A fost depus studiul de fezabilitate pentru tronsonul Moțca – Ungheni din Autostrada Unirii

TVR Moldova, 17 mai 2024 11:50

Compania care realizează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru tronsonul Moțca-Lețcani-Ungheni, parte din proiectul Autostrăzii Unirii, a depus documentația completă la Compania Națională de Investiții Rutiere, a anunțat joi președintele Asociației „Hai că se poate”, Irinel Bucur, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
12:40
Contribuția mediului de afaceri la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost principalul subiect discutat în cadrul reuniunii anuale a Asociației Businessului European. La eveniment a fost prezent și prim-ministrul Dorin Recean.
12:40
Cu binecuvântarea ÎPS Părinte PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, miercuri, 12 iunie 2024, tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Chișinău, au organizat o slujbă de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău pentru a comemora victimele deportărilor staliniste.
Acum 30 minute
12:20
Lituania a extins interdicția privind difuzarea și transmisia posturilor de radio și televiziune din Rusia și Belarus, fără o limită inițială a restricției, după ce parlamentarii au adoptat această măsură, anunță DPA, citat de Agerpres.
Acum o oră
12:10
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație au fost incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de a exclude vulnerabilitățile și riscurile în adresa securității statului și a ordinii publice. Parlamentul a votat în a doua lectură un PROIECT de modificare a Legii cetățeniei Republicii Moldova.
11:50
Deputații apropiați fugarului Ilan Șor, cărora le-a fost interzisă participarea la cinci ședințe plenare, au protestat în fața Parlamentului și forțează ușa sălii de ședințe a Legislativului pentru a participa la ședința Parlamentului.
11:50
Transilvania International Film Festival (TIFF), cel mai prestigios festival de film din România, revine la Chișinău pentru a 4-a ediție, între 28 și 30 iunie. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile pentru participare sunt deschise pe www.film.md.
Acum 2 ore
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 14 iunie 2024. Subiectul „Evoluția prețurilor pe piața imobiliară din Chișinău”.
11:30
27 de persoane care manifestau la Parlament au fost fost reținute și escortate la IP Buiucani. Persoanele urmează a fi audiate și documentate pentru comportament agresiv.
11:20
Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind punerea în liberă circulație a echipamentului sportiv destinat Comitetului Național Olimpic și Sportiv, inițiativă legislativă a deputaților PAS Lilian Carp și Artemie Cătănoi.
11:10
O specie invazivă de țânțar s-a instalat în 13 țări din UE, inclusiv Franța, Spania, Grecia și România, iar experții leagă prezența lor de creșterea numărului de cazuri de febra Dengue în Europa.
10:50
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, reamintește despre derularea în continuare a apelului III de depunere a cererilor de acordare a subvenției în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare, ameliorare și protecție a solului, iar termenul limită de depunere a cererilor este 19 iulie 2024.
Acum 4 ore
10:40
Peste 17 mii de candidați la bacalaureat susțin astăzi examenul la disciplina de profil, aceasta fiind cea de-a patra probă din actuala sesiune, transmite MOLDPRES.
10:30
Un nou video FALS este rulat pe site-uri de filme piratate și în mediul online. Scopul acestor videouri este să inducă frica în societate și să slăbească încrederea în instituții, atenționează autoritățile.
10:20
Campionatul European de fotbal începe, vineri, la Munchen, cu meciul Germania – Scoţia, din grupa A, de la ora 22.00, transmite News.ro.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024
10:00
Un weekend plin de oferte avantajoase și covoare de calitate vă așteaptă la magazinul nostru de firmă din sectorul Botanica, Grădina Botanică 15.
09:50
Marcată anual la data de 14 iunie, Ziua mondială a donatorului de sânge, este o ocazie pentru a evidenția importanța donării de sânge și pentru a recunoaște contribuția esențială a donatorilor la salvarea vieților. În acest an, sloganul campaniei este „ 20 de ani de sărbătorire a dăruirii: mulţumim donatorilor de sânge", informează Organizația Mondială a Sănătății.
09:40
Banca Națională a Moldovei a făcut public cursul valutar oficial pentru ziua de astăzi, 14 iunie. Potrivit acestuia, euro și dolarul american se scumpesc.
09:30
PCCOCS a deschis o cauză penală privind transmiterea datelor ce țin de sistemul național de apărare, după o investigație recentă care sugerează că generalul Igor Gorgan ar fi fost informator al serviciilor secrete rusești. Tot în această săptămână, deputaţii afiliaţi penalului fugar Ilan Şor au participat la o recepţie organizată de ambasada Rusiei la Chişinău. Totodată, şapte deputaţi din opoziţie au fost interzişi la şedinţele plenare pentru comportament agresiv, insulte şi ameninţări. În context, SUA anunţă sancţiuni împotriva bașcanei UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, „pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul său, scos înafara legii, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin”.
09:20
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a avut ieri la București o întrevedere constructivă cu doamna Raluca Turcan, ministra Culturii din România, informează Ministerul Culturii al R. Moldova.
09:10
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 57 604 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 29 909 traversări persoane, informează Poliția de Frontieră.
08:50
În legătură cu avertizările SHS privind instabilitatea atmosferică, președinta Maia Sandu a venit cu un apel către cetățeni îndeamnându-i să aibă grijă de ei și de familiile lor, să respecte recomandările autorităților.
Acum 6 ore
08:40
Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa invaziei ruse, transmite Agerpres cu referire la Reuters.
08:20
Președinta Maia Sandu va pleca, vineri, în Confederația Elvețiană unde va participa la Summitul pentru pace în Ucraina, care va avea loc în perioada 15-16 iunie, și la care și-au anunțat prezența liderii din peste 90 de state. Scopul reuniunii este de a discuta calea către o pace justă și durabilă în Ucraina și în Europa.
08:10
„Dacă R. Moldova ar fi avut un statut special în relațiile cu România și dacă aici ar fi dominant o conștiință națională românească foarte larg difuzată peste toată societate. Dacă identitatea românească a societății moldovenești ar fi fost plenară, nu ar fi existat pericole de felul acesta din partea Federației Ruse, fiindcă ceea ce poate face Federația Rusă în sensul destabilizării R. Moldova, ea poate face acest lucru numai în zona moldovenismului, în zona românească identitară, Federația Rusă nu are nici o șansă, ” a declarat analistul politic Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
07:50
Ofițerii de investigații ai Direcției generale antifraudă a Serviciului Fiscal de Stat, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a Inspectoratului General al Poliției, anunță despre destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite pentru ziua de astăzi averse cu descărcări electrice. Codul Galben de instabilitatea atmosferică se va menține până la ora 13:00.
Acum 24 ore
23:10
Forţele Terestre Române au început, în cursul acestei săptămâni, procedurile de recepţie calitativă şi cantitativă a echipamentelor primului sistem de aeronave fără pilot (drone) Bayraktar TB2, a anunțat joi Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.
22:50
Asociația Promo-LEX face apel către deputați să respecte prevederile Regulamentului Parlamentului și să asigure buna desfășurare a procesului legislativ. În sesiunea curentă, Promo-LEX a chemat deja de 4 ori deputații să respecte Regulamentul și etica parlamentară, fiind vizați atât cei din opoziție, cât și din majoritate.
22:30
Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord poate deja să conteze pe mobilizarea rapidă a 300.000 de soldaţi puşi la dispoziţie de statele sale membre, într-un moment în care ea trebuie să facă faţă ameninţării ruse în Europa, a afirmat joi un înalt responsabil al NATO, informează AFP.
22:10
57 de profesori de limba română din Autonomia Găgăuză, raionul Taraclia și municipiul Bălți pleacă în România pentru un curs intensiv de formare profesională. Acțiunea este organizată de Ministerului Educației și Cercetării și Ambasada României şi face parte din Programul național de studiere a limbii române, care funcţionează de doi ani.
21:50
Creștinii ortodocși celebrează astăzi Înălțarea lui Iisus Hristos. Sărbătoarea mai este numită în popor şi Ispas şi e marcată la 40 de zile de la Paşte. De astăzi şi până la Duminică Mare, creștinii se salută cu Hristos S-a Înălțat şi răspund cu Adevărat S-a Înălțat.
21:30
Numărul șomerilor din Republica Moldova care beneficiază de ajutor social s-a redus de 10 ori, în primele patru luni ale anului faţă de perioada similară din 2023. Ministerul Muncii susţine că e rodul unei reforme a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Au rămas fără ajutor de şomaj persoanele care au refuzat de două ori ofertele de angajare propuse de autorităţi.
21:10
După încercări repetate, cabinetul veterinar de la adăpostul de animale fără stăpân din Chişinău a fost autorizat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor. În acest fel, minicipalitatea va face economii, pentru că nu va mai fi nevoită să apeleze la cabinetele private, iar câinii vagabonzi prinşi pe străzi vor fi sterlizaţi imediat ce ajung la padoc.
21:00
„Ceea ce știu cu exactitate, în planul de refacere a Uniunii Sovietice, R. Moldova e la pachet cu Ucraina. În momentul când cade Ucraina să fie limpede pentru toți, cade și R. Moldova, ca stat independent, iar acest lucru îl fac serviciile secrete foarte puternic penetrate în R. Moldova, ” a declarat editorialistul Alecu Reniță în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
20:50
Scandal după scandal în legislativul de la Chişinău. Mai mulţi deputaţi neafiliaţi, dintre cei care merg periodic la Kremlin, au blocat astăzi, pentru câteva ore, tribuna parlamentului. Pentru comportamentul lor, şapte parlamentari nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele cinci şedinţe în plen.
20:30
Mai mulți demnitari din Republica Moldova, printre care şi magistraţi, ar fi fost corupți, în perioada 2013–2014, de un grup criminal.
20:10
Fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, susţine că nu a participat la şedinţele de negociere şi formarea a unei coaliţii dintre PDM şi PSRM, din 2019. Declaraţiile au fost făcute astăzi, într-o nouă şedinţă de la Curtea Suprema de Justitie, în dosarul "Sacoşa", în care Igor Dodon are statut de învinuit. Candu, care e finul de cununie al fugarului Valdimir Plahotniuc, a mai spus că nu ştie unde se află în prezent fostul lider democrat.
19:50
Cei care au dat curs invitaţiei la recepţia de la Ambasada Rusiei la Chişinău justifică agresiunea Moscovei în Ucraina. Aşa a comentat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, participarea la eveniment a unor deputaţi şi preoţi de la Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove. De cealaltă parte, reprezentanţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor nu văd o problemă că unii dintre colegii lor au stat la o masă cu reprezentanţii unui stat ce duce un război sângeros în Ucraina.
19:30
Prim-ministrul Dorin Recean a comentat declarația guvernelor Statelor Unite ale Americii (SUA), Canadei și al Regatului Unit al Marii Britanii care au avertizat despre tentativele Kremlinului de a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Dorin Recean a menționat că autoritățile de la Chișinău: „Sunt recunoscătoare pentru sprijinul puternic al Statelor Unite, Regatului Unit și Canadei în apărarea democrației Republicii Moldova.
19:30
Gest controversat în Parlamentul de la Chişinău. Deputatul neafiliat, Vasile Bolea, a venit la şedinţa plenară într-un tricou pe care era scris "Putin team", în traducere "echipa lui Putin". În timp ce unii colegi din legislativ s-au arătat indignaţi de gestul lui Bolea, alţii, alături de care acesta pleacă la Moscova la întâlnirile cu fugarul Ilan Şor, l-au aclamat. Analiştii politici spun, însă, că acţiunea lui Bolea este o provocare deschisă şi o asumare clară că e omul lui Putin.
19:10
Nouă procurori anticorupţie şi-au anunţat demisia pentru că nu sunt de acord să le fie verificate averea şi integritatea. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Procuraturii Generale, care susţin că angajaţii instituţiei au putut până astăzi să se decidă dacă acceptă sau nu să treacă prin comisia Vetting.
18:50
Traversăm o perioadă în care, aproape zilnic, meteorologii emit avertizări de vreme rea. Ploile torenţiale, uneori însoţite de grindină, şi vântul care a suflat cu violenţă au lăsat în urmă victime omeneşti şi pagube materiale consistente. Iar specialiştii spun că prudenţa rămâne singura modalitate prin care putem să ne protejăm viaţa şi avutul. Există, însă, şi veşti bune. Vremea se mai îmbunează în weekend.
18:40
Mănăstirea Eroilor Români şi-a sărbătorit hramul. Praznicul “Înălţării Domnului” a fost un prilej de a comemora eroii români căzuţi pe câmpul de luptă în cel de-al doilea Război Mondial pentru reîntregirea țării.
18:30
În urma suspiciunilor privind colaborarea cu serviciile de informaţii ruseşti, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a deschis un dosar penal pe numele lui Igor Gorgan, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova. Între timp, Lilian Carp, preşedintele comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, a declarat pentru TVR MOLDOVA că autorităţile investighează şi activitatea altor angajaţi din securitatea şi apărarea Republicii Moldova.
18:20
Guvernul Statelor Unite ale Americii, împreună cu guvernele Canadei și al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, au avertizat astăzi despre tentativele Kremlinului și a agenților săi de a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024 din Republica Moldova.
18:10
Sportivul Andrei Vrabii, în vârstă de 32 de ani, a stabilit un nou record național la proba de triatlon pe distanță lungă, în cadrul competiției „Xman România”, care a avut loc la Oradea, pe 8 iunie. Triatlonistul a înotat 3,8 km, a pedalat 180 km, iar după asta, a alergat și un maraton. Astfel, a trecut linia de finiș după un timp impresionant de 8 ore, 41 minute și 37 secunde. Cum a fost pentru el această cursă, ne-a spus colegul nostru Alexandru Leahu.
18:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Galben de instabilitate atmosferică și pentru vineri, 14 iunie.
17:50
Statele Unite nu mai domină Asia-Pacific, dictându-le condițiile aliaților lor. În schimb, se oferă să fie un coechipier și să împartă responsabilitățile, scrie The New York Times într-o analiză.
17:40
Este sezonul florilor de câmp, o varietate mare de arome şi culori. Iar asta înseamnă că putem să ne inspirăm, pentru a crea tot felul de compoziții frumoase. Cum alegem corect gama de culori și ce flori se potrivesc bine între ele, a aflat colega noastră Andreea Iriciuc.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.