VIDEO. Mașini de lux și piese de contrabandă, de 14.000.000 lei, din UE și Marea Britanie. Încă un grup infracțional – deconspirat

TVR Moldova, 17 mai 2024 12:40

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 2 ore
13:10
Peste 40 de companii din Republica Moldova își expun produsele la Expozițiile „Republica Moldova Prezintă”, care se desfășoară în perioada 31 mai – 2 iunie 2024 în orașele Baia Mare și Cluj-Napoca din România. Evenimentele reprezintă o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” din Chișinău și continuă succesul expozițiilor similare organizate în Iași, Brașov și Ploiești, începând cu anul 2016, transmite moldpres.
12:40
La data de 27 mai curent, în comuna Bravicea, raionul Călărași a fost sfințit monumentul eroilor reîntregitori căzuți în luptele Primului Război Mondial. Slujba de sfințire, precum și panihida pentru eroii români a fost oficiată de un sobor de preoți din cadrul Protopopiatului Călărași al Mitropoliei Basarabiei.
Acum 4 ore
12:10
Serviciul Fiscal de Stat va desfășura o serie de seminare de instruire pentru contribuabili referitor la prețurile de transfer și criteriile legale aferente tranzacțiilor ce vor cădea sub incidența legislației prețurilor de transfer.
11:40
Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță despre executarea finanţării primei tranşe a pensiilor şi alocaţiilor sociale în valoare de 73 milioane lei pentru luna iunie.
11:10
Ofițerii CNA și procurorii au reținut ieri un avocat, în flagrant, în momentul returnării unor mijloace financiare ilicite, primite anterior de la denunțător. Acesta a restituit mita primită, în valoare de 4000 de euro, pe motiv că nu și-ar fi onorat promisiunea.
10:40
Prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Internațională a Copiilor: „Copilărie frumoasă tuturor copiilor”.
Acum 6 ore
10:10
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 56 334 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 29 425 traversări persoane, informează Poliția de Frontieră.
10:00
Ceremonia solemnă de numire în funcție a procurorului general a avut loc astăzi, la sediul Procuraturii Generale cu prezența șefului statului, Maia Sandu.
09:40
Ansamblul de dans „Hecenii” din R. Moldova, au ocupat locul III în finala concursului „Românii au talent”. Tinerii au câștigat un premiu în valoare de 10.000 euro.
09:10
"Odată ce vom avea calea ferată bună, vom avea și drumuri bune pentru că o parte din transportul greu, de marfă, trebuie să treacă pe calea ferată", declară Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care susține că e nevoie de trei miliarde de euro ca să se aducă infrastructura feroviară la un standard bun în Republica Moldova.
08:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru ziua de azi, 1 iunie, cer noros și averse cu descărcări electrice în zona de nord a țării.
Acum 24 ore
23:10
Vadim Rață a plecat de la FC Voluntari și a semnat un contract pe doi ani cu Universitatea Cluj.
22:50
Naționala de futsal a Republicii Moldova va juca în preliminariile pentru EURO 2026 cu reprezentativele similare din Polonia, Turcia și Slovacia. Pentru a se califica direct la turneul final, "tricolorii" trebuie să ocupe prima poziție din grupă.
22:30
Pugiliștii Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari au ratat o șansă importantă ce le-ar fi asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris. Băieții au pierdut în sferturile de finală ale ultimului turneu preolimpic de box. Totuşi, sportivii din Republica Moldova mai au un as în mânecă care i-ar ajuta să ajungă la Paris. Ei trebuie să obțină, mâine, câte două victorii.
22:10
O zi ne desparte de sezonul estival, iar angajaţii piscinelor muncesc contracronometru, pentru a-şi întâmpina la cel mai înalt nivel vizitatorii. Proprietarii se întrec în oferte, iar unii promit adevărate show-uri cu artişti şi spectacole cu foci şi lei de mare.
21:50
Premieră la Chişinău. "Lead for justice" este un documentar autohton despre viaţa a cinci tineri care activează în domeniul justiţiei. Este realitatea dincolo de culisele unui sistem - despre provocările profesionale şi personale. Lansarea a adunat avocaţi, procurori, judecători, magistraţi şi elevi.
21:30
Tot mai puţini etnici români din regiunea Cernăuţi, Ucraina, pot să-şi facă studiile în școlile cu predare în limba română. Unul dintre motive este implementarea politicilor descurajatoare în domeniul învăţământului pentru românii din Ucraina. Susţinerea unui examen de Bacalaureat în limbile minorităţile a fost unul dintre subiectele cheie abordate, în aceste zile, la o reuniune a Avocatului Poporului din România și Ucraina. Evenimentul a fost găzduit de Universitatea Națională din Cernăuți.
21:10
Mai sunt copii în jurul nostru pentru care şansa de a avea o familie este un ideal la care râvnesc în fiecare zi. În pofida destinului nemilos, copii rămaşi fără grija părintească luptă pentru visurile lor. Ei mai cred în iubire şi sunt hotărâţi să îşi construiască un viitor mai bun. În ajun de Ziua Internaţională a Copiilor vă prezentăm poveştile celor pentru care familia este un cuvânt de cea mai înaltă valoare.
21:10
"Noi, ca și guvern, trebuie să ne mișcăm cât mai repede, ca să construim un nou terminal", a declarat Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care susține că în următorii 5 ani, cel mai probabil, va fi un flux de pasageri care să depășească cinci milioane de pasageri.
20:50
Guvernul și Primăria au pregătit peste 30 de programe cultural artistice în toate sectoarele oraşului.
20:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire în funcție a procurorului general, Ion Munteanu, potrivit unui comunicat de presă oferit de Procuratura Generală care a invitat reprezentanții mass-media la ceremonia solemnă în cadrul căreia noul procuror general va depune jurământul de învestire în funcție.
20:30
Nu e problema Republicii Moldova să se preocupe de numărul copiilor ucraineni omorâţi, răniţi sau daţi dispăruţi în războiul din ţara vecină. Este declaraţia halucinantă a unor deputaţi din opoziţia de la Chişinău. Reacţia vine după ce parlamentarii PAS au propus adoptarea unei rezoluţii privind condamarea crimelor de război împotriva copiilor din Ucraina.
20:10
Plângerea în care fosta judecătoare Tatiana Răducanu cere ca Veronica Dragalin, şefa Procuraturii Anticorupţie, să fie sancționată disciplinar, încă nu a fost examinată. Reprezentanţii CSP susţin că sesizarea va fi analizată abia după ce va fi întrunit numărul necesar de inspectori ai procurorilor, adică patru. În prezent, sunt doar doi.
20:00
Primul centru omologat de mentenanță pentru sistemele de rachete HIMARS din Europa a fost inaugurat joi, în România, unde companiile Aerostar Bacău și Lockheed Martin au deschis Centrul Național de Mentenanță pentru sistemul HIMARS.
19:50
Au mai rămas două săptămâni până când procurorii anticorupţie trebuie să decidă dacă îşi dau demisia în caz că nu sunt de acord să le fie verificată averea şi integritatea. Reprezentanţii Procuraturii Generale susţin că, deocamdată, nu au primit nicio cerere de demisie.
19:30
În toate şcolile şi liceele din Republica Moldova a răsunat astăzi ultimul sunet de clopoțel. Tradiţional, la careul de la sfârşit de an, elevii au venit cu flori şi copleşiţi de emoţii. Cel mai greu le-a fost absolvenţilor de gimnazii şi licee, pentru care greul abia începe. Şi asta pentru că peste câteva zile, vor avea de susţinut examenene naţionale.
19:10
Șeful Biroului Național de Statistică din republica moldova a anunțat că peste 2,1 milioane de persoane și peste 1,4 milioane de locuințe au fost recenzate pînă acum. Printre localităţile cu cea mai scăzută rată de participare se numără municipiul Chişinău.
18:50
Toţi membrii fostului Guvernului Leancă, din care făceau parte şi actualul premier Dorin Recean şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vor fi audiați ca martori în dosarul privind concesionarea Aeroportului Chișinău.
18:30
Germania va oferi 14 blindate DE TIP Pirahna pentru Armata Republicii Moldova, iar în 2025 va oferi şi un sistem de apărare aeriană. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării din Germania, Boris Pistorius, aflat astăzi într-o vizită oficială la Chişinău.
18:10
Recent, sportivul Radu Lefter a scris istorie la Europeanul Under-23, din Baku, Azerbaijan, devenind campion. Astfel, este primul luptător de stil liber din Republica Moldova căruia i-a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului la Campionatul European, în această categorie de vârstă. Cât de mult a muncit pentru acest titlu, dar și cu ce emoții a revenit acasă, ne spune colegul nostru Alexandru Leahu.
17:50
Primul centru omologat de mentenanță pentru sistemele de rachete HIMARS din Europa a fost inaugurat joi, în România, unde companiile Aerostar Bacău și Lockheed Martin au deschis Centrul Național de Mentenanță pentru sistemul HIMARS.
17:40
Animația și ilustrația devin tot mai curioase pentru tinerii care vor să urmeze o meserie creativă. Ecaterina Bîzgu studiază la Facultatea de Design a Universității Tehnice a Moldovei, iar asta o ajută să-și dezvolte talentul și abilitățile. A ilustrat cărți cu povești de Ion Creangă, pentru a oferi micilor cititori experiențe de neuitat. Să-i cunoaștem povestea, din reportajul realizat de colegul nostru Anatol Fornea.
17:30
Ambasada Republicii Moldova în România invită iubitorii de carte să viziteze standul de la Bookfest în care sunt expuse operele scriitorilor din Republica Moldova.
17:20
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de Parteneriat a UE (EUPM) în Republica Moldova, condusă de Cosmin Dinescu.
17:10
Mihăiţă Chiriac, cu numele de scenă Mahaya, și-a lansat de curând albumul „Semnal în vânt". Fanii, dar şi cei mai apropiați oameni, i-au fost alături. Și echipa noastră a fost la concert. Care a fost atmosfera le eveniment, vedem din reportajul realizat de Andreea Iriciuc.
16:50
SA Moldovagaz și compania Mediterranean Holding (MIH Mediterranean Infrastructure Holding) din Grecia au semnat un acord de cooperare în format „lanț de valoare” privind furnizarea gazelor naturale lichefiate (GNL).
16:40
Actrița Dana Ciobanu ne-a povestit despre protagonista pe care o joacă, care e povestea ei și cum a fost procesul de a intra în rol.
16:20
Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Aureliu Postică, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică, comunică MOLDPRES.
16:10
Pentru că sâmbătă, 1 iunie, vom sărbători Ziua Internațională a Copiilor, am pregătit o listă de evenimente interesante și pe placul celor mici, care vor avea loc în acest sfârșit weekend. Să vedem la ce activități și evenimente putem merge împreună cu picii, pentru a le oferi momente plăcute și amintiri frumoase, la început de vacanța mare.
15:50
Cu experiența de șapte ani de emisie, CineMaraton TV din România, parte a grupului Clever Media Network, începe un nou proiect - CineMaraton Moldova - un canal de filme dedicat cinefililor de pe cele două maluri ale Prutului, care va intra în lista televiziunilor cu emisie pe teritoriul Republicii Moldova, informează IPN.
15:40
Mihai Ghimpu, politician, fratele lui Simion Ghimpu ne-a vorbit despre omul și poetul care a fost Simion Ghimpu.
15:20
Astăzi, în școli a răsunat ultimul sunet de clopoțel. Cei mici se bucură că urmează vacanța mare, iar cei din clasele absolvente au emoții, fiindcă, pentru ei urmează examenele - după care, un alt început. Colega noastră Betty Turculeț se află acum la un liceu din Chișinău - și nu la unul oarecare, dar la cel unde a învățat.
15:10
Subiectul publicității penetrante, al protejării intereselor producătorilor naționali de conținut media și al dezvoltării pieței de publicitate a Republicii Moldova a fost discutat pe platforma Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
14:50
Cum decurg pregătirile pentru concert ne-a spus chiar el.
14:40
Colaborarea dintre Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) se consolidează, aducând vești excelente pentru învățământul superior din Republica Moldova.
Ieri
14:20
Întăririle pentru militarii ruși din regiunea Harkov indică faptul că aceștia fac probabil eforturi pentru a retrage forțele ucrainene din secțiunile critice ale liniei frontului din estul Ucrainei și pentru a crea o „zonă tampon” în nordul regiunii Harkov. Astfel, rușii doresc să înceapă a doua fază a ofensivei lor în regiunea Harkov, afirmă Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), în cea mai recentă notă privind situația de pe frontul din Ucraina, scrie BBC, scrie G4Media.ro
14:10
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi în zilele de weekend.
13:50
Elena Levința, expert/consultant în managementul funcției publice, în Cabinetul prim-ministrului Republicii Moldova ne-a spus cum putem aplica și ce oportunități oferă stagiul.
13:40
Berlinul permite armatei de la Kiev să folosească armele germane pentru a ataca ținte militare din Rusia, în urma unei decizii similare a SUA, scrie Digi24.ro
13:30
Taberele de creaţie sunt o oportunitate pentru fiecare copil pentru a-și dezvolta anumite abilități, dar și pentru a se distra, socializa și pentru a lega noi prietenii. Scopul unei tabere de creație este de a oferi participanților posibilitatea de a obţine experiențe care le vor fi folositoare întreaga viață. Activitățile pentru copii sunt variate și organizate pe categorii de vârstă și nivel de experiență. Alternativele de petrecere a timpului liber în timpul vacanţei de vară, programele taberelor şi activitățile distractiv-cognitive organizate pentru copii sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.