Lista evenimentelor care vor fi organizate la Muzeul Național de Artă al Moldovei sâmbătă, 18 mai

#diez, 15 mai 2024 17:45

Cu ocazia celei de-a XX-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor, sâmbătă, 18 mai, Muzeul Național de Artă al Moldovei își deschide ușile pentru toate persoanele iubitoare de frumos. Programul va include expoziții, concerte și ateliere interactive pentru copii și adulți. Intrarea în instituție și participarea la activități este absolut gratuită. Сообщение Lista evenimentelor care vor fi organizate la Muzeul Național de Artă al Moldovei sâmbătă, 18 mai появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 6 ore
12:00
Vă mai amintiți de mesele de sărbătoare din familie? Chiar dacă erau acasă sau în ospeție, de cele mai multe ori erau două: „masa adulților” și „masa copiilor”. Nu se diferențiau prea mult între ele – aceeași mâncare, aceleași farfurii și tacâmuri, aceleași șervețele. Doar că masa copiilor era de obicei mai mică și era în altă cameră. Masa unde mâncau adulții părea un spațiu de neatins, un loc unde toți copiii își doreau să ajungă, să asculte bârfe sau „minciuni”. Cine avea un pic de noroc putea să prindă un loc, dar neapărat din când în când „să astupe urechile” și să nu se implice în discuțiile pentru oameni mari. Сообщение Când chemăm copiii la „masa mare”? появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
09:30
Chiar și în sezonul estival, tinerii moldoveni pot beneficia de posibilități inedite atât în țară, cât și peste hotare. De exemplu, în luna iunie elevii, elevii care își doresc să lanseze o afacere în școala profesională sau în centrul de excelență la care studiază, pot obține finanțare pentru implementarea proiectului. La fel, studenții au oportunitatea să învețe despre democrație și despre activism civic în cadrul unei școli de vară. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare pentru oportunitatea potrivită ție! Сообщение Lista oportunităților destinate studenților și elevilor, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna iunie появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
08:15
Liga Campionilor UEFA aduce împreună cele mai bune echipe de fotbal din Europa într-un spectacol de neuitat. Pentru a trăi intens fiecare meci, îți prezentăm o listă de localuri unde poți urmări partidele în compania altor fani. Fie că preferi un pub tradițional sau o terasă modernă, aici vei găsi locul perfect pentru a te bucura de fiecare gol și moment decisiv. Сообщение Lista localurilor din Chișinău unde puteți urmări Liga Campionilor UEFA 2023/2024 появились сначала на #diez.
07:45
În anul 2024, emisiunea "Românii au talent" a continuat să fie o platformă importantă pentru descoperirea și promovarea talentelor din România și Republica Moldova. Printre participanții din acest an s-au numărat și câțiva moldoveni extrem de talentați, care au reușit să impresioneze juriul și publicul cu abilitățile lor artistice diverse. Acești concurenți au adus pe scenă momente memorabile, reflectând bogăția culturală și creativitatea deosebită a Republicii Moldova. Сообщение (video) Cine sunt moldovenii care au participat la „Românii au talent” în 2024 появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
19:00
Pe Loredana o cunosc înca din gimnaziu, atunci când proiectele și atelierele PASCH de la „Spiru Haret” ne aduceau împreună în sala de clasă cu un scop comun – învățarea limbii germane și formarea unor conexiuni cu vorbitorii nativi de germană din Germania. De atunci, Loredana era ferm convinsă că își va face studiile universitare într-un mediu vorbitor de germană. Сообщение (podcast) „Eram încă un copil și mi se dădeau prea multe provocări.” Despre sindromul impostorului în studenție, studii în germană și job la universitate, cu Loredana Avram появились сначала на #diez.
18:30
Asociația Moldo-Americană de Logistică și Transport a organizat „AMALT - Opportunities Forum”, un eveniment care a întrunit la Chicago experți în finanțe, banking și asigurări, care au împărtășit expertiza lor cu membrii comunității moldo-americane de transport și logistică. Сообщение „AMALT – Opportunities Forum” a întrunit la Chicago experți relevanți și membrii comunității moldo-americane de transport și logistică  появились сначала на #diez.
17:45
Școala Internațională Heritage lansează ediția 2024-2025 a Programului „Burse de studii Heritage” și oferă 8 burse pentru elevi din Republica Moldova (3 de la Heritage și 5 din alte instituții de învățământ din țară). Cei mai perseverenți și ambițioși elevi din Republica Moldova sunt invitați să valorifice această oportunitate extraordinară de a beneficia de acoperirea de până la 100 % a taxei de școlarizare și frecventarea gratuită a cluburilor extracurriculare Heritage. Familiile bursierilor vor acoperi costurile pentru uniforma școlară, alimentație, transport, manualele necesare, susținerea examenelor (după caz) și participarea la excursii sau activități în afara școlii.  Сообщение Heritage lansează Programul „Burse de studii Heritage” 2024/2025 și invită elevii din Moldova să se înscrie  появились сначала на #diez.
17:15
„Alisa, toată lumea va fi cu ochii pe tine, bucură-te de fiecare clipă pe teren și trăiește-ți visul la maxim!” Pe 1 iunie, la ora 22.00, urmărește marea finală UEFA Champions League 2024. Fii alături de Alisa, maib și Mastercard, trăind împreună emoții de neuitat. Сообщение Pe 1 iunie, deținătoarea maib junior va însoți un fotbalist pe terenul UEFA Champions League Final London 2024 появились сначала на #diez.
17:00
Anual la 31 mai, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și partenerii săi marchează Ziua Mondială fără Tutun (ZMFT) pentru a aborda consecințele pe care le are tutunul și produsele care conțin nicotină asupra sănătății populației și de a susține politici eficiente de reducere a riscurilor condiționate de tutun, a îndemna oamenii să-și revendice dreptul la sănătate și la o viață fără tutun pentru generațiile viitoare. Сообщение Ziua Mondială fără Tutun: au fost discutate modalitățile de protejare a tinerilor de consecințele utilizării produselor ce conțin nicotină появились сначала на #diez.
17:00
De câte ori ți-ai dorit să aplici pentru o nouă oportunitate, dar te-ai confruntat cu lipsa detaliilor sau a altor informații? În procesul de înregistrare pentru o bursă, un schimb de experiență sau un concurs, comunicarea cu foști beneficiari reprezintă o etapă esențială pentru o mai bună înțelegere a tuturor etapelor. De această dată, în ajutor îți vine Vlada Sanduleac, una dintre beneficiarele bursei pentru studii postuniversitare în domeniul comunicării strategice, oferită de Biroul de Externe al Regatului Unit. Dacă ești interesat(ă) de acest domeniu și vrei să obții cunoștințe de la experți internaționali, atunci în acest articol găsești o serie de sfaturi din partea Vladei, care te vor ajuta să convingi evaluatorii că ești potrivit(ă) pentru program. Сообщение Vrei să studiezi comunicare strategică într-un program postuniversitar? Sfaturi care te vor ajuta să obții bursa Sympodium появились сначала на #diez.
16:45
Tendințe și practici moderne, standarde în vigoare și noi oportunități de dezvoltare în domeniile medicină de familie și asistență medicală primară au fost abordate în cadrul celui de-al V-lea Congres al medicilor de familie din Republica Moldova cu participare internațională. Manifestarea științifică a fost organizată de către Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Asociația Medicilor de Familie din Republica Moldova (AMF) în zilele de 17 și 18 mai 2024. Сообщение Progresul în medicina de familie și asistența medicală primară, a fost subiectul central la Congresul medicilor de familie появились сначала на #diez.
16:45
Fiecare copil are dreptul la educație, indiferent de statut social, dizabilitate, etnie, limbă vorbită sau regiunea în care trăiește. Asigurarea unui mediu incluziv în toate școlile și grădinițele din țară, eliminarea barierelor și normelor sociale, schimbarea atitudinii societății cu privire la copii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, este angajamentul membrilor comunității din Ungheni și Bălți, exprimat în cadrul evenimentelor locale de promovare a educației incluzive, lansate la 28 mai curent. Сообщение „Învățăm împreună”, o promisiune de a crea o lume în care diversitatea este prețuită, iar fiecare copil are șansa egală de a învăța și reuși появились сначала на #diez.
Ieri
15:00
În mediul online circulă un videoclip în care se prezintă o tabără militară-turistică pentru copii. În materialul video este precizat că Ministerul Educației și Cercetării ar deschide această tabără și că începând de mâine, 1 iunie, mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar. Inclusiv, este precizat că aceștia vor fi învățați cum să folosească armele. Сообщение Un videoclip fals despre o tabără militară pentru copii circulă pe internet. Cum poți preveni dezinformarea появились сначала на #diez.
13:00
Suntem la sfârșit de an școlar, perioadă în care lecțiile se desfășoară puțin mai diferit față de zilele obișnuite. Pentru profesori sfârșitul anului de studii vine la pachet cu o listă lungă de rapoarte și baze de date care necesită a fi completate. Pe de altă parte, nimeni nu anulează lecțiile acestora. Patru profesori din Moldova ne-au povestit cum reușesc să gestioneze această perioadă și ce subiecte oferă elevilor la sfârșitul anului școlar. Сообщение Lecții sau rapoarte? Patru profesori ne spun cum învață elevii în ultimele zile de școală появились сначала на #diez.
12:45
Sâmbătă, 22 iunie, ești invitat(ă) la evenimentul de modă Fashion Soirée – Resort Collection 2024, pentru a descoperi colecțiile de vară ale celor mai talentați/talentate și creativi/creative designeri/designere din Republica Moldova. Acesta se va desfășura începând cu ora 18.00, la terasa centrului comercial Port Mall. Сообщение Cel mai așteptat eveniment de modă al verii, Fashion Soirée, revine cu o nouă ediție pe 22 iunie появились сначала на #diez.
11:30
În perioada 15-24 mai 2024, asistenta universitară Hilary Mendel, specialistă în asistență medicală generală de la Universitatea Carolina de Nord din or. Greensboro, Statele Unite ale Americii, s-a aflat într-o vizită de lucru la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Сообщение O specialistă în domeniul asistenței medicale generale din Carolina de Nord, SUA, a efectuat o vizită la USMF появились сначала на #diez.
11:15
La Teatrul Dramatic Rus de Stat „Anton Cehov” va avea loc premiera spectacolului Финальная игра („Ultimul joc”), realizat după piesa lui Donald L. Coburn The Gin Game, în regia lui Emil Gaju – artist al poporului din Republica Moldova, actor și profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Persoanele interesate ar putea să privească piesa deja în acest weekend, pe 1 și 2 iunie. Сообщение În premieră, la Teatrul Dramatic Rus de Stat va putea fi vizionat spectacolul „Ultimul joc” появились сначала на #diez.
11:00
Incubatorul de afaceri XY Partners anunță despre lansarea celei de-a doua ediții a proiectului „Entrepreneurship in Residence Program in Moldova”. Inițiativa își propune să ofere sesiuni de mentorat, ateliere de lucru tematice antreprenorilor și fondatorilor de startup-uri din partea specialiștilor din diasporă. Activitățile se vor desfășura până în luna noiembrie a anului curent. Сообщение Mentorat gratuit pentru antreprenorii moldoveni din partea specialiștilor din diasporă. Programul EIR revine cu o nouă ediție появились сначала на #diez.
10:30
Colaborarea dintre Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) se consolidează, aducând vești excelente pentru învățământul superior din Republica Moldova.  Сообщение Cinci proiecte finanțate de Guvernul României urmează a fi implementate la USM появились сначала на #diez.
10:00
După pandemie și începutul războiului, găsirea unei chirii în Chișinău a devenit extrem de dificilă. Prețurile au crescut considerabil, iar oferta de locuințe disponibile s-a redus semnificativ. În acest context economic instabil, mulți oameni se confruntă cu majorări de chirie și contracte nesigure. Comparativ, achiziția unui imobil, chiar și folosind o ipotecă, devine o opțiune mult mai rezonabilă și sigură. Deși presupune un angajament financiar pe termen lung, proprietatea oferă stabilitate, predictibilitate și posibilitatea de a investi în propria valoare patrimonială, fără teama constantă a fluctuațiilor pieței de închirieri. Te mai întrebi încă despre care ar fi avantajele reale? Să le analizăm. Сообщение De ce ar trebui să investești într-o casă în loc să plătești chirie? появились сначала на #diez.
09:45
Decizia de a pleca la studii într-o altă țară este un pas major în viața oricărui/oricărei tânăr/tinere. Aceasta deschide uși către noi oportunități, dar aduce și provocări semnificative. Pregătirea psihologică este esențială pentru a face față acestor schimbări și pentru a transforma această experiență într-una benefică și plină de creștere personală. În urma unei discuții cu psihologul Ștefan Popov, am identificat mai multe aspecte cruciale pentru pregătirea psihologică a tinerilor care intenționează să studieze în străinătate. Сообщение Pregătirea psihologică înainte de a începe o facultate peste hotare: de ce este important să nu ne facem așteptări появились сначала на #diez.
09:45
La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova s-a desfășurat un curs de instruire teoretică și practică referitor la comportamentul și acordarea primului ajutor în caz de calamități și situații de urgență, destinat studenților din ultimii ani de studii, medicilor rezidenți, studenților-doctoranzi, cadrelor didactice și tinerilor specialiști. Evenimentul a fost organizat în perioada 20-24 mai 2024 de universitatea noastră în comun cu reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, Forțele Aeriene ale SUA în Europa, în cadrul parteneriatului bilateral între Republica Moldova și statul Carolina de Nord. Printre beneficiarii acestor exerciții au fost și câteva grupuri de medici din spitale și militari moldoveni, iar printre formatori au fost și reprezentanți ai Brigăzii de Asistență a Forțelor de Securitate a Armatei SUA și Elementul de Sprijin Civil Militar (CMSE). Сообщение La USMF s-a desfășurat un curs de instruire privind acordarea primului ajutor în caz de calamități și situații de urgență появились сначала на #diez.
30 mai 2024
19:15
Pe 31 mai 2024, în școlile din Republica Moldova urmează să se desfășoare tradiționalul careu de încheiere a anului de învățământ. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a menționat că festivitatea „Ultimul sunet de clopoțel” va începe la ora 8.30 și va avea durata de cel mult 45 de minute. Сообщение Ultimul sunet: când începe și cât trebuie să dureze появились сначала на #diez.
19:00
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Chișinăul se pregătește să devină un tărâm al bucuriei și veseliei pentru cei mici. Orașul va găzdui o serie de activități captivante și evenimente speciale, menite să aducă zâmbete pe chipurile copiilor și să ofere familiilor momente de neuitat. De la spectacole interactive și ateliere creative, până la jocuri în aer liber și surprize dulci, Chișinăul promite o zi plină de distracție și magie pentru toți copiii. Сообщение Lista evenimentelor care vor fi organizate la Chișinău pe 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului появились сначала на #diez.
18:00
Vineri, 31 mai, ești invitat(ă) la petrecerea „Maiski’ Vjuh!! Alienation”! Aceasta vine nu doar să serbeze începutul veriii, dar și să suțină evenimentul internațional „Masa Critică”, care adună împreună zeci de bicicliști și bicicliste în fiecare ultimă vineri din lună. Сообщение Hai să întâmpinăm vara împreună! Pe 31 mai, ia-ți prietenii și mergeți la petrecerea „Maiski’ Vjuh!! Alienation” появились сначала на #diez.
18:00
La București s-a dat startul SHARE INTERIOR FORUM BUCHAREST, unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul arhitecturii și designului interior din România. Biroul de arhitectură și design interior [ AB+PARTNERS ] reprezintă industriile creative din Moldova nu doar ca vizitator, ci ca participant activ. Companiei îi aparține una dintre cele trei expoziții din cadrul evenimentului, unite sub o umbrelă comună. În același timp, reprezentanții [AB+PARTNERS] sunt implicați în calitate de experți în panourile de studii de caz și dezbateri, alături de specialiști cu renume internațional.  Сообщение Biroul de arhitectură și design [AB+PARTNERS] este din nou pe arena internațională a designului  появились сначала на #diez.
17:15
Programul de studii „Drept” din cadrul Departamentului Inginerie, Drept și Evaluarea Imobilului, Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, Universitatea Tehnică a Moldovei, a organizat cea de-a V-a ediție a Galei Viitorilor Juriști. Reunind profesori, studenți și părinți, evenimentul a fost dedicat celebrării excelenței academice, cercetării științifice și a activităților extracurriculare a studenților și masteranzilor din domeniul juridic. Сообщение Gala Viitorilor Juriști la UTM. A fost celebrată excelența academică a studenților și masteranzilor din domeniul juridic появились сначала на #diez.
16:45
Cursul Fundamentele IT, desfășurat anual la Orange Digital Center, a adunat, pe data de 22 mai, 37 de absolvenți și absolvente pregătiți (pregătite) să cucerească lumea tehnologiei. Pe parcursul a 2 luni, participanții au studiat patru module complexe pentru a pune bazele carierei lor în IT. Сообщение 37 de absolvenți ai cursului Fundamentele IT de la Orange Digital Center sunt pregătiți să cucerească „Everestul” lor în tech появились сначала на #diez.
16:30
Pe 28 mai, comunitatea start-upurilor din Moldova a fost martora unei ediții incendiare Startup Grind Chișinău: Pitch Battle, organizată de ONG-ul Dreamups. Acest eveniment a fost dedicat descoperirii și dezvoltării viitorilor „unicorni” ai Moldovei – companii inovatoare cu potențialul de a atinge evaluări de peste 1 miliard de dolari. Сообщение Află cele 12 start-upuri care au strălucit pe 28 mai la Start-up Grind Chișinău появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:15
Premiera mondială a filmului de scurt metraj „Loc sub soare”, regizat de moldoveanul Vlad Bolgarin, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai. Tânărul a anunțat despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. Сообщение (foto) Scurtmetrajul unui regizor moldovean va fi prezentat în cadrul celui mai mare festival de film din Asia появились сначала на #diez.
15:30
Producția cinematografică moldo-germano-franceză „Fără Suflet” va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est – Karlovy Vary International Film Festival. Pelicula, în regia Anjei Kreis, va fi proiectată acolo în premieră mondială și va concura cu alte 11 filme din diferite țări ale lumii. Сообщение Un film moldo-germano-francez va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est появились сначала на #diez.
15:00
Dacii Liberi Moto Fest revine! Cea de-a treia ediție a festivalului se va desfășura în perioada 21-23 iunie, la vinăria Mileștii Mici. Multe elemente specifice acestui eveniment vor rămâne neschimbate, totuși organizatorii promit că vor introduce și ceva nou. Spiritul liber al iubitorilor de motoare și muzică rock va fi cu siguranță prezentă. Acesta este cel mai mare festival de muzică rock de până acum realizat în țară, cu oaspeți din toată Europa, dar și de pe alte continente ale lumii. Сообщение Dacii Liberi Moto Fest 2024! Care este agenda evenimentului, lista trupelor rock și unde să procuri bilete появились сначала на #diez.
15:00
Nu ți-ai făcut încă planuri pentru 1 și 2 iunie, dar vrei să petreci aceste zile la cel mai înalt nivel? Ești așteptat(ă) la noua ediție a Yard Sale, care se va desfășura la Teatrul Gastronomic (bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 103). Evenimentul va include un șir de activități atât pentru copii, cât și pentru maturi. Сообщение Opere de artă, articole vestimentare, bijuterii, cărți, muzică și voie bună! Pe 1 și 2 iunie ești așteptat(ă) la „Yard Sale” появились сначала на #diez.
14:45
Vrei să afli mai multe despre ofertele de muncă de la companiile de top din Republica Moldova? Atunci, Târgul de Cariere din cadrul Chișinău Maker Faire este locul perfect pentru tine! Сообщение Ești un profesionist în căutare de noi oportunități? Vino la Târgul de Cariere! появились сначала на #diez.
14:15
Universitatea din Craiova a găzduit cu succes cea de a XXXIV-a ediție a AGRONOMIADEI, o competiție studențească cu tradiție ce reunește tineri studioși talentați din domeniul agricol din România și Republica Moldova. Ediția din anul curent a evenimentului, desfășurată în perioada 23-26 mai, a reunit aproximativ 400 de studenți și cadre didactice din cele două țări – de la UTM și cele cinci centre universitare de învățământ agronomic din România – București, Cluj, Craiova, Iași, și Timișoara, marcând un nou succes în istoria competiției. Сообщение Universitatea Tehnică a Moldovei a participat la Agronomiada 2024 din România появились сначала на #diez.
14:00
Studenții din Moldova sunt invitați să participe la un speed-dating profesional cu angajații Victoriabank! Evenimentul este organizat cu scopul de a oferi studenților oportunitatea de a interacționa în mod direct și rapid cu profesioniști din industria bancară. Сообщение Oportunitate pentru studenți! Participă la un speed-dating profesional cu angajații Victoriabank появились сначала на #diez.
14:00
Eu mă tem să merg așa pe drum cu banul. Las totul acasă, iau fix cât îmi trebuie la magazin. Mamă, cardul pentru asta e făcut – ai cât ai, dar plătești cât trebuie.  Și nu încurci suta cu un leu? Nu încurci și nici nu pierzi. Сообщение Tineri versus seniori: bătălia obiceiurilor financiare între două generații  появились сначала на #diez.
13:45
Specialiști în științe ale educației și practicieni – cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar s-au reunit în cadrul Conferinței științifice internaționale cu genericul „Didactica: tradiție, actualitate, perspective”, ediția a 10-a. Сообщение Profesori din Moldova și România au participat la Conferința științifică internațională cu genericul „Didactica: tradiție, actualitate, perspective” появились сначала на #diez.
13:30
Pe parcursul anului școlar 2023/2024, elevii din cele cinci instituții au desfășurat diverse activități practice, conform unui curriculum de educație creat de Hai Moldova. Activitățile practice și educative, în cadrul proiectului au inclus: formarea grupurilor de inițiativă Patrula ECO, Festivalul Reciclării, Campanii de Colectare a Hârtiei pentru reciclare, Acțiuni de Salubrizare, Acțiuni de Plantare – […] Сообщение Gala Hai Moldova: cinci școli au fost premiate în cadrul proiectului de educație ecologică – Școala ECO появились сначала на #diez.
11:45
Sistemul energetic al Republicii Moldova va fi întărit prin intermediul unui echipament de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS), care va îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice, spori integrarea energiei regenerabile și facilita comerțul cu energie electrică cu România, Ucraina și piețele europene. Сообщение SUA oferă Moldovei până la 85 milioane de dolari pentru fortificarea sistemului energetic появились сначала на #diez.
11:45
Ultimele zile ale anului școlar sunt destul de confuze. Ținând cont de faptul că deja se scot notele și cam toate evaluările au rămas în urmă, pe alocuri lecțiile nu mai par atât de interesante. Totuși, nu peste tot este așa. Astfel, profesoara Irina Iurin ne-a povestit cum „libertatea” de la sfârșit de an poate fi transformată în lecții memorabile prin educație non-formală. Сообщение Cum se învață limba franceză prin scenete și benzi desenate? O profesoară din Orhei face ultimele zile de școală mai interesante появились сначала на #diez.
10:45
Un nou cod galben de instabilitate atmosferică a fost prognozat pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este activă pentru ziua de astăzi, 30 mai, în intervalul orelor 10.00 și 22.00. Сообщение Codul galben de instabilitate atmosferică continuă. Se prevăd averse puternice și rafale de vânt появились сначала на #diez.
10:15
Anul școlar s-a încheiat, iar copiii tăi merită o recompensă. Kids Day la Darwin este un motiv bun pentru a-i oferi copilului tău un gadget sau o jucărie pe care și-o dorește de mult timp. Dacă copilul tău nu a reușit să te convingă, reducerile de până la 50 % în perioada 30 mai – 2 iunie cu siguranță o vor face! Сообщение Ziua Copiilor la Darwin cu reduceri de până la 50 % появились сначала на #diez.
10:00
Vara este probabil cel mai așteptat anotimp al elevilor, pentru că e vacanța cea mare, ceea ce înseamnă că timp de trei luni uită de învățat, de teme și evaluări. Deși elevii nu mai vin la școală în această perioadă, profesorii continuă să lucreze o parte din ea. Conform articolului 299 din Codul muncii, cadrele didactice din instituțiile de învățământ superior, colegii, licee, gimnazii și școli generale beneficiază de 62 de zile calendaristice de concediu pe an, adică două luni de vară. Acest lucru ar însemna că rămâne o lună în care aceștia încă vin la școală. Am fost curioși să aflăm cu ce se ocupă profesorii în perioada respectivă și am discutat cu trei profesoare. Сообщение Acte, curățenie în clasă și poate încă un job. Trei profesoare ne-au povestit cu ce se ocupă vara появились сначала на #diez.
09:45
Siguranța biologică în laboratoare (Biosafety) se referă la măsurile concepute pentru a proteja personalul de laborator, cercetătorii și publicul de expunerea accidentală sau involuntară la agenți biologici. Măsurile de biosecuritate includ utilizarea echipamentelor de protecție personală (EIP), cum ar fi mănuși, ochelari de protecție și halate de laborator, precum și implementarea procedurilor standard de operare (SOP) pentru manipularea, depozitarea și eliminarea materialelor biologice. Сообщение La USMF au fost instruiți 20 de formatori privind siguranța biologică în laboratoare появились сначала на #diez.
09:30
Începând cu data de 17 iunie 2024, FLYONE dă startul unei noi curse din Chișinău spre Praga. Această lansare este o excelentă oportunitate pentru călătorii, afaceri și cultură. Сообщение În această vară, FLYONE lansează zboruri Chișinău-Praga появились сначала на #diez.
29 mai 2024
19:30
În prima săptămână a lunii iunie, Festivalul Industriilor Creative (FIC) revine la Chișinău! Evenimentul marchează cea de-a cincea ediție și promite să fie o activitate de referință pentru comunitatea artistică din Moldova. Сообщение Festivalul Industriilor Creative revine la Chișinău! Ce workshopuri interactive au pregătit organizatorii появились сначала на #diez.
17:00
Victoriabank și Federația de Baschet din Moldova continuă parteneriatul început în 2021, cu scopul de a susține performanța și talentul copiilor și tinerilor care practică baschetul. Banca rămâne sponsorul principal al federației pentru al patrulea an consecutiv și va sprijini activitatea și planurile competiționale ale acesteia și în 2024. Victoriabank va oferi suport financiar pentru desfășurarea principalelor 8 turnee naționale U12, U14, U16, U18, la care participă cele peste 100 de echipe de fete și băieți pasionați de baschet. Сообщение Victoriabank susține baschetbaliștii din Moldova și în 2024 появились сначала на #diez.
17:00
În acest an de studii, un număr-record de elevi vor avea nota 10 din oficiu la examenele de bac. Astfel, nota maximă la examenul de limbă străină o vor obține din oficiu 2 594 de elevi, iar 61 – la examenul de informatică. Сообщение BAC 2024: un număr-record de elevi vor avea nota 10 din oficiu la examene появились сначала на #diez.
16:45
Circa 600 de voluntari care vor monitoriza corectitudinea desfășurării examenelor de absolvire a gimnaziului au participat, în zilele de 25 și 26 mai, la instruiri organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Activitățile s-au desfășurat la Chișinău, Bălți și Cahul. Participanții au fost informați despre felul în care se desfășoară examenele, responsabilitățile pe care le vor avea, procedurile de ordin general și actele normative aplicate și au adresat întrebări experților. Instruirea este obligatorie pentru a putea desfășura activitatea de voluntar în cadrul proiectului. Сообщение Voluntarii campaniei „Fii ONEST, nu copia!” au fost pregătiți să monitorizeze examenele de absolvire a gimnaziului  появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.