InfoPrut

Acum o oră
21:10
Poliția Republicii Moldova a primit 70 de generatoare, cu o putere de 5kVa, achiziționate cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei. Donația vine să asigure securitatea energeiccă a sectoarelor de poliție. Potrivit unui comunicat de presă al MAI, generatoarele vor fi repartizate în toate subdiviziunile teritoriale și în sectoarele de poliție de importanță strategică majoră. „Provocările […] Articolul Guvernul Germaniei, donație pentru securitatea energetică a poliției din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Acum 4 ore
19:40
Uniunea Europeană este în continuare cel mai important partener comercial al Republicii Moldova. Datele statistice arată că în perioada ianuarie – septembrie 2022, exporturile produselor din Republica Moldova pe piața UE au crescut cu 50,5% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. Suma totală a exporturilor în UE a atins 1,9 miliarde de dolari […] Articolul Uniunea Europeană, cel mai important partener comercial al R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:40
Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova apreciază relațiile cu România ca fiind bune și foarte bune.   Astfel, conform datelor unui sondaj publicat astăzi de Institutul Republican Internațional, 84 la sută dintre cetățeni consideră că Republica Moldova are relații bune și foarte bune cu România. Pe locul doi în topul aprecierilor, cu o diferență de doar 2%, […] Articolul Sondaj: 84 % dintre cetățenii de peste Prut consideră că R. Moldova are relații bune și foarte bune cu România apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Opt funcționari din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova au participat, în perioada 5-8 decembrie, la un atelier de lucru în domeniul comerțului electronic, organizat de către Organizația Mondiala a Vămilor în Bruxelles. Scopul atelierului este ca funcționarii să preia și să se familiarizeze cu principiile și standardele utilizate în comerțul electronic, precum și metodele […] Articolul Funcționari vamali din R. Moldova, vizită de studiu la Bruxelles în domeniul comerțului electronic apare prima dată în InfoPrut.
Acum 6 ore
17:40
Zece școli din Republica Moldova vor fi dotate cu câte 45 de laptopuri și calculatoare performante grație unei donații în valoare de circa 80 000 de euro făcute de Guvernul României. Circa 7 mii de elevi vor folosi echipamentul pentru a studia dezvoltarea web și a aplicațiilor mobile, designul grafic, programarea, inteligența artificială, antreprenoriat și […] Articolul Zece școli din Republica Moldova, dotate cu echipament performant de Guvernul României apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Reprezentanți ai companiei „Siemens Energy”, cu sediu în România, au vizitat Universitatea Tehnică a Moldovei, fiind interesați de o eventuală colaborare cu unica instituție de învățământ superior tehnic-ingineresc din Republica Moldova. Rectorul Viorel Bostan le-a prezentat oaspeților acțiunile și activitățile desfășurate cu studenții în cadrul universității, iar în final s-a convenit asupra demarării unei colaborări. […] Articolul O companie cu reprezentanță în România, oferte de angajare pentru studenții Universității Tehnice a Moldovei apare prima dată în InfoPrut.
Acum 8 ore
14:50
Japonia va acorda un sprijin în valoare de 27 de milioane de dolari pentru Republica Moldova.  Asistența financiară are drept scop reducerea impactului războiului din Ucraina asupra R. Moldova.   Anunțul a fost făcut astăzi de către vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după o întrevedere de rămas-bun cu Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei […] Articolul Japonia, asistență de 27 de milioane de dolari pentru R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:30
Fructele din Republica Moldova au ajuns în acest an în peste 30 de state, arată datele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”. În comparație, în anul 2021 acestea au fost vândute în doar 18 state.  Cifrele au fost prezentate de reprezentanții Asociației „Moldova Fruct” în cadrul celei de-a VIII-a Conferințe Naționale „Businessul fructelor […] Articolul Tot mai multe fructe din Republica Moldova pe rafturile magazinelor din statele europene apare prima dată în InfoPrut.
14:10
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit cu o reacție după ce Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva oligarhilor fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.  Potrivit șefei statului, lațul se strânge pentru fugarii corupți din Republica Moldova. „Astăzi, Ministrul de Externe britanic a făcut publică o listă ce vizează 30 de indivizi din întreaga lume, […] Articolul Maia Sandu, după sancțiunile impuse de Marea Britanie împotriva lui Șor și Plahotniuc: „Lațul se strânge pentru fugarii corupți din R. Moldova” apare prima dată în InfoPrut.
Acum 12 ore
13:00
Rusia s-a arătat nemulțumită de noul Cod electoral, adoptat recent de Parlamentul Republicii Moldova, care exclude tipărirea buletinelor de vot și în limba rusă.  Potrivit Mariei Zaharova, purtătorul de al Ministerului rus de Externe, această modificare ar încălca drepturile cetățenilor vorbitori de limbă rusă și ar înrăutăți relațiile cu Moscova. „Schimbarea legislației electorale reprezintă o […] Articolul Rusia, nemulțumită că buletinele de vot din R. Moldova nu vor mai fi tipărite și în limba rusă apare prima dată în InfoPrut.
13:00
Zece centre de sănătate au fost amenajate și echipate în raioanele Cahul și Ungheni, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. În cabinetele de dezvoltare a copilului, medicul de familie sau pediatrul desfășoară consultațiile părinților cu copii. Olga Pancu este mamă a trei copii, iar în ultimul an vine tot mai des din localitatea vecină, satul […] Articolul Zece cabinete de dezvoltare a copiilor, amenajate în localitățile din Ungheni și Cahul cu sprijinul UE apare prima dată în InfoPrut.
12:10
Oligarhii fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care se ascund de justiția din Republica Moldova, au fost astăzi sancționați de Guvernul de la Londra în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție din Marea Britanie. Potrivit Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, cei doi oligarhi nu au dreptul de a intra pe teritoriul Marii Britanii, iar activele lor […] Articolul După SUA, Marea Britanie: Noi sancțiuni împotriva oligarhilor fugari Vlad Plahotniuc și Ilan Șor apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
23:20
Cetățenii din regiunea separatistă transnistreană sunt captivii unui regim care nu respectă drepturile omului, iar situația s-a agravat pe fondul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Totodată, autoritățile de la Chișinău nu se prea implică pentru a-și apară cetățenii. Acestea sunt câteva dintre concluziile Asociației Promo-LEX privind respectarea drepturilor omului în anul 2022. Activiștii din regiunea separatistă transnistreană, […] Articolul Promo-LEX: Respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, un vis și mai îndepărtat pe fondul războiului din Ucraina. Autoritățile de la Chișinău nu își apără cetățenii apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
21:50
Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din R. Moldova (ANTRIM) a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), agenție specializată pentru un turism responsabil şi sustenabil și care îndrumă sectorul global către o creștere favorabilă incluziunii. Conform informațiilor oferite de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), ANTRIM devine prima și unica asociația sectorială […] Articolul R. Moldova, membră a Organizației Mondiale a Turismului apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost nominalizată de cititorii ziarului Financial Times la categoria „Femeia anului 2022”. „Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum cele pe care le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și statul său: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați […] Articolul Nominalizare Financial Times: Maia Sandu – „Femeia anului 2022” apare prima dată în InfoPrut.
21:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică de la Chișinău a aprobat astăzi, 8 decembrie, micșorarea tarifului la energia electrică pentru cetățenii Republicii Moldova.  Astfel, conform noilor tarife, consumatorii casnici din centrul și sudul Republicii Moldova conectați la rețelele Premier Energy vor achita 4,62 lei pentru un kilowatt/oră în loc de 5,91 lei moldovenești. Totodată, consumatorii […] Articolul Veste bună privind prețul energiei electrice pentru cetățenii R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
20:00
Un atelier de bune practici și schimb de experiență în domeniul reglementării cantităților de grăsimi trans în produsele alimentare și dezvoltării sistemului național de control în acest domeniu s-a desfășurat la Chișinău. Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în cooperare cu TAIEX, instrumentul de asistență tehnică și schimb de informații al […] Articolul Republica Moldova preia practicile europene de reglementare a grăsimilor în alimente apare prima dată în InfoPrut.
19:50
Un atelier de bune practici și schimb de experiență în domeniul reglementării cantităților de grăsimi trans în produsele alimentare și dezvoltării sistemului național de control în acest domeniu s-a desfășurat la Chișinău. Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în cooperare cu TAIEX, instrumentul de asistență tehnică și schimb de informații al […] Articolul Republica Moldova preia practicile europene de reglementare a grăsimilor în produsele alimentare apare prima dată în InfoPrut.
18:00
Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României (RoAid) a mai finalizat două acțiuni de asistență financiară acordate Republicii Moldova. Astfel, RoAid a transferat la 24 noiembrie 2022  suma de peste 343 500 de euro către Ministerul Finanțelor din Republica Moldova în cadrul proiectului „Suplimentarea asistenței financiare nerambursabile către Republica Moldova”. Angajament pe care România […] Articolul România susține necondiționat Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:10
Din 11 decembrie 2022, trenul de pe cursa Chișinău – București va circula în fiecare zi, a anunțat Calea Ferată din Moldova. Cursa va circula conform următorului grafic: 17.20 Plecarea din Chișinău, ajunge la București la ora 06.17; 19.20 plecarea din București, ajunge la Chișinău la ora 08.15. Prețul unui bilet de călătorie este între […] Articolul Trenul Chișinău-București va circula în fiecare zi apare prima dată în InfoPrut.
17:00
În bătălia pentru limba română, majoritatea parlamentară de la Chișinău „nu are nimic de pierdut decât lanțurile” moldovenismului sovietic, care încă țin Republica Moldova în trecut. Este opinia lui Dan Dungaciu, analist politic de la București, care a îndemnat partidul de guvernământ (PAS) să supună votului modificarea articolului 13 din Constituție. Astfel, expertul s-a referit […] Articolul Dan Dungaciu: Votarea limbii române în Parlamentul de la Chișinău ar fi a două victorie politică a R. Moldova împotriva URSS-ului apare prima dată în InfoPrut.
14:20
Combinatul de vinuri Cricova din Republica Moldova a atins un record important în acest an, prelucrând circa 10 mii de tone de struguri, a declarat directorul interimar al întreprinderii, Sorin Maslo, în cadrul unui interviu pentru portalul www.bani.md. „Recolta de struguri în anul curent a fost una bună pentru noi. Producătorii de vinuri sau strugurii s-au […] Articolul Combinat de vinuri din R. Moldova, producție record în 2022 apare prima dată în InfoPrut.
12:50
De ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” şi „Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” al Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor. […] Articolul Episcopul de Bălți, slujbă la hramul paraclisului Mănăstirii Hadâmbu din Iași apare prima dată în InfoPrut.
11:30
Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, va fi convocat la Ministerul de Externe de la Chișinău după ce, luni, fragmente dintr-o rachetă au căzut lângă orașul Briceni, aproape de granița cu Ucraina. Un anunț în acest sens a fost făcut de Natalia Gavrilița, premierul de la Chișinău, care a precizat că incidentul ar […] Articolul Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, convocat din nou la Ministerul de Externe de la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
7 decembrie 2022
23:20
Președintele rus Vladimir Putin este nemulțumit de faptul că autoritățile Republicii Moldova au făcut rezerve de gaze, pe care le depozitează în Ucraina. Liderul de la Kremlin a declarat astăzi, în cadrul unei ședințe cu factori de decizie ruși, că Ministerul Energeticii de la Moscova ar trebui să clarifice această chestiune. Potrivit lui Putin, R. […] Articolul Putin, intrigat că gazul care ar trebui să ajungă în R. Moldova e păstrat în Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Republica Moldova urmează să semneze până la finele acestui an un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 100 de milioane de euro pentru suplinirea și realizarea în continuare a Proiectului „Moldova Drumuri III”. Astăzi, Guvernul de la Chișinău a aprobat în acest sens o hotărâre ce prevede implementarea deplină […] Articolul Republica Moldova primește 100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor apare prima dată în InfoPrut.
19:40
Republica Moldova urmează să semneze până la finele acestui an un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 100 de milioane de euro pentru suplinirea și realizarea în continuare a Proiectului „Moldova Drumuri III”. Astăzi, Guvernul de la Chișinău a aprobat în acest sens o hotărâre ce prevede implementarea deplină […] Articolul Banca Europeană de Investiții oferă 100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:20
Zece școli din centrul și nordul Republicii Moldova vor fi dotate cu câte 45 laptopuri și calculatoare performante grație unei donații în valoare de circa 80 000 de euro, făcute de Guvernul României prin intermediul RoAID – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României, în cadrul unui program implementat de PNUD Moldova. Echipamentul modern […] Articolul România, laptopuri și calculatoare performante pentru mai multe școli din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:00
Trei vinuri din R. Moldova, pe rafturile magazinelor deținute de Systembolaget, monopolul de stat al alcoolului din Suedia: „Creștere a interesului față de vinurile noastre în sectorul Horeca din Suedia” Trei vinuri produse în R. Moldova se află în prezent pe rafturile magazinelor din Suedia, deținute de Systembolaget, monopolul de stat al alcoolului, a anunțat vicepremierul […] Articolul Vinurile din R. Moldova, pe rafturile magazinelor din Suedia apare prima dată în InfoPrut.
16:30
În perioada 06 – 07 decembrie, ofițerii Secției echipe mobile din cadrul Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal desfășoară o vizită de studiu în orașul Tirana, Albania.  În cadrul vizitei, ofițerii participă la reuniunea regională a reprezentanților administrațiilor vamale și de frontieră din Europa de Sud-Est, eveniment organizat de către Oficiul Sud-Est şi Est […] Articolul Reprezentanți ai Serviciului Vamal al R. Moldova, vizită de studiu în Albania privind controlul armelor apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți seară, la Casa Albă, o întrevedere cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.  Oficialii au discutat despre din situația din Republica Moldova și despre problemele majore cu care acest stat se confruntăm după începutul agresiunii ruse în Ucraina. „I-am mulțumit pentru sprijinul oferit de SUA în […] Articolul Despre ce au discutat președintele R. Moldova și vicepreședintele SUA la Casa Albă apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Mai multe opere de artă semnate de pictori români celebri pot fi admirate în cadrul unui eveniment Art Safari, organizat la Chișinău.  Este vorba despre expoziția „Art Safari – Maeștrii artei românești”, care prezintă peste 30 de lucrări monumentale, selectate din importante colecții private din întreaga lume. Astfel, printre pictorii români celebri care pot fi […] Articolul Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady și alți pictori români, în expoziția organizată de Art Safari la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
14:50
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova au semnat astăzi două acorduri de colaborare, care vor permite revizuirea și eficientizarea proceselor de business și dezvoltarea unui subsistem digital pentru emiterea și gestiunea actelor permisive emise de ANSA. În cadrul primului acord, semnat de directorul general al ANSA, Radu […] Articolul SUA, sprijin pentru digitalizarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:30
Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova a avut marți, 6 decembrie, la Kiev, o întrevedere cu vicepremierul Irina Vereșciuk, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei.  În cadrul discuției, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii și de informații despre situația militară și geopolitică din Ucraina și Republica Moldova. Astfel, […] Articolul Situația militară din Ucraina și R. Moldova, discutată la Kiev apare prima dată în InfoPrut.
14:10
Republica Moldova a recepționat un lot nou de păcură adus din România atât pe cale auto, cât și feroviară, anunță deputatul PAS, Vasile Grădinaru pe pagina sa de Facebook. „Mulțumesc S.A. „Termoelectrica”, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră a Republicii Moldova pentru efortul depus în gestionarea transportării cisternelor de păcură. La fel, […] Articolul Un lot nou de păcură din România a ajuns în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:00
Edituri din Republica Moldova participă la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la București, care își redeschide astăzi porțile după doi ani de pauză, transmite Radio Chișinău. Potrivit sursei citate, ultimele titluri de carte publicată la Chișinău în 2022, semnate de autori consacrați din România și R. Moldova, vor fi lansate la Târgul „Gaudeamus de la București”. […] Articolul Edituri de la Chișinău, la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la București apare prima dată în InfoPrut.
12:50
Elevii de la Școala de arte „Alexei Stârcea” din Chișinău au marcat într-un mod inedit Ziua Națională a României. Cu această ocazie, în seara zilei de 6 decembrie 2022, instituția de învățământ a organizat concertul ,,De drag de neamul românesc”. Spectacolul muzical-literar a debutat cu intonarea imnurilor de stat ale României și Republicii Moldova de […] Articolul Concert inedit cu ocazia Zilei României, la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Afirmațiile președintelui AUR, George Simion, care spunea că România nu ar mai trebui să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul antiromânesc de la Chișinău, au creat ecouri pe ambele maluri ale Prutului. La câteva zile, un antreprenor de la Chișinău a dezvăluit schema prin care banii trimiși de Guvernul de la București ajung în […] Articolul Un antreprenor basarabean dezvăluie mecanismul prin care Guvernul de la București finanțează separatiștii din regiunea transnistreană apare prima dată în InfoPrut.
12:30
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, alături de președintele ucrainean Volodymir Zelensky, președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová și premierul lituanian Ingrida Simonyte, a primit premiul pentru democrație „Madeleine K. Albright”, acordat de Institutul Național pentru Democrației din Statele Unite, notează Radio Chișinău. Premiul le-a fost acordat „datorită eforturile lor în promovarea și protejarea democrației în țările lor […] Articolul Maia Sandu, premiată „pentru democrație” alături de Zelenski și alți oficiali europeni apare prima dată în InfoPrut.
00:00
În perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, echipa Feminin U-14 și echipa Masculin U-12, care reprezintă Școala Sportivă Specializată în polo pe apă nr. 4 „Gheorghe Osipov”, au câștigat locuri de frunte în cadrul unei competiții sportive internaționale. „Ne exprimăm înalta apreciere a eforturilor depuse de sportivii, dar și de antrenori, structurile sportului grație cărora […] Articolul Jucătorii basarabeni de polo pe apă, medalii de aur la Turneul Internaţional din Turcia apare prima dată în InfoPrut.
6 decembrie 2022
22:10
Republica Moldova și Ucraina au semnat un Acord privind cooperarea în domeniul învățământului superior, pe un termen de cinci ani. Evenimentul a avut loc în cadrul întrevederii prim-ministrului Natalia Gavrilița cu omologul său ucrainean, Denis Șmigal, desfășurată astăzi la Kiev. Documentul prevede acordarea anuală, pe bază de reciprocitate, a burselor gratuite de licență, masterat și […] Articolul Ce acord au semnat premierul R. Moldova și cel al Ucrainei la Kiev apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de regimul fără vize cu statele spațiului Schengen.  Comisia Europeană a publicat cel de-al cincilea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize, în care a constatat că Republica Moldova a întreprins acțiunile necesare în vederea realizării recomandărilor formulate în raportul precedent. Astfel, printre recomandările adresate […] Articolul R. Moldova va beneficia în continuare de regimul fără vize cu UE apare prima dată în InfoPrut.
21:00
Nota de plată pentru gazul pe care Chișinău îl oferă Tiraspolului în schimbul energiei electrice ar putea fi achitată tot de malul drept, așa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Declarații în acest sens au fost făcute de Alexandru Flenchea, fost vicepremier pentru Reintegrare de la Chișinău.   El a remarcat că până acum […] Articolul Fost vicepremier al R. Moldova, despre nota de plată pentru gazul pe care Chișinău îl oferă Tiraspolului apare prima dată în InfoPrut.
20:20
Începând cu 28 martie 2023, iubitorii de călătorii vor putea zbura din Chișinău direct pe cea mai importantă stațiune de pe coasta caucaziană, în orașul georgian Batumi. Noua rută a fost anunțată de compania aeriană Air Moldova. Zborurile vor opera de două ori pe săptămână: marți și joi, iar cei interesați pot cumpăra deja bilete, costul […] Articolul Compania Air Moldova inaugurează o nouă rută aeriană apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Patru savanți din Republica Moldova au intrat în clasamentul mondial (Top 2%) al celor mai importanți oameni de știință. În prezent, numărul total al savanților lumii care au în palmares cel puțin 5 publicații înregistrate în bazele de date internaționale depășește cifra de 9 milioane. Pentru o apreciere obiectivă a contribuției fiecăruia dintre ei, din […] Articolul Patru savanți din R. Moldova, în top 2% mondial al celor mai buni cercetători apare prima dată în InfoPrut.
16:40
Comisia Europeană a aprobat la începutul acestei luni patru noi programe Interreg, incluzând 10 state membre, Ucraina și Republica Moldova, cu o finanțare din partea UE în valoare de 533 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027, destinată consolidării cooperării transfrontaliere și transnaționale, stimulării tranziției verzi și sprijinirii asistenței medicale și educației. Aceste programe vor […] Articolul Comisia Europeană a adoptat patru noi programe Interreg, cu finanțare care include R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:50
Troleibuzele și autobuzele din Chișinău vor îmbrăca și în acest an haine de sărbătoare. Acestea vor fi decorate cu luminițe și își vor aștepta pasagerii pe rutele din capitală. „Troleibuzele turistice, ca și anul trecut vor face turul orașului, ghidul va fi Moș Crăciun, iar cei mici vor primi surprize dulci”, a anunțat primarul de […] Articolul Moș Crăciun, ghid turistic în troleibuzele din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
13:30
Zece pompieri voluntari din cadrul posturilor teritoriale de salvatori și pompieri din R. Moldova au fost instruiți în domeniul lichidării incendiilor, descarcerării persoanelor în urma accidentelor rutiere, dar și acordării primului ajutor calificat. Cursul a fost organizat și desfășurat în perioada 28 noiembrie – 02 decembrie 2022, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență […] Articolul Salvatori și pompieri voluntari din R. Moldova, instruiți de polonezi în lichidarea incendiilor și descarcerare apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Departamentul Drept penal al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a organizat, în perioada 1–2 decembrie, Conferința științifică internațională „Prevenirea și combaterea violenței în familie”, la care au participat și rectori și decani ai universităților și facultăților din România. Evenimentul, înscris în cadrul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază […] Articolul Profesori din România, la conferința științifică internațională privind prevenirea și combaterea violenței în familie organizată la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
5 decembrie 2022
23:20
Alte 12 companii din Republica Moldova vor putea relua exporturile de fructe și legume către Rusia, începând de astăzi, 5 decembrie 2022. Un anunț în acest sens a fost făcut de Rosselhoznadzor, Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia. Potrivit sursei citate, printre aceste companii se numără  SRL MIRA-FAUR, SRL «KSALEX-DEN», Velfruct-Prim SRL, Casa de […] Articolul Rusia „curtează” producătorii de fructe și legume din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.