10TV

Acum 30 minute
10:00
Relația dintre Republica Moldova și România este una prosperă, lucru care nu poate fi spus în legătură cu Federația Rusă. Cele peste 500 de acorduri de înfrățiri semnate între localitățile din România și Republica Moldova apropie statul nostru de Uniunea Europeană, duc la dezvoltarea economiei și infrastructurii locale și îmbunătățesc viața cetățenilor. Afirmațiile au fost ...read more → Articolul VIDEO // Viitor prosper cu România apare prima dată în 10TV.
Acum 12 ore
22:10
Scopul fundamental al lui Dmitri Kozak este să prevină românizarea Republicii Moldova, prin federalizare cu Găgăuzia și Transnistria. Analistul politic, profesorul universitar, Mihai Cernenco este de părere că s-ar urzi scenariul de rămânere a statului nostru în zona de influență a Rusiei. Într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, analistul politic Mihai Cernenco susține că noul ...read more → Articolul VIDEO // Kozak pune în pericol Republica Moldova apare prima dată în 10TV.
Acum 24 ore
21:30
Legea nu se respectă la ea acasă, iar acest lucru a fost demonstrat de cazul lui Vasile Sinigur, reținut la data de 9 mai de către polițiști. Acuzatul însă afirmă că deține probe video cu ilegalitățile acestora. Astăzi, în cadrul ședinței de judecată, polițistul vizat nici măcar nu s-a prezentat în instanță.   O ședință de ...read more → Articolul VIDEO // Reținut pentru adevăr apare prima dată în 10TV.
21:00
Opoziția atacă și protestează, guvernarea tace și nu reacționează. Se întâmplă la Chișinău. O nouă rundă de proteste, de data aceasta PAS și PPDA au mers la Banca Națională a Moldovei să ceară demisia guvernatorului, Sergiu Cioclea, spunând că „Banca Națională este o instituție capturată”. De cealaltă parte reprezentanții Băncii Centrale spun că BNM este ...read more → Articolul VIDEO // Opoziția atacă. Guvernarea nu ripostează. La Chișinău se anunță noi proteste apare prima dată în 10TV.
20:50
Moment emoționant la Sibiu. Unioniștii care duc flacăra unirii, pe jos, la Chișinău, au fost întâlniți de preotul de la catedrala din oraș, care le-a binecuvântat drumul pentru următoarele Etape. Acesta afirmă că idealul național nu înseamnă doar unitatea de moment, ci unitatea permanentă. Acum, Marșul Centenar a mai înaintat cu câțiva km și va ...read more → Articolul VIDEO // Binecuvântare pentru Marșul Centenar. Unioniștii au pornit spre Râmnicu-Vâlcea apare prima dată în 10TV.
11:10
Franța, în alertă. Sute de persoane acuzate de terorism sau radicalizate vor fi eliberate din închisoare, iar evenimentul sperie națiunea franceză. În săptămânile care urmează, vor fi eliberaţi sute de deţinuţi care s-au radicalizat în timpul războiului din Siria şi în timpul ascensiunii Statului Islamic.  Odată cu eliberarea deținuților, autorităţile franceze care se ocupă de ...read more → Articolul VIDEO // Franța, în alertă apare prima dată în 10TV.
Ieri
10:10
Nevalidarea alegerilor locale din Chișinău, a stârnit nemulțumirea cetățenilor care săptămâni la rând luptă pentru păstrarea democrației în Republica Moldova. Poporul și-a spus cuvântul. Urmează să impună mecanisme de presiune asupra forțelor oligarhice, a afirmat Rosian Vasilor, expertul pentru politici de securitate, în cadrul emisiunii Moldova LIVE.   În perioada alegerilor locale din Chișinău, cetățenii ...read more → Articolul VIDEO // Lupta pentru democrație apare prima dată în 10TV.
17 iulie 2018
21:40
Schimbare de locație și eveniment cu năbădăi. Conferința de presă organizată de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM, din care fac parte liderii PAS, PPDA și PLDM, în dimineața zilei nu a avut loc din cauza susținătorilor primarului de Orhei, Ilan Șor, care au protestat față de închiderea magazinelor sociale. Conferința a fost reluată în ...read more → Articolul VIDEO // Conferința de presă „ACUM” apare prima dată în 10TV.
21:20
Critici dure privind incompetența primarului de Bălți, Nicolae Grigorișin care a avut nevoie de traducător, atunci când ambasadorul Japoniei a vorbit în limba română. Cum poți ocupa o funcție publică dacă nu cunoști limba de stat, se întreabă nedumerit, Președintele Asociației Veteranilor Tiras Tighina, Anatol Caraman, în cadrul ediției de ieri a emisiunii Sfatul Țării. ...read more → Articolul VIDEO // Un veteran de război critică primarul din Bălți. ”Cum să nu cunoști limba română?” apare prima dată în 10TV.
21:10
La începutul acestui an​,​ 12 companii cu capital românesc, care îşi desfăşoară activitatea în ​ţară, şi-au unit forţele şi au creat Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova. După aderarea altor 6 companii, a fost semnat un memorandum ​între​ Asociaţie şi Uniunea Naţională a Patronatului Român. Oameni de afaceri și investitori de peste Prut au ...read more → Articolul VIDEO / Oficial! România și RM, parteneri de afaceri. Acordul de cooperare, semnat la Chișinău apare prima dată în 10TV.
21:00
1300 de kilometri este o distanță reală de parcurs. Asta au demonstrat-o participanții la Marșul Centenar, care astăzi au mai finalizat o etapă. Până la Chișinău, unde vor ajunge la 1 septembrie, mai au de parcurs 100 de kilometri în 8 etape. Încă o etapă a Marșului Centenar a ajuns la final. Primii 300 de ...read more → Articolul VIDEO // Marșul Centenar a încheiat etapa a III-a. Unioniștii se îndreaptă spre Râmnicu-Vâlcea apare prima dată în 10TV.
11:10
Start concursului de admitere la universitățile din Republica Moldova. Absolvenții de liceu urmează să scoată din buzunare, taxe de studii, de la 4.500 lei până la 32.200 lei. Oamenii susțin că studiile superioare sunt importante, iar taxele din Republica Moldova ard buzunarele.  Rezultatele concursurilor de admitere vor fi anunţate la începutul lunii august. Pentru noul ...read more → Articolul VIDEO // Start concursului de admitere 2018 apare prima dată în 10TV.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:10
Constantin Stere, ctitorul reîntregirii Basarabiei cu România a jucat un rol covârșitor în favoarea votului istoric de reunire a provinciei înstrăinate, Basarabia cu România. În cadrul emisiunii Moldova Live, istoricul Ion Varta a menționat importanța figurii emblematice a lui Constantin Stere pentru reunirea ambelor maluri ale Prutului în 1918.   Constantin Stere timp de 3 ...read more → Articolul VIDEO // Constantin Stere, ctitor al reîntregirii apare prima dată în 10TV.
16 iulie 2018
23:00
Simpatizanții PAS și PPDA au protestat azi dimineață în fața Inspectoratelor de Poliție din mai multe raioane, iar în capitală s-au adunat la brigada Fulger. Aceștia au cerut ca oamenii legii să treacă de partea lor la urmхtoarele proteste. Manifestanții nu vor decât să păteze imaginea poliției care își va face în continuare treaba, răspund ...read more → Articolul VIDEO // Un nou protest „ACUM” în Chișinău apare prima dată în 10TV.
21:00
O ceremonie festivă a fost organizată astăzi de Academia de Științe a Moldovei, dedicată poetului Nicolae Dabija. Cei prezenți la eveniment au confirmat încă o dată contribuția acestuia la dezvoltarea literaturii române în Basarabia și rolul pe care l-a jucat în lupta de renaștere națională. Luni, 16 iulie, a fost omagiat POETUL, prozatorul și publicistul ...read more → Articolul VIDEO // Nicolae Dabija, la 70 de ani vorbește despre România și românitate apare prima dată în 10TV.
14 iulie 2018
12:10
Marea Unire este reflectată într-o serie de documente în cadrul unei expoziții care este organizată în aceste zile la Chişinău. Aceasta este formată din banere cu activitatea personalităților care au înfăptui Marea Unire și sunt un adevărat templu consacrat culturii naționale românești.   Marea Unire de la 1918 este o pagina de aur a istoriei ...read more → Articolul VIDEO // Templu cultural la Chișinău apare prima dată în 10TV.
13 iulie 2018
23:10
Statele Unite ale Americii susțin integritatea teritorială și suveranitatea politică a Republicii Moldova și cere retragerea trupelor ruse din regiunea separatistă transnistreană. Congresul de la Washington a adoptat o rezoluție prin care este condamnată agresiunea rusă în regiune. Mai mult, instituția americană cheamă aliații din Europa și ONU pentru a pune presiune pe Guvernul de ...read more → Articolul VIDEO // Statele Unite ale Americii ce retragerea armatei ruse din Republica Moldova apare prima dată în 10TV.
22:40
Doar vorbe deșarte și bătaie de joc privind implicarea autorităților în soluționarea problemei dificile a ultimii școli românești din satul Aluatu, raionul Taraclia. Pentru a schimba radical situația din local, aceasta necesită înfrățită cu una similară din România. În cadrul emisiunii Moldova Live, Președintele Asociației Unirea-ODIP, a sugerat ca până în toamnă, să fie semnat ...read more → Articolul VIDEO // Ultima școală cu predare în limba română, în proces de reconstrucție apare prima dată în 10TV.
21:20
Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii privind interconectarea electrică Republica Moldova-România, semnat la Chişinău la 20 decembrie 2017, a fost ratificat astăzi de Parlament. Proiectul va spori securitatea în aprovizionarea cu energia electrică a Republicii Moldova și va reduce dependența de la o singură sursă, cea a Rusiei. Contractul prevede ...read more → Articolul VIDEO // DECIS! Interconectarea energetică România-RM, undă verde din partea Parlamentului apare prima dată în 10TV.
21:10
Dorința de reunire continuă să fie transmisă țării întregi! Sâmbătă, 14 iulie, unioniști din 4 locații vor fi prezenți Sighișoara pentru a se alătura celei de-a treia etapă a Marșului Centenar. De această dată le vin în ajutor și trei autocare din Iași, personalizate în culorile tricolorului. Din patru colțuri ale Țării, Iași, Cluj-Napoca, București ...read more → Articolul VIDEO / Marșul Centenar cheamă românii de pretutindeni la Sighișoara. Vezi ce ajutoare vin apare prima dată în 10TV.
19:30
Copii români din Ucraina sunt așteptați în această vară în taberele de odihnă din Republica Moldova. 100 de elevi din regiunile estice ale Ucrainei și 5 din instituţiile ucrainene cu predare în limba română vor merge gratuit la taberele de odihnă din Republica Moldova. 150 de bilete pentru odihna în tabere vor fi achiziționate de ...read more → Articolul VIDEO // Copiii români din Ucraina sunt așteptați la taberele de odihnă din R.Moldova apare prima dată în 10TV.
19:10
Declarație impresionantă de Unire, semnată în localitatea Corjova, raionul Criuleni. Locuitorii au început să-și pună semnăturile pe act începând cu data de 27 martie, iar acum declarația conține un număr valoros de semnături. Acum, actul conține peste 750 de semnături, adunate din ziua când s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. ...read more → Articolul VIDEO // Unirea se face în timp real! Declarație impresionantă de Unire la Corjova apare prima dată în 10TV.
12:10
Încă o țară va dispune de securitatea Alianței Nord-Atlantice. Chiar dacă este o fostă republică sovietică, Georgia va deveni membru NATO. Acest lucru a fost afirmat de secretarul general al NATO în cea de-a doua zi a summit-ului de la Bruxelles.   Georgia va adera la cea mai mare alianță în domeniul securității, în pofida ...read more → Articolul VIDEO // Georgia va deveni membru NATO apare prima dată în 10TV.
10:10
Republica Moldova va împrumuta 12 milioane de euro pentru achiziționarea a 180 de ambulanțe. Astăzi a fost semnat un acord în acest sens între șeful executivului de la Chișinău, Pavel Filip și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso.   Guvernul Republicii Moldova a semnat un acord de împrumut în valoare ...read more → Articolul VIDEO // Republica Moldova – un nou împrumut apare prima dată în 10TV.
09:10
Un milion de cetățenii oferite României de către Republica Moldova, ar fi însemnat încă un milion de voturi în susținerea ideii de reunire și o altă clasă politică la cârma statului. Declarațiile au fost făcute de Prim-Vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Ana Guțu în cadrul emisiunii Moldova Live.   Dacă ar fi fost acceptată ideea de ...read more → Articolul VIDEO // România, vocea solitară a Republicii Moldova apare prima dată în 10TV.
12 iulie 2018
21:10
Premieră istorică la summit-ul NATO. Alianța Nord-Atlantică cere Federației Ruse să își retragă trupele staționate ilegal în Republica Moldova, Georgia și Ucraina. Este pentru prima dată când NATO cere retragerea armatei ruse de pe teritoriul celor trei state. Decizia a fost luată la finalul summitului de la Bruxelles.   Țările membre ale NATO reunite pentru ...read more → Articolul VIDEO // NATO cere retragerea armatei ruse apare prima dată în 10TV.
20:50
Două Acorduri de împrumut pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România au fost ratificate de către Guvernul de la Chișinău. Proiectul va spori securitatea în aprovizionarea cu energia electrică a Republicii Moldova și va reduce dependența de la o singură sursă, cea a Rusiei. Cele 160 de milioane de eruo, împrumutați ...read more → Articolul VIDEO // România scapă RM de monopolul rusesc. Statul român ne asigură cu energie apare prima dată în 10TV.
20:40
Final de traseu pentru etapa a doua a Marșului Centenar, care s-a încheiat ieri 11 iulie! Unioniștii au ajuns în județul Târgu-Mureș, unde au fost întâmpinați de zeci de localnici care susțin inițiativa. Printre participanții care vor merge în etapele următoare se regăsesc și români veniți din Diaspora. Etapa a doua a Marșului Centenar, care ...read more → Articolul VIDEO // Marșul Centenar și-a încheiat a doua etapă. Români din diaspora, alături de unioniști apare prima dată în 10TV.
20:30
România și-a promovat investițiile în Republica Moldova la prima conferință de business, organizată la Chișinău. Peste 100 de antreprenori, bancheri și economiști de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat întâlnire în cadrul conferinței “Republica Moldova-România. Investiții, comerț, finanțare. Idei pentru creștere”. La eveniment, pespectivele economice ale statului au fost analizate împreună cu firmele locale, ...read more → Articolul VIDEO / 100 idei de business la 100 de ani de la Marea Unire. România-RM, parteneri de afaceri apare prima dată în 10TV.
19:00
Opoziția protestatară de la Chișinău ar trebui să fie mai tranșantă și mai implicată în găsirea soluțiilor pentru situația creată. De această părere este vicepreședinta Partidului Liberal Reformator, Tatiana Potâng, invitată în cadrul emisiunii Sfatul Țării de la 10 TV. Tatiana Potâng mai este de părerea că așteptarea unei soluții tot din partea guvernării este ...read more → Articolul VIDEO // Tatiana Potîng: Așteptarea unei soluții din partea guvernării este o greșeală apare prima dată în 10TV.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.