Dorin Recean, către antreprenori din UTA Găgăuzia: Sunteți partenerii Guvernului în dezvoltarea țării și crearea locurilor de muncă acasă

Radio Chisinau, 29 martie 2024 09:10

Oamenii de afaceri, inclusiv cei din Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia, sunt partenerii principali ai Guvernului în dezvoltarea economică a țării și crearea locurilor de muncă acasă. Acesta a fost mesajul premierului Dorin Recean adresat unui grup de antreprenori din autonomia găgăuză, formulat în cadrul în cadrul întrevederii cu aceștia, organizată de Asociația oamenilor de afaceri „Next”, în parteneriat cu Asociația Businessului European (EBA). În cadrul evenimentului care a avut loc în comuna Congaz au fost purtate discuții privind sprijinul Guvernului pentru oamenii de afaceri din toată țara, soluțiile pentru obstacolele cu care se confruntă aceștia, dar și reformele orientate spre creșterea economică, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
11:10
. Europarlamentarul Dan Nica a anunțat ieri, 26 aprilie, despre obținerea avizului de la ROMATSA pentru construcția Aeroportului Internațional Galați-Brăila menționându-se că acesta este unul dintre cele mai importante și greu de obținut avize. Este un proiect important, așteptat de milioane de oameni din Galați, Brăila, Vrancea și Bârlad, precum și din zona raionului Cahul din sudul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională din România.
Acum o oră
10:45
Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova, pentru că există armata ucraineană care apără întreaga Europă de agresiunea Kremlinului. O spune președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu. Totuși, potrivit oficialului, Rusia folosește în Republica Moldova propaganda și coruperea alegătorilor pentru a slăbi încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Președintele Parlamentului face apel la organele de drept să intervină, să curme fenomenul introducerii banilor murdari în țară, iar autorii acestor scheme ilegale să fie sancționați conform legii, notează IPN.
Acum 2 ore
10:20
Maia Sandu i-a înmânat, astăzi, pe scena Sălii cu Orgă, titlul onorific de ,,Artist al Poporului” violonistei Alexandra Conunova. „Este un titlu binemeritat, Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării noastre”, a menționat Președinta.
09:55
Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce anul acesta, în capitala Republicii Moldova, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, Festivalul Tradițiilor Românești va avea loc în perioada 17 – 19 mai 2024, în Grădina Botanică din Chișinău.
09:30
Liberalizarea regimului de vize cu UE pentru cetățenii moldoveni, acum 10 ani, pe 28 aprilie 2014, este una dintre deciziile cu cel mai mare impact pentru cetățenii moldoveni, a subliniat ambasadoarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană, Daniela Morari, în cadrul emisiunii Dialog European de la Radio Chișinău. Obiectivul autorităților este adoptarea cadrului de negocieri de aderare la UE pe parcursul președinției Belgiei la Consiliul Uniunii Europene.
Acum 4 ore
09:05
În fața intrării centrale Guvernului veste celebrată Ziua Drapelului de Stat. Participă oficiali din conducerea Republicii Moldova, printre care se numără președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean.
08:45
În Republica Moldova astăzi este marcată Ziua Drapelului de Stat, sărbătorită în fiecare an pe 27 aprilie, scrie Radio Chișinău.
08:25
Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru zilele de weekend vreme caldă, cu cer variabil, mai mult senin, fără precipitații.
Acum 24 ore
21:05
La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă recent o expoziție tematică cu genericul „Să ridicăm noi tricolorul sus!”, dedicată Zilei Drapelului de Stat, marcată anual pe 27 aprilie, informează MOLDPRES.
20:45
Denumirile geografice de pe teritoriul țării, precum toponimele, elementele naturale, zonele istorice și culturale, vor fi scrise în limba română. În ariile locuite de minorități naționale și dacă există o cerere suficientă, denumirile geografice se vor indica în română și în limbile minoritare vorbite de către locuitorii din aceste localități. Un proiect de lege cu privire la denumirile geografice a fost adoptat, de Parlament în lectura a doua, comunică MOLDPRES.
20:20
Forțele rusești reprezintă o amenințare reală pentru capturarea Ceasov Iar, deși s-ar putea să nu fie capabile să facă acest lucru rapid. Capturarea orașului Ceasov Iar va permite trupelor rusești să lanseze alte operațiuni ofensive împotriva orașelor care formează o importantă centură de apărare ucraineană în regiunea Donețk, scrie publicația ucraineană Pravda, la care face referire G4Media.
19:50
Cetățenii au posibilitatea de a verifica online statutul certificatului medical, informează Casa Națională de Asigurări Sociale. Pentru aceasta, e nevoie de accesat pagina web a instituției și de făcut click pe butonul „Servicii electronice prestate de CNAS”, iar după click pe „Statutul certificatului medical”, transmite IPN.
19:30
Un ceas de buzunar placat cu aur, care a fost recuperat odată cu trupul neînsuflețit al celui mai bogat pasager de pe Titanic, ar putea fi vândut cu 150.000 de lire sterline (190.000 de dolari) la o licitație ce va avea loc sâmbătă în Regatul Unit, informează agenția DPA, citată de Agerpres și G4Media.
19:15
Un mic oraș japonez din apropierea Muntelui Fuji a decis să ridice un gard înalt pentru a opri afluxul de turiști străini, care dau dovadă uneori de proaste maniere, într-un loc foarte popular pentru fotografierea celebrului vulcan, informează AFP, citat de Agerpres.
18:55
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) continuă și anul acesta proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film” în Republica Moldova, transmite InfoPrut.
18:40
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi, la Skopje, o întrevedere cu Bojan Marichikj, viceprim-ministru pentru Afaceri Europene al Republicii Macedonia de Nord. Oficialii au vorbit despre agenda europeană a țărilor noastre, ca state candidate la UE, și despre necesitatea de a consolida dialogul politic și cooperarea sectorială pentru a ne realiza obiectivul strategic comun - integrarea europeană, informează un comunicat al Biroului pentru Integrare Europeană (BIE).
18:20
Ministrul ucrainean al Agriculturii Mîkola Saliski, plasat în detenție vineri cu privire la acuzații de corupție de dinaintea intrării în Guvern, a fost eliberat rapid după ce a plătit o cauțiune de aproape 1,8 milioane de euro, anunță vineri Ministerul ucrainean al Agriculturii, relatează AFP, la care face referire News.ro.
18:00
Spitalul Clinic Bălți a fost dotat cu echipamente de înaltă performanță pentru intervenții chirurgicale laparoscopice, informează Ministerul Sănătății.
17:45
Astăzi 26 aprilie 2024, IGSU a dat startul „Campaniei de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale”. Acțiunile au avut loc în incinta bisericii Sfântul Serafim de pe strada Ceucari 2/9 din municipiul Chișinău. Aici, angajații IGSU au comunicat oamenilor și responsabililor din cadrul bisericii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță și normelor antiincendiare pentru evitarea situațiilor de urgență în perioada sărbătorilor. Campania IGSU se desfășoară în toate raioanele țării, informează un comunicat al IGSU.
17:25
Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament. Dacă inițial, documentul prevedea ca acest mecanism să fie implementat doar pentru diaspora din SUA și Canada, acum în listă au fost incluse și Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda, informează Radio Chișinău.
17:10
Consiliul Uniunii Europene a decis vineri să prelungească până la 29 aprilie 2025 măsurile restrictive împotriva persoanelor responsabile de acțiuni menite să destabilizeze, să submineze sau să amenințe suveranitatea și independența Republicii Moldova, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
16:45
Senatul Universității de Stat din R. Moldova i-a acordat astăzi, 26 aprilie, titlul onorific de Doctor Honoris Causa rectorului Universității din București, Marian Preda, doctor în sociologie, profesor universitar, transmite un comunicat al Universității de Stat din R.Moldova (USM).
16:30
Parlamentul a aprobat în lectură finală un proiect de lege care aduce completări în domeniul gestionării deșeurilor, reglementate de Legea nr. 209/2016 privind deșeurile. Aceste modificări includ clarificarea definițiilor deșeurilor nepericuloase, municipale, provenite din activități de construcție și demolări, alimentare, operațiuni de valorificare materială, rambleiere și scheme de responsabilitate extinsă a producătorilor, anunță Ministerul Mediului.
16:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, invită cetățenii Republicii Moldova să arboreze tricolorul mâine, de Ziua Drapelului de Stat. În ședința plenară de astăzi, șeful legislativului i-a îndemnat pe concetățeni să poarte cu mândrie drapelul oriunde ar fi, acasă sau în diasporă, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
15:55
SA „Moldovagaz” a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea privind revizuirea tarifului de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali la prețuri reglementate pentru anul 2024. Potrivit proiectului de calcul, tariful mediu ponderat pentru furnizarea gazelor naturale se propune să fie redus până la 10 095 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 9,3% mai puțin decît cel în vigoare, informează un comunicat al SA „Moldovagaz”.
15:50
Dacă Ucraina va cădea pradă Rusiei, Rep. Moldova știe că va fi următoarea victimă, declară ministrul de Externe Mihai Popșoi, într-un interviu pentru publicația americană Washington Post, transmite Radio Chișinău.
15:35
15:20
Dacă Ucraina va cădea pradă Rusiei, Rep. Moldova știe că va fi următoarea victimă, declară ministrul de Externe Mihai Popșoi, într-un interviu pentru publicația americană Washington Post, transmite Radio Chișinău.
15:05
Discursurile de ură în spațiul public, violență în bază de gen, fenomene care se intensifică mai ales în alegeri, au fost subiecte discutate astăzi în cadrul unei mese rotunde organizată de Consiliul Europei, UN Women Moldova și Comisia Electorală Centrală a Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.
15:00
Discursurile de ură în spațiul public, violență în bază de gen, fenomene care se intensifică mai ales în alegeri, au fost subiecte discutate astăzi în cadrul unei mese rotunde organizată de Consiliul Europei, UN Women Moldova și Comisia Electorală Centrală a Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.
14:45
Parlamentula a votat proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative din domeniul educației. Astfel, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor care se vor înscrie într-o altă instituție publică de învățământ primar sau secundar general decât cele cu un număr mai mic de 50 de elevi vor primi indemnizații acordate de stat.
14:25
În ședința de azi, Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat cu 60 000 de lei și, respectiv, 40 000 de lei serviciile media „TV-Găgăuzia” și „ATV” pentru admiterea dezinformării, a discursului care incită la ură și nu au asigurat securitate informațională.
14:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a exprimat recunoștință, în ședința plenară de astăzi, celor peste 3 mii de moldoveni care au participat la lichidarea pericolului radioactiv, mulți dintre care s-au ales cu diverse dizabilități sau au decedat mult prea devreme.
13:55
Pe 28 aprilie se împlinesc 10 ani de la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Rep. Moldova care călătoresc în Uniunea Europeană. În această perioadă, două milioane de cetățeni ai Rep. Moldova  au călătorit de peste 31 de milioane de ori în statele Uniunii Europene, potrivit datelor statistice. Regimul liberalizat de vize este una dintre deciziile cu cel mai mare impact pentru cetățenii moldoveni, a subliniat, în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău, ambasadoarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană, Daniela Morari.
13:35
Boxerii Alexandru Paraschiv (63,5 kg) și Daria Kozorez (+81 kg) au acces în finala Campionatului European de la Belgrad, transmite IPN.
13:20
Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv de îngrijorare în rândul apropiaților acestuia, scrie Sky News, care preia o relatare a tabloidului britanic The Daily Beast.
13:05
597 de mii de locuințe, inclusiv cele ocupate și cele neocupate, precum și 860 de mii de persoane au fost deja recenzate. Numărul populației recenzate include populația cu reședință obișnuită, dar și alte persoane. Colectarea datelor se face de către 4000 de recenzori, a precizat directorul Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, într-o conferință de presă, transmite IPN.
12:45
Membrii Comisiei Unificate de Control au avut o reuniune de lucru la 25 aprilie 2024 la Bender, unde au abordat subiecte de actualitate privind situația în Zona de Securitate. În mod primordial, reprezentanții Chișinăului au insistat pe eliminarea posturilor ilegale ale structurilor de forță neconstituționale. Acestea reprezintă o piedică în calea liberei circulații a cetățenilor și demonstrează ignorarea principiilor regimului Zonei de Securitate.
12:40
Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind construcția liniei electrice aeriene de 400 kV ce va interconecta localitățile Bălți și Suceava. După Isaccea-Vulcănești – Chișinău, Bălți – Suceava este a doua linie care va uni rețelele din R.Moldova cu cele din România, implict din Uniunea Europeană.
12:25
Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind construcția liniei electrice aeriene de 400 kV ce va interconecta localitățile Bălți și Suceava. După Isaccea-Vulcănești – Chișinău, Bălți – Suceava este a doua linie care va uni rețelele din R.Moldova cu cele din România, implict din Uniunea Europeană.
12:10
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru perioada 27.04.2024-29.04.2024.
11:55
Un angajat al Centrului Militar Teritorial Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, comunică MOLDPRES.
11:35
România va continua să sprijine eforturile de consolidare a rezilienței R. Moldova în fața provocărilor hibride, a declarat șefa diplomației de la București, Luminița Odobescu, în cadrul seminarului „Securizarea infrastructurii critice în Republica Moldova – de la protecție la reziliență”, organizat astăzi de Ministerul de Interne. Luminița Odobescu a subliniat că avansarea robustă pe calea integrării europene este cea mai bună cale de a crește reziliența R. Moldova, transmite Radio Chișinău.
Ieri
11:15
Procurorii PCCOCS, ofițerii INI și ofițerii IGP al MAI anunță reținerea unei femei din Cahul de peste 50 de ani, pentru comandarea asasinării fostului soț, contra sumei de 20.000 euro, săptămâna curentă.
11:00
„Avem cu România cea mai intensă comunicare, bazată pe încredere și solidaritate. Demonstrăm acest lucru și în acest an, în care Republica Moldova trece printr-un proces complex, cel de pregătire pentru negocierile de aderare la comunitatea europeană. În arhitectura relațiilor bilaterale păstrăm, unii pentru alții, un loc special”. Acesta a fost mesajul transmis de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la întrevederea cu președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, la care a fost însoțită de ministra Justiției din România, Alina Gorghiu.
10:55
„Avem cu România cea mai intensă comunicare, bazată pe încredere și solidaritate. Demonstrăm acest lucru și în acest an, în care Republica Moldova trece printr-un proces complex, cel de pregătire pentru negocierile de aderare la comunitatea europeană. În arhitectura relațiilor bilaterale păstrăm, unii pentru alții, un loc special”. Acesta a fost mesajul transmis de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la întrevederea cu președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, la care a fost însoțită de ministra Justiției din România, Alina Gorghiu.
10:40
„Moscova a arătat că pregătește un guvern colaboraționist pe care vrea să-l instaleze la Chișinău”, titrează Jurnal.md. Prin crearea blocului „Pobeda” la Moscova, regimul de la Kremlin a arătat pe cine plănuiește să pună la guvernare în Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute de către experții invitați la „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.
10:20
Guvernele Statelor Unite ale Americii și Republicii Moldova au avut o reuniune a Dialogului Strategic SUA-Moldova la Washington, D.C., pe 18 aprilie 2024, precum și consultări politice între secretarul adjunct pentru management și Resurse, Richard Verma și viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe Mihai Popsoi, precizează un comunicat al Departamentului de Stat al SUA difuzat ieri, 25 aprilie.
10:15
10:05
Are loc ședința Parlamentului Republicii Moldova din 26 aprilie 2024.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.