei de a XI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică între Republica Moldova şi România, care a avut loc astăzi, la Chișinău.
19:40
Parlamentul, în ședința de astăzi, a eliberat magistrații Dumitru Visternicean, Elena Covalenco și Iulia Sîrcu din funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.
19:40
Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificarea și completarea Legii apelor, în lectură finală. Potrivit noilor reglementări, corpurile de apă, desemnate drept zone protejate, se vor identifica și se vor cartografia de către autoritatea administrativă de gestionare a apelor și, respectiv, de sănătate publică. La nivelul fiecărui district al bazinului hidrografic, înregistrarea și evidența corpurilor de apă desemnate drept zone protejate se va efectua prin intermediul Registrului zonelor protejate.
14 noiembrie 2018
21:50
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare devine partenerul strategic al proiectului TwentyTu, prin semnarea unui contract de grant în valoare de 60.000 USD, pentru crearea platformei de învățare online pentru elevi și profesori.
20:50
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. Acesta este structurat în 17 articole și stabilește principiile juridice de bază, menite să fortifice relațiile investiționale și să intensifice dialogul economic bilateral între cele două state.
20:50
Executivul a avizat pozitiv inițiativa legislativă care are drept scop reducerea inechităților și continuarea procesului de reformare a sistemului de pensii.
20:50
Executivul a aprobat astăzi proiectul Legii privind producția agroalimentară ecologică și etichetarea produselor ecologice. Noile prevederi vor contribui la buna funcționare a pieții interne, asigurarea concurențe loiale și sporirea încrederii cetățenilor în produsele etichetate drept ecologice.
20:40
La solicitarea autorităților publice locale, în acest an, vor fi efectuate lucrări suplimentare de reparație a drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, în valoare de 350 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul de stat pentru anul curent. Decizia a fost aprobată astăzi la ședința Consiliului fondului rutier, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.
20:40
Terenurile cu destinație agricolă, dar și cele din fondul forestier, vor putea fi cumpărate și vândute doar de cetățenii Republicii Moldova. Astfel, persoanele străine și apatrizii nu vor putea procura aceste terenuri, iar în cazul în care vor deveni proprietari prin moștenire, vor fi obligați să le vândă în termen de un an. Prevederea este inclusă în noul Cod Funciar, aprobat astăzi de Executiv.
20:20
Instituțiile de învățământ din țară vor putea efectua achiziții publice la serviciile de alimentație pentru o perioadă de până la 5 ani, și nu numai pentru un an, cum prevede legislația în prezent. În acest caz, agentul economic va fi obligat să facă unele investiții în dezvoltarea infrastructurii cantinelor în cadrul instituțiilor de învățământ contractante.
20:20
Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, trei proiecte de modificare a Legii cu privire la patenta de întreprinzător și va propune dezbaterea acestora în ședința plenară.
20:20
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei germane Ellmann EE Engineering, privind oportunitățile de investiții în sectorul energiei regenerabile, în Republica Moldova.
20:20
Plenul Parlamentului va dezbate proiectul Codului regulilor și procedurilor parlamentare și cel privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Parlamentul urmează să mai examineze proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcție a unor judecători ai Curții Supreme de Justiție.
20:10
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va propune plenului Parlamentului votarea în lectura a doua a proiectului noii legi privind securitatea aeronautică. Proiectul stabilește cerințe și standarde noi ce vizează protecția aviației civile împotriva actelor de intervenție ilicită.
20:10
20:10
Proiectul de lege privind susținerea financiară suplimentară a unor beneficiari de pensii a fost aprobat astăzi de Executiv.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.