Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de mln de dolari fermierilor

Democracy.md, 19 aprilie 2024 17:10

Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru preţurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect de act normativ publicat vineri pe pagina de Internet a Executivului de la Varşovia, transmite Reuters, notează agerpres.ro. Fermierii din Polonia şi alte ţări membre ale Uniunii Europene […] Articolul Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de mln de dolari fermierilor apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
17:20
Locuitorii și oaspeții municipiului Chișinău sunt invitați, în perioada: 01-04 mai 2024, la Târgul Pascal din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, care se desfășoară pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam,. Acțiunea tematică are ca scop, asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere solicitările producătorilor […] Articolul O moldoveancă stabilită în Italia, salvată de la moarte după ce s-a aruncat într-un râu apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că guvernul de la Kiev este pregătit să înceapă negocierile cu Moscova după desfășurarea conferinței pentru pace în Elveția programată pentru luna iunie. Potrivit lui Kuleba, evenimentul va aduce împreună o coaliție de țări cu principii și abordări comune privind conflictul din Ucraina, iar acesta va […] Articolul Kievul pregătit pentru dialog cu Moscova după summitul pentru pace din Elveția apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina pregătește șapte noi acorduri de securitate, inclusiv cu Statele Unite. ”Pregătim șapte noi documente de securitate pentru țara noastră – acorduri bilaterale de securitate, inclusiv un acord de securitate cu Statele Unite… Armament, finanțe, cooperare politică – astăzi am lucrat cu echipa la detaliile specifice ale acestor […] Articolul Volodimir Zelenski anunță că Ucraina pregătește șapte noi acorduri de securitate apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii reprezintă o sursă importantă de creștere social-economică a municipiului Chișinău. În context, astăzi, 2 mai, Primăria Capitalei, a deschis primul Centru Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Principalele obiective de activitate ale Centrului sunt legate de promovarea și implementarea bunelor practici în procesul lansării și dezvoltării activităților antreprenoriale în rândul tinerilor […] Articolul Primăria Chișinău a lansat primul Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Ion Ceban: „Acest Centru va permite tinerilor să se dezvolte acasă” apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
14:00
Până la sfârșitul anului 2024, 70 de comunități din 35 de raioane din R. Moldova vor aplica Planuri de Integrare a Serviciilor de Îngrijire Comunitară, iar cinci comunități din municipiile Chișinău și Bălți vor fi pregătite să o facă în anul 2025. Astfel, persoanele cu boli cronice și cu vulnerabilități vor beneficia de servicii medico-sociale […] Articolul Cetățenii cu boli cronice vor beneficia de servicii medico-sociale acasă apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Potrivit rezultatelor sondajului realizat de Compania Intellect Group, trei politicieni par să poată concura efectiv cu Maia Sandu în alegerile prezidențiale: Aceste cifre indică o competiție strânsă între acești politicieni și Maia Sandu. Cu toate acestea, este important de subliniat că aceste date sunt doar o măsură a preferințelor la un moment dat și pot […] Articolul Cine poate concura cu Maia Sandu în alegerile prezidențiale? Sondajul Intellect Group dezvăluie apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Rezultatele recente ale unui sondaj efectuat de compania de cercetare și consultare politică Intellect Group dezvăluie că anumiți lideri politici continuă să se bucure de încrederea cetățenilor. Potrivit datelor obținute: Ion Ceban se află în fruntea listei, cu un nivel de încredere de 52,0%,Vladimir Voronin urmează în apropiere, cu un procent de încredere de 48,5%,Maia […] Articolul Cine înfruntă încrederea publică? Rezultatele sondajului Intellect Group apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Conform ultimului sondaj realizat de compania “Intellect Group”, candidata Maia Sandu se situează în fruntea preferințelor electorale, cu un sprijin stabil de 18,2%. Această cifră reflectă, cel mai probabil, susținerea continuă a alegătorilor față de politicile sale de integrare europeană, care au fost o temă centrală în campania sa. Totuși, datele relevă și o notă […] Articolul Sondaj// Sprijin stabil pentru Maia Sandu în ciuda creșterii abținerii de la vot apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
În Republica Moldova este marcat, în premieră, lunarul de conștientizare a cancerului de piele. Evenimentul a câștigat popularitate la nivel global, devenind un instrument important în lupta împotriva cancerului de piele. Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), în luna curentă, specialiștii își vor uni eforturile pentru a promova, conștientiza și sensibiliza populația despre cancerul […] Articolul Combaterea cancerului de piele în Moldova: ANSP și OMS se alătură pentru o campanie de conștientizare apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Astăzi, cu prilejul Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii, Președinta Maia Sandu a mers în vizită la Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica, unde a cunoscut cadrele medicale care, în fiecare zi, salvează vieți.  „Acești oameni reușesc să ajungă la cei care au nevoie de ajutor chiar și atunci când ambulanța nu poate răzbate din cauza […] Articolul De Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii, Președinta Maia Sandu a vizitat Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
Președintele Volodimir Zelenski crede că Ucraina nu va putea deveni membră a NATO până când nu va câștiga războiul împotriva Rusiei. Președintele ucrainean s-a întâlnit, luni, cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Zelenski a vorbit despre calendarul pentru aderarea Ucrainei la NATO. „Cred că ne vom alătura NATO abia după victoria noastră. Nu cred […] Articolul Zelenski: Ucraina va deveni membră NATO doar după ce câștigă războiul apare prima dată în DemocracyMD.
18:30
Agenția Servicii Publice anunță că din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY a fost sistată temporar prestarea serviciilor publice ale ASP pe întreg teritoriul țării. Potrivit instituției, specialiștii tehnici din cadrul ASP, Agenția de Guvernare Electronică și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică lucrează, în prezent, asupra remedierii problemelor tehnice apărute. „Cerem scuze pentru […] Articolul Agenția Servicii Publice anunță sistarea temporară a prestării serviciilor apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Primăria Chișinău face ultimele verificări a havuzurilor din Capitală, pentru a se asigura că, începând cu 1 mai, acestea vor funcționa în regim normal. Despre acest lucru a informat, astăzi, 30 aprilie, Primarul General al Municipiului Chișinău Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele de socializare. Amintim că, în ultimele zile, angajații Î.M. „Asociația de Gospodărire […] Articolul Primăria Chișinău verifică havuzurile în perspectiva deschiderii lor de la 1 Mai apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe modificări la Legea monumentelor de for public. Proiectul urmărește descentralizarea competenței în materia înființării monumentelor de for public.  Astfel, autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II, precum și cele din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia vor avea competența de a decide înființarea monumentelor pe terenurile deținute în proprietate. Deciziile […] Articolul Legea monumentelor de for public, modificată de Guvern apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Ministerul de Interne estonian a declarat că nu are intenția de a repatria cu forța bărbații ucraineni cu vârste de recrutare, chiar dacă pașapoartele acestora expiră. Anneli Viks, consilierul departamentului de cetățenie și politică de migrație al Ministerului de Interne, a subliniat că aceasta este o chestiune care privește statul și cetățenii săi. Potrivit declarațiilor […] Articolul Estonia nu va repatria cu forța bărbații ucraineni în cazul expirării pașapoartelor lor apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată mai eficient, datorită unui sistem informațional de profil. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o hotărâre pentru crearea Registrului drumurilor publice. Evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere.  Astfel, prin cunoașterea în timp […] Articolul Republica Moldova va avea un Registru al drumurilor publice apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
 Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide în Republica Moldova va fi dezvoltată cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În acest sens, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea unui Acord de grant, în valoare de 5,4 milioane de euro. Din contul grantului, vor fi finanțate proiecte în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și […] Articolul Gestionarea deșeurilor solide în nordul țării va fi îmbunătățită apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Primăria Municipiului Chișinău informează cetățenii că, transportul public din oraș va circula în zilele de 4, 5 și 6 mai, dar conform unui program modificat. Mai exact, Direcţia Generală Mobilitate Urbană, în comun cu Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” și Î.M. „Regia Transport Electric”, va organiza activitatea troleibuzelor și autobuzelor, după cum urmează: Sâmbătă, 4 […] Articolul Orarul transportului public în Chișinău: Modificări de sărbători apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat acordarea unui pachet de finanțare R. Moldova în valoare de 105,98 milioane de dolari destinat Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova” (MRCP), care va ajuta țara să-și îmbunătățească conectivitatea rutieră rezilientă la schimbările climatice în comunitățile rurale, să sporească traficul de tranzit rutier prin punctele de trecere a […] Articolul Banca Mondială acordă Moldovei un pachet de finanțare de 105,98 milioane de dolari apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Ofițerii CNA desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli astfel […] Articolul Percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți. Este vizat într-un dosar pornit de CNA pe delapidarea bugetului instituției  apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
În atenție călătorilor din municipiul Chișinău. Primăria Capitalei informează că, miercuri, 1 mai, troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor zilei de duminică. În context, municipalitatea încurajează locuitorii și oaspeții Capitalei să fiți atenți la orarele modificate și să utilizeze aplicațiile mobile, respectiv hărțile GPS disponibile pentru a monitoriza în timp real circulația transportului public. […] Articolul De 1 mai, transportul public din Capitală va circula conform orarelor zilei de duminică apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 30 aprilie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 30 aprilie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Un nou atac rusesc a aut loc în Odessa. O rachetă a lovit o clădire supranumită de localnici “castelul lui Harry Potter” și care găzduiește Facultatea de Drept.  Cel puțin patru oameni au fost uciși și 32 au fost răniți.  Fragmente de rachetă au fost găsite împrăștiate pe o rază de câteva sute de metri. […] Articolul “Castelul lui Harry Potter” din Ucraina a ars după ce rușii l-au lovit cu o rachetă apare prima dată în DemocracyMD.
29 aprilie 2024
20:30
Primăria Municipiului Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a „Teatrului Verde”, situat în Parcul „Valea Morilor” din Capitală, urmând să deschidă porțile celui mai mare amfiteatru în aer liber din Republica Moldova, începând cu data de 19 mai. O informație în acest sens a fost prezentată de viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul ședinței operative […] Articolul „Teatrul Verde” din municipiul Chișinău își va deschide porțile pe 19 mai apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
O dublă crimă a avut loc sâmbătă după-amiază în fața unui centru comercial din Germania, unde un bărbat rus a înjunghiat doi tineri ucraineni. Unul a murit pe loc, iar cel de-al doilea după scurt timp, la spitalul din apropiere unde salvatorii îl duseseră în stare gravă. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, la ora 17:20, centrul […] Articolul Doi ucraineni, uciși de un rus în fața unui centru comercial din Germania apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Autorităţile Centrale intenţionat tergiversează demersurile adresate de către Primăria Chişinău, în adresa Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, cu privire la deschiderea unui azil destinat maidanezilor, ignorând problema. Afirmaţia a fost făcută de către viceprimarul Capitalei, Irina Gutnic, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale din 29 aprilie. Doar pe parcursul anului 2024, Primăria Capitalei a […] Articolul Primăria Chişinău se confruntă cu obstacole în deschiderea unui azil pentru maidanezi: autorităţile centrale ignoră demersurile repetate apare prima dată în DemocracyMD.
16:00
În raioane se închid, în Capitală se deschid. Este una dintre reacțiile primarului mun. Chișinău, Ion Ceban, la inacțiunile guvernării privind dezvoltarea sistemului educațional în Republica Moldova și închiderea școlilor. Edilul le reamintește Ministerului Educație, condus de Dan Perciun, despre proiectele Primăriei Chișinău, care a reușit să deschidă grădinițe și școli noi. „Caută nod în […] Articolul Ceban critică Guvernul: În raioane se închid școli, în capitală se deschid apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că, în perioada 01-26 aprilie, din cele 10.409 locuri planificate, au fost depuse 7853 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I, anul școlar 2024-2025. În context, astăzi, 29 aprilie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Capitalei, Andrei Pavaloi a declarat că, rezultatele pentru prima etapă vor fi afișate la […] Articolul Etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I se va desfășura în perioada 3-17 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Zeci de muncitori sunt antrenați zilnic în municipiul Chișinău, în vederea finalizării procesului de amenajare a infrastructurii rutiere din preajma cimitirelor din Capitală. Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, lucrările, în acest sens, vor continua și în această săptămână. „Săptămâna precedentă au fost depuse eforturi pentru remedierea situațiilor de avarie din zonă. În săptămâna curentă vor continua […] Articolul Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, pentru a evita crearea ambuteiajelor din preajma cimitirelor din oraș apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Primarul general, Ion Ceban, a adus în atenția publicului o provocare legală cu care se confruntă Primăria municipiului Chișinău în ceea ce privește emiterea actelor permisive pentru construcții în Centrul Capitalei. În declarațiile sale, primarul a evidențiat paradoxul între legislație și deciziile instanțelor de judecată.„Sunt obligat prin intermediul deciziilor instanțelor de judecată să eliberez actele […] Articolul Ceban expune confruntarea cu paradoxul legal în emiterea actelor permisive apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf (art.187 din Codul penal), 3 episoade de furt (art.186 din Codul penal), 2 episoade de violare de domiciliu (art.179 din […] Articolul Tânăr de 21 de ani condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru multiple infracțiuni apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Începând cu data de 4 mai, elevii claselor primare, gimnaziale și liceale atât din municipiul Chișinău, cât și din întreaga țară vor intra în vacanța de Paște. În context, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 29 aprilie, Ion Ceban a îndemnat părinții să aibă grijă de siguranța celor mici. „Copiii ies în […] Articolul Primarul General îndeamnă la prudență în timpul vacanței școlare de Paște apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
De 9 mai, Primăria municipiului Chișinău va organiza, în toate sectoarele orașului, un șir de evenimente dedicate Zilei Europei. Despre acest lucru a informat Primarul General al Capitalei Ion Ceban, astăzi, 29 aprilie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău. Astfel, și în acest an, a declarat edilul, Primăria Capitalei va fi parte a […] Articolul Chișinăul se pregătește pentru Orășelul European și Ziua Victoriei apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Un număr de 23 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 37 de produse medicamentoase, dintre care 23 – primar și 14 – repetat. Printre medicamentele autorizate primar se numără: Zolmigren 2 – utilizat la adulți și copii cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerii de […] Articolul 23 de medicamente noi vor fi disponibile în farmacii apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a discutat cu moldovenii stabiliți în Belgia și Luxemburg. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful statului a scris că indiferent dacă moldovenii locuiesc în țara lor sau în afara ei, sunt uniți în dorința de a progresa pe drumul integrării europene. […] Articolul Maia Sandu a discutat cu diaspora din Belgia și Luxemburg apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Totodată, în perioada 22 – 28 aprilie 2024, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 25,9 milioane lei, ceea ce reprezintă 3,2% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 13 345 de declarații vamale, […] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări de peste 805,2 milioane de lei în perioada 22-28 aprilie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, luni, au fost efectuate percheziții la domiciliul unui bărbat din Chișinău, care ar fi extorcat 850 de euro de la alt bărbat pentru a-l ajuta să mușamalizeze un pretins […] Articolul Operațiuni Anti-Corupție: Sinteza săptămânii de la CNA apare prima dată în DemocracyMD.
28 aprilie 2024
17:10
De Ziua Lucrătorului din Gospodăria Locativ-Comunală, Primăria Municipiului Chișinău amintește cetățenilor că, Î.M. Regia „Autosalubritate” nu este o simplă instituție, ci o echipă de eroi dedicați, responsabili și devotați, care lucrează neobosit, fără zile de odihnă și sărbători, pentru a menține orașul curat și sigur pentru toți locuitorii și oaspeții Capitalei. ,,De la hamalii care […] Articolul Curățenia orașului, o efort comun: Primăria Chișinău evidențiază munca dedicată a echipei Î.M. Regia „Autosalubritate” apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Rusia a revendicat duminică capturarea unui nou sat pe frontul din estul Ucrainei, Novobahmutivka, în sectorul unde forţele ruse au avansat rapid în ultima perioadă. ”Graţie operaţiunilor active, unităţile grupului central de forţe au eliberat satul Novobahmutivka”, situat la nord-vest de oraşul Avdiivka, cucerit de forţele ruse în februarie, a indicat Ministerul Apărării rus în […] Articolul Forțele ruse avansează rapid în estul Ucrainei: Capturarea satului Novobahmutivka apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
A ”uitat” să declare în vamă peste 70 perechi de încălțăminte presupuse a fi de brand. Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a verificărilor unui microbuz de model “Mercedes-Benz Sprinter”, ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova. În cadrul controlului vamal, șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă […] Articolul Descoperirea de încălțăminte de marcă nedezvăluită la vamă: 71 perechi confiscate de la un șofer cu dublă cetățenie apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
De Ziua profesională a lucrătorilor din sfera locativ-comunală, Primarul General al Capitalei Ion Ceban a adus sincere felicitări tuturor angajaților din cadrul regiilor municipale de profil. ,,Astăzi, de ziua voastră profesională, recunoaștem sacrificiul și celebrăm munca voastră în menținerea curățeniei și confortului în orașul nostru”, a scris edilul pe rețelele de socializare. În context, Ion […] Articolul Ceban felicită lucrătorii din sfera locativ-comunală de Ziua lor Profesională apare prima dată în DemocracyMD.
27 aprilie 2024
19:10
Primarul municipiului Orhei Tatiana Cociu a prezentat probe incontestabile după învinuirile aduse de șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu, care a afirmat că edilul ar fi împiedicat preluarea înregistrărilor video privind răpirea Anei-Maria Guja. Tatiana Cociu s-a arătat consternată de aceste declarații și a prezentat public procesul verbal de predare a înregistrărilor, precum și […] Articolul Primarul Orheiului îl îndeamnă pe șeful poliției să nu facă show din omorul tinerei Ana-Maria Guja apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
În premieră au dat viață lucrurilor pe care le-au învățat la școală. 100 de elevi talentați și 25 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din Chișinău și Wilmington, America, și-au prezentat astăzi, 27 aprilie, invențiile școlare STEAM, în cadrul primei ediții a Summitului Școlar Moldo-American ,,Conectați Prin Știință”. Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, participanții la […] Articolul Inovație și colaborare la Summitul Școlar moldo-american “Conectați Prin Știință” apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Uniunea Europeană a anunțat un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro pentru palestinienii din Fâșia Gaza. Sprijinul se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare și adăposturi și va fi livrat prin intermediul partenerilor locali din regiune. Organizația Națiunilor Unite a declarat că operațiunea militară israeliană a transformat enclava într-un […] Articolul Uniunea Europeană acordă 68 de milioane de euro ajutor umanitar pentru Gaza apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Ministrul Afacerilor Externe Mihail Popșoi susține că relațiile Republicii Moldova cu România și Ucraina s-au îmbunătățit. Potrivit oficialului, în prezent, cooperarea este cea mai bună din istoria țării noastre după declararea independenței. Ministrul de Externe susține că au existat perioade în care Republica Moldova a fost izolată total, iar autoritățile nu au efectuat nicio vizită […] Articolul Mihail Popșoi: Cooperarea cu România este cea mai bună din istoria independenței Moldovei apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Echipa Partidului MAN discută și astăzi cu cetățenii din raioanele Republicii Moldova. Reprezentanți formațiunii se întâlnesc și abordează cu localnicii subiecte din toate domeniile. “Împreună cu colegii vorbim, informăm și răspundem la întrebări. Oamenii noștri sunt cei mai buni și primitori. Din numele tuturor colegilor mei, vă mulțumesc din suflet pentru primirea călduroasă. Fiecare sfat […] Articolul MAN continuă dialogul direct cu cetățenii din raioanele țării apare prima dată în DemocracyMD.
26 aprilie 2024
18:20
În Republica Moldova se discută activ un proiect de lege privind neutralitatea, propus de liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care vizează consolidarea acestui principiu constituțional. Inițiativa este susținută de Irina Vlah,  președinta „Platforma Moldova”, care subliniază importanța neutralității pentru stabilitatea pe termen lung a țării. Politologul Ian Lisnevschi notează că proiectul de lege propune măsuri […] Articolul Dezbaterea privind neutralitatea: Proiectul de lege propus în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
17:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a exprimat recunoștință, în ședința plenară de astăzi, celor peste 3 mii de moldoveni care au participat la lichidarea pericolului radioactiv, mulți dintre care s-au ales cu diverse dizabilități sau au decedat mult prea devreme. „O catastrofă devastatoare, în care au murit mii de oameni, alte sute de mii fiind grav […] Articolul 38 de ani de la avaria de la Cernobâl. Igor Grosu: „Trebuie să facem tot posibilul să nu se mai repete niciodată” apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
 PROIECTUL de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament. Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității plicurilor cu […] Articolul Republica Moldova va implementa votul prin corespondență. Țările vor fi selectate în baza criteriilor stipulate în legislație apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul deschiderii succesiunii. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în prima lectură, de 68 de deputați. Proiectul de lege care prevede excluderea competenței teritoriale exclusive a notarilor în […] Articolul Cetățenii se vor putea adresa la oricare notar din țară pentru proceduri legate de moștenire apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.