/VIDEO/ Pictorul Ștefan Florescu dăinuiește în sala mare a muzeului din Bălți

TV Nord, 17 mai 2024 11:00

La 90 de ani de la nașterea artistului Ștefan Florescu, în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie din Bălți au fost expuse 34 de lucrări. ROMAN FLORESCU, membrul al Uniunii Pictorilor, fiul lui Ștefan Florescu: „În muzeul respectiv sunt expuse compoziții tematice, care sunt dedicate dragostei față de țara noastră. Aici sunt expuse portretele acelor […] Acest articol /VIDEO/ Pictorul Ștefan Florescu dăinuiește în sala mare a muzeului din Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV Nord

Acum 6 ore
17:30
Care sunt direcțiile prioritare de dezvoltare pentru anul 2024 ale Consiliului Raional Florești, care este bugetul instituției, dar și problemele cu care se confruntă direcțiile consiliului raional discutăm astăzi la Factor Decizional cu Martirosian Vrej, vice-președintele raionului Florești. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol Planul de activitate al Consiliului Raional Florești pentru 2024 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:30
Primii piersici moldovenești au apărut la piața din Bălți. „Piersici 35 kilogramul, moldovenești de la sud, primii piersici moldovenești, gustoși, numai că încă nu se desprind. – Oamenii cumpără sau? – Încă nu chiar, pentru că abia, abia încep, prețul e cam mare și de atâta nu prea se cumpără. Piersicul bine merge când el […] Acest articol /VIDEO/ Primii piersici moldovenești se vând la piața din Bălți. Sunt aduși de la sud a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 8 ore
17:10
Rusia a încercat vineri să minimizeze importanţa acordului de securitate semnat cu o zi în urmă de SUA şi Ucraina, declarând că acesta nu reprezintă decât o simplă „bucată de hârtie” fără nicio valoare reală care să îi constrângă din punct de vedere juridic.  „Adevărul este că (aceste acorduri) nu sunt decât nişte bucăţi de […] Acest articol O simplă „bucată de hârtie”. Rusia declară că acordul de securitate dintre SUA și Ucraina „nu înseamnă nimic” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:10
Trei persoane au ajuns la spital, după ce mașinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier în raionul Ocnița. Accidentul s-a produs în jurul orei 11.00, între localitățile Paladea și Ruseni. Un bărbat de 55 de ani, conducând un VAZ, a ieșit pe contrasens într-o curbă și s-a ciocnit de un alt […] Acest articol /VIDEO/ Accident în raionul Ocnița. Trei persoane, transportate la spital a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 12 ore
15:00
Un bărbat de 28 de ani a murit, iar alte două persoane au ajuns la spital, după ce s-au tamponat cu mașina într-un copac de pe marginea drumului. Accidentul s-a produs astăzi, 14 iunie, în orașul Lipcani din raionul Briceni. Un bărbat de 28 de ani, conducând un Chevrolet, având două pasagere de 23 și […] Acest articol /FOTO/ Accident în raionul Briceni. O persoană a murit, iar altele două au ajuns la spital a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:50
Anual, pe 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.  Oamenii donează sânge benevol și gratuit. „Ajutorul pentru oameni cât de puțin nu ar fi, este deja bine. Oamenii au nevoie să fie ajutați.” „A dona sânge înseamnă a salva vieți. O donare de sânge înseamnă o viață salvată. Donarea este foarte importantă, […] Acest articol /VIDEO/ Fii erou, donează sânge. Pe 14 iunie este marcată Ziua Mondială a donatorului de sânge a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Scriitorul pentru copii, Spiridon Vangheli, împlinește astăzi 92 de ani. Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, astăzi raionul Rîșcani. După absolvirea Institutului Pedagogic de Stat „Ion Creangă” (astăzi – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”), a lucrat profesor şcolar, apoi redactor la editurile „Cartea Moldoveneasca” şi „Lumina”. Cele […] Acest articol Spiridon Vangheli împlinește astăzi 92 de ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:50
În ultimele săptămâni, cel puțin 2 videoclipuri false cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) au fost promovate intens în mediul online. Acestea conțin informații care nu corespund adevărului și narațiuni false și manipulatorii privind activitatea MEC. Ministerul va solicita organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul […] Acest articol Atenție, fals! În mediul online sunt difuzate mai multe videoclipuri despre un nou program de incluziune a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
10:10
Proprietarii mai multor livezi din raionul Edineț suportă și astăzi consecințele  furtunii din vara lui 2023. Unii au fost nevoiți să restabilească în totalitate livada, alții au cheltuit milioane de lei pentru sistemele antigrindină distruse în urma intemperiei. STELA STRELEȚCHI, agricultoare sat. Buzdugeni: „Pe 25 iulie a fost uragan, care a venit din România, și […] Acest articol Punct și de la capăt. O frumoasă livadă de cireși crește în locul celei de meri, devastată de furtuna din vara lui 2023 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Vladimir Zelensky, au semnat ieri, 13 iunie, în marja summitului G7 din Italia, un acord bilateral de securitate între țări pe o perioadă de 10 ani, relatează IPN cu referință la Gordonua.com și Reuters. Ambele părți interpretează că documentul ar putea fi un pas spre posibila aderare a […] Acest articol Ucraina a semnat cu SUA un acord-punte spre NATO a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Mercurul în termometre coboară astăzi, iar afară se răcește. Potrivit meteorologilor, astăzi 14 iunie, pe timp de zi temperaturile vor ajunge la +24°C, iar noaptea ne așteaptă cel mult +13°C. Tot astăzi sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. În regiunile de nord a țării, temperaturile maxime vor ajunge până la +20 de grade, iar noaptea […] Acest articol Cod galben de ploi puternice în R. Moldova. Cum va fi vremea astăzi, 14 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
17:00
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate proiectele realizate la nivel local, valorificarea fondurilor de preaderare la UE pentru a implementa altele noi și aspectele pe care trebuie să se axeze, în mod prioritar, activitatea autorităților. „Vă îndemn să folosiți tot spectrul de […] Acest articol Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:50
Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor: Un Gol pentru Viață”, care a unit mai mulți agenți economici pe un teren sportiv, iar drept rezultat au fost adunate fonduri pentru crearea unei camere senzoriale pentru copiii cu dizabilități ce frecventează grădinița 37 din […] Acest articol „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Doi bărbați sunt suspectați de uciderea unei fetițe din Ucraina, în vârstă de 9 ani, al cărei cadavru a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului Döbeln din Germania, relatează Unian cu referire la Bild, citând informații ale forțelor de ordine, potrivit realitatea.md. Potrivit publicației, primul suspect este Andrei, originar din Republica Moldova, fostul iubit al mamei […] Acest articol Caz tragic în Germania. O fetiță de 9 ani ar fi fost ucisă de un cetățean moldovean a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:50
Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic, a fost găsit vinovat și condamnat penal pentru huliganism. Funcționarul a fost amendat cu 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei, prin decizia Judecătoriei Edineț, sediul centru, din 10 iunie. Contactat, alesul local a refuzat să discute cu jurnaliștii „Teleradio-Moldova”. Reprezentanții Consiliului raional Edineț au declarat că Melnic […] Acest articol Președintele raionului Edineț, condamnat pentru huliganism a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:30
Peste 40 de grupuri de inițiativă din 12 raioane din Republica Moldova și-au dat întâlnire la „Forumul Seniorilor – o platformă pentru schimbare”, organizat de Asociația Obștească „CASMED” în parteneriat cu Rețeaua Națională a Seniorilor Activi din Moldova. Vârstnicii au discutat despre provocările și oportunitățile pe care le au, dar și despre ce înseamnă integrarea […] Acest articol /VIDEO/ Forumul Seniorilor a adunat vârstnicii din 12 raioane din RM. Participanții au aprobat o rezoluție a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:20
Un bărbat din raionul Edineț și-a pierdut cunoștința din cauza șocului anafilactic, cauzat de înțepătura unei viespi în timp ce muncea în grădină. Soția bărbatului a mulțumit echipa de medici care l-au salvat. Pentru deservirea acestei solicitări a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă PAMU Cupcini din cadrul SAMU Edineț, care a sosit în […] Acest articol Un bărbat, salvat de medicii de la Edineț, după ce a fost înțepat de o viespe a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:00
Preoţii ar trebui să ţină predici scurte şi să vorbească maximum opt minute pentru a nu îi face pe membrii congregaţiilor lor să aţipească, a declarat Papa Francisc, informează Reuters, citat de știrileprotv.ro. Omilia, mesajul transmis de un preot catolic în timpul unei slujbe bisericeşti, „trebuie să fie scurtă: o imagine, un gând, un sentiment”, […] Acest articol Papa Francisc le cere preoților să țină predici scurte, ca să nu adoarmă credincioșii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:40
Pace și liniște, asta își doresc cel mai mult oamenii, care au fost la slujba de dimineață „O sărbătoare ca Paștele, pentru că astăzi s-a înălțat Isus Hristos după ce a înviat, o sărbătoare foarte importantă care ar trebui după posibilitate, creștinii să o sărbătorească, într-adevăr este o sărbătoare foarte mare.” „Pentru creștini este o […] Acest articol /VIDEO/ „Ne rugăm de pace și liniște”. Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Înălțarea Domnului. a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:20
În zona localităților de frontieră Lipcani- Podvirevca, polițișii de frontieră au surprins un copil în timp ce înainta dezorientat dinspre Ucraina în Republica Moldova. Imediat, patrula Poliției de Frontieră a intervenit în regiune și a stabilit că este vorba despre un adolescent de 14 ani, cetățean al Ucrainei. Din spusele minorului, acesta ar fi plecat […] Acest articol Un adolescent, depistat în zona de frontieră, după ce a ajuns ilegal din Ucraina a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Intervalul de acțiune: 13.06.2024 ora 11 – ora 22 Pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2) și intensificări ale vântului în […] Acest articol Codul galben de instabilitate atmosferică – prelungit a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Începând cu ziua de astăzi, creștinii nu vor mai rosti „Hristos a înviat”. Ortodocșii sărbătoresc astăzi, 13 iunie, în joia din a șasea săptămână după Paște, adică în a patruzecea zi după Înviere, Înălțarea Domnului sau Ispasul. Această sărbătoare amintește de ziua în care Iisus Hristos a urcat la cer.  Înălțarea Domnului reprezintă ultimul eveniment […] Acest articol Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Ispasul: „Hristos s-a Înălțat” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Vremea se răcește, va ploua cu descărcări electrice. Potrivit meteorologolor, ziua, temperaturile vor atinge maxime de până la +28°C, iar noaptea ne așteaptă cel mult +15°C.  În regiunile de ord a țării, temperaturile maxime vor ajunge până la +20°C, iar noaptea mercurul în temometre va coborâ până la +14 grade. În zona centrală, termometrele vor […] Acest articol /METEO/ Ploi cu descărcări electrice. Cum va fi vremea astăzi, 13 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Bucurie pentru amatorii de fructe proaspete și aromate, pe tarabele pieței din Bălți a apărut zmeura. „Normal, principalul că este dulce, e gustoasă.” „Dacă să vă spun sincer, iată stau oameni la intrarea în piață, la ei este 40, 45 și chiar 50, mai mășcată, dar ea este umedă. Ei o pun în căldări mari […] Acest articol /VIDEO/ Bucurie pentru amatorii de fructe proaspete și aromate! Zmeura a apărut pe tarabele pieței din Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:50
Polițiștii de frontieră de la Cuconeștii Noi, raionul Edineț, au descoperit un proiectil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.În timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula Poliției de Frontieră a observat un obiect metalic, care s-a dovedit a fi un proiectil de artilerie. Obuzul avea o lungime de 50 cm și […] Acest articol Obuz din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, găsit în zona de frontieră de la Edineț a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:10
În afara Franței, președintele Emmanuel Macron întruchipează omul de stat european lucid și sigur pe sine. În interiorul Franței, el este văzut din ce în ce mai mult ca o povară, notează POLITICO, citat de Digi24.ro.  În urma deciziei bombă a lui Macron de a convoca alegeri anticipate după ce a pierdut în competiția pentru […] Acest articol Macron nu mai e dorit nici în propria coaliție: „Nu veți vedea chipul lui pe afișele mele” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
„Balanța dintre talent și muncă este una destul de echitabilă, adică este un raport simetric. Bineînțeles că am fost înzestrat prin ereditate cu un potențial creator și intelectual pe care l-am valorificat continu. Este în primul rând meritul bunicii mele, care este pedagog, a fost decan la Universitatea Pedagogică Ion Creangă, de stat. Bunica mea […] Acest articol /VIDEO/ După 12 ani de muncă, culege roadele. Sergiu Levința, elevul cu 3 de 10 la BAC, vrea să devină jurist a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Țânțarul tigru, responsabil de răspândirea febrei dengue, care poate fi fatală, a ajuns și în România și se răspândește cu rapiditate în toată Europa, scrie stirileprotv.ro.   O specie invazivă de țânțar s-a instalat în 13 țări din UE, inclusiv Franța, Spania, Grecia și România, iar experții leagă prezența lor de creșterea numărului de cazuri […] Acest articol Țânțarul tigru, care provoacă febra dengue, a ajuns și în România. Cum se manifestă boala, care poate fi mortală a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:50
Volatilitatea și imprevizibilitatea acțiunilor militare pe frontul ucrainean ridică în fața sectorului de apărare al Republicii Moldova noi sarcini de importanță crucială. Țara trebuie să-și sporească rapid reziliența în eventualitatea unui scenariu sumbru, iar acest lucru necesită noi soluții de apărare, anulând practic conceptele din vechea doctrină militară a țării. Ceea de ce ar fi […] Acest articol Rapide, mobile, capabile să dea un răspuns asimetric unui adversar superior. Află cum trebuie să-și revizuiască Republica Moldova soluțiile de apărare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
Doi bărbați de 41 și 48 de ani din raionul Sîngerei au fost reținuți de oamenii legii, după ce au legat o persoană de mâni și piciare, au bătut-o și i-au furat banii. Pe 17 martie 2024, suspecții, echipați cu cagule pe cap și mănuși, ar fi pătruns într-o locuință din satul Bănești, raionul Telenești, unde […] Acest articol /VIDEO/ Au intrat în casa unui bărbat, l-au bătut și i-au furat banii. Două persoane din Sîngerei, reținute a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel a anunțat că joi, 13 iunie, va hirotoni preotul Gheorghe Jarovlea, ales de el și un grup de creștini pentru satul Răuțel. Fața bisericească va oficia slujbele în catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena, din mun. Bălți. ÎPS Marchel Mihăescu, Episcopul de Bălţi şi Făleşti: „Cel pe care l-ați […] Acest articol /VIDEO/ Episcopul Marchel va hirotoni preotul ales de el pentru satul Răuțel. Unde va oficia acesta slujbele a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Poziția geografică face din Republica Moldova o țară de importanță strategică pentru dinamica de securitate din regiune. Apropierea de zona de război a sporit această importanță. În acest context, Moldova a reușit progrese semnificative: și-a diversificat sursele de energie, a început să investească mai mult în apărare, și-a intensificat relațiile cu partenerii, a făcut pași […] Acest articol Moldova pe hartă: cum îți promovezi interesul național într-un mediu de securitate extrem de nesigur? a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Furtuna de aseară a adus multiple pagube în regiunile din centrul țării. Ploia a fost atât de puternică încât a doborât copaci la pământ și a rupt firele electrice. În total de pe părțile carosabile au fost deblocați peste 100 de arbori, iar specialiștii au intervenit în 10 cazuri de ridicare a firelor electrice de […] Acest articol Localitățile din centrul țării afectate de furtună. Copaci doborâți, mașini avariate și deconectări masive de curent electric a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Un bărbat a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că și-a violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani. Reieșind din actul de învinuire, la data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00, inculpatul, aflându-se în domiciliul său, amplasat într-un sat din centrul țării, știind cu certitudine că victima, cu care conlocuia […] Acest articol Bunelul care și-a violat nepoata de 5 ani, condamnat. Câți ani va sta după gratii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Vremea se răcește. Potrivit meteorologilor, ziua, pe 12 iunie, temperaturile vor ajunge până la +28 de grade, iar noaptea ne așteaptă cel mult +15°C.  În regiunile de nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +24 de grade, iar noaptea coboară până la +15 grade. În centru, maxima zilei va fi de +25 de grade Celsius. […] Acest articol Ploi și fulgere în toată țara. Cum va fi vremea astăzi, 12 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11 iunie 2024
17:50
În urma alegerilor din 6-9 iunie, 33 de români vor ajunge în Parlamentul European. Conform datelor preliminare ale Biroul Electoral Central din România, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal au obținut împreună majoritatea mandatelor, 19 la număr. După PSD-PNL urmează Alianța pentru Unitatea Românilor și alte formațiuni politice.  Și Nicolae Bogdănel Ștefănuță, care a […] Acest articol Lista europarlamentarilor români care acced în Parlamentul European a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
Aversele puternice de sâmbătă au inundat mai multe apartamente dintr-un bloc locativ cu nouă etaje. AURICA VARNENE, locuitoarea municipiului Bălți: „Sunt uzi pereții, cum îi ud, iată eu am pus ventilatorul, ușile sunt deschise, geamurile sunt deschise. Aici am încercat să pun și văd că acolo e umed, e umezeală, aici curgea din toate părțile, […] Acest articol /VIDEO/ Ploile din ultima perioadă dau bătăi de cap bălțenilor. „Curgea apa pe pereți, parcă era havuz” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Poliţiştii de frontieră din nordul țării au depistat un autoturism înmatriculat în Lituania, fără acte permisive de conducere în regulă. Mai mult, s-a constatat că automobilul este radiat din circulaţie de către autorităţile lituaniene. Cazul a fost consemnat în dimineața zilei de astăzi, 11 iunie 2024. În punctul de trecere a frontierei Otaci s-a apropiat […] Acest articol /FOTO/ Un BMW, radiat din circulație în Lituania, depistat la o frontieră din nordul țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Noi rețineri și percheziții în cauza penală denumită generic „INTERPOL”. Alte două persoane au fost reținute. Pe 9 iunie 2024, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău la ieșirea din țară. Asupra acesteia a fost efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale și alte obiecte. Astfel, astăzi, 11 iunie, Judecătoria Chișinău sediul […] Acest articol /VIDEO/ Noi percheziții în cauza penală „INTERPOL”. Două persoane reținute a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii cu privire la cauza penală în cadrul căreia se investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primeau mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională. În […] Acest articol Noi rețineri și percheziții în cauza penală „INTERPOL” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:50
Angajații Poliției de Frontieră documentează două persoane, care au fost depistate la trecerea frontierei cu acte falsificate. Ambele persoane dețineau permise de conducere, pretins a fi emise de autoritățile ucrainene, pe care le obținuse contra cost. În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, la volanul mașinii personale s-a prezentat un tânăr cu dublă cetățenie […] Acest articol Permise de conducere cu semne de falsificare, ridicate la trecerea frontierei PTF Sculeni și Palanca a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:50
Ucraina va primi în curând mult-râvnitele avioane de luptă F-16, după ce piloții au fost instruiți în țările NATO. Mai multe țări vor furniza aceste aparate de zbor ucrainenilor, însă rușii amenință cu lovituri asupra aerodrumurile de pe care acele avioane vor pleca spre Ucraina, dacă ele vor executa misiuni împotriva armatei ruse, scrie euronews.ro […] Acest articol Rușii amenință că vor lovi bazele aeriene din țările europene care găzduiesc avioane F-16 destinate Ucrainei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Un grup de studenți și profesori ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Litere, Dr. Ludmila Cabac, Drd. Mariana Chirița, Alexandru Fedaș și Nicoleta Gheorghiță, au participat la Festivalul internațional de poezie „Grigore Vieru Iași – Chișinău”. În data de 31 mai la Palatul Braunstein din Iași, Sala Cupola, a fost lansată […] Acest articol Un grup de studenți și profesori de la USARB au participat la Festivalul internațional de poezie „Grigore Vieru Iași – Chișinău” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
 În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în coordonare cu funcționarii vamali au înregistrat trei tentative de scoatere ilegală a valutei din țară, în ultimele 72 de ore. În toate cazurile sunt vizați pasageri de la ruta „Chișinău-Istanbul”, în bagajele de mână ai acestora fiind depistată valuta nedeclarată. Documentați sunt o femeie de 35 de […] Acest articol 40 000 EUR și 35 000 USD, depistați la 3 pasageri ai cursei Chişinău-Istanbul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:50
Conform informaţiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, ploile și vântul puternic înregistrate pe data de 8 iunie 2024 au provocat mai multe pagube în raioanele țării. Mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni. În raionul Ungheni, satul Măcărești în urma […] Acest articol Peste 500 de hectare de culturi agricole, distruse din cauza precipitațiilor puternice din ultimele zile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:40
Este anchetă în București, după ce poliţiştii din Sectorul 1 au fost sesizaţi de directoarea unei grădiniţe cu privire la faptul că doi copii ar fi fost agresaţi sexual de un educator. Copiii au 5 ani, iar faptele s-ar fi petrecut atât în unitate, cât şi în curtea acesteia, scrie adevarul.ro Surse judiciare au declarat […] Acest articol Doi copii de 5 ani ar fi fost agresaţi sexual de către un educator, într-o grădiniţă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Armata ucraineană a declarat că a avariat în timpul nopţii trei sisteme ruseşti de apărare sol-aer, în atacuri cu rachete desfăşurate în peninsula Crimeea ocupată de Moscova, relatează Reuters, potrivit Agerpres, citat de Digi24.ro.  Atacurile au lovit un sistem S-400 în Djankoi şi două sisteme S-300 mai puţin avansate în apropiere de Evpatoria şi Ciornomorske, […] Acest articol Ucraina a lovit trei sisteme ruseşti de apărare antiaeriană din Crimeea a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Miros urât și mormane de gunoi. De asta au parte locuitorii din unele curți din orașul Bălți, după ce deșeurile menajere nu a fost evacuate. Oamenii sunt nemulțumiți și zic că deșeurile nu a fost strânse de câteva zile. Responsabilii se contrazic și dau vina unul pe altul. „Eu aici toată viața trăiesc, dar așa […] Acest articol /VIDEO/ De câteva zile, gunoiul din unele curți din Bălți nu este evacuat. „Eu aici toată viața trăiesc, dar așa dezordine nu a fost” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Pentru astăzi, 11 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi cu descărcări electrice în mai multe regiuni ale țării. În Nord vor fi temperaturi de +29 de grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +31 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +34 de grade. În Capitală, maximele se opresc […] Acest articol /METEO/ Temperaturi înalte și precipitații în mai multe regiuni ale țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Absolvenții de liceu susțin, astăzi, 11 iunie, proba de examen la limba străină. Dintre cei peste 16 mii de candidați înscriși, cei mai mulți, circa 12,6 mii vor scrie proba la limba engleză. Aproape 3,5 mii de candidați vor susține examenul la limba franceză, 93 – la limba germană, 24 – la limba spaniolă, 50 […] Acest articol Absolvenții susțin astăzi examenul la limba străină. Aproape 2 600 au 10 din oficiu a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.