LIVE. Dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN la tema „De ce este nevoie de acordul cu UE în domeniul apărării?”

TVR Moldova, 17 mai 2024 10:10

Dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN la tema „De ce este nevoie de acordul cu UE în domeniul apărării?”

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
11:40
În rezultatul controalelor ulterioare finalizate în perioada 03 - 14 iunie 2024, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 13,27 mln. lei.
Acum 30 minute
12:10
Procurorii de la Curtea Penală Internaţională (CPI) investighează presupusele atacuri cibernetice ruseşti asupra infrastructurii civile ucrainene ca posibile crime de război, au declarat patru surse care cunosc acest caz, pentru Reuters, potrivit News.ro.
Acum o oră
11:10
În continuare, descoperim frumusețea Transfăgărășanului, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din lume. Prin ce este special, aflați dintr-un material.
Acum 2 ore
10:40
Conferinţa internaţională privind pacea în #Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis sâmbătă la Burgenstock, în Elveţia, în cadrul căreia vor fi discutaţi primii paşi care să deschidă calea negocierilor de pace în războiul declanşat de Rusia în Ucraina, relatează dpa, scrie Agerpres.ro
10:10
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 61 359 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 32 228 traversări persoane.
Acum 4 ore
09:40
Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie. Anunțul a fost făcut de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, pe rețelele de socializare.
09:20
În acest an se împlinesc 135 de ani de la moartea marelui poet național, Mihai Eminescu, „poetul nepereche”.
09:10
„Ce ține de tranzacțiile care sunt pe cartelele MIR, pe teritoriul Republicii Moldova nu pot avea anumite tranzacții, cu excepția la ceea ce se întâmplă în stânga Nistrului,” a declarat deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
08:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță vreme frumoasă pentru weekend și fără ploi.
Acum 12 ore
23:10
NATO a anunţat vineri că îşi va asuma un rol mai important în coordonarea livrărilor de armament pentru Ucraina, preluând conducerea de la Statele Unite în contextul candidaturii la preşedinţie a republicanului Donald Trump, care are o poziţie critică faţă de Alianţă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
22:50
Programele audiovizuale cu caracter electoral vor fi monitorizate în baza unor noi reguli. Acestea sunt incluse într-o Metodologie aprobată de Consiliul Audiovizualului (CA). Noua metodologie va fi utilizată pentru a evalua gradul de respectare a normelor legale în reflectarea alegerilor de către serviciile de televiziune și de radiodifuziune sonoră, transmite Moldpres.
Acum 24 ore
22:30
Modalitatea de finanțare a serviciilor raionale și municipale de asistență psihopedagogică a fost modificată. Parlamentul a votat în lectura a doua proiectul de modificare a Legii cu privire la finanțele publice locale.
22:10
Circa 760 mii de persoane au beneficiat anul trecut de medicamente și dispozitive medicale compensate. Datele sunt incluse în raportul privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2023, care a fost audiat astăzi de Parlament.
21:50
Inițiativa legislativă care prevede încurajarea agenților economici să doneze alimente organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară a fost adoptată, astăzi, de 56 de deputați.
21:30
Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi rapizi, iar sportivii basarabeni, alături de antrenori, muncesc din greu pentru a obţine rezultate excelente la marele eveniment sportiv. Astăzi, la Chişinău, a fost lansat un proiect de promovare şi susţinere a sportului naţional, numit "DRUMUL SPRE PARIS. HAI, MOLDOVA!".
21:10
Radu Vancu, scriitor, doctor în filologie, profesor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ne-a vorbit despre lucruri mai puțin cunoscute despre omul Mihai Eminescu.
20:50
„Cu certitudine că se întâmplă ceva grav, deoarece cred eu că pentru prima dată asistăm la un astfel de mesaj la început de campanie. Federația Rusă în toți acești 30 de azi de independență mereu a încercat și s-a implicat deschis, impardonabil în procesul electoral pentru a-și putea să-și instaureze la Chișinău o guvernare loială,” spune fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase. El a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, că intervențiile au fost de diferit gen.
20:30
Spiridon Vangheli, scriitorul supranumit şi "tatăl lui Guguţă", împlineşte astăzi 92 de ani. La Soroca, zeci de copii au venit la casa de cultură pentru a se bucura de spectacolul "Secolul lui Guguţă". Nici ploaia de afară nu i-a speriat pe micii spectatori, care au stat cu sufletul la gură doar pentru a vedea ce periperţii mai face Guguţă, eroul alături de care au crescut generaţii de copii.
20:10
Mâine începe stagiunea de vară la Circul din Chişinău. Artiştii au pregătit un nou spectacol, "Vacanţa Veselă". Nu vor lipsi reprezentaţiile jonglorilor, acrobaţilor şi momentele de distracţie asigurate de clownul Slava. Doritorii sunt aşteptaţi în fiecare weekend, până pe 14 iulie, lpe arena mică a Circului.
19:50
Salvează vieţi şi nu aşteaptă nimic în schimb pentru gestul lor. Vorbim despre donatorii de sânge, cei care sunt sărbătoriţi astăzi în întreaga lume. La Chişinău, zeci de persoane au mers, de dimineaţă, la Palatul Republicii pentru a aduce un omagiu acestor persoane, dar şi pentru a celebra această zi, tradiţional, prin donare de sânge.
19:30
Solicitarea Sindicatelor din Republica Moldova privind majorarea, cu 30 la sută, a salariilor angajaților din domeniul sănătății este neîntemeiată. Asta a declarat ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, la emisiunea "Obiectiv Comun" de la TVR Moldova, care susţine că medicii şi asistenţii medicali încasează deja lefuri majorate din toamna anului trecut. În replică, Sindicatele spun că nu au cerut creşterea salarială de la Ministerul Sănătăţii, ci de la Guvern.
19:10
Autorităţile de la Chişinău conlucrează cu cele din SUA, Canada şi Regatul Marii Britanii pentru a contracara tentativele Kremlinului de a influenţa rezultatul alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024 din Republica Moldova. Precizarea a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, care a dat de înţeles că printre agenţii pro-ruşi s-ar număra şi unii deputaţi din opoziţie.
18:50
Ploile abundente din această noapte au făcut ravagii în sudul Republicii Moldova. Curţile şi grădinile unor localnici au fost inundate, iar mai multe maşini au rămas blocate pe drumurile înămolite. Pentru a curăţa căile de acces au intervenit echipe specializate, cu utilaje grele. Precipitaţii abundente s-au înregistrat şi astăzi. La Chişinău, mai multe drumuri au fost inundate, iar accesul maşinilor şi pietonilor a fost îngreunat chiar şi pe unele străzi din centrul oraşului.
18:30
A doua zi cu scandal în Parlamentul de la Chişinău. Şapte deputați neafiliați, apropiaţi fugarului Ilan Șor, care au fost sancționați și nu pot participa la următoarele cinci ședințe plenare, au încercat sa intre cu forța în sediul legislativului. De partea lor au trecut şi parlamentarii de la Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, care au cerut demisia lui Igor Grosu şi au boicotat şedinţa.
18:10
Tot în acest weekend, de azi, 14 iunie și până duminică, 16 iunie, la Chișinău, va avea loc un târg de covoare, în stil tradițional și contemporan.
18:00
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) explică motivele anulării zborului Chișinău-Erevan-Chișinău, invocând nerespectarea cerințelor de notificare a modificărilor de orar de către operatorul aerian.
17:50
Șefa statului, Maia Sandu, se va întâlni, marți, 18 iunie, cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, care va efectua o vizită de două zile la Chișinău.
17:40
Ne așteaptă un weekend relaxant și interesant, în compania celor mai buni prieteni ai omului. Expoziția internațională de câini de toate rasele se va desfășura la „Moldexpo”, unde vom avea ocazia să admirăm cei mai frumoși câini din rase decorative, exotice și de serviciu, veniți din 12 țări. Și asta nu e tot... colega noastră, Andreea Iriciuc, ştie mai multe despre această expoziție.
17:20
În anul următor de studii, la gimnaziul „Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise mai multe clase cu predare în limbile ucraineană și română. Acest lucru va oferi posibilitate copiilor refugiaților ucraineni, dar și al etnicilor ucraineni din R. Moldova, să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din țară, infomrează Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.
17:10
Parlamentul a audiat raportul privind executarea bugetului de stat pe anul 2023. Potrivit raportului, comparativ cu anul 2022, veniturile bugetului de stat s-au majorat cu 9 %.
16:50
Liderii G7 își reafirmă „angajamentul ferm” față de o soluție cu două state în Orientul Mijlociu, subliniind importanța „unificării” Fâșiei Gaza și Cisiordaniei sub controlul Autorității Naționale Palestiniene, potrivit draftului de text al declarației comune a reuniunii din Italia, în perioada 13-15 iunie.
16:40
Detalii despre eveniment ne-a spus Mihai-Ciprian -Rogojan, muzician și manager al Teatrului Muzical „Ambasadorii”.
16:20
Proiectele implementate în Republica Moldova cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) - cel mai mare investitor instituțional al Republicii Moldova, au fost discutate, astăzi, la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții instituției financiare.
16:10
Lunar, Federația Rusă ar investi minimum peste două milioane de dolari, echivalentul a circa 36 de milioane de lei, pentru activitatea grupării Șor. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), pentru „Moldova live”. Potrivit lui Viorel Cernăuțeanu, „gruparea criminală” ar fi utilizată de Moscova, pentru a destabiliza situația în Republica Moldova. „Interesele sunt mult mai mari”, a precizat șeful IGP.
16:00
Spiridon Vangheli, autorul celor mai cunoscute opere pentru copii din Basarabia, supranumit tatăl lui Guguţă, împlineşte astăzi, 14 iunie, 92 de ani.
15:50
Din cauza condițiilor meteorologice actuale, este afectată parțial circulația troleibuzelor și autobuzelor, anunță Regia Transport Electric Chișinău (RTEC).
15:40
În perioada 17-20 iunie, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, va întreprinde trei vizite de lucru, la Varșovia, Republica Polonia, la Bratislava, Republica Slovacia și la Viena, Republica Austria.
15:40
SRI intervine de urgență pe Aeroportul Otopeni. Un avion, care urma ajungă la Chișinău, a cerut să facă o escală neprogramată la București. Pilotul a luat decizia de a ateriza de urgență.
15:20
Anul trecut, asistența juridică garantată a fost acordată în 59 705 cazuri, iar statul a cheltuit peste 81 de milioane de lei. Datele se regăsesc în raportul Consiliului național pentru asistență juridică garantată de stat (CNAJGS), care a fost prezentat în plenul Parlamentului.
15:10
În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua mondială a donatorului de sânge. Cu acest prilej, Ministerul Sănătății împreună cu organizațiile partenere au organizat, la nivel național, o campanie de donare a sângelui, precum și alte evenimente dedicate donatorilor, informează MOLDPRES.
15:00
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că va ordona o încetare imediată a focului de îndată ce Ucraina îşi va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul ţării şi va renunţa la planurile de aderare la NATO, potrivit EFE şi Reuters.
14:50
Garda de Frontieră finlandeză a declarat vineri că suspectează că patru avioane militare ruseşti au încălcat spaţiul aerian al ţării nordice pe 10 iunie, relatează Reuters, transmite Agerpres.
14:40
Noua strategie energetică a României 2025-2035 publicată de Ministerul Energiei are printre obiective asigurarea integrală, în orice situație și pe termen nedefinit, a consumului de energie al Republicii Moldova și, mai mult, vorbește despre impunerea prin legislația românească a garantării aprovizionării cu energie a Republicii Moldova.
14:40
Un bărbat a decedat, iar două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs astăzi, în orașul Lipcani, raionul Bricen
14:30
În cauza penală denumită generic „INTERPOL”, astăzi, 14 iunie 2024, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă de arest preventiv pentru 30 zile în privința Șefului Direcției Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu.
14:20
Belarus a livrat arme avansate dușmanului de moarte al Armeniei, chiar dacă ambele țări erau aliate într-un pact internațional de apărare condus de Rusia, potrivit unor documente scurse, consultate de POLITICO.
14:20
Ședința de astăzi a Parlamentului a început cu un nou scandal. Deputații afiliați fugarului Ilan Șor, care au fost sancționați și nu pot participa la următoarele cinci ședințe, au încercat sa intre cu forța în sala de plen. Colega noastră, Nadia Mihuță ne spune acum care este atmosfera în sediul Legislativului. Nadia, bună ziua, te ascultăm.
14:10
În primul trimestru din 2024, ianuarie-martie, a fost înregistrată cea mai mare creștere a prețurilor la imobile din ultimii 16 ani. În 2023 prețurile locuințelor au fost la nivelul anului 2022, iar în 2024 se înregistrează o înviorare a pieței prin creșterea prețurilor, dar cu o reducere a numărului de tranzacții. În primul trimestru, a fost înregistrat prețul maxim al locuințelor din istoria Republicii Moldova. Despre aceasta a comunicat Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, vineri, 14 iunie, în cadrul emisiunii săptămânale „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.
14:10
Am atenționat încă o dată cetățenii despre clipurile video false care circulă online și utilizează, în unele cazuri, inclusiv identitatea vizuală a Guvernului sau a altor instituții publice, a scris purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o postare pe Telegram.
14:00
Moldovan National Youth Orchestra a revenit la Cetatea Tighina cu un concert de excepție - „Pop Simfonic”, ediția de vară – care a reunit 50 de muzicieni și instrumentiști de pe ambele maluri ale râului Nistru iar soliștii Radu Dolgan, Felicia Dunaf, Simona și Stas Goncear au reinterpretat celebre melodii pop în varianta simfonică.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.