Zeci de șoferi, care au admis încălcări, au rămas fără plăcuțele de înmatriculare. Suma amenzilor aplicate

Realitatea.md, 17 mai 2024 10:20

Circa 565 procese-verbale au fost întocmite, pe parcursul lunii aprilie, conducătorilor de transport pasageri, care au admis încălcări, anunță Agenția Naționale Transport Auto (ANTA). „Pentru 135 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare în […] Articolul Zeci de șoferi, care au admis încălcări, au rămas fără plăcuțele de înmatriculare. Suma amenzilor aplicate apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
22:40
Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă a declarat la emisiunea Realitatea te privește de la Rlive TV că referendumul din acest an nu rezolvă mare lucru doar încurajează populația. Potrivit lui, oricum înainte de aderare va mai fi nevoie de un astfel de referendum. „Nu este un lucru rău. El acuma nu rezolvă mare lucru […] Articolul Dorin Chirtoacă, despre referendulului pentru aderarea la UE: Nu rezolvă mare lucru doar încurajează populația apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
21:50
Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă neagă faptul că ar putea participa la alegerile prezidențiale din această toamnă. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Realitatea te privește de la Rlive TV. Acesta a declarat că nu o să candideze la acest scrutin sub nici-o formă și nu recomandă nimănui să o facă doar pentru publicitate. […] Articolul Candidează la alegerile prezidențiale fostul edil al Capitalei? Dorin Chirtoacă: Ar trebui să existe un singur candidat apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Crearea sistemului național de alertă timpurie pentru supravegherea, prevenirea, detectarea și incriminarea noilor substanțe psihoactive, precum și elaborarea programelor naționale comune dedicate prevenirii consumului de droguri și reabilitării consumatorilor de droguri, au fost subiectele principale abordate de participanți la o nouă ședință a Comisiei Naționale Antidrog, prezidată de Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros. De asemenea, […] Articolul Comisia Națională Antidrog la o nouă ședință! S-a discutat despre crearea sistemului național de alertă timpurie apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
19:40
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că oferta de pace prezentată vineri, 14 iunie curent, de către preşedintele rus, Vladimir Putin, Ucrainei „nu este de bună credinţă”. Șeful Pentagonului a declarat și el că Putin „nu este în poziţia de a dicta Ucrainei ceea ce trebuie să facă pentru a se ajunge la […] Articolul Șefii NATO și al Pentagonului resping oferta Rusiei: Putin „nu este în poziţia de a dicta Ucrainei” apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Prim-ministrul Dorin Recean a prezidat vineri, 14 iunie curent, ședința Consiliului Fondului rutier, la care a fost prezentat raportul de executare a bugetului „Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale”, pentru perioada ianuarie – mai 2024. În total, pentru lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice naționale, în anul curent, au […] Articolul Alte 600 de milioane de lei – aprobate pentru alocare în Fondul rutier. Urmează rectificarea bugetară apare prima dată în Realitatea.md.
19:00
După ce Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat că mai multe teste de examene, inclusiv rezolvate, au fost publicate în timpul testării pe Telegram, vineri, 14 iunie curent, ministrul Dan Perciun a declarat că scurgerile s-au produs în cel puțin opt instituții de învățământ. Vinovații riscă amenzi și chiar pierderea postului de muncă. „Directorii riscă […] Articolul Directorii a opt gimnazii au admis publicarea examenelor în timpul testării. Perciun: Riscă demiterea din funcție apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Elefanţii par să folosească nume unice pentru a se striga unii pe alţii, potrivit unui studiu bazat pe observaţiile a două turme sălbatice din Kenya, publicat în revista ştiinţifică Nature. Acest studiu realizat pe durata a 36 de ani arată că „elefanţii nu numai că folosesc o vocalizare specifică pentru fiecare membru al grupului în parte, dar ei şi recunosc […] Articolul Elefanții se strigă unii pe alții pe nume! „Sunt incredibil de sociali, vorbesc și se ating” apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Audiat în procesul fostului președinte Igor Dodon în dosarul „kuliok”, ex-speakerul Andrian Candu a povestit că, în timpul negocierilor din 2019, oligarhul Vladimir Plahotniuc era nemulțumit că Dodon se sfătuia des cu oameni din Rusia și venea cu noi cerințe după fiecare deplasare la Moscova. La ședința Curții Supreme de Justiție din 13 iunie, Candu a […] Articolul Dosarul „Kuliok”. Candu, în instanță despre negocierile dintre Plahotniuc și Dodon: „Discut cu tine sau cu Putin?” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
17:50
Volodimir Zelenski a declarat că așa-zisul ultimatum al lui Putin pentru „discuții de pace” cu Ucraina nu diferă de „propunerile” sale anterioare și le-a comparat cu acțiunile Germaniei naziste. Afirmația a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune italian Sky TG24, scrie presa ucraineană. Liderul de la Kremlin a declarat vineri că, pentru a […] Articolul Zelenski respinge ultimatumul lui Putin: Se ocupă de reînvierea nazismului apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a remaniat guvernul, a anunţat vineri, 14 iunie curent, purtătorul său de cuvânt, după rezultatele dezamăgitoare ale partidului său de dreapta, Noua Democraţie, la alegerile europene. Printre cele şase schimbări din guvern se numără miniştrii de interne, migraţiei, dezvoltării rurale şi muncii. „Greii” guvernului său format în urmă cu un an îşi […] Articolul Premierul grec a remaniat Guvernul, din cauza rezultatelor sub așteptări ale partidului său la alegerile europene apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Rețelele electrice de iluminat stradal, avariate de furtuna din 11-12 iunie 2024, sunt în proces de remediere de către angajații Întreprinderii Muncipale Regiei ”Lumeth”, anunță Primăria muncipiului Chișinău. Potrivit sursei citate, căderile de copaci peste pilonii de iluminat și liniile electrice aeriene au afectat mai multe zone din sectorul Centru al Capitalei. „În aceste zile, […] Articolul FOTO luminatul stradal din Chișinău, afectat de furtuna devastatoare din ultimele zile, în proces de remediere apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Deciziile de acordare și redobândire a cetățeniei Moldovei vor fi coordonate cu Serviciul de Informații și Securitate. Nu se vor admite solicitările persoanelor care, în perioada de examinare, execută sau au de executat pedeapsa penală, au antecedente penale nestinse sau se află sub urmărire penală. De asemenea, nu se va da curs demersurilor cetățenilor care […] Articolul Cetățenia Moldovei, mai greu de obținut și redobândit! Autoritățile vor coordona deciziile cu SIS apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
O jurnalistă chineză care a încercat să lanseze mişcarea #MeToo în ţara sa a fost condamnată vineri, 14 iunie curent, la 5 ani de închisoare pentru „incitare la subminarea autorităţii statului”, a anunţat colectivul care o susţine, relatează AFP. Jurnalista Sophia Huang Xueqin a fost urmărită penal în oraşul Canton (sud), în acelaşi timp cu […] Articolul Jurnalistă condamnată la 5 ani de închisoare, pentru că a încercat să lanseze mişcarea #MeToo în China apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
S-a circulat cu dificultate astăzi, 14 iunie, pe traseul Hîncești-Lăpușna-M1, din cauza ploii abundente. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) precizează că și în acest caz, drumarii au intervenit promt pentru a înlătura consecințele condițiilor meteo nefavorabile. La scurt timp, drumul a fost deblocat, iar șoferii și-au putut continua călătoria. „Partea carosabilă a fost acoperită […] Articolul Traseul Hîncești-Lăpușna, blocat din cauza ploii abundente. A fost nevoie de intervenția drumarilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Service-ul auto din capitală, specializat în servicii de detailing, care a ars ca o torță în luna mai a fost renovat. Imagini video cu procesul de renovare au fost publicate pe o rețea de socializare chiar de proprietar. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Precizăm că în data de 16 mai […] Articolul Service-ul auto, care a ars ca o torță în luna mai, a fost renovat. IMAGINI VIDEO publicate de proprietar apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Babasha, cântărețul de manele care a fost huiduit la primul concert Coldplay în România, se pregătește acum pentru o nouă apariție: va cânta la cel mai mare concert de trap din România, Beach, Please. După ce a stârnit un val de reacții mixte în urma prestației sale alături de trupa britanică pe Arena Națională din […] Articolul Cântărețul de manele huiduit la primul concert Coldplay în România și-a dublat numărul de urmăritori apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Trei persoane au avut de suferit în urma unui accident produs în raionul Ocnița, după ce șoferul unui automobil a ieșit pe contrasens într-o curbă și a ciocnit un alt autovehicul. Un bărbat de 55 de ani, conducând un VAZ, a ieșit pe contrasens într-o curbă și s-a ciocnit de un alt automobil de marca […] Articolul VIDEO Accident de coșmar în raionul Ocnița. Trei persoane au fost transportate la spital apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Bolile transmise prin înțepăturile pot fi prevenite, anunță specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). În acest context, moldovenii sunt îndemnați să dea dovadă de prudență și să respecte rescomandările. Potrivit specialiștilor o specie, numită în mod obișnuit țânțarul tigru asiatic, circulă deja în următoarele țări: Suedia, Germania, Țările de Jos, Belgia, Austria, […] Articolul Recomandările specialiștilor pentru moldoveni! Cum se pot proteja de înțepăturile țânțarilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) anunță că zborul Chișinău- Erevan-Chișinău a avut devieri de la orar, despre care nu s-a anunțat. Drept urmare, cursa nu a fost aprobată. „Cu privire la informațiile distribuite de unele surse media, ce vizează anularea zborului, Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu următoarele clarificări care motivează această decizie: Astfel, în conformitate cu […] Articolul Autoritatea Aeronautică, după ce un avion FlyOne a fost deturnat la București: Nu a primit aprobarea necesară apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
O alertă cu bombă a fost motivul deturnării la București a avionului de pe ruta Yerevan-Chișinău. Conform Antena3, la fața locului intervine Serviciul Români de Informații (SRI) și pirotehniștii. Bagajele unor pasageri sunt verificate. Conform sursei citate, înainte de aterizare în aeronavă a avut loc și un scandal, însă deocamdată nu se cunoaște de ce […] Articolul SRI, pe Aeroportul Otopeni, după ce avionul Yerevan-Chișinău a fost deturnat. Pirotehniștii intervin apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, tânăra însărcinată de 19 ani din Orhei, torturată și găsită fără suflare la aproape două săptămâni de la dispariție, rămâne în arest preventiv. Magistrații de la judecătoria Orhei au admis vineri, 14 iunie, demersul procurorilor de prelungire a măsurii. „Demersul procurorilor a fost admis, cu prelungirea măsurii […] Articolul Principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria rămâne în arest preventiv apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Susținătorii lui Șor care merg la reuniuni de la Moscova sunt verificați minuțios, potrivit șefului Poliției Naționale. Viorel Cernăuțeanu a precizat în cadrul unui interviu pentru Exclusiv TV că aceștia nu au acces la întrunire cu telefoane mobile, dispozitivele lor fiind verificate. „Cetățenii care merg la Moscova, telefoanele li se ridică, se verifică și trec […] Articolul Cernăuțeanu: Măsuri sporite de securitate la reuniunile lui Șor de la Moscova. Telefoanele participanților se verifică apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Șefa statului, Maia Sandu, se va întâlni, marți, 19 iunie, cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, care va efectua o vizită de două zile la Chișinău. Vizita lui Sergio Mattarella este prima vizită oficială a unui Președinte al Republicii Italiene în Republica Moldova, Italia fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai țării noastre. Italia […] Articolul Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vine săptămâna viitoare la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
În anul următor de studii, la gimnaziul „Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise mai multe clase cu predare în limbile ucraineană și română. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării. „Acest lucru va oferi posibilitate copiilor refugiaților ucraineni, dar și al etnicilor ucraineni din țara noastră, să-și continue studiile în limba maternă […] Articolul La un gimnaziu din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română. Precizările MEC apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Agenția Servicii Publice din orașul Cantemir anunță că vineri, 14 iunie curent, și-au sistat activitatea până la ora 17:00. Motivul este lipsa energiei electrice, anunță instituția într-un mesaj pe Facebook. Solicitanții se pot adresa în raioanele din apropiere. „Urmare a situaţiei create, recomandăm solicitanților de servicii publice din domeniul eliberării actelor de identitate, înregistrării de […] Articolul ASP de la Cantemir și-a sistat activitatea vineri. Cetățenii se pot adresa la centrele din raioanele apropiate apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
La moment strada Albișoara, tronsonul cuprins între strada Ismail și bulevardul Negruzzi din Capitală este blocată. Motivul este din cauza acumulărilor de apă în urma ploilor puternice. Poliția Națională anunță că polițiștii sunt la fața locului și redirecționează transportul. Din cauza precipitațiilor este afectată parțial și circulația troleibuzelor, autobuzelor. Astfel, unele rute, atestă întârzieri de […] Articolul VIDEO Strada Albișoara, inundată. Circulația rutieră a fost sistată de autorități apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Echipa Moldindconbank a marcat Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, contribuind la salvarea de vieți prin donare de sânge și elemente derivate.  Ca și în anii precedenți, zeci de angajați ai băncii au renunțat pentru o zi la activități bancare, alegând să facă o faptă bună și să devină super eroi pentru pacienții care au […] Articolul Moldindconbank ajută la salvarea de vieți, alăturându-se campaniei de donare a sângelui apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Șeful Biroului Interpol, Viorel Tențiu rămâne în arest pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a menținut vineri, 14 iunie, în vigoare decizia primei instanțe în care Șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională în Republica Moldova a fost plasat în arest în dosarul privind schemele de corupție cu manipularea bazei de date a Interpol. Avocatul […] Articolul Viorel Tențiu rămâne în penitenciar. Solicitarea avocatului, respinsă apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Colectivul Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc” au semnat o petiție pentru a o susține pe Aliona Strâmbeanu, directoarea interimară a ansamblului, care în perioada investigațiilor, a fost suspendată din funcție. „Cerem anularea Ordinului Ministerul Culturii al Republicii Moldova de suspendare din funcție”, scriu membrii Ansamblului „Joc”. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul 68 de membri ai Ansamblului „Joc” au semnat o petiție pentru a o susține pe directoare: Cerem anularea Ordinului apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Cetățenii sunt rugați să rămână la adăpost, dacă nu este necesară deplasarea. Îndemnul vine din partea autorităților, în contextul ploilor puternice. „Evitați deplasările în oraș dar și în afara acestuia. Aveți grijă de copii și nu îi lăsați fără supraveghere. Toate serviciile municipale sunt în teren non-stop, deși plouă continuu. Din cauza cantităților mari de […] Articolul VIDEO Evitați deplasările! Autoritățile vine cu un îndemn către locuitorii Capitalei, în contextul ploii puternice apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Un bărbat de 28 ani a decedat, iar alte două persoane au ajuns la spital, după ce au fost implicate într-un grav accident rutier. Tragedia s-a produs astăzi, 14 iunie, în orașul Lipcani, raionul Briceni. „Preliminar la fața locului s-a stabilit că, un bărbat de 28 de ani, conducând un Chevrolet, în curbă, având ca […] Articolul Accident tragic în raionul Briceni. Un tânăr a murit pe loc, iar două persoane au ajuns la spital apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
La 22:45, Arena Națională din București vibra de energia a 50.000 de spectatori adunați pentru concertul trupei Coldplay. Însă, la scurt timp după ora 23:00, scena și locul publicului s-au transformat într-un covor alb, acoperit de gheață, transmite hotnews.ro. Ploaia a coincis cu momentul în care tânărul artist Babasha a urcat pe scenă pentru a […] Articolul VIDEO A fost inundație pe Arena Națională, după concertul Coldplay de joi noaptea  apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
34 de drumuri publice naționale, din diverse regiuni ale țării, au fost afectate de ploile abundente din 13 și 14 iunie curent. În acest sens, au fost mobilizate aproximativ 37 utilaje speciale și 88 muncitori rutieri, informează reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD). Drumurile au fost înnămolite cu noroi atât în nordul, centrul, cât […] Articolul FOTO 34 de drumuri naționale, înnămolite în urma ploilor din ultimele zile apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Un consilier dintr-o primărie controlată de fugarul Ilan Şor a fost bătut cu bestialitate pe o stradă din localitate. Este vorba Iurie Răilean din comuna Ivancea, raionul Orhei. Alesul s-ar fi ales cu o mână fracturată şi comoţie cerebrală, scrie crime-moldova.com. Potrivit sursei citate, Iurie Răilean s-a opus numirii în funcţia de viceprimar al comunei […] Articolul VIDEO Un consilier local din Orhei, bătut cu bestialitate pe stradă. Agresorul ar avea legături cu Ilan Șor apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Euro 2024 își deschide porțile vineri, 14 mai curent, marcând startul cu un meci între echipa gazdă, Germania, și Scoția. Confruntarea este programată la Munchen, începând cu ora 22:00, în cadrul Grupei A. Acest eveniment a stârnit un val de entuziasm în rândul suporterilor scoțieni, cu aproximativ 200.000 de fani ai echipei naționale „albaștrii” care […] Articolul EURO 2024: O națională a venit în Germania cu 200.000 de suporteri. Doar 10.000 pot intra la meci apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, anunță despre negocierea cu Banca Mondială asupra unui proiect de dotare cu un sistem performant de anticipare automată a fenomenelor meteorologice. Declarația a fost făcută în cadrul unei vizite a oficialului la Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova (SHS). Lazarencu a discutat cu echipa de specialiști despre monitorizarea și prognozarea […] Articolul Vom avea un nou sistem de anticipare a fenomenelor meteo? Ministrul Lazarencu, în vizită la SHS apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Un bărbat de 41 ani din Capitală este cercetat penal de oamenii legii, după ce a furat telefonul unei tinere în plină stradă. După scurt timp, individul a fost identificat și reținut, iar bunul a fost recuperat și urmează să fie returnat victimei. Potrivit Poliției Naționale, individul nu este la prima abatere de la lege, anterior […] Articolul VIDEO I-a furat telefonul din mână ziua în amiaza mare. Un bărbat din Capitală, reținut apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Ministerul Finanțelor este obligat să achite suma de 2 milioane 613 mii lei în contul Teleradiocompaniei „МИР”. Decizia a fost luată de judecătoarea Liudmila Holevițcaia care a admis acțiunea în contencios administrativ. Prin decizia aprobată în data de 13 iunie, Ministerul Finanțelor a fost obligat să achite din bugetul de stat cotele de membru și […] Articolul DOC Statul, obligat să transfere peste 2 milioane de lei companiei „МИР” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
12:50
Ploile și vântul puternic din ultimele zile au făcut prăpăd în toată țară. Zeci de copaci au fost doborâți, mai multe mașini au fost avariate, iar două persoane și-au pierdut viața. În acest context, toate serviciile municipale cu utilajele din dotarea întreprinderilor municipale lucrează în teren, de câteva zile, pentru a remedia consecințele intemperiilor. Întrucât […] Articolul VIDEO Se lucrează fără oprire! Traian a mers la Botanica, unde serviciile municipale înlătură consecințele furtunilor apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Igor Dodon anunță că „marșul familiei”, anunțat de socialiști pentru 16 iunie, va avea loc sâmbătă, 15 iunie. În același timp, fostul președinte i-a propus Maiei Sandu să facă un coming-out. „Maia Sandu, îți porpun să faci coming out în sfârșit, să spui cu cine ești. A venit timpul poate să spui sincer oamenilor. Sau […] Articolul VIDEO Dodon continuă să vorbească despre parada LGBT: Îi propune Maiei Sandu să facă un coming out apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de la Paris va fi scutit de taxe vamale. În acest sens, Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind punerea în liberă circulație a echipamentului sportiv destinat Comitetului Național Olimpic și Sportiv. „Pentru fiecare sportiv sau membru al delegației care va participa […] Articolul Echipamentul sportiv al echipei naționale pentru Jocurile Olimpice de la Paris, scutit de taxe vamale apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Proprietarii mai multor livezi din raionul Edineț suportă și astăzi consecințele furtunii din vara lui 2023. Unii au fost nevoiți să restabilească în totalitate livada, alții au cheltuit milioane de lei pentru sistemele antigrindină distruse în urma intemperiei, transmite tvn.md. Pe 25 iulie 2023, o ploaie cu vânt puternic și grindină a distrus toată roada […] Articolul VIDEO Furtuna din vara lui 2023 a distrus livezi întregi la Edineț. Anul acesta, proprietarul a pantat cireși apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Rusia și Sudan au stabilit planuri pentru înființarea unei baze navale rusești în apropierea orașului Port Sudan de la Marea Roșie. Discuțiile despre acest proiect au început în 2017, când președintele de atunci al Sudanului, Omar al-Bashir, și liderul rus Vladimir Putin au ajuns la o înțelegere. Acordul anterior prevedea construcția unei baze care să […] Articolul Rusia construiește o bază navală în Sudan. Planurile lui Putin de a cuceri Africa avansează apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Moldovenii continuă să taie ilegal copaci. Câteva exemple în acest sens au fost înregistrate în câteva localități din raionul Dondușeni, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Defrișările ilegale au fost depistate în urma unor controale inopinate. „Primăria Corbu: În pădurea gestionată de primăria Corbu, inspectorii au identificat 18 cioate de arbori de specie salcâm, cu […] Articolul Moldovenii continuă să taie ilegal copaci din pădure. Patru cazuri grave, înregistrate la Dondușeni apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Deputații lui Șor s-au dat în spectacol sub ușa închisă a sălii de ședințe din Parlament. Inițial, aceștia susțineau că stau pe întuneric, apoi pe canalele de Telegram pro-rusești au apărut informații precum că persoane pregătite fizic, în civil, s-ar afla în clădire. Marina Tauber a anunțat pe rețelele de socializare că paza refuză să […] Articolul VIDEO Tauber strigă „rușine” sub ușa sălii de ședințe din Parlament. Paza nu a permis deputaților lui Șor să intre apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Rusia și Sudan au stabilit planuri pentru înființarea unei baze navale rusești în apropierea orașului Port Sudan de la Marea Roșie. Discuțiile despre acest proiect au început în 2017, când președintele de atunci al Sudanului, Omar al-Bashir, și liderul rus Vladimir Putin au ajuns la o înțelegere. Acordul anterior prevedea construcția unei baze care să […] Articolul Rusia construiește o bază navală în Sudan. Planurile dictatorului rus de a cuceri Africa avansează apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
În această duminică, 16 iunie, în localitatea Trușeni, se organizează a treia ediție a Festivalului Cireșar. În acest context, Casa de Cultură Trușeni invită producătorii de cireșe la eveniment. Potrivit autorităților locale, printre invitații speciali la eveniment, se numără Gabriel Nebunu, Doinița Gherman, Ion Rață și Adela Borș. Totodată, la festival vor lua parte și […] Articolul În comuna Trușeni va avea loc duminică Festivalul Cireșar. Printre invitații speciali: Gabriel Nebunu apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Fostul președinte al PE, Martin Schulz, susține că senatoarea extremistă Diana Șoșoacă nu știe pe ce lume trăiește și este finanțată de ruși, transmite euractiv.ro. „Modelul european ar trebui exportat în alte țări. Ar trebui să discutăm mai mult despre valoarea democrației și cooperării internaționale, pentru menținerea păcii. Aceasta este diferența dintre noi și Vladimir Putin […] Articolul Fostul președinte al PE, Martin Schulz, despre Șoșoacă: Nu știe pe ce lume trăiește, este plătită de ruși apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Doi bărbați au fost condamnați la 8 și, respectiv 11 ani de închisoare, cu executare, pentru trafic de droguri în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari. Într-un comunicat de presă emis, Procuratura Generală (PG) precizează că prin aceeași sentință și complicea inculpaților a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată […] Articolul Gata cu businessul. Doi bărbați au fost condamnați pentru trafic de droguri apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, este invitatul emisiunii „Realitatea te privește”, ediția de vineri, 14 iunie curent. În cadrul emisiunii vor fi abordate mai multe subiecte, printre care: miza alegerilor prezidențiale care vor avea lor pe 20 octombrie, referendumul constituțional și importanța lui, declarația comună a guvernelor SUA, Canadei și Marii Britanii privind alegerile prezidențiale […] Articolul Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, invitat în platoul RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.