Asigurarea în agricultură de la maib – cultivăm siguranță, protejăm viitorul

#diez, 17 aprilie 2024 15:45

Sectorul agricol reprezintă una dintre ramurile de bază ale economiei Republicii Moldova. În agricultură, riscurile nu sunt doar parte a jocului - ele pot determina soarta întregii tale munci. De aceea, asigurarea în agricultură de la maib îți oferă soluția perfectă pentru a te bucura de roadele muncii tale. Alege să fii cu un pas înaintea incidentelor neașteptate și protejează-ți investițiile cu maib, permițându-ți să te concentrezi pe ceea ce faci mai bine – să cultivi viitorul. Сообщение Asigurarea în agricultură de la maib – cultivăm siguranță, protejăm viitorul появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
17:15
Știm că în curând se apropie examenele de absolvire a gimnaziului și a liceului, iar pregătirile îți ocupă o mare parte a timpului. Cu toate acestea, noi îți recomandăm să acorzi atenție și altor activități care ar putea să faciliteze procesul de învățare. În acest material am selectat câteva oportunități pentru elevi la care te poți înregistra pe parcursul lunii mai. De exemplu, te poți înscrie la o școală de vară în Timișoara sau poți participa la mai multe concursuri. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare! Сообщение Patru oportunități destinate elevilor, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna mai появились сначала на #diez.
16:00
Universitatea Tehnică a Moldovei își consolidează angajamentul față de pregătirea specialiștilor în securitatea cibernetică prin semnarea unui Acord de Parteneriat Academic dintre Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „CYBERCOR” și Fortinet, în data de 30 aprilie 2024. Această colaborare reprezintă un pas semnificativ în direcția oferirii de perspective și certificări de vârf studenților și profesioniștilor, pregătindu-i să devină experți în securitatea rețelelor folosind tehnologiile și soluțiile Fortinet. Сообщение UTM, Cybercor și Fortinet au creat o alianță pentru excelența în securitatea cibernetică în Moldova появились сначала на #diez.
16:00
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie la concursul de creație „Schimbările climatice în culori și proză”. Subiectul concursului este menit să sublinieze impactul schimbărilor climatice asupra vieții. Fie prin eseuri sau prin picturi, competiția își propune să încurajeze exprimarea drepturilor omului în contextul minților tinere. Сообщение Îți place să pictezi sau să scrii eseuri? Înscrie-te la concursul de creație „Schimbările climatice în culori și proză” și câștigă premii появились сначала на #diez.
14:45
Cetățenii Republicii Moldova sunt avertizați despre un nou tip de escrocherie financiară. Este vorba despre scrisori false transmise din numele Ministerului Finanțelor cu scop de înșelăciune. În scrisori se solicită achitarea impozitului pe venit, ca urmare a blocării unor transferuri financiare. Сообщение Atenție la scrisorile în care se solicită achitarea impozitului pe venit! Circulă o nouă formă de escrocherie появились сначала на #diez.
14:30
Elevii din Republica Moldova, care au între 16 și 18 ani, sunt invitați să participe la un program de mobilitate la Universitatea din East London, localizată în Marea Britanie. Dacă sunteți pasionați de știință, medicină sau tehnologie și vreți să aflați mai multe detalii despre această oportunitate, vă puteți înregistra la o sesiune de informare. Сообщение Participă la o sesiune de informare și află cum poți merge într-o mobilitate academică la Universitatea din East London появились сначала на #diez.
14:30
Campania „Tradițiile ne adună de sărbători" s-a încheiat cu o Tombolă, care a avut loc live la TV8, în seara zilei de 28 aprilie, unde a fost extras Premiul Mare – un automobil Peugeot 3008 și cinci coșuri pline cu produse alimentare. Сообщение (video) Linella a premiat câștigătorii campaniei pascale появились сначала на #diez.
14:00
Andrei Covalschi, unul dintre beneficiarii serviciului de angajare asistată, dezvoltat de Asociația „Motivație”, a găsit un loc de muncă la Orange Moldova datorită sprijinului oferit. Сообщение (video) Angajarea asistată a persoanelor cu dizabilități: experiența pozitivă a lui Andrei Covalschi și a Asociației „Motivație” появились сначала на #diez.
13:45
Ministerul Educației și Cercetării a dat start inițiativei „Asigurarea integrității procesului de evaluare națională la nivel gimnazial (clasa a IX-a)”, prin organizarea Campaniei Naționale de recrutare a voluntarilor - Fii ONEST, nu copia! Aceștia urmează să ofere șanse egale elevilor, ca să-și demonstreze cunoștințele acumulate, să crească transparența și să reducă corupția în școlile din țară. Сообщение „Fii ONEST, nu copia!”. Peste 250 de voluntari au învățat cum să monitorizeze procesul de examinare a elevilor din clasa a IX-a появились сначала на #diez.
13:30
Timp de jumătate de an, 16 tineri și tinere din UTA Găgăuzia au identificat, au analizat problemele și prioritățile semenilor din regiune și au elaborat soluții pentru cele mai semnificative impedimente. Activitățile s-au desfășurat în cadrul programului Challenger, organizat de către organizația non-guvernamentală „Comunitatea Plus”. Сообщение Veniturile mici și calitatea educației. Mai mulți tineri au identificat soluții pentru problemele semenilor lor din UTA Găgăuzia появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
12:15
Începând de astăzi, 2 mai, toată informația despre derularea programelor și activităților implementate de Agenția Națională pentru Tineret (ANT) pot fi accesate pe pagina web: tineret.gov.md. Acest site are scopul să devină resursa principală de informații pentru tineri, entități publice centrale și locale, lucrători de tineret, organizații de tineret, centre de tineret, consilii de tineret și consiliile elevilor, oferind acces direct la informații, contacte, publicații dar și oportunități de dezvoltare personală și profesională.  Сообщение Agenția Națională pentru Tineret și-a lansat pagina web oficială – tineret.gov.md появились сначала на #diez.
12:00
Ești pasionat(ă) de limba japoneză sau vrei să-ți îmbunătățești abilitățile lingvistice în acest sens? Dacă răspunsul este „da”, atunci evenimentul despre care îți relatăm în continuare este pentru tine. Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO te invită să participi la un curs de japoneză, alături de Loran Zmuncilă. Сообщение Îți dorești să înveți limba japozeză? Pe 18 mai, participă la un curs gratuit și dezvoltă-ți abilitățile lingvistice появились сначала на #diez.
Ieri
09:45
Ne apropiem cu pași rapizi de sfârșitul anului de studiu, ceea ce înseamnă că în curând atât elevii, cât și studenții vor avea parte de mult așteptata vacanță de vară. Acum că orele la facultate și la liceu s-au redus, îți recomandăm să-ți îndrepți atenția către varietatea oportunităților la care te poți înscrie în luna mai. Fie că ești elev(ă), student(ă) sau tânăr(ă) profesionist(ă), în acest material găsești concursuri, stagii de practică sau programe naționale și internaționale al căror termen-limită pentru aplicare expiră în luna mai. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată. Сообщение Lista oportunităților al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna mai появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:15
În data de 26 aprilie, deputații au votat în lectură finală o listă de modificări la Codul educației. Printre ele putem găsi mai multe completări ale articolului 136, care vizează drepturile elevilor și studenților, dar și un șir de modificări ce pot avea impact atât asupra părinților, cât și asupra unor profesori. Ce presupun noile modificări și care sunt ele, vă explicăm în acest articol. Сообщение Ce trebuie să cunoști despre noile modificări ale Codului educației появились сначала на #diez.
18:00
Iată, iată se apropie Paștele, iar tu încă nu ți-ai pregătit lista de cumpărături? Vino la METRO pentru a-ți umple toate rafturile cu produse proaspete, delicioase și variate. Pe lângă acestea, ai ocazia să procuri lucruri simbolice cu care să-ți amenajezi interiorul locuinței. Până a porni la drum, vezi ce recomandări ți-am pregătit pentru o masă fastuoasă de sărbătoare și pentru un design care să-ți creeze o atmosferă plăcută acasă. Сообщение (foto) Cumpărăturile de Paște sunt mai plăcute la METRO. Îți recomandăm o listă cu produse pe care să le pui în coș появились сначала на #diez.
16:00
În perioada 26-28 aprilie 2024 practicanții de Qwan Ki Do din Republica Moldova au participat la cel de-al 6-lea Campionat European de Qwan Ki Do pentru copii și juniori, care s-a desfășurat în orașul Châlons en Champagne din Franța. Сообщение 11 medalii de bronz și două de argint. Cine sunt sportivii moldoveni care ne-au reprezentat la Campionat European de Qwan Ki Do появились сначала на #diez.
16:00
Sistemul electroenergetic al Republicii Moldova va fi conectat la rețeaua românească și cea europeană printr-o nouă linie electrică aeriană de 400 de kV cu o lungime estimativă de 190 de kilometri, fiind a treia conexiune directă dintre Moldova și România, unind stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș. Сообщение În Moldova va fi construită a treia linie electrică de tensiune înaltă. Ea reprezintă încă un pas spre autonomia energetică появились сначала на #diez.
15:45
Caravana Educației este unicul proiect al Asociației Inițiativa din Timișoara care este de o vârstă cu asociația – are șase anișori. Anul acesta, proiectul se va derula în perioada 29 aprilie – 3 mai 2024 și prevede prezentarea vieții studențești de la Timișoara prin prisma experiențelor voluntarilor din echipa de organizare. De asemenea, tinerii din echipa de organizare vor prezenta oferta educațională a celor patru universități din oraș: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”. Сообщение Asociația Inițiativa din Timișoara dă start Cravanei Educației. În ce localități vor ajunge voluntarii появились сначала на #diez.
15:30
Două săli de lectură cu acces liber la raft au fost deschise în cadrul Bibliotecii Ştiinţifice Medicale (BȘM) a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Noul spațiu informațional este prevăzut pentru 150 de vizitatori, inclusiv trei săli pentru studiu în grup, fiecare a câte șase locuri, și Centrul „Infomedica” cu o capacitate de 19 stații de lucru la calculator, pentru asigurarea accesului utilizatorilor la resursele informaţionale electronice de profil medical şi farmaceutic. Сообщение La Biblioteca Științifică Medicală a USMF au fost deschise două săli de lectură cu acces liber la raft появились сначала на #diez.
15:15
Pentru a marca cei 60 de ani de la debutul legendarei mașini, clubul Ford Mustang Moldova a organizat un eveniment memorabil. Această aniversare a adunat pasionați și proprietari entuziaști din Moldova și din întreaga regiune, cu scopul de a celebra și de a împărtăși pasiunea pentru acest emblematic pony car. Сообщение 60 de ani de Ford Mustang. Cum a celebrat un club din Moldova acest eveniment special появились сначала на #diez.
15:15
Proprietarii care dau apartamente în chirie pe termen lung sau scurt se confruntă cu diverse probleme în acest proces, cum ar fi gestionarea întreținerii și reparațiilor de la distanță, gestionarea plăților și depozitelor de garanție ale chiriașilor, stocarea contractelor etc. Flatkeepers oferă soluții automate pentru toate aceste procese administrative într-un singur loc. De această digitalizare beneficiază și chiriașii, care vor putea achita chiria lunară și serviciile comunale direct prin platforma Flatkeepers. Сообщение Platforma care ușurează viața proprietarilor de apartamente și a chiriașilor. Utilitățile și chiria se achită doar cu un click появились сначала на #diez.
13:30
Patru elevi din Republicii Moldova vor reprezenta țara noastră la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL), care se va desfășura în capitala Braziliei, Brasil. Сообщение Cine sunt cei patru elevi care ne vor reprezenta în Brazilia la Olimpiada Internațională de Lingvistică появились сначала на #diez.
13:30
Maria Bratan, o fotografă din Ceadâr-Lunga, pentru al doilea an consecutiv a fost una dintre participantele concursului All About Photo Awards – The Mind’s Eye. În acest an, la fel ca și în precedentul, imaginea ei realizată în UTA Găgăuzia a devenit una dintre cele 50 de câștigătoare ale competiției din întreaga lume. Fotografia este intitulată „Fetele din Găgăuzia” și urmează să fie publicată într-o revistă americană. Сообщение O fotografă din Ceadâr-Lunga a devenit pentru al doilea an consecutiv una dintre câștigătoarele competiției All About Photo Awards появились сначала на #diez.
12:45
Membrii comunității universitare, academicieni, medici chirurgi din întreaga țară, discipoli și studenți s-au întrunit în cadrul unei conferințe naționale dedicată profesorului universitar Gheorghe Ghidirim, care a împlinit venerabila vârstă de 85 de ani. Manifestarea s-a desfășurat pe data de 22 aprilie 2024 cu genericul „Academicianul Gheorghe Ghidirim – o viață consacrată chirurgiei și științei medicale”, fiind organizată de Catedra chirurgie nr.1 „Nicolae Anestiadi” a  Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Chirurgilor „Nicolae Anestiadi” din Republica Moldova. Сообщение Academicianul Gheorghe Ghidirim a fost omagiat la 85 de ani în cadrul unei conferințe științifice появились сначала на #diez.
11:45
Autoritățile au anunțat că în zilele de 4, 5 și 6 mai 2024, transportul public va circula după un orar special. Astfel, în noaptea de Paște, unele unități de transport public vor circula toată noaptea, iar programul altora va fi prelungit. Сообщение De Paște, unele troleibuze din Chișinău vor circula toată noaptea. Orarul acestora появились сначала на #diez.
11:45
Prima ediție a evenimentului IT Career Expo în UTA Găgăuzia s-a desfășurat cu succes la data de 10 aprilie, oferind o multitudine de oportunități, experiențe de învățare, descoperiri și având mare potențial de a influența perspectivele de dezvoltare a întregii regiuni.  Сообщение IT Career Expo Comrat: tinerii au aflat despre oportunitățile de studii în tehnologia informației появились сначала на #diez.
11:15
Cei 15 medici rezidenți-absolvenți ai specialității Anesteziologie și terapie intensivă (ATI) au susținut examenul OLA (European Society of Anaesthesiology and Intensive Care On-Line Assessment), organizat de Societatea Europeană de Anestezie și Terapie Intensivă (European Society of Anaesthesiology and Intensive Care/ESAIC). Examenul s-a desfășurat la 26 aprilie 2024, în incinta Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Сообщение Absolvenții de la specialitatea Anesteziologie și Terapie Intensivă au susținut examenul OLA появились сначала на #diez.
11:00
Maib își reconfirmă angajamentul de a susține și promova educația financiară în Republica Moldova. În cadrul Săptămânii Educației, eveniment desfășurat în premieră de Ministerul Educației și Cercetării sub patronajul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, banca a anunțat că va investi 2 000 000 de lei pentru dezvoltarea unui amplu program de educație financiară în țara noastră. Astfel, maib își consolidează poziția de instituție care acționează cu responsabilitate, fiind un driver și inspirând schimbările în bine din comunitate. Сообщение Maib sprijină inițiativa „Moldova pentru Educație”, contribuind la dezvoltarea unui amplu program de educație financiară  появились сначала на #diez.
10:30
Organizațiile și grupurile de inițiativă din raioanele Bălți, Drochia, Edineț, Fălești, Cahul, Cantemir și Leova sunt invitate să participe la un program lansat de cei de la voluntar.md. Astfel, în perioada iunie – septembrie 2024, participanții și participantele vor propune și implementa activități de voluntariat care să contribuie la soluționarea unei probleme din localitate. Сообщение Faci voluntariat și vrei să realizezi o idee în localitatea ta? Aplică la un program lansat de voluntar.md появились сначала на #diez.
29 aprilie 2024
18:45
Anual, în data de 29 aprilie este marcată Ziua internațională a dansului. În acest context, vă invităm să-i cunoașteți pe membrii ansamblului de dans popular „Hecenii” din satul Heciul Nou, raionul Sângerei. Grupul folcloric a fost fondat acum 13 ani, iar în prezent găzduiește peste 80 de membri. Recent, dansatorii au participat în cadrul concursului televizat Românii au Talent și au devenit primul ansamblu din istoria competiției care primește Golden Buzz-ul, reușind astfel să se califice direct în semifinală. Сообщение (video) Moldovenii care au luat Golden Buzz la Românii au Talent. Cine sunt „Hecenii” de la Sângerei появились сначала на #diez.
18:00
În perioada 30 aprilie – 19 mai va fi suspendat parțial traficul rutier pe bulevardul Renașterii Naționale, tronsonul cuprins între străzile Bogdan Voievod și Calea Orheiului, dar și pe strada Meșterul Manole, tronsonul cuprins între bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Vadul lui Vodă. Despre asta a anunțat municipalitatea. Сообщение Pe unele străzi din capitală va fi suspendat parțial traficul rutier, în scopul executării unor lucrări de amenajare появились сначала на #diez.
17:15
Compania aeriană germană Lufthansa s-a reîntors în Moldova! Noua cursă Chișinău – Frankfurt – Chișinău va opera de până la cinci ori pe săptămână. Pasagerii urmează să beneficieze de o vastă rețea de destinații internaționale prin conexiunea oferită către unul dintre cele mai mari noduri aeriene din Europa, aeroportul Frankfurt. Сообщение Compania aeriană Lufthansa s-a reîntors în Moldova. Care este orarul zborurilor spre Frankfurt появились сначала на #diez.
17:15
Planificați o călătorie în România în următoarele două săptămâni? La Timișoara, Brașov, Satu Mare, Sibiu, Oradea și Craiova au loc târgurile de Paște care întrunesc zeci de meșteri populari, artiști și producători locali. Din programul târgurilor fac parte concerte, spectacole, ateliere creative și activități pentru copii. Târgurile sunt deschise zilnic pentru vizitatori. Сообщение Se apropie Paștele! Șase târguri pascale din România появились сначала на #diez.
17:00
Nu știm câți dintre voi au primit prăjituri în formă de litere în clasa I sau o diplomă de onoare pe fundalul aplauzelor celorlalți colegi, însă cert este că elevii au dreptul să primească premii și recompense pentru rezultate obținute la activitățile școlare. O parte dintre premii sunt evidențiate în actele oficiale, altele țin de imaginația și intențiile profesorilor sau a instituțiilor de învățământ. În acest articol, ne-am propus să vă prezentăm care sunt „noile” recompense pe care le pot primi elevii, în urma modificării Codului educației, dar și ce alte recompense și-ar dori elevii să primească. Сообщение (video) Burse și vouchere pentru cărți. Cum și-ar dori să fie apreciați elevii din Moldova появились сначала на #diez.
16:45
Centul Național de Inovații „Clasa Viitorului” de la UPSC a sărbătorit, în data de 26 aprilie 2024, 5 ani de activitate. Gala de celebrare a celor 5 ani de la inaugurarea „Clasei Viitorului” i-a adunat pe cei care au contribuit la crearea acestui centru și la organizarea unui spațiu inovativ și educativ pentru cadrele didactice și elevii din țară. Сообщение Săptămâna Educației la UPSC a fost marcată prin Gala de celebrare a celor cinci ani de la inaugurarea „Clasei Viitorului” появились сначала на #diez.
16:45
Un moment de maximă importanță pentru securitatea cibernetică a Republicii Moldova a fost marcat astăzi, 29 aprilie 2024, prin donarea primului lot de echipamente IT și cibernetice Institutului Național de Inovații în Securitate Cibernetică „Cybercor”, fondat în cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM). Realizată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Donația, reprezintă un pas semnificativ spre consolidarea capacităților de securitate cibernetică a țării și pregătirea unei forțe de muncă calificate în domeniu. Сообщение USAID a donat un important lot de echipamente Institutului Național de Inovații în Securitate Cibernetică „Cybercor” появились сначала на #diez.
16:00
Calea Ferată din Moldova a adus la cunoștință faptul că tarifele la biletele de călătorie pentru cursa zilnică Chișinău – Iași (Socola) – Chișinău s-au majorat. Noile taxe vor fi puse în funcțiune începând cu data de 10 mai 2024. Сообщение Călătoria cu trenul spre Iași va avea un nou preț. Calea Ferată a anunțat despre această schimbare появились сначала на #diez.
15:00
În luna aprilie s-a desfășurat cea de-a 30-a ediție a concursului național „Moștenire”. Au participat 40 de elevi ai claselor a IX-a – a XII-a din opt raioane și municipii din Moldova. Elevii au avut posibilitatea să se înscrie la una dintre cele două secțiuni – „Istoria românilor” și „Istoria literaturii române”. Сообщение Cine sunt elevii câștigători ai concursului național „Moștenire” din acest an появились сначала на #diez.
14:00
Într-o lume în care responsabilitatea socială și protecția mediului devin din ce în ce mai importante, EXIMBANK își asumă rolul său de lider în progres și sustenabilitate. Cu ocazia aniversării noastre, suntem încântați să lansăm campania promoțională „PLANTE PENTRU VIITOR”, o inițiativă care nu doar sărbătorește clienții noștri, dar și promovează angajamentul nostru față de mediu și comunitate. Сообщение (video) EXIMBANK îți dăruiește o plantă la deschiderea unui card din plastic reciclat появились сначала на #diez.
13:30
Anual, Institutul Național pentru Știința Materialelor (INSM) din Japonia oferă oportunitatea pentru 100 de studenți din întreaga lume să beneficieze de un stagiu de practică în cadrul instituției. Programul de stagiu este destinat tinerilor care urmează un program de licență și absolvenților care vor să obțină experiență în domeniul cercetării științifice. Сообщение Vrei să studiezi în Japonia? Înscrie-te la un stagiu de practică oferit de Institutul Național pentru Știința Materialelor появились сначала на #diez.
13:15
În Săptămâna Educației, organizat de Facultatea de Științe ale Educației a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, s-a desfășurat pe 27 aprilie 2024 în Ziua Drapelului Național și în preajma Zilei Mondiale a Dansului, Concursul Național de Interpretare Artistică „Tinere Talente”, ediția a 3-a, informează UPSC.md. Сообщение În Săptămâna Educației, la UPSC s-a desfășurat Concursul Național de Interpretare Artistică „Tinere Talente”, ediția a 3-a появились сначала на #diez.
12:45
Vineri, 3 mai, la Chișinău, va fi proiectat filmul „Portretul unei femei în flăcări", nominalizat la Palme d’Or și câștigătorul premiului pentru cel mai bun scenariu la Cannes Film Festival în 2019. Filmul este unul dintre cele cinci aduse în capitală de #CineMai. Сообщение #CineMai începe în această vineri cu filmul „Portretul unei femei în flăcări” появились сначала на #diez.
12:15
Dilemele și întrebările cu care ne confruntăm la 20 și ceva de ani sunt inevitabile, iar la un moment dat, cu toții trebuie să trecem peste ele astfel încât să accedem către maturitate. Este vârsta la care ne simțim neînțeleși, ne definim prieteniile, ne alegem carierele, ne mutăm de acasă, ne creăm valori în jurul cărora decidem să ne trăim viețile, ne îndrăgostim sau cunoaștem primele dezamăgiri. În noul podcast „Urmează stația” ne propunem să explorăm câte o tematică care îi preocupă pe tineri la 20 și ceva de ani, pentru că oricât de diferiți suntem, uneori trecem prin aceleași lucruri. Сообщение (podcast) Urmează stația: cum ne mutăm de acasă pentru prima oară появились сначала на #diez.
11:45
La Bălți călătoriile cu troleibuzul vor fi reduse semnificativ! Un bilet va costa 1 leu pentru deținătorii cardului bancar Moldindconbank. Reducerea va fi activă până pe 31 decembrie 2024. Despre asta a anunțat primarul municipiului, Alexander Petkov, într-o transmisiune în direct pe rețelele de socializare, transmite presa locală esp.md.  Сообщение La Bălți, o călătorie cu troleibuzul va costa 1 leu: pentru cine și până când появились сначала на #diez.
11:30
Și în această săptămână ne-am asigurat să alegem câteva evenimente educative și relaxante, potrivite pentru a-ți diversifica programul după orele de școală. Jocuri de masă, proiecție de film, lansare de carte sau expoziție, găsești o gamă variată de opțiuni pentru toate gusturile și interesele. Сообщение Colorează-ți după-amiezile de primăvară! Unde poți merge în această săptămână după școală появились сначала на #diez.
11:30
Studenții de la jurnalism și producție multimedia sau proaspeții absolvenți ai acestor specialități sunt invitați să participe la un stagiu de practică remunerat oferit de către jurnaliștii BBC și Teleradio-Moldova (TRM). Stagiul de practică urmează să aibă loc în perioada 3 iunie-29 august, iar organizatorii vor selecta doar nouă candidați care vor beneficia de această oportunitate. Сообщение Înscrie-te la un stagiu de practică și învață de la specialiștii BBC cum să produci știri pentru TV, radio și online появились сначала на #diez.
11:30
40 de elevi din mai multe instituții de învățământ din Moldova au fost premiați la Olimpiada Republicană la Istoria românilor și universală. Tinerii au fost selectați din 197 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Сообщение Lista elevilor care au fost premiați  la Olimpiada Republicană la Istoria românilor și universală появились сначала на #diez.
11:30
Mâncarea este considerată un limbaj universal prin care oamenii din diferite colțuri ale lumii pot comunica și împărtăși experiențe culturale. Din acest motiv am decis să realizăm o serie de materiale în care să descoperim tradițiile culinare din cât mai multe țări posibil. În atingerea acestui obiectiv ne ajută tinerii și tinerele din Moldova care trăiesc sau au trăit o perioadă peste hotare, reușind să-și bucure papilele gustative cu varii bucate specifice unei anumite țări. Сообщение (foto) „O artă a echilibrului și a simplității.” Georgeana Bodarev, despre tradițiile culinare din Italia появились сначала на #diez.
09:15
În antreprenoriat, abilitățile de gestionare financiară sunt la fel de importante precum pasiunea și cunoștințele în domeniu. De această părere este Nicolae Susan, un producător agricol din satul Ursoaia, Cahul. În 2006, cu un capital modest și o viziune îndrăzneață, și-a deschis o gospodăria țărănească, începând cu plantarea primelor hectare de vie. În prezent gestionează o suprafață de 6 hectare de struguri de masă și peste 8 hectare de piersic. Сообщение Secretul reușitei în agricultură: pasiune, cunoștințe și gestionare financiară появились сначала на #diez.
28 aprilie 2024
18:30
Guvernul Republicii Moldova a lansat un program de stagii plătite în serviciul public. Așadar, tinerii moldoveni sunt invitați să se înregistreze la stagiile disponibile în autoritățile publice și să obțină experiența necesară din punct de vedere profesional. Executivul statului va oferi în acest an o bursă în valoare de 3 000 de lei pentru o durată a stagiului de 480 de ore, desfășurată în perioada 1 iunie – 30 noiembrie. Сообщение Guvernul Moldovei a lansat programul de stagii plătite în serviciul public. Tinerii pot beneficia de burse în valoare de 3 000 de lei появились сначала на #diez.
17:00
În fiecare zi, în toată țara se desfășoară o multitudine de evenimente interesante la care poți participa. Mai jos îți prezentăm câteva dintre cele programate pentru perioada 29 aprilie – 5 mai. Сообщение Încă nu ți-ai făcut planuri pentru săptămâna viitoare? Câteva evenimente la care poți merge în perioada 29 aprilie – 5 mai появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.