InfoPrut

Acum 12 ore
21:10
Alegerile locale de ieri a adus noi mandate pentru localitățile din sudul Republicii Moldova, care au semnat Declarația de Unire cu România. Este vorba despre satele Slobozia Mare, Văleni, Brînza și Colibași.  În Slobozia Mare, Valentina Carastan a câștigat detașat, cu un procent de 86,96.  Satul Văleni se poate mândri cu primăria unionistă, Silvia Știrbeț, [&hellip Articolul Sudul Republicii Moldova rămâne unionist. Noi mandate de primar pentru satele Slobozia Mare, Văleni, Brînza și Colibași apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
17:50
  În incinta cimitirului ortodox din orașul Leova, Republica Moldova, au fost sfințite 9 morminte ale eroilor români necunoscuți, cinci dintre ei căzuți în Primul Război Mondial, iar alții patru în cea de-a doua conflagrație mondială, atunci când Antonescu a cerut Armatei Române să treacă Prutul, se arată într-un comunicat de presă. Evenimentul a avut [&hellip Articolul Mausoleul eroilor români, inaugurat la Leova apare prima dată în InfoPrut.
17:00
  Federația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei, cuprinzând organizații reprezentative ale românilor din Albania, Bulgaria, Republica Moldova, Republica Macedonia de Nord, Serbia (Voievodina și Timoc), Ucraina (Cernăuți, Odesa, Transcarpația) își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu posibila desființare a Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni, transmite Romanian Global News. Federația apreciază că ministerul este [&hellip Articolul Federația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei: Ministerul pentru Românii de Pretutindeni trebuie consolidat, nu desființat! apare prima dată în InfoPrut.
16:10
  Lupta pentru Primăria localității Bardar se va da între Mihail Tonu de la ACUM și Valeriu Rața, candidat independent. La alegerile de ieri, candidatul ACUM a obținut 28,52 la sută, iar candidatul independent 22,66%.  Amintim că în satul Bardar, într-o stație de așteptare a transportului public, a fost pictat conturul României Mari.  În ceea [&hellip Articolul Mihail Tonu și Valeriu Rața se vor confrunta în turul 2 pentru primăria de Bardar, Ialoveni apare prima dată în InfoPrut.
15:20
  Lupta pentru Primăria localității Bardar se va da între Mihail Tonu de la ACUM și Valeriu Rața, candidat independent. La alegerile de ieri, candidatul ACUM a obținut 28,52 la sută, iar candidatul independent 22,66%.  Amintim că în satul Bardar, într-o stație de așteptare a transportului public, a fost pictat conturul României Mari.  În ceea [&hellip Articolul În localitatea Bardar, Ialoveni, turul 2 al alegerilor locale îi va aduce pe Mihail Tonu și Valeriu Rața apare prima dată în InfoPrut.
15:00
  Petru Șorici, semnatarul Declarației de Unire cu România, a câștigat încă un mandat de primar din primul tur. La alegerile locale de ieri, primarul a obținut 75,51%, adunând 521 de voturi, candidatul de pe locul 2 având doar 81. Amintim că Declarația de Unire cu România a fost votată în 2 februarie, de 11 [&hellip Articolul Primarul din Nișcani, raionul Călărași, semnatar al Declarației de Unire cu România, un nou mandat apare prima dată în InfoPrut.
14:30
  Bătălia în turul 2 în Dubăsarii Vechi se va da între Casian Vitalie de la PUN și Chetrușca Aurel de la ACUM. Candidatul PUN a obținut 48,81 la sută, strângând 1070 de voturi, iar candidatul ACUM 23,72%, obținând 520 de voturi.  Amintim că satul Dubăsarii Vechi din raionul Criuleni vrea reîntregirea cu Țara. Peste [&hellip Articolul Turul 2 în Dubăsarii Vechi, Criuleni: PUN sau ACUM?! apare prima dată în InfoPrut.
14:10
  În localitatea Ruseștii Noi din raionul Ialoveni va avea loc turul 2 al alegerilor locale. Ruseștii Noi va avea de ales între unionista Valentina Meșina și independentul Ivan Cîrlan. La alegerile de ieri, aceștia au obținut 23,44%, respectiv 39,51%.  Amintim că localitatea Ruseștii Noi a fost semnatara Declarației de Unire cu România, primind din [&hellip Articolul La Ruseștii Noi, Ialoveni-turul doi între o unionistă și un independent: Valentina Meșina și Ivan Cîrlan apare prima dată în InfoPrut.
13:20
  Candidatul independent la funcția de primar al orașului Strășeni, Valentina Casian a câștigat pentru a treia oară fotoliul de primar cu 79.87 la sută. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, primărița este urmată de candidatul Partidului Democrat Mihail Popa care a acumulat doar 758 dintre voturile cetățenilor. Amintim că orașul Strășeni din R. Moldova, în [&hellip Articolul Primarul din Strășeni, Valentina Casian, semnatară a Declarației de Unire, are un nou mandat apare prima dată în InfoPrut.
13:00
  Ieri, în Republica Moldova au avut loc alegerile locale. În comuna Parcova, din raionul Edineț, prima localitate care a semnat Declarația de Unire cu România, Marcel Snegur a obținut cel de-al doilea mandat. Macel Snegur, primul primar din Republica Moldova care a semnat Declarația de Unire cu România a câștigat al doilea mandat. Acesta [&hellip Articolul Primul semnatar al Declarației de Unire cu România a ieșit primar apare prima dată în InfoPrut.
12:20
  În incinta cimitirului ortodox din orașul Leova, Republica Moldova au fost sfințite 9 morminte ale eroilor români necunoscuți, cinci dintre ei căzuți în Primul Război Mondial, iar alții patru în cea de-a doua conflagrație mondială, atunci când Antonescu a cerut Armatei Române să treacă Prutul, se arată într-un comunicat de presă. Evenimentul a avut [&hellip Articolul Leova a inaugurat Mausoleul eroilor români din cele două Războaie Mondiale apare prima dată în InfoPrut.
11:00
  După prelucrarea a 305 din 307 procese verbale, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, acumulează 40,30% din voturi, iar candidatul Blocului electorul ACUM, Andrei Năstase – 31,01%, transmite IPN cu referire la datele Comisiei Electorale Centrale, prezentate pe tabloul online. Potrivit datelor preliminare, pe locul trei se situează candidatul Partidului Liberal, fostul primar Dorin Chirtoacă, [&hellip Articolul Bătălia pentru Chișinău se dă în turul 2: Andrei Năstase vs Ion Ceban apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
21:30
  Astăzi, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și s-au închis la ora 21:00. Circa 1 milion și 175 de mii de cetățeni au participat la vot la nivel național până la închiderea secțiilor, asigurând o rată de participare de 42 la sută. Aproape [&hellip Articolul STOP VOT: Ultimele date privind rata de participare apare prima dată în InfoPrut.
19:50
Potrivit CEC în cele patru circumscripții în care au avut loc alegeri parlamentare noi s-au înregistrat până la ora 18:00 următoarele rezultate: În circumscripția nr.17 – au participat peste 23 mii de alegători. În circumscripția nr.33 – ­­­­­­­­­­­­circa 20 mii de alegători de alegători. În cele 25 de secții de votare deschise pentru circumscripția nr.48 au votat circa 1 100 de alegători. Totodată, [&hellip Articolul Nici într-o secție de vot din Diasporă n-a fost înregistrată o prezență mai mare de 300 de alegători apare prima dată în InfoPrut.
19:10
În municipiul Chișinău a fost atins pragul minim de prezență la vot, astfel alegerile locale desfășurate aici pot fi considerate valide. Către ora 18.00, în Chișinău și-au exercitat dreptul la vot peste 190 de mii de alegători, rata de participare fiind de 30, %. La alegerile locale din 2015, în Chișinău, rata de participare către [&hellip Articolul Alegerile locale din Chișinău pot fi considerate valide apare prima dată în InfoPrut.
14:20
Astăzi, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare noi în patru circumscripții electorale uninominale.  Astfel, Comisia Electorală Centrală anunță că în circumscripția nr.17  au votat circa 12 mii de alegători, iar în circumscripția nr.33 – ­­­­­­­­­­­­aproximativ 9 mii de alegători. De asemenea, în cele 25 de secții de votare deschise pentru circumscripția nr.48 au votat [&hellip Articolul Prezenţa la vot în cele patru circumscripţii uninominale: Iași, în topul orașelor cu cei mai activi alegători apare prima dată în InfoPrut.
13:50
Comisia Electorală Centrală a prezentat datele de ultimă oră despre Alegerile locale generale ce se desfășoară astăzi în R. Moldova. Potrivit lui Dorin Cimil, președintele CEC, procesul de votare decurge fără incidente semnificative care să perecliteze mersul alegerilor. Astfel până la ora 13:00, peste 20 la sută din cifra totală de alegători au votat până [&hellip Articolul CEC anunță că prezența la vot este mult mai scăzută față de alegerile locale generale 2015 apare prima dată în InfoPrut.
12:50
Astăzi, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare noi în 4 circumscripții electorale uninominale. Una dintre acestea este circumscripția uninominală nr.50 la vest de R. Moldova, unde până la această oră prezența este extrem de slabă. Dorin Dușciac, candidat la parlamentare în această circumscripție din partea Partidului Unității Naționale, anunță pe facebook că până la [&hellip Articolul Alegeri parlamentare noi: Prezență slabă la vot în diasporă! apare prima dată în InfoPrut.
12:30
Astăzi, în Republica Moldova, au loc alegeri locale generale, în cadrul cărora 2 803 740 alegători sunt așteptați la urnele de vot. Comisia Electorală Centrală anunță că la ora 7.00 au fost deschise cele 1969  secții de votare, organizate pentru desfășurarea alegerilor locale generale. Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa [&hellip Articolul În Republica Moldova au loc alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
  Dragă frate de peste Prut, mâine, 20 octombrie, au loc alegerile locale în Republica Moldova și alegeri parlamentare pentru: Circumscripția uninominală nr. 17, or. Nisporeni, Circumscripția uninominală nr. 33, mun. Chișinău, Circumscripția uninominală nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, Circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova. Mâine, mai mult decât [&hellip Articolul Dragă frate de peste Prut, mergi la vot! apare prima dată în InfoPrut.
18 octombrie 2019
23:40
  De puțin ajutor și multă voință este nevoie pentru a face fapte bune. Asta ne-au dovedit-o Mitropolia Basarabiei și zeci de voluntari care au construit o casă pentru o familie social-vulnerabilă din satul Bulboci (raionul Soroca), Republica Moldova. Zeci de voluntari din România și Republica Moldova au contribuit cu bani, produse sau au pus [&hellip Articolul Harta României Mari și tricolorul, la loc de cinste pe o casă renovată de Mitropolia Basarabiei și de voluntari din Țară și R. Moldova pentru o familie sărmană din Bulboci apare prima dată în InfoPrut.
23:10
  30 de ani de când, în tumultul unei revoluții însângerate, s-a strigat „Vom muri și vom fi liberi!”. Trei decenii de la dramatica prăbușire a comunismului în România. Les Films de Cannes à Bucarest propune publicului rememorarea momentului istoric prin ochiul aparatului de filmat și include în program câteva dintre cele mai importante opere [&hellip Articolul „România. 30 de ani mai târziu”, văzută la Les films de Cannes apare prima dată în InfoPrut.
22:50
  Autoritățile din Federația Rusă au interzis importul a 39 de tone de prune și struguri din Republica Moldova, transmite MOLDPRES. Decizia a fost luată după ce inspectorii au identificat în lotul de marfă obiecte de carantină. Anunțul a fost făcut de Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară . Potrivit instituției, rezultatele testelor [&hellip Articolul Prunele și strugurii din R. Moldova nu sunt bune pentru Rusia apare prima dată în InfoPrut.
22:40
  De puțin ajutor și multă voință este nevoie pentru a face fapte bune. Asta ne-au dovedit-o Mitropolia Basarabiei și zeci de voluntari care au construit o casă pentru o familie social-vulnerabilă din satul Bulboci (raionul Soroca) din Republica Moldova. Zeci de voluntari din România și Republica Moldova au contribuit cu bani, produse sau au [&hellip Articolul Harta României Mari și tricolorul, la loc de cinste pe o casă ridicată de Mitropolia Basarabiei și de voluntari din Țară și R. Moldova pentru o familie sărmană din Bulboci apare prima dată în InfoPrut.
21:30
  Cardinalul, un film semnat de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, va putea fi văzut pe ecranele din România începând cu 9 noiembrie, scrie historia.ro. Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet. [&hellip Articolul „Cardinalul”, un film despre tragedia vieții episcopului greco-catolic Iuliu Hossu apare prima dată în InfoPrut.
21:10
  O expoziție-eveniment dedicată patrimoniului istoric al României, ce reunește sute de artefacte și seturi de piese antice descoperite pe teritoriul țării, prezentat ca spațiu de interferență al civilizațiilor scitică, greacă, celtică, dacică, getică și romană, va fi deschisă în Belgia, în perioada 19 octombrie 2019 – 26 aprilie 2020, la Muzeul Galo-Roman din Tongeren, [&hellip Articolul Tezaurul antic al României, prezentat în expoziția „Dacia Felix” în Belgia apare prima dată în InfoPrut.
20:50
  Fundațiile de caritate din Republica Moldova ar putea să nu mai conțină în denumiri numele unor persoane care ocupă funcții de demnitate publică, ale unor lideri de partide sau rude ale acestora și nu vor mai putea organiza evenimente cu tentă politică, scrie Ziarul Național. O inițiativă legislativă în acest sens au lansat-o deputații [&hellip Articolul Fundațiile de caritate ale lui Plahotniuc, Dodon, Șor sau Usatîi ar putea deveni ISTORIE apare prima dată în InfoPrut.
20:30
    Secretarul de stat din România Dan Neculăescu a avut consultări, la sediul Ministerul Afacerilor Externe, cu Matthew Boyse, Adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice. Cu această ocazie, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la subiectele de actualitate aflate pe agenda [&hellip Articolul Consultări româno-americane la București cu participarea ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck Hogan apare prima dată în InfoPrut.
18:10
  Deputații Blocului ACUM, Iurie Reniță și Lilian Carp, propun modificarea câtorva legi prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”. Este vorba de înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” în „limba română” în Regulamentul Parlamentului, Legea privind actele de stare civilă și alte acte legislative. Iurie Reniță a menționat că proiectul de lege vine să execute [&hellip Articolul Deputați din R. Moldova propun înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” apare prima dată în InfoPrut.
17:20
  Vlad Țurcanu, candidatul Partidului Popular Românesc (PPR) pentru funcția de primar al mun. Chișinău, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că de-a lungul campaniei electorale atât PSRM, cât și Blocul ACUM „au încercat să ne scoată din cursa electorală”. „CECE a respins demersul PSRM de a mă exclude din cursa electorală. PSRM a [&hellip Articolul Vlad Țurcanu: „PSRM și ACUM au încercat să ne scoată din cursa electorală” apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.