Etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I se va desfășura în perioada 3-17 iunie 2024

Democracy.md, 29 aprilie 2024 15:40

Primăria Municipiului Chișinău informează că, în perioada 01-26 aprilie, din cele 10.409 locuri planificate, au fost depuse 7853 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I, anul școlar 2024-2025. În context, astăzi, 29 aprilie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Capitalei, Andrei Pavaloi a declarat că, rezultatele pentru prima etapă vor fi afișate la […] Articolul Etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I se va desfășura în perioada 3-17 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 10 minute
15:10
Premierul Dorin Recean a felicitat compania de mezeluri „Salamer” cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate. Întreprinderea are, în prezent, 700 de angajați și 75 de magazine specializate, în toată țara.  Premierul a vizitat, ieri, fabrica de mezeluri, a discutat cu angajații și conducerea companiei. Prim-ministrul a apreciat munca și dedicația cu care […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat compania „Salamer” cu ocazia marcării a 25 de ani de la fondare apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 2 ore
14:10
Un nou proiect realizat cu succes de Primăria Municipiului Chișinău, privind educația tinerii generații. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, municipalitatea a investit în reparația cabinetului și laboratorului de chimie al LT „Dragoș Vodă” din Stăuceni, unde învață aproape 700 de copii. „Acest proiect, care a presupus reparația capitală a celor două încăperi, […] Articolul Condiții moderne pentru elevii LT „Dragoș Vodă” din Stăuceni. Ion Ceban: „Elevii vor avea parte de ore de chimie captivante și interactive” apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 4 ore
11:40
Șefa statului efectuează, în perioada 17-18 mai, o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Vizita subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova și al Germaniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul aderării țării noastre la Uniunea Europeană.  În cadrul vizitei, Președinta Maia Sandu va avea întrevederi cu liderii germani:  Președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, Cancelarul federal, […] Articolul Președinta Maia Sandu va întreprinde o vizită de lucru în Republica Federală Germania apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Statele Unite au anunțat, joi, sancțiuni împotriva a două persoane fizice din Rusia și a trei companii ruse pe care le acuză de facilitarea transferurilor de arme nord-coreene către Rusia, relatează Reuters. Într-o declarație transmisă de către Departamentul american al Trezoreriei, acesta menționează că Rusia și Coreea de Nord și-au intensificat în ultimul an cooperarea […] Articolul Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
18:00
Proiectul de lege privind sănătatea și bunăstarea mintală, elaborat de deputatele Fracțiunii PAS, Liliana Grosu și Ana Racu,  a fost adoptat de Parlament. Scopul inițiativei este ajustarea cadrului normativ depășit în domeniul sănătății mintale, care va contribui la integrarea aspectelor legate de sănătatea mintală în politicile publice. Noua lege va seta un nivel sporit de protecție […] Articolul Îmbunătățirea sistemului de sănătate mintală în Moldova: Proiectul de lege adoptat de Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Primarul General al municipiului Chișinău Ion Ceban informează despre participarea sa și a delegației Primăriei Chișinău astăzi, 16 mai, la reuniunea anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Yerevan, Armenia. „Am avut o întrevedere bilaterală cu reprezentanții BERD, Șeful Regional pentru Caucaz, Moldova și Uzbekistan, […] Articolul Participarea lui Ion Ceban la reuniunea BERD și Forumul de Business apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
„Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Un amendament care presupune acest lucru a fost înaintat de președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, la PROIECTUL de modificare a Legii privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale. Documentul a fost adoptat în a doua lectură de 55 de deputați. Astfel, Î.S. […] Articolul Aeroportul Internațional Chișinău, inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Nouă posturi TV au fost sancționat de Consiliul Audiovizualului (CA), care a aplicat 21 de amenzi în sumă totală de 469.000 de lei pentru încălcarea prevederilor referitoare la programele locale. Totodată, în premieră, membrii CA au aplicat sancțiunea de suspendare a dreptului de a difuza publicitate, ca sancțiune complementară, pentru posturile „7 TV”, „PRO TV […] Articolul Nouă posturi TV au fost sancționat de Consiliul Audiovizualului apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
​​​​​În perioada lunilor ianuarie-aprilie ale anului 2024 la bugetul de stat au fost încasate venituri administrate de Serviciul Vamal în valoare de 11.810 690,5 mii lei (peste 11,8 miliarde lei), ceea ce constituie 30,9 % din sarcina bugetară anuală și cu 854.916 lei mai mult (+7,8%) decât în perioada analogică a anului 2023. Potrivit Serviciului […] Articolul Serviciul Vamal a încasat peste 11,8 miliarde lei în bugetul de stat în 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, efectuează, în aceste zile, o vizită oficială la Erevan, Capitala Armeniei, unde a reuși deja să se întâlnească cu conducerea Primăriei locale, abordând mai multe subiecte de interes comun. „Astăzi, 16 mai, împreună cu colegii mei, am avut o întrevedere cu conducerea Primăriei din Yerevan, unde am discutat […] Articolul Primarul Chișinăului Ion Ceban, vizită de lucru la Erevan, Armenia: „Am abordat mai multe subiecte de interes comun” apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în Moldova, care își încheie mandatul în țara noastră.  În cadrul discuțiilor, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru asistența constantă oferită de către agențiile ONU Republicii Moldova în  mai multe domenii, inclusiv pentru diminuarea efectelor pandemiei Covid-19 și gestionarea […] Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite din Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
14:50
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat o gospodărie țărănească din satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi. Afacerea aparține familiei Cecoi și este specializată în producerea legumelor în câmp deschis, pe o suprafață de circa 67 de hectare. Legumicultorii cresc morcov, ceapă, cartof și sfeclă roșie. Întreprinzătoarea Aurelia Cecoi a început să dezvolte gospodăria țărănească în anul […] Articolul De la contabilitate, la legumicultură. O afacere agricolă din raionul Anenii Noi, vizitată de premierul Dorin Recean apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
La 15 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința în cauza penală, deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui tânăr, învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Cauza penală a fost pornită în ianuarie 2023 de către Centrul Național Anticorupție. Potrivit materialelor, inculpatul a pretins de la o cunoștință de a sa […] Articolul Un tânăr, cercetat de CNA și PA pentru trafic de influență, a fost condamnat la o amendă de 90 de mii de lei apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Denumirile geografice de pe teritoriul țării, precum toponimele, elementele naturale, zonele istorice și culturale, vor fi scrise în limba română. În ariile locuite de minorități naționale și dacă există o cerere suficientă, denumirile geografice se vor indica în română și în limbile minoritare vorbite de către locuitori. Acest lucru este stipulat în Legea cu privire […] Articolul Denumirile geografice din R. Moldova vor fi scrise în limba română apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Moment demn de filmele de la Hollywood. În municipiul Chișinău, pe teritoriul actualului Centru de Tineret Ciocana, a fost dezgropată o Capsulă a Timpului, care a fost îngropată de primii tinerii implicați în promovarea și dezvoltarea acestui Proiect. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, voluntarii absolvenți și actuali ai Centrului Municipal de Tineret Chișinău […] Articolul Mesaje din trecut, speranțe pentru viitor: Descoperirea capsulei timpului înCentru de Tineret Ciocana apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Angajații Poliției de Frontieră au identificat în flux doi călători, asupra cărora aveau documente cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore. În punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe pista de control s-a apropiat un automobil, la volanul căruia a fost identificat cetățeanul Ucrainei de 48 de ani. […] Articolul Doi străini, depistați la intrare în Moldova cu acte falsificate apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
O lege adoptată în februarie 2024 la nivel european face obligatorii de anul viitor plăţile instant în întreaga Uniune Europeană. Legea ilustrează doar punctul culminant al unui proces îndelungat, implementat în tot mai multe state ale lumii, inclusiv majoritatea statelor europene, ca răspuns la nevoia introducerii serviciului în sistemele lor financiare. Din martie 2024, printre […] Articolul Plățile instant, deja disponibile în Moldova, vor fi obligatorii in UE apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 16 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 16 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
În atenția pietonilor și călătorilor din municipiul Chișinău. Primăria Capitalei informează că, astăzi, 16 mai, în intervalul orelor 10:00 – 17:00, ca urmare a lucrărilor de asfaltare, va fi sistat parțial traficul rutier la intersecția str. Alba Iulia și str. Ion Pelivan. Astfel, în intervalul menționat, circulația troleibuzelor va fi organizată după cum urmează:-Rutele Nr. […] Articolul Trafic parțial sistat în Chișinău: Lucrări de asfaltare la intersecția str. Alba Iulia și str. Ion Pelivan apare prima dată în DemocracyMD.
15 mai 2024
15:30
Este evident că guvernul are mari probleme cu reîntregirea bugetului și nu s-a gândit la nimic mai bun decât să amendeze mai mult cetățenii. Declarația a fost făcută de președinta asociației “Platforma Moldova”, Irina Vlah, într-un mesaj video adresat polițiștilor rutieri. Potrivit lui Vlah, anul trecut, Ministerul de Interne a înregistrat 685.000 de contravenții. 71 […] Articolul Irina Vlah: Autoritățile încearcă să acopere o gaură în buget prin creșterea amenzilor apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:40
Procuratura raionului Fălești a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de vânat ilegal (art. 233 alin.(1) din Codul penal). Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 14 mai 2024, doi bărbați în vârstă de 37 de ani, au fost recunoscuți vinovați de comiterea […] Articolul Doi bărbați vor achita 50 000 lei amendă în vistieria statului pentru vânat ilegal apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Asociația Obștească „Femei pentru Femei” organizează miercuri, 15 mai, un protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) față de violența împotriva femeilor. Potrivit organizatorilor, după lovituri, maltratări, violența încontinuu sub orice formă, de cele mai multe ori, femeile victime ale violenței dezvoltă probleme grave de sănătate, care pot deveni cronice și se pot solda cu […] Articolul În Chișinău va avea loc un protest față de violența împotriva femeilor apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
 Republica Moldova și România vor coopera mai strâns în domeniul sportului. Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, semnarea Protocolului dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România. Astfel, vor fi organizate evenimente sportive comune, stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniu, precum și tabere sportive. Specialiștii […] Articolul Republica Moldova și România vor desfășura mai multe evenimente sportive în comun apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Spaniei privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere. Documentul va elimina obstacolele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două state. Aceștia vor avea […] Articolul Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Rusia a afirmat, miercuri, că apărarea sa aeriană a neutralizat 17 drone ucrainene, care au vizat, în special, un depozit de combustibil din regiunea Rostov (sud), unde se află şi cartierul general al invaziei. Fără răniţi Guvernatorul regional, Vasili Golubev, susţine, pe reţeaua Telegram, că atacul nu a provocat vreun incendiu şi că „nimeni nu […] Articolul Ucrainenii au atacat regiunea rusă Rostov şi peninsula anexată Crimeea apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, alături de omologul său român, Mircea Fechet, a participat la București la deschiderea celui de-al 4-lea centru regional de colectare a ambalajelor în cadrul Sistemului de Garanție Returnare (SGR), implementat de RetuRo.   Sistemul de Garanție – Returnare presupune plata unei garanții de bani (0,50 RON) la procurarea unei băuturi, care mai […] Articolul Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a participat la inaugurarea unui nou centru regional de sortare a ambalajelor, deschis la București apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 15 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 15 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
14 mai 2024
18:40
 Prioritățile setate de Executiv, agenda de reforme implementate în Republica Moldova pentru asigurarea dezvoltării economice și integrării europene a țării, situația de securitate la nivel regional, dar și posibilitățile de extindere a cooperării comercial-economice moldo-olandeze au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu ministra Afacerilor Externe a Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu ministra Afacerilor Externe a Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot apare prima dată în DemocracyMD.
18:00
În perioada 14 – 16 Mai, delegația Primăriei Municipiului Chișinău, împreună cu partenerii strategici Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, alături de Asconi Winery şi Tatrabis, participă la cea mai mare expoziție dedicată segmentului MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events) – IMEX Frankfurt. Despre acest lucru a scris Primarul General al municipiului Chișinău, Ion […] Articolul Primăria Chișinău participă la cea mai mare expoziție dedicată segmentului MICE. Ion Ceban: „Vom prezenta oferta MICE din Chişinău în domeniul turismului și evenimentelor tip business” apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în China săptămâna aceasta, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe chinez. Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în China pe parcursul a șase luni, informează AFP, potrivit Agerpres.  „La invitaţia preşedintelui Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China […] Articolul Putin va merge în vizită oficială în China, la invitația lui Xi Jinping apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Centrul Municipal de Tineret Chișinău celebrează cinci ani de activitate. În contextul acestei aniversări, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a venit cu un mesaj de felicitare, menționând că, prin acest Proiect, s-a reușit clădirea unei noi case pentru sute de tineri din Republica Moldova. „Împreună ne bucurăm de fiecare dată, când tinerii pășesc pragul […] Articolul Ion Ceban felicită Centrul de Tineret: Cinci ani de realizări și împliniri apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Procuratura raionului Strășeni anunță că, printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Strășeni, sediul Central, un bărbat de 51 de ani a fost recunoscut vinovat pentru tentativă de omor. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Potrivit învinuirii înaintate de către […] Articolul Un bărbat din Strășeni și-a înjunghiat amicul apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Circa 100 de mii de călători au fost transportați în zilele de duminică și luni, de Paștele Blajinilor, spre Cimitirul ,,Sfântul Lazăr”, doar cu transportul public, pus la dispoziţie de Primăria Chişinău. Cifra totală a persoanelor care au mers să-i pomenească pe cei dragi la cele 10 cimitire aflate în gestiunea municipalităţii, se ridică la […] Articolul Circa 100 de mii de călători au fost transportați în zilele de duminică și luni, de Paștele Blajinilor apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Douăsprezece persoane au fost ucise şi cel puţin 60 au fost rănite când un panou publicitar s-a prăbuşit luni din cauza unei puternice furtuni la Mumbai, au anunţat autorităţile municipale din capitala financiară a Indiei situată în vestul ţării, notează AFP. Zeci de oameni s-au trezit prinşi sub panoul care a căzut lângă o benzinărie […] Articolul Un panou publicitar uriaș s-a prăbușit în India în timpul unei furtuni: 12 morți și cel puțin 60 de răniți apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Toate locaţiile din Capitală, unde se atestă că agenţii economici sau alte persoane, intenţionat deteriorează sau defrişează arbori, pentru aşi face vizibile unităţile de comerţ sau clădirile pe care le gestionează – vor fi replantate cu noi arbori. Despre acest lucru a anunţat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de […] Articolul Primăria Chişinău luptă cu fenomenul tăierii ilicite a arborilor din capitală apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi, anul de învățământ 2024-2025, care a început la întâi aprilie, va continua până pe 23 mai, rezultatele finale ale acestei runde, urmând a fi prezentate pe 31 mai. Despre acest lucru a informat Andrei Pavaloi, astăzi, 14 mai, în ședința operativă a serviciilor Primăriei Municipiului Chișinău. […] Articolul Continuă înscrierile în clasa întâi pentru anul școlar 2024-2025 apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, va efectua, în perioada 15-16 mai, o vizită în Republica Moldova. Oficialul ceh va fi însoțit și de alți senatori, membri ai Comisiei pentru afaceri ale Uniunii Europene, ai Comisiei pentru educație, cultură, drepturi ale omului și petiții și ai Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului […] Articolul Președintele Senatului Cehiei va efectua o vizită în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Un copil de 4 ani din Chișinău s-a îmbolnăvit de tetanos. Declarația a fost făcută de vicedirectorul Direcției asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan.„S-a constatat că un copil de 4 ani este suspectat cu tetanos. Copilul nu era vaccinat, iar acum starea sa este stabilă. Faptul că a fost salvat e o minune”, a menționat […] Articolul Primăria Chișinău:„Un copil de 4 ani din Chișinău s-a îmbolnăvit de tetanos” Vezi care este starea micuțului apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
„Republica Moldova și UE sunt pe cale să își aprofundeze cooperarea în domeniul apărării la un nivel fără precedent, în timp ce Chișinăul sfidează avertismentele Moscovei”, scrie Financial Times, care dezvăluie în exclusivitate o propunere a UE, citat de g4media.ro. Acest plan al Uniunii Europene, care urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, arată că Republica Moldova va […] Articolul Republica Moldova va semna un pact de securitate și apărare cu UE apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 50.298 traversări. De asemenea, un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 25.553 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 31.532 iar traversările cetățenilor moldoveni au […] Articolul Situația la frontieră: Peste 50.200 de traversări. Cele mai active vămi apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Veste bună pentru proprietarii și deținătorii de câini. Lucrările de amenajare a unui nou spațiu destinat pentru plimbarea câinilor, de această dată în Parcul „La Izvor”, sunt pe ultima sută de metri. Despre acest lucru a informat astăzi, 14 mai, Primarul General al municipiului Chișinău, printr-o postare pe rețelele sociale. Potrivit edilului, în continuare, Pretura […] Articolul Primăria Chișinău extinde spațiile pentru câini în Parcul „La Izvor”, „Alunelul” și „Butoiaș” apare prima dată în DemocracyMD.
13 mai 2024
11:10
Preșdintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a demis pe secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, și l-a numit în locul său pe actualul ministrul al Apărării, Serghei Șoigu. Funcția de ministrul al Apărării ar urma să fie preluată de Andrei Belousov, care deținea până acum funcția de prim-vicepremier al Rusiei, scrie Ria Novosti, care […] Articolul Vladimir Putin l-a demis pe Serghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării al Rusiei apare prima dată în DemocracyMD.
12 mai 2024
15:00
O secțiune dintr-o clădire de apartamente din orașul Belgorod, Federația Rusă, s-a prăbușit. S-a întâmplat după ce rachete care ar aparține armatei ucrainene ar fi fost doborâte de sistemele antiaeriene rusești și ar fi căzut peste clădire, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. Cel puțin 13 persoane au fost rănite. O secțiune dintr-un bloc de apartamente […] Articolul Incident tragic în Belgorod: O secțiune dintr-un bloc de apartamente s-a prăbușit după un atac cu rachete apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
În scopul asigurării unei bune desfășurări a serviciilor de transport către Cimitirul “Sfântul Lazăr”, Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto.Se solicită ca locurile destinate autobuzelor de rută să fie păstrate libere, evitând parcarea neregulamentară în aceste zone. „În atenția conducătorilor auto!Vă rugăm să nu parcați neregulamentar în locurile destinate autobuzelor de rută către […] Articolul Atenție șoferi: Rugăm păstrarea locurilor libere pentru autobuzele către cimitirul „Sfântul Lazăr” apare prima dată în DemocracyMD.
10 mai 2024
18:00
Tot mai mulți bicicliști aleg să meargă pe benzile dedicate de pe str. 31 August din Capitală, menționează Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare. În context, edilul spune că, municipalitatea va continua să implementeze diferite proiecte, în vederea reparării și modernizării infrastructurii dedicate pietonilor și bicicliștilor. ,,În prezent, […] Articolul Strada 31 August 1989, la mare căutare în rândul bicicliștilor. Ion Ceban: ,,Municipalitatea va continua să dezvolte infrastructura transportului alternativ” apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Î.S. „Poșta Moldovei” atenționează cetățenii despre intensificarea cazurilor de escrocherie efectuate prin intermediul rețelelor de socializare sau altor surse online de informare sau publicitate. În acest sens, întreprinderea menționează că nu desfășoară campanii de vânzare a coletelor pierdute. De asemenea:  – Coletele care nu au fost ridicate de către destinatari sunt returnate către expeditor; – […] Articolul Avertisment de la Poșta Moldovei: Escrocii folosesc rețelele de socializare pentru înșelăciuni apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Pentru păstrarea curățeniei în municipiul Chișinău, de Paștele Blajinilor, Î.M. Regia „Autosalubritate” va asigura evacuarea deșeurilor din cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală, informează Primarul General Ion Ceban. ,,Pentru a facilita colectarea deșeurilor și pentru a menține un mediu curat și sigur, operatorul municipal de salubrizare a amplasat pe teritoriul cimitirului 20 containere, cu un volum […] Articolul Ion Ceban: Curățenia de Paștele Blajinilor asigurată în cimitirul «Sfântul Lazăr» apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Președinta Maia Sandu s-a văzut azi cu mai mulți tineri care studiază la universitățile din România, menționând că s-a bucurat să vadă încrederea și fermitatea cu care aceștia promovează integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.  „Tinerii noștri care pleacă în România la studii capătă două case – și în Moldova, și în România, ei se […] Articolul Șefa statului a discutat cu un grup de studenți moldoveni care studiază în România apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Circa 1,4 milioane de persoane și peste 950.000 de locuințe au fost recenzate în perioada 8 aprilie – 9 mai, informează Biroul Național de Statistică (BNS). Cele mai bune rezultate sunt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Orhei, Râșcani, Soroca, Telenești, Călărași și Ungheni. În același timp, ritmuri mai joase de recenzare sunt înregistrate […] Articolul Recensământ 2024: Circa 1,4 milioane de cetățeni au fost recenzați apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Armata Națională va desfășura, în perioadele 20-24 mai și 27-31 mai curent, noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii, informează Ministerul Apărării al Republicii Moldova. „Pentru organizarea exercițiilor, prealabil rezerviștii  sunt  chemați la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și înmânarea ordinelor pentru participare”, se precizează într-un comunicat al […] Articolul Armata Națională va desfășura noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.