Zugo.md

Acum 8 ore
11:30
Ana-Maria, tânără însărcinată găsită moartă, a decedat la scurt timp după ce iubitul ei a făcut o plângere la poliție, conform declarațiilor lui Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), în cadrul emisiunii „Moldova gândește” de la TV8. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Investigația ulterioară a relevat că crima a fost comisă rapid după răpire, … The post Cazul morții Anei Maria: „Crima a fost comisă imediat după răpire” first appeared on ZUGO. Articolul Cazul morții Anei Maria: „Crima a fost comisă imediat după răpire” apare prima dată în ZUGO.
11:10
SUA au livrat Ucrainei la începutul acestei luni rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS, pe care administrația Biden a refuzat anterior să le trimită, dar președintele american ar fi aprobat, conform unor surse, introducerea acestora în pachetul de ajutor de 300 de milioane de dolari aprobat pe 12 martie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post SUA ar fi trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina first appeared on ZUGO. Articolul SUA ar fi trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina apare prima dată în ZUGO.
11:00
La Campionatul European de box masculin și feminin de la Belgrad, trei boxeri din Republica Moldova au reușit să ajungă în semifinale. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. După ce au obținut o altă victorie în luptele din sferturile de finală, în semifinale vor evolua: Alexandru Paraschiv cu Malik Hasanov din Azerbaidjan la categoria 63,5 kg; … The post Trei boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele Campionatului European first appeared on ZUGO. Articolul Trei boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele Campionatului European apare prima dată în ZUGO.
10:30
O inovaţie majoră îi aşteaptă pe turişti joi, când vor ajunge în gara din Veneţia: controlorii de bilete vor fi însărcinaţi să verifice dacă aceştia deţin un bilet de intrare obligatoriu în zilele aglomerate în oraş. Prin această premieră mondială, oraşul speră să limiteze turismul excesiv, obligându-i pe turiştii de o zi să plătească cinci … The post „O premieră mondială”. Turiștii care stau doar o zi în Veneția sunt obligați să plătească o taxă first appeared on ZUGO. Articolul „O premieră mondială”. Turiștii care stau doar o zi în Veneția sunt obligați să plătească o taxă apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
10:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 28 aprilie 2024, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din capitală, în legătură cu desfășurarea cursei de ciclism „Velohora”, ediția 2024. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, duminică, 28 aprilie 2024, în intervalul orelor 06:00 – 18:00, troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața Marii Adunări Naționale, vor fi redirecționate pe străzile adiacente, … The post „Velohora” 2024: Mai multe străzi din capitală vor fi închise temporar first appeared on ZUGO. Articolul „Velohora” 2024: Mai multe străzi din capitală vor fi închise temporar apare prima dată în ZUGO.
09:50
Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) anunță că au fost identificate 5 locații posibile unde ar putea fi construit stadionul național, iar capacitatea acestuia ar fi de maxim 25.000 de locuri. La Casa Fotbalului din Chișinău a avut loc o întâlnire între conducerea FMF și reprezentanții companiei din România, selectată pentru a efectua studiul de prefezabilitate pentru … The post FMF a identificat locațiile unde ar putea fi construit stadionul național cu 25.000 de locuri first appeared on ZUGO. Articolul FMF a identificat locațiile unde ar putea fi construit stadionul național cu 25.000 de locuri apare prima dată în ZUGO.
09:30
Șansele de vindecare a pacientelor care suferă de maladii oncoginecologice vor crește datorită noului aparat performant de brahiterapie 3D, instalat la Institutul Oncologic. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Echipamentul este dotat cu cele mai moderne tehnologii, care permit specialiștilor plasarea cu înaltă precizie a unei doze mari de radiații direct în apropierea tumorii și distrugerea … The post Institutul Oncologic a fost dotat cu un aparat performant unic în Republica Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Institutul Oncologic a fost dotat cu un aparat performant unic în Republica Moldova apare prima dată în ZUGO.
09:10
11 companii private din Republica Moldova s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Declarația a fost făcută de ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia business-ul a acceptat să investească în instituțiile de învățământ din Republica Moldova 17 milioane de lei, bani ce vor fi utilizați pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare. Ministrul … The post Ministrul Educației: 11 companii s-au angajat să învestească 17 milioane de lei în crearea rețelei școlilor model first appeared on ZUGO. Articolul Ministrul Educației: 11 companii s-au angajat să învestească 17 milioane de lei în crearea rețelei școlilor model apare prima dată în ZUGO.
09:00
Peste 100 de profiluri false care aparțin grupării criminale șor au fost identificate în ultima săptămână de echipa de comunicare de la Guvern, dar și din alte Ministere, comunică potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie prudenți la comentariile care vin din partea acestor profiluri. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Peste 100 de profiluri false, care ar aparține grupării criminale „Șor”, identificate de Guvern first appeared on ZUGO. Articolul Peste 100 de profiluri false, care ar aparține grupării criminale „Șor”, identificate de Guvern apare prima dată în ZUGO.
08:40
Două afișe cu mesaj anti-rusesc au fost ridicate de suporterii clubului de fotbal Zimbru în timpul semifinalei Cupei Moldovei împotriva echipei Sheriff Tiraspol. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe afișe era scris mesajul: „Forțele pro-ruse sunt un cancer pe pământ natal ce trebuie extirpat în numele interesului național”. Mesajul suporterilor vin în contextul în care … The post Mesaj anti-rusesc afișat pe bannere de suporterii echipei Zimbru Chișinău la meciul cu Sheriff Tiraspol first appeared on ZUGO. Articolul Mesaj anti-rusesc afișat pe bannere de suporterii echipei Zimbru Chișinău la meciul cu Sheriff Tiraspol apare prima dată în ZUGO.
08:20
În cadrul urmăririi penale în cazul Anei-Maria, tânăra de 19 ani de la Orhei, găsită moartă lângă Chițcanii Vechi, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, oamenii legii examinează și posibile conexiuni cu alte cazuri de crimă, rămase încă neelucidate. Invitat în platoul emisiunii „Moldova Gândește LIVE”, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel … The post Cazul Anei Maria: Oamenii legii examinează posibile conexiuni cu alte crime neelucidate first appeared on ZUGO. Articolul Cazul Anei Maria: Oamenii legii examinează posibile conexiuni cu alte crime neelucidate apare prima dată în ZUGO.
Ieri
11:40
Alexandr Vakre, șeful postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău, și-a depus cererea de demisie din funcție. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Informația a fost confirmată de secția relații publice al Serviciului Vamal care a precizat că „La moment cererea se examinează, conform prevederilor legale în vigoare”. Motivele nu au fost, deocamdată, anunțate. Peste 20 … The post Șeful postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și-a depus demisia first appeared on ZUGO. Articolul Șeful postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și-a depus demisia apare prima dată în ZUGO.
11:10
Guvernul a aprobat noi numiri în funcții, în ședința de miercuri, 24 aprilie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Victor Durbală a fost numit în funcția de director al Agenției „Moldsilva”, începând cu 25 aprilie. Marina Bzovîi a fost numită în funcția de administrator al „Moldova IT Park”. Veaceslav Reabcinschi a fost numit director general al … The post Noi numiri la Guvern. Ce instituții vor conduce funcționarii aleși first appeared on ZUGO. Articolul Noi numiri la Guvern. Ce instituții vor conduce funcționarii aleși apare prima dată în ZUGO.
11:00
Preotul ortodox rus care a oficial o slujbă de pomenire a fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, în luna martie, a fost suspendat din funcţiile clericale timp de trei ani, a anunţat Dieceza de la Moscova a Bisericii Ortodoxe Ruse, scrie Stirileprotv.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Într-un comunicat publicat, marţi, pe site-ul său, … The post Putin nu uită? Preotul care a oficiat parastasul lui Navalnîi a fost suspendat din funcție first appeared on ZUGO. Articolul Putin nu uită? Preotul care a oficiat parastasul lui Navalnîi a fost suspendat din funcție apare prima dată în ZUGO.
10:30
O moldoveancă în vârstă de 39 de ani, rezidentă în Italia, a fost mințită de iubitul ei marocan, care i-a cerut în total 40.000 de euro. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat pentru extorcare, informează Milano Today, citat de Rotalianul. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Incidentul a fost soluționat rapid de poliție în … The post O moldoveancă din Italia, înșelată de iubitul marocan cu 40.000 de euro first appeared on ZUGO. Articolul O moldoveancă din Italia, înșelată de iubitul marocan cu 40.000 de euro apare prima dată în ZUGO.
09:50
O tânără de 19 ani a decedat în urma unui accident care a avut loc marți seară, 23 aprilie, între localitățile Pereni și Pașcani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Preliminar,  polițiștii  au stabilit că o tânără de 19 ani, fiind la volanul unui  Peugeot ar fi  pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un copac de … The post Accident tragic la Hîncești: O tânără a decedat first appeared on ZUGO. Articolul Accident tragic la Hîncești: O tânără a decedat apare prima dată în ZUGO.
09:40
Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în parteneriat cu Institutul pentru Politici Europene de la Berlin (IEP) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), au organizat, în perioada 16-19 aprilie 2024, un curs de instruire pentru tineri din cadrul proiectului „#NEXT4EU – Tinerii pentru integrarea Republicii Moldova în UE”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La … The post Curs de instruire pentru 20 de tineri în domeniul politicilor publice, comunicării și dezinformării din cadrul relațiilor UE – R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Curs de instruire pentru 20 de tineri în domeniul politicilor publice, comunicării și dezinformării din cadrul relațiilor UE – R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
09:10
Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului … The post Evghenia Guțul și o secretară, trimise în judecată, anunță Procuratura Anticorupție first appeared on ZUGO. Articolul Evghenia Guțul și o secretară, trimise în judecată, anunță Procuratura Anticorupție apare prima dată în ZUGO.
08:50
Peste 1200 liceeni și liceene din toată Moldova vor explora lumea startup-urilor și vor transforma ideile lor în afaceri inovatoare în programul Startup School. În perioada aprilie – iunie, aceștia vor lucra umăr la umăr cu profesorii lor, sprijiniți de 10 mentori rezidenți, vor dezvolta abilități de antreprenoriat, leadership și gândire inovatoare pentru a se … The post Startup School by Dreamups: De la Cahul la Ocnița, peste 1200 liceeni/e și 50 profesori vor descoperi cum să dezvolte afaceri inovatoare de la zero first appeared on ZUGO. Articolul Startup School by Dreamups: De la Cahul la Ocnița, peste 1200 liceeni/e și 50 profesori vor descoperi cum să dezvolte afaceri inovatoare de la zero apare prima dată în ZUGO.
08:40
Polonia NU trimite în Republica Moldova migranți ilegali din țările africane. Guvernul combate un nou fals, care este distribuit pe rețele de socializare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Postările în cauză sunt făcute de pe conturi false de Facebook. Este o minciună grosolană, iar instituțiile statului negociază transparent și la vedere orice acord la care … The post „O minciună grosolană”: Guvernul dezminte afirmația că Polonia ar intenționa să trimită în R. Moldova migranți ilegali first appeared on ZUGO. Articolul „O minciună grosolană”: Guvernul dezminte afirmația că Polonia ar intenționa să trimită în R. Moldova migranți ilegali apare prima dată în ZUGO.
08:10
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are un nou deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Magistrații Curții Constituționale (CC) au validat mandatul de parlamentar al lui Grigore Grădinaru, candidat supleant pe listele partidului, luni 23 aprilie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Onorată Curte, vreau să vă mulțumesc pentru validarea mandatului sau acceptul de a-mi valida mandatul. Promit … The post PAS are un nou deputat. CC a validat mandatul first appeared on ZUGO. Articolul PAS are un nou deputat. CC a validat mandatul apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:00
Mai mulți membri ai celebrei trupe din Rusia Bi-2 și familiile lor au depus astăzi actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova, anunță Adrian Băluțel, șeful Cabinetului președintei Maia Sandu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace … The post Membri ai celebrei trupe Bi-2 și familiile lor vor să dobândească cetățenia R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Membri ai celebrei trupe Bi-2 și familiile lor vor să dobândească cetățenia R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
15:40
Oamenii legii au efectuat percheziții și au ridicat peste un milion de dolari și 62.000 de ruble rusești de la mai multe persoane care s-au întors aseară de la Moscova și au aterizat pe aeroportul din Chișinău, venind de la evenimentul de lansare a blocului politic „Victoria”, afiliat lui Ilan Șor. Urmărește-ne pe Telegram și … The post video | Peste 20 de milioane de lei, ridicate de la oamenii lui Șor întorși de la Moscova first appeared on ZUGO. Articolul video | Peste 20 de milioane de lei, ridicate de la oamenii lui Șor întorși de la Moscova apare prima dată în ZUGO.
11:40
Raportul de monitorizare bugetară a mun. Chișinău 2023 pentru lucrările de renovare și accesibilizare a trecerilor subterane arată discrepanțe între cheltuielile și eficiența renovării trecerilor subterane în contextul accesibilității urbane. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În urma analizei bugetului municipal din 2023 pentru lucrările de renovare și accesibilizare a trecerilor subterane din municipiul Chișinău, se … The post Discrepanțe și excese în bugetul pentru renovarea trecerilor subterane din Chișinău: Analiza bugetară avertizează asupra riscului de neeficiență first appeared on ZUGO. Articolul Discrepanțe și excese în bugetul pentru renovarea trecerilor subterane din Chișinău: Analiza bugetară avertizează asupra riscului de neeficiență apare prima dată în ZUGO.
11:10
Procuratura Generală (PG) examinează sub aspectul trădării de patrie acțiunile mai multor politicieni afiliați grupului Șor, care au creat duminică la Moscova Blocul „Victorie”, scopul declarat al căruia este să consolideze opoziția, deja unită direct sau indirect de fostul Partid „Șor”, al deputatului fugar, Ilan Șor, împotriva actualei guvernări și să schimbe orientarea pro-europeană a … The post PG examinează crearea la Moscova a Blocului „Victorie” sub aspectul trădării de patrie first appeared on ZUGO. Articolul PG examinează crearea la Moscova a Blocului „Victorie” sub aspectul trădării de patrie apare prima dată în ZUGO.
10:30
Fostul ministru de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, anunță că va candida pentru funcția de președinte la alegerile prezidențiale din 2024. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „După multe discuții pe care le-am avut în RM cu cetățenii Republicii Moldovei, care simt … The post Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, anunță că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă first appeared on ZUGO. Articolul Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, anunță că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă apare prima dată în ZUGO.
10:00
Cel puțin doi multimilionari ruși ar fi solicitat cetățenia Republicii Moldova. Deși ambii au depus fizic dosarele, doar unul din ei a trecut frontiera de stat. Totodată, unul din oamenii de afaceri este în lista instituțiilor financiare care au finanțat războiul din Ucraina. Aceste „scăpări”, ar fi de fapt parte a unor scheme ilegale de … The post Multimilionari ruși vor cetățenia R. Moldova. Angajați ASP, implicați în scheme ilegale de obținere a cetățeniei RM first appeared on ZUGO. Articolul Multimilionari ruși vor cetățenia R. Moldova. Angajați ASP, implicați în scheme ilegale de obținere a cetățeniei RM apare prima dată în ZUGO.
09:50
Bărbatul în vârstă de 65 de ani, acuzat că și-a violat nepoțica de doar cinci anișori, ajunge pe banca acuzaților. Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală și a transmis în instanța de judecată cauza penală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit actului de învinuire, la data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor … The post Bărbatul care și-ar fi violat nepoata de cinci ani riscă detenție pe viață first appeared on ZUGO. Articolul Bărbatul care și-ar fi violat nepoata de cinci ani riscă detenție pe viață apare prima dată în ZUGO.
09:30
Peste 640 de mii de persoane au fost recenzate în perioada 8-21 aprilie, anunță Biroul Național de Statistică. Astfel, recenzorii au reușit să ajungă la 445 de mii de locuințe din țară Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarul RPL. … The post Câte persoane au fost recenzate de la începutul recensământului first appeared on ZUGO. Articolul Câte persoane au fost recenzate de la începutul recensământului apare prima dată în ZUGO.
08:40
Mai multe persoane au fost oprite pentru un control suplimentar la punctul de trecere a frontierei de la Aeroportul Internațional Chișinău. Acestora nu le-ar fi fost permis accesul și că se fac verificări chiar și în zona de preluări a bagajelor. Cel puțin o persoană a fost reținută, scrie Agora.md. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post video | Scandal la Aeroportul Chișinău: Mai multe persoane, oprite la controlul de frontieră first appeared on ZUGO. Articolul video | Scandal la Aeroportul Chișinău: Mai multe persoane, oprite la controlul de frontieră apare prima dată în ZUGO.
08:10
Potrivit surselor ZdG, cauza prealabilă a decesului tinerei de 19 ani din Orhei, este traumă cranio-cerebrală deschisă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Surse din cadrul Centrului de medicină legală au declarat pentru ZdG că pe corpul tinerei însărcinate au fost depistate mai multe semne de tortură. Atenție, informațiile vă pot afecta emoțional! Surse din cadrul … The post Ana Maria, tânăra din Orhei, ar fi fost torturată înainte de deces. Cauza preliminară a morții first appeared on ZUGO. Articolul Ana Maria, tânăra din Orhei, ar fi fost torturată înainte de deces. Cauza preliminară a morții apare prima dată în ZUGO.
22 aprilie 2024
11:30
După ce tânăra Ana-Maria de 19 ani, din Orhei, a fost găsită moartă, la 20 aprilie 2024, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide (art.145 alin.(2) lit. e) din … The post Cazul morții Anei-Maria: PG anunță că a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al unei femei gravide first appeared on ZUGO. Articolul Cazul morții Anei-Maria: PG anunță că a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al unei femei gravide apare prima dată în ZUGO.
10:50
Riscă pierderi de milioane. Pentru că a refuzat să „alimenteze o schemă coruptă” de fabricare a pașapoartelor, Agenția Servicii Publice ar putea fi impusă să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Directorul ASP, Mircea Eșanu, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră PLUS” că acum sunt … The post Agenția Servicii Publice ar putea fi impusă să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei. Precizările directorului ASP first appeared on ZUGO. Articolul Agenția Servicii Publice ar putea fi impusă să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei. Precizările directorului ASP apare prima dată în ZUGO.
09:50
Cursa aeriană Londra-Chişinău, cu 220 de pasageri la bord, a fost deviată duminică seară, 21 aprilie, către Iaşi, în urma unei ameninţări cu bombă pe aeroportul din Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au efectuat verificări pe aeroport, în timp ce pasagerii, dar şi angajaţii aerogării … The post Alertă falsă cu bombă la Aeroportul Chișinău: Un avion cu 220 de pasageri la bord a fost deviat la Iași first appeared on ZUGO. Articolul Alertă falsă cu bombă la Aeroportul Chișinău: Un avion cu 220 de pasageri la bord a fost deviat la Iași apare prima dată în ZUGO.
09:20
Petreceți serile de primăvara din săptămâna 22 aprilie – 28 aprilie împreună cu actorii Teatrului Național „Eugène Ionesco”! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. 26 aprilie, ora 18:30 „O ISTORIE FOARTE SIMPLĂ” de Maria LADO #melodramă+12  Regia: Petru VUTCĂRĂU Piesa ,,O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au … The post Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” în această săptămână first appeared on ZUGO. Articolul Spectacolele care se vor juca la „Eugene Ionesco” în această săptămână apare prima dată în ZUGO.
09:10
Vântul puternic a făcut pagube în weekend la Chişinău. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini, iar multe crengi groase au fost rupte şi au căzut peste maşini. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Muncitorii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, au intervenit astăzi pe străzile Independenței 14, A. Mateevici 3, Academiei 3, N. … The post foto | Vântul a făcut ravagii în capitală: Crengi și copaci rupți, căzuți peste mașinile parcate first appeared on ZUGO. Articolul foto | Vântul a făcut ravagii în capitală: Crengi și copaci rupți, căzuți peste mașinile parcate apare prima dată în ZUGO.
08:50
Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Banca Mondială, pregătesc construcția unei noi instituții de învățământ în municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Dan Perciun. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit declarațiilor ministrului, procesul de identificare a terenului pentru noua școală este în desfășurare, iar autoritățile se concentrează pe găsirea celei … The post Ministerul Educației va construi la Chișinău, cu sprijinul Băncii Mondiale, o școală first appeared on ZUGO. Articolul Ministerul Educației va construi la Chișinău, cu sprijinul Băncii Mondiale, o școală apare prima dată în ZUGO.
08:10
Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat de la Moscova despre crearea blocului politic Victorie, în cadrul unui eveniment organizat și transmis în direct pe rețelele sociale duminică, 21 aprilie curent. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La evenimentul de constituire a blocului au participat lideri și membri … The post Ilan Șor a lansat, la Moscova, blocul politic „Victorie”. Reacția PAS first appeared on ZUGO. Articolul Ilan Șor a lansat, la Moscova, blocul politic „Victorie”. Reacția PAS apare prima dată în ZUGO.
21 aprilie 2024
13:00
Ajutorul american de aproape 61 de miliarde de dolari aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din SUA „va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”, susține Kremlinul. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Decizia de a oferi ajutor Ucrainei era aşteptată şi previzibilă. Va îmbogăţi şi mai mult Statele Unite ale Americii şi … The post Reacția Kremlinului la decizia Congresului SUA: „Va ruina mai mult Ucraina” first appeared on ZUGO. Articolul Reacția Kremlinului la decizia Congresului SUA: „Va ruina mai mult Ucraina” apare prima dată în ZUGO.
12:30
Președinta Maia Sandu salută aprobarea de Camera Reprezentanților a SUA a pachetului de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Salut aprobarea Camerei Reprezentanților SUA a unui pachet vital de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Acest sprijin crucial va consolida Ucraina împotriva agresiunii și … The post Maia Sandu salută decizia SUA de a oferi ajutor Ucrainei: „Această susținere crucială va consolida Ucraina” first appeared on ZUGO. Articolul Maia Sandu salută decizia SUA de a oferi ajutor Ucrainei: „Această susținere crucială va consolida Ucraina” apare prima dată în ZUGO.
11:50
Decizie importantă luată în Grecia, acolo unde foarte mulți români își petrec vacanțele. 198 de plaje din această țară sunt acum protejate prin lege. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Turiştii nu vor mai mai putea amplasa umbrele sau şezlonguri în aceste locuri, conform unei hotărâri care a fost aprobată, săptămâna aceasta, de ministrul Economiei și … The post Grecia a impus restricţii pentru aproape 200 de plaje. Ce nu mai au voie să facă turiştii first appeared on ZUGO. Articolul Grecia a impus restricţii pentru aproape 200 de plaje. Ce nu mai au voie să facă turiştii apare prima dată în ZUGO.
11:10
O femeie și 5 copii ai săi au decedat în somn, în dimineața zilei de 20 aprilie, intoxicați cu monoxid de carbon. Potrivit informațiilor preliminare, tragedia a avut loc din cauza unui scurtcircuit. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Tragedia a avut loc în raionul Grigoriopol din stânga Nistrului, satul Tașlic. Informația a fost confirmată de … The post Caz tragic la Grigoriopol: O mamă și 5 copii au murit după ce s-au intoxicat cu fum first appeared on ZUGO. Articolul Caz tragic la Grigoriopol: O mamă și 5 copii au murit după ce s-au intoxicat cu fum apare prima dată în ZUGO.
10:30
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Un sondaj internaţional, care va fi publicat weekendul viitor, va dezvălui că 57% dintre experţii de top în boli cred acum că o tulpină … The post Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă first appeared on ZUGO. Articolul Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă apare prima dată în ZUGO.
10:10
Camera Reprezentanților a SUA a aprobat pachetul de ajutor de 61 de miliarde de euro pentru Ucraina. Votul a fost adoptat cu 310-112 voturi. Toate amendamentele la proiectul de lege privind ajutorul acordat Ucrainei, care ar fi redus asistența, au fost respinse înainte de vot, potrivit Euronews.com. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe lângă ajutorul oferit … The post Camera Reprezentanților din SUA aprobă un pachet de ajutor de 61 de miliarde de euro pentru Ucraina. Zelenski: „Va împiedica extinderea războiului” first appeared on ZUGO. Articolul Camera Reprezentanților din SUA aprobă un pachet de ajutor de 61 de miliarde de euro pentru Ucraina. Zelenski: „Va împiedica extinderea războiului” apare prima dată în ZUGO.
09:50
Inspectorul General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că trupul neînsuflețit a fost descoperit cu dificultate în apropierea unui pârâu. A fost găsit într-o groapă, acoperit apoi cu crengi. Corpul tinerei în vârstă de 19 ani, dispărută la Orhei, a fost descoperit de un grup de polițiști de la Chișinău în apropierea localității de proveniență … The post Detalii în cazul tinerei din Orhei, găsită moartă după mai bine de o săptămână de căutări. Declarațiile șefului IGP first appeared on ZUGO. Articolul Detalii în cazul tinerei din Orhei, găsită moartă după mai bine de o săptămână de căutări. Declarațiile șefului IGP apare prima dată în ZUGO.
20 aprilie 2024
15:20
Cadavrul Anei-Maria, tânăra de 19 ani dată în căutare de mai multe zile, a fost găsit astăzi, 20 aprilie, într-o fâșie forestieră. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În timpul acțiunilor masive întreprinse de polițiști și societatea civilă, cu regret, acum oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 … The post Ana-Maria, tânăra din Orhei, dispărută de mai multe zile, a fost găsită moartă first appeared on ZUGO. Articolul Ana-Maria, tânăra din Orhei, dispărută de mai multe zile, a fost găsită moartă apare prima dată în ZUGO.
13:30
Ofensiva militară a Israelului în Fâşia Gaza a ucis cel puţin 34.049 de palestinieni şi rănit 76.901 începând de la 7 octombrie, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii enclavei palestiniene, citat de Reuters. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Treizeci şi şapte de palestinieni au fost ucişi şi 68 răniţi în ultimele 24 de ore, a adăugat … The post Numărul de morți în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie first appeared on ZUGO. Articolul Numărul de morți în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie apare prima dată în ZUGO.
13:20
Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi la Cupa Burgas printre juniori, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. El se află într-un stagiu de pregătire în Bulgaria. Recent, el a câștigat prima etapă a Cupei Moldovei. Anul trecut, Ilia Novicov s-a clasat pe locul 35 din 92 de participanți la … The post Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi printre juniori în cadrul Cupei Burgas first appeared on ZUGO. Articolul Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi printre juniori în cadrul Cupei Burgas apare prima dată în ZUGO.
12:50
Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 20 aprilie 2024, în intervalul orelor 16:00 – 22:00, va fi sistat temporar traficul rutier pe str. A. Mateevici, la intersecția cu str. Sfatul Țării, în legătură cu desfășurarea acțiunilor de filmare pentru realizarea unui proiect cinematografic. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Activitățile au fost avizate de către autoritățile … The post Traficul rutier, sistat pe o stradă din capitală. Sunt planificate filmările unui proiect cinematografic first appeared on ZUGO. Articolul Traficul rutier, sistat pe o stradă din capitală. Sunt planificate filmările unui proiect cinematografic apare prima dată în ZUGO.
12:40
Explozii în Irak, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari pro-Iran. Mai multe persoane au fost rănite. Oficialii israelieni și americani au declarat că cele două țări nu sunt implicate în explozie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Întrebaţi de agenţia France Presse, un oficial … The post Explozii la o bază militară din Irak. Israelul și SUA neagă implicarea first appeared on ZUGO. Articolul Explozii la o bază militară din Irak. Israelul și SUA neagă implicarea apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.