InfoPrut

Acum 12 ore
20:10
  Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit Raportului Fericirii Mondiale (World Happiness Report), România ocupă locul 48, iar Republica Moldova – poziția cu numărul 71 (pentru anii 2016-2018). Finlanda este urmată în clasament de Danemarca, Norvegia, Islanda și Olanda. România se clasează pe locul 48, cu un loc în urma Argentinei și unul [&hellip The post Ce locuri ocupă România și Republica Moldova în topul internațional al fericirii appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
18:30
  Mai mulți veterani din războiul moldo-rus de la Nistru protestează în vama Giurgiulești pentru că nu sunt lăsați să treacă Prutul, înapoi în Republica Moldova. Motivul? Aceștia se află în microbuzul de campanie al lui George Simion, cu mesajul „România MARE în Europa”. Mașina condusă de Alexei Paluță, președintele Asociației Tighina, a primit „consemn la [&hellip The post Protest la Prut. Veterani din războiul moldo-rus de pe Nistru, batjocoriți de regimul Plahotniuc appeared first on InfoPrut.
18:20
  Republica Moldova este „un loc spre care merită să-ți îndrepți atenția” și reprezintă „o oportunitate fantastică” pentru investitorii străini. Aceasta este opinia președintelui executiv al Asociației Investitorilor Români (AIR) din stânga Prutului, Dan Nuțiu. Potrivit președintelui executiv al AIR, în Republica Moldova există Zone Economice Libere care oferă „multiple facilități” investitorilor străini, iar companii [&hellip The post Președintele Asociației Investitorilor Români: Republica Moldova, un loc spre care merită să-ți îndrepți atenția appeared first on InfoPrut.
17:40
  Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat recent că dacă România nu intra în Uniunea Europeană, Vladimir Putin proceda cu țara noastră așa cum a făcut-o cu Ucraina. Știm toți că Peninsula Crimeea a Ucrainei a fost anexată de Rusia în 2014. Ce știm mai puțin este că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a [&hellip The post George Simion: Soarta românilor din Ucraina, tot mai încercată. Ce se întâmplă foarte aproape de România appeared first on InfoPrut.
17:00
  Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului de la Chișinău, Nicolae Ciubuc, a declarat că a purtat discuții cu parteneri de la București pentru a putea vinde struguri în magazinele din România.  „Doar că trebuie să conștientizăm încă o dată că la ziua de astăzi calitatea strugurilor creează foarte multe dificultăți în partea ce ține [&hellip The post Strugurii din Republica Moldova, în magazinele din România appeared first on InfoPrut.
12:40
  Prima sesiune de finanțare pentru anul 2019 deschisă de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va avea loc în perioada 20 martie – 4 aprilie. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță că solicitanții pot transmite documentele conform „Ghidului Beneficiarului 2019” atât pe adresa de e-mail proiecte@mprp.gov.ro, cât și prin poștă/curier sau personal, la adresa Bulevardul [&hellip The post Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a dat startul primei sesiuni de finanțare pentru 2019 appeared first on InfoPrut.
Ieri
17:40
  Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat că Federația Rusă nu se va implica în procesele post-electorale din Republica Moldova. Totodată, aceasta a spus că nu ține de competența sa să comenteze dosarele penale ale lui Vladimir Plahotniuc deschise în Rusia și că numirea acestuia în funcții înalte la Chișinău ține [&hellip The post Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse evită să răspundă la o întrebare legată de acuzațiile de tentativă de omor aduse lui Plahotniuc appeared first on InfoPrut.
16:40
  Administraţia separatistă de la Tiraspol a instalat în ultimele luni aşa-zise „posturi de grăniceri” în zona de securitate şi nu acceptă discuţii cu privire la această problemă, informează Ziarul Naţional. Reprezentanţii Republicii Moldova au prezentat o declaraţie în care argumentează caracterul ilegal şi militar al aşa-ziselor „forţe de grăniceri” transnistrene în reuniunea de săptămâna [&hellip The post Separatiștii transnistreni își plantează „posturi de grăniceri” în zona de securitate. Tiraspol: Prevenim o relansare a conflictului armat appeared first on InfoPrut.
13:10
  Cine vrea dezmembrarea României? Tot mai dese sunt provocările la adresa integrității teritoriale a României și tot mai mare incompetența celor care ar trebui să le gestioneze. Chiar în timpul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, autoritățile române sunt din nou complice pentru voturi cu politicienii maghiari în încercarea lor de a induce ideea că [&hellip The post George Simion: În Parlamentul European are loc azi o conferință care insinuează că Transilvania nu e România! appeared first on InfoPrut.
12:40
  O dezbatere publică despre tema Unirii Basarabiei cu România va avea loc luni, ora 18:00, la Clubul Țăranului din București. Evenimentul este organizat de Institutul „Frații Golescu”, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina și Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu”. Cuvântul de deschidere îl va avea istoricul dr. Constantin Corneanu, [&hellip The post Dezbatere la București: „Unirea Basarabiei, veacul al II-lea” appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:20
  Adriana Babin este din Orhei și studiază de la opt ani naiul. Tânăra basarabeancă a obținut locul 1 la Festivalul-concurs „Florile Ceahlăului” de la Piatra Neamț, secțiunea instrumente tradiționale. „De data asta locul 1 a insemnat cateva nopți nedormite, ore de asteptare si o experienta pe care am trait-o pentru prima data. Mii de [&hellip The post Tânără naistă din Republica Moldova, premiată în România appeared first on InfoPrut.
20:10
  Baia Mare este următorul oraș în care se va fi lansată cartea „Blocați în labirint” (Editura Timpul, 2017), semnată de liderul unionist George Simion. Evenimentul va avea loc marți, ora 13:00, la Biblioteca Județeană ,,Petre Dulfu”. Accesul publicului este gratuit. Cartea „Blocaţi în labirint” este o experienţă editorială unică, dedicată în primul rând cetăţenilor Republicii [&hellip The post George Simion lansează cartea despre Republica Moldova „Blocați în labirint” la Baia Mare appeared first on InfoPrut.
19:50
  Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au analizat evoluțiile din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie și au luat decizia de a urmări cu atenție modul în care va fi format Guvernul și ce program va propune acesta. Anunțul a fost făcut de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, [&hellip The post Șefa diplomației europene: Ține de noi să fim vigilenți la situația statului de drept în Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
12:50
  Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului Dunja Mijatović  a declarat recent că urmărește cu îngrijorare dezbaterile din Rada Supremă de la Kiev privind limba de stat. Aceasta a îndemnat Parlamentul ucrainean să amâne dezbaterea până după alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul lunii martie. „Comunitatile lingvistice trebuie să fie efectiv implicate în elaborarea [&hellip The post Consiliul Europei cere Ucrainei să amâne adoptarea proiectului de lege care lovește și în românii din Cernăuți, Sudul Basarabiei și Transcarpatia appeared first on InfoPrut.
09:00
  Susținători ai candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion din zeci de orașe ale României, Republicii Moldova și din diaspora s-au mobilizat duminică, la aceeași oră, pentru a strânge semnăturile necesare înscrierii lui Simion în cursa electorală. Mii de semnături au fost colectate pe parcursul a câteva ore, începând cu ora 13:00, în București, [&hellip The post (FOTO) Susținătorii candidatului independent George Simion, mobilizare în zeci de orașe ale lumii appeared first on InfoPrut.
16 martie 2019
14:30
Un independent pentru un alt independent! Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, colectează semnături pentru candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion.  După ce s-au întâlnit cu susținători ai unionistului George Simion la punctul de colectare a semnăturilor din Piața Unirii, edilul de Iași, alături de candidatul independent la europarlamentare și de voluntari în campanie au [&hellip The post Primarul de Iași Mihai Chirica strânge semnături pentru candidatul independent George Simion appeared first on InfoPrut.
14:20
Candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion i-a fost interzisă vineri arborarea drapelului României în spațiul public, la Sfântu Gheorghe. În localitate s-a sărbătorit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni și cu această ocazie au fost arborate zeci de steaguri ale Ungariei, încălcându-se, astfel, legislația națională. „E cazul să ne unim împotriva politicienilor care dezbină, de-asta au [&hellip The post (VIDEO) Tricolorul românesc, interzis la Sfântu Gheorghe. George Simion: Să ne unim contra politicienilor care ne dezbină appeared first on InfoPrut.
15 martie 2019
16:50
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion cere autorităților să explice de ce municipiul Sfântu Gheorghe este împânzit astăzi, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu drapele ale Ungariei și nici măcar un singur steag al României nu poate fi văzut în localitate. „Comunitățile istorice, diaspora, românii din Covasna și Harghita sunt obiective în jurul [&hellip The post Transilvania e România! George Simion, la Sfântu Gheorghe: De ce în inima țării e arborat steagul Ungariei? appeared first on InfoPrut.
11:00
  Având în vedere faptul că azi este 15 martie, iar comunitatea maghiară din România sărbătorește ziua maghiarilor de pretutindeni, prilej cu care liderii maghiari se vor întrece în declarații care mai de care mai sfidătoare la adresa României și a românilor, l-am rugat pe istoricul Vasile Lechințan din Cluj-Napoca să ne explice însemnătatea acestei [&hellip The post Istoric: 15 martie 1848 înseamnă amintirea unei crunte perioade de teroare pentru români appeared first on InfoPrut.
10:00
  Compania rusească Gazprom a majorat cu circa 25% prețul gazului pentru Republica Moldova comparativ cu prețul de import din aceeași perioadă a anului trecut. De la 1 ianuarie 2019, preţul gazelor naturale livrate în Republica Moldova de Gazprom constituie 237,46 de dolari pentru o mie de metri cubi. Acest tarif e valabil doar pentru [&hellip The post Gazprom a majorat prețul gazelor pentru Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
14 martie 2019
15:30
La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, a avut loc joi ceremonia de deschidere a modulului de pregătire „Platinum Eagle 19.1”, parte a exerciţiului „Black Sea Rotational Force 19”, transmite Ziarul Național.  Până pe 20 martie curent, circa 100 de militari din Armata României şi 200 de [&hellip The post Militari din Rep. Moldova participă în România la exercițiul „Platinum Eagle” appeared first on InfoPrut.
15:00
  Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a susținut recent, într-o conferință la Universitatea din Oradea, că singura soluție pentru ca Republica Moldova sa devină partea Uniunii Europene este Unirea cu România. Traian Băsescu a vorbit despre viitorul și securitatea Uniuni Europene și despre limitele UE și NATO din acest moment, relatează B1.ro. „Eu știu foarte [&hellip The post Traian Băsescu: Unirea, singura soluție viabilă prin care Rep. Moldova poate intra în UE appeared first on InfoPrut.
14:50
  Republica Moldova este lider în lume după declinul populației. Potrivit agenției Infotag, care citează presa străină, acest aspect este indicat de datele Institutului de Geopolitică și Științe Sociale din Cehia, care a realizat un clasament al statelor cu cel mai mare declin al populației. Rata scăzută a natalității și exodul populației peste hotare ar [&hellip The post Republica Moldova, cel mai mare declin din lume al populaţiei. Vezi aici cauzele appeared first on InfoPrut.
12:50
  Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, a declarat că Ucraina nu trebuie lăsată să se transforme în Republica Moldova, care ar fi acum un stat al pensionarilor, pe care îl ucide oligarhia. Declarațiile lui Saakașvili au fost făcute în contextul în care pe 31 martie are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina.  [&hellip The post Saakaşvili: Republica Moldova e ucisă de oligarhie appeared first on InfoPrut.
13 martie 2019
17:00
  George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, spune că nu este interesat de nicio formațiune politică apărute în ultimii ani în România. „Nu mă interesează actualele partide politice. Nu cred că sunt de dreapta sau de stânga, că au o ideologie sau alta. Actualele partide au grupuri de interese, iar politicienii acţionează din oportunism. [&hellip The post George Simion: „Orice român care luptă împotriva corupţiei este un bun cetăţean, iar această luptă trebuie continuată” appeared first on InfoPrut.
11:40
  Publicația „Zorile Bucovinei” informează că Rada Supremă a Ucrainei continuă să examineze în a doua lectură proiectul de lege „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, al cărui articol 21 amenință cu dispariția ziarele românești din Ucraina. „Distrugător de limba română este articolul 21 al respectivului proiect de lege ce pune [&hellip The post S.O.S.! Românii din Cernăuți: Vom mai putea edita ziare în limba română? appeared first on InfoPrut.
11:10
  Publicația „Zorile Bucovinei” informează că Rada Supremă a Ucrainei continuă să examineze în a doua lectură proiectul de lege „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, al cărui articol 21 amenință cu dispariția ziarele românești din Ucraina. „Distrugător de limba română este articolul 21 al respectivului proiect de lege ce pune [&hellip The post S.O.S.! Românii din Cernăuți: Vom mai putea edita ziare în limba română? appeared first on InfoPrut.
12 martie 2019
18:30
George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, și-a vândut apartamentul, singura bogăție materială pe care o avea, pentru a duce la bun sfârșit campania de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea acestuia în cursa electorală din luna mai. „Gata! Am mers până la capăt pentru a putea avea șanse egale în aceste alegeri. Interesant e că [&hellip The post George Simion și-a vândut apartamentul: „Am mers până la capăt pentru a putea avea șanse egale în aceste alegeri” appeared first on InfoPrut.
14:40
Populația Republica Moldova nu este expusă niciunui pericol în legătură cu incidentul care a avut loc, la începutul lunii martie, la Uzina Metalurgică de la Râbnița, transmite Deschide.md. „Nu există motive de îngrijorare. Cu certitudine. Este un incident local, care poate fi stopat. În afara gardului uzinei nu există niciun pericol”, a declarat pentru Ziarul Național Ion [&hellip The post Mesajul Agenției Nucleare din Rep. Moldova după avaria de la Râbnița appeared first on InfoPrut.
13:40
  Separatiștii de la Tiraspol califică declarațiile președintelui Igor Dodon privind reglementarea conflictului transnistrean prin reintegrarea teritoriului din stânga Nistrului în componența Republicii Moldova drept „o abordare marginalizată şi o încercare a de a induce în eroare parteneri internationali”, transmite Radio Chișinău. Potrivit autorităților din regiunea transnistreană, „speculațiile pe tema reglementării relațiilor dintre Republica Moldova şi [&hellip The post Ce acuzații îi aduc separatiștii de la Tiraspol lui Igor Dodon privind conflictul transnistrean appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.