Destinații turistice din R. Moldova, incluse într-o competiție din România

InfoPrut, 17 aprilie 2024 16:40

Șapte destinații turistice din Republica Moldova se află printre cele 120 de finaliste ale competiției „Destinația anului 2024”, cel mai important proiect de promovare a turismului din România.  Anul acesta, competiția s-a extins în premieră și în Republica Moldova, astfel încât cele șapte finaliste din stânga Prutului concurează alături de cele din România și pot […] Articolul Destinații turistice din R. Moldova, incluse într-o competiție din România apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 4 ore
19:50
Militarii Armatei R. Moldova vor participa, în perioada 9-16 mai, la exercițiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa. Exercițiul se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit superiorului exercițiului, Ion Coțofană, scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în […] Articolul Militari din R. Moldova și SUA, salturi cu parașuta la Bălți apare prima dată în InfoPrut.
Acum 6 ore
19:10
Lotul de taekwon-do al R. Moldova, versiunea ITF, a cucerit șapte medalii la Campionatul European care a avut loc în orașul Koper, Slovenia. Sportivii din Republica Moldova au înregistrat cel mai bun rezultat la proba spargeri forță, categoria seniori, acolo unde lotul, compus din Igor Filimon, Filip Petrachii, Ion Ilescu, Nichita Griziuc, Adal Tentiuc și […] Articolul Lotul național de taekwon-do al R. Moldova, medalii la Campionatul European din Slovenia apare prima dată în InfoPrut.
Acum 8 ore
17:20
Președintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina, apreciind într-un interviu publicat joi de The Economist că va trebui să „ne punem problema” dacă Moscova „va reuși să străpungă linia frontului” și dacă autoritățile de la Kiev o cer. „Dacă rușii reușesc să străpungă linia frontului, dacă ar […] Articolul Macron insistă cu trimiterea trupelor NATO în Ucraina: Ce securitate va mai fi pentru România și R. Moldova? apare prima dată în InfoPrut.
17:10
Secretarul de stat al Ministerului Energiei de la Chișinău, Constantin Borosan, susține că România este pilonul securității energetice a Republicii Moldova.  El a subliniat în cadrul unei dezbateri publice că până în anul 2025 va fi dată în exploatare linia electrică Vulcănești-Chișinău, iar până în 2030 vor fi finalizate lucrările de construcție a liniilor electrice Bălți-Suceava […] Articolul Secretar de stat de la Chișinău: România, pilonul securității energetice a R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică de la Chișinău a micșorat joi, 2 mai, tariful pentru furnizarea gazelor naturale.  Astfel, consumatorii casnici din Republica Moldova urmează să achite 13 lei moldovenești și 12 bani (cu TVA) pentru un metru cub de gaze. Noile tarife vor intra în vigoare începând cu data de 3 mai, odată […] Articolul Tariful la gazele naturale, în scădere în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Acum 12 ore
14:50
România și Republica Moldova au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Balcanică de Matematică, care s-a desfășurată în orașul Varna din Bulgaria, în perioada 27 aprilie – 2 mai.  Elevii din România au câștigat o medalie de aur, patru de argint și una de bronz la această competiție. Prin urmare, Vlad Titus Spătaru, elev la Liceul […] Articolul România și Republica Moldova, medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică apare prima dată în InfoPrut.
14:50
Mii de oameni au răspuns și acest an îndemnului Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, donând produse alimentare destinate persoanelor nevoiașe, în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”.  Astfel, în cadrul colectei de alimente, care s-a desfășurat sâmbătă, 27 aprilie, a fost donată o cantitate record de alimente în sprijinul oamenilor sărmani. În total, au […] Articolul Mii de oameni au donat produse alimentare în cadrul campaniei „Masa Bucuriei” a Misiunii Diaconia apare prima dată în InfoPrut.
12:00
Festivalul portului popular ,,Ia Românească în fiecare casă” se va desfășura la 27 iunie în orașul Bălți din Republica Moldova.  Proiectul este implementat de Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei și finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Organizatorii își propun, prin intermediul acestui proiect, să păstreze și […] Articolul Festivalul portului popular ,,Ia Românească în fiecare casă”, organizat la Bălți apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Astăzi, 1 mai, se împlinesc 87 de ani de la nașterea poetului, savantului, politicianului și omului de cultură Ion Vatamanu. Un om al cetății, Ion Vatamanu este cel care la sfârșitul anilor 80 a înflăcărat Mișcarea de Renaștere Națională cu poeziile sale alături de Grigore Vieru, Leonida Lari, Dumitru Matcovschi, Ion Ungureanu, Ion și Doina […] Articolul 87 de ani de la nașterea poetului, savantului, politicianului și omului de cultură Ion Vatamanu apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Guvernul României a aprobat marți, 30 aprilie, printr-un memorandum, amendarea Acordului cu Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.  Astfel, vor fi introduse prevederi prin care Republica Moldova și România se vor sprijini, în condiții de reciprocitate și pe bază de oportunitate, în toate aspectele referitoare la pregătirea și participarea la misiuni și operații […] Articolul Armata României și a R. Moldova, ca una! Ce acord s-a semnat apare prima dată în InfoPrut.
11:50
O fotografie realizată de fotografa Maria Bratan, din Ceadâr-Lunga, va fi publicată într-o revistă americană de profil, după ce a câștigat concursul „All About Photo Awards – The Mind’s Eye”. Este pentru al doilea an consecutiv când Maria Bratan participă și câștigă concursul, fotografia sa numită „Fetele din Găgăuzia” fiind aleasă printre cele 50 câștigătoare. […] Articolul O fotografie cu „Fetele din Găgăuzia”, câștigătoarea competiției internaționale All About Photo Awards apare prima dată în InfoPrut.
11:50
În perioada 26-28 aprilie, practicanții de Qwan Ki Do din Republica Moldova au participat la cel de-al 6-lea Campionat European de Qwan Ki Do pentru copii și juniori, care s-a desfășurat în orașul Châlons en Champagne din Franța. În cadrul competiției, sportivii din R. Moldova au concurat la mai multe probe individuale și în grup, […] Articolul Sportivii din R. Moldova, medalii de bronz și de argint la Campionatul European de Qwan Ki Do apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Republica Moldova ar trebui să continue și să amplifice relația cu România, în sensul în care integrarea europeană să fie pregătită printr-o compatibilizare a sistemelor dintre cele două state. Este opinia profesorului universitar Dan Dungaciu, sociolog și expert în geopolitică.  Fiind întrebat cum ar caracteriza situația din Republica Moldova în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, […] Articolul Dan Dungaciu: Orice compatibilizare România – R. Moldova este o compatibilizare a R. Moldova cu UE apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a transmis miercuri, 1 mai, un mesaj cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la cel mai mare val de extindere din istoria UE.  Astfel, oficialul european a remarcat în acest context că Republica Moldova, Ucraina și Georgia se numără printre statele care au în prezent o „fereastra istorică” […] Articolul Josep Borrell: R. Moldova, Ucraina și Balcanii de Vest au o „fereastră istorică” de a-și lega viitorul de UE apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Patru elevi vor reprezenta R. Moldova la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL), care se va desfășura în capitala Braziliei, Brasil. Aceștia au trecut de prima etapă a competiției, formând lotul național pentru a merge în Brazilia. Astfel, elevii din ciclurile gimnazial și liceal de la toate unitățile de învățământ din Republica Moldova au putut concura […] Articolul Cine sunt elevii care vor reprezenta R. Moldova la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Brazilia apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Eurowings, o companie aeriană germană de tip low-cost, a lansat miercuri, 1 mai, zboruri din Republica Moldova.  Astfel, compania va opera zboruri pe cursa directă regulată Cologne-Chișinău-Cologne, cu o frecvență de două ori pe săptămână, în fiecare zi de miercuri și sâmbătă. De asemenea, din 18 mai 2024, în fiecare zi de marți și sâmbătă, […] Articolul O companie germană de tip low-cost lansează zboruri din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Mitropolitul Petru al Basarabiei a transmis un mesaj pentru credincioși în prejma Sfintelor Paști, îndemnându-i să mărturisească adevărata credință, adevăratele valori ortodoxe și să-și apere identitate spirituală românească.  „Să ne asemănăm sfintelor femei mironosițe, care pline de dragoste au urmat Mântuitorului Hristos în timpul propovăduirii Sale și care nu L-au părăsit nici după pătimiri, răstignire, […] Articolul Mitropolitul Petru al Basarabiei: „Suntem datori să stăm drepți și să mărturisim adevărata credință, adevăratele valori ortodoxe, să ne apărăm identitatea noastră spirituală românească” apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
Trei posturi noi de salvatori și pompieri vor fi deschise anul acesta în Republica Moldova.  Noile posturi vor fi construite, în cadrul Programului tehnic umanitar al Departamentului Apărării SUA, în orașele Ocnița, Dondușeni și Căinari. Unitățile se construiesc din temelie, conform standardelor europene și vor fi dotate cu mai multe birouri de lucru, încăperi multifuncționale, […] Articolul Noi posturi de salvatori și pompieri, deschise în R. Moldova cu sprijinul SUA apare prima dată în InfoPrut.
21:40
Cu sprijinul SUA, al Suediei și Marii Britanii, Institutul Național de Inovații în Securitate Cibernetică „Cybercor” din cadrul UTM a fost dotat cu echipamente IT și cibernetice, cu ajutorul căreia vor fi pregătiți studenții din instituție. „Această donație semnificativă de echipamente reprezintă o oportunitate vitală pentru a ne consolida infrastructura cibernetică, a ne dezvolta expertiza […] Articolul Suedia și SUA, donație de echipamente pentru Institutului Național de Inovații în Securitate Cibernetică „Cybercor” din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:50
Ansambluri de dans popular din Republica Moldova și România vor participa la cea de-a XXXII ediție a Festivalul-concurs de dans folcloric „La vatra horelor”. Evenimentul va avea loc pe 9 mai, în Parcul „Ștefan cel Mare” din municipiul Strășeni, cu începere de la ora 11.00. Ansamblurile de dans vor fi însoțite de orchestre de muzică […] Articolul Ansambluri de dans popular de pe ambele maluri ale Prutului, reunite la un festival din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Guvernul Belgiei și Guvernul Republicii Moldova au încheiat luni, 29 aprilie, o convenție privind cooperarea în domeniul polițienesc. Documentul a fost semnat, la Bruxelles, de către miniștri Afacerilor Interne din cele două state, în scopul intensificării cooperării în lupta împotriva amenințărilor la adresa securității și ordinii publice. Prin urmare, în baza acestui acord, părțile vor […] Articolul R. Moldova și Belgia, acord pentru investigații în comun privind infracțiunile transfrontaliere apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, se consideră român și susține că vorbește limba română.  Fiind întrebat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV Chișinău cum va răspunde la întrebarea privind identificarea la recensământ, Igor Grosu a subliniat că este român. „Sunt cetățean al Republicii Moldova, vorbesc româna, totul e ok. Naționalitate? Român”, a […] Articolul Președintele Parlamentului de la Chișinău, despre identificarea la recensământ: „Sunt român” apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat astăzi semnarea amendamentului nr 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul R. Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României privind Programul Operațional Comun România ‒ Republica Moldova 2014-2020 de Cooperare Transfrontalieră. Este vorba de Programul operațional comun bazinul Mării Negre, în cadrul […] Articolul Acordul de finanțare pentru un program de cooperare România-R. Moldova, aprobat la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în cadrul unei vizitei de lucru la Bruxelles cu mai mulți oficiali europeni despre accelerarea procesului de aderare la UE.  Astfel, în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, șefa statului a vorbit despre procesul de reforme, dezvoltarea economiei afectate de război și rolul R. Moldova în […] Articolul Accelerarea procesului de aderare a R. Moldova la UE, subiect de discuție la Bruxelles apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Banca Mondială va aloca un pachet de finanțare în valoare de 105,98 milioane de dolari pentru Republica Moldova.  Banii sunt destinați pentru reabilitarea și modernizarea a circa 95 de kilometri pe trei drumuri locale prioritare și pentru construirea unui nou punct de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România, la Ungheni, dotat cu o infrastructură […] Articolul Banca Mondială, sprijin pentru construcția și modernizare unor puncte de trecere a frontierei dintre R. Moldova și România apare prima dată în InfoPrut.
12:30
Turiștii din R. Moldova care vor să viziteze Turcia sau Bulgaria vor avea posibilitatea să o facă și cu trenul, pornind de la Chișinău. Trenul va circula timp de patru luni, în perioada 14 iunie – 14 octombrie, și va trece prin București, Sofia și Varna, și va ajunge până la Halkalı, Istanbul. „Pregătește-te să […] Articolul Cetățenii R. Moldova pot călători cu trenul din Chișinău spre România, Bulgaria sau Turcia apare prima dată în InfoPrut.
12:10
Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta pe piața Uniunii Europene carne de pasăre în stare refrigerată și congelată.  Decizia a fost luată în urma unei conlucrări eficiente a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu Directoratul general pentru Siguranța și Sănătatea Animală al Comisiei Europene (DG SANTE). Acest lucru a fost […] Articolul Republica Moldova, undă verde la exportul de carne de pasăre în UE apare prima dată în InfoPrut.
11:00
Guvernele SUA și al Republicii Moldova vor semna astăzi un Memorandum de Înțelegere care prevede construcția unei linii de înaltă tensiune de 400 kilo volți. Linia va interconecta sistemele electroenergetice a Republicii Moldova și României, cât și cu sistemul electroenergetic european, transmite Radio Chișinău. Astfel, linia electrică aeriană, cu o lungime estimativă de 190 kilometri, […] Articolul SUA și R. Moldova, memorandum pentru construcția unei linii electrice aeriene de conexiune cu România apare prima dată în InfoPrut.
29 aprilie 2024
22:30
Compania aeriană Lufthansa a lansat luni, 29 aprilie, zboruri directe din Chișinău spre Frankfurt.  Noua cursă aeriană va opera de mai multe ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău către Frankfurt și retur, cu aeronave de tip A 319. Mai exact, din 29 aprilie până la 23 mai, zborurile vor fi programate de patru ori […] Articolul O nouă cursă aeriană din Chișinău spre Frankfurt apare prima dată în InfoPrut.
21:40
O slujbă de pomenire în memoria ostașilor români a fost oficiată luni, 29 aprilie, la Cimitirul de Onoare a Eroilor Armatei Române din localitatea Micleușeni, Republica Moldova.  Un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Române au sfințit crucile răposaților și troița din acest cimitir. Ulterior, cei prezenți la ceremonie au depus coroane și […] Articolul Troița și crucile Cimitirului de Onoare a Eroilor Armatei Române din Micleușeni, sfințite de preoții Mitropoliei Basarabiei apare prima dată în InfoPrut.
20:40
Tarifele la biletele de călătorie pentru cursa zilnică Chișinău – Iași (Socola) – Chișinău vor fi majorate cu circa 20%, începând cu data de 10 mai 2024.  Astfel, conform informațiilor publicate de Calea Ferată din R. Moldova, prețul unui bilet de călătorie va fi de 110 lei moldovenești pentru clasa III față de 90 de […] Articolul Biletele pentru cursa de tren Chișinău – Iași, mai scumpe apare prima dată în InfoPrut.
20:20
Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, a avut luni, 29 aprilie, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană. Părțile au abordat subiecte de actualitate, printre care consolidarea rezilienței Republicii Moldova, dar și perspectivele și prioritățile de cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, oficialii au analizat situația […] Articolul Ministrul de Interne al R. Moldova și secretarul general adjunct al NATO, discuții privind consolidarea capacităților de apărare apare prima dată în InfoPrut.
14:20
Un eveniment de promovare a Concursului și Festivalului Internațional „George Enescu” din România a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău.  Seara a început cu o conferință de promovare a acestui concurs la care au participat Liviu Sebastian Jicman, președintele Institutul Cultural Român, maestrul Cristian Măcelaru, directorul artistic al Concursului și Festivalului Internațional „George Enescu”, […] Articolul Festivalul Internațional „George Enescu” din România ar putea avea o extensie la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
14:00
Parlamentul Republicii Moldova ar putea adopta o declarație prin care să condamne acțiunile privind deportarea copiilor ucraineni de către Rusia. Solicitarea a fost făcută luni, 29 aprilie, la Chișinău, de către vicepreședintele Radei Supreme de la Kiev, Olena Kondratiuk. „Am rugat să fie adoptată încă o declarație referitoare la dreptate. Este vorba despre condamnarea Federației […] Articolul R. Moldova ar putea condamna Rusia pentru deportarea copiilor ucraineni apare prima dată în InfoPrut.
13:20
Vinificatorii din Republica Moldova au câștigat săptămâna trecută 11 medalii la concursul internațional „Bacchus 2024”, desfășurat în Spania. La această competiție au participat 10 vinării din Republica Moldova. Vinificatorii au prezentat 20 de vinuri din stânga Prutului, demonstrând excelența și competitivitatea sectorului viticol. Astfel, vinurile „Chardonnay Barrel Fermented 2022” de la Chateau Cristi, „Ornis Red […] Articolul Vinificatorii din R. Moldova, premiați la un concurs internațional din Spania apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis, începând cu data de 1 mai, doar pentru persoanele care au bilete de îmbarcare în avion. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 29 aprilie, de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, Ruslan Galușca. „Începând cu data de 1 mai, […] Articolul Noi reguli de acces în aeroportul din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
12:10
Delegația UE la Chișinău a venit cu un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova în contextul celei de-a zecea aniversări a liberalizării regimului de vize.  „De 10 ani, cetățenii Republicii Moldova călătoresc în țările Uniunii Europene și în Spațiul Schengen fără vize, folosind doar pașaportul biometric. Această inițiativă a adus beneficii semnificative pentru relațiile dintre R. […] Articolul Delegația UE la Chișinău, mesaj la 10 ani de regim fără vize apare prima dată în InfoPrut.
11:20
Sportivii din Republica Moldova și România au obținut rezultate remarcabile la ediția 2024 a Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Belgrad.  Lotul Republicii Moldova a câștigat o medalie de aur, una – de argint și alta – de bronz la această importantă competiție sportivă. Prin urmare, Daria Kozorez a câștigat medalia de aur, […] Articolul Republica Moldova și România, medalii la Campionatul European de box apare prima dată în InfoPrut.
28 aprilie 2024
14:10
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, scriitorul Andrei Breabăn a fost distins cu ordinul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, gradul III, în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru promovarea și susținerea Bisericii Ortodoxe Române. Distincția i-a fost înmânată de Consilierul Cultural al Mitropoliei Basarabiei, Părintele Maxim Melinti, în […] Articolul Scriitorul sucevean Andrei Breabăn, distins de Mitropolia Basarabiei cu ordinul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” apare prima dată în InfoPrut.
13:30
Rectorul Universității din București, Marian Preda, doctor în sociologie, profesor universitar, a primit vineri titlu onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova. Titlul a fost conferit la inițiativa Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială. Rectorul USM, Igor Șarov, a subliniat, la ședința solemnă de decernare a […] Articolul Rectorul Universității din București, Doctor Honoris Causa în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Pe 28 aprilie se împlinesc zece ani de la abolirea regimului de vize pentru călătoriile de scurtă durată ale cetăţenilor Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, în spaţiul Schengen. În această perioadă, două milioane de cetăţeni au traversat liber spaţiul comunitar. La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii […] Articolul Zece ani de regim fără vize între Uniunea Europeană şi Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
27 aprilie 2024
10:40
La 27 aprilie, în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Tricolorului. Începând cu anul 2010, Parlamentul de la Chișinău a oficializat această zi drept sărbătoare națională. Pentru prima dată, în 27 aprilie 1990, tricolorul a fost arborat pe clădirea Parlamentului de la Chișinău de Gheorghe Ghimpu, fratele lui Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal. Mihai Ghimpu a […] Articolul Republica Moldova sărbătorește Ziua Tricolorului apare prima dată în InfoPrut.
26 aprilie 2024
22:10
Puteți conta pe sprijinul României în implementarea reformelor asumate în justiție și în lupta împotriva corupției, a fost mesajul președintelui Senatului României, Nicolae Ciucă, la întrevederea cu ministrul Justiției de la Chișinău, Veronica Mihailov-Moraru. La Palatul Parlamentului, Veronica Mihailov-Moraru a avut o ședință și cu membrii comisiilor juridice ale Camerei Deputaților și Senatului. În discuții, aceasta […] Articolul Președintele Senatului României, mesaj pentru R. Moldova: Puteți conta pe sprijinul României în implementarea reformelor asumate în justiție apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Reprezentanții Primăriei Ungheni au vizitat, în aceste zile, Centrul de Gestionare Câini fără Stăpân din Cluj-Napoca, având ocazia să urmărească și să învețe din experiența clujenilor în gestionarea adăposturilor de animale. „Municipiul Ungheni ar putea avea în timp unul dintre cele mai moderne adăposturi de câini fără stăpân din Republica Moldova (…) În Republica Moldova, […] Articolul Cluj-Napoca, model pentru Ungheni în gestionarea animalelor fără stăpân apare prima dată în InfoPrut.
18:40
Un grup de elevi din localitatea Geamăna au susținut un program artistic, în plenul Parlamentului de la Chișinău, în contextul marcării Zilei Tricolorului în Republica Moldova.  Copiii îmbrăcați în straie tradiționale, cu tricolorul în mâini, au recitat poezia „Trei culori” de Grigore Vieru, în fața parlamentarilor de la Chișinău. „Străine pofte ne-au răpit/ Când via […] Articolul  Moment în Parlamentul R. Moldova: Străine pofte ne-au răpit/ Când via dulce, când ogorul,/ Dar nimeni nu a izbutit/ Din piept să smulgă Tricolorul apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat vineri, 26 aprilie, un proiect de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență.  Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea […] Articolul O lege privind votul prin corespondență, adoptată de Parlamentul R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Consiliul Audiovizualului (CA) din Republica Moldova a amendat vineri, 26 aprilie, cu 60 000 de lei moldovenești și, respectiv, 40 000 de lei serviciile media „TV-Găgăuzia” și „ATV” pentru admiterea dezinformării, a discursului care incită la ură și nu neasigurarea securității informaționale. Decizia a fost luată după ce membrii CA au analizat buletinele de știri, […] Articolul Două posturi TV din UTA Găgăuzia, sancționate pentru dezinformare și discurs de ură apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe de la București, a declarat vineri, 26 aprilie, că România va continua să ofere sprijin în vederea creșterii capacității Republicii Moldova de a contracara riscurile neconvenționale de securitate, cu accent pe securitate cibernetică, protecția infrastructurii critice și amenințări hibride.  Șefa diplomației române a subliniat în cadrul seminarului „Securizarea infrastructurii critice […] Articolul Ministrul de Externe de la București: România va continua să sprijine eforturile de consolidare a rezilienței R. Moldova în fața provocărilor hibride apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Denumirile geografice de pe teritoriul Republicii Moldova, precum cele ale localităților, gărilor, aeroporturilor, aerodromurilor, porturilor, podurilor, râurilor, zonelor istorice și culturale vor fi scrise în limba română, potrivit unui proiect de lege votat joi în Parlament. Singura excepție de la lege o constituie ariile locuite tradițional sau în număr substanțial de persoane aparținând minorităților naționale […] Articolul Lege: Denumirile geografice de pe teritoriul R. Moldova, scrise în limba română apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova un împrumut de 30,8 milioane de euro pentru construcția liniei electrice aeriene de 400 kV care va interconecta localitățile Bălți și Suceava. Parlamentul de la Chișinău a ratificat joi, 25 aprilie, acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) […] Articolul Pas important privind construcția liniei electrice aeriene Bălți-Suceava apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.