/VOX POP/ Unde vor să se odihnească bălțenii la vară?

TV Nord, 29 aprilie 2024 17:20

Unde vor să se odihnească bălțenii la vară „Poate în România, eu știu, la Suceava poate. La Marea Neagră, eu știu, o să vină soțul acasă și cu el o să planificăm. Am dori da să călătorim, să ne odihnim puțin.” „Abia am revenit din concediu. În Italia am fost. În Germania vreau, nu am […] Acest articol /VOX POP/ Unde vor să se odihnească bălțenii la vară? a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV Nord

Acum o oră
11:00
La 90 de ani de la nașterea artistului Ștefan Florescu, în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie din Bălți au fost expuse 34 de lucrări. ROMAN FLORESCU, membrul al Uniunii Pictorilor, fiul lui Ștefan Florescu: „În muzeul respectiv sunt expuse compoziții tematice, care sunt dedicate dragostei față de țara noastră. Aici sunt expuse portretele acelor […] Acest articol /VIDEO/ Pictorul Ștefan Florescu dăinuiește în sala mare a muzeului din Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 4 ore
09:30
Pentru astăzi, 17 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de +17 grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +19 grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +21 de grade. În Capitală, maximele se opresc la +19 grade Celsius. Mâine, vreme […] Acest articol /METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Inspectorii de mediu intensifică eforturile de combatere a pescuitului ilegal în perioada de prohibiție, dar și în cazul defrișări ilegale. În primul caz, Inspectorii de mediu din Rîșcani au intensificat eforturile de combatere a pescuitului ilegal în perioada de prohibiție. În urma operațiunilor desfășurate, au fost depistate și ridicate 4 plase din monofilament, o unealtă […] Acest articol /FOTO/ Tăieri ilicite și pescuit ilegal. Problemele cu care se confruntă Inspectoratul pentru Protecția Mediului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:10
Patru femei au fost ucise joi în urma unor atacuri ucrainene asupra Doneţk, un oraş ocupat de forţele ruse, au anunţat autorităţile stabilite de Moscova. Într-un alt atac în Belgorod, o femeie și un copil au murit în timp ce mașina în care se aflau a fost lovită, transmite Digi24.ro. „Patru femei născute în 1986, […] Acest articol Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
17:40
Mai mulți șoferi s-au ales astăzi cu amenzi după ce au depășit limita de viteză în localitatea Brătușeni din raionul Edineț, unde limita de viteză este de 50 de km/h. Această acțiune a poliției vine în contextul creșterii numărului de accidente rutiere în care viteza excesivă a fost un factor determinant. „Acolo este situat radarul, […] Acest articol /VIDEO/ „Nu am observat!” În doar câteva ore, zeci de șoferi, amendați pentru că au încălcat limita de viteză a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
Doi bărbați din raionul Fălești au fost amendați cu câte 25.000 de lei fiecare, pentru vânat ilegal. În luna septembrie a anului trecut pe timp de noapte, bărbații au împușcat doi mistreți la marginea satului Drujeni din raionul Fălești. Astfel, Judecătoria Bălți, sediul Fălești i-a recunoscut vinovați de comiterea infracțiunii pe cei doi bărbați de […] Acest articol Doi bărbați din raionul Fălești, amendați pentru că au împușcat ilegal mistreți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:50
Comisia Europeană a anunţat joi rezultatele cererilor de propuneri din 2023 din cadrul Fondului european de apărare (FEA), în valoare de 1,031 de miliarde de euro sub formă de finanţare din partea UE, pentru a sprijini 54 de proiecte europene comune de cercetare şi dezvoltare în domeniul apărării, transmite digi24.ro.  Proiectele selectate vor sprijini excelenţa […] Acest articol Comisia Europeană investeşte 1 miliard de euro în 54 proiecte în domeniul apărării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:30
Publicarea, la începutul acestui an, a noii strategii de securitate a Republicii Moldova a marcat și apariția unui nou obiectiv strategic pentru asigurarea acestei securități, obiectivul promovării coeziunii sociale. Acesta este tratat în premieră de importantul document de politici ca un obiectiv fundamental pentru asigurarea stabilității și prosperității țării. Așa cum arată experiența internațională, coeziunea […] Acest articol O societate solidară este mai rezistentă la amenințări. Cum o construim? a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:30
De o săptămână la Piața Centrală din Bălți au apărut primele cireșe în vânzare. Comercianții spun că oamenii nu prea se grăbesc să le cumpere. „Gustă și se duc că nu e dulce. Nu e dulce, nu e soare, nu e cald, îi așa ca prima.” „50. – Cumpără oamenii? – Cumpără. – Ce spun […] Acest articol /VIDEO/ La Piața Centrală din Bălți au apărut primele cireșe. Cât costă un kilogram a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:10
Deputatul fugar Ilan Șor a anunțat că a primit cetățenia Federației Ruse. Declrația a fost făcută chiar de el în cadrul unui interviu la un post de televiziune rusesc. „Eu am primit-o. Am depus documentele, am primit-o. De aceea astăzi sunt cetățean inclusiv al Federației Ruse”, a spus Șor. Șefa Secției Comunicare și Protocol a […] Acest articol /VIDEO/ Ilan Șor a primit cetățenia Federației Ruse. Poliția confirmă informația enunțată de deputat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată […] Acest articol Votat în Parlament. Localitatea Stăuceni devine oraș a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
10:30
Ministerul Educației și Cercetării a efectuat, în premieră, o analiză a calității serviciilor prestate de școlile auto din Republica Moldova. Evaluarea s-a făcut prin prisma ratei de promovabilitate a examenelor pentru permisele auto. Reieșind din datele analizei, nicio școală auto din țara noastră nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor auto la categoria B.  […] Acest articol MEC, despre școlile auto: Majoritatea nu întrunesc criteriile necesare pentru acreditare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Iliciovca, raionul Florești. Decizia vine urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) prin care a informat Comisia despre Actul de constatare prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau […] Acest articol În comuna Iliciovca, Florești, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Patru persoane vor concura pentru funcția de procuror general. Este vorba despre procurorii Octavian Iachimovschi, Ion Munteanu și Alexandru Cernei și ex-lectorul universitar Grigore Vornicescu.  Amintim că, la concursul eșuat pentru șefia Procuraturii Generale, CSP l-a desemnat câștigător pe Octavian Iachimovschi, conform mediei generale. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol Cine se vrea procuror general a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:00
Vremea se menține răcoroasă, dar ploi nu se prevăd. Vântul rece va sufla din nord-est slab la moderat. Temperaturile minime noaptea vor oscila între +4 și +9°C. Potrivit meteorologilor se așteaptă înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de până la -2°C. Ziua maximele în termometre vor indica valori între +14 și +19°C. Fii mai aproape […] Acest articol /METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 16 mai a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15 mai 2024
17:10
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, că Israelul va ataca Turcia „mai devreme sau mai târziu” dacă reuşeşte să învingă în războiul cu Hamas din Fâşia Gaza, transmite AFP, potrivit Agerpres.  „Să nu credeţi că Israelul se va opri în Gaza”, le-a spus şeful statului deputaţilor din partidul său, AKP, la Ankara. „Dacă […] Acest articol Erdogan spune că Israelul va ataca Turcia dacă va câștiga războiul împotriva Hamas a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
La Școala Profesională din Cupcini, Edineț a fost organizată competiția militară „Pe Meleagurile Natale”, etapa națională. Elevii din zece instituții de învățământ s-au întrecut în diferite de genuri de sport. „Am alergat, după am tragerea la țintă, am participat, pentru că nu a fost prima oară, adică am mai fost la competiții la Briceni și […] Acest articol /VIDEO/ Zece instituții de învățământ din raionul Edineț au participat la o competiție militară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Organizatorii Eurovision Song Contest au amendat delegația ucraineană pentru că a purtat tricouri imprimate cu sigla „Free Azovstal Defenders” în timpul evenimentului, a declarat artista ucraineană Alyona Alyona într-o postare pe Instagram publicată pe 14 mai, transmite kyivindependent.com Ucrainenii Alyona Alyona și Jerry Heil au câștigat locul trei la cea de-a 68-a competiție Eurovision, pe […] Acest articol Eurovision a amendat delegația ucraineană pentru că purtau tricourii care îi susțin pe apărătorii Azovstal a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Crimă cu deosebită cruzime în satul Ustia din raionul Glodeni. O femeie de 70 de ani ar fi fost torturată, violată și omorâtă de către un tânăr de 18 ani. În apropierea domiciliului suspectului, polițiștii au mai găsit un bărbat îngropat într-un beci improvizat cu mai multe tăieturi, care acum se află în stare gravă […] Acest articol /VIDEO/ Deosebită cruzime în satul Ustia, Glodeni. O bătrână, violată și torturată, iar un bărbat îngropat de viu într-un beci a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:20
Aproximativ 400 de tineri pasionați de sport au participat la maratonul organizat în municipiul Bălți.  „Să fim sănătoși și să ne dezvoltăm, să  nu stăm degeaba acasă. Este foarte bine că mulți oameni au venit, văd că și tineret este mult.” „Este bine să participăm la așa concursuri, deoarece publicăm școala noastră, școala noastră devine […] Acest articol /VIDEO/ Maraton sportiv, organizat la Bălți. Cei mai puternici s-au ales cu medalii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Ieri, în apropierea comunei Grătiești, pentru neglijarea marcajului rutier, polițiștii de patrulare au stopat șoferul unui Mercedes. Tânărul de 21 de ani, locuitor al municipiului Bălți, a fost verificat în sistemul informațional de date, polițiștii constatând că acesta este privat de dreptul de a conduce vehicule, fiind anterior sancționat pentru alte contravenții săvârșite în traficul […] Acest articol /FOTO/ Bălțean, privat de dreptul de a conduce, înlăturat de la volanul mașinii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:00
De Ziua Internațională a Familiei, Președinta Maia Sandu anunță crearea unui program nou, Prima Casă PLUS. Am discutat cu Guvernul să extindă programul, să ofere un program nou – Prima Casă PLUS – de care să beneficieze un număr mai mare de tineri, nu doar funcționarii publici, care să mărească plafonul maxim pentru procurarea locuinței […] Acest articol /VIDEO/ Președinta Maia Sandu anunță crearea programul Prima Casă PLUS a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Un bărbat de 29 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind învinuit de tâlhărie, răpirea unei persoane și răpire de automobil. Suspectul, locuitor al satului Chetrosu din raionul Drochia, ar fi găsit o modalitate simplă de a face bani. Şi-a făcut un cont de Facebook fals, în care s-a dat drept femeie […] Acest articol /VIDEO/ Gangster de Drochia. Eliberat dintr-un penitenciar din Franța, a răpit o persoană în raion a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Circulația pe strada Vasile Lupu din municipiul Bălți va fi restricționată începând cu ziua de azi, 15 mai, până pe 5.  iunie 2024. Totul pentru că au demarat lucrările de reparație a rețelelor de apeduct.  ÎM Regia „Apă-Canal-Bălți”” va instala indicatoare rutiere, panouri informative și elemente de împrejmuire. Inspectoratul de Poliție Bălți și Direcția Patrulare […] Acest articol Se repară apeductul. Circulația de pe str.V.Lupu, din Bălți, va fi redirecționat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Vremea nu se va schimba esențial. Astăzi, 15 mai,  temperaturile vor ajunge până la +18 de grade, iar noaptea vor coborâ până la +7°C. Cerul va fi noros, iar precipitații nu se prevăd. Codul galben de îngheț rămâne în vigoare. La nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +14 grade, iar noaptea coboară până la […] Acest articol /METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Cum va fi vremea astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14 mai 2024
18:40
Un minor de 13 ani din orașul Ocnița, a ajuns la spital, după ce a fost pălit de o mașină chiar în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs în această dimineață în orașul Ocnița. Șoferul, un bărbat de 47 de ani, conducând un automobil de model Dacia Logan, nu a […] Acest articol /VIDEO/ Un copil de 13 ani din Ocnița, a ajuns la spital, după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
18:10
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică prețurile medii de consum în aprilie 2024 s-au majorat față de: luna martie 2024 cu circa 1,8%, luna decembrie 2023 cu circa 3,8%, luna aprilie 2023 (în ultimele 12 luni) cu 3,5%. În luna aprilie 2024, comparativ cu luna martie 2024, s-a înregistrat o majorare a prețurilor medii de […] Acest articol /VIDEO/ Care sunt produsele care s-au scumpit în luna aprilie. Indicii prețurilor de consum în Republica Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:30
Patru conducători auto sunt documentați de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, după ce s-a depistat că mașinile conduse au nereguli în documentele de înmatriculare, dar și pentru transportare ilicită a unei cantități de substanță interzisă. Cazurile au fost consemnate în ultimele 48 de ore, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. […] Acest articol /FOTO/ Trei vehicule cu nereguli și substanțe psihotrope, descoperite la trecerea frontierei în PTF Leușeni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:30
Un bărbat a ajuns la spital după ce mașina în care era a fost tamponată de un microbuz. Totul s-a întâmplat în această dimineață în apropierea satului Corlăteni din raionul Rîșcani. Polițiștii au constatat preliminar că un bărbat în vârstă de 64 de ani, conducând un autoturism de marca Opel pe un drum secundar la […] Acest articol /FOTO/ Un bărbat a ajuns la spital, în urma unui accident în raionul Rîșcani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
Securitatea umană reprezintă o componentă esențială a politicii de securitate a oricărui stat, dar în țări care se confruntă cu multiple provocări economice și sociale precum e Republica Moldova, aceasta capătă o importanță crucială. Un exemplu bun de actualitate recentă în care Republica Moldova a demonstrat o integrare reușită a securității umane în politica de […] Acest articol Ce înseamnă și cum se asigură securitatea umană într-un stat care se confruntă cu multiple greutăți economice și sociale ca Republica Moldova? a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Elevii din clasa a XII-a, care dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine sau a competențelor specifice în domeniul informaticii vor fi scutiți de la ultimele teze semestrială la limba străină și, respectiv, informatică. Modificarea se conține în recentele completări ale Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și […] Acest articol Unii elevi vor fi scutiți de teze în ultimul semestru de studii la liceu a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Cod galben de creștere a nivelului apei în râul Nistru, în regiunea satului Unguri până la orașul Dubăsari a fost emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Codul galben a fost emis astăzi,14 mai, în legătură cu mărirea de scurtă durată a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk din Ucraina până la 1800 m3/s, în […] Acest articol Cod galben de creștere a nivelului apei în râul Nistru a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Republica Moldova a făcut un pas semnificativ în ceea ce privește integrarea sa în sfera digitală europeană, fiind acceptată pentru a adera la Programul Europa Digitală. NICLAS RÜFFER, Director de proiect, DT4SME: „Consider că proiectul este foarte important pentru Republica Moldova, încercăm să ajutăm partenerii guvernamentali, dar și mediul de afaceri de a folosi Programul […] Acest articol /VIDEO/ Republica Moldova își consolidează poziția în sfera digitală europeană prin crearea unor European Digital Innovation Hubs a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:30
Într-o singură lună, au fost angajate mai multe persoane decât numărul șomerilor care primesc ajutor social. Pe parcursul lunii trecute, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a ajutat 1.947 de persoane să-și găsească un loc de muncă. În aceeași perioadă, 1.914 șomeri au primit ajutor social, cu peste 9.700 mai puțini comparativ cu […] Acest articol Tot mai multe persoane își găsesc un loc de muncă. Numărul șomerilor scade a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:20
Nu e nici o îndoială: mediul de securitate regional și internațional a devenit mai incert ca niciodată odată cu agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina. Există deja câteva certitudini cu privire la care sunt vulnerabilitățile majore ale Moldovei. Una din cele mai puternice vine chiar din propagandă și dezinformare. Atacurile cibernetice împotriva infrastructurii critice, […] Acest articol Mediul de securitate e mai incert ca niciodată. Șapte vulnerabilități ale Republicii Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Doi cetățeni indieni au încercat să treacă ilegal frontiera, în România, dar pe parcursul încercării de a traversa râul Prut, unul dintre ei a fost găsit fără suflare. Tragedia s-a produs ieri, 13 mai 2024. Ca urmare, un cetățean străin a fost depistat în timp ce se deplasa grăbit în direcția localităților de frontieră Pererîta-Cotu Miculinți. […] Acest articol Tragedie pe râul Prut: un cetățean indian găsit fără suflare în tentativa de a ajunge ilegal în România a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că pe parcursul zilei de luni, 13 mai, a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru șase cetățeni străini. În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 50.298 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în R. Moldova – […] Acest articol Poliția de Frontieră a refuzat intrarea în R. M. pentru șase cetățeni străini a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:10
Vreme predominant înnorată, iar spre seară pot cădea ploi. Temperatura minimă a zilei de astăzi va fi de +6 grade Celsius, iar temperatura maximă poate ajunge până la +15 grade Celsius.  Mâine, 15 mai, temperaturi vor varia între un minim de 7°C și un maxim de 17°C. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe […] Acest articol /METEO/ Vremea se încălzește. Ce temperaturi vor fi astăzi, 14 mai a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13 mai 2024
16:00
Într-o lume tot mai dominată de digitalizare şi inteligenţa artificială, un pilon al sensibilităţii umane rămâne dorul, acel sentiment de deplină iubire împletită cu suferinţa profundă, tăcută şi care nu poate fi auzit decât prin strigătul îndurerat al doinelor, scrie adevarul.ro Otilia Hedeşan, profesor de Civilizaţie românească la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), etnolog, […] Acest articol Astăzi este marcată Ziua Internațională a Dorului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
„Lăsați-mă în pace. Da, Da, eu îl iubesc și ce  mai vreți de la mine. – Ați auzit, băieți, băieți după mine” Premiera spectacolului „Omul care Aduce ploaia” va avea loc pe 16 mai CIPRIAN RĂCILĂ, artist emerit: „Tragedia acestei familii nu este chiar atât de amuzantă. Pentru că este afectată de această căldură, de […] Acest articol /VIDEO/  Premieră la Naționalul Bălțean. „Omul care aduce ploaia” va fi jucat pe 16 mai a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Ofițerii echipelor Mobile ale Serviciului Vamal, în satul Beleavenți, raionul Briceni, au stopat pentru control un mijloc de transport de model ”Volkswagen Touran”. În cadrul măsurilor de control efectuate asupra unității de transport, au fost depistate 2500 pachete de țigări, transportate în lipsa actelor de proveniență legală și susceptibile a fi contrafăcute. Șoferul, un conațional […] Acest articol /FOTO/ 2500 pachete de țigări, depistate în portbagajul unui șofer, la Briceni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Analistul rus și profesor de economie la Universitatea din Chicago, Konstantin Sonin, a publicat un mesaj pe platforma X în care afirmă că „lucrurile nu merg conform planului lui Putin, dar el va roti la nesfârșit același grup mic de loialiști”, transmit radioeuropaliberă. „Putin s-a temut întotdeauna să aducă oameni noi în poziții de autoritate […] Acest articol Putin îl înlocuiește pe Șoigu la Ministerul Apărării cu un economist a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Ambasada Republicii Moldova la Baku a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău ca un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Potrivit reprezentanților MAE, autoritățile moldovene sunt în contact cu autoritățile georgiene, transmite moldova1.  „Misiunea noastră diplomatică este în contact cu autoritățile georgiene și este dispusă să întreprindă toate acțiunile […] Acest articol Un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:40
Rimetea din județul Alba a primit titlul de destinația turistică în 2024 în cadrul proiectului intitulat Destinațiile FIJET România, aflat la a doua ediție, și datorită membrilor Clubului Presei de Turism – FIJET România, scrie evz.ro. Rimetea, aleasă destinația turistică a anului 2024 Acest lucru a făcut ca localitatea să fie nominalizată în 1999 pentru a intra […] Acest articol Localitatea din România care a fost aleasă destinația turistică a anului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Cancerul de piele afectează tot mai mulți oameni, doar din 2014 până în 2024, rata de îmbolnăvire a crescut cu 32%. Luna mai este dedicată informării populației despre cancerului de piele și cum acesta poate fi tratat. „De purtat neapărat ochelari de soare și pălării și trebuie să bem mai multă apă. Trebuie să purtăm […] Acest articol /VIDEO/ Cancerul de piele afectează tot mai mulți oameni. Boala poate fi prevenită și tratată a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:50
Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre numărul de alegători în cele 9 localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 aprilie curent, numărul total […] Acest articol Peste 10 mii de alegători sunt așteptați la urne în cele 9 localități din țară unde vor avea loc alegeri locale noi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12 mai 2024
15:30
Biroul Național de Statistică anunță că până la finele zilei de 9 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate aproximativ 953 mii de locuințe și circa 1.394 mii de persoane. În nordul țării, situația recenzării e mai dificilă în raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Drochia, Șoldănești și municipiul Bălți. În aceste localități, […] Acest articol Recensământ 2024: Cinci raioane și un municipiu din nordul țării întâmpină dificultăți la recenzare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:00
DINA ARSENII, asistent medical, secția ATI: „Copilăria mea a fost într-o familie de țărani, cu mulți copii. Pe vremea ceea mi-a insuflat profesia de medicină sora noastră de sector. Într-o bună zi eram mai mărișoară, doamna a venit cu vaccinarea, mă uitam ce are ea în și când a deschis sterilizatorul cu siringi să-mi facă […] Acest articol /VIDEO/ Asistenții medicali, alături de pacienți la bine și greu. Cum a evoluat medicina în ultimii 40 de ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Florile și coroanele din plastic dăunează mediului. De Paștele Blajinilor, Agenția de Mediu îndeamnă înlocuirea coroanelor de plastic din cimitire cu flori vii. „Coroanele de flori artificiale, din plastic, nu sunt recomandate pentru utilizare, deoarece sunt făcute dintr-un material greu degradabil, iar după ce nu mai sunt folosite, ele devin o sursă de poluare a […] Acest articol Agenția de Mediu îndeamnă moldovenii să se ducă la cimitir cu flori vii, în loc de cele din plastic a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:20
Cu suportul Uniunii Europene, în orașul Otaci din raionul Ocnița a fost inaugurat un nou loc de joacă pentru copii în curtea blocurilor care găzduiesc 63 de familii refugiate din Ucraina. Orașul Otaci reprezintă unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei cu Ucraina din regiunea de nord a Moldovei, prin care, în doi ani […] Acest articol /FOTO/ În orașul Otaci din raionul Ocnița a fost inaugurat un teren de joacă pentru copii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.