Expresul

Acum 10 minute
13:45
Cei doi candidați la funcția de director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni nu pot împărți fotoliul. Și asta după ce, în luna iunie s-a... The post Ceartă pentru funcția de director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni appeared first on Expresul.
13:45
Din cauza crizei de resurse energetice moldovenii încearcă să găsească alternative. Astfel cererea pentru biocombustibilii solizi a crescut semnificativ după scumpirea gazului și a... The post Criza energetică impune moldovenii să caute alternative. Peleții și brichetele pentru foc au preț dublu appeared first on Expresul.
Acum 2 ore
12:00
Cei doi candidați la funcția de director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni nu pot împărți fotoliul. Și asta după ce, în luna iunie s-a... The post Ceartă și scandal pentru funcția de director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni appeared first on Expresul.
Acum 4 ore
10:45
România îi va putea furniza gaze Republicii Moldova, dacă va fi nevoie. Potrivit agenției Infotag, acest lucru a fost declarat de consilierul premierului României... The post România va furniza gaze Republicii Moldova, dacă va fi nevoie appeared first on Expresul.
10:15
Deja de ani buni, Sala Mică de la etajul II al Casei Raionale de Cultură „Ion Ungureanu” din orașul Călărași, cu o suprafață totală... The post Sala mică a Casei Raionale de Cultură „Ion Ungureanu” din Călărași va prinde viață din nou appeared first on Expresul.
Acum 6 ore
09:15
Recent Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova a publicat datele privind numărul populației cu reședința obișnuită în profil teritorial. Potrivit datelor BNS, top... The post Ungheniul se află pe locul 2 în Top 7 orașe cu cei mai mulți tineri din Republica Moldova appeared first on Expresul.
Acum 24 ore
15:00
SA „Moldovagaz” informează consumatorii casnici despre reluarea deconectării de la rețeaua de distribuție a instalațiilor de gaze naturale ale consumatorilor care nu și-au onorat... The post Moldovagaz a deconectat peste 700 de locuințe care au datorii la gaze appeared first on Expresul.
Ieri
13:15
Biroul Naţional de Statistică informează că preţurile medii de consum în luna iulie 2022 faţă de luna iunie 2022 au crescut cu 1,39%. Creșterea... The post Evoluția preţurilor de consum în Republica Moldova în luna iulie. Inflație de 33,55% appeared first on Expresul.
11:45
În acest an, scumpirea resurselor energetice va afecta cel mai mult oamenii de la țară, din care 90% se încălzesc iarna cu lemne și... The post Opinie. În noul sezon de căldură trebuie protejați oamenii din zonele rurale, care se încălzesc cu lemne și cărbune appeared first on Expresul.
11:00
În cadrul ședinței din 8 august a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), au fost aprobate un șir de măsuri, în vederea pregătirii pentru sezonul... The post Au fost aprobate noi măsuri privind asigurarea populației cu lemn de foc și diversificarea surselor de energie alternativă appeared first on Expresul.
9 august 2022
15:00
Pe parcursul lunii august 2022, în punctele de trecere a frontierei de stat, dar și pe traseele naționale din zona de frontieră, vor acționa... The post Mijloacele de transport din zona de frontieră vor fi verificate. Operațiune comună între polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX appeared first on Expresul.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:00
Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ungheni în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni și ofițerii de investigație a Inspectoratului Național de Investigații al... The post Un grup infracțional din Ungheni, care era specializat în sustragerea banilor de pe cardurile bancare, a fost destructurat appeared first on Expresul.
12:00
Râurile din Republica Moldova sunt afectate de seceta din această vară și au un nivel scăzut al apelor. Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS)... The post Râul Prut sub amenințare de cod portocaliu. Avertizarea de secetă hidrologică continuă appeared first on Expresul.
11:15
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează în continuare trendul constant de scădere a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul atât la benzina... The post Prețul la benzină scade în continuare. Astfel, mâine va ajunge până la nivelul din luna aprilie appeared first on Expresul.
10:45
În ultima perioadă la Călărași s-au înmulțit cazurile în care oameni au rămas fără toți banii de pe card după ce au fost victime... The post Și la Călărași oamenii au fost ”trași pe sfoară” și au rămas cu cardurile golite după ce au căzut în capcana rău-făcătorilor appeared first on Expresul.
10:15
Luna august, aduce pe cerul nopţii cea mai spetaculoasă ploaie de stele căzătoare (persidele) de peste an. Fenomenul atinge apogeul în intervalul 11-13 august... The post Sfârșitul acestei săptămâni aduce un adevărat spectacol pe cerul nopții. Află când va avea loc ploaia de stele appeared first on Expresul.
8 august 2022
14:30
Pe 11 august, la Călărași va fi organizat un eveniment dedicat diasporei. Astfel călărășenii vor sărbători zilele diasporei, scrie cooltura.info. La eveniment sunt invitați... The post În această săptămână la Călărași va fi sărbătorită diaspora appeared first on Expresul.
13:30
Stocurile ocoalelor silvice sunt minime, iar solicitările depășesc posibilitățile de livrare ale agenției Moldsilva. Reprezentanții instituției dau însă asigurări că, la toamnă, vor fi... The post Din toamnă încep tăierile în masă pentru a asigura populația cu lemne de foc appeared first on Expresul.
11:45
Conform datelor disponibile la 5 august, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) a primit notificări de la agenții economici despre angajarea... The post 19 cetățenii ucraineni au fost angajați în câmpul muncii la Ungheni appeared first on Expresul.
10:45
Profesia trebuie să fie aleasă în funcție de gen, sau ea nu ține cont de faptul că ești fată ori băiat? Răspunsurile la această... The post „AVANTI – Profesia nu are gen” – tabăra de zi care le-a permis tinerilor să afle răspunsuri legate de stereotipurile de gen în alegerea profesiei appeared first on Expresul.
5 august 2022
16:00
Așa cum am anunțat, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a prezentat clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza... The post Care este rata de promovabilitate la examenele de bacalaureat, la cele 8 licee din raionul Ungheni și cele 2 colegii appeared first on Expresul.
14:30
Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a prezintat clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza rezultatelor obținute de candidații... The post Care este rata de promovabilitate la examenele de bacalaureat, la cele 4 licee din raionul Călărași appeared first on Expresul.
14:30
Începând cu luna septembrie, Guvernul intenționează să mărească salariile și pensiile. Despre aceasta a anunțat Premierul Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Ediție Specială” Radio... The post Pensiile și salariile vor fi majorate începând cu luna septembrie appeared first on Expresul.
11:45
Săptămâna curentă (01.08.2022-07.08.2022) reprezintă cea de-a 7-a săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a 6-a pentru... The post Șapte săptămâni consecutive de scădere a prețului la benzină. Cât vor costa carburanții în acest weekend appeared first on Expresul.
10:45
Iaroslav Buchili, un tânăr unghenean, a reușit, în doar trei ani, să obțină rezultate impresionante în domeniul armwrestling-ului, dar și să dezvolte la Ungheni... The post Iaroslav Buchili, tânărul unghenean care a reușit, în doar trei ani, să obțină rezultate impresionante în armwrestling appeared first on Expresul.
10:30
Iaroslav Buchili, un tânăr unghenean, a reușit, în doar trei ani, să obțină rezultate impresionante în domeniul armwrestling-ului, dar și să dezvolte la Ungheni... The post Iaroslav Buchili, tânărul unghenean care a reușit, în doar trei ani, să obțină rezultate impresionante în domeniul armwrestling-ului appeared first on Expresul.
09:15
Guvernul a anunțat ieri, 4 august, că pentru sezonul rece 2022-2023, consumatorii casnici vor cumpăra lemn de foc la un preț similar celui de... The post Ajutor din partea guvernului. Lemne de foc la un preț similar ca anul trecut appeared first on Expresul.
4 august 2022
14:00
La sfârșitul săptămânii trecute, pe 29 iulie, folkiști de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat întâlnire la Ungheni, oferindu-le un spectacol de zile... The post Premieră la Ungheni. Să fie folk! Și a fost folk appeared first on Expresul.
09:00
În orașul Cornești au început lucrările asupra unei noi biserici. Iar la sfârșit de iulie, a fost sfințită piatra de temelie a bisericii cu... The post A fost sfințită piatra de temelie a noii biserici care se construiește în orașul Cornești appeared first on Expresul.
3 august 2022
09:15
La ora actuală, în orașul Călărași sunt înregistrate peste 845 de persoane de etnie romă. Mulți dintre ei încă se mai plâng că ar... The post INTERVIU / Cătălin Spînu: „Visul meu cel mare nu este doar să ajung la jocurile olimpice, dar să și câștig!” appeared first on Expresul.
2 august 2022
12:15
Ideea autostrăzii, a fost introdusă în agenda publică, încă din luna decembrie 2018, de un grup alcătuit din șapte ONG-uri locale,având la bază strategiile... The post Proiect de 3 miliarde de euro avansat de Republica Moldova la Uniunea Europeană pentru o autostradă între Ungheni – Chișinău – Odessa appeared first on Expresul.
10:45
La școala primară „Spiridon Vangheli” din Ungheni va fi construit, din temelii, un foișor. Construcția foișorului face parte din proiectul „Biblioteca verde. Foișorul copiilor... The post Un foișor al copiilor va fi construit la școala primară „Spiridon Vangheli” din orașul Ungheni appeared first on Expresul.
09:30
Micuții de la Grădinița „Delia” vor avea costume populare noi, astfel că valorificarea și promovarea folclorului în rândul copiilor, părinților și locuitorilor din Ungheni,... The post Un prim proiect la Grădinița „Delia” din Ungheni, după renovare appeared first on Expresul.
1 august 2022
14:45
În primele șase luni ale anului 2022, cele 61 de subdiviziuni de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din țară, au realizat... The post Peste 600 de persoane aflate în situații de risc au fost salvate de către pompieri appeared first on Expresul.
13:15
Satul Frăsinești are un Cămin cultural renovat, unde generațiile de femei și bărbați, de fete și băieți, se întâlnesc, interacționează, își diversifică activitățile și... The post Căminul cultural din Frăsinești a devenit un punct de tangență între generații appeared first on Expresul.
11:00
Cele mai multe familii din Republica Moldova, sau circa 680 de mii, se încălzesc iarna cu lemne sau cărbune. Altele 285 de mii –... The post Expert: Cele mai multe familii din Republica Moldova se încălzesc iarna cu lemne sau cărbune appeared first on Expresul.
10:00
Un proiect axat pe angajarea refugiaților ucraineni în sectorul agricol din Republica Moldova a fost lansat de către CNFA Moldova în parteneriat cu portalul... The post Un proiect de integrare în câmpul muncii a refugiaților ucraineni a fost lansat în Republica Moldova appeared first on Expresul.
08:45
În preajma Centrului Cultural Multifunțional „Regina Maria” din Ungheni va fi creată o nouă zonă de agrement și recreere, unde vor putea fi organizate... The post Condiții și mai bune pentru evenimente culturale organizate la… „Regina Maria” appeared first on Expresul.
29 iulie 2022
16:00
Fata de 15 ani, care se presupune că s-a înecat în rîul Prut, în seara zilei de ieri, 28 iulie, așa și nu a... The post Corpul neînsuflețit al fetei care s-ar fi înecat aseară în râul Prut este de negăsit appeared first on Expresul.
14:45
Maxim Rusnac este un antreprenor pasionat de lemn din satul Floreni. Cu doi ani în urmă a revenit acasă, după 19 ani petrecuți peste... The post Maxim Rusnac: antreprenorul pasionat de lemn își dezvoltă propria afacere în localitatea de baștină appeared first on Expresul.
14:00
Bine v-am regăsit la o nouă ediție a podcastului 560 – în care vorbim cu oameni ai căror fapte inspiră și care, într-o anumită... The post #560 / Edgar Bunea, cel care a readus teatrul la Ungheni appeared first on Expresul.
11:45
Începând cu 17 iulie, ușile muzeului din satul Răciula s-au deschis pentru vizitatori. Acolo, vizitatorii pot vedea expoziția permanenta sub genericul „Sfinții Închisorilor Comuniste”,... The post Expoziția „Sfinții Închisorilor Comuniste” la Răciula, unica de acest gen în Republica Moldova appeared first on Expresul.
10:15
Moldovenii care se întorc din diaspora vor fi putea importa fără plata taxei de import o mașină cu termenul de exploatare de până la... The post Moldovenii din diasporă vor fi scutiți de plata taxei de import la mașină appeared first on Expresul.
09:15
O serie de măsuri și recomandări au fost aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița,... The post CNESP recomandă purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică appeared first on Expresul.
08:30
Principalele surse de apă din care se alimentează locuitorii raionului Ungheni sunt de suprafață (din râul Prut) și subterană (apeduct, fântâni arteziene, izvoare de... The post Cât de (ne)potabilă este apa pe care o consumăm din apeduct sau fântâni? Rezultatele de laborator sunt îngrijorătoare appeared first on Expresul.
28 iulie 2022
14:00
Ministerul Mediului a desfășurat o ședință de lucru cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Biroul de Reintegrare, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Agenția ”Apele... The post Secetă hidrologică: Ministerul Mediului vine cu instrucțiuni pentru economisirea apei appeared first on Expresul.
13:15
Masive tăieri ilegale de păduri ne așteaptă la sfârșitul anului, când vânzarea ilicită a lemnelor de foc ar putea deveni o afacere foarte profitabilă,... The post Din cauza prețului majorat la gaz va fi criză de lemne de foc. Opinia expertului appeared first on Expresul.
11:00
E-APL este o nouă platformă digitală destinată administrației publice locale Astfel, procesul de transformare digitală va fi extins la nivel local, prin crearea unei... The post Administrația publică locală va avea o nouă platformă digitală appeared first on Expresul.
10:15
Autoritățile și instituțiile publice ar putea achita salariile prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay) Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege care... The post Serviciul de plăți electronice MPay ar putea deveni principalul canal de achitare a salariilor appeared first on Expresul.
09:45
Cuantumul alocației lunare de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorat cu 300 de lei. Astfel, alocația va crește de la... The post Se mărește alocația pentru mai multe categorii de persoane appeared first on Expresul.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.