InfoPrut

Ieri
16:17
  Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut vineri o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și cu ambasadorul Germaniei, Ulrike Knotz, prilej cu care a ținut să tragă o concluzie „generoasă”. „Reiterez, că o țară mică trebuie să facă o diplomație mare. Sînt de părere că trebuie să dezvoltăm relațiile de colaborare [&hellip The post Dodon, față în față cu ambasadorul României la Chișinău appeared first on InfoPrut.
13:58
Cernăuțiul sărbătorește 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. Aflat la cea de-a doua ediție, spectacolul folcloric „Hai să dăm mână cu mână” îl va aduce în nordul Bucovinei pe interpretul din Transilvania Cătălin Hașa, împreună cu taraful său de muzică populară. Pe 24 ianuarie, concertul de muzică patriotică și tradițională românească va avea loc în [&hellip The post Unirea Principatelor Române: „Hai să dăm mână cu mână” la Cernăuți appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:37
  Fostul ministru al Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru, a avut vineri o întrevedere cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu. Potrivit lui Șalaru, la întâlnirea „politică, dar și de suflet” a discutat despre situația geopolitică și de securitate din regiune, dar și despre noile potențiale provocări cu care s-ar putea confrunta Republica Moldova [&hellip The post Despre ce au discutat Anatol Șalaru și ministrul Afacerilor Externe de la București appeared first on InfoPrut.
15:17
  Ambasada Rusiei la București, în fruntea căreia se află fostul ambasador la Chișinău, Valeri Kuzmin, a lansat un atac la adresa presei din România, acuzând-o că pe 18 ianuarie a ignorat un subiect de știre referitor la o convorbire telefonică purtată de Vladimir Putin cu Angela Merkel și François Hollande pe tema Ucrainei. „Pe [&hellip The post Ambasadorul rus la București „urechează” presa din România. Raportarea la etnicii români din Ucraina, luată în vizor appeared first on InfoPrut.
14:57
  Fostul ministru al Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru, a avut vineri o întrevedere cu președintele Senatului de la București, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul căreia cei doi au discutat despre coagularea forțelor politice de dreapta în Republica Moldova. „Astăzi am avut o discuție consistentă cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu. Tema întâlnirii a constituit-o [&hellip The post Fostul ministru al Apărării de la Chișinău, discuții cu președintele Senatului României appeared first on InfoPrut.
13:58
  Ministrul Economiei de la Chişinău, Octavian Calmâc, precizează că datoria Moldovagaz către Gazprom este monitorizată separat pe cele două maluri ale Nistrului. Octavian Calmâc a venit cu această precizare pentru a alunga „ceaţa” indusă de preşedintele Republicii, Igor Dodon, în privinţa datoriilor enorme ale regiunii transnistrene la plata gazului faţă de concernul rus. Întrebat [&hellip The post Ministrul Economiei de la Chișinău: Datoria la Gazprom este calculată separat pe cele două maluri ale Nistrului appeared first on InfoPrut.
11:07
  Anul 2017 se anunță a fi unul mai bun pentru comunele Ciorești și Șișcani din Nisporeni. Acestea vor beneficia de câte 20 de mii de euro din partea autorităților din Tunari, județul Ilfov, pentru implementarea unor proiecte comunitare. Înfrățirea dintre cele trei localități a facilitat sprijinul financiar. „Noutatea, desigur, ne-a bucurat mult și am apreciat acest gest [&hellip The post Veste bună pentru două comune din Nisporeni: Înfrățirea cu o localitate din România le aduce bani pentru proiecte appeared first on InfoPrut.
10:17
  Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, i-a transmis vineri un mesaj de felicitare celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cu prilejul învestirii în funcție. Potrivit unui comunicat al Executivului de la Chișinău, Filip şi-a exprimat convingerea că experiența profesională, dar și calitățile de conducere ale lui Trump vor asigura ca SUA [&hellip The post Mesajul premierului Republicii Moldova pentru noul președinte al SUA, Donald Trump appeared first on InfoPrut.
19 ianuarie 2017
12:58
  Într-un material de analiză despre conferinţa de presă ţinută de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, alături de preşedintele Republicii Moldova, publicaţia The Atlantic readuce în discuţie câteva declaraţii făcute de Igor Dodon în campania prezidenţială de anul trecut, care se pare că au scăpat atenţiei presei de pe cele două maluri ale Prutului.  [&hellip The post Declaraţii mai puţin cunoscute ale lui Igor Dodon: „Voi fi un lider dictatorial, la fel ca Putin” appeared first on InfoPrut.
11:17
  Ca o noapte de beţie cruntă, în urma căreia te trezeşti dimineaţa într-o baltă de vomă şi urină, într-un gang, fără haine şi cu un tatuaj incriminator pe-o fesă. Păstrând proporţiile alegoriei, aşa a arătat călătoria moscovită a lui Igor Dodon.  Am stabilit comparaţia. Să stabilim şi tatuajul: ruşii i-au ştanţat cu acul şi [&hellip The post Marea, râurile, pâraiele şi… Dodon appeared first on InfoPrut.
11:07
  Reprezentanții etnicilor români din comunitățile istorice și din Republica Moldova vor fi premiați la București în cadrul unei gale organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Graniţelor, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. Gala Premiilor de Excelență, aflată la cea de-a doua ediție, va avea loc pe 30 ianuarie, [&hellip The post Premii de excelență pentru liderii românilor din comunitățile istorice și din Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
09:58
  Directoarea Liceului „Vasile Alecsandri” din Chișinău, Daniela Vacarciuc, este de părere că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cunoaște bine istoria spațiului dintre Prut și Nistru, mai cu seamă în contextul în care mama acestuia este profesoară de limba română, însă preferă să facă jocuri (geo)politice. „Sunt sigură că Igor Dodon care vine dintr-o familie [&hellip The post Voce de la Chișinău: „Îmi pun speranța și în mămica lui Dodon, care este profesoară de limba română” appeared first on InfoPrut.
18 ianuarie 2017
22:07
  “Nucleara” zilei ne parvine de la Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, şi are legătură cu datoriile regiunii transnistrene către compania Gazprom. În cadrul vizitei efectuate de Igor Dodon la Moscova, preşedintele socialist a declarat, la întâlnirea cu reprezentanţii concernului Gazprom, că datoriile separatiştilor din stânga Nistrului, care ating suma exorbitantă de 6,5 miliarde de [&hellip The post Igor Dodon, pericol pentru economia Rep. Moldova. Vrea să plătească datoria separatiştilor transnistreni către Gazprom appeared first on InfoPrut.
16:37
  În Republica Moldova va fi creată Rezervația „Prutul de Jos”, în cadrul proiectului transfrontalier România – Ucraina – Republica Moldova, finanţat de Uniunea Europeană. Decizia a fost luată miercuri de Guvernul de la Chișinău. Proiectul va extinde suprafața ariei naturale protejate și va asigura conservarea diversității biologice din Republica Moldova, anunță autoritățile de la Chișinău. [&hellip The post Rezervația „Prutul de Jos”, proiect transfrontalier România – Ucraina – Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
14:17
  Dacă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va anula Acordul de Asociere cu Uniune Europeană, liderul socialist ar putea avea acelaşi destin politic ca fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, scriu jurnaliştii de la Financial Times. Jurnaliştii publicaţiei britanice reamintesc de anul 2013, când, la presiunea lui Vladimir Putin, preşedintele de atunci al Ucrainei a renunţat [&hellip The post Financial Times: Pe Dodon îl paşte soarta lui Viktor Ianukovici appeared first on InfoPrut.
13:28
  Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul Andi Cristea, este de părere că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se compromite prin declarațiile sale în fața tuturor partenerilor externi, inclusiv în fața României, de al cărei sprijin va depinde. „Din păcate, președintele Republicii Moldova își dorește atât de mult să fie pe placul lui [&hellip The post Europarlamentar: E doar o chestiune de timp până când Dodon va fi nevoit să bată la ușa Bucureștiului appeared first on InfoPrut.
12:47
  Consilierul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, însărcinat cu Afaceri, Tatiana Solomon, va reprezenta Republica Moldova la ceremonia de învestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de către reprezentanții Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Evenimentul învestirii lui Donald Trump în funcția de președinte al [&hellip The post Ea va reprezenta Rep. Moldova la învestirea lui Donald Trump appeared first on InfoPrut.
11:28
  Şeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, generalul de brigadă Igor Cutie, a participat la reuniunea Comitetului Militar NATO în formatul şefilor statelor majore generale ale statelor NATO şi statelor partenere (EAPMC/CS).  Întrunirea s-a desfăşurat la sediul Cartierului General NATO de la Bruxelles. Agenda reuniunii a cuprins aspecte militare de actualitate, [&hellip The post Ce discuţii a purtat Şeful Marelui Stat Major din Rep. Moldova la Reuniunea Comitetului Militar NATO appeared first on InfoPrut.
10:37
  Partidul Democrat din Moldova respinge ideea promovată de socialiști și de președintele Igor Dodon, de federalizare a Republicii Moldova, argumentând că ar genera divizarea, nu soluționarea conflictului transnistrean. „Este o abordare care poate tensiona și duce pe o direcție greșită și periculoasă procesul de negociere. Nici cetățenii, nici partenerii noștri de dialog în problema transnistreană, [&hellip The post Partidul lui Plahotniuc, nemulțumit de „ticul” lui Dodon: Federalizarea înseamnă divizarea Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
10:17
  Promisiunile de „vasalitate” ale lui Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, la Moscova nu au vizat numai ruperea Acordului de Asociere cu UE sau punerea în aplicare a Planului Kozak de federalizare, ci şi biroul de legătură NATO de la Chişinău. Într-o atmosferă de profund servilism, Igor Dodon a promis că va avea o discuţie [&hellip The post Dodon a promis la Moscova că se va duce la Bruxelles să „certe” NATO appeared first on InfoPrut.
17 ianuarie 2017
19:07
  S-a dus Dodon la Mosocova şi Moscova i-a desfăcut frumuşel degetele şi i-a scris cu pixul în palmă agenda mandatului său prezidenţial: federalizarea, puişor, asta ţi-e misiunea. Putin: „Știți că în 2003, noi ne-am apropiat ca niciodată de soluționarea definitivă a acestui conflict, dar, din păcate, conducerea de atunci a Republicii Moldova și-a schimbat [&hellip The post Igor „Oleg Popov” Dodon în stepele Ţarului. Legenda clovnului şi a federalizării appeared first on InfoPrut.
13:17
  Ambasada României la Chișinău a primit luni Premiul „Ștefan Ciobanu” în domeniul conservării patrimoniului cultural și muzeografiei, acordat în cadrul Galei Premiilor Ministerului Culturii al Republicii Moldova. Potrivit Ministerului Culturii, premiul a fost acordat Ambasadei României la Chișinău pentru contribuția substanțială a Guvernului României la restaurarea și promovarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, în special, [&hellip The post Ambasada României la Chișinău, premiată pentru conservarea patrimoniului cultural în Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
11:37
  Ministrul Afacerilor Externe de la Bucureşti, Teodor Meleșcanu, a efectuat luni prima vizită oficială la Bruxelles. Oficialul român a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a UE/vicepreședinte al Comisiei Europene, prilej cu care au fost discutate evoluțiile din Republica Moldova și vecinătatea estică, stadiul implementării [&hellip The post Ministrul de Externe de la Bucureşti, discuţie la Bruxelles despre Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
11:07
  Discreditarea și stigmatizarea – aceste două instrumente sunt din ce în ce mai des folosite în mass-media din Republica Moldova, a sesizat Consiliul de Presă. „Auzim practic în fiecare zi etichete de felul , , , etc., pe care jurnaliștii le aplică fără să existe decizii definitive ale instanțelor de judecată. Etichetarea și stigmatizarea [&hellip The post Consiliul de Presă, în alertă: Auzim în fiecare zi etichetele „mafiot”, „ucigaș”, „rider”, „oligarh” appeared first on InfoPrut.
10:58
  Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării de la Chişinău, a declarat că Mihai Ghimpu, liderul lideralilor, i-ar fi spus că singura condiţie ca să nu-i ridice sprijinul politic pentru portofoliul ministerial ar fi fost ca să îşi ceară scuze pentru declaraţiile privind degradarea PL.  Anatol Şalaru a vorbit despre această chestiune în cadrul emisiunii [&hellip The post Şalaru, dezvăluiri. Ce condiţie i-ar fi pus Mihai Ghimpu ca să-l sprijine în continuare în funcţia de ministru al Apărării appeared first on InfoPrut.
16 ianuarie 2017
19:59
    Trenul de pe cursa Chișinău – Odesa, care, anterior, circula în zilele de sâmbătă și duminică, va fi repus în circulație inclusiv în zilele de vineri, începând cu 20 ianuarie. Orarul va fi valabil timp de o lună, se precizează într-un comunicat de presă al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM). [&hellip The post CFM: Trenurile de pe cursele Chişinău-Odesa şi Chişinău-Socola vor circula mai des appeared first on InfoPrut.
14:58
  Prim-ministrul de la Chișinău Pavel Filip a primit luni propunerea președintelui Igor Dodon de  revocare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea. Într-un comunicat succint, șeful Executivului anunță că nu va da curs solicitării lui Dodon. Igor Dodon l-a acuzat pe ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, că a devenit avocatul României. Ambasadorul Republicii Moldova [&hellip The post Ce îi răspunde Pavel Filip lui Dodon cu privire la revocarea din funcție a ambasadorului Rep. Moldova în România appeared first on InfoPrut.
14:17
  Partidul Democrat din Moldova (PDM) dorește ca Partidul Liberal (PL) să prezinte în cadrul coaliției argumentele care stau la baza inițiativei privind suspendarea din funcție a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. „Dacă există elemente care induc riscul unei posibile încălcări ale legii fundamentale, PDM ar putea semna un demers către Curtea Constituțională, așa cum prevede [&hellip The post PDM vrea să fie convins de PL de necesitatea suspendării lui Dodon appeared first on InfoPrut.
14:07
  Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Rusia trăiesc un veritabil coşmar alimentar.  În Rusia se falsifică un sfert din toate produsele alimentare, a declarat la finale săptămânii trecute adjunctul șefului Rosselkhoznadzor (serviciul federal pentru supraveghere Veterinară și fitosanitară din Rusia), Alexei Alekseenko. „Singurele excepții sunt ouăle”, a precizat oficialul, potrivit Nezavisimaia Gazeta, informează Paginaderusia.ro. [&hellip The post Cetăţenii Rep. Moldova care muncesc în Rusia, hrăniţi cu produse alimentare falsificate appeared first on InfoPrut.
13:07
  Partidul Liberal de la Chișinău a inițiat un proiect de hotărâre privind suspendare din funcție a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Formațiunea solicită sprijinul deputaților din Parlament. Liberalii, prin  vocea liderului Mihai Ghimpu, precizează că la baza inițiativei au stat declarațiile pe care Igor Dodon le-a făcut în campania electorală și după victoria din alegeri. [&hellip The post Liberalii vor să îi scurteze lui Dodon zilele în fotoliul de președinte al Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.