PAS are un nou deputat. CC a validat mandatul

Zugo.md, 24 aprilie 2024 08:10

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are un nou deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Magistrații Curții Constituționale (CC) au validat mandatul de parlamentar al lui Grigore Grădinaru, candidat supleant pe listele partidului, luni 23 aprilie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Onorată Curte, vreau să vă mulțumesc pentru validarea mandatului sau acceptul de a-mi valida mandatul. Promit … The post PAS are un nou deputat. CC a validat mandatul first appeared on ZUGO. Articolul PAS are un nou deputat. CC a validat mandatul apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Ieri
11:30
Numărul de alegători, înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3 296 783. Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), dintre aceștia, peste 2,7 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au … The post Câte persoane sunt înscrise în Registrul de Stat al Alegătorilor, conform datelor CEC first appeared on ZUGO. Articolul Câte persoane sunt înscrise în Registrul de Stat al Alegătorilor, conform datelor CEC apare prima dată în ZUGO.
11:10
R. Moldova se află pe locul 31 din 180 în clasamentul libertății presei, conform datelor din clasamentul anual al libertății presei publicat de organizația internațională Reporters without borders (RSF). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Media din Moldova sunt împărțite în tabere pro-ruse și pro-vestice, iar oligarhii și liderii politici influențează puternic pozițiile lor editoriale. Peisajul media … The post Clasamentul libertății presei: Pe ce loc se află R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Clasamentul libertății presei: Pe ce loc se află R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
10:50
În scopul protecției sănătății populației și mediului înconjurător, Agenția de Mediu avertizează cetăţenii să renunţe arderea anvelopelor în noaptea de Înviere, care duce la poluarea aerului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Instituția precizează că în procesul arderii anvelopelor în atmosferă sunt emanate zeci de substanțe chimice periculoase, cancerigene. Printre acestea se numără monoxidul de carbon, … The post Amenzi usturătoare pentru arderea anvelopelor. Unde pot fi colectate autorizat first appeared on ZUGO. Articolul Amenzi usturătoare pentru arderea anvelopelor. Unde pot fi colectate autorizat apare prima dată în ZUGO.
10:10
Armata Națională va participa, în perioada 9-16 mai curent, la exercițiul ,,Swift Response-2024” condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa. Exercițiul se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonel Ion Coțofană, scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii … The post Militarii moldoveni vor participa alături de cei americani la exercițiul „Swift Response-2024” first appeared on ZUGO. Articolul Militarii moldoveni vor participa alături de cei americani la exercițiul „Swift Response-2024” apare prima dată în ZUGO.
10:10
Compania Teleradio Moldova (TRM) anunță că a desemnat câștigătorul concursului de proiecte arhitecturale pentru noul său sediu. Este vorba despre compania ARHI-STRAT DECO SRL. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit întreprinderii, proiectul învingător reprezintă o abordarea inovatoare. Reprezentanții TRM mai afirmă că acesta răspunde necesităților pe care le are furnizorul național de radio și televiziune. … The post foto | Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova first appeared on ZUGO. Articolul foto | Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova apare prima dată în ZUGO.
09:40
Petrocub Hîncești și Zimbru Chișinău vor juca în finala Cupei Moldovei, ediţia 2023-2024. Meciul anului este programat pentru 25 mai, de la ora 20.00, pe stadionul Zimbru din capitală. Cele 2 echipe se vor duela în premieră în finala Cupei Moldovei, anunță Federația Moldovenească de Fotbal (FMF). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pentru formația Zimbru … The post Zimbru și Petrocub vor juca în finala Cupei Moldovei, ediţia 2023-2024 first appeared on ZUGO. Articolul Zimbru și Petrocub vor juca în finala Cupei Moldovei, ediţia 2023-2024 apare prima dată în ZUGO.
09:20
Ministerul Finanțelor avertizează despre scrisori false transmise din numele instituției cu scop de înșelăciune, care se manifestă prin pretinsa solicitare de a achita impozitul pe venit, urmare a blocării unor transferuri financiare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ministerul Finanțelor informează publicul că nu a contactat și nu va contacta prin responsabilii săi persoane private în … The post Atenție! Scrisori false transmise din numele Ministerului Finanțelor first appeared on ZUGO. Articolul Atenție! Scrisori false transmise din numele Ministerului Finanțelor apare prima dată în ZUGO.
09:00
17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău ar urma să demisioneze într-o singură zi. Cererile acestora sunt pe agenda ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 7 mai. Potrivit președintelui interimar al CSM, demisiile vin în contextul în care judecătorii de la Curtea de Apel urmează să treacă de evaluarea comisiei Vetting.  Urmărește-ne pe … The post 17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău demisionează. Reacția CSM first appeared on ZUGO. Articolul 17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău demisionează. Reacția CSM apare prima dată în ZUGO.
08:30
Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată. În luna martie 2024, Executivul a aprobat o hotărâre în acest sens. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Potrivit modificărilor aprobate pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu, un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, iar accesul la documentele disponibile … The post Procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată. Anunțul ASP first appeared on ZUGO. Articolul Procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată. Anunțul ASP apare prima dată în ZUGO.
08:10
Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a denunțat proprietarii a două BMW-uri, care au parcat neregulamentar chiar lângă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Poliției, incidentul a avut loc pe 29 aprilie curent, în jurul orei 15:00. În timpul deplasării spre o ședință de lucru, Viorel Cernăuțeanu a observat la … The post video | Un fost deputat acuză șeful IGP de abuz împotriva fiului său. Versiunea lui Cernăuțeanu first appeared on ZUGO. Articolul video | Un fost deputat acuză șeful IGP de abuz împotriva fiului său. Versiunea lui Cernăuțeanu apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:50
În procesul complex al amenajării interioare, alegerea unei uși potrivite poate fi un element care ne poate da mari bătăi de cap. De la maximizarea spațiului disponibil la armonizarea cu designul interior, selectarea unei uși adecvate poate transforma complet aspectul și funcționalitatea unei încăperi. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Primul pas esențial în alegerea unei … The post Cum alegem o ușă potrivită pentru a câștiga spațiu și a se încadra perfect în interiorul nostru first appeared on ZUGO. Articolul Cum alegem o ușă potrivită pentru a câștiga spațiu și a se încadra perfect în interiorul nostru apare prima dată în ZUGO.
11:50
Vara este anotimpul care ne aduce bucuria luminii solare abundente, însă această lumină poate aduce și disconfort în locuință dacă nu este gestionată corespunzător. Lumina directă a soarelui poate duce la încălzirea excesivă a încăperilor și ne poate afecta negativ confortul. Cu toate acestea, există mai multe modalități prin care îți poți proteja locuința de … The post Cum ne protejăm locuința de lumina directă a soarelui? Sfaturi și soluții eficiente first appeared on ZUGO. Articolul Cum ne protejăm locuința de lumina directă a soarelui? Sfaturi și soluții eficiente apare prima dată în ZUGO.
11:50
Compania aeriană low-cost germană Eurowings a început să opereze zboruri spre şi dinspre Aeroportul Internațional Chișinău. Primul zbor a fost efectuat miercuri, 1 mai, pe cursa directă regulată Köln – Chișinău – Köln, care va avea o frecvență bisăptămânală, în fiecare zi de miercuri și sâmbătă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Prin această lansare mult-așteptată, … The post Compania low-cost Eurowings a revenit pe Aeroportul Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Compania low-cost Eurowings a revenit pe Aeroportul Chișinău apare prima dată în ZUGO.
11:50
Articol de Maia Sandu, președinta Moldovei, a publicat un articol de opinie în ziarul american The Wall Street Journal, preluat de g4media.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Vladimir Putin e hotărât să ne zdrobească tânăra democrație, iar dacă Ucraina va cădea va continua cu noi. M-am născut și am crescut sub apăsarea imperiului totalitarist sovietic. Acel regim … The post Maia Sandu, editorial în Wall Street Journal: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei first appeared on ZUGO. Articolul Maia Sandu, editorial în Wall Street Journal: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei apare prima dată în ZUGO.
11:50
Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) ar putea fuziona. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Inițiativa a fost lansată de rectorii celor două instituții de învățământ și a fost propusă autorităților responsabile în … The post UTM și USM ar putea fuziona. Detalii de la Ministerul Educației first appeared on ZUGO. Articolul UTM și USM ar putea fuziona. Detalii de la Ministerul Educației apare prima dată în ZUGO.
11:50
Andrei Covalschi, unul dintre beneficiarii serviciului de angajare asistată, dezvoltat de Asociația „Motivație”, a găsit un loc de muncă la Orange Moldova datorită sprijinului oferit. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Prin intermediul Asociației, Andrei a primit asistență în redactarea și trimiterea CV-ului, precum și în pregătirea pentru interviul de angajare. „Cu ajutorul asociației „Motivație” am … The post video | Angajarea asistată a persoanelor cu dizabilități: Experiența pozitivă a lui Andrei Covalschi și a Asociației „Motivație” first appeared on ZUGO. Articolul video | Angajarea asistată a persoanelor cu dizabilități: Experiența pozitivă a lui Andrei Covalschi și a Asociației „Motivație” apare prima dată în ZUGO.
11:50
Gazul se ieftinește! Consumatorii casnici vor achita pentru 1m3 de gaze naturale 12,15 lei, cu 1,24 lei (fără TVA) mai puțin decât prețul actual. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în cadrul ședinței de joi, 2 mai. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Consumatorii casnici vor achita pentru 1m3 de gaze … The post Gazul se ieftinește. Noile tarife aprobate de ANRE first appeared on ZUGO. Articolul Gazul se ieftinește. Noile tarife aprobate de ANRE apare prima dată în ZUGO.
11:50
Apar detalii noi despre accidentul care a avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești. Atunci, un microbuz de linie care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău a fost lovit din spate de un camion, iar 17 persoane, inclusiv doi copii, au fost transportate la spital. Urmărește-ne pe … The post video | Noi detalii și imagini despre accidentul de la Măgdăcești: Pasagerii din microbuz acuză șoferul first appeared on ZUGO. Articolul video | Noi detalii și imagini despre accidentul de la Măgdăcești: Pasagerii din microbuz acuză șoferul apare prima dată în ZUGO.
1 mai 2024
09:20
„Așa cum Europa de Vest a primit un colac de salvare economic după cel de-al Doilea Război Mondial prin Planul Marshall american, R. Moldova și Ucraina au nevoie de un echivalent al acestui plan pentru secolul 21 din partea UE.”, a declarat președinta Maia Sandu la Bruxelles, într-un discurs susținut la conferința despre Bugetul Anual … The post Maia Sandu, discurs la Bruxelles: „R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall” first appeared on ZUGO. Articolul Maia Sandu, discurs la Bruxelles: „R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall” apare prima dată în ZUGO.
08:40
Pe data de 9 mai în R. Moldova sunt comemorați eroii căzuți în al Doilea Război Mondial și, desigur, este sărbătorită Ziua Victoriei asupra nazismului și fascismului, iar 9 mai nu trebuie să fie un element de divizare, ci de unitate. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, care menționează că „unii politicieni … The post Guvernul vine cu clarificări: Ce sărbătorim pe 9 mai. Programul evenimentelor first appeared on ZUGO. Articolul Guvernul vine cu clarificări: Ce sărbătorim pe 9 mai. Programul evenimentelor apare prima dată în ZUGO.
08:30
Cu referire la cazul de marți seară, 30 aprilie, când un bărbat a fost rănit prin împușcare în centrul capitalei, Inspectoratul General al Poliției precizează că cei doi bărbați (victima și agresorul) au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul persoanei care a folosit arma. La un moment dat între cei doi s-a iscat un conflict … The post Detalii despre împușcăturile din centrul Chișinăului. Cine este făptașul first appeared on ZUGO. Articolul Detalii despre împușcăturile din centrul Chișinăului. Cine este făptașul apare prima dată în ZUGO.
30 aprilie 2024
20:10
În această seară, în centrul capitalei, la intersecția străzilor Ismail și 31 august, un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Polițiștii BPRO în comun cu cei ai INSP au intervenit operativ și au identificat, localizat și reținut persoana care a tras din armă. Este vorba despre … The post ultimă oră | Focuri de armă în centrul Chișinăului. Un tânăr a ajuns la spital first appeared on ZUGO. Articolul ultimă oră | Focuri de armă în centrul Chișinăului. Un tânăr a ajuns la spital apare prima dată în ZUGO.
10:30
Persoanele cu dizabilități psihosociale și cele cu probleme de sănătate mintală din câteva raioane ale R. Moldova sunt asistate pentru a se angaja în câmpul muncii. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Noi acum implementăm un proiect de suport și susținere în angajare a persoanelor cu dizabilități psiho-sociale în mai multe raioane, în raionul Strășeni, în … The post video | Centrul comunitar din Strășeni ajută persoanele cu dizabilități psihosociale și probleme de sănătate mintală să se angajeze first appeared on ZUGO. Articolul video | Centrul comunitar din Strășeni ajută persoanele cu dizabilități psihosociale și probleme de sănătate mintală să se angajeze apare prima dată în ZUGO.
10:20
Ofițerii INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a patru bănuiți de contrabandă, furturi și spălare de bani, cu prejudicii evaluate preliminar la peste 5.000.000 lei în Uniunea Europeană, în 2017-2023. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Aceștia ar fi operat în state precum Franța, Germania, Italia, Belgia, Danemarca, Suedia, Elveția și Austria. Cei patru … The post video | Patru moldoveni au furat bunuri în sumă de 5.000.000 lei din UE. 20 de percheziții desfășurate în Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul video | Patru moldoveni au furat bunuri în sumă de 5.000.000 lei din UE. 20 de percheziții desfășurate în Chișinău apare prima dată în ZUGO.
09:00
Locuitorii din raioanele Edineț, Căușeni și Nisporeni vor avea parte în această săptămână de consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe … The post Locuitorii din mai multe raioane vor beneficia de consultații medicale gratuite first appeared on ZUGO. Articolul Locuitorii din mai multe raioane vor beneficia de consultații medicale gratuite apare prima dată în ZUGO.
08:50
Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, la finele zilei de 28 aprilie 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 699 mii de locuințe (inclusiv cele neocupate) și circa 1 013 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită). Urmărește-ne pe … The post Câte persoane au fost recenzate de la începutul recensământului first appeared on ZUGO. Articolul Câte persoane au fost recenzate de la începutul recensământului apare prima dată în ZUGO.
08:40
Președinta Maia Sandu a făcut un apel către cetățeni să fie vigilenți și să intervină în situațiile în care femeile sunt supuse violenței, încurajându-i să informeze autoritățile sau să sprijine victimele să caute ajutor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Este o problemă foarte gravă și am vorbit despre acest lucru de nenumărate ori. Chiar dacă … The post Maia Sandu, după cazul Anei Maria: „Încurajăm femeile care trec prin situații de violență să se adreseze după ajutor” first appeared on ZUGO. Articolul Maia Sandu, după cazul Anei Maria: „Încurajăm femeile care trec prin situații de violență să se adreseze după ajutor” apare prima dată în ZUGO.
08:00
Fostului polițist Gheorghe Cotorobai – principalul suspect în cazul Anei-Maria Guja, o tânără de 19 ani din Orhei însărcinată în șase luni și găsită moartă într-o localitate din Telenești după ce a urcat în mașina bărbatului – i-a fost înaintată învinuirea și pentru omorul unei femei gravide. Inculpatul refuză în continuare să facă declarați. Urmărește-ne … The post Suspectul în uciderea Anei Maria, pus oficial sub învinuire: Este acuzat de omor cu circumstanțe agravante first appeared on ZUGO. Articolul Suspectul în uciderea Anei Maria, pus oficial sub învinuire: Este acuzat de omor cu circumstanțe agravante apare prima dată în ZUGO.
29 aprilie 2024
11:30
Din 1 mai, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi admis doar persoanelor care au bilete de îmbarcare, anunță șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit declarațiilor șefului Poliției de Frontieră, accesul în interiorul aerogării va fi permis exclusiv pasagerilor care dețin bilete de zbor și urmează să călătorească. Decizia … The post Regulile de acces în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, schimbate începând cu 1 mai first appeared on ZUGO. Articolul Regulile de acces în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, schimbate începând cu 1 mai apare prima dată în ZUGO.
10:50
Membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat 37 de produse medicamentoase,  dintre care 23 – primar (medicamente noi) și 14 – repetat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Printre medicamentele autorizate primar, se numără: Zolmigren 2,5 mg/ml spray nazal, soluţie (DCI: Zolmitriptanum) – este utilizat la adulți și copii cu vârsta peste … The post AMDM a autorizat 23 de medicamente noi, în premieră, pentru farmaciile din R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul AMDM a autorizat 23 de medicamente noi, în premieră, pentru farmaciile din R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
10:20
Taxiurile zburătoare autonome ar putea deveni în curând o realitate, după ce producătorul de vehicule EHang a obţinut primul certificat de producţie din lume pentru a le fabrica în China, informează livescience.com, potrivit Agerpres.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. EH216-S, un vehicul electric produs de EHang „pentru transport de pasageri fără pilot”, cu decolare şi … The post China începe producția în masă a taxiurilor zburătoare. Primele zboruri comerciale sunt deja programate first appeared on ZUGO. Articolul China începe producția în masă a taxiurilor zburătoare. Primele zboruri comerciale sunt deja programate apare prima dată în ZUGO.
09:50
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu comunitatea moldovenilor stabiliți în Belgia și Luxemburg. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „M-am bucurat să descopăr o comunitate mare și frumoasă care s-a adunat să sărbătorească împreună Duminica Floriilor”, a transmis șefa statului pe Facebook. „Cetățenii noștri, indiferent dacă locuiesc în țară sau în afara ei, sunt uniți în … The post foto | Maia Sandu s-a întâlnit cu diaspora R.Moldova din Belgia și Luxemburg: „Cetățenii noștri sunt uniți în dorința de a progresa pe drumul integrării europene” first appeared on ZUGO. Articolul foto | Maia Sandu s-a întâlnit cu diaspora R.Moldova din Belgia și Luxemburg: „Cetățenii noștri sunt uniți în dorința de a progresa pe drumul integrării europene” apare prima dată în ZUGO.
09:30
Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce anul acesta, în capitala Republicii Moldova, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, Festivalul Tradițiilor Românești va avea loc … The post video | La Chișinău va avea loc a II-a ediție a Festivalului Tradițiilor Românești. Programul evenimentului first appeared on ZUGO. Articolul video | La Chișinău va avea loc a II-a ediție a Festivalului Tradițiilor Românești. Programul evenimentului apare prima dată în ZUGO.
09:00
Indicele risipei alimentare în Republica Moldova în 2024 este de 93,4 din 100. Un moldovean va risipi în acest an estimativ 71 kg de produse alimentare. Risipa alimentară pe țară este în 2024 de circa 180 de mii de tone sau circa 3 mii de vagoane de tren marfare, aliniate pe o lungime de 40 … The post Expert: „Moldovenii aruncă la gunoi produse alimentare care ar putea ajuta pe cineva să nu moară de foame”. Indicele risipei alimentare first appeared on ZUGO. Articolul Expert: „Moldovenii aruncă la gunoi produse alimentare care ar putea ajuta pe cineva să nu moară de foame”. Indicele risipei alimentare apare prima dată în ZUGO.
08:50
Pe data de 9 mai, cetățenii vor putea avea discuții direct cu membrii cabinetului de miniștri în pavilionul Guvernului, care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale. Executivul, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE și cetățenii țării noastre, vor marca astfel Ziua Europei. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Ziua Europei, marcată pe data de 9 mai în PMAN. Discuții cu miniștri, expoziții și excursii în Casa Guvernului first appeared on ZUGO. Articolul Ziua Europei, marcată pe data de 9 mai în PMAN. Discuții cu miniștri, expoziții și excursii în Casa Guvernului apare prima dată în ZUGO.
08:30
Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box. Moldoveanca și-a adjudecat titlul continental în capitala Serbiei, la Belgrad. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Daria a învins-o în finala categoriei grele pe Kristina Tkaciova din Federația Rusă. Cozorez a devenit astfel prima sportivă din Republica Moldova care s-a învrednicit de medalia de aur la Campionatele Europene … The post Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box first appeared on ZUGO. Articolul Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box apare prima dată în ZUGO.
07:50
Pasionaţii deplasării pe două roţi s-au adunat duminică, 28 aprilie, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a participa la cursa „Velohora”, ediția 2024. Evenimentul a revenit, după o pauză de opt ani, și a adunat mii de participanți, transmite TVR Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Startul cursei s-a dat în Piața Marii Adunări Naționale, … The post foto | Cum s-a desfăsurat cursa „Velohora”, ediția 2024, și câți participanți a adunat first appeared on ZUGO. Articolul foto | Cum s-a desfăsurat cursa „Velohora”, ediția 2024, și câți participanți a adunat apare prima dată în ZUGO.
27 aprilie 2024
16:00
Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Prestația ei de la Românii au Talent a făcut juriul să-i ofere patru de „Da” și să meargă în etapa următoare a concursului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Este o fată foarte curajoasă pentru că a ales … The post video | Românii au Talent: O elevă din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa first appeared on ZUGO. Articolul video | Românii au Talent: O elevă din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa apare prima dată în ZUGO.
15:50
Republica Moldova marchează astăzi, 27 aprilie, Ziua Drapelului de Stat. Ceremonia festivă oficială a început de dimineață și a inclus prestații ale Orchestrei Prezidențiale, ale Gărzii de Onoare, ale Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, ale studenților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” și ale corurilor de copii din toată republica. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post foto | Republica Moldova a marcat Ziua Drapelului de Stat: „Alături de Tricolor mergem cu fermitate în marea familie europeană” first appeared on ZUGO. Articolul foto | Republica Moldova a marcat Ziua Drapelului de Stat: „Alături de Tricolor mergem cu fermitate în marea familie europeană” apare prima dată în ZUGO.
26 aprilie 2024
23:10
Un autocar cu 50 de pasageri la bord s-a răsturnat după ce ar fi fost tamponat în plin de un Nissan Qashqai, scrie Studio-L Căușeni. Șoferul mașinii a decedat la fața locului. Accidentul a avut loc în seara zilei de vineri, 26 aprilie, între localitățile Grigorievca și Baccealia din raionul Căușeni. Urmărește-ne pe Telegram și … The post video, foto | Un mort și zeci de răniți, după ce un șofer a intrat pe contrasens într-un autocar first appeared on ZUGO. Articolul video, foto | Un mort și zeci de răniți, după ce un șofer a intrat pe contrasens într-un autocar apare prima dată în ZUGO.
20:30
Consiliul European (CE) a prelungit astăzi, 26 aprilie, măsurile restrictive împotriva persoanelor implicate în acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova, printre care oligarhii Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, deputata fostului partid „Șor”, Marina Tauber, liderul partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, și omul rus de afaceri Igor Chaika. Interdicția se aplică pentru 11 persoane și o entitate, fiind … The post UE a prelungit sancțiunile pe numele a 11 persoane, pentru acțiuni de destabilizare a R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul UE a prelungit sancțiunile pe numele a 11 persoane, pentru acțiuni de destabilizare a R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
20:20
Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament în lectură finală. Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și … The post Vot final! Republica Moldova implementează votul prin corespondență: Cum vor fi selectate țările first appeared on ZUGO. Articolul Vot final! Republica Moldova implementează votul prin corespondență: Cum vor fi selectate țările apare prima dată în ZUGO.
20:10
În contextul zilelor de sărbătoare nelucrătoare din luna mai, Primăria Municipiului Chișinău anunță că instituțiile educaționale din capitală, școli primare-grădinițe și gimnazii-grădinițe, vor activa după un program special. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, pe 30 aprilie și 8 mai instituțiile vor activa conform programului de activitate 7:00 – 17:00 (în ajunul zilelor de sărbătoare). … The post Precizările Primăriei: Program special pentru unele instituții educaționale din Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Precizările Primăriei: Program special pentru unele instituții educaționale din Chișinău apare prima dată în ZUGO.
11:40
Centrul comercial „UNIC” trece printr-un proces de modernizare, iar până acum au fost făcute o serie de lucrări, inclusiv modernizarea fațadei edificiului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Au fost demolate toate construcțiile ușor demontabile – piața de flori, terasa de vară etc. Administrația Centrului Comercial „UNIC” menționează că intenționează să implementeze un proiect de revitalizare … The post foto | Cum ar putea arăta după modernizare scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC” first appeared on ZUGO. Articolul foto | Cum ar putea arăta după modernizare scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC” apare prima dată în ZUGO.
11:10
Ministrul Afacerilor Externe și vicepremierul Mihai Popșoi a anunțat posibilitatea deschiderii unei misiuni diplomatice a Republicii Moldova în Egipt. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Popșoi a subliniat că una dintre prioritățile sale este extinderea rețelei diplomatice a țării, pentru a sprijini diplomația … The post Republica Moldova ar putea deschide o misiune diplomatică în Egipt first appeared on ZUGO. Articolul Republica Moldova ar putea deschide o misiune diplomatică în Egipt apare prima dată în ZUGO.
10:30
Poliția anunță reținerea unei femei din Cahul, pentru comandarea asasinării fostului soț, contra sumei de 20.000 de Euro. În luna aprilie a anului curent, aceasta a început căutările asasinului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit cerințelor femeii, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop aceasta a transmis presupusului asasin un recipient cu … The post video | „Nu îți imaginezi cât aștept asta”: O femeie din Cahul a comandat asasinarea fostului soț. Urma să fie otrăvit first appeared on ZUGO. Articolul video | „Nu îți imaginezi cât aștept asta”: O femeie din Cahul a comandat asasinarea fostului soț. Urma să fie otrăvit apare prima dată în ZUGO.
09:50
Un copil de 8 ani din Chișinău s-ar fi sinucis prin împușcare. Tragedia a avut loc joi seară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana fiind sesizați de părinți. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur … The post Tragedie în capitală: Un băiat de 8 ani s-a împușcat mortal cu arma tatălui first appeared on ZUGO. Articolul Tragedie în capitală: Un băiat de 8 ani s-a împușcat mortal cu arma tatălui apare prima dată în ZUGO.
09:40
Îți place să gătești sau vrei să descoperi tainele bucătăriei alături de un adevărat maestru culinar? ARTICO te invită la evenimentul „Descoperă profesia de bucătar” cu Petru Chicu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Când: 30 aprilie, ora 16:00 Unde: CRCT ARTICO În cadrul acestui eveniment interactiv, vei avea ocazia să: – Explorezi secretele gastronomiei și … The post „Descoperă profesia de bucătar” cu Petru Chicu. Află cum te poți înregistra first appeared on ZUGO. Articolul „Descoperă profesia de bucătar” cu Petru Chicu. Află cum te poți înregistra apare prima dată în ZUGO.
09:00
„În spatele formării blocului „Victoria” stau nu doar serviciile secrete ruse, ci instituții ale Rusiei specializate pe acțiuni diversioniste. Și colonelul Cantarean, alias mitropolitul Moldovei, a fost în martie la Moscova în acest context. Pe 12 martie Patriarhul Kirill a avertizat România că face atacuri canonice. Luate împreună, se conturează un plan extins a ceea … The post Ex-deputat: În spatele formării blocului „Victoria” stau nu doar serviciile secrete ruse, ci și instituții ale Rusiei specializate în acțiuni diversioniste first appeared on ZUGO. Articolul Ex-deputat: În spatele formării blocului „Victoria” stau nu doar serviciile secrete ruse, ci și instituții ale Rusiei specializate în acțiuni diversioniste apare prima dată în ZUGO.
09:00
Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi, într-un discurs despre Europa susținut la Sorbona, că Ucraina și Republica Moldova „fac parte din familia europeană” și au vocația de a adera la UE, „atunci când va veni momentul”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „După agresiunea rusă, Europa se gândește acum la ea însăși ca la un … The post Emmanuel Macron, discurs la Sorbona: „Ucraina și Republica Moldova fac parte din familia noastră europeană” first appeared on ZUGO. Articolul Emmanuel Macron, discurs la Sorbona: „Ucraina și Republica Moldova fac parte din familia noastră europeană” apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.