Ialovnews

Acum 24 ore
18:20
O campanie de informare și educare a cetățenilor cu genericul „Informează-te despre noul sistem electoral la bibliotecă” este lansată în Republica Moldova de către IREX și Ambasada SUA, în contextul aprobării de Parlament a noului sistem electoral. Pe parcursul perioadei electorale, Biblioteca publică orășenească „Petre Ștefănucă” din Ialoveni, alături de alte 600 de biblioteci publice […] Articolul Biblioteca „Petre Ștefănucă” platformă neutră de informare în domeniul electoral pentru locuitorii din Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
16:40
Cu o înălțime de aproximativ 14 metri, bradul din acest an a fost donat de către un agent economic, fiind defrişat pe teritoriul oraşului. Inaugurarea oficială a Bradului de Crăciun şi a sărbătorilor de iarnă la Ialoveni va avea loc în seara zilei de vineri, 21 decembrie, ora 17:00 Cu această ocazie va fi organizat un […] Articolul Foto// Bradul de Craciun al oraşului Ialoveni a fost adus şi instalat astăzi în Piața Unirii apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
Ieri
08:00
Perioada electorală, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a început pe 10 decembrie. Anunțul a fost făcut de Alina Russu, președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul ședinței CEC din 5 decembrie, în care a fost aprobat programul calendaristic pentru organizarea alegerilor. Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor conține […] Articolul S-a dat startul perioadei electorale. Campania începe abia pe 25 ianuare 2019 apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
08:00
Primul și până când unicul partid care și-a anunțat oficial candidați în toată țara este Partidul Socialiștilor. Pentru circumscripțiile electorale nr. 22, Ialoveni și nr. 37, Răzeni, candidații PSRM au fost prezentați public încă la 14 octombrie, în cadrul unui miting organizat în fața Casei raionale de cultură din orașul Ialoveni. „Participanții mitingului și-au exprimat […] Articolul Candidații anunțați oficial ai PSRM pentru circumscripțiile din Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
05:50
Poliția din Ialoveni a lansat la 7 decembrie, în teritoriul raionului, Campania Inspectoratului General al Poliției, „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”. Campania are ca scop minimizarea emoțiilor negative puternice primite de copii în urma diverselor incidente. La evenimentul public, desfășurat în preajma Consiliului raional Ialoveni, au fost prezenți conducerea Inspectoratului de poliție Ialoveni, președintele raionului […] Articolul Jucării pentru zâmbetul copiilor de la polițisti apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
05:00
Poliția din Ialoveni a lansat la 7 decembrie  în teritoriul raionului Campania Inspectoratului General al Poliției, „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”. Campania are ca scop minimizarea emoțiilor negative puternice primite de copii în urma diverselor incidente. La evenimentul public, desfășurat în preajma Consiliului raional Ialoveni, au fost prezenți conducerea Inspectoratului de poliție Ialoveni, președintele raionului […] Articolul Jucării pentru copii de la polițisti apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
10 decembrie 2018
21:10
Articolul VIDEO// Explicații detaliate despre alegeri şi procesul de votare apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
12 octombrie 2018
18:10
Odată cu venirea toamnei, dar de multe și în lunile de primăvară, satele și orașele Moldovei se scufundă la propriu, în nori grei de fum. Este fumul apărut din incendierea frunzelor de către oameni, care consideră focul cea mai rapidă și ieftină soluție pentru a scăpa de mormanele de frunze din grădini și curți. Despre […] Articolul VIDEO// Arderea frunzelor: ce pericole comportă și ce soluții alternative există apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
17:50
Aprovizionarea cu apă și canalizare a unui oraș este una din funcțiile de bază pe care trebuie să le facă administrația publică. În orașul Ialoveni, periodic, populația se confruntă cu deconectări de la apeduct, iar la sistemul de canalizare au loc avarii tot mai des. Am încercat să aflăm, de la viceprimarul de Ialoveni, Radu […] Articolul VIDEO// Sistemul de apeduct și canalizare din or. Ialoveni: probleme și soluții apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
17:50
Majoritatea tinerilor Moldova își văd viitorul doar peste hotare și consideră că în țara lor de baștină nu există oportunități de dezvoltare și creștere, iar statul nu creează condițiile necesare pentru asta. Sunt însă tineri, considerați foarte curajoși, care  încearcă și reușesc să facă ceva în Moldova: deschid afaceri și creează locuri de muncă și […] Articolul VIDEO// Mai există și tineri care au curajul să rămână în Moldova apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
16:50
O întrebare la care locuitorii orașului Ialoveni așteaptă un răspuns de ani buni. În contextul în care actuala modalitate de transportare a pasagerilor, cu microbuze, pe rută 35 Ialoveni-Chișinău, nu mai face față necesităților oamenilor, circulația unor troleibuze este considerată o soluție optimă. În ultimii ani au tot apărut știri în care se anunța și […] Articolul VIDEO// Când vin troleibuzele la Ialoveni? apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:30
https://www.caritate.md/donations/din-inima-pentru-familia-filimoncov?fbclid=IwAR3GVMcK7WAyzvP_uD0MQwubsEev2t6y8w-xcT_QmBKkP89JSC4y0u2vi1Q   Cred ca este prima data cand m-am blocat asa in fata unui copil…, nu mai aveam ce comenta asa sa gandesti la 10 anisori..Ascultati si priviti video️este vorba despre cei 2 fratiori din Ialoveni, as mai scri ceva, dar mi-au inghetat mainile la ei “ in casa”. Revin mai tarziu cu poze de […] Articolul Un nefericit accident auto ar putea schimba în FERICIRE viața a doi copii din orașul Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
17:01
Pe parcursul lunii noiembrie în orașul Ialoveni a fost făcut un sondaj, în cadrul proiectului Comunitatea mea, despre care sunt cele mai stringente probleme din Ialoveni. Au fost repartizate 1000 de chestionare la locuitori din diverse regiuni ale orașului. La 7 decembrie au fost făcut totalurile sondajului. Au fost colectate 647 de răspunsuri. 243 de persoane […] Articolul Drumurile proaste – cea mai gravă problemă a orașului Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
16:10
Ialovnews.md vă prezintă pentru informare hărțile tuturor circumscripțiilor electorale uninominale (CEU) de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Puteți vizualiza modul cum au fost formate CEU și ce localități au fost incluse în fiecare circumscripție. Graficile conțin și informații despre numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale. Articolul INFOGRAFICE// Cum arată harțile tuturor circumscripțiilor electorale uninominale din toată Moldova apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
7 decembrie 2018
04:10
Articolul Primul artfoto studio cu elemente de Crăciun din orașul Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
6 decembrie 2018
20:10
Cea de a doua circumscripție uninominală formată în baza raionului Ialoveni este cea cu nr. 37, comuna Răzeni. Majoritatea localităților sunt din raionul Ialoveni – 15 sate și comune, 6 sunt din raionul Căușeni și localitate este din raionul Hâncești. Pe listele de alegători din această circumscripție sunt incluși 60 de mii 767 de persoane. […] Articolul Circumscripția uninominală nr. 37, com. Răzeni. Prezentare generală apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
18:10
Au mai rămas zile numărate până va fi dat startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Această electorală are un specific aparte, pentru că vine cu mai mult modificări majore, atât la capitolul organizarea circumscripțiilor, cât și la modalitatea de alegere a deputaților. Până acum circumscripțiile electorale erau formate în […] Articolul Prezentarea circumscripției uninominale nr. 22, or. Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
2 decembrie 2018
19:20
Pe teritoriul orașului Ialoveni foarte multe infracțiuni sunt săvârșite cu implicarea minorilor. Despre acest fapt a informat Dumitru Sinegur, șeful sectorul de poliție nr.1 Ialoveni, în cadrul ședinței Consiliului orășenesc din 29 noiembrie 2018. Dumitru Sinegur a prezentat o informație generală despre situația infracțională din acest sector (care cuprinde localitățile: orașul Ialoveni și satele Mileștii […] Articolul VIDEO// Tot mai mulți MINORI implicați în comiterea infracțiunilor în Ialoveni apare prima dată în IALOVNEWS.MD.
1 decembrie 2018
19:10
Orașul Ialoveni se poate considera pe drept o localitate unde spiritul României Mari și gândirea românească a fost mereu la ea acasă și în capul mesei. Astăzi, la 1 decembrie 2018 când se împlinesc exact 100 de ani la momentul istoric consemnat la Alba Iulia în 1918, când s-a format statul unitar România Mare, locuitorii […] Articolul La mulți ani Romnia Mare, din inima celui mai românesc oraş din Basarabia – Ialoveni apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
18:40
Articolul La mulți ani Romania Mare din inima celui mai românesc oraş din Basarabia – Ialoveni apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
28 noiembrie 2018
22:30
În ultimii vreo 5 ani construcția de blocuri locative cu multe etaje a luat o amploare nemaivăzută în orașul Ialoveni. La ora actuală, în luna noiembrie 2018, sunt cel puțin 10 șantiere de blocuri pe tot teritoriul orașului. Mai multe blocuri sunt în ultima etapa de construcție înainte de darea în exploatare. Altele deja date […] Articolul EDITORIAL// Locuitorii orașului Ialoveni au dreptul să cunoască ce și cum se construiește în orașul lor apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
19:20
Pe strada centrală a orașului Ialoveni, în regiunea policlinicii, mai exact pe adresa Alexandru cel Bun 28/3 ar putea fi construit un nou bloc locativ. O schiță de proiect a acestui bloc a fost prezentată pentru informare la Primăria Ialoveni. Conform datelor din schița de proiect blocul ar urma să aibă 7 etaje+parter+demisol+mansardă. Agentul economic […] Articolul FOTO// Un nou bloc cu 8 etaje ar putea fi construit în regiunea Aurica din orașul Ialoveni apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
27 octombrie 2018
17:40
În prima parte a zilei de astăzi, 27 octombrie 2018, cu ocazia Hramului orașului Ialoveni, a avut loc mai multe evenimente oficiale cu participarea oaspeților din localitățile înfrățite din România. Ziua de Hram a început cu Serviciul Divin la Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva”. Depuneri de flori de către administrația publică împreună cu delegațiile-oaspete din România. […] Articolul GALERIE FOTO// Inaugurări și tăieri de panglici cu ocazia Hramului orașului Ialoveni apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
00:30
Ziua de Hram a orașului Ialoveni  va începe, în mod tradițional, de la ora 9 până la ora 11, cu Serviciul Divin la  Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva”. În programul oficial sunt planificate mai multe evenimente de dare în exploatare a unor lucrări care au fost realizate în ultimul an. Astfel, în prima parte a zilei, în […] Articolul În orașul Soarelui este zi de Hram. Toate detaliile despre programul și activitățile zilei de 27 octombrie 2018 apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
00:20
Ziua de Hram a orașului Ialoveni  va începe, în mod tradițional, de la ora 9 până la ora 11, cu Serviciul Divin la  Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva”. În programul oficial sunt planificate mai multe evenimente de dare în exploatare a unor lucrări care au fost realizate în ultimul an. Astfel, în prima parte a zilei, în […] Articolul În orașul Soarelui este zi de hram. Toate detaliile despre programul și activitățile zilei de 27 octombrie 2018 apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
26 octombrie 2018
13:00
Articolul Festivalul folcloric Andrei Vartic apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
12:40
Odată cu venirea toamnei, dar de multe și în lunile de primăvară, satele și orașele Moldovei se scufundă la propriu, în nori grei de fum. Este fumul apărut din incendierea frunzelor de către oameni, care consideră focul cea mai rapidă și ieftină soluție pentru a scăpa de mormanele de frunze din grădini și curți. Despre […] Articolul VIDEO// Arderea frunzelor: ce pericole comportă și ce soluții alternative există apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
22 octombrie 2018
20:30
O întrebare la care locuitorii orașului Ialoveni așteaptă un răspuns de ani buni. În contextul în care actuala modalitate de transportare a pasagerilor, cu microbuze, pe rută 35 Ialoveni-Chișinău, nu mai face față necesităților oamenilor, circulația unor troleibuze este considerată o soluție optimă. În ultimii ani au tot apărut știri în care se anunța și […] Articolul VIDEO// Când vin troleibuzele la Ialoveni? apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
11 octombrie 2018
11:21
Un nou incident a avut loc într-un microbuz de pe ruta 35 în aceasta seară, în jurul orei 18:30. Situația a fost înregistrată video de un locuitor al orașului Ialoveni și care ne-a trimis imaginile pe adresa IALOVNEWS.MD. Conform spuselor martorului ocular și după cum puteți vedea și din imaginile  video: „Înainte de o porni […] Articolul VIDEO// Incident marca ruta 35: ușa șoferului ținută cu mâna de pasageri, debarcarea pe ușa șoferului apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
11:21
În seara zilei de astăzi, 24 august, cei care au intrat în Ialoveni dinspre Chisinău au putut observa primul segment de iluminat LED ( de la intrarea în oraş si până la Vinuri Ialoveni) instalat pe stâlpi. Lucrările de schimbare a corpurilor de iluminat şi a becurilor pe toată strada centrală au fost început de […] Articolul FOTO// Au reînceput lucrările de instalare a sistemului de iluminat LED pe strada centrală din Ialoveni apare prima dată în Ialoveni-orașul soarelui.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.