Doi ucraineni – prinși cu permise de conducere false, în punctul de trecere a frontierei Cahul

Democracy.md, 18 mai 2024 16:20

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi străini pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate. Incidentele au fost notificate astăzi,18 mai 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul. În primul caz, pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, pe direcția ieșire din R. Moldova, s-a apropiat un autoturism înmatriculat în Ucraina. La volanul mijlocului […] Articolul Doi ucraineni – prinși cu permise de conducere false, în punctul de trecere a frontierei Cahul apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
17:50
Acordul în domeniul securității sociale semnat cu Regatul Spaniei intră în vigoare pe 1 iunie. În baza acordului, cetățenii Republicii Moldova care muncesc sau au muncit în Spania vor avea dreptul să solicite diferite tipuri de pensii și indemnizații, precum pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensii și […] Articolul Acordul de securitate socială între Republica Moldova și Spania intră în vigoare apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, amintește locuitorilor și oaspeților municipiului Chișinău că, astăzi, în Parcul „Alunelul” se desfășoară a II-a ediție a Festivalului „Lumea Copilăriei”. „INTRAREA ESTE LIBERĂ”, precizează Ion Ceban, care spune că Sărbătoarea Copiilor a început cu DJ ECHO și animatori. „Pe scenă, pe tot parcursul zilei evoluează elevii Școlii de Arte […] Articolul Intrare gratuită la Festivalul „Lumea Copilăriei” în Parcul „Alunelul” apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat, în a doua jumătate a zilei de 1 iunie, se anunță Cod galben de instabilitate atmosferică pe tot teritoriul Republicii Moldova. Se așteaptă ploi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și chiar grindină.Averizarea este valabilă de la ora 14:40 până la 24:00În acest context Primăria Municipiului Chișinău face apel către […] Articolul ATENȚIE cetățeni, Cod galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd ploi cu descărcări electrice și grindină apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
În Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, din sectorul Rîşcani, de Ziua Internaţională a Copiilor, Primăria Chişinău, Pretura de sector, au organizat diverse manifestări cultural-artistice, cu genericul ,,Copilărie dulce feerie”. Pentru copii a fost organizat un concert, expoziţie, atelier interactiv şi un program demonstrativ la lupte libere și box. Amintim că astăzi în […] Articolul Ziua Copiilor sărbătorită în sectorul Rîşcani apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Un marș al tinerilor de susținere a parcursului european al Republicii Moldova a avut loc sâmbătă la Chișinău. Participanții au mers pe bulevardul central al capitalei, de la magazinului UNIC spre Parlament, scandând lozinci pro-UE: „Spre UE noi ne-am pornit, visul nostru s-a împlinit!”, „Cu pași grăbiți noi ne pornim, Europa – noi venim”, „Moldovean […] Articolul Un marș al tinerilor pentru susținerea UE a avut loc la Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Ziua Internațională a Copiilor, în municipiul Chișinău, continuă și la această oră, anunță Primarul General al Capitalei Ion Ceban. „DJ EDMAR încinge în această seară atmosfera în Parcul „Valea Trandafirilor”, din sectorul Botanica”, a scris Primarul pe rețelele de socializare. Astfel, potrivit lui Ion Ceban, sute de tineri s-au adunat pentru a dansa pe muzică […] Articolul Evenimentele de Ziua Internațională a Copiilor continuă în Chișinău cu DJ Edmar apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Astăzi, 1 iunie, în Grădina Botanică din Capitală, a fost organizat Festivalul Vinului, unde doritorii au putut degusta diferite tipuri de vin, savura din deliciile gastronomice și asculta muzica jazz, toate live. Despre acest lucru a scris Primarul General, Ion Ceban, menționând, totodată, că, în timpul festivalului, Geta Burlacu a evoluat alături de Anselmo Netto, […] Articolul Geta Burlacu și invitați internaționali la Festivalul Vinului în Grădina Botanică apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de Parteneriat a UE (EUPM) în Republica Moldova, condusă de Cosmin Dinescu. Cu ocazia aniversării unui an de activitate a Misiunii, șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din țara noastră și sporirea rezilienței instituțiilor naționale la amenințările […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat Misiunea de Parteneriat a UE în Republica Moldova cu ocazia marcării unui an de activitate apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, amintește întregii comunități că șirul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Copiilor va continua și astăzi. În context, edilul vă prezintă acțiunile cultural-artistice organizate de Primăria Chișinău, în sectoarele orașului, în data de 2 iunie, curent. -Ediţia a II-a a festivalului ,,Lumea Copilăriei”Ora: 10:00- 23:00Locaţie: Parcul „Alunelul”În program: DJ, […] Articolul Ziua Internațională a Copiilor, ziua a II-a: Evenimente culturale și artistice în Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
17:50
Circumscripțiile electorale din opt regiuni ale Indiei s-au închis sâmbătă după-amiază, punând astfel capăt unui maraton electoral de 44 de zile pentru alegerile legislative în care au fost chemați la urne aproape un miliard de alegători și în care premierul Narenda Modi încearcă să obțină un al treilea mandat consecutiv, informează agențiile EFE și Agerpres. […] Articolul India încheie alegerile legislative după un maraton de 44 de zile de vot apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
10:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, amintește că, șirul evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Chișinău, cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor, va continua și astăzi, 1 iunie, în toate sectoarele orașului.   „Să ne fie sănătoși copiii. Astăzi, vă așteptăm să sărbătorim împreună. Orașul este plin de evenimente frumoase”, a scris edilul pe rețelele sociale. Potrivit edilului, […] Articolul Ziua Internațională a Copilului continuă la Chișinău. Ion Ceban: „Să ne fie sănătoși copii” apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Germania va fi întotdeauna de partea Republicii Moldova, care este parte a Uniunii Europene și va livra R. Moldova încă 14 transportoare blindate Piranha. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Șeful de la apărare a mulțumit partenerilor germani pentru asistența […] Articolul Germania va livra R. Moldova încă 14 transportatoare blindate Piranha, dar și sisteme de apărare aeriană apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Conform unui studiu realizat recent de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, majoritatea populației din Republica Moldova nu este mulțumită de viața lor. Datele relevă că doar 5% dintre respondenți se declară complet mulțumiți, în timp ce impresionanta cifră de 72% se situează în categoria celor mai puțin sau deloc mulțumiți. Această tendință […] Articolul Studiu alarmant: 72% din populația Moldovei mai puțin sau deloc mulțumită cu viața lor apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Un sondaj recent realizat de Intellect Group relevă faptul că stresul este o realitate cotidiană pentru majoritatea populației, în special în rândul persoanelor în vârstă și al celor care lucrează. Aproape 80% din populație este mereu sau frecvent stresată, ceea ce indică o nevoie de intervenție și sprijin. Potrivit datelor sondajului, stresul constant poate duce […] Articolul Stresul cronic amenință sănătatea și productivitatea moldovenilor, conform unui sondaj recent apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Potrivit unui studiu recent efectuat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, nivelul de fericire al majorității populației din Republica Moldova este în scădere, cu impactul cel mai pronunțat resimțit de persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Datele arată că doar 1% dintre respondenți și-au evaluat nivelul de fericire ca fiind […] Articolul SONDAJ// Niveluri scăzute de fericire în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au admis astăzi cererea avocatului fostului premier Iurie Leancă de a audia în calitate de martori toți membrii Cabinetului de Miniștri care au votat concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, […] Articolul Maia Sandu și Dorin Recean, martori în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Un sondaj recent realizat de Intellect Group a relevat niveluri ridicate de anxietate în rândul populației moldovenești, cu un accent special pe persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Studiul, desfășurat între 25 și 29 mai 2024, pe un eșantion de 973 de adulți, a arătat că 73% dintre respondenți se confruntă cu nervozitate […] Articolul Sondaj: Niveluri ridicate de anxietate în Moldova, în special printre persoanele în vârstă și locuitorii rurali apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Un nou sondaj realizat în Republica Moldova arată că sentimentul de singurătate și de neajutorare este răspândit în rândul populației, cu o concentrare deosebită în rândul persoanelor în vârstă și al locuitorilor din mediul rural. Potrivit datelor din sondaj, sentimentul de singurătate este semnificativ răspândit, în special în rândul persoanelor în vârstă (31% întotdeauna și […] Articolul Sondaj în Moldova: 48% dintre vârstnici și 42% dintre locuitorii din mediul rural se simt des singuri apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de Parteneriat a UE (EUPM) în Republica Moldova, condusă de Cosmin Dinescu. Cu ocazia aniversării unui an de activitate a Misiunii, șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din țara noastră și sporirea rezilienței instituțiilor naționale la amenințările […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat Misiunea de Parteneriat a UE în Republica Moldova cu ocazia marcării unui an de activitate apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Un sondaj recent realizat de Intellect Group a scos la iveală niveluri extrem de scăzute de încredere în societate în rândul populației moldovenești. Sondajul, desfășurat în perioada 25-29 mai 2024 pe un eșantion de 973 de adulți cu vârsta de peste 18 ani, a arătat diferențe semnificative între zonele rurale și urbane, precum și între […] Articolul Sondaj Intellect Group: Neîncrederea predomină în zonele rurale și printre vârstnici în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Ultimul sunet de clopoțel a sunat astăzi în toate instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. În contextul acestui eveniment, Ion Ceban, anunță că, viceprimari, pretori, șefi de direcții şi consilieri municipali din cadrul APL au participat la careul solemn de sfârșit de an școlar 2023-2024, în mai multe școli şi licee din Capitală şi din […] Articolul Zeci de oficialii din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău au participat la „Ultimul Sunet apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Steven Seagal a fost decorat din nou de dictatorul rus. Vladimir Putin i-a înmânat Ordinul Prietenei, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin. 0 seconds of 1 minute, 19 secondsVolume 90%   Seagal a primit distincția pentru „contribuția sa la dezvoltarea cooperării culturale și umanitare internaționale”. În ultimii ani, Steven Seagal a devenit un susținător […] Articolul Steven Seagal a fost decorat de Putin cu Ordinul Prieteniei apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunţat joi că ţara sa va acorda Ucrainei un nou pachet de armament, în valoare de 500 de milioane de euro, transmite dpa. Pistorius a făcut anunţul la Odesa, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Rustem Umerov pentru a discuta necesităţile militare ale Kievului, transmite digi24.ro. El a […] Articolul Germania oferă Ucrainei un nou pachet de armament în valoare de 500 de milioane de euro apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Parlamentul a ratificat în prima lectură, Acordul de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide, în suma de 5,4 mln. de euro. Grantul va susţine implementarea proiectului „Deşeuri solide în Republica Moldova”. Grantul va co-finanța construcția unui depozit […] Articolul Republica Moldova primește un grant de 5,4 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor solide apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Cererile pentru determinarea apartenenței la cetățenia Moldovei și cele de recunoaștere a persoanelor cetățeni ai Republicii Moldova vor fi coordonate cu Serviciul de Informații și Securitate. De asemenea, va fi extins termenul de examinare a cererilor pentru recunoașterea cetățeniei Moldovei cu cel mult șase luni în cazul în care există motive întemeiate pentru examinare suplimentară. […] Articolul Parlamentul Moldovei impune reguli mai stricte pentru obținerea cetățeniei apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Cu ocazia „Ultimului Sunet” din cadrul anului de studii 2023-2024, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj de felicitare tuturor elevilor, profesorale și părinților. „Pentru elevi, aceasta este o zi deosebită, o zi a realizărilor și a bucuriei, dar și a unui nou început. Dragi elevi, fie că sunteți în clasele […] Articolul Ion Ceban transmite felicitări elevilor, profesorilor și părinților cu ocazia „Ultimului Sunet” apare prima dată în DemocracyMD.
30 mai 2024
17:30
Pe 1 și 2 iunie curent, când, la Chișinău, va fi sărbătorită Ziua Internațională a Copiilor, un nou prilej minunat de a oferi celor mici momente de bucurie și aventură, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că pe străzile orașului va circula și Troleibuzul Turistic. „Cu această ocazie, sâmbătă și duminică, Vă invităm la […] Articolul Troleibuzul Turistic, o nouă surpriză pregătită de Primăria Chișinău pentru cei mici, în contextul Zilei Internaționale a Copiilor apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Consiliul Superior al Procurorilor a oferit cel mai mare punctaj procurorului general interimar, Ion Munteanu, în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de procuror general. În urma probei de interviu, în care au fost audiați cei trei candidați, Ion Munteanu a obținut 9,21 puncte, Octavian Iachimovschi – 8,8 puncte, iar Alexandru Cernei – 7,92 puncteю Conform […] Articolul Ion Munteanu este câștigătorul probei interviu pentru funcția de Procuror General apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, viceprimarul Irina Gutnic participă, în aceste zile, la conferința „Comunități inteligente: Oportunități și provocări în Estul Europei”. Evenimentul, care se desfășoară la București, este organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova, în parteneriat cu Asociația Administratorilor Publici din România. „În cadrul vizitei de lucru, Irina Gutnic s-a […] Articolul Chișinăul și Bucureștiul își unesc forțele pentru o administrație mai inteligentă și mai durabilă apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii. Investiția de 85 de milioane de dolari a fost anunțată ieri de oficialul american și este parte a […] Articolul Investiție majoră în energie: SUA anunță un sprijin de 85 de milioane de dolari pentru Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Ofițerii Direcției “Nord” a INI și angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni, de comun cu procurorii PCCOCS, oficiul „Nord,” anunță   reținerea a doi bărbați din municipiul Ungheni, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana, pusă în vânzare într-o gheretă din piața localității. Bărbații au vârste în jur de 30 ani. În cadrul urmăririi penale, urmare […] Articolul 16 percheziții și reținerea a doi bărbați, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Filmul „Fără Suflet”, în regia Anjei Kreis, va fi proiectat, în premieră, la cea de-a 58-a ediție a Karlovy Vary International Film Festival – evenimentul principal al industriei de film din Europa Centrală și de Est, festival de clasa A. Producția cinematografică va concura cu alte 11 filme din diferite țări ale lumii. „Fără Suflet” […] Articolul Filmul „Fără Suflet” va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est. Pelicula va fi proiectată acolo în premieră mondială apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
 Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima vizită în țara noastră a unui speaker irlandez în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze. Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va avea o […] Articolul Vizita istorică a președintelui Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția asupra unei tendințe tot mai îngrijorătoare în societate: Folosirea copiilor în scopuri politice. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Lisnevschi a subliniat că propaganda în grădinițe și școli devine din ce în ce mai frecventă, provocând îngrijorări. Potrivit politologului, autoritățile și partidele politice apelează la copii pentru a […] Articolul Lisnevschi avertizează: Propaganda politică în grădinițe și școli – o tendință îngrijorătoare apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Astăzi, 30 mai 2024, pe direcția intrare în Republica Moldova la volanul mijlocului de transport personal s-a prezentat o cetățeancă a Moldovei. În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au depistat printre actele prezentate un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile de baștină. Ca urmare a cercetărilor adiționale a fost […] Articolul Un permis de conducere cu indici de falsificare, depistat asupra unei moldovence, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
29 mai 2024
18:40
Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute de Regatul Spaniei și viceversa. Proiectul de ratificare a ACORDULUI privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, încheiat între Republica Moldova și Regatul Spaniei, a fost examinat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și de cei ai Comisiei politică externă […] Articolul Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute de Regatul Spaniei apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Proiectul Biblioteca digitală „Educație online” sărbătorește patru ani de activitate! Cu această ocazie, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a enumerat astăzi, 29 mai, printr-o postare pe rețelele sociale, rezultatele remarcabile înregistrate în cadrul Proiectului. Potrivit edilului, lansată în aprilie 2020, Biblioteca digitală „Educație online” www.educatieonline.md și extensia acesteia www.educatieinteractiva.md (http://www.educatieinteractiva.md/) include: -Peste 8000 de […] Articolul Proiectul Biblioteca digitală „Educație online”, 5 ani de activitate apare prima dată în DemocracyMD.
18:00
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație vor fi incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de prevenire a riscurilor în adresa securității statului și a ordinii publice. Raportul la un proiect de modificare a Legii cetățeniei a fost aprobat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și […] Articolul Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi modificată pentru a preveni riscurile în adresa securității statului și a ordinii publice apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Președinta Maia Sandu  menționează că mulți dintre conaționalii plecați peste hotare își doresc să revină în țară, și aici, acasă, să deschidă o afacere.  „La întâlnirile cu diaspora, deseori tinerii mă întreabă despre oportunitățile de investiții de acasă și despre instrumentele prin care statul susține mediul de afaceri. Știu că mulți dintre ei  au reușit […] Articolul Șefa statului îi îndeamnă pe conaționalii stabiliți peste hotare să participe, în următoarele luni, la evenimentele „Diaspora Invest” apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în contextul Zilei Internaționale a Copiilor, și Pretura sectorului Rîșcani va organiza pentru cei mici mai mai multe activități distractive. Potrivit edilului, evenimentele cultural-artistice se vor desfășura în perioada 1-2 iunie, după cum urmează: -01 iunie 2024:Complexui Memorial „Feciorilor Patriei-Sfântă Amintire”Ora: 10:00- 14:00;În program: Concertul cu […] Articolul Pretura Rîșcani organizează două evenimente speciale de Ziua Internațională a Copiilor apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Irina Vlah, președinta “Platforma Moldova”, a solicitat recent președintei Maia Sandu să liniștească cetățenii și să garanteze public că nu va permite scenarii de război în Moldova. „S-ar părea că, dacă ești un lider care este responsabil pentru siguranța oamenilor, atunci pacea în Moldova ar trebui să fie mai presus de orice. Dar reacția a […] Articolul Irina Vlah: „Guvernul nu se angajează să păstreze pacea în Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Guvernul Republicii Moldova a aprobat miercuri iniţierea negocierilor privind un amendament la Acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la 27 iunie 2023. Potrivit Infotag, amendamentul prevede acordarea unui împrumut de 18,2 milioane de euro pentru reabilitarea coridorului feroviar Nord-Centru în cadrul iniţiativei “Coridoarele Solidarităţii”. Fondurile vor fi utilizate pentru reabilitarea liniei […] Articolul BERD va oferi un împrumut R. Moldova pentru reparația infrastructurii feroviare apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, Pretura sectorului Buiucani, în parteneriat cu Asociația Obștească „OWH Studio”, invită întreaga comunitea la a doua ediție a Festivalului de film în aer liber „SERI DE CRONOGRAF”. „În fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orelor 20.00 – 22.00, vor fi difuzate filme în aer liber conform […] Articolul Start ediției a doua a Festivalului „SERI DE CRONOGRAF”. Ceban: „În fiecare sâmbătă vor fi difuzate filme în aer liber” apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în perioada 1-2 iunie, la Grădina Botanică, se va desfășura Festivalul Vinului, eveniment la care cetățenii vor putea degusta diferite tipuri de vin, savura din deliciile gastronomice și asculta muzica jazz live. Festivalul va include, de asemenea, o zonă de picnic și o zonă de joacă […] Articolul Wine Picnic 2024: jazz live și degustări de vin la Grădina Botanică din Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024. Articolul LIVE// Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Aflat în vizită oficială la Paris, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu moldovenii stabiliți în această țară. Discuțiile s-au axat pe integrarea europeană a R. Moldova, reformele implementate. Șeful Legislativului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să ajute la procesul de modernizare și europenizare a R. Moldova. În centrul atenției s-au aflat […] Articolul Igor Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre parcursul european al R. Moldova. „I-am îndemnat pe moldoveni să ne fie alături” apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Veste bună pentru iubitorii de film din Chișinău. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat lansarea celei de-a doua ediții a Festivalului de Film în Aer Liber! „Evenimentul va debuta pe 1 iunie și se va desfășura pe parcursul întregii veri, în fiecare weekend, în trei sectoare ale municipiului Chișinău”, a scris edilul pe […] Articolul Festivalul de film în aer liber, REVINE apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.