Canal2

Acum 6 ore
20:56
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 20 iulie 2017 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
Acum 8 ore
18:56
Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase s-a dat în spectacol. El a încercat să provoace participanţii la mitingul de susţinere a votului mixt. Incidentul a avut loc în momentul în care primarul satului Cobâlea din raionul Şoldăneşti, Angela Babii ţinea un discurs în faţa mulţimii. Năstase a urcat pe scenă, încercând să ajungă la […] Post-ul Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase s-a dat în spectacol apare prima dată în CANAL 2.
18:46
Din troleibuz, la spital. Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce a căzut dintr-un troleibuz, care circula pe ruta nr.3. Incidentul a avut loc în această după amiază în apropierea unei staţii de pe strada Bucureşti din Capitală. Șoferul a observat incidentul în oglinzile retrovizoare și a oprit vehiculul. Din fericire, […] Post-ul Din troleibuz, la spital. Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce a căzut dintr-un troleibuz, care circula pe ruta nr.3 apare prima dată în CANAL 2.
18:46
Premierul Pavel Filip a transmis astăzi Parlamentului lista noii structuri a Guvernului. Astfel, din 16 ministere câte sunt acum vor rămâne doar nouă, după ce mai multe instituţii au fost comasate. Guvernul solicită ca documentul să fie examinat în mod prioritar de deputaţi. Noua structură a Cabinetului de miniştri include următoarele instituţii: Ministerul Economiei și […] Post-ul Premierul Pavel Filip a transmis Parlamentului lista noii structuri a Guvernului apare prima dată în CANAL 2.
18:36
Angajații din sectorul privat ar putea beneficia, în scurt timp, de tichete de masă, ca supliment la salariu. Proiectul ce prevede introducerea acestui mecanism suplimentar de protecție socială a fost votat, astăzi, în lectură finală de 54 de deputați. Liberalii şi liberal-democraţii nu au susţinut proiectul. Bonurile vor fi în mărime de 45 de lei, […] Post-ul Angajații din sectorul privat ar putea beneficia de tichete de masă, ca supliment la salariu apare prima dată în CANAL 2.
18:36
În livezile din nordul ţării munca e în toi. Acolo a început recoltarea merelor de vară. Fermierii spun că majoritatea fructelor sunt vândute în piețele din Federația Rusă, unde în doar două săptămâni Republica Moldova a exportat aproape 2 mii de tone de mere proaspete. Mihail Babliuc are o ce se întinde pe o suprafață […] Post-ul În livezile din nordul ţării munca e în toi. Acolo a început recoltarea merelor de vară apare prima dată în CANAL 2.
Acum 12 ore
17:06
Chişinăul i-a interzis delegaţiei ruse, conduse de vicepremierul Dmitri Rogozin, să vină în Moldova la bordul unor avioane militare la evenimentul dedicat aniversării a 25 de ani de la operaţiunea de menţinere a păcii în regiunea transnistreană. Potrivit portalului de ştiri deschide.md, şeful diplomaţiei moldovene Andrei Galbur i-a înmânat ambasadorului Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, […] Post-ul Avioanele militare ruse, interzise în Moldova apare prima dată în CANAL 2.
17:06
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 20 iulie 2017 – 16:00 apare prima dată în CANAL 2.
16:56
Noul sistem electoral aprobat astăzi în Legislativ este susţinut şi de deputaţi din Parlamentul European. Norica Nicolai este de părere că, deşi sunt mulţi care fac speculaţii în ceea ce priveşte votul mixt, el va aduce doar beneficii cetăţenilor ţării noastre. „Sistemul electoral este atributul suveran al unei ţări. Dacă Parlamentul a decis acest sistem […] Post-ul Noul sistem electoral aprobat astăzi în Legislativ este susţinut şi de deputaţi din Parlamentul European apare prima dată în CANAL 2.
16:56
Guvernul a alocat peste 14,5 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din acest an. Potrivit deciziei, cei mai mulţi bani vor fi repartizaţi raionului Cimişlia, aproape 7,2 milioane de lei. Un milion 500 de mii de lei au fost alocaţi pentru localităţile din raionul Ungheni, iar pentru cele din Drochia – cu două […] Post-ul Guvernul a alocat peste 14,5 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din acest an apare prima dată în CANAL 2.
14:26
Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase a încercat să provoace participanţii la mitingul de susţinere a votului mixt. Incidentul a avut loc în momentul în care primarul satului Cobâlea din raionul Şoldăneşti, Angela Babii ţinea un discurs în faţa mulţimii. Năstase a urcat pe scenă, încercând să ajungă la microfon, însă intenţia lui a […] Post-ul Andrei Năstase a încercat să provoace participanţii la mitingul de susţinere a votului mixt apare prima dată în CANAL 2.
14:26
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 20 iulie 2017 – 13:00 apare prima dată în CANAL 2.
14:16
Alegerile parlamentare din 2018 vor fi organizate în baza unui nou sistem electoral. 50 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51 – direct de cetăţeni, în circumscripţii uninominale. Deputaţii au votat astăzi în lectură definitivă proiectul de lege care prevede trecerea la sistemul mixt de vot. „La definitivarea variantei comasate a […] Post-ul Alegerile parlamentare din 2018 vor fi organizate în baza unui nou sistem electoral apare prima dată în CANAL 2.
Acum 24 ore
11:56
Proiectul de lege privind sistemul mixt de vot, adoptat în baza recomandărilor Comisiei de la Veneţia, prevede ca 50 de deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar 51 – direct de cetăţeni, în circumscripţii uninominale. Hotarele lor vor fi stabilite de o comisie specială a Guvernului cu un an înainte de scrutinul parlamentar. […] Post-ul Proiectul de lege privind sistemul mixt de vot, prevede ca 50 de deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar 51 – direct de cetăţeni apare prima dată în CANAL 2.
11:36
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 20 iulie 2017 – 10:00 apare prima dată în CANAL 2.
11:26
  Reprezentanţii partidelor extraparlamentare se pare că nu au putut aştepta ziua de astăzi, pentru care au anunţat proteste de amploare faţă de proiectul votului mixt. Astfel, aseară câţiva zeci de susţinători ai Partidului Nostru au venit în faţa Parlamentului, unii dintre ei având un comportament mai puţin adecvat. Aceştia au agresat poliţiştii, după ce […] Post-ul Doi protestatari agresivi au fost reţinuţi de poliţişti în timpul unor manifestaţii organizate în faţa Parlamentului apare prima dată în CANAL 2.
11:06
Sistemul de vot mixt a fost votat de către Parlament cu votul a 74 de deputați din 77 de parlamentari prezenți în sală. Proiectul de lege privind sistemul mixt de vot, elaborat în baza recomandărilor Comisiei de la Veneţia, prevede ca 50 de deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar 51 – direct […] Post-ul Sistemul de vot mixt a fost votat de către Parlament cu votul a 74 de deputați din 77 de parlamentari prezenți în sală apare prima dată în CANAL 2.
10:56
Directorul şi managerul unor benzinării, reţinuţi acum două luni pentru corupţie, au ajuns pe banca acuzaţilor. Potrivit procurorilor, în luna ianuarie a acestui an, aceştia i-au oferit unui inspector superior de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului taxe de protecţie. Banii au fost oferiţi pentru a ignora plângerile depuse de consumatori şi pentru a efectua controale […] Post-ul Directorul şi managerul unor benzinării, reţinuţi acum două luni pentru corupţie, au ajuns pe banca acuzaţilor apare prima dată în CANAL 2.
10:56
Alegerea directă a deputaţilor este susţinută de societatea moldovenească, în proporţie de circa 60 la sută. Cel mai amplu sondaj realizat vreodată în Moldova arată că şase din 10 moldoveni consideră că deputații ar trebui aleși în baza votului uninominal sau mixt. Doar 35 la sută dintre cei chestionaţi s-au pronunţat pentru păstrarea votului în […] Post-ul Alegerea directă a deputaţilor este susţinută de societatea moldovenească, în proporţie de circa 60 la sută apare prima dată în CANAL 2.
10:56
Un amplu miting în susținerea votului mixt are loc astăzi, în fața parlamentului. La această oră deja sunt câteva mii de oameni în scuarul din fața legislativului. Totodată, şi opoziţia extraparlamentară organizează un miting de protest în faţa forului legislativ. La şedința Parlamentului planificată pentru ora 10:00 va fi supus votului proiectul privind sistemul mixt. […] Post-ul Un amplu miting în susținerea votului mixt are loc în fața parlamentului apare prima dată în CANAL 2.
Ieri
20:16
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Victor Nofit, 19 iulie 2017 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
19:16
În închisorile din ţară sunt deţinute tot mai multe persoane cu dizabilităţi. Potrivit Departamentului Instituţii Penitenciare, aproape 150 de deţinuţi cu deficienţe locomotorii. Mulţi dintre ei sunt ţintuiţi în scaunele cu rotile. Ghenadie Ilincic se află după gratii de 10 ani. În tot acest timp el a recitit toate cărţile, iar acum, în mare parte […] Post-ul În închisorile din ţară sunt deţinute tot mai multe persoane cu dizabilităţi apare prima dată în CANAL 2.
19:16
Studiile universitare din ţara noastră sunt tot mai neatractive pentru tinerii moldoveni. Astfel, în ultimii şase ani numărul studenţilor s-a redus cu aproape o treime, iar în ultimii nouă ani – aproape în jumătate. Acestea sunt statisticile prezentate de către Consiliul Rectorilor din Moldova. Potrivit datelor prezentate de Consiliul Rectorilor din Moldova şi discutate de […] Post-ul Studiile universitare din Moldova, tot mai neatractive pentru tinerii moldoveni apare prima dată în CANAL 2.
19:06
Proiectul privind introducerea votului mixt a fost publicat pe site-ul Parlamentului. Documentul se referă, prin altele, la candidaţi, prag de accedere în Legislativ pentru formaţiuni, constituirea circumscripţilor uninominale, dar şi donaţiile care pot fi făcute pentru susţinerea concurenţilor electorali. Tot astăzi, are loc o nouă rundă de dezbateri privind modificarea sistemului electoral. La aceasta participă […] Post-ul O nouă rundă de dezbateri pe tema votului mixt apare prima dată în CANAL 2.
19:06
Deputaţii au lăsat pentru o zi lucrul în birou şi s-au refugiat în pădure. Membrii Comisiei pentru dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice au mers astăzi în satul Ratuş, raionul Criuleni unde au participat la eliberarea fazanilor în natură. Vizita la gospodăria cinegetică din satul Ratuş, Criuleni a fost efectuată în contextul elaborării unei legi […] Post-ul O nouă lege pentru vânători, discutată în pădure apare prima dată în CANAL 2.
18:56
O femeie și trei bărbați din raionul Ocnița au fost reținuți în flagrant pentru contrabandă cu mercur în proporții deosebit de mari. Operațiunea a fost desfășurată de oficiul Nord al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, în colaborare cu Serviciul de Informaţii şi Securitate. Potrivit procurorului, membrii grupării au fost reţinuţi acum o […] Post-ul Tentativă de contrabandă cu 50 de kg de mercur. O femeie și trei bărbați din Ocnița, reținuți în flagrant apare prima dată în CANAL 2.
18:56
Premierul Pavel Filip anunţă că niciun spital din ţară nu va fi închis, iar reformele implementate vor face ca serviciile prestate să fie mai calitative. Declaraţia vine după ce subiectul a trezit discuții controversate în societate. Potrivit şefului Cabinetului de miniştri, reformele nu ar fi agreate de unii şefi de spitale. „Nimeni nu are de […] Post-ul Pavel Filip: Niciun spital din ţară nu va fi închis apare prima dată în CANAL 2.
18:46
Premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Educației să creeze o comisie care să evalueze gradul de dificultate a Bacalaureatului la fizică. Oficialul a mai propus tragerea la răspundere a persoanelor care au elaborat testele, dacă vinovăția acestora se va adeveri. Iniţiativa premierului a intervenit după ce mai mulţi profesori şi elevi au susţinut că proba […] Post-ul Testul la fizică din cadrul examenului de BAC, în atenţia Guvernului apare prima dată în CANAL 2.
18:36
Salariul mediu pe economie a fost majorat cu 300 de lei, de la 5.300 lei până la 5.600. O decizie în acest sens a fost aprobată de către Guvern. Creşterea reiese din noua prognoză a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2018-2020, efectuată în luna februarie. Valoarea salariului mediu lunar prognozat pe economie va fi luată ca […] Post-ul Salariul mediu pe economie, majorat. Cu cât a crescut față de anul 2016 apare prima dată în CANAL 2.
18:16
Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu va susţine schimbarea sistemului electoral doar în cadrul României mari. Declaraţia a fost făcută de liderul liberalilor în cadrul unei conferinţe de presă. Membrii fracţiunii PL nu au votat pentru modificarea sistemului electoral nici în 2013, când un proiect de lege în acest sens a fost votat în a doua […] Post-ul Mihai Ghimpu va susţine schimbarea sistemului electoral doar în cadrul României mari apare prima dată în CANAL 2.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.