Patru candidați în competiție pentru funcția de procuror general. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a expirat

NewsMaker, 15 mai 2024 17:30

Termenul limită pentru depunerea dosarelor la concursul pentru funcția de procuror general a expirat astăzi, 15 mai. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) anunță că în competiție s-au înscris patru persoane.  Potrivit CSP, candidații care s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general sunt: –    Cernei Alexandru – procuror; –    Iachimovschi Octavian – […] The post Patru candidați în competiție pentru funcția de procuror general. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a expirat appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 2 ore
22:30
Cu o zi înainte ca liderii mondiali să se reunească la Summit-ul de pace în Ucraina, la care Federația Rusă nu a fost invitată, Vladimir Putin a anunțat de la Moscova condițiile în care va opri „imediat” invazia din țara vecină. Printre altele, președintele rus vrea ca soldații ucraineni să se retragă din regiunile Donețk, […] The post Neinvitat la Summit-ul pentru pace în Ucraina, Putin a anunțat de la Moscova condițiile în care va opri invazia appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Au protestat la parlament, unde au cerut demisia lui Grosu. Îmbrânceli în întuneric la parlament. S-au ascuns în camion și au încercat să fugă din țară. De ce crește susținerea moldovenilor față de Rusia? Directoarea ansamblului „Joc”, suspendată din funcție. 37 de persoane au fost […] The post (VIDEO) Condițiile lui Putin pentru pace, 37 de persoane reținute la protest, de ce crește susținerea Rusiei?/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:10
UEFA l-a numit pe directorul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Andrian Ixari, în calitate de delegat la cinci meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal 2024. Anunțul a fost făcut de FMF pe 14 iunie. Aceasta este pentru prima dată când FMF va avea delegat la Campionatul European de Fotbal.  „Moment istoric pentru […] The post În premieră, FMF va avea delegat la Compionatul European de Fotbal. Cine este Andrian Ixari appeared first on NewsMaker.
18:30
Cerererile de acordare a cetățeniei moldovenești vor fi coordonate cu Serviciul de Informații și Securitate. Acestă prevedere, dar și altele, este inclusă într-un proiect de modificare a Legii cetățeniei Republicii Moldova votat în a doua lectură de Parlament, în cadrul ședinței plenare din 14 iunie. Documentul urmărește scopul de a exclude riscurile de securitate la […] The post Reguli mai stricte pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova. Proiectul de lege votat în lectură finală appeared first on NewsMaker.
17:40
Un alt episod din „Deputații la raport”, din nou pe NewsMaker. Vă povestim și vă arătăm:  Vasile Bolea și „Putin Team”. Cui i-a mai plăcut noul stil al lui Bolea și de ce au decis socialiștii că acesta are nevoie de o busolă? Guțul și sancțiunile SUA. De ce președintele Parlamentului Igor Grosu a vorbit […] The post (VIDEO) Nesterovschi vrea în „Putin Team”, socialiștii respectă Rusia, Bolea are nevoie de un navigator/ „Deputații la raport” appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
17:20
În spațiul public au fost distribuite informații potrivit cărora Moldova ar fi refuzat aterizarea unui avion FlyOne de pe cursa Erevan-Chișinău și că pilotul acestuia ar fi cerut ulterior să facă o escală neprogramată la București. În reacție, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a declarat că zborul nu a primit aprobarea Chișinăului pe motiv […] The post Un avion FlyOne, care zbura de la Erevan la Chișinău, a aterizat de urgență la București. Ce spune Autoritatea Aeronautică și compania aeriană appeared first on NewsMaker.
17:00
Președintele Italiei, Sergio Mattarella, va efectua o vizită de două zile la Chișinău, la începutul săptămânii viitoare. Aceasta va fi prima vizită oficială a unui președinte italian în Republica Moldova. Sergio Mattarella se va întâlni cu șefa statului, Maia Sandu, anunță administrația prezidențială de la Chișinău.  Sergio Mattarella se va afla în țara noastră pe […] The post Președintele Italiei vine în Republica Moldova: se va întâlni cu Maia Sandu appeared first on NewsMaker.
16:20
68 de membri ai ansamblului „Joc” îi cer ministrului Culturii Sergiu Prodan anularea ordinului prin care Aliona Strîmbeanu, director general interimar al colectivului, a fost suspendată din funcție. Totodată, membrii ansamblului i-au solicitat oficialului o întâlnire „cât mai urgent posibil”.  Reprezentanții „Joc” au publicat un demers, semnat de 68 de membri ai ansamblului, adresat ministrului […] The post Membrii Joc cer o întrevedere cu Prodan: vor restabilirea Alionei Strîmbeanu în funcție FOTO appeared first on NewsMaker.
16:20
Cu o zi înainte ca liderii mondiali să se reunească la Summit-ul de pace în Ucraina, la care Federația Rusă nu a fost invitată, Vladimir Putin a anunțat condițiile în care va opri „imediat” invazia din țara vecină. Printre altele, președintele rus vrea ca soldații ucraineni să se retragă din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și […] The post Neinvitat la Summit-ul pentru pace în Ucraina, Putin a anunțat de la Moscova condițiile în care va opri invazia appeared first on NewsMaker.
15:40
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Au protestat la parlament, unde au cerut demisia lui Grosu. Îmbrânceli în întuneric la parlament. De ce crește susținerea moldovenilor față de Rusia? S-au ascuns în camion și au încercat să fugă din țară. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre […] The post (VIDEO) Cer demisia lui Grosu, deputații în întuneric, s-au ascuns în camion încercând să fugă din țară/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
14:10
Zece procurori și-au dat demisia în contextul procesului de vetting. Anunțul a fost făcut, pe 14 iunie, de Procuratura Anticorupție. Instituția a declarat că este îngrijorată de cererile de demisie și că „această situație creează un risc major pentru activitatea instituției”. Procuratura a mai spus că a decis să demisioneze, inclusiv, un procuror din una dintre […] The post Procuratura Anticorupție, îngrijorată: 10 procurori au demisionat în contextul procesului de vetting appeared first on NewsMaker.
14:10
Cele peste douăzeci de milioane de lei confiscate de la simpatizanții oligarhului fugar Ilan Șor la revenirea în Republica Moldova din Federația Rusă fac parte dintr-o schemă de contrabandă, chiar dacă au fost aduse în sume mai mici de 10 000 de dolari, care, conform legii, nu trebuie declarate. Precizarea a fost făcută de șefa […] The post Dragalin a pariat că banii confiscați de la „curierii” lui Șor vor ajunge în bugetul statului appeared first on NewsMaker.
13:00
După ce au protestat în fața Parlamentului, deputații afiliați oligarhului fugar Ilan Șor au încercat să intre în sala de ședințe a Legislativului. Deși le este interzisă participarea la următoarele 5 ședințe plenare, deputații ar fi forțat ușa sălii și în rezultat a fost rupt mânerul acesteia. Cu toate acestea, parlamentarii nu au reușit să […] The post VIDEO „Rușine”. Deputații lui Șor au încercat să intre la ședința Parlamentului: forțat, mânerul ușii a fost rupt appeared first on NewsMaker.
12:50
Acum, puteți primi coletele la poștomatele Nova Poshta, situate lângă hypermarket-urile Kaufland. Până la finele anului poștomatele Nova Poshta vor fi instalate lângă toate hypermarket-urile Kaufland din Moldova. Ambele lanțuri își propun o colaborare de lungă durată. Deja acum, serviciul este disponibil în 5 locații din Chișinău și din Orhei, și anume la: • Kaufland Ciocana, Bd. Mircea cel Bătrân 25/1, Chișinău • Kaufland Botanica, […] The post Nova Poshta și rețeaua europeană de hypermarket-uri Kaufland au semnat un acord de colaborare appeared first on NewsMaker.
12:00
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu a avut, nu are și nici nu va avea post de televiziune sau radio. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului și liderul PAS, Igor Grosu, după ce în spațiul public a fost lansată informația precum că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care este membru al formațiunii […] The post Spînu a cumpărat Jurnal TV? Grosu: „Când încearcă politicienii să-și tragă o televiziune, nu fac decât să „îngroape” echipa” appeared first on NewsMaker.
12:00
Directoarea „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție după ce mai mulți membri ai baletului național s-au prins în horă cu fugarul Ilan Șor, în Rusia. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către șefa de marketing a ansamblului, Maria Andriuță. Sursa a menționat că decizia de suspendare are loc în urma anchetei inițiată de […] The post Directoarea „Joc” a fost suspendată din funcție, după ce 4 dansatori s-au încins „în horă cu Șor” în Rusia appeared first on NewsMaker.
11:30
În fața Parlamentului, pe 14 iunie, deputații afiliați oligarhului fugar Ilan Șor au protestat. Alături de mai mulți manifestanți, aceștia și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu decizia de a le fi interzisă participarea la următoarele cinci ședințe plenare. Totodată, ei au anunțat că vor propune Blocului Comuniștilor și Socialiștilor spre semnare o inițiativă cu privire […] The post Deputații lui Șor au protestat la Parlament: vor demisia lui Grosu. BCS a cerut vot de „încredere” față de activitatea șefului Legislativului appeared first on NewsMaker.
11:00
Astăzi, sectorul IT joacă un rol esențial în economia globală, stimulând inovația și dezvoltarea în toate domeniile. Dar cum poate Moldova să își găsească locul în acest domeniu și ce trebuie să facă pentru a reuși? Sau poate Moldova a găsit deja acest loc? Andrew Wrobel, expert în investiții IT și antreprenor social, împreună cu […] The post VIDEO Cum poate dezvolta Moldova domeniul IT? Interviul NM cu expertul în domeniul investiției în IT Andrew Wrobel appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
10:10
Președinta Maia Sandu a îndemnat cetățenii să evite călătoriile neesențiale în contextul avertizărilor, emise de meteorologi. Potrivit șefei statului, fenomenele meteo extreme sunt tot mai frecvente iar „asta înseamnă că trebuie să cunoaștem regulile de comportament ca să ne putem proteja mai bine”. Sandu a îndemnat cetățenii, ca pe timp de furtună, să se adăpostească […] The post Maia Sandu, apel către cetățeni: „Ne așteaptă ploi abundente și vânt puternic. Vă rog să aveți grijă de dumneavoastră” VIDEO appeared first on NewsMaker.
10:10
В 2024 году исполняется 30 лет официальной работы в Республика Молдова самого популярного мирового бренда — Coca-Cola. 14 июня 1994 года в Республике Молдова была официально представлена первая легендарная бутылка Coca-Cola красного цвета и в те ранние годы независимости Coca-Cola на семейном столе ознаменовала новое начало. Сегодня компания Coca-Cola HBC Moldova, лидер индустрии напитков в Молдове, сделала популярные бренды доступными в каждом уголке нашей страны и продолжает инвестировать в устойчивое […] The post Coca-Cola HBC Moldova – 30 лет оптимизма appeared first on NewsMaker.
09:40
Pe site-urile cu filme piratate a apărut un nou video fals, în limba română, în care se menționează că „micii cetățeni ai Moldovei știu din primii ani de viață că fiecare om merită dragoste și respect, indiferent de genul, orientarea sexuală, aspectul fizic și sănătatea sa” și că începând cu anul școlar următor, în școlile […] The post Un nou fals, pe site-urile cu filme piratate: „În școlile din Moldova va începe un program de incluziune”. Reacția Guvernului appeared first on NewsMaker.
09:00
Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin a declarat că procurorii investighează „foarte multe lucruri” care nu sunt anunțate public și că urmăresc „foarte atent toate informațiile care apar în spațiul public”. Întrebată dacă există corupție la nivel înalt în Moldova, Dragalin a spus că Procuratura Anticorupție nu poate „opera cu speculații și zvonuri” iar dacă ar […] The post Dragalin: Dacă ar veni cineva să spună „acest ministru a cerut bani”, nu aș ezita nici un moment să pornim dosar penal appeared first on NewsMaker.
Ieri
22:20
57 de profesori de limba română din Găgăuzia, raionul Taraclia și municipiul Bălți vor participa la cursuri de perfecționare a limbii române, în România. Cursurile vor avea loc în perioada 16 iunie-10 iulie la trei universități, din Suceava, Timișoara și Brașov. Acestea sunt organizate cu suportul Ministerului român al Educației. Pe parcursul anului curent vor […] The post Profesori din Găgăuzia, Taraclia și Bălți își vor perfecționa limba română la 3 universități din România appeared first on NewsMaker.
21:00
Guvernele Marii Britanii, SUA și Canadei au publicat pe 13 iunie o declarație în care își avertizează partenerii și aliații internaționali că regimul de la Moscova încearcă să intervină în alegerile prezidențiale și să asigure câștigarea acestora de către unul din candidații pe care-i sprijină. Semnatarii menționează că Moscova folosește dezinformarea și promovarea narativelor false despre […] The post SUA, Marea Britanie și Canada, declarație comună: Moscova încearcă să influențeze alegerile prezidențiale din Moldova appeared first on NewsMaker.
19:40
Deputații Denis Ulanov, Vasile Bolea, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan și Vadim Fotescu au blocat tribuna centrală din plenului Parlamentului, în timpul ședinței plenare din 13 iunie. Parlamentarii – afiliați oligarhului fugar Ilan Șor – au protestat în acest mod față de gestul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care nu i-a permis lui […] The post Șapte deputați ai lui Șor, interziși la următoatele cinci ședințe ale Parlamentului. Au blocat tribuna centrală și au scandat „Jos dictatura” appeared first on NewsMaker.
19:40
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Cod galben în toată țara: ploi torențiale, grindină și vânt. Vasile Bolea, în „Putin Team” Grav accident în Сhișinău: un șofer a murit pe loc. Au rămas fără curent electric după furia naturii. Candu a fost audiat în calitate de martor în dosarul „Kuliok”. BCS […] The post (VIDEO) Candu audiat în dosarul „Kuliok”, „Dă-mă mamă după Iura”, în plen, pedeapsă pentru blocarea tribunei/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:10
Un nou pachet de sprijin nerambursabil din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Sprijinul, în valoare de 9 milioane de euro, presupune achiziționarea sistemelor de apărare antiaeriană. Acestea, potrivit Ministerului Apărării, urmează să fie contractate, achiziționate și livrate în conformitate cu un grafic agreat cu UE. Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunțat, pe 13 […] The post Sprijin, în valoare de €9 mln din partea UE, pentru armata Moldovei: vor fi achiziționate sisteme de apărare antiaeriană appeared first on NewsMaker.
17:10
Președinta Maia Sandu va pleca pe 14 iunie în Eleveția, unde va participa la Summit-ul pentru pace în Ucraina, anunță administrația prezidențială. În marja evenimentului, șefa statului va avea întâlniri cu mai mulți șefi de stat și de guvern din țările UE pentru a aprofunda dialogul politic și legăturile economice, precum și pentru a avansa […] The post Maia Sandu pleacă în Elveția. Va discuta cu lideri din peste 90 țări despre calea spre o pace justă în Ucraina appeared first on NewsMaker.
16:50
În pofida planurilor de a renunța la dezvoltarea energiei nucleare după dezastrul de la centrala nucleară Fukushima-Daiichi din Japonia, în întreaga lume este extras tot mai mult uraniu. De asemenea, continuă construcția centralelor nucleare, transmite The Insider. Prețul uraniului a crescut cu 233% în ultimii cinci ani. Unele companii miniere au început să utilizeze mine noi […] The post Peste 60 de centrale nucleare – în construcție în întreaga lume, în pofida planurilor de a renunța la dezvoltarea energiei nucleare appeared first on NewsMaker.
16:20
57 de profesori de limba română din Găgăuzia, raionul Taraclia și municipiul Bălți vor participa la cursuri de perfecționare a limbii române, în România. Cursurile vor avea loc în perioada 16 iunie-10 iulie la trei universități, din Suceava, Timișoara și Brașov. Acestea sunt organizate cu suportul Ministerului român al Educației. Pe parcursul anului curent vor […] The post Profesori din Găgăuzia, Taraclia și Bălți își vor perfecționa limba română la 3 universități din România appeared first on NewsMaker.
16:10
Moldova Digital Summit a înregistrat o revenit mai grandios în acest an. Cu peste 3000 de participanți din Moldova, România, Polonia, Franța, Estonia și alte state, summitul setează Moldova ca destinație tech emergentă. Timp de 2 zile, la Chișinău Arena participanții au avut parte de keynote-uri axate pe patru piloni cheie — afaceri, infrastructură, guvern și abilități, dar și de workshopuri tematice în domeniul inteligenței artificiale, oportunităților de business, securității cibernetice ș.a. Aceștia au avut și numeroase […] The post Moldova Digital Summit 2024 – 3000+ participanți, lansări și oportunități numeroase pentru fiecare appeared first on NewsMaker.
15:50
Pretinsele acțiuni subversive ale ex-comandantului Armatei Naționale Igor Gorgan, manifestate prin transmiterea unui stat străin a unor date referitoare la sistemul național de apărare, formează obiectul unei cauze penale. Precizarea a fost făcută, pe 13 iunie, de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Procurorii au declarat că, la moment, investigațiile sunt în […] The post Cazul Gorgan, investigat de procurori: pretinsele acțiuni subversive formează obiectul unei cauze penale appeared first on NewsMaker.
15:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru prima parte a zilei de 14 iunie. Astfel, meteorologii prognozează ploi puternice cu descărcări electrice.  Potrivit SHS, Codul galben de instabilitate atmosferică va fi valabil pe 14 iunie, între orele 8:00 – 13:00. În perioada menționată, pe […] The post O nouă zi cu ploi și vânt puternic: meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Cod galben în toată țara: ploi torențiale, grindină și vânt. Vladimir Bolea, în „Putin Team” Grav accident în Сhișinău: un șofer a murit pe loc. SUA impune sancțiuni pentru Evghenia Guțul. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai noi […] The post (VIDEO) „Echipa lui Putin” în parlament, accident mortal în Chișinău, ploi torențiale și grindină în Moldova/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Canale de Telegram răspândesc informația precum că 500 de soldați francezi ar fi dislocați în Republica Moldova, făcând referire la un material dintr-o revistă din Franța. Ministerul Apărării de la Chișinău dă asigurări că aceasta este falsă și îndeamnă cetățenii să se informeze din surse oficiale și credibile. „Ministerul Apărării informează despre o nouă știre […] The post Fals: În Republica Moldova sunt dislocați 500 de militari francezi appeared first on NewsMaker.
14:00
Cinci deținuți au fost condamnați la alți 5 ani și 6 ani de închisoare, după ce ar fi violat un minor în penitenciar. Ultimul, fiind și el deținut la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, ar fi fost inclusiv lovit cu pumnii și picioarele dar și amenințat verbal. Unul din cei cinci deținuți mai este acuzat […] The post Cinci deținuți ar fi violat un minor la Penitenciarul nr. 13: ce pedeapsă au primit appeared first on NewsMaker.
13:40
Deputatul independent Vasile Bolea – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – a purtat un tricou cu sintagma „Putin Team” (în trad. din engleză: „Echipa Putin”), care face referire la președintele rus. S-a întâmplat la ședința plenară a Parlamentului din 12 iunie. Contactat de NM, Vasile Bolea a declarat că purtând acest articol vestimentar a vrut […] The post Bolea, din echipa liderului de la Kremlin? Cum explică mesajul „Putin Team” de pe tricoul purtat la Parlament appeared first on NewsMaker.
12:50
Purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Sergiu Bejenari, a depus o plângere la poliție împotriva pretorului sectorului Centru al capitalei, Vadim Hîncu. S-a întâmplă după ce Sergiu Bejenari a criticat pe pagina sa de Facebook activitatea întreprinderii municipale „Spații Verzi”, iar ulterior Vadim Hîncu a scris că pentru asemenea postări […] The post „Trebuie minimum degetele de îndoiat”. Un reprezentant PAS a alertat poliția, după o declarație a pretorului sectorului Centru din Chișinău appeared first on NewsMaker.
12:40
Un bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, va trebui să achite 27 500 lei după ce ar fi lovit cu palma o femeie. Aceasta a suferit dureri fizice și i-a fost deteriorat telefonul. Presa scrie că bărbatul este președintele raionului Edineț Nicolai Melnic și că acesta a atacat o consilieră municipală. […] The post Președintele raionului Edineț va trebui să achite bani, după ce ar fi lovit o consilieră appeared first on NewsMaker.
11:40
Primăria Chișinău a raportat despre un caz de „furt, ziua în amiaza mare”. Autoritățile au menționat că au surprins mai multe persoane cum fură flori din spațiul verde de pe bulevardul Dacia (Viaduct). Din imaginile publicate se poate observa cum un bărbat se apropie de automobile, cu flori în mână, și ar încerca să le […] The post VIDEO Furau de pe viaduct flori, ulterior le comercializau? Imaginile surprinse de Primăria Chișinău și reacția poliției  appeared first on NewsMaker.
10:50
Deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian crede că un stadion național în Republica Moldova „va fi o investiție nu doar în sport și performanță, dar și în economie”. Parlamentarul a spus că noi astăzi nu avem un stadion care să poată fi folosit la cel mai înalt nivel. „Dacă o echipă […] The post Investiția de 85 mln EUR într-un un stadion național este rațională? Răspunsul unui deputat PAS appeared first on NewsMaker.
10:00
Ploile și vântul puternic din seara zilei de 11 iunie au smuls și deteriorat acoperișul unui liceu din orașul Orhei. În raionul Orhei au fost afectate acoperișurile a peste 300 de gospodării. În raionul Ialoveni, un bloc locativ a rămas cu acoperișul deteriorat. Între timp, meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică […] The post Vântul a distrus acoperișul unui liceu din Orhei și a unui bloc locativ din Ialoveni. Moldova, din nou sub cod galben  appeared first on NewsMaker.
09:30
Socialistul Maxim Moroşan, regizoarea Daniela Burlaca, președintele Consiliului Superior al Procurorilor Dumitru Obadă, preotul Vitalii Șincari și doctorul Igor Pletosu s-au ales cu anti-premiile „Strachina de Jmalț”. Trofeele sunt oferite, al șaselea an – de Centrul de Informaţii Genderdoc-M, pentru persoanele publice din Moldova care și-au exprimat pe parcursul anului dezacordul cu drepturile egale ale […] The post Socialistul Moroşan, regizoarea Burlaca și procurorul Obadă s-au ales cu anti-premiile „Strachina de Jmalț” appeared first on NewsMaker.
09:20
Jocurile cripto în care jucătorii pot „câștiga” criptomonede au început să câștige rapid popularitate pe Telegram. Această îndeletnicire nu a ocolit nici Moldova. NM vă spune ce fel de jocuri sunt acestea, de ce „ating” frenetic hamsterul și dacă este posibil să câștigi ceva în acest fel. Cum 100 de milioane de oameni au început […] The post Mii de oameni din Moldova „butonează” hamsterul pe Telegram pentru a câștiga bani. Ce este și cum jocurile video cripto au cucerit lumea appeared first on NewsMaker.
08:50
Accident mortal pe bulevardul Dacia din Chișinău. Un șofer, în vârstă de 53 de ani, a murit. S-a întâmplat în dimineața zilei de 13 iunie. Potrivit oamenilor legii, șoferul mașinii ar fi ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt automobil.  Poliția Republicii Moldova a raportat că, acum o oră, a fost sesizată despre […] The post FOTO Accident mortal pe bulevardul Dacia din capitală: un bărbat de 53 de ani a decedat  appeared first on NewsMaker.
08:40
13 localități din Republica Moldova mai rămân deconectate de la energia electrică, urmare a furtunii violente din seara zilei de 11 iunie. Localitățile vizate sunt din din raionul Orhei. Menționăm, urmare a furtunii și ploilor cu descărcări electrice în 88 de localități din Republica Moldova lipsea parțial energia electrică în dimineața zilei din ajun.  Cel […] The post A doua zi fără lumină. Câte localități din Moldova rămân deconectate de la energia electrică appeared first on NewsMaker.
08:20
Vreme extremă: doi morți În seara zilei de 11 iunie, asupra Moldovei s-a abătut un vânt puternic, ploaie abundentă, pe alocuri cu grindină. În urma vremii extreme, două persoane au murit: o fetiță de 12 ani și celebrul regizor moldovean Arcadie Spoială. Vântul a doborât copaci, multe așezări rămânând fără electricitate. La Chișinău, din cauza consecințelor vremii nefavorabile, a fost declarată situație de forță majoră. Premierul Dorin Recean a transmis condoleanțe familiilor […] The post NM Espresso: vremea rea din Moldova a luat două vieți, Guțul sub sancțiunile SUA, Sandu la un meci de fotbal appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Procurorul general are  doi adjuncți. Furtuna a luat viața a doi oameni. Proiectil neexplodat, descoperit la Edineț. Ședința de judecată în cazul Evgheniei Guțul, amânată. Situație de forță majoră în Chișinău, după ploaia torențială. Destin frânt: regizorul Arcadie Spoială, răpus de o creangă. SUA impune […] The post (VIDEO) Scandal la Ambasada Rusiei, SUA impun sancțiuni împotriva lui Guțul, regizor, răpus de o creangă/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:30
Centrul de Informaţii Genderdoc-M decernează și în 2024 anti-premiile „Strachina de Jmalț”. Cu trofee se vor alege, a comunicat Centrul, persoanele publice din Moldova care au făcut declarații homofobe în ultimul an. NewsMaker transmite live evenimentul.  La Chișinău are loc un eveniment în cadrul căruia vor fi decernate anti-premii „Strachina de Jmalț”. Acestea sunt dedicate persoanelor publice […] The post LIVE Genderdoc-M decernează anti-premiile „Strachina de Jmalț” appeared first on NewsMaker.
18:10
Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul. Sancțiunile au fost aplicate „pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul său „Șor”, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin”. Măsura prevede „blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia sau sub controlul […] The post Statele Unite au anunțat sancțiuni pentru Guțul și 3 companii din Moldova. Reacția lui Recean appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.