Accent TV

Acum 2 ore
16:00
Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM, în cadrul căreia a fost analizată criza politică și constituțională din țară. Despre aceasta liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat pe canalul său de Telegram.
Acum 6 ore
11:50
Federația Rusă îi cere Uniunii Europene să nu intervină în treburile interne ale Republicii Moldova. Reacția vine după declarația comună a ambasadorilor UE acreditați în Moldova.
11:40
"În ultimele zile, simpatizanții Președinției tot mai des vorbesc în numele poporului, de parcă nu Parlamentul sau Guvernul reprezintă poporul, numai ei conștientizează că poporul dorește alegeri anticipate, poporul așteaptă, poporul cere, poporul retrăiește, poporul se nelineștește, așteaptă de la ei salvare etc. Însă careva măsuri care ar îndreptăți așteptările poporului nu sunt propuse" . Opinia a fost expusă de către fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș pe Facebook.
Acum 12 ore
08:50
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, îi prezice Maiei Sandu soarta lui Vladimir Zelenski. În cadrul unei emisiuni la N4 Năstase a amintit că și președintele Ucrainei a venit la șefia statului cu un vot puternic din partea cetățenilor, dar în scurt timp a venit dezamăgirea.
08:30
Experții și analiștii, rând pe rând, critică declarația președintelui Maia Sandu, potrivit căreia vaccinul împotriva COVID-19 întârzie să vină în țara noastră din cauza justiției corupte. Aurelian Lavric, expert în studii de securitate, conferențiar universitar, doctor, lasă să se înțeleagă că prin aceste declarații șefa statului apără interesele companiilor farmaceutice, dar nu ale cetățenilor.
Acum 24 ore
19:10
CNESP constată că situația epidemiologică în Republica Moldova se agravează rapid. În timp ce în țările din regiunea europeană în ultimele săptămâni se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50%, apoi în Republica Moldova se înregistrează o creștere esențială a numărului cazurilor noi și creșterea ponderii testelor pozitive. Deja, zilnic se înregistrează un număr mediu 20 de decese. Prin urmare, CNESP a aprobat decizia de institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.
19:00
Președintele Maia Sandu, după ce a ignorat Constituția și decizia Înaltei Curți, a decis să intervină și în activitatea Agenției Medicamentului. Instituția abilitată a anunțat, astăzi, că a autorizat vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V. Imediat după acest anunț, Președinția a venit cu o precizare pentru Reuters, spunând că Sputnik V nu a fost înregistrat în țara noastră și că acest lucru se va întâmpla doar după ce vaccinul va fi autorizat de către Organizația Mondială a Sănătății.
18:50
18:10
Ședință lungă, fără rezultat. Președintele țării, Maia Sandu, după șase ore de discuții cu membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS), nu a putut oferi informații pe tema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Sandu a declarat că Procuratura Generală va transmite curând dosarul în judecată.
17:40
Criza politică, lipsa unui Guvern care poate să-și asume angajamente și refuzul președintelui țării de a respecta Constituția, sunt motivele pentru care în Moldova nu ajunge vaccinul anti-COVID, susține ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi.
Ieri
17:00
Cenușă o contrazice pe Sandu: Faptul că nu ajung vaccinurile oferite de donatori ține strict de donatori, nu de Moldova Politologul Dionis Cenușă o contrazice pe șefa statului, Maia Sandu. Acesta a scris într-o postare pe Facebook, că reformele din Republica Moldova sau situația cu justiția nu pot să împiedice România și COVAX să transporte […]
17:00
În bugetul municipal s-au mai acumulat astăzi peste 10 milioane de lei. Suma a fost obținută după cea de-a patra licitație deschisă, privind obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant în oraș. Unii agenți economici au plecat de la licitație chiar și cu trei contracte încheiate. La concursul de astăzi au fost expuse […]
17:00
Atenție șoferi, poliția a demarat, astăzi, ample controale de verificare a conducătorilor auto nedisciplinați. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului cu o echipă mobilă, care arăta, în timp real, toate încălcările înregistrate de camerele de monitorizare în trafic, comise de fiecare șofer în parte. Unii conducători au fost surprinși să afle că au admis […]
16:50
Președintele PSRM, Igor Dodon, atenționează că Maia Sandu se află la a treia tentativă de încălcare a Constituției Republicii Moldova, prin intenția de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului la 23 martie, atunci când se împlinesc trei luni de la demisia Guvernului Chicu. Igor Dodon, președintele PSRM ”Nu știu cine o consultă pe Maia […]
16:50
Reforma Constituției rămâne o prioritate pentru PSRM însă realizarea acestei trebuie să fie un rezultat comun al tuturor forțelor politice. Este opinia liderului socialiștilor Igor Dodon. Întrebat de postul nostru de televiziune dacă va continua procesul de reformare, Dodon și-a exprimat speranța că procesul va fi preluat de Parlamentul țării. Presedintele Igor Dodon raspunde “Noi […]
16:50
Deputații PAS au blocat timp de două luni investițiile în modernizarea infrastructurii satelor și orașelor din țară, prin adresarea la Curtea Constituțională de a anula anexa nr.7 la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021. Declarația aparține președintelui comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul PSRM Petru Burduja. Înalta Curte a respins, în această săptămâna, […]
16:50
Astăzi, în incinta Parlamentului a fost inaugurată expoziția cu genericul „Primăvara care ne unește”. Evenimentul a fost organizat în contextul sărbătorii naționale „Mărțișor”. Lucrările expuse pe standuri au fost realizate de meșterii populari din diferite colțuri ale țării. Din cauza pandemiei de coronavirus, expoziția „Primăvara care ne unește”, a avut loc în acest an în […]
16:50
După ce ieri, fostul ministru al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a adus un șir de dovezi referitor la faptul că Maia Sandu, minte, de această dată și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale dezminte informațiile lansate de șeful statului. Într-un comunicat de presă, emis de instituție, se spune că Ministerul a întreprins mai multe măsuri privind […]
16:20
Sergiu Sîrbu, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, care este membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a fost bruscat și i-a fost interzis accesul la ședința CSS, convocată astăzi de președintele Maia Sandu. Asta în pofida faptului că a fost invitat la ședință și că legea îl obligă să participe la această întrunire. Argumentul formal care i-a fost invocat, este că Sîrbu ar fi parte al unui conflict de interese, deoarece pe ordinea de zi a ședinței CSS a fost inclus subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.
15:30
Vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik-V a fost înregistrat oficial în Republica Moldova. Despre aceasta anunță președintele PSRM, Igor Dodon, care spune că preparatul urmează să fie livrat foarte curând în țara noastră.
15:00
Din banii pe care trebuie să-i cheltuim pentru alegerile anticipate la care insistă Maia Sandu, Moldova ar putea cumpăra un milion de doze de vaccin Sputnik V și să vaccineze gratuit toate persoanele din grupurile de risc, inclusiv polițiștii și profesorii, a declarat Igor Dodon la emisiunea de vineri.
15:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit astăzi o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. Astfel, în perioada 28 februarie – 3 martie, în țară urmează să ajungă 14.400 doze de vaccin AstraZeneca (producător Coreea de Sud).
13:40
Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Oficialii au discutat un șir de chestiuni cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre țările noastre. În special, s-a vorbit despre înregistrarea vaccinului rusesc împotriva Coronavirusului, Sputnik-V. Despre aceasta Dodon a anunțat pe rețelele de socializare.
12:40
Ministerul Sănătății dezminte informațiile lansate de președintele Maia Sandu și echipa sa. Într-un comunicat de presă, emis de instituție, se spune că Ministerul a întreprins mai multe măsuri privind procurarea vaccinului împotriva COVID-19.
11:40
După balaboli și pokemoni, în politica moldovenească a apărut și un fuhrer, a declarat președintele Igor Dodon, la emisiunea live de vineri. Politicianul susține că refuzul președintelui țării, Maia Sandu, de a se conforma Constituției și deciziilor Curții Constituționale nu este altceva decât o tentativă de uzurpare a puterii în stat.
11:20
Un avion Boeing 777 al companiei Rossiya a efectuat o aterizare de urgenţă vineri la Moscova din cauza unei probleme de motor, la mai puţin de o săptămână după un incident spectaculos petrecut cu reactorul unui aparat similar în Statele Unite, transmite AFP.
11:10
Președinția Republicii Moldova face presiuni ca să nu fie înregistrat vaccinul rusesc anti-COVID-19 ”Sputnik V”. Despre aceasta a anunțat președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii de vineri.
11:10
Președintele PSRM, Igor Dodon, atenționează că Maia Sandu se află la a treia tentativă de încălcare a Constituției Republicii Moldova, prin intenția de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului la 23 martie, atunci când se împlinesc trei luni de la demisia Guvernului Chicu.
11:00
Deputații PAS au blocat timp de două luni investițiile în modernizarea infrastructurii satelor și orașelor din țară, prin adresarea la Curtea Constituțională de a anula anexa nr.7 la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021, a declarat Vicepreședintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul PSRM Petru Burduja.
10:50
Minciună, minciună, minciună! Astfel președintele PSRM, Igor Dodon, a comentat declarația Maiei Sandu că actuala componență a ANRE a fost numită de către deputații PDM și PSRM.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.