InfoPrut

Acum 24 ore
17:10
Noile amendamente adoptate de Kiev la legea minorităților naționale reprezintă „o batjocură la adresa românilor din Ucraina”. Declarația aparține acad. Dr. Alexandrina Cernov, unul dintre cei mai importanți lideri ai românilor din Ucraina, care critică dur noua lege a minorităților naționale adoptată de Rada Supremă de la Kiev. „Ceea ce a votat Rada Supremă a Ucrainei […] Articolul Opinie: Noua lege a minorităților este o batjocură la adresa românilor din Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:20
O expoziție dedicată artei cămășii cu altiță se va desfășura, în perioada 26 septembrie – 6 octombrie, la Colegiului Național de Comerț al Academiei de Studii Economice din R. Moldova. Expoziția, organizată de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, cuprinde 10 planșe cu texte și imagini care reflectă istoria cămășii cu altiță, […] Articolul Expoziția „Arta Cămășii cu Altiță”, la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
00:00
Europarlamentarul Corina Crețu a declarat recent, la Chișinău, că Republica Moldova a fost întotdeauna o prioritate pentru România. „România, în primul rând a avut o constantă, indiferent de cine a fost la guvernare, Republica Moldova a fost foarte sus pe agenda României. Cred că nu există comună în Republica Moldova care să nu fi beneficiat de […] Articolul Europarlamentar: R. Moldova a fost întotdeauna o prioritate pentru România apare prima dată în InfoPrut.
22 septembrie 2023
23:30
Separatiștii de la Tiraspol i-au interzis Elenei Covalenco, jurnalistă de la Chișinău, accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. La scurt timp, atât autoritățile de la Chișinău, cât și organizațiile neguvernamentale de media au condamnat aceste practici abuzive.  Jurnalista Elena Covalenco a aflat despre așa-zisa interdicție de a intra în regiunea separatistă […] Articolul Reacția Chișinăului la acțiunile abuzive ale Tiraspolului îndreptate împotriva jurnaliștilor apare prima dată în InfoPrut.
21:50
70 de școli din R. Moldova au primit astăzi din partea Guvernului României table multifuncționale și laptopuri pentru modernizarea sistemului de educație. Donația a fost făcută prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. „Am semnat astăzi la Universitatea de Stat din Moldova, împreună cu secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru, […] Articolul Zeci de școli din R. Moldova, dotate cu table multifuncționale și laptopuri cu sprijinul României apare prima dată în InfoPrut.
21:10
Legea apelor din Republica Moldova va fi armonizată cu legislația Uniunii Europene. În acest sens, deputații de la Chișinău au adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede îmbunătățirea cadrului normativ în vederea prevenirii poluării obiectivelor acvatice. Proiectul reglementează aspectele referitoare la modul de transmitere a segmentelor unui curs de apă (râu sau […] Articolul Legea apelor din R. Moldova, armonizată cu legislația UE apare prima dată în InfoPrut.
20:40
Alianța pentru Unirea Românilor a lansat în această toamnă, în Republica Moldova, campania „AUR te aude”. Despre acest lucru a anunțat parlamentarul AUR Boris Volosatîi într-o conferință de presă. „Din toamna aceasta „AUR te AUDE” a trecut Prutul. Dacă ai o problemă pe care nu știi cum să o rezolvi, o sesizare sau o propunere, […] Articolul AUR a lansat, în Republica Moldova, campania „AUR te aude” apare prima dată în InfoPrut.
19:40
Luptătoarea bsarabeancă Irina Rîngaci a obținut aseară, în cadrul Campionatului Mondial de lupte de la Belgrad, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câștigat medalia de bronz la categoria de greutate de 68 kg. În finala mică, tânăra a învins-o pe japoneza Ami Ishii. Într-o postare pe Facebook, Irina Rîngaci a povestit […] Articolul Luptătoarea Irina Rîngaci, calificare la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în InfoPrut.
19:20
Automobilele Dacia se află în topul exporturilor de profil din România în anul 2022, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică, la solicitarea Economedia. În top trei urmează Ford și Star Assembly, filiala deținută integral de compania germană Mercedes-Benz AG. După industria auto, în topul celor mai mari exportatori se numără companii din industria […] Articolul Dacia, în topul celor mai mari exportatori din România apare prima dată în InfoPrut.
18:50
Costurile de roaming între Republica Moldova și Uniunea Europeană vor fi reduse începând cu data de 1 ianuarie 2023.  Potrivit Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării de la Chișinău, operatorii de telefonie au semnat vineri, 22 septembrie, anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile de roaming. Astfel, de tarife mai mici la serviciile de roaming vor […] Articolul Republica Moldova şi Uniunea Europeană, tarife mai mici la roaming apare prima dată în InfoPrut.
13:50
Grădinița „Albinuța” din satul Dănceni, raionul Ialoveni, are un nou spațiu destinat grupei de copii cu vârsta cuprinsă între 2-3 ani, prin contribuția financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.  Spațiul a fost dotat cu echipamente, materiale didactice și toate cele necesare desfășurării activității instructiv-educative specifice învățământului preșcolar. Totodată, […] Articolul România, sprijin pentru încă o grădiniță din Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
13:10
Studenții Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău au o nouă sală pentru antrenamente în domeniul tacticilor defensive.  Această sală a fost reparată capital și donată cu echipamentul necesar grație unui sprijin oferit de Guvernul Statelor Unite ale Americii. Potrivit reprezentanților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”, în urma renovării […] Articolul Sala de instruire a Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” din Chișinău, renovată cu sprijinul SUA apare prima dată în InfoPrut.
11:10
Cea de-a noua ediției a Zilelor Filmului Românesc a început la Chișinău și, în premieră, în alte șapte orașe din Republica Moldova. Zeci de iubitori de film din Republica Moldova au fost prezenți joi, 21 septembrie, la deschiderea oficială a celui mai iubit festival de film din Chișinău. Astfel, filme românești noi și clasice, îndrăgite […] Articolul Zilele Filmului Românesc, la Chișinău și în alte șapte orașe din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21 septembrie 2023
23:40
Fără implicarea României, Republica Moldova nu ar fi obținut statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București. El a mai precizat că România a fost primul stat care a recunoscut independența R. Moldova, fiind în ultimele trei decenii mereu alături de cetățenii […] Articolul Ambasadorul R. Moldova în România: Chiar dacă suntem despărțiți de o frontieră, suntem același neam apare prima dată în InfoPrut.
23:20
FIFA a publicat noul clasament mondial al echipelor de fotbal. Naționala de fotbal a României a urcat un loc și este pe poziția 47 în clasamentul FIFA dat publicității joi. Selecționata antrenată de Edy Iordănescu are acumulate 1448,02 puncte în acest clasament. Cu 1010,1 puncte, echipa Republicii Moldova ocupă locul 159. Din Europa, doar naționalele […] Articolul Ce loc ocupă România și R. Moldova în clasamentul mondial de fotbal apare prima dată în InfoPrut.
23:10
Compania aeriană germană low-cost Eurowings ar putea efectua zboruri din Chișinău, iar o decizie clară în acest sens va fi cunoscută la sfârșitul lunii octombrie. Anunțul a fost făcut de Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău. El a mai spus că din primăvara anului 2024 vor fi mai multe companii aeriene […] Articolul O companie aeriană germană de tip low-cost ar putea lansa zboruri din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
22:40
Parlamentul de la Chișinău a votat astăzi denunțarea a trei acorduri ce vizează cooperarea Republicii Moldova cu statele Comunității Statelor Independente în domeniul electroenergetic, transmite Ministerul Energiei. Acordul cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele CSI în domeniul electroenergeticii, încheiat la Minsk, la 14 februarie 1992 Acordul cu privire la asigurarea funcționării în paralel a […] Articolul R. Moldova a denunțat încă trei acorduri cu CSI apare prima dată în InfoPrut.
22:20
Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” revine la Călărași, în perioada 18 septembrie-18 octombrie. Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie Brașov, Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov și Asociația Forums. Expoziția, inițiată la Chișinău, a fost găzduită în diverse localități […] Articolul Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”, la Călărași apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Parlamentul Republicii Moldova a ridicat joi, 21 septembrie, imunitatea deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, membri ai Partidului „Renaștere”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor.  Astfel, procurorii pot să-i rețină, să-i percheziționeze și să-i trimită în judecată pe cei doi deputați pe mai multe capete de acuzare. Cele cinci cereri de ridicare a imunității deputaților au […] Articolul Doi parlamentari de la Chișinău, lăsați fără imunitate apare prima dată în InfoPrut.
19:00
Cupa Unirii la Oină va avea loc la Ghidighici, Chișinău, pe 1 octombrie 2023. Această competiție va reuni simbolic și sportiv cele două maluri ale Prutului.  Cupa Unirii va întruni patru echipe feminine și patru echipe masculine din Republica Moldova și din România. Vasile Onica, președintele  Federației Sportive Naționale de Oină din Republica Moldova, a […] Articolul Cupa Unirii la oină revine în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Din primăvara anului viitor, cetățenii Republicii Moldova vor putea zbura de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre trei noi orașe fascinante. Este vorba despre Praga, Thessaloniki și Enfidha. Acest lucru va fi posibil datorită companiei aeriene FLYONE. O destinație pe care vor putea să o viziteze turiștii din Moldova, începând cu anul 2024, este orașul de […] Articolul Companie aeriană, zboruri din Chișinău spre Praga, Thessaloniki și Enfidha apare prima dată în InfoPrut.
14:40
Parlamentul de la Chișinău a votat prelungirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 2 octombrie 2023. Proiectul a fost susținut de 57 de voturi ale deputaților PAS. „Evenimentele din ultimul timp au dus la extinderea efectelor războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei dincolo de hotarele […] Articolul Starea de urgență în R. Moldova, prelungită din nou apare prima dată în InfoPrut.
14:10
Purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe rus, Maria Zaharova, a transmis un mesaj autorităților de la Chișinău după decizia acestora de a interzice accesul mai multor savanți care urmau să participe la conferința „Limba rusă ca bază a unei lumi interetnice”, organizată de Universitatea de Stat din Transnistria. Potrivit oficialului de la Moscova, guvernarea […] Articolul Moscova, după interzicerea „savanților-fiologi” ruși la Chișinău: Un pas vădit ostil nu doar la adresa Rusiei, dar și altor țări membre ale CSI apare prima dată în InfoPrut.
12:30
Legislația Republicii Moldova privind achizițiile publice în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale va fi armonizată cu legislația Uniunii Europene, după ce Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege în acest sens. Modificările legislative prevăd reglementarea mai detaliată a achizițiilor mixte care cuprind aceeași activitate, precum și a contractelor care vizează […] Articolul Achizițiile publice în R. Moldova se vor face după calapodul UE apare prima dată în InfoPrut.
12:00
Compania Google oferă Republicii Moldova un milion de euro. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu, după întâlnirea cu vicepreședintele pentru Afaceri Guvernamentale și Politici Publice al companiei Google, Karan Bhatia. „Google va sprijini Moldova la îmbunătățirea securității cibernetice și la promovarea alfabetizării digitale, efort pentru care compania oferă 1 milion de dolari SUA”, […] Articolul Google, un milion de euro pentru îmbunătățirea securității cibernetice din Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
11:30
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova a cerut miercuri, 20 septembrie, de la tribuna Adunării Generale a ONU, retragerea necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.  Șefa statului a remarcat, într-un discurs susținut în cadrul celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, că trupele ruse staționează ilegal în regiunea transnistreană a Republicii […] Articolul Maia Sandu a cerut de la tribuna Adunării Generale a ONU retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
11:00
Actorii teatrului municipal din Târgoviște plănuiesc un turneu la Chișinău, unde, pe 30 septembrie, vor urca pe scena Teatrului Fără Nume pentru a juca spectacolul „Argonautas”, o coproducție România-Coreea.  „Lâna de Aur reprezintă aflarea acestui loc de bogăție și prosperitate, unde ajungi purtat de valurile vieții și însoțit de diferiți oameni care îți sunt mentori, […] Articolul Actorii teatrului municipal din Târgoviște, spectacol la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
10:00
Republica Moldova a preluat, în premieră, preşedinţia Reţelei Balcanice a Agenţiilor de Administrarea a Bunurilor Infracţionale. Cu această ocazie, în aceste zile, la Chişinău, se desfăşoară adunarea generală a membrilor şi a statelor cu statut de observator din cadrul organizaţiei, notează TVR Moldova. Republica Moldova are mari dificultăţi privind recuparea banilor de la infractori. După […] Articolul Premieră: R. Moldova a preluat preşedinţia Reţelei Balcanice a Agenţiilor de Administrarea a Bunurilor Infracţionale apare prima dată în InfoPrut.
09:30
Comandantul Armatei Naţionale a R. Moldova, general de brigadă Eduard Ohladciuc, a avut o întrevedere cu secretarul Departamentului siguranță publică a statului Carolina de Nord, Eddie M. Buffaloe, precum și cu comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, general-maior Marvin T. Hunt, aflați în vizită în R. Moldova. În cadrul întrevederii, a fost abordată reforma sectorului de apărare, […] Articolul Republica Moldova și Statele Unite ale Americii își consolidează cooperarea în domeniul apărării apare prima dată în InfoPrut.
09:20
Automoboliștii și pasionații de mașini din România și Republica Moldova sunt așteptați pe 23 și 24 septembrie la AutoClassica, o expoziție impresionantă de automobile cu o valoare totală de peste un million de euro. Evenimentul organizat de Autoblog Moldova, în parteneriat cu Castel Mimi, va avea loc la Castel Mimi, unde vor fi expuse automobile […] Articolul Automobile retro și clasice din România și R. Moldova, expuse în cadrul unui eveniment la Castel Mimi apare prima dată în InfoPrut.
20 septembrie 2023
23:50
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a plâns ambasadorului SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, de o pretinsă blocadă economică impusă de autoritățile de la Chișinău.  Separatistul s-a referit în cadrul unor discuții, care au avut loc astăzi la Tiraspol, la „starea procesului de negocieri și funcționarea formatului 5+2”, constatând în acest sens „o […] Articolul Liderul separatist de la Tiraspol s-a plâns ambasadorului SUA în R. Moldova în legătură cu autoritățile de la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
23:10
Luptătoarea basaarabeancă Anastasia Nichita a devenit vicecampioană mondială în cadrul Campionatului Mondial de la Belgrad, fiind învinsă în marea finală de japoneza Tsugumi Sakurai. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv într-o postare pe Facebook. Tânăra Anastasia Nichita s-a impus la categoria de greutate 57 de kilograme. Recent, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a anunțat că […] Articolul Luptătoarea Anastasia Nichita, vicecampioană în cadrul Campionatului Mondial de la Belgrad apare prima dată în InfoPrut.
23:00
O treime din pasagerii Aeroportului Internațional Iași sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Declarația aparține directorul general al instituției aeronautice, Romeo Vatră. Potrivit acestuia, motivele principale ale acestui flux mare de pasageri din Republica Moldova sunt atractivitatea curselor, prețurile accesibile și buna funcționare a aeroportului. „Estimativ 33% din totalul pasagerilor care circulă pe Aeroportul din Iași […] Articolul Declarație: O treime din totalul pasagerilor care circulă pe Aeroportul din Iași sunt din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
23:00
Vernisajul expoziției „Corneliu Baba. Artistul realismului profund” a avut loc miercuri, 20 septembrie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău. Astfel, circa 60 de opere importante împrumutate de la muzeele de artă din România, dar și din colecții private pot fi admirate de iubitorii de artă din Republica Moldova. La eveniment au fost […] Articolul Expoziție dedicată marelui maestru român Corneliu Baba, vernisată la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
22:40
Trei ciorbe din România și Republica Moldova se află în top 10 cele mai bune supe de pui din lume, potrivit site-ului de profil Taste Atlas, notează antena3.ro. Topul a fost realizat de specialiștii de la Taste Atlas, unde au ajuns, în acest an, și trei ciorbe făcute în România și Republica Moldova. Potrivit clasamentului, […] Articolul Supe și ciorbe din România și Republica Moldova, în topul celor mai bune din lume apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Republica Moldova va adera la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior, adoptată la Paris. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din Parlamentul de la Chișinău. Scopul Convenției este facilitarea mobilității academice și profesionale între […] Articolul Diplomele eliberate de universitățile din R. Moldova, recunoscute în România și în alte 21 de țări apare prima dată în InfoPrut.
21:40
Trei ciorbe din România și Republica Moldova se află în top 10 cele mai bune supe de pui din lume, potrivit site-ului de profil Taste Atlas, notează antena3.ro. Topul a fost realizat de specialiștii de la Taste Atlas, unde au ajuns, în acest an, și trei ciorbe făcute în România și Republica Moldova. Potrivit clasamentului, […] Articolul Supe și ciorbe din România și Republica Moldova, în clasamentul celor mai bune din lume apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Circa douăzeci de cetățeni ruși au primit recent interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.  Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol a declarat pentru presa rusă că ar fi vorba despre „un grup de cercetători” care urma să participe la conferința „Limba rusă ca bază a unei lumi interetnice”, organizată de Universitatea de […] Articolul Cetățeni ruși, interziși în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:50
Republica Moldova va denunța încă patru acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Proiectele de lege în acest sens au fost examinate la ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană din Parlamentul de la Chișinău. Acordul cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele CSI în domeniul electroenergeticii este unul din cele […] Articolul R. Moldova va denunța încă patru acorduri cu CSI apare prima dată în InfoPrut.
17:50
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au obținut 14 medalii de aur la ediția a patra a Salonului Internațional INVENTCOR, desfășurat în perioada 14-16 septembrie 2023, la Deva.  La ediția din acest an au participat cercetători și inventatori din 29 de state, care au expus peste 300 de lucrări. Acestea au fost […] Articolul Cercetători din R. Moldova, medalii de aur la Salonul Internațional INVENTCOR 2023 de la Deva apare prima dată în InfoPrut.
16:40
Reprezentanți din peste 30 de state și organizații internaționale vor veni, pe 17 octombrie 2023, la Chișinău pentru a participa la cea de-a patra reuniune a Platformei de Sprijin pentru Republicii Moldova.  Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul de la Chișinău, Dorin Recean, care a precizat că această platformă reprezintă un […] Articolul Premierul de la Chișinău, detalii despre noua reuniune a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:40
Guvernul Republicii Moldova va primi circa 76,8 de milioane de dolari din partea USAID, bani destinați rambursării costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023. Pe lângă această asistență, Statele Unite au oferit sprijin Republicii Moldova pentru a răspunde impactului economic, energetic, de securitate și umanitar cauzat de războiul din Ucraina, în același timp […] Articolul SUA, sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor legate de energia electrică necesară R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova va cumpăra 60 de autobuze școlare pentru transportarea elevilor. Achiziția se va face cu sprijinul Guvernului României. O licitație în acest sens a fost deschisă marți, 19 septembrie, iar ofertele sunt așteptate în decurs de 60 de zile calendaristice. „Autovehiculele ofertate trebuie să dețină certificat de omologare UE […] Articolul România, sprijin pentru achiziționarea a 60 de autobuze școlare în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19 septembrie 2023
22:50
Anastasia Nichita, luptătoare din Republica Moldova, a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.  „Este o performanță uimitoare și suntem extrem de mândri! Felicitări, Anastasia! Ești o adevărată campioană! Anastasia Nichita a acces în finala Campionatului Mondial de la Belgrad, unde o va întâlni pe japoneza Tsugumi Sakurai”, a mai informat […] Articolul O sportivă din R. Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în InfoPrut.
22:30
20 de funcționari publici din Republica Moldova vor participa, în perioada 14-22 octombrie, la prima ediție a programului „Sprint” și vor merge în vizită de studiu în Suedia.  Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul instruirilor, funcționarii vor analiza modele viabile de servicii publice și vor examina principalele aspecte privind funcționarea serviciului public […] Articolul Funcționari publici din R. Moldova, schimb de experiență în Suedia apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Ministerele Finanțelor din Republica Moldova și Polonia au încheiat un memorandum de înțelegere privind cooperarea tehnică. Documentul a fost semnat marți, 19 septembrie, la Chișinău, de de către Veronica Sirețeanu, ministrul Finanțelor din Republica Moldova și Magdalena Rzeczkowska, omologul său din Polonia. Acest memorandum va extinde relațiile de cooperare dintre cele două autorități pe subiecte […] Articolul R. Moldova și Polonia, acord în domeniul finanțelor apare prima dată în InfoPrut.
21:30
Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, cel mai mare eveniment de acest gen din Sud-Estul Europei, va trece în acest an Prutul. Prima ediție FILIT Chișinău se va desfășura în perioada 20-22 octombrie 2023, concomitent cu cea de-a XI-a ediție de la Iași. Evenimentul va reuni prozatori de pe ambele maluri ale […] Articolul FILIT Iași, în premieră la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României la Chișinău, a avut marți, 19 septembrie, o întrevedere cu Angelica Caraman, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova.  La aceste discuții au mai participat Pavel Postica, vicepreședintele CEC și Alexandr Berlinschii, secretarul instituției. Oficialii au discutat despre activitățile realizate, dar și cele planificate de Comisia Electorală Centrală pentru organizarea […] Articolul Despre ce au discutat ambasadorul României la Chișinău și reprezentanții CEC din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:10
„Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”. Acesta a fost mesajul transmis de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu europarlamentarul Corina Crețu. Părțile au discutat despre importanța investițiilor în economia verde și în infrastructură. „Astăzi este o zi importantă pentru Republica Moldova din punct de vedere al securității […] Articolul Președintele Parlamentului de la Chișinău: Republica Moldova trebuie ajutată apare prima dată în InfoPrut.
18:20
Începând cu luna mai, de când Comisia Europeană a interzis importurile anumitor cereale din Ucraina în România, Republica Moldova aproape a luat locul statului aflat în război ca sursă pentru importurile masive ale României de grâu, floarea-soarelui și rapiță, transmite economica.net. Republica Moldova, cel mai mare al doilea furnizor de grâu pentru România Potrivit datelor […] Articolul R. Moldova, principala sursă de grâu, floarea-soarelui și rapiță pentru România apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.