Expresul

Acum 30 minute
11:00
Cinci echipe de tineri din cadrul Colegiilor de medicină din Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni și Orhei au concurat miercuri, 6 decembrie, în cadrul jocului... The post Elevii de la Colegiul de Medicină din Ungheni s-au clasat printre primele locuri la un concurs organizat de CNA appeared first on Expresul.
Acum 2 ore
10:00
Copiii cu dizabilități severe, accentuate sau medii vor beneficia de alocații sociale din partea statului fără depunerea unei cereri în acest sens. O decizie... The post Alocațiile pentru copiii cu dizabilități vor fi acordate în mod automat appeared first on Expresul.
Acum 4 ore
09:15
La sfârșitul lunii noiembrie, pe scena Casei Raionale de Cultură „Ion Ungureanu” din Călărași, mai multe colective artistice de amatori și-au demonstrat măiestria pentru... The post Colectivele artistice de amatori din raionul Călărași au trecut un examen important appeared first on Expresul.
Acum 24 ore
15:00
Începând cu anul viitor, salariul minim pe țară va crește de la 4000 la 5000 de lei. Decizia a fost aprobată, astăzi, în cadrul... The post Începând cu anul viitor salariul minim pe țară va fi de 5000 de lei appeared first on Expresul.
14:15
Odată cu sărbătorile de iarnă, autoritățile vin cu o serie de recomandări pentru consumatori, la achiziționarea pomului de crăciun. Pentru a evita cumpărarea unor... The post Cum alegem corect bradul? Sfat de la autorități appeared first on Expresul.
13:15
Azi, 6 decembrie, când trebuia să se constituie Consiliul Raional, fracțiunile politice Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Politic Coaliția pentru Unitate și... The post Tentativă eșuată de a constitui Consiliul Raional. Trei fracțiuni politice au boicotat ședința appeared first on Expresul.
12:15
Începând cu anul viitor, studenții pedagogi vor beneficia de burse în mărime dublă. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de... The post Decis. Guvernul dublează bursele studenților de la pedagogie appeared first on Expresul.
Ieri
11:15
Consumatorii casnici care s-au înregistrat în sistemul informaţional compensatii.gov.md până pe 25 noiembrie curent, pot să acceseze în cabinetul personal, informaţia privind categoria de vulnerabilitate... The post Cetățenii pot afla ce categorie de vulnerabilitate energetică le-a fost atribuită appeared first on Expresul.
10:30
Municipiul Ungheni are trei viceprimari noi. Aceștia au fost aleși la ședința consiliului municipal, desfășurat la data de 5 decembrie. Vitalie Vrabie, primarul municipiului... The post Muncipiul Ungheni are viceprimari. Toți au fost votați „la pachet” appeared first on Expresul.
09:00
Nicolae Drăgănel, reprezentantul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a fost ales președintele raionului Călărași. Acesta a ocupat anterior funcția de consilier orășenesc la Călărași,... The post Raionul Călărași are președinte, dar și doi vicepreședinți. Vedeți cine sunt appeared first on Expresul.
08:30
În lunile octombrie și noiembrie curent inspectorii ANSA au făcut 75 de controale planificate și inopinate la operatorii din domeniul fabricării produselor de panificație... The post Controale la plăcintăriile din republică. Circa 35 % din operatorii supuși controlului utilizează în calitate de umplutură în plăcinte, compuși pe bază de grăsimi vegetale și animale appeared first on Expresul.
5 decembrie 2023
15:15
Peste 25 de mii de copii din familii cu venituri mici vor simți în următoarele zile spiritul Crăciunului. O caravană formată din șapte camioane,... The post O caravană formată din șapte camioane, pline cu daruri de Crăciun, va ajunge în peste 20 de localități appeared first on Expresul.
14:00
Prestațiile sociale eliberate prin intermediul oficiilor poștale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni consecutive. Casa Națională de Asigurări Sociale îndeamnă... The post Prestațiile sociale vor fi suspendate dacă nu au fost ridicate timp de 12 luni consecutive appeared first on Expresul.
13:15
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu o atenționare pentru consumatorii de apă potabilă, în special din zonele rurale. Potrivit unui... The post ANRE: Apa din mai multe localități rurale este tehnologică appeared first on Expresul.
12:00
Pentru a comemora victimele accidentelor rutiere, dar și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la reducerea și prevenirea accidentelor rutiere, reprezentanții Inspectoratului de... The post Foto / Polițiștii și tinerii din Ungheni au acționat pentru a reduce accidentele rutiere appeared first on Expresul.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:15
Peștele este alimentul indicat cu regularitate în consum. Produsul oferă o cantitate de substanțe nutritive pe care nici un alt aliment nu-l poate oferi.... The post Atenţie la ce peşte și produse pescărești cumpăraţi appeared first on Expresul.
10:30
Locuitorii satului Hîrceşti sunt îndemnați să contribuie la crearea unui nou muzeu al satului. Astfel, toți cei care au în casă obiecte sau lucruri... The post Locuitorii satului Hîrceşti sunt îndemnați să contribuie la crearea unui nou muzeu al satului appeared first on Expresul.
4 decembrie 2023
15:15
În pragul sărbătorilor de iarnă, copiii așteaptă cu nerăbdare să-și împărtășească dorințele cu Moș Crăciun. Așadar, din data de 5 decembrie 2023, ora 17.00,... The post Trimite-i o scrisoare lui Moș Crăciun! Copiii sunt îndemnați să-și scrie dorințele appeared first on Expresul.
14:15
Primăria municipiului Ungheni a lansat campania „Fii mai bun de Crăciun”. În cadrul acestei campanii vor fi colectate haine (pentru orice vârstă), care ulterior... The post Primăria municipiului Ungheni a lansat campania „Fii mai bun de Crăciun” appeared first on Expresul.
14:00
Anunțăm deschiderea noului magazin Tagaer Family! Acum, și locuitorii din Călărașii vor putea beneficia de cele mai în trend colecții de lenjerie intimă, pijamale... The post Tagaer Family acum și în orașul Călărași! appeared first on Expresul.
13:15
Viața bate filmul. Este și cazul unghenencei Nina Iurii, o femeie puternică și ambițioasă, a cărei viață a fost marcată de lupta cu o... The post Nina Iurii – femeia care niciodată nu a lăsat mâinile în jos appeared first on Expresul.
12:15
Polița medicală a persoanelor care se asigură de sine stătător va fi valabilă până la 31 ianuarie a anului următor, indiferent când a fost... The post Termenul de valabilitate al poliței de asigurare medicală a fost prelungit appeared first on Expresul.
11:00
Activitățile unui grup criminal organizat din Călărași au fost deconspirate de polițiști. Potrivit infomațiilor, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, cu suportul mascaților de la... The post Video / Activitățile unui grup criminal organizat din Călărași au fost deconspirate de polițiști appeared first on Expresul.
10:15
O femeie și doi copii au ajuns la spital în urma unui grav accident, produs în seara zilei de 3 decembrie pe traseul Chișinău-Bălți,... The post Grav accident în raionul Călărași. O femeie și doi copii au fost transportați la spital appeared first on Expresul.
09:15
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prima sărbătoare creștină de la începutul Postului Crăciunului, notează moldpres.md. Potrivit tradiției... The post Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în Biserică appeared first on Expresul.
1 decembrie 2023
19:30
Și în alegerile locale generale din 2023, ca, de fapt, de trei decenii încoace, traseismul politic a fost la el acasă. E la modă... The post Ungheni: „Alte măști, aceleași fețe” sau despre traseismul politic al vechilor primari noi appeared first on Expresul.
19:30
Ziua mondială de combatere SIDA este marcată anual la data de 1 decembrie în semn de solidaritate față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA.... The post HIV/SIDA rămâne a fi o problemă majoră de sănătate publică. Anual mor zeci de mii de oameni appeared first on Expresul.
19:30
Deci, așa cum am mai menționat, și în alegerile locale generale din 2023, ca, de fapt, de trei decenii încoace, traseismul politic a fost... The post Călărași: „Alte măști, aceleași fețe” sau despre traseismul politic al vechilor primari noi appeared first on Expresul.
19:30
A fost aprobat bugetul pentru anul 2024 cu titlul „Investim pentru copii”. Premierul Dorin Recean, în primul mesaj public după aprobarea bugetului anunță că... The post A fost aprobat bugetul pentru anul 2024 cu titlul „Investim pentru copii” appeared first on Expresul.
19:30
Zece raioane ale țării, printre care Ungheni și Călărași, vor desfășura în următoarele luni programe și inițiative locale de îmbătrânire activă și  dezvoltare a... The post 10 raioane ale țării vor desfășura inițiative locale de promovare a îmbătrânirii active și sănătoase appeared first on Expresul.
19:30
Sindicatele din educație pornesc, cică, o acțiune de sensibilizare a opiniei publice și a Guvernului asupra urgentării adoptării Legii anti violență contra cadrelor didactice.... The post Opinii / Lucia Bacalu: ”Cine sunt adulții de azi? Oare nu elevii de ieri?” appeared first on Expresul.
10:15
Și în alegerile locale generale din 2023, ca, de fapt, de trei decenii încoace, traseismul politic a fost la el acasă. E la modă... The post „Alte măști, aceleași fețe” sau despre traseismul politic al vechilor primari noi din raionul Ungheni appeared first on Expresul.
09:45
Poliția atenționează cetățenii despre o nouă formă de escrocherie este răspândită în mediul online. Potrivit oamenilor legii, escrocii creează diverse profiluri false și distribuie... The post Atenție! Un nou tip de escrocherie circulă în mediul online appeared first on Expresul.
30 noiembrie 2023
15:45
Cetățenii Republicii Moldova pot beneficia de transfer gratuit de la Chișinău spre Aeroportul Internațional Bacău, România și retur. Gratuitatea este valabilă până la sfârșitul... The post Cetățenii Republicii Moldova pot beneficia de transfer gratuit de la Chișinău spre Aeroportul Internațional Bacău appeared first on Expresul.
14:30
Șoferii care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă riscă sancțiuni. Totodată, deplasarea acestor autovehicule poate fi restricționată, informează moldpres.md. Potrivit Inspectoratului General... The post Atenție! Șoferii care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă riscă sancțiuni appeared first on Expresul.
13:45
Municipiul Ungheni a fost gazda unui eveniment inedit pentru Moldova, dar în special pentru Ungheni. Pe 27 noiembrie s-a desfășurat prima ediție a Forumului... The post Foto / Dialog la Ungheni. Forumul Eurosfat 2023: Uniunea Europeană și noi orizonturi appeared first on Expresul.
12:45
Tradițional, în această perioadă, creștinii ortodocși respectă Postul Crăciunului. La dispoziția consumatorilor sunt o multitudine de produse de post, care pot înlocui alimentele de... The post Atenție la produsele de post! ANSA vine cu recomandări pentru consumatori appeared first on Expresul.
11:45
Călărășeanul Marin Hamoza a fost la un pas de medalia de aur la un campionat de lupte între veterani. Sportivul de la Călărași a... The post Un sportiv de la Călărași a devenit vicecampion al lumii la lupte libere, printre veterani, la un campionat din Grecia appeared first on Expresul.
09:30
„Mugurași de cetățeni – un viitor sănătos pentru Ungheni”, un proiect al grădiniței „Licurici” din municipiul Ungheni, a fost încheiat. Pe 9 noiembrie, aici,... The post Copiii de la grădinița „Licurici” vor desfășura activitățile sportive în aer liber, pe un teren de sport multifuncțional appeared first on Expresul.
29 noiembrie 2023
15:15
Activitatea de îngrijitor/îngrijitoare calificată de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 1 ianuarie 2025. Comisia economie, buget și finanțe... The post Activitatea de îngrijitor calificat de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 1 ianuarie 2025 appeared first on Expresul.
13:45
Guvernul a aprobat metodologia de amalgamare voluntară a unităților administrativ-teritoriale. Documentul descrie întreg procesul, stabilește criteriile și condițiile pentru realizarea acesteia. Guvernul va susține... The post A fost aprobată metodologia de amalgamare voluntară a unităților administrativ-teritoriale appeared first on Expresul.
12:45
Orașul Călărași are o nouă conducere. Azi, 29 noiembrie 2023, a fost validat mandatul de primar, dar și cele ale consilierilor orășenești. Ana Raș,... The post De azi, orașul Călărași are primar. Acesta a fost investit în funcție appeared first on Expresul.
12:00
Persoanele certate cu legea ar putea avea posibilitatea de a se angaja în companii particulare de pază în calitate de detectivi, scrie agora.md. Un... The post Persoanele care au antecedente penale vor putea fi angajate în companiile particulare de pază appeared first on Expresul.
10:15
Leul moldovenesc împlinește astăzi 30 de ani de la punerea în circulație. Într-un mesaj de felicitare, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a... The post Astăzi este ziua leului moldovenesc. Împlinește 30 de ani appeared first on Expresul.
09:45
De câteva luni, pe dealul numit de către localnicii din satul Buda – „La Țuguiasa”, străjuiește o cruce imensă, care se vede de la... The post Crucea imensă de la Buda, înălțată în amintirea celor trecuți în veșnicie, a fost sfințită appeared first on Expresul.
28 noiembrie 2023
14:45
Proiectul Livada Moldovei a îndemnat astăzi pomicultorii din ţară să acceseze fonduri pentru renovarea şi reabilitarea livezilor, transmite moldpres.md. „Dețineți o plantație neproductivă de... The post Pomicultorii sunt îndemnați să acceseze fonduri pentru renovarea şi reabilitarea livezilor appeared first on Expresul.
13:30
Un bărbat din raionul Ungheni a fost reținut pentru comercializarea drogurilor în cantități angro. Potrivit datelor oferite de Poliția Republicii Moldova, bărbatul este un... The post Un bărbat din raionul Ungheni riscă până la 15 ani de închisoare pentru comercializarea drogurilor în cantități angro appeared first on Expresul.
12:30
Duminică, 26 noiembrie 2023, la Țibirica, raionul Călărași s-au renumărat voturile. Decizia a venit din partea Comisiei Electorale Centrale, după contestația depusă de Ion... The post La Țibirica au fost renumărate buletinele de vot pentru alegerea primarului. Care este rezultatul appeared first on Expresul.
11:15
O carte intitulată ”Și eu sunt Ucraina”, manifest poetic de scriitoarea Radmila Popovici a apărut recent la o editură din Iași, informează moldpres.md. Solicitată... The post Scriitoarea ungheneană Radmila Popovici, a editat un manifest poetic intitulat ”Și eu sunt Ucraina” appeared first on Expresul.
10:30
Starea de urgență în Republica Moldova nu va mai fi prelungită. Prin urmare, aceasta se va încheia odată cu acest an. Declarația a fost... The post Starea de urgență nu va mai fi prelungită appeared first on Expresul.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.