Accent TV

Acum 24 ore
11:10
Сообщение GHIDUL SĂNĂTĂȚII 28-05-2022 появились сначала на Accent.
Ieri
20:30
Procurorul General interimar, Dumitru Robu, nu a avut dreptul legal de a cere ridicarea imunității deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit legislației, doar un Procuror General cu mandat deplin care a depus jurământul în fața Președintelui țării, poate veni cu o astfel de solicitare. Declarația a fost făcută de către Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, la postul de televiziune "Primul în Moldova". Сообщение Dumitru Robu NU are dreptul legal de a cere ridicarea imunității unui deputat, deoarece el îndeplinește interimatul funcției, a declarat Batrîncea появились сначала на Accent.
19:50
Mai mulți ambasadori străini, acreditați în țara noastră, au recunoscut că dosarul și reținerea fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, poartă un caracter politic și cheamă autoritățile la respectarea normelor legale. Despre aceasta secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a anunțat la postul de televiziune "Primul în Moldova". Сообщение Vlad Batrîncea: Mai mulți diplomați străini, acreditați la Chișinău, recunosc caracterul politic al dosarului „Dodon” появились сначала на Accent.
19:20
Este exclus, ca șeful statului să nu cunoască despre faptul că se pregătește reținerea predecesorului său. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune "Primul în Moldova". Reacția vine după ce Maia Sandu a anunțat că a aflat din presă despre reținerea lui Igor Dodon. Сообщение Vlad Batrîncea: Este exclus ca șeful statului să nu cunoască despre faptul că se pregătește reținerea predecesorului său появились сначала на Accent.
17:40
Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM, împreună cu Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu E.S. Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. Сообщение Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze появились сначала на Accent.
17:00
Locuitorii a zeci de localități din republică, aleși ai poporului din consiliile raionale și locale își exprimă sprijinul pentru Igor Dodon, ex-președintele Republicii Moldova, președintele de Onoare al Partidului Socialiștilor. În declarațiile sale ei condamnă arestarea nemotivată a lui Igor Dodon și acuzațiile absurde care îi sunt înaintate. Сообщение Locuitorii a zeci de localități cer încetarea represiunilor politice împotriva opoziției появились сначала на Accent.
14:50
Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului RM, împreună cu Corneliu Furculiță, vicepreședinte al fracțiunii parlamentare a BCS, a avut o întrevedere cu Ullrich Kinne, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova. Сообщение Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu șeful interimar al Ambasadei Germane în Moldova появились сначала на Accent.
14:40
Președintele țării, Maia Sandu, consideră că Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat dosarul și reținerea lui Igor Dodon. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a calificat acțiunile oamenilor legii drept un spectacol. Сообщение Reacția Maiei Sandu la reținerea lui Igor Dodon: Spectacol! Sunt îngrijorătoare scurgerile în presă появились сначала на Accent.
14:40
Declarații contradictorii la cel mai înalt nivel, cu privire la intenția țărilor NATO de a-i oferi Republicii Moldova arme letale. Președintele țării, Maia Sandu, care este și Comandantul Suprem al Forțelor Armate, susține că a aflat din presă, că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”. Сообщение Maia Sandu susține că a aflat din presă despre intenția țărilor NATO de a ne oferi arme letale появились сначала на Accent.
14:30
Colegiile şi liceele din Shanghai îşi vor redeschide porţile începând cu luna iunie pentru a primi o parte dintre elevi, au anunţat joi autorităţile, semn al unei relaxări a lockdownului impus capitalei economice chineze, informează AFP. Сообщение Lockdown la Shanghai: Şcolile se vor redeschide din iunie появились сначала на Accent.
12:40
Al patrulea prag psihologic depășit doar în luna mai. Prețul benzinei a trecut mult de 31 de lei per litru. Сообщение Prețul benzinei a sărit pragul psihologic de 31 de lei появились сначала на Accent.
12:10
Comisia Electorală Centrală anunță că alegerile locale noi din 29 mai 2022 vor fi monitorizate de 59 de observatori naționali. Conform criteriului de gen, 38 observatori sunt femei, iar 21 sunt bărbați. Сообщение Circa 60 de observatori naționali vor monitoriza alegerile locale noi появились сначала на Accent.
11:30
Angajații Întreprinderii „Spații Verzi” din capitală desfășoară lucrări de tăiere a ambroziei, care în această perioadă a anului se află în fază incipientă de creștere și este mai puțin nocivă pentru populație Сообщение În capitală se desfășoară lucrări de tăiere a ambroziei появились сначала на Accent.
11:30
Protestele organizate de PSRM vor continua și duminică, 29 mai. Membrii și simpatizanții formațiunii se vor aduna la ora 12.00, în fața Parlamentului Republicii Moldova. Сообщение PSRM: Duminica toți la miting! A venit timpul să ne unim ca să apărăm Moldova! появились сначала на Accent.
10:20
Guvernul de la Chișinău poartă o dezbatere internă despre faptul dacă trebuie să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO pentru a întări capacitatea de apărare a Republicii Moldova, dar nu a luat încă o decizie. Declarația a fost făcută de șeful diplomației moldovenești, Nicolae Popescu, într-un interviu pentru Europa Liberă. Сообщение Guvernul Gavrilița analizează faptul dacă trebuie să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO появились сначала на Accent.
10:00
Guvernul Japoniei a anunţat joi că va permite din nou accesul turiştilor din 10 iunie, după ce frontierele ţării au fost închise călătorilor din străinătate de la începerea pandemiei de COVID-19, relatează EFE. Сообщение Japonia va permite reintrarea turiştilor străini în ţară din 10 iunie появились сначала на Accent.
09:20
Temperaturi neobişnuit de ridicate pentru luna mai sunt prognozate în Grecia în zilele următoare, informează DPA. Сообщение Temperaturi de 37 de grade Celsius, prognozate în Grecia în zilele următoare появились сначала на Accent.
09:00
Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi, 27 mai, în intervalul orelor: 08:00-16:00, va fi suspendat traficul rutier pe strada Bulgară, pe tronsonul str. Mitropolit Varlaam - str. Columna, în legătură cu executarea lucrărilor de defrișare a arborilor. Сообщение Atenție: Trafic rutier suspendat pe anumite străzi din capitală появились сначала на Accent.
09:00
Inspecție la blocurile de locuit unde au început reparațiile rețelelor, acoperișurilor și schimbarea geamurilor din scări. Astfel, Viceprimarii Ilie Ceban și Fadei Nagacevschi, împreună cu responsabilii de la Direcția Generală Locativ – Comunală, Preturii Rîșcani și agentul economic care a câștigat licitația au efectuat o vizită de lucru în teren. Сообщение Ceban: Blocurile de locuit unde au început reparațiile rețelelor, acoperișurilor și schimbarea geamurilor din scări, au început să fie inspectate появились сначала на Accent.
08:50
Fostul președinte al țării, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, a adresat un mesaj de mulțumire "pentru susținerea morală" pe care au oferit-o în aceste câteva zile de detenție mai mulți cetățeni. Сообщение Igor Dodon: Totul va fi bine. Victoria va fi a noastră! Moldova are Viitor! появились сначала на Accent.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Igor Dodon, la ieșire din sala de judecată, a declarat că în dosarul intentat pe numele său este vizat și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Potrivit lui Dodon, actuala putere vrea să lichideze opoziția și să instituie dictatura în țară. Сообщение Igor Dodon spune că în dosarul intentat pe numele său este vizat și Partidul Socialiștilor: Scopul este lichidarea forței de opoziție появились сначала на Accent.
19:20
Fostul șef al statului, Igor Dodon, spune că actuala conducere încearcă să facă presiuni asupra lui, ca să renunțe la politică și să plece din țară. La ieșire din sală de judecată, Dodon a povestit despre condițiile în care a fost deținut și despre intimidarea familiei sale. Сообщение Igor Dodon, după ieșirea din izolator: Maia Sandu dacă nimerește în așa condiții, da ea va nimeri, nu o să supraviețuiască появились сначала на Accent.
19:10
Fostul președinte al țării, Igor Dodon, susține că reținerea sa a fost făcută la solicitarea Maiei Sandu pentru a sustrage atenția cetățenilor de la situația gravă din Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute la ieșire din sala de judecată. Сообщение Igor Dodon: La toamnă gazul va costa 30 lei, iar benzina – 40. Maia Sandu, atunci pe cine vei pune la pușcărie? появились сначала на Accent.
18:40
Trei procurori coordonează, din umbră, dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Este vorba despre adjunctul Procurorului General Interimar, Eduard Bulat, procurorul anticorupție, Dorin Compan, și fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat la ieșire din sala de judecată. Dodon a mai spus că cei trei magistrați sunt ghidați de Ambasada SUA la Chișinău. Сообщение Igor Dodon: Trei procurori coordonează dosarul meu – Bulat, Compan și Morari, toți cei trei sunt ghidați de ambasada SUA появились сначала на Accent.
18:00
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a ieșit din sala de judecată, unde era așteptat de mai mulți cetățeni, care l-au aplaudat și care scandau "Dodon, nu ceda!". Igor Dodon a declarat pentru presă că acest dosar este o comandă politică, coordonată de Ambasada SUA la Chișinău cu acceptul Maiei Sandu. Сообщение Igor Dodon, după ieșirea din sala de judecată: Este dosar politic, coordonat de ambasada SUA появились сначала на Accent.
18:00
Locuitorii satelor din raionul Briceni s-au pronunțat în apărarea ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Сообщение Locuitorii raionului Briceni se pronunță în apărarea lui Igor Dodon появились сначала на Accent.
18:00
Consilierii fracțiunilor PSRM din consiliile raionale și locale din Republica Moldova au făcut declarații în sprijinul lui Igor Dodon, ex-președinte al Republicii Moldova, președinte de Onoare al PSRM. Сообщение Jos mâinile de pe opoziție! Consilierii socialiști s-au declarat în apărarea lui Igor Dodon появились сначала на Accent.
17:40
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost pronunțată acum câteva clipe, de către magistrații Judecătoriei Ciocana. De menționat că procurorii au cerut arest în izolator. Totodată, cumnatul lui Igor Dodon a fost plasat în arest, în izolator, pentru 30 de zile. Сообщение Igor Dodon plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile появились сначала на Accent.
17:00
Numărul de decese înregistrate în anul 2021, conform datelor Agenției Servicii Publice, a fost de 45 437 de cazuri, fiind în creștere cu 4721 de cazuri sau cu 11,6% față de anul precedent.   Сообщение Date oficiale: Numărul deceselor în Moldova este în creștere  появились сначала на Accent.
17:00
Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de modificare a Legii privind activitatea particulară de detectiv și pază, inițiativă legislativă a Președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp. Сообщение Deputații PAS schimbă paza de la ușile Teleradio-Moldova появились сначала на Accent.
16:00
Chiar dacă prețul de achiziție a gazului se va ieftini pe parcursul verii, Moldovagaz nu va solicita o micșorare de tarif, după ce ANRE va aproba creșterea solicitată de furnizor de peste 24 de lei pentru un metru cub. Despre aceasta a vorbit directorul companiei într-un interviu pentru presa de la Chișinău.   Сообщение Vadim Ceban: Consumatorii vor plăti tariful majorat la gazul natural, indiferent dacă prețul de cumpărare va scădea în perioada verii  появились сначала на Accent.
15:30
"Nu am dubii nici pentru o secundă că acest dosar mai devreme sau mai târziu va ajunge la CEDO". Astfel fostul judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), ex-ministru al Justiției în Guvernul Sandu, Stanislav Pavlovschi, a comentat dosarul penal intentat pe numele lui Igor Dodon. Сообщение Ex-judecător CEDO: Nu am dubii nici pentru o secundă că dosarul „Dodon”, mai devreme sau mai târziu, va ajunge la CEDO появились сначала на Accent.
15:20
Procurorul Petru Iarmaliuc, cel care instrumentează dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu are pregătirea necesară și este dirijat, din spate, de către un păpușar. Opinia a fost expusă de către jurnalistul Valeriu Reniță, pentru NTV Moldova. Сообщение Valeriu Reniță: Procurorul responsabil de dosarul lui Dodon nu are pregătirea necesară și este dirijat din spate de un păpușar появились сначала на Accent.
14:20
Procurorul responsabil de dosarul intentat pe numele lui Igor Dodon are mai multă experiență politică, decât juridică. Declarația a fost făcută de către ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în timpul protestului de la Judecătoria Ciocana. Сообщение Fost ministru al Justiției: Procurorul responsabil de cazul Dodon are mai multă experință politică, decât juridică появились сначала на Accent.
14:10
Acces liber pentru copii, de ziua lor, la Grădina Zoologică! De 1 iunie, intrarea la Grădina Zoologică pentru copiii până la 16 ani va fi gratuită. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare. Сообщение De 1 iunie, intrarea la Grădina Zoologică va fi gratuită pentru copii появились сначала на Accent.
13:40
Situația financiară a cetățenilor Republica Moldova este una dramatică. Oamenii cheltuiesc aproape toate veniturile sale pentru produse alimentare și cu greu fac față la achitarea facturilor. În toamnă, moldovenii s-ar putea să nu mai aibă bani pentru a-și trimite copiii la școală. Îngrijorările au fost expuse de către fostul ministru al Agriculturii, Ion Perju, în timpul protestului de la Judecătoria Ciocana, acolo unde magistrații examinează arestul cerut de procurori pentru ex-șeful statului, Igor Dodon. Сообщение Ex-ministru al Agriculturii: Azi moldovenii cheltuiesc aproape toți banii pe mâncare, dar cu ce vor trimite copii la toamnă, la școală? появились сначала на Accent.
13:30
Suntem martorii creării unui precedent periculos și neconstituțional, când puterea în stat este folosită în scopul răzbunării personale. Așa a calificat cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, liderul PCRM, dosarul intentat de autorități pe numele fostului șef al statului Igor Dodon. Сообщение Vladimir Voronin a calificat acțiunile guvernării PAS îndreptate împotriva lui Igor Dodon drept o intimidare și un atac asupra celei mai importante instituții ale statului – Președinția появились сначала на Accent.
13:00
Locuitorii satului Sadova, localitatea de baștină a ex-președintelui țării, au venit la Judecătoria Ciocana pentru a-l susține pe Igor Dodon. Oamenii spun că nu vor pleca, până Igor Dodon nu va fi eliberat. Сообщение Consătenii lui Igor Dodon: Vom sta aici, până nu îl vor elibera появились сначала на Accent.
12:50
Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a BCS a susținut un briefing în cadrul căruia a menționat că majoritatea parlamentară ignoră inițiativele legislative înaintate de opoziție și acest lucru nu poate tolerat. Сообщение Zinaida Greceanîi: Este grav când opoziția este ignorată și acest lucru nu poate dura mult появились сначала на Accent.
12:20
Ale cui interese apără azi guvernarea PAS, care este reprezentată de persoane cu dublă cetățenie, se întreabă deputatul PSRM Petru Burduja. În cadrul protestului de la Judecătoria Ciocana, acolo unde procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul președinte al țării, Igor Dodon, Burduja a declarat că misiunea acestei puteri este de a transforma Republica Moldova într-o colonie. Сообщение Burduja: Actuala guvernare vrea să facă din R. Moldova o colonie появились сначала на Accent.
12:00
Șoc pentru șoferii moldoveni. Benzina a ajuns să coste aproape 31 de lei. Сообщение Șoc pentru șoferii moldoveni. Un litru de benzină, în Moldova, a ajuns să coste 30,95 lei/litru появились сначала на Accent.
11:50
Trădători de țară sunt exponenții actualei conduceri de la Chișinău, care au mai multe cetățenii, dar nu Igor Dodon cu o singură cetățenie, cea a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la protestul organizat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, unde este examinată cererea procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe fostul președinte al țării.  Сообщение Batrîncea: Cine este trădător de țară? Cel care are doar cetățenia Republicii Moldova sau cei cu trei-patru pașapoarte în buzunar   появились сначала на Accent.
11:50
Vicepremierul PAS, Andrei Spînu, a declarat că tarifele la gaz pentru consumatorii casnici trebuie majorate, deoarece prețul de achiziție a gazului nu mai poate fi acoperit din tariful actual de 15,18 lei. Сообщение Spînu susține că tariful la gaz trebuie majorat: Tariful care este acum nu acoperă costul gazului pe care-l achiziționăm появились сначала на Accent.
11:40
Nu există dubii că dosarul intentat pe numele fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este o comandă politică. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la protestul din fața Judecătoriei Ciocana, acolo unde procurorii cer 30 de zile de arest pentru Dodon. Сообщение Batrîncea a amintit că anterior Procurorul General a dezvăluit că Maia Sandu i-a cerut dosar pe numele lui Dodon появились сначала на Accent.
11:20
Este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte, iar cererea de arest preventiv este o modalitate de presiune asupra fostului președinte. Declarația a fost făcută în fața jurnaliștilor de avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde este examinată cererea procurorilor de a-l plasa în arest pe fostul președinte al țării pe un termen  de 30 de zile.  Сообщение Maxim Lebedinschi, despre învinuirile aduse lui Igor Dodon: Este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte  появились сначала на Accent.
11:10
Țară, ridică-te! Rușine acestei puteri! Cu acest mesaj vin cetățenii la protestul din fața Judecătoriei Ciocana, acolo unde procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul președinte, Igor Dodon. Сообщение Participant la protestul în susținerea lui Igor Dodon: Țară, ridică-te! Rușine acestei puteri! появились сначала на Accent.
11:00
Reținerea lui Igor Dodon este o încercare a guvernării de a-și ascunde incompetența. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco, în timpul protestului organizat la Judecătoria Ciocana, acolo unde PSRM protestează împotriva arestării fostului președinte de țară. Сообщение Deputat PSRM: Reținerea lui Igor Dodon este o încercare a guvernării de a-și ascunde incompetența появились сначала на Accent.
11:00
Așa-numitele partide pro-europene ne fură independența de 30 de ani. Declarația a fost făcută de către unul dintre liderii PSRM din raionul Sângerei, Vasile Luca, în timpul protestului din fața Judecătoriei Ciocana, acolo unde procurorii cer arest preventiv pentru Igor Dodon. Сообщение Vasile Luca: Ei, pro-europenii, au decis că e puțin 4,50 pentru gaz, trebuie 25, e puțin 18 lei pentru benzină, trebuie 31 lei появились сначала на Accent.
10:40
Deputații PSRM vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că socialiștii părăsesc ședința de astăzi în semn de protest față de acțiunile represive la care este supusă opoziția și fostul președinte al țării, Igor Dodon. Сообщение Vlad Batrîncea: Atunci când nu suntem auziți în Parlament, ne alăturăm protestelor și chemăm oamenii să protesteze pentru dreptate, democrație și libertate появились сначала на Accent.
10:40
Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a fost adus la Judecătoria Ciocana, acolo unde procurorii vor cere arest preventiv pe numele lui, pentru o perioadă de 30 de zile. Сообщение Igor Dodon a venit la judecătoria Ciocana, unde procurorii vor cere arest pe numele lui появились сначала на Accent.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.