Jurnal TV

Acum 8 ore
22:20
Сегодня в столичном лицее имени «Академика Константина Сибирского» подняли тревогу! Там прошли учения на случай пожара. В них приняли участие преподаватели и более 800 учеников. Отрабатывались действия по безопасной эвакуации и другие сценарии.
22:20
С сегодняшнего дня туристы, отправляющиеся в Венецию на один день, будут платить пять евро только за въезд в город. Это пилотный проект, который будет действовать с 25 апреля по 14 июля, сообщает France 24. Власти надеются таким образом найти "баланс между туризмом, городом и его жителями".
22:20
С Владом Маркочем
Acum 12 ore
20:30
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:20
Orașul Nicolaev suportă, ca multe alte orașe din Ucraina, atacurile consistente ale rușilor. Infrastructura a fost distrusă parțial, dar locuitorii rezistă și au, deocamdată, acces la toate serviciile de bază. Cum se descurcă oamenii și care sunt obligațiile administrației a aflat reporterul Jurnal TV într-o discuție cu primarul orașului Nicolaev, Alexandr Senkevici.
20:20
Prezentat de Călin Jucovschi
20:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:10
Fostul președinte Igor Dodon, cercetat penal pentru corupție și acceptarea finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor, nu mai vrea să participe la ședințele de judecată în care este vizat. Acesta a cerut instanței examinarea dosarului în absența sa, iar completul de judecată a acceptat solicitarea. Avocații vor face față acestui proces, a declarat Dodon.
20:10
Guvernul de la București va trimite la Chișinău experți pentru aderarea la Uniunea Europeană. „Vorbim de experți pentru misiune scurtă, care vor sprijini autoritățile din Republica Moldova”, a declarat astăzi ministrul român al Justiției, Alina Gorghiu, după o întâlnire la București cu omologul său din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru.
20:10
Un șofer de autobuz a fost depistat ieri beat la volan. Acesta efectua manevre periculoase în trafic în timp ce transporta pasageri. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
17:50
Momente dramatice pe o autostradă din Statele Unite. Un bărbat a rămas blocat în mașina sa cuprinsă de flăcări, după ce vehiculul a lovit cu putere parapetul de la marginea șoselei, iar apoi a luat foc. Mai mulți șoferi și-au oprit mașinile în mijlocul autostrăzii și au sărit în ajutorul bărbatului.
17:50
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
De astăzi, turiștii care merg la Veneția pentru o zi vor plăti cinci euro, doar ca să intre în oraș. Este vorba despre un proiect pilot, care se va desfășura în acest an între 25 aprilie și 14 iulie, scrie France 24. Autoritățile speră să găsească „un echilibru între turism și locuitorii orașului”.
17:40
Cetățenii folosesc tot mai mult cardurile bancare. În prezent, 40 la sută din tranzacții se fac cu ajutorul cardurilor fizice sau digitale. Pentru a încuraja și mai mult plățile electronice, astăzi a fost lansată campania națională de informare „Fără cash”, care se va desfășura până în septembrie curent. Inițiativa urmărește să promoveze plățile fără numerar în cele mai îndepărtate localități din Republica Moldova, pentru a crea un viitor financiar modern.
Acum 24 ore
15:40
Procurorii de la București au început audierile în dosarul mineriadei din iunie 1990. La Parchetul General au venit astăzi fostul premier Petre Roman şi fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu. Fostul preşedinte Ion Iliescu ar putea fi audiat mâine de procurori la domiciliu, deoarece nu se poate deplasa, având 94 de ani. Ion Iliescu are calitatea de „suspect pentru infracțiuni contra umanității”.
15:40
Prezentat de Vasile Luchianu
15:30
La Parlament vor fi organizate audieri publice în cazul tinerei Ana-Maria, găsită moartă sâmbătă la Telenești, la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie în orașul Orhei. Vor fi audiați reprezentanții instituțiilor responsabile privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave. Fata de 19 ani, care era însărcinată în luna a șasea, ar fi fost omorâtă cu o deosebită cruzime de către un fost polițist.
15:30
La Liceul „Academician Constantin Sibirschi” din Chișinău s-a dat alarma! Cei peste 800 de elevi și dascălii lor au fost implicați într-o acțiune de exersare a comportamentului în cazul unui incendiu, fiind simulate situații de reacționare și evacuare în siguranță.
15:30
Autoritățile de la Chișinău încearcă să dea o prioritate educației și să consolideze societatea în jurul acestui domeniu strategic. Pentru a scoate în evidență principalele provocări ale sistemului, Guvernul a inițiat proiectul Săptămâna educației, sprijinit de partenerii externi. Sunt implicați învățători, directori de școală și, în premieră, elevi, părinți, și oameni de afaceri.
15:30
Sărbătorile pascale sunt tot mai aproape. La piață, comercianții scot la vânzare marfă de tot felul și pentru toate gusturile. „Bani să fie”, spun oamenii care merg printre tarabe în speranța să găsească ceva mai ieftin. Echipa Jurnal TV a mers astăzi la Piața Centrală să afle care sunt prețurile la zarzavaturi, carne și ouă.
Ieri
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:40
Prezentat de Călin Jucovschi
20:30
Aproape 284 de milioane de lei. Atât s-a cheltuit pentru lucrările de amenajare și construcția infrastructurii adiacente la punctul de trecere a frontierei Leova - Bumbăta. În cadrul proiectului, lansat în septembrie 2022, a fost construit drumul de acces la punctul vamal, o parcare pentru aproximativ 100 de camioane, drumul de racordare cu șoseaua G99 și drumul de ocolire a orașului Leova.
20:30
Zeci de tineri din Chișinău au participat astăzi la un eveniment organizat de Inspectoratul Național de Securitate Publică. „O zi din viața unui polițist”, cum a fost numită manifestația, a fost apreciată de către studenții Academiei „Ștefan cel Mare”, dar și de cei, care se gândesc doar să îmbrace uniforma de ofițer la poliției.
20:20
Drepturile la libertatea de asociere și de exprimare au fost încălcate, cazurile de tortură au rămas nesoluționate, iar pentru acțiunile ilicite din trecut a prevalat impunitatea. Sunt concluziile raportului privind situația drepturilor omului în Republica Moldova, publicat anual de Amnesty International. Studiul a luat în vizor și dreptul la viața personală, dreptul refugiaților și situația din regiunea transnistreană. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, nu a fost de găsit pentru a oferi o reacție.
20:20
Numărul mare de elevi în școlile din Chișinău a devenit o problemă. În unele instituții sunt clase cu 35 sau chiar 40 de elevi și această situație reduce din calitatea studiilor, a declarat astăzi ministrul Educației, Dan Perciun. „Se cer edificii noi și trebuie să intervină Primăria”, a subliniat Perciun.
18:20
Institutul Oncologic a primit în dotare un nou echipament de brahiterapie 3D. Potrivit experților, acesta va permite localizarea exactă a cancerului. „Oferă tratamente personalizate, țintite asupra tumorii”, precizează medicii care erau nevoiți până nu demult să lucreze cu echipament învechit.
18:20
Au jurat să-și exercite profesia cu demnitate în folosul umanității. Vorbim despre studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale comunicării a Universității de Stat. „Este imperios ca un jurnalist să scrie corect, să fie informat și bine documentat”, spun tinerii.
18:20
Prezentat de Vasile Luchianu
18:10
Republica Moldova a fost acoperită, noaptea trecută, de un strat de praf saharian. Fenomenul a fost vizibil mai mult în zonele în care a plouat. Pulberea roșiatică s-a putut observa cel mai bine pe mașini. Potrivit meteorologilor, norul de praf, care vine din nordul Africii, va afecta, zilele acestea, sudul, centrul și sud-estul Europei. Norul extrem de dens a colorat în galben mai ales cerul Greciei.
18:10
Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au descins, în această dimineață, la birourile de serviciu și la domiciliile a patru funcționari ai Agenției Rezerve Materiale. Aceștia sunt bănuiți de abuz în serviciu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproape patru milioane de lei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
16:20
Prezentat de Vasile Luchianu
16:10
Judecătorul Gheorghe Balan, care soluționează dosarul lui Vladimir Andronachi și Anatolie Blonschi, învinuiți de implicare în „furtul miliardului”, riscă să fie sancționat disciplinar. Membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun, a sesizat în acest sens Inspecția judiciară după apariția în presă a unui material, în care Balan spune că este intimidat de actuala putere. Potrivit lui Ion Guzun, Gheorghe Balan încearcă să-i imprime dosarului un caracter politic.
16:10
Structurile militare dislocate ilegal în stânga Nistrului au efectuat ieri noi antrenamente necoordonate. Potrivit Forțelor mixte de menținere a păcii din regiune, este vorba de o „imitare a respingerii atacurilor asupra posturilor din zona de securitate”. Autoritățile de la Chișinău consideră că aceste aplicații au o singură misiune - de a crea panică pe malul drept al Nistrului.
16:10
Senatul Statelor Unite a aprobat pachetul de sprijin extern de 95 de miliarde de dolari, care include și ajutorul financiar și militar pentru Ucraina de aproape 61 de miliarde de dolari. Proiectul, care a trecut sâmbătă de Camera Reprezentanților, a obținut votul final noaptea trecută în Congresul de la Washington după mai bine de jumătate de an de amânare. Preşedintele Joe Biden a declarat că Statele Unite vor începe să trimită arme şi muniții în Ucraina „chiar din această săptămână”.
16:10
Teatrul Fără Nume pregătește o premieră pentru iubitorii de artă. Este vorba despre spectacolul „Lorca. Casa. Alba”, în regia lui Mikola Mișin, un regizor din Ucraina. Piesa relatează povestea unor femei închise într-o casă și care se află sub controlul total al mamei lor. Astfel, actorii vor să transmită publicului ideea că violența naște violență, iar acest cerc vicios trebuie să fie întrerupt. Deși au rămas doar trei zile până la punerea în scenă a spectacolului, pregătirile sunt în toi.
16:00
Bașcanul Evghenia Guțul va ajunge pe banca acuzaților. Cauza penală în care este vizată Guțul, dar și o secretară din cadrul Oficiului central al fostului Partid Șor, a fost trimisă în judecată. Acestea sunt acuzate de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii politice de către un grup criminal organizat. Urmărirea penală a fost pornită în ianuarie 2022 după o sesizarea a Inspectoratului Național de Investigații și a Comisiei Electorale Centrale.
16:00
Procurorii și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la Ministerul de Externe, în baza unei acțiuni procesual-penale. Procuratura anunță că nimeni nu a fost reținut și că va oferi detalii când va permite investigația. „Ministerul colaborează cu ancheta”, a declarat ministrul de Externe, Mihai Popșoi.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:10
С Владом Маркочем
22:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
22:40
Prezentat de Călin Jucovschi
22:40
Prezentat de Daniela Ciocanu
22:20
Prezentat de Vasile Luchianu
22:00
Prezentat de Vasile Luchianu
20:20
Mai mulți artiști din trupa rusească Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, anunță consilierul președintelui Maia Sandu, Adrian Băluțel. Trupa Bi-2 este cunoscută pentru condamnarea invaziei Rusiei în Ucraina.
20:20
Odată cu trecerea pandemiei Covid-19, rata de vaccinare a populației contra a diferite maladii a scăzut de la 95 la 86 de procente, atrage atenția Ministerul Sănătății. Datele au fost prezentate în cadrul evenimentului de lansare a săptămânii europene a imunizării, care se va derula sub sloganul „Protecția generațiilor”. Organizatorii inițiativei își propun să crească gradul de conștientizare a importanței vaccinării în prevenirea bolilor și protejarea vieții.
20:20
Zeci de oameni au manifestat astăzi în centrul Chișinăului, cerând de la autorități să facă dreptate în cazul tinerii Ana-Maria, găsită moartă sâmbătă la Telenești, la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie în orașul Orhei. „Ne solidarizăm cu toate fetele și femeile victime ale violenței. Încercăm să arătam că ele nu sunt singure”, spun organizatorii acțiunii stradale.
19:30
Oamenii legii au ridicat peste 20 de milioane de lei în cadrul perchezițiilor în care sunt vizați susținătorii noului bloc politic Victoria/Pobeda al fugarului Ilan Șor. Aceștia au revenit aseară în Republica Moldova de la Moscova. Procurorii PCCOCS au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Astăzi ofițerii și procurorii au efectuat 27 percheziții în mai multe localități la domiciliile celor implicați în schema infracțională. Banii, introduși în țară de mai mulți curieri, erau destinați finanțării ilegale a unor formațiuni politice din surse tenebre, afirmă autoritățile.
19:30
Rusia a lansat un atac cu drone în cursul nopții trecute asupra orașului port Odesa. Nouă persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite, precizează oficialii militari, citați de Reuters. Într-un alt atac al rușilor a fost distrus turnul de televiziune din Harkov. „Este un act de intimidare pentru a face teroarea vizibilă în întreg orașul”, a reacționat președintele Volodimir Zelenski.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.