Accent TV

Acum o oră
13:10
Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, tuturor diplomaților ruși acreditați în țara noastră, precum și tuturor cetățenilor ruși, dar și compatrioților noștri care iubesc Federația Rusă. The post Igor Dodon: Federația Rusă este cel mai sincer prieten și cel mai de încredere partener strategic al nostru first appeared on Accent.
Acum 24 ore
19:10
16:30
Eveniment solemn pentru jurnaliștii de la Chișinău. Tradițional, cum fac deja în fie care an, angajații Inspectoratului General al Poliției de Fronteră au oferit reprezentanților presei distincții pentru activitate transparentă și cooperare excelentă. Cu un astfel de premiu s-a ales și colega noastră, Svetlana Turcu. Jurnalista a fost lăudată pentru colaborare bazată pe încredere și […] The post Distincții pentru jurnaliști first appeared on Accent.
16:30
Astăzi, tinerii medici au depus jurământul lui Hippocrate. Anul acesta, aproape o mie de persoane au absolvit Universitatea de Stat din Moldova de Medicină și Farmacie Nicolae Testimițanu. Jumătate dintre aceștia sunt străini. Absolvenții au promis că vor fi fideli profesiei lor își vor exercita cu abnegație profesia. Absolvenții anului 2021 de la Universitatea de […] The post Credință profesiei first appeared on Accent.
16:00
„Stimați cetățeni ai Federației Ruse, Dragi concetățeni! Vă felicit din suflet cu această sărbătoare națională. Sărbătoarea Rusiei. Această sărbătoare personifică punctul de plecare al statului rus modern, acționează ca un simbol al patriotismului, al unității naționale și al păcii civile. Tradițiile moștenite de la strămoșii noștri sunt asemeni unui far care ghidează Rusia modernă, îi […] The post Oleg Vasnețov: Pe pământul Moldovei avem mulți prieteni care onorează paginile comune ale marii noastre istorii first appeared on Accent.
14:50
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste zile în vizită la noi în țară. The post Zinaida Greceanîi a discutat cu membrii misiunii preelectorale a APCE first appeared on Accent.
Ieri
12:40
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya care se va desfășura în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii de astăzi a speakerului cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer. The post Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya first appeared on Accent.
12:10
Oligarhii strigă „Jos oligarhii”. La această concluzie ajungem, după ce analizăm minuțios cine sunt candidații PAS la alegerile din 11 iulie. După ce jurnaliștii de investigație l-au deconspirat pe Alexandru Catan, nr.45 în lista partidului lui Igor Grosu și președinte al Organizației Teritoriale PAS din raionul Căușeni, la adresa redacției noastre au început să vină mai multe documente și informații despre așa-numitul “rege al contrabandei cu alcoolul”. The post Detalii noi despre Alexandru Catan din PAS. „Om bun”, cu 8 apartamente pe care A UITAT să le declare first appeared on Accent.
11:40
Programul social, elaborat de către reprezentanții Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) prevede o reformă amplă a sistemului de pensii din Republica Moldova. Astfel, BeCS își propune ca până în 2025, pensia minimă pentru limita de vârstă, care azi este de 1188 lei, să fie egală cu minimul de existență pe țară (la sfârșitul lui 2020 era de 2100 lei). Despre aceasta, candidatului BeCS, deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a declarat în cadrul unui briefing de presă. The post Darovannaia: Până în 2025, pensia minimă pentru limita de vârstă va fi egală cu minimul de existență pe țară first appeared on Accent.
11:30
16 mii de absolvenți de liceu susțin astăzi examenul de bacalaureat la limba străină. The post Absolvenții de liceu susțin examenul de bacalaureat la limba străină first appeared on Accent.
11:30
Primăria municipiului Chișinău reamintește că sâmbătă și duminică:12.06.2021 -13.06.2021 va fi suspendat total traficul rutier pe strada Ion Creangă, tronsonul cuprins între str. Alba Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. The post În zilele de odihnă va fi suspendat total traficul rutier pe strada Ion Creangă, tronsonul cuprins între str. Alba Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt first appeared on Accent.
11:10
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor dă asigurări că dacă va avea majoritatea parlamentară, produsele agricole moldovenești vor putea fi vândute în continuare pe piața rusă fără taxe și în volume mai mari, a declarat Igor Dodon, aflat în vizită la un frigider de mere din raionul Ocnița, unde a fost înregistrată o parte a emisiunii de vineri. The post Blocul Comuniștilor și Socialiștilor dă asigurări că dacă va avea majoritate, produsele moldovenești vor putea fi vândute pe piața rusă fără taxe first appeared on Accent.
10:40
Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima opțiunea electorală la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Igor Dodon a declarat, la emisiunea de vineri, că statul trebuie să asigure dreptul la vot în mod egal, atât moldovenilor din Occident, cât și cetățenilor Republicii Moldova din Rusia și din Transnistria. The post Igor Dodon: Trebuie să asigurăm dreptul la vot pentru toți alegătorii first appeared on Accent.
10:40
Partidul Acțiune și Solidaritate a pregătit grupuri de persoane agresive, care, în schimbul unor promisiuni pecuniare, vor încerca să blocheze accesul cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului la alegerile din 11 iulie. Despre aceasta deputatul PSRM, Vitalii Evtodiev, ales pe circumscripția din regiunea transnistreană, a declarat în cadrul unui briefing de presă. The post Deputatul Evtodiev, ales pe circumscripția din transnistria, condamnă acțiunile de încălcare a dreptului la vot a cetățenilor din stânga Nistrului first appeared on Accent.
10:00
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a adresat cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei un mesaj de felicitare: The post Oleg Vasnețov: Pe pământul Moldovei avem mulți prieteni care onorează paginile comune ale marii noastre istorii first appeared on Accent.
10:00
Igor Dodon a anunțat că statul va majora de până la cinci ori cheltuielile destinate reparației drumurilor locale. Liderul PSRM a declarat că după alegeri va continua Programul național ”Drumuri bune pentru toți”, lansat anul trecut la inițiativa sa. Asigurările au fost date în cadrul emisiunii de vineri. The post Igor Dodon a anunțat că statul va majora de până la cinci ori cheltuielile pentru reparația drumurilor locale first appeared on Accent.
09:50
Mănăstirea Călărășeuca, situată pe malul Nistrului și cu o bogată istorie de trei secole, nu avea până anul trecut un drum de acces. În 2020, în cadrul programului național ”Drumuri bune pentru toți” lansat de președintele Igor Dodon, singura cale de acces spre mănăstire a fost reparată. The post Stareța mănăstirii din Călărășeuca i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru reparația drumului, care duce spre lăcașul sfânt first appeared on Accent.
09:40
Din cauza pandemiei COVID-19, turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020 – începe un an mai târziu decât era planificat, cu meciul Italia - Turcia care se va desfășura astăzi pe Stadio Olimpico din Roma, începând cu ora 22.00. The post Începe Campionatul European de Fotbal first appeared on Accent.
09:10
Candidați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie își mai pot depune documentele pentru înregistrare în calitate de concurenți electorali până astăzi, 11 iunie, ora 16.00. The post Astăzi este ultima zi de înregistrare a candidaților electorali în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate first appeared on Accent.
10 iunie 2021
19:00
18:50
Vor să se vaccineze doar cu Sputnik V pentru că este mai eficient și mai sigur. O spun locuitorii satului Cunicea, raionul Florești. Mai în glumă, mai în serios, unii dintre cei care deja s-au imunizat, ne-au asigurat că în condițiile în care ei și-au administrat serul, și jurnaliștii pot munci fără frica de a […] The post Oamenii de la sate vor Sputnik V first appeared on Accent.
18:50
Ministrul interimar al Agriculturii bate alarma și îi cere premierului interimar, Aureliu Ciocoi să vină în ajutor agricultorilor afectați de ploi și grindină. Ion Perju a declarat că precipitațiile puternice au adus prejudicii de zeci de milioane de lei și au pus pe brânci agricultorii care n-au apucat să-și revină după efectele secetei din vara […] The post Strigăt de ajutor first appeared on Accent.
18:40
Fostul vicepreședinte al PLDM, și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat că locuitorii din regiunea transnistreană ar trebui să fie privați de dreptul de vot la alegerile parlamentare anticipate din motivul că sunt un electorat pro-rus iar partidele de dreapta nu își pot desfășura campania electorală acolo. Experții au interpretat aceste declarații drept o […] The post ”Ai noștri” și ”străinii” first appeared on Accent.
18:40
Președintele PSRM, Igor Dodon, a vizitat, azi, mai multe localități din raionul Ocnița. În satul Sauca, cetățenii și-au exprimat încrederea că echipa Comuniștilor și Socialiștilor va reuși să le facă o viața mai bună. The post Igor Dodon a vizitat șapte localități din raionul Ocnița first appeared on Accent.
18:40
Creștinii ortodocși din întreaga lume sărbătoresc astăzi Înălțarea Domnului sau cum i se spune în popor – Ispasul. Dis-de-dimineață, enoriașii din capitală au mers la biserici pentru a participa la slujba divină. Oamenii spun că sărbătoare este la fel de importantă ca ziua de Paște și au venit la biserică pentru a se ruga pentru […] The post Ispasul sărbătorit de creștini first appeared on Accent.
16:00
Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la sfânta liturghie de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Călărășeuca, raionul Ocnița. Liderul socialiștilor a felicitat călugărițele și enoriașii cu prilejul sărbătorii și a discutat cu ei despre problemele localității. The post Igor Dodon a participat la sfânta liturghie de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Călărășeuca first appeared on Accent.
15:00
Președintele Parlamentului, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Zinaida Greceanîi se află astăzi într-o vizită în municipiul Bălți. The post Zinaida Greceanîi are întrevederi cu locuitorii din Bălți și colectivele celor mai renumite întreprinderi ale țării first appeared on Accent.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:00
e parcursul mai multor ani, PAS a strigat că va lupta cu hoții și cu fenomenul corupției, dar astăzi lista formațiunii abundă în numele celor, care au încălcat legea. Despre aceasta deputatul PSRM Nichita Țurcan a declarat în cadrul unei conferințe de presă. Țurcan se întreabă de ce PAS nu exclude din cursa electorală cetățenii care sunt vizați în dosare penale. The post Nichita Țurcan: Lista PAS pentru parlamentare abundă în numele celor, care sunt certați cu legea. Cum au reușit să treacă filtrele? first appeared on Accent.
13:30
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) s-a clasat pe primul loc în topul partidelor politice din Republica Moldova. Sunt rezultatele studiului sociologic Rating Politic mai 2021, realizat de Intellect Group. În cadrul cercetării au fost implicați experți, analiști politici și jurnaliști din Rusia, România, Ucraina, SUA, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Experții au apreciat activitatea formațiunilor politice din Republica Moldova cu note de la 1 la 10. The post Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, în fruntea topului partidelor politice din R.Moldova first appeared on Accent.
13:20
reședintele țării Maia Sandu și liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, sunt în top trei persoane publice din Republica Moldova. Sunt rezultatele studiului sociologic Rating Politic mai 2021, realizat de Intellect Group. În cadrul cercetării au fost implicați experți, analiști politici și jurnaliști din Rusia, România, Ucraina, SUA, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Experții au apreciat activitatea persoanelor publice din Republica Moldova cu note de la 1 la 10. The post Maia Sandu și Igor Dodon, aproape la egal în topul persoanelor publice din Moldova first appeared on Accent.
13:10
Președintele țării, Maia Sandu, se implică în campania electorală. De această părere sunt aproape toți experții, care au participat la cercetarea sociologică Rating Politic mai 2021, realizată de Intellect Group. The post 96% dintre experți spun că Maia Sandu se implică în campania electorală first appeared on Accent.
13:10
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va asigura un rezultat pozitiv la alegerile anticipate și poate chiar vor obține o majoritate în Parlament. De această părere sunt experții care au participat la cercetarea sociologică Rating Politic mai 2021, realizată de Intellect Group. The post Experții spun că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va mobiliza la maxim electoratul de stânga first appeared on Accent.
12:20
Candidații la funcția de deputați din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Aliona Pelipețcaia și Vladimir Mizdrenco au prezentat astăzi prioritățile în domeniul infrastructurii locale ale Programului de dezvoltare social-economică. The post Candidații la funcția de deputați din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au prezentat prioritățile în domeniul infrastructurii locale first appeared on Accent.
12:10
Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor propune un amplu program de dezvoltare a infrastructurii locale. Acțiunile vizează orașele și în mare parte satele Republicii Moldova, unde se atestă o situație destul de precară în ceea ce privește aprovizionarea cu apă și canalizare, drumurile și iluminatul stradal, gazificarea. Deputații socialiști, Alla Pilipețcaia și Vladimir Mizdrenco, au declarat că în implementarea politicii de dezvoltare a infrastructurii locale vor participa activ reprezentanții autorităților de nivelul I, astfel ca scopul final să fie localități atractive și confortabile pentru traiul oamenilor. The post Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor: Peste 70% din localități vor avea rețele de apă first appeared on Accent.
11:40
Guvernul portughez a decis miercuri să suspende procesul de ieşire din lockdown în capitala Lisabona şi în trei municipalităţi, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, relatează AFP. The post Relaxarea restricţiilor, amânată la Lisabona după ce cazurile de COVID-19 au început din nou să crească first appeared on Accent.
10:30
Președintele comisiei agricultură și industrie alimentară, deputatul PSRM, Radu Mudreac, a depus oficial pe numele premierului interimar o interpelare, unde solicită Guvernului să intervină pentru a ajuta agricultorii care au fost afectați de ploile și grindina din zilele trecute. Parlamentarul a declarat, la o conferință de presă, că la solicitare a anexat și o informație exhaustivă cu cifre și date concrete despre terenurile și raioanele afectate. The post PSRM solicită Guvernului să aloce de urgență despăgubiri agricultorilor afectați de grindină și averse first appeared on Accent.
10:20
A trucat licitațiile publice în favoarea finului de cununie și a cheltuit iresponsabil banii publici. Vorbim despre candidatul PAS la alegerile din 11 iulie, Petru Frunze, care în prezent deține și funcția de deputat al fracțiunii PAS în Parlamentul dizolvat. The post Candidatul PAS, Petru Frunze, acuzat de trucarea licitațiilor first appeared on Accent.
09:40
Tragedie cumplită în regiunea Sverdlovsk din Federația Rusă. Șase oameni au murit după ce un autobuz a intrat într-o stație de așteptare a transportului public. The post Un autobuz a intrat într-o stație de așteptare din Rusia. Șase oameni au murit first appeared on Accent.
09:30
Cel puţin 11 persoane, printre care şapte copii, şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite după ce o clădire cu trei etaje s-a prăbuşit miercuri seară în oraşul indian Mumbai, afectat de ploi torenţiale, informează joi Xinhua. The post India: Cel puţin 11 morţi în urma prăbuşirii unei clădiri în oraşul Mumbai, afectat de ploi musonice first appeared on Accent.
09:20
Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații Urgență colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor torențiale înregistrate pe 8 iunie, mai multe localități din raioanele Ungheni și Soroca au fost afectate. The post Zeci de hectare de terenuri agricole au fost afectate în urma ploilor torențiale first appeared on Accent.
09:00
Liderul PSRM Igor Dodon întreprinde o nouă vizită în raioanele țării. Astăzi liderul socialiștilor va merge în raionul Ocnița. The post Igor Dodon întreprinde o vizită în raionul Ocnița first appeared on Accent.
08:50
Președintele PSRM, Igor Dodon, a participat, în ajun, la Ceadîr-Lunga, la evenimentele dedicate Zilei orașului, la invitația primarului Anatolii Topală. The post Igor Dodon le-a mulțumit locuitorilor din Găgăuzia pentru susținerea acordată echipei PSRM first appeared on Accent.
07:40
Liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat sincere felicitări credincioșilor ortodocși din Moldova, cu prilejul sărbătorii Înălțarea Domnului, cunoscută în popor sub denumirea de Ispas. The post Igor Dodon a felicitat credincioșii ortodocși din Moldova cu prilejul sărbătorii Înălțarea Domnului first appeared on Accent.
9 iunie 2021
20:10
La mai bine de un an de la pandemie, taberele de odihnă și-au deschis porțile pentru vizitatori. La tabăra pentru copiii „Poienița Veselă” de la Dănceni, raionul Ialoveni, zâmbetele și veselia erau la ca acasă astăzi. Și educatorii spun că s-au mai “dezmorțit” un pic după pandemie și au început cu nerăbdare activitățile alături de […] The post Sezonul taberelor pentru copii first appeared on Accent.
20:10
Eveniment important pentru pacienții bolnavi oncologic din țara noastră, dar și pentru angajații instituției de profil. La Institutul Oncologic din Capitală a fost adus astăzi un accelerator pentru radiotarepie. Mai exact, este vorba despre un dispozitiv modern care realizează această procedură la standarde europene, reducând astfel nivelul dozei de radiație în organism, dar și va […] The post Invovație în medicină first appeared on Accent.
19:10
18:50
Sărbătorile dedicate copiilor continuă. După câteva zile de vară reci și ploioase, Școala auxiliară numărul 6 din Chișinău, pentru copiii cu nevoi speciale a decis să-și surprindă elevii. Vedeți detalii în următorul reportaj. În școala auxiliară numărul 6 din capitală învață mai mult de 100 de copii care nu pot studia în sistemul de educație […] The post Toate condițiile necesare first appeared on Accent.
18:40
Ploile torențiale de ieri au provocat mai multe prejudicii. Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, culturi agricole au fost afectate în unele localități din Căușeni și Florești. Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU „ În raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 ha de livezi și 85 ha de […] The post Ploile fac prăpăd first appeared on Accent.
18:40
Azi în vizorul municipalității a fost sectorul Râșcani al capitalei. Mai exact lucrările care se întreprind în această regiune a orașului. Împreună cu responsabilii de la pretură, Ilie Ceban a mers să se convingă că toate intervențiile sunt făcute ” ca la carte”. Ilie Ceban, viceprimar al municipiului Chișinău «Am examinat împreună cu pretorul sectorului […] The post Verificările continuă first appeared on Accent.
18:40
SPIA vine cu detalii La două zile distanță de la perchezițiile de la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui şi Agenţia Achiziţii Publice, soldate cu reținerea a trei persoane, printre care și șefa Centrului, Svetlana Cebotari. Astfel, au fost publicate probe video și audio din care rezultă că de-a lungul activității sale, Cebotari ar fi […] The post SPIA vine cu detalii first appeared on Accent.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.