InfoPrut

Acum o oră
15:20
  Comuna Crucea din județul Constanța s-a înfrățit cu o localitate din Republica Moldova, relatează Tomis News. Peste 180 de consilii locale din Republica Moldova au semnat și emis Declarații de Unire cu România în 2018. Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, aceste localități au dat un semnal și o dorință de Reunificare cu Țara. Ca [&hellip The post O comună din Constanța s-a înfrățit cu o localitate din raionul Strășeni appeared first on InfoPrut.
Acum 4 ore
13:00
  O fată de 14 ani din Republica Moldova, câștigătoarea a nu mai puțin de 180 de medalii, dedică fiecare victorie obținută la șah României Mari, relatează Emigrantul.it. Se numește Larisa Goian, are 14 ani și este din Republica Moldova. Șahul este marea ei dragoste. Este o dragoste pe care o asociază întotdeauna cu România pentru [&hellip The post Larisa, campioana la șah care dedică fiecare medalie câștigată României Mari appeared first on InfoPrut.
Acum 6 ore
10:20
  O delegație a Consiliului Județean Prahova a sărbătorit Ziua Culturii Naționale în Republica Moldova. Reprezentanții CJ Prahova au verificat cu acest prilej și stadiul lucrărilor la investițiile susținute de administrația județeană, în urma parteneriatelor încheiate anterior, relatează Prahova-News.ro. Potrivit unei postări pe pagina de facebook a institutiei, „luni, 14 ianuarie 2019, delegația din Prahova [&hellip The post O delegație CJ Prahova a sărbătorit Ziua Culturii Naționale în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
Ieri
14:10
  Recurs la memorie pe rețeaua de socializare Facebook. „Când m-ați cunoscut prima dată?” este întrebarea adresată online de liderul unioniștilor, George Simion. Zeci de răspunsuri îl regăsesc pe candidatul indeperndent la alegerile europarlamentare în diferite orașe și varii acțiuni patriotice desfășurate de-a lungul timpului. Florin scrie că a intrat în contact cu George Simion în [&hellip The post Flashback-uri cu George Simion. Ce spun cei care îl cunosc pe liderul unioniștilor appeared first on InfoPrut.
19 ianuarie 2019
16:30
  Şi jurnalistul român Viorel Patrichi a primit interdicţie de a intra în Ucraina, alături de Vlad Cubreacov, preşedintele Asociaţiei „Răsăritul Românesc”.  „România trebuie să renunţe la tratatul de «prietenie şi bună vecinătate» cu România”, a fost prima reacţie a jurnalistului pe contul său de Facebook după aflarea veştii. În postarea sa de pe reţeaua [&hellip The post Încă o interdicţie de intrare în Ucraina. De data asta, pe numele jurnalistului Viorel Patrichi appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
  Vlad Cubreacov, preşedintele Asociaţiei „Răsăritul Românesc”, a primit interdicţie de intare în Ucraina.  INTERZIS ÎN UCRAINA. DECIZIE SBUAflu cu perplexitate abia acum, dintr-o știre dată publicității alaltăieri, 16 ianuarie… Publicată de Vlad Cubreacov pe Vineri, 18 ianuarie 2019 „Aflu cu perplexitate abia acum, dintr-o știre dată publicității alaltăieri, 16 ianuarie 2019, că Serviciul de Securitate [&hellip The post Preşedintele unei asociaţii româneşti, interdicţie de intrare în Ucraina pentru „răspândirea de materiale unioniste” appeared first on InfoPrut.
14:20
  Stalin a murit, Uniunea Sovietică a crăpat, dar o așchie de-a ei a rămas înfiptă de-a lungul Prutului: granița absurdă dintre România și Republica Moldova, întinderea geografică unde timpul dispare și nervii se inflamează. Este o șandrama a Pactului Ribbentrop-Molotov și îți răpește timpul la fel ca un organism bolnav. Media de așteptare la [&hellip The post Mâncătorii de timp de la graniţa lui Stalin appeared first on InfoPrut.
18 ianuarie 2019
13:00
Liderii unioniști au adus astăzi, 18 ianuarie 2019 un omagiu marelui poet al neamului românesc – Grigore Vieru. La 10 ani de la trecerea în eternitate a liderului liric al renașterii naționale, Partidul Democrația Acasă, alături de deputatul Constantin Codreanu, a organizat un eveniment prin care l-a comemorat pe marele maestru al poeziei românești. La [&hellip The post De 10 ani, în amintiri. Liderii unioniști au adus un omagiu marelui poet al neamului românesc, Grigore Vieru appeared first on InfoPrut.
17 ianuarie 2019
20:20
Consilierul local independent în Primăria Alba Iulia, Mircia Trifu și-a exprimat în cadrul unui post de radio local din capitala Unirii, susținerea față de candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simon. Oficialul albaiulean spune că se va implica în procesul de colectare de semnături pentru înscrierea candidatului unionist în cursa electorală, precum și în [&hellip The post (VIDEO) ,,Pentru Unire, pentru neam!” George Simion, susținut de un consilier local al Primăriei Alba Iulia appeared first on InfoPrut.
15:20
Deputatul Constantin Codreanu, a adus o donație de carte românească la biblioteca din satul Hârcești, raionul Ungheni, în cadrul campaniei „100 000 de cărți pentru Centenar”. Oficial de la București a fost însoțit de liderul unionist Ion Leașcenco, interpreta Zinaida Bolboceanu și vicepreședintele Blocului Unității Naționale, Oleg Chicu.  Șefa bibliotecii din comuna Hârcești, Vlentina Slovineanu [&hellip The post „100 000 de cărți pentru Centenar”. Volume românești, donate de România au ajuns la Hârcești, raionul Ungheni appeared first on InfoPrut.
15:10
  Premierul de la București, Viorica Dăncilă, a declarat joi că unul dintre obiectivele de investiții prioritare pentru România este cel al construcţiei conductei de transport de gaze Ungheni-Chişinău. „România sprijină ferm parcursul proeuropean al Republicii Moldova şi proiectele comune de investiţii, acestea fiind soluţii sigure pentru bunăstarea cetăţenilor acestui stat. Totodată, urmărim cu atenţie angajamentele [&hellip The post Premierul României: Construcţia conductei de gaze Ungheni-Chişinău, proiect prioritar appeared first on InfoPrut.
14:40
Statele Unite îndeamnă autorităţile Republicii Moldova să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber şi corect în perspectiva alegerilor legislative din 24 februarie, precum şi un rezultat transparent care să respecte voinţa alegătorilor, se arată într-o Declaraţie a Departamentului de Stat. Potrivit documentului, autorităţile trebuie să asigure condiţiile necesare la nivel [&hellip The post Mesajul SUA pentru Rep. Moldova în apropierea alegerilor parlamentare appeared first on InfoPrut.
13:30
Republica Moldova este prioritatea României pe durata președinției la Consiliului Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe de la București Teodor Meleșcanu în cadrul unei conferințe comune cu omologul să de la Chișinău, Tudor Ulianovschi. Diplomatul de la București a remarcat că până acum România a fost un avocat al Republicii Moldova [&hellip The post Ministrul de externe de la București: Rep. Moldova, prioritară pentru România în timpul președinției Consiliului UE appeared first on InfoPrut.
12:10
Compania românească „Transgaz” a început lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău. Administratorii „Vestmoldtransgaz” au semnat la începutul săptămânii contractul de achiziție de lucrări pentru construirea complexului administrativ Ghidighici. Semnarea marchează etapa de începere a construcției gazoductului și implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea și întreținerea conductei de transport gaze naturale Iași-Ungheni-Chișinău, relatează agenția Moldpres. „Construcția [&hellip The post S-a dat startul: Transgaz a început construcția gazoductului Ungheni-Chișinău appeared first on InfoPrut.
16 ianuarie 2019
15:30
Preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, candidatul Partidului Democraţia Acasă în circumscripţia Călăraşi, Ion Leaşcenco, susţine că pericolul cel mare pentru Republica Moldova este venirea Socialiştilor lui Igor Dodon la guvernare, după alegerile din 24 februarie, potrivit adevarul.ro. Ion Leaşcencă e de părere că „avem nevoie ca de aer de unionişti în viitorul Parlament”, pentru că circumscripţiile [&hellip The post Pericolul alegerilor parlamentare! Ion Leașcenco: Dodon pregătește federalizarea R. Moldova, dacă va avea majoritate absolută appeared first on InfoPrut.
12:20
Un sportiv din Republica Moldova a stabilit un record de alergare la temperaturi scăzute în unul dintre cele mai geroase ținuturi din lume.  Sportivul Dmitri Voloșin, președintele organizației Sporter, a participat la maratonul de caritate din proiectul „Ufronzen”, care s-a desfășurat în cel mai rece punct de pe glob – localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia), unde [&hellip The post Sportivul din Rep. Moldova care a cucerit „Polul Frigului”: „E ca și cum ai ieși dintr-o navă cosmică în spațiu deschis, un ger teribil” appeared first on InfoPrut.
10:50
  Republica Moldova trebuie să elaboreze un program foarte clar de studiere a limbii române, preferențial pentru alolingvi. De asemenea, autoritățile de la Chișinău trebuie să pregătească un set întreg de manuale care, actualmente, sau sunt lipsă și învechite, sau nu corespund anumitor necesități locale pe care le au minoritățile etnice. Declarația a fost făcută [&hellip The post Ministrul Educației cere elaborarea de urgență a unui program clar de studiere a limbii române în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
15 ianuarie 2019
20:00
Vicepreședintele raionului Strășeni, Ion Ursu a devenit Ambasadorul Unirii. Titlul a fost acordat oficialului ca urmare a implicării active în promovarea mesajului unirii în anul Centenar și pentru susținerea acțiunilor demarate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.  Certificatul de Ambasador al Unrii a fost oferit de către membrul Alianței pentru Centenar, Ion Leașcenco, astăzi, 15 ianuarie, [&hellip The post Vicepreședintele primului raion care a votat Declarația de Reîntregire a Țării a devenit Ambasadorul Unirii appeared first on InfoPrut.
19:50
Vicepreședintele raionului Strășeni, Ion Ursu a devenit Ambasadorul Unirii. Titlul a fost acordat oficialului ca urmare a implicării active în promovarea mesajului unirii în anul Centenar și pentru susținerea acțiunilor demarate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.  Certificatul de Ambasador al Unrii a fost oferit de către membrul Alianței pentru Centenar, Ion Leașcenco, astăzi, 15 ianuarie, [&hellip The post Vicepreședintele primului raion semnatar al Declarației de Reîntregire a Țării a devenit Ambasadorul Unirii appeared first on InfoPrut.
13:00
  Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, suportul Guvernului SUA prin proiectul Agricultură Performantă și entuziasmul apicultorilor, au fost cele trei ingrediente necesare pentru apariția unei noi ramuri de export în Republica Moldova: mierea de albine, scrie pe blogul său Veaceslav Ioniță, expert în economie din cadrul IDIS „Viitorul”. Mierea de albine nu a [&hellip The post România, principalul cumpărător al unui nou produs de export din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
12:40
Dacă liderii unionişti din societatea civilă vor accede în viitorul Parlament după alegerile din 24 februarie, aceştia categoric nu vor face o alianţă cu Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, Ion Leaşcenco, potrivit adevărul.ro. „Cu siguranţă nu vom face coaliţie cu PDM sau cu Vlad [&hellip The post Candidatul unionist, Ion Leașcenco, exclude coaliția cu actuala guvernare de la Chișinău. Singura opțiune: alianța cu forțele proeuropene appeared first on InfoPrut.
10:00
  Dacă treci măcar o dată prin orașul Cernăuți, fosta capitală a Bucovinei înstrăinate, este peste poate să nu-ți vină în minte inegalabilele versuri eminesciene: „Iar tu, iubită Bucovină, ești diamant din steaua lui Ștefan”. Când am pășit pentru prima dată în stingherul Cernăuți, numit altădată „mica Vienă”, am dorit să vizitez, pe lângă edificiile [&hellip The post Arhimandritul Mihail Daniliuc: Eminescu se simțea legat de Bucovina, ca de orice provincie a țării și de fiecare locuitor al ei appeared first on InfoPrut.
09:10
  Ziua Culturii Naționale se sărbătorește la București, la Chișinău, la Cernăuți, în Sudul Basarabiei, în Timoc și în toate marile capitale unde sunt stabiliți români. Sărbătoarea este prilejuită de ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).     Despre chestiunea Basarabiei, Eminescu scria în publicația Timpul, în iunie 1878: [&hellip The post Ziua Culturii Naționale unește malurile de Prut și românii de pretutindeni appeared first on InfoPrut.
00:40
Interpreta Zinaida Bolboceanu, candidată la alegerile parlamentare din Republica Moldova pe circumscripția uninominală nr. 35 – Căușeni, însoțită de deputatul Constantin Codreanu și candidații unioniști Anatol Ursu și Ion Leașcenco s-a întâlnit cu unioniștii din localitățile raionului Căușeni. În cadrul evenimentului, artista a discutat despre viitoarele acțiuni pe care le va întreprinde, de ce merită [&hellip The post (FOTO) La sfat cu unioniștii din Căușeni. Zinaida Bolboceanu, alături de un deputat și doi candidați unioniști: sunt în politică pentru generația tânără appeared first on InfoPrut.
14 ianuarie 2019
22:30
Mihai Nicolae, președintele Institutului ,,Frații Golescu”, Marian Clenciu, președintele Asociației Culturale ,,Pro Basarabia și Bucovina” și Constantin Corneanu, președintele Consiliului Director al Asociației Europene de Studii Geopolitice și Strategice “Gheorghe I. Brătianu” au devenit Ambasadori ai Unirii. Titlurile au fost oferite pe 14 ianuarie, la București, în cadrul evenimentului „Bucovina – repere geopolitice interese strategice. Trecut – Prezent – [&hellip The post Trei promotori ai românilor din comunitățile istorice, Ambasadori ai Unirii. George Simion: avem nevoie de politici de păstrare a identității românești appeared first on InfoPrut.
15:40
George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, și-a exprimat susținerea pentru candidații unioniști Ion Leașcenco și Anatol Ursu, care s-au înscris în cursa electorală din 24 februarie 2019 în Republica Moldova. În lipsa unei reprezentări politice a unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău, George Simion, a declarat că următorul pas pentru liderii unioniști este [&hellip The post George Simion susține candidații unioniști, Anatol Ursu și Ion Leașcenco, la alegerile parlamentare din R. Moldova appeared first on InfoPrut.
14:10
Președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa, Dan Tanasă, originar din Sfântu Gheorghe, județul Covasna a primit certificatul de Ambasador al Unirii pentru sprijinul pe care l-a oferit mișcării unioniste, prin reflectarea obiectivă a acțiunilor desfășurate de aceasta. Totodată, jurnalistul a primit titlul și pentru lupta pe care o duce în județele Covasna, Harghita și Mureș [&hellip The post De 13 ani, în slujba unionismului. Președintele ADEC, Dan Tanasă, a primit titlul de Ambasador al Unirii appeared first on InfoPrut.
14:10
  Institutul „Frații Golescu” și Asociația Culturală „Pro Basarabia și Bucovina” organizează luni, 14 ianuarie, la Clubul Țăranului Român, cu începere de la ora 18:00, evenimentul „Bucovina – repere geopolitice interese strategice. Trecut – Prezent – Viitor”. Evenimentul este o dezbaterea pe marginea volumului „Geopolitica Bucovinei”, lansat în decembrie 2018 la Muzeul Literaturii Române din [&hellip The post Dezbatere la București despre geopolitica Bucovinei appeared first on InfoPrut.
12:20
  Foametea organizată în Basarabia de regimul sovietic de ocupație a fost probabil cea mai tragică pagină din istoria poporului român. Imediat după ocupația Basarabiei, „mașina morții” se extinde și asupra locuitorilor de aici și începe încă în 1944, prin impozitarea țăranilor. Istoricul Mariana Țăranu, care a studiat acest fenomen, a povestit pentru Radio Chișinău prin [&hellip The post O pagină de infern. Un istoric amintește de foametea organizată de sovietici în Basarabia appeared first on InfoPrut.
12:10
George Simion, președintele Acțiunii 2012 și candidat al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare din 2019, a transmis un mesaj către fostul premier al României, Dacian Cioloș după ce acesta din urmă a transmis un mesaj de felicitare către românii de peste Prut cu ocazia sărbătorii Anului Nou pe stil vechi. George Simion s-a arătat deschis, [&hellip The post George Simion, lecție pentru Dacian Cioloș: îi pot oferi expertiză pe zona Republicii Moldova appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.