Mesaje din trecut, speranțe pentru viitor: Descoperirea capsulei timpului înCentru de Tineret Ciocana

Democracy.md, 16 mai 2024 10:50

Moment demn de filmele de la Hollywood. În municipiul Chișinău, pe teritoriul actualului Centru de Tineret Ciocana, a fost dezgropată o Capsulă a Timpului, care a fost îngropată de primii tinerii implicați în promovarea și dezvoltarea acestui Proiect. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, voluntarii absolvenți și actuali ai Centrului Municipal de Tineret Chișinău […] Articolul Mesaje din trecut, speranțe pentru viitor: Descoperirea capsulei timpului înCentru de Tineret Ciocana apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 24 ore
12:20
Peste 11 mii de situri arheologice din țara noastră vor fi introduse în Registrul arheologic național și vor beneficia de protecție specială. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în cea de-a doua lectură, de 57 de deputați. Proiectul de lege privind aprobarea Registrului arheologic național a fost elaborat de Ministerul Culturii în […] Articolul Peste 11 mii de situri arheologice vor fi incluse în Registrul arheologic național apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
16:10
Un incendiu de proporții a cuprins o rafinărie de petrol din orașul irakian Al-Quwair. Flăcările incendiului s-au răspîndit la alte instalații în care este depozitat combustibil. S-au înregistrat victime. Despre aceasta relatează canalul de televiziune Rudaw. Cauza incendiului nu este cunoscută. Articolul În Irak arde o rafinărie de petrol apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 14 iunie. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 24,14 lei, iar cel pentru un litru de motorină – 20,36 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu șase […] Articolul ANRE stabilește prețuri noi la carburanți: Benzină mai ieftină cu șase bani apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Aproximativ 32% dintre specialiștii în HR din Republica Moldova sprijină utilizarea Inteligenței Artificiale în companiile pe care le reprezintă, procentele cele mai mari fiind în Bulgaria (69%) și Ungaria (62%). Cifrele scad la 54% în România și 41% în Grecia, conform unui studiu realizat de Undelucram.md, platforma online a angajaților din Moldova și parte a […] Articolul Studiu: Republica Moldova susține cel mai puțin utilizarea Inteligenței Artificiale la job, comparativ cu unele țări europene apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Deputații au păstrat un minut de reculegere, în ședința plenară de astăzi, în memoria victimelor primului val al deportărilor staliniste.Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a amintit, că în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, atunci când a avut loc primul val al deportărilor staliniste în Basarabia și Nordul Bucovinei, peste 30 de mii de basarabeni […] Articolul Deputații au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor primului val al deportărilor staliniste apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa la summitul G7 din Italia un nou ajutor bilateral de “până la 242 de milioane de lire sterline” (286,5 milioane de euro) pentru a sprijini Ucraina, a transmis miercuri seara Downing Street. Acest ajutor este destinat “să răspundă nevoilor imediate (ale Ucrainei) în materie umanitară, energetică şi de stabilizare […] Articolul Premierul Regatului Unit va anunţa un nou ajutor militar pentru Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 13 iunie, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul R. Moldova. Astfel, în intervalul 11:00 – 22:00, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități […] Articolul Avertizare meteo: cod galben de ploi și vânt puternic în R. Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 13 iunie 2024, Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 13 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Creștinii ortodocși din Republica Moldova sărbătoresc astăzi, când se fac 40 de zile de la Învierea Mântuitorului, Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos sau Ispasul, cum i se spune în popor. În această zi creștinii se salută cu „Hristos s-a Înălțat” și răspund cu „Adevărat s-a Înălțat”. Potrivit canoanelor, biserica marchează momentul când Mântuitorul […] Articolul Creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de indemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Un proiect de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost examinat de Comisia protecție socială, sănătate și familie și va fi propus plenului Parlamentului pentru aprobare. Noile prevederi au drept scop atragerea și menținerea în sistemul medical a tinerilor […] Articolul Indemnizații majorate și compensații pentru tinerii specialiști din medicină și farmacie apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Serviciile speciale din cadrul Primăriei Chișinău sunt antrenate, la această oră, în sute de locații din Chișinău, pentru a înlătura pagubele provocate de intemperiile care s-au abătut asupra orașului marți seara. Totodată, în prezent, se estimează situația în general și se fac evaluările. După necesitate, se vor face solicitări pentru acordarea de suport financiar. Amintim […] Articolul Chișinău în stare de forță majoră: Primăria mobilizează serviciile pentru înlăturarea pagubelor apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Cadrul de activitate al Băncii Naționale a Moldovei va fi consolidat, ținând cont de standardele internaționale aplicabile băncilor centrale. Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, un PROIECT de lege pentru modificarea unor acte normative și va propune plenului Parlamentului aprobarea inițiativei legislative.  Modificările prevăd consolidarea unor aspecte privind independența funcțională a […] Articolul Comisia economie, buget și finanțe propune modificări pentru întărirea independenței BNM apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Șefa statului le-a mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie, în cadrul ceremoniei de depunere a Jurământului, pentru că au ales această carieră responsabilă și i-a felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.  „Dragi viitori doctori, ați depus Jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de […] Articolul Președinta Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF „Nicolae Testemiţanu” apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
 Modalitățile de extindere a cooperării moldo-germane în domeniul economic și comercial au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și ministra federală pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a Germaniei, Svenja Schulze. Întrevederea a avut loc în contextul participării premierului la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, desfășurată la Berlin. Premierul a salutat extinderea conexiunilor de transport aerian […] Articolul Relațiile economice moldo-germane, discutate de premierul Dorin Recean și ministra federală pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a Germaniei, Svenja Schulze apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei, organizată la Berlin, Germania, unde șefii de state și de guverne, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai mediului de afaceri au reconfirmat sprijinul pentru partea ucraineană și pacea pe continentul european. „Ucraina nu este singură, iar comunitatea internațională rămâne unită în susținerea acestei țări. În […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei: „Republica Moldova este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția țării vecine” apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
„În prezent, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse financiarea, în urma intemperiei de ieri seară.În fiecare sector vor fi create echipe separate”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban Menționăm că, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale […] Articolul Situație gravă în Chișinău: Autoritățile solicită cetățenilor să fie atenți apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
        Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui medic anesteziolog-reanimatolog de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale (art.213 lit.b) din Codul penal). Inculpatul a fost condamnat la închisoare pe […] Articolul Medicul condamnat pentru moartea unei paciente: Procurorii cer interzicerea exercitării profesiei apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, câteva minute în urmă s-a încheiat ședința organizată cu responsabilii municipali, unde s-a discutat atât despre situația actuală, în urma intemperiei din noaptea 11-12 iunie, cât și despre convocarea de urgență a ședinței Comisiei pentru situații excepționale din cadrul Primarei Chișinău. „Sunt mai multe pagube în urma […] Articolul Ion Ceban anunță convocarea Ședinței pentru situații excepționale apare prima dată în DemocracyMD.
05:10
Prim-ministrul Dorin Recean a avut astăzi o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock. Oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, sprijinul oferit de Germania în acest proces, precum și despre modalitățile prin care poate fi aprofundată cooperarea în domeniul securității și economiei. Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat că […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock apare prima dată în DemocracyMD.
11 iunie 2024
11:40
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 52.499 de traversări, un număr mai mare fiind pe sensul de intrare în Republica Moldova – 27.604. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 24.692 de traversări, urmată de granița moldo-ucraineană unde au fost semnalate […] Articolul Situația la frontieră: Peste 27.000 de persoane au intrat în R. Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Industria ucraineană de apărare și gigantul mondial în domeniul apărării Rheinmetall au lansat în Ucraina primul atelier de reparații și producție de vehicule blindate, scrie unian. Se remarcă faptul că scopul principal al noului amplasament este repararea și producția de echipamente militare de modele germane, ceea ce va accelera restaurarea vehiculelor de luptă, iar ulterior va […] Articolul În Ucraina a început să funcționeze primul atelier care va repara și produce echipamente militare de modele germane apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Conform unui comunicat al Executivului, Dorin Recean participă la ședința de lucru cu șefii de state și de guverne, prezidată de către cancelarul federal, Olaf Scholz, și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. În cadrul evenimentului, premierul moldovean se întâlnește în format bilateral cu ministra federală a Dezvoltării Economice și Cooperării, Svenja Schulze, precum și cu ministrul […] Articolul Dorin Recean va participa la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei din Berlin apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Absolvenții de liceu susțin, astăzi, proba de examen la limba străină. Dintre cei peste 16.000 de candidați, cei mai mulți, circa 12,6 mii vor scrie proba la limba engleză. Aproape 3,5 mii de candidați vor susține examenul la limba franceză, 93 – la limba germană, 24 – la limba spaniolă, 50 – la limba italiană […] Articolul Peste 16.000 de candidați susțin examenul la limba străină apare prima dată în DemocracyMD.
10 iunie 2024
19:30
Prim-ministrul Dorin Recean va participa, marți, 11 iunie, la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, care se va desfășura la Berlin, Germania. În cadrul evenimentului, premierul va participa la ședința de lucru cu șefii de state și de guverne, prezidată de către cancelarul federal, Olaf Scholz, și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. De asemenea, șeful Executivului va […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean va reprezenta Republica Moldova la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei de la Berlin apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Oferta educațională pentru sezonul estival 2024, în municipiul Chișinău, este constituită din șapte programe, toate subvenționate de către Primăria Capitalei. Despre acest lucru a informat Ion Ceban, astăzi, 19 iunie, printr-o postare pe rețelele sociale. „Pe 3 iunie a fost dat startul sezonului estival la cele 15 tabere cu sejur de zi în instituțiile de […] Articolul Sezonul estival 2024 în Chișinău: Ion Ceban prezintă ofertele educaționale pentru copii apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, aduce la cunoștința comunității că, 3.699 de copii au fost admiși în clasa I, în toate instituțiile publice din municipiul Chișinău, după prima etapă de înscriere în anul școlar 2024-2025. „Din numărul total de 139 de instituții de învățământ publice și private din mun. Chișinău, în 5 instituții nu […] Articolul 3.699 de copii au fost înscriși în clasa I. Ceban: „În 5 instituții educaționale din Chișinău au fost suplinite toate locurile disponibile” apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Polițistul de frontieră și sportivul Victor Ciobanu, care are calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, a reușit să se claseze pe locul doi în cadrul Turneului Internațional Ranking Series „Polyak Imre & Varga Janos Memorial”. Potrivit Poliției de Frontieră, competiția sportivă s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, transmite Știri.md.  Victor Ciobanu s-a impus în tei lupte […] Articolul Luptătorul Victor Ciobanu a cucerit medalia de argint la un turneu din Budapesta apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Referitor la așa-zisul proiect de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2024” prezentat de unul din partidele politice, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, acesta este unul neprofesionist și nu corespunde cadrului legal în domeniul finanțelor publice. „În special este vorba de prevederile Legii nr. 397/2003 privind finanţele publice […] Articolul Primarul General al Chișinăului acuză proiectul de buget prezentat de un partid politic ca fiind populist și neprofesionist, argumentând că nu respectă cadrul legal apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la deschiderea Forumului internațional „Securitatea frontierelor în contextul noilor realități regionale”, organizat cu prilejul marcării a 32 de ani de la fondarea instituțională a Poliției de Frontieră a Republicii Moldova. La eveniment a fost prezentă și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Premierul și-a exprimat recunoștința pentru dedicația polițiștilor în asigurarea […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat angajații Poliției de Frontieră cu prilejul marcării a 32 de ani de la fondarea instituției apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, săptămâna trecută, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, nu a fost înregistrat niciun focar de rujeolă. „Referitor la ultimul focar de rujeolă izbucnit în oraș, starea de sănătate a celor cinci copii, în prezent internați, este stabilă. Informația a fost confirmată de către Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței […] Articolul Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului va fi sărbătorită în Chișinău cu un concert la „Teatrul Verde” apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații Poliției de Frontieră, cu prilejul împlinirii a 32 de ani de la fondarea instituției. „Vă mulțumesc pentru curaj și devotament – voi sunteți în prima linie în a proteja Republica Moldova de amenințările și pericolele cu care ne confruntăm”, a menționat șefa statului.  […] Articolul Șefa statului i-a felicitat pe angajații Poliției de Frontieră cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la fondarea instituției apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
În cadrul emisiunii “De Facto” moderată de Cornel Ciurea, comentatorul politic Roman Mihăeș și publicistul Valeriu Reniță au discutat despre recenta solicitare a Irinei Vlah de suspendare a Maiei Sandu din funcția de Președinte al Republicii Moldova. Lidera „Platformei Moldovei”, Irina Vlah, a cerut suspendarea președintei, acuzând-o de acțiuni antidemocratice. Roman Mihăeș a subliniat dificultățile […] Articolul Cornel Ciurea: Opoziția ar putea iniția suspendarea Maiei Sandu, dar sprijinul este incert apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 11 iunie. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 24,26 lei, iar cel pentru un litru de motorină – 20,35 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu șase […] Articolul Benzină și motorină mai ieftine de mâine conform noilor prețuri stabilite de ANRE apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Primăria Chișinău a publicat pe site-ul oficial proiectul bugetului municipal pentru anul 2024. Acest document crucial va fi disponibil pentru consultare publică până pe 14 iunie.„Invităm toate părțile interesate să analizeze proiectul bugetului și să participe activ la consultările organizate în toate Preturile de sector și la sediul Primăriei Chișinău” a scris primarul general, Ion […] Articolul Ion Ceban:„Proiectul Bugetului Municipal Chișinău pentru 2024, publicat pentru consultare” apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Într-o declarație recentă, Irina Vlah, președinta “Platformei Moldova, a tras un semnal de alarmă privind pregătirile făcute de autorități pentru a falsifica alegerile prezidențiale, chiar înainte de începerea oficială a campaniei electorale. „Campania prezidențială nu a început încă, dar autoritățile deja, în mod deschis, pregătesc terenul pentru a falsifica alegerile,” a afirmat Vlah. Vlah a […] Articolul Vlah, despre alegerile prezidențiale: Singura șansă a Maiei Sandu este să divizeze opoziția apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Centrul Național Anticorupție a efectuat, săptămâna trecută, mai multe percheziții în dosare de corupție, rezultate cu rețineri și anunțarea statutului de bănuit în privința a 10 persoane. Este vorba despre documentarea unei scheme de corupție cu implicarea unor angajați ai Serviciului Fiscal de Stat, două persoane fiind reținute în urma perchezițiilor operate la oficiile acestora. […] Articolul Sinteza CNA: 47 de percheziții și 10 bănuiți în dosare de corupție apare prima dată în DemocracyMD.
8 iunie 2024
21:40
Mii de sportivi, amatori sau profesioniști, sute de părinți, zeci de antrenori, școli și federații sportive din Republica Moldova – au participat astăzi, 8 iunie, la cel mai mare și grandios eveniment sportiv din țară – „Chișinăul Sportiv 2024”, ediția a II-a. Potrivit lui Ion Ceban, la eveniment au participat 17 școli și licee cu […] Articolul Campionii cresc la Chișinău! Ion Ceban: „Primaria Chișinău va continua să susțină și să investească în sport” apare prima dată în DemocracyMD.
21:40
Sora lui Kim Jong-un ar fi cea care „trage sforile”, de fapt, în locul dictatorului nord-coreean. În timp ce sora sa era văzută ca fiind o elevă strălucită, dictatorul a renunțat la școală, după cum a dezvăluit un expert, potrivit metro.co.uk. Prima biografie a surorii dictatorului a scos la iveală detalii jenante despre șederea lor în […] Articolul Sora lui Kim Jong-un – Puterea din culisele regimului nord-coreean apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
După ce presa a scris despre trei tineri care au desenat sicrie pe pereții Parisului, diplomația de la Chișinău a publicat o reacție. Autoritatea exprimă regretul față de cele întâmplate.  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) notează că autoritățile de la Chișinău sunt pe deplin dispuse să colaboreze cu partea franceză, pentru a clarifica toate circumstanțele acestor […] Articolul Chișinăul condamnă incidentul din Paris: Tinerii care au desenat sicrie pe pereți primesc reacția fermă a autorităților din R.Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
„Orașul Profesiilor”, cel mai mare eveniment de orientare profesională pentru copii, încă te așteaptă, cu porțile deschise, în zona havuzului din Parcul „La Izvor”. „Evenimentul continuă și la această oră în Parcul ,,La Izvor”, zona havuzului și se va încheia la ora 16:00. Acesta este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani”, […] Articolul „Orașul Profesiilor” rămâne deschis până la ora 16:00 apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Doi bărbați au traversat ilegal frontiera de stat, însă au fost reținuți de un echipaj mixt format dintr-un carabinieri și un polițist de frontieră. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, în această dimineață, 8 iunie, în timpul executării privind controlul frontierei de stat, în localitatea Larga echipajul mixt format dintr-un carabinier din zona Nord și un […] Articolul Reținuți după o traversare ilegală: Doi bărbați, prinși de autorități apare prima dată în DemocracyMD.
7 iunie 2024
21:00
România susține Republica Moldova prin multiple proiecte, noi putem susține România la alegerile pentru Parlamentul European. Acesta este îndemnul lui Ion Ceban adresat moldovenilor care dețin și cetățenia română. În context, amintim că, în ultimele săptămâni, MAN a realizat campania de informare pentru alegerile din Parlamentul European, care vor avea loc duminică, 9 iunie. „În […] Articolul Ion Ceban: „Pe 9 iunie, Republica Moldova susține România la alegerile pentru Parlamentul European, votând Partidul Social Democrat (PSD)” apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Aflat ieri într-o vizită de lucru în raionul Edineț, prim-ministrul Dorin Recean a mers să vadă două afaceri care promovează agricultura competitivă. În satul Buzdugeni, antreprenorul Ianec Strelețchi a plantat, acum 7 ani, o livadă de pomi fructiferi – cireși și meri. Omul de afaceri a salutat sprijinul acordat de Guvern agricultorilor afectați de calamitățile […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două afaceri din raionul Edineț: „Guvernul încurajează investițiile într-o agricultură modernă, competitivă și industrializată” apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
Primul zbor direct din România către SUA a fost efectuat vineri dimineață, după 20 de ani de pauză. Zborul cu numărul H4101 a decolat de pe aeroportul Otopeni cu destinația New York. Acesta este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de […] Articolul București-New York: Primul zbor direct după 20 de ani apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Ion Ceban amintește comunității că, cea de-a II-a ediție a Festivalului „Chișinăul Sportiv 2024” se va desfășura sâmbătă, 08 iunie 2024, în Parcul „La Izvor”, între orele 11:00 și 17:00 și va cuprinde un vast program de activități sportive și programe de divertisment pentru toți locuitorii și oaspeții Capitalei. „Vizitatorii vor putea asista la masterclass-uri […] Articolul Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024” revine în Parcul „La Izvor” cu o a doua ediție plină de activități și divertisment apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Ion Ceban invită comunitatea la cea de-a III-a ediție a evenimentului dedicat promovării tezaurului cultural al țării – „Moldova are artă. Chișinăul are artă”. „Astăzi, 7 iunie, de la ora 18:30, pe scena amenajată în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei vor urca personalități notorii și tineri talentați”, menționează Primarul General. În context, adaugă […] Articolul „Moldova are artă. Chișinăul are artă.”, ediția a III-a. Ceban: „Pe scena evenimentului vor urca personalități notorii și tineri talentați” apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Șase companii au primit Trofeul Integrității la nominalizarea „Implementarea standardelor de integritate”, acordat de Centrul Național Anticorupție în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului 2023”. Deținătorii Trofeului Integrității sunt S.A. Moldcell, SRL Metro, S.A. Orange, S.A. Cet-Nord, S.A. Kaufland, S.A. Coca-Cola, care au îndeplinit cerințele, stabilite de organizatorii concursului și au contribuit la crearea unui mediu de afaceri concurențial, corect, bazat pe standarde de […] Articolul CNA a premiat șase companii din Republica Moldova cu Trofeul Integrității apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.