Ialovnews

Acum 24 ore
17:30
Articolul VIDEO//IalovNews.md vă urează Crăciun fericit! apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
Ieri
09:10
Articolul /VIDEO/ DEZBATERI ELECTORALE Ialovnews.md. RUNDA II. Invitați: candidati din circumscriptia nr. 22, Monica Babuc, Lidia Onu, Liviu Vovc apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
09:10
Articolul /VIDEO/ DEZBATERI ELECTORALE Ialovnews.md. RUNDA II. Invitați: candidati din circumscriptia nr. 37, Ștefan Bivol, Avelin Tabarcea apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
09:10
Articolul /VIDEO/ DEZBATERI ELECTORALE Ialovnews.md. RUNDA II. Invitați: candidati din circumscriptia nr. 22, Angela Istrate, Victor Sănduță apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
09:00
Articolul /VIDEO/ DEZBATERI ELECTORALE Ialovnews.md. RUNDA I. Invitați: candidati din circumscriptia nr. 22, Monica Babuc, Lidia Onu, Liviu Vovc apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
09:00
  Articolul /VIDEO/ DEZBATERI ELECTORALE Ialovnews.md. RUNDA I. Invitați: candidati din circumscriptia nr. 37, Ion Sula, Nicolae Pascaru, Petru Frunze apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
09:00
Articolul /VIDEO/ DEZBATERI ELECTORALE Ialovnews.md. RUNDA I. Invitați: candidati din circumscriptia nr. 22, Angela Istrate, Victor Sănduță apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
09:00
Articolul /VIDEO/ DEZBATERI ELECTORALE Ialovnews.md. RUNDA I. Invitați: candidati din circumscriptia nr. 37, Ștefan Bivol, Avelin Tabarcea apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
12:50
La scrutinul parlamentar ordinar care va avea loc la 24 februarie 2019, cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova vor vota, pentru prima dată, conform unui sistem electoral diferit față de alte alegeri. Dacă până în prezent alegerile parlamentare se desfășurau în baza unui sistem proporțional pe liste de partid, acum va fi aplicat […] Articolul La alegerile din 24 februarie 2019, vom primi câte patru buletine de vot apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
12:40
La alegerile din 24 februarie 2019 cetățenii cu drept de vot își vor putea exprima opțiunea la secția de votare unde sunt arondați din localitatea unde îşi au domiciliul sau reședința. Persoanele instituționalizate, cum sunt cei care se vor afla în aziluri, spitale, în armată și la penitenciare, vor putea vota la alegerile parlamentare fără […] Articolul Cum vor vota persoanele instituționalizate? apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
12:40
La scrutinul parlamentar ordinar care va avea loc la 24 februarie 2019, cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova vor vota, pentru prima dată, conform unui sistem electoral diferit față de alte alegeri. Dacă până în prezent alegerile parlamentare se desfășurau în baza unui sistem proporțional pe liste de partid, acum va fi aplicat […] Articolul La alegerile din 24 februarie 2019, vom primi câte patru buletine de vot apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
24 decembrie 2018
18:40
Comisia Electorală Centrală a aprobat la 21 decembrie 2018 o serie de hotărâri cu privire la constituirea Consiliilor electorale ale circumscripţiilor electorale uninominale din toată țara. CEC a constituit și Consiliile electorale ale circumscripţiilor  electorale uninominale nr. 22, orașul Ialoveni și  nr. 37, comuna Răzeni. Acestea sunt organele  care vor organiza procesul electoral la nivelul […] Articolul CEC a constituit CONSILIILE electorale ale circumscripţiilor uninominale nr. 22, orașul Ialoveni și  nr. 37, comuna Răzeni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:50
În circumscripția nr. 22, Ialoveni, în cursa electorală s-au înscris cinci candidați. Prima în buletinul de vot este ministra Educației, Culturii și Cercetării, democrata Monica Babuc. Ea este urmată de reprezentanta PSRM, Lidia Onu, candidata independentă Angela Istrate, exponentul Partidului Șor, Victor Sănduță și Liviu Vovc, înaintat de blocul electoral ACUM. Prima în buletinul de vot în circumscripția nr. 22 este ministra […] Articolul Circumscripția nr. 22, Ialoveni: Cariera și averea candidaților electorali apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
20 februarie 2019
19:40
Pe un panou cu afișaj electoral din orașul Ialoveni a apărut în aceste ultime zile de campanie electorală un anunț mai ieșit din comun. Scris de mână, cu litere majuscule și în limba rusă un cetățean își exprimă indignarea față de trei politicieni din Republica Moldova: Plahotniuc, Dodon și Șor. Aceștia sunt acuzați că au […] Articolul Un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova de la un locuitor al orașului Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
15:30
La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 vor putea vota pentru prima dată peste 52 de mii de tineri care au împlinit sau vor împlini vârsta majoratului în ziua scrutinului. Elevii și studenții cu drept de vot care au domiciliul/reședința în aceeași circumscripție uninominală cu instituția de învățământ unde sunt înmatriculați vor putea vota atât […] Articolul Cum vor putea vota elevii și studenții? apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
15:30
Codul electoral al Republicii Moldova prevede că sediile secțiilor de votare se stabilesc, de regulă, în sediile aflate în proprietate publică şi se amenajează astfel încât să faciliteze accesul persoanelor cu probleme locomotorii. Contrar prevederilor legale, în prezent sunt multe secții de vot, atât din capitală, cât și din țară, care nu sunt adaptate necesităților […] Articolul Accesul în secțiile de vot rămâne o provocare pentru persoanele cu dizabilități apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
15:30
Pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în afara țării vor fi deschise 125 de secții de votare în trei circumscripții electorale uninominale. Spre deosebire de alte scrutine, la aceste alegeri moldovenii cu drept de vot din diasporă nu vor putea vota cu pașapoartele cu termen expirat. La alegerile parlamentare din 2010 și 2014, dar […] Articolul  Moldovenii din diasporă nu vor putea vota cu pașapoartele expirate apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
15:30
Unii cetățeni nu-și cunosc bine drepturile și obligațiile pe care le au atunci când merg să voteze. Iată câteva din întrebările frecvente pe care și le pun alegători în preajma alegerilor. Ce fac dacă am pierdut actul de identitate sau a fost deteriorat înainte ori în ziua alegerilor? Ziua de 24 februarie 2019 a fost […] Articolul Bine de știut. Răspunsuri la întrebări frecvente despre alegeri și procesul de vot apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
10 ianuarie 2019
13:40
Consiliului electoral al circumscripţiei electorale uninominale nr. 22, Ialoveni a înregistrat până la 9 ianuarie 2019 primele 3 candidate pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care intenționează să candideze în circumscripția 22 Ialoveni. Toate cele trei candidate au reușit să colecteze semnăturile necesare, să le depună la CECE Ialoveni și să obțină validarea […] Articolul DOC//Trei candidate au fost deja înregistrate oficial în circumscripția nr. 22, Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
9 ianuarie 2019
17:30
Consiliului electoral al circumscripţiei electorale uninominale nr. 22, orașul Ialoveni a înregistrat până la 9 ianuarie 2019 primii 3 candidați în circumscripția 22 Ialoveni: Hotărârea de înregistrare a candidatului Monica Babuc din partea PDM Hotărârea de înregistrare a candidatului Lidia Onu din partea PSRM Hotărârea de înregistrare a candidatului independent Angela Istrate   Articolul Trei candidați deja au fost înregistrați în circumscripția nr. 22 Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
17:30
Până la 4 ianuarie când s-a încheiat perioada de solicitare pentru înregistrarea candidaților și grupurilor de inițiativă, la Ialoveni, pe circumscripția 22, au depus documente 9 candidați: Articolul DOC// Nouă candidați au solicitat înscrierea în cursa electorală în circumscripția nr. 22 Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
17:30
      Articolul DOC// În buletinul de vot din circumscripția nr. 37 Răzeni ar putea fi 5 candidați apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
17:30
Din cei cinci candidați care au înregistrat grupuri de inițiativă și au solicitat liste de colectare a semnăturilor, doi candidați au fost îngregistrați oficial în calitate de concurenți electorali în circumscripția uninominală nr. 37, Răzeni Primul în buletinul de vot va fi Ion Sula din partea PDM Pascaru Nicolae de la PSRM va fi nr. […] Articolul DOC// În circumscripția nr. 37 Răzeni au fost înregistrați primii doi candidați apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
24 decembrie 2018
17:10
Moș Crăciun a venit în această la Ialoveni fără zăpadă. Însă, spre bucuria copiilor luminițele de pe Bradul de Crăciun a orașului Ialoveni le-a aprins și cadouri a împărțit. S-a întâmplat aceasta în seara zilei de vineri, 21 decembrie, în Piața Unirii. Aici a avut loc evenimentul festiv de festiv de inaugurare a Sărbătorilor de […] Articolul FOTOREPORTAJ// „S-au aprins luminițele pe bradul de Crăciun al orașului Ialoveni” apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
11:30
În ultimii piața de microcreditare din orașul Ialoveni s-a dezvoltat foarte mult. Au apărut tot mai multe organizații de microfinanțare și acordarea creditelor doar în baza buletinului, timp de o zi. Totuși, cea de mai încredere, prima de altfel deschisă în orașul Ialoveni este Centrul financiar nebancar „MICROCAPITAL”, căruia îi facem o scurtă prezentare. Centrul financiar […] Articolul MICROCAPITAL – locul cel mai sigur din orașul Ialoveni unde puteți lua BANI cu împrumut apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
20 decembrie 2018
23:10
Documentul fundamental pentru dezvoltarea în continuare a orașului Ialoveni a fost aprobat cu voturile la 13 consilieri din cei 16 prezenți la ședința din 19 decembrie curent. PUG aprobat nu este un document complet nou. Ele este o actualizare a PUG din anul 2006. Pe parcursul ultimului an au avut loc 6 runde de dezbateri […] Articolul DOCUMENTE// Orașul Ialoveni are un nou PLAN URBANISTIC GENERAL apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
18 decembrie 2018
01:01
Locuitorii orașului Ialoveni sunt așteptați în seara zilei de vineri, 21 decembrie 2018, ora 17:00, la Inaugurarea oficială a BRADULUI DE CRĂCIUN al orașului Ialoveni. Evenimentul va avea loc în Piața Unirii, acolo unde deja a fost instalat bradul orașului. Pregătirile de sărbătoare sunt în toi. Lângă brad a fost amenajată o scenă, pe care […] Articolul 21 decembrie, ora 17:00, eveniment festiv de inaugurare a bradului de Crăciun la Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
11 decembrie 2018
18:20
O campanie de informare și educare a cetățenilor cu genericul „Informează-te despre noul sistem electoral la bibliotecă” este lansată în Republica Moldova de către IREX și Ambasada SUA, în contextul aprobării de Parlament a noului sistem electoral. Pe parcursul perioadei electorale, Biblioteca publică orășenească „Petre Ștefănucă” din Ialoveni, alături de alte 600 de biblioteci publice […] Articolul Biblioteca „Petre Ștefănucă” platformă neutră de informare în domeniul electoral pentru locuitorii din Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
16:40
Cu o înălțime de aproximativ 14 metri, bradul din acest an a fost donat de către un agent economic, fiind defrişat pe teritoriul oraşului. Inaugurarea oficială a Bradului de Crăciun şi a sărbătorilor de iarnă la Ialoveni va avea loc în seara zilei de vineri, 21 decembrie, ora 17:00 Cu această ocazie va fi organizat un […] Articolul Foto// Bradul de Craciun al oraşului Ialoveni a fost adus şi instalat astăzi în Piața Unirii apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
08:00
Perioada electorală, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a început pe 10 decembrie. Anunțul a fost făcut de Alina Russu, președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul ședinței CEC din 5 decembrie, în care a fost aprobat programul calendaristic pentru organizarea alegerilor. Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor conține […] Articolul S-a dat startul perioadei electorale. Campania începe abia pe 25 ianuare 2019 apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.