Ucraina și-a retras trupele din apropierea mai multor sate din nord-estul regiunii Harkov, unde rușii au avansat

Jurnal TV, 15 mai 2024 16:30

Ucraina și-a retras trupele din apropierea mai multor sate din nord-estul regiunii Harkov, unde rușii au avansat și au lovit așezările de-a lungul graniței, a anunțat Kievul. Peste 7.500 de oameni din Volciansk și zonele de frontieră au fost evacuați, scrie Reuters. „În regiunile Donețk și Harkov e cel mai dificil acum”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 24 ore
22:20
В преддверии субботнего финала футбольной Лиги чемпионов между дортмундской «Боруссией» и мадридским «Реалом», который будет транслировать Jurnal TV, наш канал готовит новый сюрприз для преданных зрителей. Jurnal TV продолжит транслировать матчи самого важного клубного турнира в мире в течение следующих 3 сезонов, а также Лиги Европы, второго по значимости турнира на «старом континенте».
22:20
Наш телеканал Jurnal TV включает в сетку вещания новые сериалы украинского производства. В понедельник, 3 июня, в 22.00 стартует сериал «Маргарита». Это история женщины, попавшей в "сложный жизненный треугольник". Всего зрители смогут увидеть 16 серий.
20:30
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:20
Prezentat de Vlada Tomescu
20:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:10
Jurnal TV include în grila sa de emisie noi seriale, produse de cineaștii ucraineni. Luni, 3 iunie, de la ora 22.00, telespectatorii vor privi primul episod al serialului „Margarita”. Este povestea unei femei prinsă într-un „triunghi dificil”.
20:10
Pe când avea 12 ani, a fost victima unei tentative de viol. Apoi a apărut depresia. Este povestea dramatică a Sorinei, o nouă eroină a emisiunii „Femeile vorbesc”, care a încercat de două ori să-și pună capăt zilelor.
20:00
Elevii din toate localitățile și-au luat azi rămas bun de la școală. La Bălți, Căușeni sau Nisporeni, copiii, părinții și profesorii au participat la festivitățile din curțile instituțiilor de învățământ, unde s-au recitat versuri, au fost prezentate cântece și dansuri și au fost spuse cuvinte de suflet.
20:00
Maia Sandu, Dorin Recean și alți foști miniștri în Guvernul condus de Iurie Leancă vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a acceptat drept probe înregistrările video din timpul ședinței de Guvern, la care s-a votat concesionarea aerogării. Etapa de ședințe preliminare în acest dosar a durat un an. Cercetarea judecătorească începe pe 14 iunie.
20:00
Ofițerii Centrului Național Anticorupție l-au reținut pe un avocat, bănuit de corupție. Este vorba de 4000 de euro. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
18:20
Prezentat de Vasile Luchianu
18:20
Prezentat de Iana Robu
18:10
Patru tineri din Republica Moldova, studenți la Universitatea Tehnică, au obținut primul loc la un concurs internațional de inginerie și programare „Hard Soft”. Competiția a avut loc în perioada 20-27 mai, la Suceava. Timp de o săptămână, cele 16 echipe participante au proiectat o „casă inteligentă”. Echipa „Chișinău1” de la Universitatea Tehnică a reușit să impresioneze juriul internațional după ce a dat dovadă de originalitate și ingeniozitate.
Ieri
16:30
Prezentat de Călin Jucovschi
16:20
În perioada 8 aprilie - 30 mai de desfășurare a Recensământului populației, au fost recenzate un milion 476 de mii de locuințe și au fost intervievate două milioane 167 de mii de persoane. În continuare, există cazuri de refuz de participare la recensământ, a declarat astăzi directorul Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.
16:20
Un grup de 30 de ofițeri, angajați recent în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a depus astăzi jurământul. „Este un domeniu, în care activează doar cei care dau dovadă de curaj și perseverență”, au afirmat mulți dintre cei prezenți la eveniment.
16:10
Înaintea finalei Champions League dintre Borussia Dortmund și Real Madrid, de sâmbătă seară, care va fi în direct la Jurnal TV, postul nostru vine cu o nouă surpriză pentru telespectatorii fideli. Jurnal TV va transmite și în următoarele 3 sezoane meciurile din cea mai importantă competiție inter cluburi din lume, dar și din Europa League, a doua competiție ca valoare de pe „bătrânul continent”.
16:10
Germania va oferi Republicii Moldova încă 14 blindate Piranha, pe lângă cele 19 care au fost livrate anterior Armatei Naționale. Mai mult, Berlinul va transmite țării noastre și echipamente de apărare aeriană. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, aflat astăzi în vizită la Chișinău. Oficialul a susținut o conferință de presă împreună cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.
16:10
Cinci persoane au murit şi alte 25 au fost rănite în urma unui atac nocturn asupra oraşului Harkov, au declarat astăzi autoritățile locale. Rușii au atacat Harkovul cu cinci rachete dirijate și au lansat patru tiruri cu Shahed asupra altor orașe. Dronele au fost distruse, anunță Forțele aeriene ucrainene.
16:10
Donald Trump va fi primul fost sau actual preşedinte american condamnat pentru o infracţiune. Un juriu l-a găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare în procesul, în care este acuzat de falsificare de documente pentru a ascunde o plată către o actriţă de filme pentru adulţi. O eventuală sentință la închisoare nu va afecta eligibilitatea lui Trump pentru Casa Albă. Teoretic, el ar putea depune jurământul prezidențial și din închisoare, dacă ar câștiga alegerile din noiembrie.
16:00
Copleșiți de emoții și cu flori în mâini, mii de elevi au marcat astăzi încheierea anului de studii. Alături de profesori, copiii au participat la tradiționalele manifestări „Ultimul sunet de clopoțel”. Absolvenții Liceului „Mihai Eminescu” din capitală spun că sunt pregătiți să înceapă o nouă etapă a vieții şi că abia aşteaptă să devină studenţi. Iar cei mai mici se bucură că au trecut cu bine peste anul școlar.
16:00
Chișinăul este pentru stabilitate în regiunea transnistreană și nu va obstrucționa furnizarea de gaze de către „Gazprom”, chiar și după expirarea contractului cu Ucraina privind tranzitul gazelor naturale rusești. Asta a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, la postul nostru de televiziune. O soluție alternativă pentru regiunea transnistreană este livrarea gazului prin Turcia și gazoductul Transbalcanic, în regim revers, care ar putea costa mai scump, a precizat Parlicov.
30 mai 2024
22:10
С Владом Маркочем
20:50
Prezentat de Vlada Tomescu
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:30
Peste 40 de specialiști participă în aceste zile la Festivalul industriilor creative, în cadrul căruia vizitatorii pot să afle unele secrete ale minților ingenioase. Astăzi, în centrul atenției au fost specialiști în IT, arhitectură și design grafic. Până sâmbătă vor fi deschise alte ateliere ale festivalului.
20:20
O ucraineancă din orașul Cercasî a fugit din calea războiului, găsind alături de cei cinci copii ai săi refugiu la Briceni. Irina Niciporeanco stă în casa bunicilor din satul Bezeda. „Adaptarea a fost grea, însă oamenii de aici sunt ospitalieri și am revenit la modul de viață, pe care îl aveam acasă”, spune femeia împlinită. Urmează un reportaj realizat de colegii de la TV Nord.
18:10
Prezentat de Vasile Luchianu
18:00
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile de locuințe în zilele de duminică, în cele de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 20.00 și 08.00.
18:00
Restricțiile de acces în Aeroportul Chișinău au fost prelungite cu 30 de zile. Pasagerii pot intra în clădire numai în baza biletului de călătorie și a actelor de identitate.
18:00
Circa 3.000 de armeni au manifestat joi în capitala Erevan împotriva premierului Nikol Paşinian. Oamenii denunţă cedarea recentă de teritorii Azerbaijanului vecin cu scopul de a detensiona relaţiile dintre cele două ţări din Caucaz, relatează AFP.
18:00
Finlanda, Canada și Polonia au emis declarații separate, spunând că Ucraina își poate folosi armele pentru a lovi ținte pe teritoriul Rusiei. Ministrul canadian de externe a declarat presei că Ottawa nu se opune Kievului. „Ucraina a fost atacată brutal de Rusia, așa că are dreptul să se apere”, afirmă și reprezentanții guvernului de la Varșovia.
17:50
Ion Munteanu a câștigat concursul pentru funcția de procuror general, acumulând cel mai mare punctaj la proba interviu organizată de Consiliul Superior al Procurorilor. Candidatura acestuia va fi transmisă președintelui Maia Sandu pentru numirea în funcție.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
Jurnal TV își îmbogățește grila de emisie, din toamnă. Telespectatorii noștri vor avea posibilitatea să urmărească a doua parte a serialului „Inelul de foc”. Producătorii spun că subiectul este unul plin de emoții și acțiune, iar prezentul și trecutul se împletesc armonios. Filmările sunt în plină desfășurare.
16:10
O chitară la care a cântat John Lennon s-a vândut la licitaţie cu 2,9 milioane de dolari, stabilind un nou record mondial pentru cea mai mare sumă obţinută la o licitaţie de o chitară din istoria trupei The Beatles.
16:10
Prezentat de Călin Jucovschi
16:00
Chișinăul s-a pomenit iar sub apă. Ploaia de ieri a inundat mai multe străzi, subsolurile unor blocuri și treceri subterane. Greutatea apei a dat la pământ zeci de arbori. Transportul public a circulat cu mare greu, cetățenii fiind nevoiți să meargă, pe alocuri, prin apă până mai sus de genunchi. Responsabilii de la Primărie spun că echipele specializate au intervenit și aseară, și azi dimineață, pentru a lichida consecințele intemperiei. Angajații IGSU au anunțat că au intervenit în Chișinău, în raioanele Hâncești, Ungheni și Ialoveni.
16:00
O familie din orașul Călărași caută dreptate prin instanțe, după ce, în urmă cu două săptămâni, apartamentul de la bloc a fost practic distrus de o explozie. Totul s-a întâmplat în timp ce muncitorii efectuau lucrări la instalația de distribuire a gazului. Un bărbat de 62 de ani a ajuns la spital, iar rudele acestuia reclamă o neglijență în serviciu. Poliția a pornit o anchetă.
16:00
La mai multe stații electrice din Republica Moldova vor fi instalate baterii de stocare a energiei electrice, care vor stabiliza rețelele de curent în caz de necesitate. Proiectul va fi implementat grație unui sprijin financiar de 85 de milioane de dolari oferit de Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut aseară de secretarul de stat, Antony Blinken, în cadrul vizitei sale la stația electrică din satul Brăila, municipiul Chișinău, una dintre locațiile unde vor fi instalate aceste sisteme. „Statele Unite vor să ajute Moldova să-și fortifice infrastructura”, a menționat Blinken.
16:00
Anul 2024 este unul important pentru Republica Moldova din punct de vedere politic, pentru că cetățenii de aici își vor alege președintele și se vor pronunța asupra aderării la Uniunea Europeană. Această perioadă de cotitură a făcut din țara noastră o țintă pentru interferențe externe. Amenințările hibride și atacurile cibernetice sunt doar o parte din pericolele, care se văd cu ochiul liber. Subiectul a fost abordat de șeful Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene la Chișinău, Cosmin Dinescu.
16:00
Unui bărbat de 36 de ani riscă până la 20 de ani de pușcărie pentru omor. Victima este un tânăr de 25 de ani din localitatea Bădiceni. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
29 mai 2024
20:50
Prezentat de Vlada Tomescu
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:30
Statele Unite oferă Republicii Moldova un sprijin financiar de 50 milioane de dolari pentru a face față provocărilor ce țin de securitatea țării, organizarea alegerilor libere, dar și pentru curățarea sistemul judiciar. Declarațiile au fost făcute de către secretarul de stat american, Antony Blinken, în timpul vizitei sale în Republica Moldova. Iulia Sarivan se află la Președinție și ne spune mai multe. Iulia, te ascultăm.
20:30
Autoritățile i-au reținut pe patru bărbați, suspecți de transportarea ilegală a peste 100 de migranți. Cei care voiau să ajungă din Asia în Occident le achitau bănuiților 3000 de euro, cel puțin. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
20:30
Agricultorii care cresc căpșune lucrează acum în regim alert. În câteva zile, toată recolta va trebui culeasă, aranjată cum se cuvine și dusă la consumator. Timpul nu așteaptă - duminică, 2 iunie, la Sadova se va desfășura tradiționalul Festival al căpșunilor și mierii, și gospodarii au încă multe de făcut. Unul dintre aceștia este Gheorghe Rusu, care nu poate rata un astfel de eveniment.
20:20
Prezentat de Vasile Luchianu
20:10
Prezentat de Călin Jucovschi
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.