Au fost recenzate circa 1,1 mln. locuințe și circa 1,6 mln. persoane

Provincial, 17 mai 2024 15:30

La finele zilei de ieri, 16 mai 2024, au fost recenzate circa 1 milion 128 de mii de locuințe (locuințe ocupate și neocupate) și circa 1 milion 650 de mii de persoane – a anunțat directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, în cadrul unui briefing de presă cu privire la desfășurarea Recensământului […] Post-ul Au fost recenzate circa 1,1 mln. locuințe și circa 1,6 mln. persoane apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 8 ore
10:10
Unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Moldova, liderul partidului „Forța Nouă”, fost ministru al Apărării și fost deputat în Parlament, Valeriu Pleșca, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a povestit cum a câştigat primul milion. Texte atât de sincere și interesante nu au mai fost publicate până acum de nici unul […] Post-ul O plimbare pe Nistru i-a răscolit amintirile! Ex-ministrul Valeriu Pleșca a povestit cum a câștigat primul său milion apare prima dată în Provincial.
09:50
Octavian Lupuşor, manager de proiecte în cadrul Regiei Transport Electric Chişinău, în cadrul unui interviu a vorbit despre planurile pe termen scurt și mediu din punct de vedere al investițiilor la RTEC și care ar fi acestea, informează PROVINCIAL. Astfel, potrivit lui, aceste planuri ţin de: asigurarea unui transport sigur, civilizat și confortabil prin monitorizarea […] Post-ul Octavian Lupuşor, despre investiții la RTEC: o prioritate ar fi modernizarea substaţiilor de tracțiune apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
08:40
Pe 2 iunie 2024 va avea loc maratonul ciclist, consacrat Zilei mondiale a bicicletei. Maratonul va fi organizat în trei etape : a) starturi recreative (200 m) – pentru copii în categoria de vârstă 8-14 ani, startul la ora 10.10, conform traseului: Primăria mun. Bălți – biserica catolică (str. Independenței); b) ”Velo fun” (5,36 km) […] Post-ul La Bălți va avea loc maratonul ciclist, consacrat Zilei mondiale a bicicletei apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:50
Ramura pomușoarelor în Republica Moldova este una în devenire, una care practic a lipsit, iar acum se dezvoltă intens. Dezvoltarea ramurii a dus la creșterea consumului de pomușoare în rândul moldovenilor de peste patru ori în mai puțin de zece ani. Consumul pomușoarelor a crescut în aceeași măsură cu producția, care în proporție de 95% […] Post-ul Consumul de pomușoare în rândul moldovenilor a crescut de peste patru ori în mai puțin de zece ani apare prima dată în Provincial.
16:40
În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a efectuat o vizită de lucru în raionul Criuleni, aducând un omagiu memoriei Nataliei Chirilov, fostă angajată a Inspectoratului de Poliție Criuleni, care a decedat la naștere din cauza complicațiilor aduse de Covid-19. Vizita a fost marcată de un moment emoționant în care Ministrul […] Post-ul Adrian Efros a efectuat o vizită de lucru în raionul Criuleni apare prima dată în Provincial.
16:10
Comuna Grătiești din municipiul Chișinău va avea în curând un Centru administrativ-cultural, unde vor funcționa Casa de Cultură, Primăria și Binlioteca satului. Anterior, în această clădire, veche de peste 120 de ani, activa Casa de Cultură, însă din cauza stării sale deplorabile, căminul cultural nu a mai funcționat timp de mai bine de 10 ani. […] Post-ul (FOTO) Centru administrativ-cultural la Grătiești apare prima dată în Provincial.
16:10
Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) au organizat finala celei de-a XI-a ediții a concursului național „Cel mai bun plan de afaceri”. Evenimentul a avut loc la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și a adus în prim-plan ideile antreprenoriale inovatoare ale elevilor instituțiilor de învățământ […] Post-ul Premii pentru învingătorii Concursului național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2024 apare prima dată în Provincial.
16:10
La 29 mai 2024, Procuratura raionului Ungheni a organizat Ziua Ușilor Deschise pentru elevii Colegiului de Medicină Ungheni, în cadrul unei inițiative ce are drept scop instruirea juridică a tinerilor. Elevii, însoțiți de profesorii Cazoni Ecaterina și Țurcanu Victoria, au avut ocazia să exploreze îndeaproape activitatea instituției de drept. În cadrul întrunirii, procurorul-șef adjunct al […] Post-ul Elevii din cadrul Colegiului de Medicină Ungheni, în vizită la Procuratura raionului Ungheni apare prima dată în Provincial.
15:50
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria orașului Leova, SRL „Vizol Studio” și SC „Preant” SRL au semnat marți, 28 mai 2024, 2 contracte pentru implementarea proiectului „Crearea complexului turistic „Valul lui Traian””. Astfel, potrivit ADR Sud, valoarea contractului de antrepriză privind executarea lucrărilor de construcție, este 15.951.080,64 lei, iar cel de achiziționare a serviciilor […] Post-ul Un nou obiectiv turistic va fi amenajat în orașul Leova apare prima dată în Provincial.
15:50
În după amiaza zile de 31 mai 2024, pompierii din capitală au fost solicitați să intervină la lichidarea  unui incendiu care a izbucnit într-un bloc locativ cu 9 nivele de pe strada Gheorghe Asachi 64/1. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:01. Potrivit primelor informații a fost observat fum de la etajul […] Post-ul Incendiu într-un bloc de locuit din capitală apare prima dată în Provincial.
15:40
Subreprezentarea femeilor în rolurile de conducere, salarizarea inegală și accesul limitat la resurse financiare se numără printre principalele bariere care împiedică participarea lor deplină în domeniul financiar. Femeile reprezintă aproximativ 60% dintre absolvenții instituțiilor de învățământ superior din UE, însă sunt puternic subreprezentate în procesul de luare a deciziilor financiare. Pornind de la dorința de […] Post-ul Proiectul “Femei în Finanțe”, lansat. Sirețeanu: vor fi lansate cluburi regionale și vor fi organizate sesiuni de instruire în Chișinău, Bălți, Cahul și Comrat apare prima dată în Provincial.
15:20
Cea de-a V-a ediție a Festivalului iProsop, va avea loc la data de 9 iunie 2024, în satul Selemet, raionul Cimișlia. iProsop este dedicat prosopului țesut manual. Evenimentul începe la ora 10:00 și este dedicat promovării tradițiilor locale, oportunităților culturale și turismului în regiunea de Sud a Moldovei. Festivalul iProsop pune în valoare unicitatea acestui […] Post-ul Festivalul iProsop. Iată ce au pregătit organizatorii apare prima dată în Provincial.
15:10
O misiune de audit formată din experții internaționali Jerzy Sarnacki și Adriana Pienaru evaluează, în perioada 29-31 mai curent, modul cum ADR Nord a implementat cinci măsuri investiționale prin care Uniunea Europeană a finanțat asigurarea accesului la apă potabilă în orașele Drochia, Fălești și Edineț, precum și renovarea energetică a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, raionul Sângerei, […] Post-ul Misiune de audit la ADR Nord pentru evaluarea măsurilor investiționale implementate cu suportul UE apare prima dată în Provincial.
15:10
Procuratura mun. Bălți asigură conducerea urmăririi penale în cinci cauze penale, inițiate pe fapte de escrocherie, conexate într-o procedură, constatându-se că în perioada 09 – 20 mai 2024, un grup de persoane a indus în eroare părțile vătămate, pretinzând că rudele acestora sunt implicate în accidente rutiere cu urmări grave. Sub pretextul necesității de bani […] Post-ul Escrocheriile cu „ruda implicată în accident” continuă să lase victime. Prejudicii de cca 1 milion de lei într-un dosar aflat în conducerea Procuraturii municipiului Bălți apare prima dată în Provincial.
15:00
Ofițerii CNA și procurorii au reținut astăzi un avocat în flagrant, în momentul returnării unor mijloace financiare ilicite, primite anterior de la denunțător. Acesta a restituit mita primită, în valoare de 4000 de euro, pe motiv că nu și-ar fi onorat promisiunea. Potrivit faptelor investigate, avocatul ar fi pretins 6000 de euro, susținând că ar […] Post-ul Un avocat din capitală – reținut de CNA în momentul returnării unei mite, în valoare de 4000 de euro, primite anterior apare prima dată în Provincial.
14:50
Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 30 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1476 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2167 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în […] Post-ul Au fost recenzate circa 1476 mii de locuințe și circa 2167 mii de persoane apare prima dată în Provincial.
14:40
Fiecare copil are dreptul la educație, indiferent de statut social, dizabilitate, etnie, limbă vorbită sau regiunea în care trăiește. Asigurarea unui mediu incluziv în toate școlile și grădinițele din țară, eliminarea barierelor și normelor sociale, schimbarea atitudinii societății cu privire la copiii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, este angajamentul membrilor comunității din Ungheni și […] Post-ul „Învățăm împreună” – comunitatea locală din Ungheni și Bălți se implică în promovarea educației incluzive apare prima dată în Provincial.
14:40
„Înregistrarea candidatului din partea partidului „Șansă” la alegerile locale din satul Tîrnova, raionul Dondușeni, Ruslan Filipaș, a fost anulată. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală de Circumscripție din localitate, ceea ce înseamnă că hotărârea nu are un caracter definitiv. Asta deși Filipaș a ieșit în turul doi având sprijinul unui număr mare de […] Post-ul Partidul „Șansă”: Decizia de a-l elimina din cursa electorală pe Ruslan Filipaș nu afectează doar formațiunea politică, ci oamenii din satul Tîrnova apare prima dată în Provincial.
14:20
Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 31 mai 2024, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 2 iunie 2024. Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția […] Post-ul Ultima zi în care este permisă agitația electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 2 iunie 2024 apare prima dată în Provincial.
14:10
Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, asistată de vicepreședinte Petru Beregoi și directorul executiv al Asociației ,,Eco-Răzeni”, Sergiu Gurău, au continuat, în zilele de 28 și 30 mai curent, vizitele de monitorizare a proiectelor realizate de echipele de tineri și tinere în cadrul rundei a XXVIII-a de granturi mici în localitățile: Molești, Mileștii Mici, Bardar, Ulmu, […] Post-ul Conducerea raionului Ialoveni, a vizitat 10 proiecte implementate prin intermediul „Fodul pentru Tinerii Ialoveni” apare prima dată în Provincial.
14:00
Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, a participat, astăzi, la festivitatea „Ultimul Sunet” de la Liceul „Dimitrie Cantermir” din Chișinău. Ea a adresat felicitări elevilor, profesorilor și părinților. „Copii, vă doresc să aveți o zi frumoasă, multe emoții, impresii și zâmbete. Vă doresc o vară minunată! Dragi părinți de absolvenți, vă doresc ca, copiii dvs. […] Post-ul (VIDEO) Irina Vlah: Copii, vă doresc să aveți o zi frumoasă, multe emoții și zâmbete. Vă doresc o vară minunată! apare prima dată în Provincial.
13:50
O delegație de la Primăria  Chişinău, în frunte cu viceprimarul Angela Cutasevici, participă zilele acestea la Conferința Anuală Eurocities 2024, eveniment care se desfășoară la Cluj – Napoca, România. Recent, Municipiul Chişinău a devenit membru al celei mai mari rețele de oraşe europene, Eurocities. În acest context, Municipiul Chişinău a fost salutat şi prezentat la […] Post-ul Reprezentanții Municipiului Chișinău participă la Conferința Anuală Eurocities 2024 apare prima dată în Provincial.
13:40
În cadrul Congresului Mondial al Societăților pentru Știința Solului, desfășurat în perioada 19-21 mai 2024 la Florența, Italia, Cernoziomul Tipic din Stepa Bălțului a fost declarat „Solul Anului 2024”. Evenimentul a reunit peste 1500 de participanți din 85 de țări, recunoscând astfel importanța a acestui tip de sol, care este un exemplu de referință globală. […] Post-ul Cernoziomul Tipic din Stepa Bălțului – declarat „Solul Anului 2024” la nivel internațional apare prima dată în Provincial.
13:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekendul: 01 – 02 iunie 2024, în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon. În sectorul Botanica Scuarul Serghei Lazo, str. Sarmizegetusa, 1 […] Post-ul Târguri cu produse autohtone în sectoarele Capitalei apare prima dată în Provincial.
13:10
În perioada 31 mai – 2 iunie 2024, în municipiul Bălți vor avea loc diverse evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului: Festivalul Culturii Urbane, ateliere creative, concerte, turnee sportive și multe altele. Evenimentele dedicate sărbătorii copilăriei vor începe cu Festivalul Culturii Urbane, care va avea loc pe 31 mai în Parcul Victoriei. Pe 1 iunie, […] Post-ul La Bălți vor avea loc diverse evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului apare prima dată în Provincial.
12:50
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cimișlia, unde s-a întâlnit cu angajații sistemului afacerilor interne din teritoriu, autoritățile publice locale și angajații serviciilor publice desconcentrate. În cadrul discuțiilor, s-au abordat multiple aspecte legate de provocările actuale cu care se confruntă comunitățile noastre, fiind enunțate soluții și sarcini stabilite […] Post-ul Conducerea MAI – vizită în raionul Cimișlia apare prima dată în Provincial.
12:40
Primarul municipiului Ungheni, Vitalie Vrabie, participă, în aceste zile, la Conferința anuală a rețelei „Eurocities”, desfășurată în acest an la Cluj-Napoca. Dânsul a purtat deja discuții cu președintele „Eurocities”, Burkhard Jung, care este și primarul orașului german Leipzig, precum și cu Secretarul General Andre Sobczak, în vederea aderării Ungheniului la familia orașelor europene „Eurocities”. Vitalie […] Post-ul Primarul orașului Ungheni participă la Conferința „Eurocities”, desfășurată la Cluj-Napoca apare prima dată în Provincial.
12:40
Parlamentul a ratificat în prima lectură, Acordul de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide, în suma de 5,4 mln. de euro. Grantul va susţine implementarea proiectului „Deşeuri solide în Republica Moldova”. Grantul va co-finanța construcția unui depozit […] Post-ul 5,4 mld de euro pentru Mediu, Acordul de grant dintre Re. Moldova și BERD apare prima dată în Provincial.
12:30
Centrul Național de Instruire „MOLDINSOLV”  invită persoanele interesate să participe, în perioada 6-8 iunie (câte 2 ore zilnic) la cursul online: Regimul juridic al procedurii accelerate de restructurare. Ești întreprinzător și te confrunți cu situație financiară dificilă?, ești avocat sau jurist și clientul tău se confruntă cu situație financiară dificilă?, ești întreprinzător și ai debitori […] Post-ul Aplică acum la cursul experților „MOLDINSOLV”: Ce trebuie să știi despre o dificultate financiară: Cum se depășește, ce remedii acordă legislația la acest capitol și cum poți în mod accelerat să-ți restructurezi activitatea! apare prima dată în Provincial.
12:20
În municipiului Bălți, cel de-al XIII-lea Festival de dans popular pentru copii și tineret „Cine joacă horele”, va avea loc pe 2 iunie 2024. În programul festivalului: evoluarea celor mai bune ansambluri de dans din diferite colțuri ale țării noastre. Evenimentul va începe la ora 12:00 pe scena improvizată din fața Teatrului Național V. Alecsandri. […] Post-ul Festival de dans popular pentru copii și tineret „Cine joacă horele”, la Bălți apare prima dată în Provincial.
12:20
Președintele Raionului Cimișlia, Andrian Talmaci, ieri, a efectuat o vizită de lucru în localitățile Cenac și Ciucur-Mingir, în scopul de a identifica nevoile și prioritățile acestora, informează PROVINCIAL. În cadrul vizitei Președintele raionului s-a întâlnit cu primarul satului Cenac, Oleg Sandu, primarul satului Ciucur-Mingir, Tudor Ciobanu, cu angajații primărilor, consilieri locali și agenți economici, pentru […] Post-ul Andrian Talmaci, vizită de lucru în localitățile Cenac și Ciucur-Mingir apare prima dată în Provincial.
12:10
Aflat la Soroca, vicepremierul Vladimir Bolea a avut o întâlnire cu agricultorii din regiune, pentru a discuta viziunile privind dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova. Vladimir Bolea a subliniat că asocierea agricultorilor este esențială pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii în Republica Moldova. De asemenea, susține că, prin apartenența la Camerele Agricole și la asociațiile profesionale, […] Post-ul Vladimir Bolea, discuții cu agricultorii din Soroca apare prima dată în Provincial.
11:50
Curtea de Conturi a Republicii Moldova, la data de 29 mai curent, a examinat Raportul auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), încheiate la 31 decembrie 2023. În subordinea MAIA sunt 16 instituții care în anul 2023  au gestionat resurse în valoare de 2 mld. 403,2 mil. lei, cheltuieli în […] Post-ul Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în vizorul Curții de Conturi apare prima dată în Provincial.
11:40
În urma încheierii Acordului de colaborare între Școala Gimnazială „Româno-Britanică” din municipiul Galați, România și Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport din orașul Florești, Republica Moldova și Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, în perioada 31 mai-1 iunie 2024, elevii și cadrele didactice ai școlii vor participa la diverse activități educative și vor […] Post-ul Elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din Galați, vor participa la activități educaționale în Tabăra de Vară de la Cuhureștii de Sus, raionul Florești apare prima dată în Provincial.
11:40
SA „Moldovagaz” în calitate de furnizor de serviciu public în contextul executării prevederilor Legii nr.108/2016 cu privire la gazele naturale de a le procura, urmărind realizarea echilibrului între obținerea unui cost minim al gazelor achiziționate și asigurarea siguranței în aprovizionarea cu acestea a consumatorilor finali, a inițiat pentru luna iunie 2024 achiziția gazelor naturale prin […] Post-ul SA „Moldovagaz” a inițiat achiziția gazelor naturale prin platforma „BRM East Energy” apare prima dată în Provincial.
11:10
Ministerul Mediului a organizat evenimentul de prezentare a rezultatelor campaniei de împăduriri din această primăvară. La eveniment a particpat Președinta Maia Sandu, angajați din domeniul silvic, primari și reprezentanți ai societății civile. Ministrul Mediului a mulțumit silvicultorilor pentru efortul din acest an și munca depusă în lucrările de plantare și reabilitare pe o suprafață de […] Post-ul Rezultatele Campaniei de Împădurire și tehnică nouă la Moldsilva apare prima dată în Provincial.
11:10
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a efectuat o vizită la Incubatorul de Afaceri din Soroca. Oficialul a avut discuții cu rezidenții incubatorului, abordând oportunitățile și provocările cu care se confruntă aceștia. Scopul principal al vizitei a fost de a explora posibilitatea utilizării spațiilor disponibile pentru viitoarele Camere Agricole, ce urmează a fi create. Vladimir Bolea a subliniat […] Post-ul Vladimir Bolea a vizitat Incubatorul de Afaceri din Soroca apare prima dată în Provincial.
10:50
Guvernul anunță că, pe online, a apărut un nou fals, informează PROVINCIAL.  „Am trăit ca să o vedem și pe asta: Pe site-urile cu filme piratate au apărut clipuri video sponsorizate în limba română care promovează minciuni și narațiuni inventate. Este evident că aceste clipuri sunt parte dintr-o campanie de dezinformare. Moldovenii sunt un popor […] Post-ul Pe online a apărut un nou fals. Guvernul: au apărut clipuri video sponsorizate în limba română care promovează minciuni și narațiuni inventate apare prima dată în Provincial.
10:50
Pentru turul doi al alegerilor locale noi, care se va desfășura în această duminică, 2 iunie 2024, CEC va tipări peste 4 259 buletine de vot. Dintre acestea, 3 216 de buletine de vot vor fi în limba română și 1 043 – în limba rusă. Lățimea unui buletin de vot este de 14 cm și lungimea 12,75 […] Post-ul CEC va tipări peste 4 200 buletine de vot pentru turul II al alegerilor locale noi apare prima dată în Provincial.
10:40
Conducerea Partidului Social Democrat European a participat la ședința regională a Organizațiilor Teritoriale din zona de Nord a țării: Edineț, Briceni, și Ocnița. Temele de discuție au vizat evoluțiile pe scena politică, cele mai stringente probleme cu care se confruntă astăzi oamenii și posibilitățile de susținere a acestora precum și activitățile curente de partid. A […] Post-ul PSDE a discutat cu Organizațiile Teritoriale din Nordul țării apare prima dată în Provincial.
10:40
Într-un colet care urma să ajungă în Franța, polițiștii de frontieră din nordul țării au depistat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina cu indici de falsificare. Șoferul cursei Chișinău-Franța a comunicat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate. Incidentul a fost consemnat ieri, 30 mai 2024. Astfel, pe direcția […] Post-ul „Curier” de acte false depistat în PTF Costești apare prima dată în Provincial.
10:40
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a vizitat o familie de agricultori din satul Șolcani, Soroca, care cultivă cireșe și mere de toamnă. Familia Afanas gestionează aproximativ 25 de hectare de teren agricol, reușind să realizeze investiții strategice. Ei au înlocuit plantațiile vechi cu soiuri noi, adaptate cerințelor pieței actuale. De asemenea, au investit în sisteme moderne de […] Post-ul Familia Afanas din Șolcani, model de afacere agricolă pentru Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
10:30
Mai multe percheziții au fost efectuate aseară de către ofițerii CNA, procurori și SPIA a MAI  într-un dosar de corupere activă în care este vizat un cetățean al Ucrainei. Acesta a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea […] Post-ul Percheziții la un call-centru din capitală apare prima dată în Provincial.
10:10
Președinta Maia Sandu a participat la inaugurarea Centrului de inovații „GLIA Impact Hub”, din incinta ASEM. „Creșterea economică se bazează și pe creșterea comunității de femei antreprenoare, femei lidere care inovează, creează, conduc companii. Salut înființarea Centrului de inovații „GLIA Impact Hub”, din incinta ASEM, care va promova antreprenoriatul feminin și va servi drept platformă […] Post-ul Maia Sandu, către participantele la deschiderea „GLIA Impact Hub”: „Noi vă susținem – mișcați lumea!” apare prima dată în Provincial.
10:10
Subiectul privind screeningul cervical, vaccinarea fetelor și adolescentelor împotriva cancerului de col uterin a fost abordat în cadrul unei mese rotunde organizate cu prilejul Zilei internaționale a acțiunii pentru sănătatea femeilor. Evenimentul a fost organizat cu suportul Oficiului teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) din Comrat cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire […] Post-ul Aspecte ce vizează sănătatea femeilor din țara noastră, discutate la o masă rotundă organizată de OTIP din Comrat apare prima dată în Provincial.
08:40
Guvernul organizează, în data de 1 iunie, de la ora 10:00 până la ora 16:00, un șir de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Acestea se vor desfășura la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un […] Post-ul Guvernul organizează un șir de activități de Ziua Internațională a Copilului apare prima dată în Provincial.
08:10
Construcția și dotarea Centrului tehnico-didactic în mecanică agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au fost finalizate, cu o investiție totală de 787 mii euro. Centrul este echipat cu dispozitive de ultimă generație, necesare pentru pregătirea practică a elevilor și a agenților economici din Soroca. La 30 mai curent, a avut loc evenimentul de […] Post-ul O investitie de 787 mii euro pentru viitorul educației agricole în Moldova apare prima dată în Provincial.
07:40
Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu suportul UNICEF a organizat un spectacol pentru micii sportivi pasionați de fotbal. Pe 30 mai, stadionul Zimbru din capitală a găzduit cea mai așteptată competiție interșcolară la fotbal – turneele „Guguță” și „Speranța”.  La etapa finală a turneului „Guguță”, ediția a XIX-a (rezervat […] Post-ul Finalele turneelor „Guguță” și „Speranța”. Vezi cine sunt câștigătorii apare prima dată în Provincial.
30 mai 2024
20:10
Campania Comisiei Electorale Centrale „Cunoaște dreptul tău electoral” a continuat astăzi în alte patru raioane din țară. Președinta CEC, Angelica Caraman, a discutat cu reprezentanții autorităților publice locale din raionul Nisporeni, vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a mers în raioanele Taraclia și Basarabeasca, iar secretara CEC, Dana Munteanu, a fost în raionul Ialoveni. Participanților la întâlniri […] Post-ul Campania „Cunoaște dreptul tău electoral” a ajuns astăzi în raioanele Taraclia, Basarabeasca, Nisporeni și Ialoveni apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Comisia Unificată de Control și-a desfășurat la 30 mai 2024 în orașul Bender ședința săptămânală, în cadrul căreia a audiat raportul Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pe perioada 22-28 mai curent.  Discuțiile au vizat acțiunile demarate de componenta Federației Ruse din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii (FMMP) care efectuează […] Post-ul Comisia Unificată de Control, în ședință apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.