InfoPrut

Acum 6 ore
22:10
Puteți conta pe sprijinul României în implementarea reformelor asumate în justiție și în lupta împotriva corupției, a fost mesajul președintelui Senatului României, Nicolae Ciucă, la întrevederea cu ministrul Justiției de la Chișinău, Veronica Mihailov-Moraru. La Palatul Parlamentului, Veronica Mihailov-Moraru a avut o ședință și cu membrii comisiilor juridice ale Camerei Deputaților și Senatului. În discuții, aceasta […] Articolul Președintele Senatului României, mesaj pentru R. Moldova: Puteți conta pe sprijinul României în implementarea reformelor asumate în justiție apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Reprezentanții Primăriei Ungheni au vizitat, în aceste zile, Centrul de Gestionare Câini fără Stăpân din Cluj-Napoca, având ocazia să urmărească și să învețe din experiența clujenilor în gestionarea adăposturilor de animale. „Municipiul Ungheni ar putea avea în timp unul dintre cele mai moderne adăposturi de câini fără stăpân din Republica Moldova (…) În Republica Moldova, […] Articolul Cluj-Napoca, model pentru Ungheni în gestionarea animalelor fără stăpân apare prima dată în InfoPrut.
Acum 12 ore
18:40
Un grup de elevi din localitatea Geamăna au susținut un program artistic, în plenul Parlamentului de la Chișinău, în contextul marcării Zilei Tricolorului în Republica Moldova.  Copiii îmbrăcați în straie tradiționale, cu tricolorul în mâini, au recitat poezia „Trei culori” de Grigore Vieru, în fața parlamentarilor de la Chișinău. „Străine pofte ne-au răpit/ Când via […] Articolul  Moment în Parlamentul R. Moldova: Străine pofte ne-au răpit/ Când via dulce, când ogorul,/ Dar nimeni nu a izbutit/ Din piept să smulgă Tricolorul apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat vineri, 26 aprilie, un proiect de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență.  Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea […] Articolul O lege privind votul prin corespondență, adoptată de Parlamentul R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Consiliul Audiovizualului (CA) din Republica Moldova a amendat vineri, 26 aprilie, cu 60 000 de lei moldovenești și, respectiv, 40 000 de lei serviciile media „TV-Găgăuzia” și „ATV” pentru admiterea dezinformării, a discursului care incită la ură și nu neasigurarea securității informaționale. Decizia a fost luată după ce membrii CA au analizat buletinele de știri, […] Articolul Două posturi TV din UTA Găgăuzia, sancționate pentru dezinformare și discurs de ură apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe de la București, a declarat vineri, 26 aprilie, că România va continua să ofere sprijin în vederea creșterii capacității Republicii Moldova de a contracara riscurile neconvenționale de securitate, cu accent pe securitate cibernetică, protecția infrastructurii critice și amenințări hibride.  Șefa diplomației române a subliniat în cadrul seminarului „Securizarea infrastructurii critice […] Articolul Ministrul de Externe de la București: România va continua să sprijine eforturile de consolidare a rezilienței R. Moldova în fața provocărilor hibride apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
13:40
Denumirile geografice de pe teritoriul Republicii Moldova, precum cele ale localităților, gărilor, aeroporturilor, aerodromurilor, porturilor, podurilor, râurilor, zonelor istorice și culturale vor fi scrise în limba română, potrivit unui proiect de lege votat joi în Parlament. Singura excepție de la lege o constituie ariile locuite tradițional sau în număr substanțial de persoane aparținând minorităților naționale […] Articolul Lege: Denumirile geografice de pe teritoriul R. Moldova, scrise în limba română apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova un împrumut de 30,8 milioane de euro pentru construcția liniei electrice aeriene de 400 kV care va interconecta localitățile Bălți și Suceava. Parlamentul de la Chișinău a ratificat joi, 25 aprilie, acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) […] Articolul Pas important privind construcția liniei electrice aeriene Bălți-Suceava apare prima dată în InfoPrut.
13:00
De Ziua drapelului, Biblioteca Națională a Republicii Moldova va organiza o expoziție tematică cu genericul „Să ridicăm noi tricolorul sus!”, care va cuprinde circa 50 de documente din colecțiile instituției, printre care cărți, publicații seriale, fotografii, citate, materiale în grup. Printre exponate se numără și ediția enciclopedică „Simbolurile Naționale ale Republicii Moldova” de Silviu ANDRIEȘ-TABAC, „Stemele și […] Articolul „Să ridicăm noi tricolorul sus!”, expoziție dedicată Zilei Naționale a Drapelului de Stat apare prima dată în InfoPrut.
11:10
Moscova vrea ca autoritățile Republicii Moldova să deschidă în Rusia cât mai multe secții de votare pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an.  Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, susține că Rusia nu va îngrădi deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul său. „Acum ce ține despre numărul secțiilor de votare pentru […] Articolul Gestul otrăvit al Rusiei: Autoritățile de la Kremlin vor mai multe secții de votare pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
10:20
Cetățenii României și ai R. Moldova vorbesc aceeași limbă – cea română, au o istorie comună, o moștenire culturală și un patrimoniu comun și se vor regăsi din nou împreună în cadrul Uniunii Europene. Rectorul Universității București, Marian Preda, a declarat joi, 25 aprilie, în cadrul Conferinței științifice „România – R. Moldova: Patrimoniu cultural și […] Articolul Rectorul Universității București, la Chișinău: În Europa se va întregi ceva ce lipsea din spațiul cultural românesc apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
19:40
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) continuă și anul acesta proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film” în Republica Moldova.  Această inițiativă este finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României. Proiectul va începe duminică, 28 aprilie, printr-o conferință cu genericul „Educație […] Articolul Proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film”, realizat în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:20
Boxerii Alexandru Paraschiv (63,5 kg), Vasile Cebotari (71 kg) și Daria Kozorez (+81 kg) și-au asigurat cel puțin medalia de bronz la Europenele de la Belgrad, transmite IPN. Sportivii basarabeni au trecut de Malik Hasanov (Azerbaidjan), Jovan Nikolic (Serbia), respectiv, Reka Hoffman (Ungaria). În sferturile de finală au mai concurat Ion Plînga (48 kg), Danila […] Articolul România și R. Moldova și-au asigurat primele medalii la Campionatele Europene de box apare prima dată în InfoPrut.
18:40
Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale din România, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, va organiza în perioada 4-6 iulie Forumul Economic Regional Moldova ediția 2024. Tema centrală a evenimentului este: „Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic: Moldova 2030”, scrie Moldova Invest, citat de deschide.md. „Prin intermediul acestui forum, ne propunem să facilităm […] Articolul Dezvoltarea economică a regiunii Moldovei, discutată în cadrul unui forum organizat la Vatra Dornei apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Armata R. Moldova a primit 4 000 de truse medicale individuale, 12 000 de garouri și 60 de truse medicale colective din partea NATO. Echipamentele medicale valorează 700.000 de mii de euro și vor ajunge în unitățile militare din țară. „Această asistență, pe lângă multe altele, este un exemplu elocvent al cooperării eficiente dintre Republica […] Articolul NATO, donație de echipamente medicale pentru Armata R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:40
O echipă de experți din cadrul Ministerului Justiției al României va oferi sprijin autorităților Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislației la acquis-ul comunitar. Un anunț în acest sens a fost făcut joi, 25 aprilie, de către Alina Gorghiu, ministrul Justiției de la București, după o întrevedere cu Veronica Mihailov-Moraru, omologul său de la […] Articolul Experți ai Ministerului Justiției din România, misiune la Chișinău pentru a oferi sprijin în procesul de integrare europeană apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Mitropolia Basarabiei a anunțat că Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă și în acest an, în Sâmbăta Mare, la Chișinău cu sprijinul Patriarhiei Române.  „Această aducere a Sfintei Lumini reprezintă un moment de profundă însemnătate spirituală pentru credincioșii din întreaga lume, oferindu-le ocazia să participe la sărbătoarea Învierii Domnului în mod autentic și […] Articolul Lumina Sfântă, adusă de Înviere la Chișinău cu ajutorul Patriarhiei Române apare prima dată în InfoPrut.
14:40
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei organizează sâmbătă, 27 aprilie, o colectă de alimente de Paști pentru oamenii sărmani din Republica Moldova.  Evenimentul face parte, în mod tradițional, din campania de Paști „Masa Bucuriei” și anul acesta se va desfășura în 103 magazine din Chișinău și din alte 25 de localități. Astfel, sute de voluntari, […] Articolul Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, o nouă colectă de alimente de Paști pentru oamenii sărmani apare prima dată în InfoPrut.
14:00
Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi, într-un discurs despre Europa susținut la Sorbona, că Ucraina și Republica Moldova „fac parte din familia europeană” și au vocația de a adera la UE, „atunci când va veni momentul”. „După agresiunea rusă, Europa se gândește acum la ea însăși ca la un întreg coerent, afirmând că Ucraina […] Articolul Președintele Franței: „Ucraina și R. Moldova fac parte din familia noastră europeană” apare prima dată în InfoPrut.
13:20
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat miercuri, 24 aprilie, că a semnat autorizația de construire necesară lucrărilor de restaurare a statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din fața Palatului Culturii. Lucrările vor fi executate în cadrul unui proiect transfrontalier care a fost depus spre finanțare europeană prin programul InterregNEXT România – Republica Moldova, […] Articolul Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare din Iași, restaurată în cadrul unui program România-R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
12:40
SUA întăresc sistemul de apărare aeriană NATO pe flancul estic al României, după ce o dronă rusească a zburat nedetectată chiar pe lângă poziția de apărare aeriană. În acest sens, Divizia 101 Aeropurtată a Forțelor Armate ale SUA a desfășurat un sistem mobil de contramăsuri UAV bazat pe vehiculul de teren Oshkosh M-ATV la baza […] Articolul România, pregătită de SUA și Franța să doboare dronele rusești care se apropie de graniță apare prima dată în InfoPrut.
12:30
Suedia oferă un sprijin în valoare de 120 de mii de euro pentru contracararea dezinformării legate de alegeri în Republica Moldova.  Această asistență suplimentară va completa actualul sprijin pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică în Republica Moldova. „Sunt impresionat de reziliența R. Moldova împotriva atacurilor hibride ale Rusiei și de multitudinea de crize care au […] Articolul Suedia, sprijin pentru contracararea dezinformării în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Regiunea separatistă transnistreană a fost marcată anul trecut de fenomene precum tortura, tratamente inumane sau degradante, condiții proaste de detenție, cazuri de deținuți politici, restrângerea libertății de exprimare, limitarea libertății presei și impunitatea. Aceste aspecte au fost abordate într-un raport al Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în Republica Moldova pentru anul […] Articolul Situația drepturilor omului din regiunea transnistreană a R. Moldova, într-un raport al Departamentului de Stat al SUA apare prima dată în InfoPrut.
11:10
Asociația „Parlamentul Independenței” solicită oficialilor de la București și Chișinău să înfăptuiască unirea Republicii Moldova cu România.  Astfel, într-o declarație publică se arată că deputații din primul Parlament de la Chișinău au venit anterior cu mai multe apeluri privind reunirea Republicii Moldova cu România, dar nu au fost auziți de autorități. „Spre regret, guvernarea de […] Articolul Apel către guvernările de la Chișinău și București: Să adopte Actul Unirii R. Moldova cu România apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:40
De Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, a slujit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Episcop Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, la hramul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” din Botoșani. „Astăzi îi cinstim […] Articolul O candelă pentru unitatea neamului românesc va arde și în biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani apare prima dată în InfoPrut.
20:50
Copiii și bătrânii din mai multe parohii ale Mitropoliei Basarabiei, rămași fără sprijin, au fost vizitați de un grup de preoți și creștini evlavioși din România, care le-au adus în dar bani și bunuri alimentare. Acțiunea face parte din Campania „De Paști aducem împreună Lumină în suflete”, organizată de Asociația Filantropia Ortodoxă Huși din România. Astfel, […] Articolul Asociația Filantropia Ortodoxă din Huși, daruri pentru copii și bătrâni din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
20:20
Ediția din acest an a Festivalului Filmului European (FFE) va debuta la București de Ziua Europei, pe 9 mai, și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare. Potrivit Institutului Cultural Român, evenimentul propune de această dată un program generos de 40 de filme de lungmetraj – 34 în premieră națională […] Articolul Festivalul Filmului European, la București și Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
20:10
Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susținut de sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT), a lansat un apel la grevă pentru data de 25 aprilie 2024. „În acest context, mișcarea de protest ar putea afecta […] Articolul MAE de la București, avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța apare prima dată în InfoPrut.
19:50
Republica Moldova a transmis miercuri, 24 aprilie, la Bruxelles contribuția la pachetul de extindere a Comisiei Europene pentru 2024.  „Documentul, elaborat prin efortul comun al instituțiilor publice din Republica Moldova, reflectă progresele înregistrate de către autorități la recomandările din pachetul de extindere din anul 2023, precum și realizarea criteriilor de aderare la UE în perioada […] Articolul Contribuția R. Moldova la pachetul de extindere a UE, transmisă la Bruxelles apare prima dată în InfoPrut.
17:30
Guvernul Republicii Moldova va aloca 1,3 milioane de lei moldovenești din fondul de rezervă pentru renovarea Casei de cultură din satul Heciul Nou, raionul Sângerei. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 24 aprilie, de cabinetul de miniștri de la Chișinău. Astfel, după renovarea, membrii ansamblului de dansuri populare „Hecenii” din această localitate, care […] Articolul DECIS: Casa de cultură din satul Heciul Nou va fi renovată. Tinerii dansatori de la „Românii au Talent” vor avea o sală modernă pentru repetiții apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Republica Moldova a încălcat dreptul la asociere și libertatea de exprimare în încercarea de a contracara influența rusă, a apreciat Amnesty International (AI) în raportul anual al organizației privind situația drepturilor omului în lume, publicat miercuri, transmite Agerpres.  Autoritățile de la Chișinău au interzis partidul pro-rus Şor. În plus, Guvernul a împiedicat membrii partidului „Şansă”, […] Articolul Amnesty International: R. Moldova a încălcat drepturi ale omului pentru a contracara influența rusă apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Letonia va elimina posibilitatea ca elevii să poată studia limba rusă ca a doua limbă străină în școli, pentru a reduce influența Moscovei în țară, relatează Meduza. Guvernul a adoptat marți modificările necesare în acest sens, măsura urmând să intre în vigoare din anul școlar 2026-2027, scrie Hotnews.ro. Elevii din Letonia vor putea alege începând […] Articolul Letonia renunță la predarea limbii ruse în școli apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Salvarea unui bărbat din Urlați, Prahova, a venit de peste Prut. Aflat în stare gravă la spital, confirmat cu botulism după ce ar fi consumat pește la conservă, bărbatul a primit tratamentul potrivit din R. Moldova. Pacientul în vârstă de 51 ani a ajuns de urgenţă la spitalul orăşenesc cu simptome de diaree şi vărsături. […] Articolul Un prahovean diagnosticat cu botulism, salvat cu tratament adus de la Chişinău apare prima dată în InfoPrut.
13:40
O linie electrică aeriană de 400 kV va interconecta localitățile Bălți din Republica Moldova și Suceava din România. În acest sens, membrii Comisiei economie, buget și finanțe și cei ai Comisiei politică externă și integrare europeană din Parlamentul de la Chișinău au examinat miercuri, 24 aprilie, acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană […] Articolul R. Moldova, pași pentru interconectarea energetică pe linia Suceava-Bălți apare prima dată în InfoPrut.
12:10
Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, ai Biroului pentru integrare europeană precum și Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, au participat marți, la Bruxelles, la sesiunea de screening explicativ a Capitolului 10: Societatea informațională și mass-media. De la Chișinău s-au conectat online membrii grupului de lucru responsabili de transpunerea legislației Capitolului 10 din care […] Articolul Oficiali de la Chișinău și Bruxelles, evaluare a legislației privind mass-media din Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
23 aprilie 2024
22:30
O delegație a Serviciului Vamal din Republica Moldova a participat luni, 22 aprilie, la cea de-a treia ediție a conferinței „Cooperarea internațională și interinstituțională în combaterea traficului ilicit de mărfuri” de la București.  Evenimentul, desfășurat sub egida Asociației pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul” (ACTIV), a reunit reprezentanți ai unor importante organizații internaționale precum OLAF, FRONTEX,  SELEC, […] Articolul Reprezentanții autorităților vamale din R. Moldova, România, Belgia și alte state, reuniți la București apare prima dată în InfoPrut.
22:20
Directorul Agenției Servicii Publice din R. Moldova, Mircea Eșanu, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că legea cetățeniei R. Moldova va fi înăsprită, discutându-se inclusiv despre obligativitatea cunoașterii limbii române pentru cei care doresc să obțină cetățenia R. Moldova, transmite IPN. Directorul ASP a menționat că și în România se lucrează la înăsprirea procedurilor […] Articolul Autoritățile din România și R. Moldova, colaborare pentru modificarea legii cetățeniei apare prima dată în InfoPrut.
21:20
O expoziție cu peste 100 de titluri de enciclopedii cu genericul „Cultura cunoașterii din enciclopedii” a fost vernisată în Parlamentul R. Moldova. Evenimentul are loc în contextul Zilei internaționale a cărții și a drepturilor de autor, dar și al Zilei bibliotecarului, marcată anual pe 23 aprilie. Enciclopediile expuse sunt destinate cititorilor de diferite vârste, incluzând […] Articolul Enciclopedii și scrieri ale gânditorilor români și europeni, expuse în Parlamentul R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:40
Judocanii basarabeni Renat Croitoru și Vadim Ghimbovschi au cucerit medalia de bronz la Junior European Cup de la Lignano, Italia, transmite IPN. Renat Croitoru a obținut 6 victorii în categoria de greutate 73 kg, reușind în meciul pentru medalia de bronz să-l învingă pe conaționalul Vlad Mitru. La rândul său, Vadim Ghimbovschi a evoluat în […] Articolul Tinerii judocani din Republica Moldova, medalii de bronz la Junior European Cup de la Lignano apare prima dată în InfoPrut.
18:00
Sub îndrumarea reprezentanților Comisiei Europene, ieri, la Bruxelles, a avut loc reuniunea de screening explicativ pentru uniunea vamală din R. Moldova, care s-a desfășurat în format online și fizic cu participarea reprezentanților ministerului Finanțelor. În timpul sesiunii de screening explicativ, delegația Grupului de lucru, alături de experții din cadrul UE, au discutat și au evaluat […] Articolul Oficiali de la Chișinău și Bruxelles, evaluare a legislației din Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale a R. Moldova, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor. Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice. „Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat […] Articolul Suedia donează cinci bărci de patrulare pentru polițiștii din Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Festivalul Internațional „George Enescu” din România va fi promovat vineri, 26 aprilie, printr-un eveniment artistic la Chișinău.  Inițial, cu începere de la ora 17.00, la Sala cu Orgă din Chișinău, va avea loc o conferință de prezentare a ediției a XIX-a a Concursului Internațional „George Enescu”. La eveniment vor participa maestrul Cristian Măcelaru, director artistic […] Articolul Festivalul Internațional „George Enescu”, promovat la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Chișinăul a calificat drept ilegale și provocatoare așa-zisele antrenamente desfășurate marți, 23 aprilie, de către Contingentul militar rus de menținere a păcii în Zona de Securitate de la Nistru.  Potrivit Delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control, militarii ruși au făcut exerciții la posturile de control din preajma localităților Dubăsari, Cocieri, Bender, Fârlădeni și Hagimus. Ei […] Articolul Chișinăul condamnă exercițiile militarilor ruși din Zona de Securitate apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova care au revenit luni, 22 aprilie, de la Moscova, unde a fost creat blocul „Victoria” condus de fugarul Ilan Șor, aveau buzunarele pline cu bani. Reprezentanții „grupării criminale” au folosit „cărăuși” în vârstă pentru a sensibiliza organele de drept. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, […] Articolul Cum au încercat oamenii lui Șor să aducă milioane de lei de la Moscova la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
15:00
Filmele românești „NASTY” și „Trei kilometri până la capătul lumii” vor fi prezentate anul acesta la Festivalul de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume.  Astfel, lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, este inclus la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la […] Articolul Două filme românești, selectate la Festivalul de la Cannes apare prima dată în InfoPrut.
14:10
Vicepremierul pentru Integrare Europeană de la Chișinău, Cristina Gherasimov, s-a întâlnit luni, 22 aprilie, cu un grup de oficiali din Letonia, aflați într-o vizită în Republica Moldova.  Părțile au discutat despre cooperarea dintre cele două state, în contextul unor proiecte care să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova. Oficialul de la Chișinău a apreciat […] Articolul R. Moldova și Letonia, pași spre intensificarea cooperării apare prima dată în InfoPrut.
13:30
Cea de-a două ediție a Festivalului Tradițiilor Românești va avea loc, la Chișinău, în perioada 17-19 mai.  Astfel, zeci de meșteri populari, ansambluri de muzică și dans, artiști și tezaure umane vii din cele nouă regiuni istorice ale României vor fi prezenți în Grădina Botanică din Chișinău pentru a arăta publicului adevăratele legături ale comunității […] Articolul Festivalul Tradițiilor Românești, la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
22 aprilie 2024
20:40
Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat luni, 22 aprilie, că Rusia va încerca prin toate metodele să deturneze parcursul european al Republicii Moldova.  El a subliniat, în cadrul Conferinței Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, că anul 2024 este un an important pentru viitorul Republicii Moldova. „Sintagma „Republica Moldova” a fost rostită practic […] Articolul Președintele Parlamentului de la Chișinău: Rusia va încerca prin toate metodele să deturneze parcursul european al R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:40
Reprezentanții Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova s-au întâlnit luni, 22 aprilie, cu Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău.  Părțile au discutat despre situația mediului investițional din Republica Moldova, cu accent pe sectorul agroindustrial. Oficialul de la Chișinău a oferit în acest context o analiză amplă a situației din agricultură, […] Articolul Despre ce au discutat ministrul Agriculturii din R. Moldova și reprezentanții Asociației Investitorilor din România apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Un grup de senatori din Cehia se află, în perioada 22 – 25 aprilie, într-o vizită în Republica Moldova. Din această delegația fac parte membri ai Comisiei pentru afaceri cu Uniunea Europeană și ai Comisiei pentru economie, agricultură și transport a Senatului Cehiei. Astfel, oficialii cehi se vor întâlni, la Chișinău, cu președintele Parlamentului Republicii […] Articolul Oficiali din Cehia, vizită în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.