Benzina și motorina vor fi mai ieftine în weekend

Radio Chisinau, 26 aprilie 2024 12:10

ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru perioada 27.04.2024-29.04.2024.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
17:00
Ministerul de Interne din Marea Britanie a expulzat un diplomat rus, ca parte a unei serii de măsuri împotriva Moscovei, relatează Sky News.
Acum o oră
16:45
Exportul de mărfuri agricole moldovenești în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi, în continuare, scutit de anumite taxe. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ pentru amendarea Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, semnat în 2020, informează MOLDPRES.
16:30
Premierul Dorin Recean va participa la cea de-a zecea ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est, care se va desfășura mâine la București, transmite MOLDPRES.
Acum 2 ore
16:10
Invitata emisiunii Oameni și Idei a fost Liliana Rotaru, doctor în filologie și președinta CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie). În cadrul interviului realizat de Mihaela Iorgu, Liliana Rotaru a vorbit despre sărăcia din Rep. Moldova și efectele acesteia în special asupra copiilor.
15:55
Numărul agricultorilor beneficiari ai subvențiilor din bugetul de stat este într-o continuă creștere, fapt datorat politicilor promovate de Ministerul Agriculturii și Industriei alimentare și creării asociațiilor profesionale la etapa actuală, se arată într-un comunicat emis de MAIA.
15:35
Restanțe la plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale. Mai mulți pensionari au făcut vineri, 3 mai, cale întoarsă de la oficiile Poștei Moldovei, fără a-și primi banii. Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că restanțele la plata pensiilor au fost cauzate de o problemă tehnică înregistrată de Poșta Moldovei. Mai mult, Alexei Buzu spune că, deocamdată, nu sunt identificate resurse pentru noi majorări de pensii, însă problema pensiilor mici este constant în vizorul autorităților, notează IPN.
15:35
Programul național de dezvoltare locală „Satul European” pentru anii 2024-2028 a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Proiectul prevede că până în anul 2028, circa 200 de mii de locuitori ai țării noastre vor avea acces la rețeaua de apeduct și 37 de mii de persoane vor fi conectate la rețeaua de canalizare. De asemenea, 250 de mii de persoane din 100 de localități urmează să beneficieze de sistem de iluminat public îmbunătățit, transmite MOLDPRES.
Acum 4 ore
15:15
Ziua Europei, marcată pe 9 mai, va fi inaugurată oficial în centrul Chișinăului, mâine, începând cu ora 12:00, de către președinta Maia Sandu alături de Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, care va vizita Rep. Moldova cu acest prilej.
15:00
Guvernul a aprobat astăzi modificări la legea privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale, care vin să concretizeze categoriile de subiecți asociați persoanelor sancționate internațional. Instituțiile internaționale din UE, dar și de peste ocean, se mișcă mult mai rapid decât justiția moldovenească pe dosarele marilor corupți, a comentat în acest context premierul Dorin Recean.
14:40
Evaluarea care a început în cadrul instanțelor de Apel este principala cauza ce a determinat demisia a jumătate dintre judecătorii Curții de Apel Chișinău, consideră expertul în justiție Vadim Vieru, de la Asociația Promo-Lex. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat în ședința de ieri cererile de demisie a 20 de judecători din cei 40 de la Curtea de Apel Chișinău. În opinia expertului, pentru a nu admite blocarea Curții, o soluție ar putea fi transferul de judecători de la alte instanțe la Curtea de Apel Chișinău, ca și în cazul Curții Supreme de Justiție. Într-un scurt interviu realizat de Victoria Cernea, el a vorbit despre soluțiile și motivele plecării judecătorilor din sistem:
14:25
Agenția de Mediu a permis, în perioada 11 mai - 9 iunie, pescuitul la scrumbie de Dunăre. Un ordin al instituției în acest sens a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.
14:10
Rep. Moldova are prilejul de a prelua de la România bunele practici, dar și de a evita posibile sincope, așa încât procesul de integrare europeană să fie cât mai rapid și resimțit de cetățean. Parteneriatele interinstituționale cu România ar impulsiona și rata de absorbție a fondurilor europene, subliniază experții, în cadrul unei dezbateri organizate de către Agenția de presă IPN, privind „Cooperarea moldo-română pe domeniul accesării fondurilor europene”, transmite Radio Chișinău.
13:50
Serviciile municipale au intervenit prompt la înlăturarea consecințelor ploii abundente și vântului din seara de 7 mai, informează Primăria Municipiului Chișinău.
13:35
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de 9 mai 2024.
Acum 6 ore
13:15
Întreprinzătorii din Republica Moldova vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul Programului de stimulare a investițiilor „373”. Guvernul a aprobat modificările care vor spori numărul beneficiarilor și investițiilor eligibile și va simplifica procedurile de creditare, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.
12:55
„Mi-am încheiat, ieri seară, vizita de lucru la Viena cu o discuție constructivă cu Christoph Matznetter, Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Național al Austriei, și cu membrii comisiei parlamentare de profil.”, anunță Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană pe pagina sa de Facebook.
12:40
Ofițerii CNA au reținut, cu puțin timp în urmă, un bărbat din Hîncești, bănuit de trafic de influență. Operațiunea a avut loc pe teritoriul Gării de Sud din capitală, iar persoana urmează a fi plasată în izolator pentru 72 de ore, informează un comunicat emis de Centrul Național Anticorupție. 
12:20
AstraZeneca a anunțat marți că a inițiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui "surplus de vaccinuri actualizate disponibile". De asemenea, compania a precizat că va proceda la retragerea autorizațiilor de introducere pe piață a vaccinului Vaxzevria în Europa, relatează Reuters, citat de News.ro.
12:00
Astfel, Ministerul Culturii va asigura, din fondurile prevăzute în bugetul de stat, transferul mijloacelor financiare către Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” pentru compensarea tarifelor de distribuire a publicațiilor periodice pe baza deciziilor și documentelor confirmative prezentate de Asociația Presei Independente, notează Radio Chișinău.
11:40
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi organizarea și funcționarea Consiliului Coordonator pentru Securitate Cibernetică, care urmează să promoveze și să coordoneze, la nivel strategic și operațional, politicile în domeniul securității cibernetice și asigurării unei abordări unitare și coerente în domeniu, transmite Radio Chișinău.
11:25
Exercițiul se desfășoară în perioada 8–24 mai curent la Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, România. 
Acum 8 ore
11:05
Ministrul Culturii Sergiu Prodan a acordat un interviu pentru Moldpres, discutând despre sincronizarea scenei culturale locale cu aspirațiile europene ale R.Moldova.
10:50
Liderul chinez "a sosit la Belgrad cu un avion special în seara zilei de 7 mai pentru a face o vizită de stat", a declarat televiziunea publică chineză CCTV.
10:30
Una dintre judecătoarele din completul care l-a achitat pe Vlad Filat a depus cerere de DEMISIE, scrie Ziarul de Gardă. Judecătoarea Djeta Chistol, care a făcut parte din completul de magistrate a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, care l-a achitat marți, 7 mai, pe ex-premierul Vlad Filat în dosarul în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, a depus cerere de demisie, din proprie inițiativă, la 3 mai, conform surselor ZdG. Judecătoarea Chistol solicită să-i fie acceptată demisia începând cu 1 iunie curent. În 2016, ea s-a remarcat în dosarul Diasporei, după ce a respins plângerea moldovenilor aflați în străinătate, care nu au putut vota la 13 noiembrie 2016, în cadrul alegerilor prezidențiale, din cauza epuizării buletinelor de vot. Atunci ea a decis că statul nu a încălcat dreptul la vot a cetățenilor moldoveni din străinătate, scrie Ziarul de Gardă, la care face referire Radio Chișinău.
10:15
Președintele Klaus Iohannis a declarat că România va găsi o soluție în privința cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei, transmite Radio România Actualități.
10:00
Armata israeliană și-a intensificat atacurile aeriene miercuri în Fâșia Gaza, unde a preluat deja controlul asupra trecerii de frontieră strategice cu Egiptul, țara gazdă a discuțiilor "ultimei șanse" în vederea unui acord de armistițiu asociat cu eliberarea ostaticilor, transmite AFP, la care face referire Agerpres.
09:35
În sera zilei de 7 mai 2024 a izbucnit un incendiu în Casa Radio de pe strada Miorița 1 din capitală, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
09:20
Un atac aerian rusesc asupra Ucrainei a avariat mai multe instalații, într-un atac care a vizat infrastructura energetică din întreaga țară, au declarat, miercuri, oficiali ucraineni din domeniul militar și energetic, transmite Reuters, citat de News.ro.
Acum 12 ore
09:00
Reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Barbu, care a urcat pe scenă sub numărul 11, cu piesa – In The Middle, nu a fost selectată printre cei 10 concurenți din prima semifinală și nu s-a calificat în marea finală a Eurovision 2024, concurs care se desfășoară în perioada 7-11 mai în orașul Malmo, Suedia, informează MOLDPRES.
08:40
Banca Națională a Moldovei (BNM) a decis să micșoreze rata de bază la principalele operațiuni de politică monetară cu 0,15 punte procentuale, până la nivelul de 3,6%. În același timp, Comitetul executiv al BNM a votat pentru micșorarea rezervelor obligatorii cu 2 puncte procentuale atât pentru cele în lei, cât și pentru cele în valută, transmite IPN.
08:25
Moneda unică europeană se scumpește astăzi cu șase bani și costă 19 lei și 09 bani, transmite MOLDPRES.
08:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță vreme în general închisă. Sunt posibile ploi în zona de sud.
Acum 24 ore
21:10
Patru țări europene neutre care nu sunt membre ale NATO, respectiv Austria, Elveția, Irlanda și Malta, caută să se apropie mai mult de Alianța Nord-Atlantică în contextul deteriorării situației de securitate în Europa după invazia rusească în Ucraina, scrie, marți, cotidianul austriac Die Presse, citat de agenția EFE și Agerpres.
20:45
Tabloul „Ecce Homo” de Tițian va fi expus joi, pentru prima dată, la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași, această lucrare face parte din colecția Muzeului Național Brukenthal, singura instituție din România și din Estul Europei care are în colecție o lucrare realizată de artistul italian, transmite Agerpres.
20:25
În weekend peste 2800 de șoferi au fost sancționați de agenții de patrulare, după ce au ignorat prevederile regulamentului circulației rutiere.
20:10
Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide.
19:50
Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, marți seară, în județul Buzău, la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
19:35
Proiectul noului concept de dezvoltare a curriculumului școlar, viziunea generală a căruia este de a alinia curriculumul național la necesitățile pieței muncii și a asigura competitivitatea elevilor din Moldova la nivel internațional, este propus pentru dezbateri publice până în luna august, anunță Ministerul Educației și Cercetării, transmite IPN.
19:15
Parlamentul Estoniei a votat luni o rezoluție prin care a declarat Biserica Ortodoxă Rusă drept „instituție care sponsorizează agresiunea militară a Federației Ruse”, scrie publicația ucraineană Kyiv Independent.
18:45
Maia Sandu spune că, la fel ca "un milion” de cetățeni ai Republicii Moldova, este și cetățean al României. Președintele Republicii Moldova a afirmat într-un interviu acordat jurnalistului rus Iurii Dudi că bunicii săi au avut pașapoarte românești și a fost important să-și redobândească cetățenia românească "acum 13 - 15 ani”.
18:30
În data de 8 mai, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Acești tineri entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale orașului Galați.
18:15
21 de magistrați părăsesc sistemul de justiție din propria inițiativă. Majoritatea sunt de la Curtea de Apel Chișinău, care este verificată acum de comisia vetting, iar unul – de la Curtea de Apel Cahul.
17:55
Două proiecte de infrastructură au fost finalizate în satul Puhoi, raionul Ialoveni, prin Programele „Satul European” și „Satul European Expres”, transmite MOLDPRES.
17:35
Serviciul ucrainean de securitate de stat SBU a declarat că a prins agenți ruși în cadrul serviciului ucrainean de pază de stat care plănuiau asasinarea președintelui și a altor oficiali guvernamentali de rang înalt, relatează Reuters.
Ieri
17:15
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează agenții economici, importatori de fructe și legume proaspete, despre obligația respectării prevederilor Ordinului nr.256 din 08.08.2022 cu privire la aplicarea unor măsuri la plasarea pe piață a fructelor și legumelor proaspete provenite din import.
16:55
16:40
Vladimir Putin a depus astăzi jurământul pentru al cincilea mandat de președinte al Federației Ruse, cu o durată de șase ani, într-o ceremonie boicotată de SUA și de multe țări ale Uniunii Europene din cauza războiului din Ucraina, informează Agerpres.
16:20
Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 16856 pacienți, comunică MOLDPRES.
16:05
Din 8 mai, Primăria municipiului Chișinău anunță că va fi limitat accesul automobilelor pe teritoriul cimitirului „Sfântul Lazăr”. Decizia a fost luată pentru a desfășura lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriului cimitirului înainte de Paștile Blajinilor, transmite IPN.
15:40
În două luni de la lansarea campaniei de predare benevolă a armelor păstrate ilegal, poliției i-au fost predate 316 arme din circuitul civil, precum și 75 de unități de armă și 1275 de muniții de diferit calibru deținute ilegal. Alte 57 de unități de armă deținute ilegal au fost depistate și ridicate de polițiști, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.