O nouă infrastructură transfrontalieră – Punctul de trecere a moldo – ucrainean de la Giurgiulești – Reni, inaugurat

Politik, 17 mai 2024 13:00

Astăzi, 17 mai, punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene, postul vamal de frontieră de la Giurgiulești-Reni a fost inaugurat după o reconstrucție, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova. „Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene, postul vamal de frontieră de la Giurgiulești-Reni, va permite serviciilor vamale și de frontieră din Republica Moldova și Ucraina ... O nouă infrastructură transfrontalieră – Punctul de trecere a moldo – ucrainean de la Giurgiulești – Reni, inaugurat The post O nouă infrastructură transfrontalieră – Punctul de trecere a moldo – ucrainean de la Giurgiulești – Reni, inaugurat appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 8 ore
09:50
The post LIVE: Conferința de presă a noului Procuror General, Ion Munteanu appeared first on Politik.
09:40
The post LIVE: Ceremonia de numire în funcție a Procurorului General, Ion Munteanu appeared first on Politik.
Ieri
15:20
Judecătoria Buiucani a admis solicitarea avocaților din dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău să-i invite în instanță, în calitate de martori, pe foștii miniștri din Guvernul condus de Iurie Leancă, inclusiv pe actualul președinte Maia Sandu și actualul premier Dorin Recean. La ședința din 31 mai, judecătorii s-au pronunțat pe mai multe cereri înaintate de avocații ... ULTIMA ORĂ: Maia Sandu, Dorin Recean și alți membri ai Guvernului Leancă citați ca martori în dosarul concesionării Aeroportului – Judecătorii au admis solicitarea avocaților apărării The post ULTIMA ORĂ: Maia Sandu, Dorin Recean și alți membri ai Guvernului Leancă citați ca martori în dosarul concesionării Aeroportului – Judecătorii au admis solicitarea avocaților apărării appeared first on Politik.
13:40
Moldova și Ucraina au convenit neoficial ca furnizarea gazului rusesc pentru regiunea transnistreană să continue și după 2024, când expiră acordul de tranzit al țării vecine cu concernul Gazprom din Rusia. Precizarea a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, pentru Bloomberg News pe 30 mai, notează newsmaker.md Conform înțelegerii preliminare, se examinează o nouă ... De unde ar putea lua gaz Transnistria dacă tranzitul de gaz rusesc prin Ucraina va fi sistat – Scenariul avansat de ministrul Parlicov The post De unde ar putea lua gaz Transnistria dacă tranzitul de gaz rusesc prin Ucraina va fi sistat – Scenariul avansat de ministrul Parlicov appeared first on Politik.
13:30
Vicepremierul Alaiba declară că  investițiile private în Moldova sunt în creștere cu 12% contribuind cu 8% la totalul investițiilor. Aceasta este prima creștere a investițiilor private de la începutul războiului din Ucraina, spune ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării „Deși cifra totală pe investiții este în ușoară scădere, investițiile private sunt pe un plus clar. ... Vicepremierul Alaiba infirmă lipsa investițiilor în economia moldovenească – Cifrele prezentate de ministrul dezvoltării economice The post Vicepremierul Alaiba infirmă lipsa investițiilor în economia moldovenească – Cifrele prezentate de ministrul dezvoltării economice appeared first on Politik.
13:30
Fostul președinte american Donald Trump a fost declarat vinovat de către un juriu, joi, într-un proces istoric, și devine astfel primul fost președinte american condamnat pentru o infracțiune, în timp ce încearcă să se întoarcă la Casa Albă, scrie BBC. Pronunțarea sentinței va avea loc pe 11 iulie, iar judecătorul poate să aleagă să îl ... Donald Trump primul președinte american condamnat penal – Jurații l-au declarat vinovat de 34 de capete de acuzare – Pronunțarea sentinței, pe 11 iulie The post Donald Trump primul președinte american condamnat penal – Jurații l-au declarat vinovat de 34 de capete de acuzare – Pronunțarea sentinței, pe 11 iulie appeared first on Politik.
13:30
Grupului de state împotriva corupției al Consiliului Europei semnalează anumite restanțe din partea RM în ceea ce privește asigurarea integrității deputaților, judecătorilor și procurorilor Guvernarea de la Chișinău întârzie serios la implementarea mai multor acțiuni pentru prevenirea corupției în rândul deputaților, judecătorilor și procurorilor. În raportul pentru anul trecut, această structură notează că cele mai ... Grupului de state împotriva corupției al Consiliului Europei: Moldova cu restanțe la asigurarea integrității deputaților, judecătorilor și procurorilor The post Grupului de state împotriva corupției al Consiliului Europei: Moldova cu restanțe la asigurarea integrității deputaților, judecătorilor și procurorilor appeared first on Politik.
13:30
Ministrul Apărării al Germaniei, Boris Pistorius, se află la Chișinău. Oficialul de la Berlin a oferit un lot de asistență Armatei Naționale, iar pentru anul viitor Germania va oferi un alt lot de blindate Piranha dar și un sistem antiaerian. Moldova va mai primi 14 blindate de tip Piranha de la Germania, iar anul viitor ... Ministrul Apărării al Germaniei, Boris Pistorius, se află la Chișinău – Oficialul de la Berlin a oferit un lot de asistență și a promis un nou sprijin pentru Armata Națională The post Ministrul Apărării al Germaniei, Boris Pistorius, se află la Chișinău – Oficialul de la Berlin a oferit un lot de asistență și a promis un nou sprijin pentru Armata Națională appeared first on Politik.
13:30
Circa 1 milion 476 de mii de locuințe și două milioane 167 de mii de persoane au fost recenzate timp de opt săptămâni, în perioada 8 aprilie – 30 mai, de la începerea Recensământului populației în Rep. Moldova, conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), notează Radio Chișinău. Ritmuri sporite de colectare a datelor au ... Peste două milioane, 160 de mii de persoane au fost recenzate în cadrul recensământului populației și locuințelor până acum – Apelul șefului BNS The post Peste două milioane, 160 de mii de persoane au fost recenzate în cadrul recensământului populației și locuințelor până acum – Apelul șefului BNS appeared first on Politik.
30 mai 2024
22:30
Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi modificată pentru a exclude vulnerabilitățile în adresa securității statului, provocate de războiul din Ucraina. Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură un proiect de lege care va face mai strictă procedura de recunoaștere a cetățeniei moldovenești. Aceste modificări legislative, elaborate de deputatul Igor Chiriac din Fracțiunea PAS ,au ... Parlamentul a instituit norme mai stricte pentru dobândirea cetățeniei Moldovei – Ce conține proiectul de lege The post Parlamentul a instituit norme mai stricte pentru dobândirea cetățeniei Moldovei – Ce conține proiectul de lege appeared first on Politik.
22:30
Moldova va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor solide. Parlamentul a ratificat un grant oferit țării noastre de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). „4,04 milioane de euro vor fi redirecționate pentru construcția facilităților pentru gestionarea deșeurilor – depozit de deșeuri și stație de compostare ... Ministerul Mediului va gestiona un grant de 5,4 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii privind deșeurile solide – Câte raioane vor beneficia de proiectul european The post Ministerul Mediului va gestiona un grant de 5,4 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii privind deșeurile solide – Câte raioane vor beneficia de proiectul european appeared first on Politik.
22:30
Harta judiciară a Republicii Moldova a fost revizuită. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost votat astăzi de Parlament în a doua lectură. Documentul prevede reorganizarea instanțelor judecătorești și a curților de apel cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului justiției și de a asigura utilizarea rațională a banului public, notează MOLDPRES. Proiectul ... Harta judiciară a Republicii Moldova a fost ajustată – Va fi redus numărul de judecătorii și reconfigurate Curțile de Apel The post Harta judiciară a Republicii Moldova a fost ajustată – Va fi redus numărul de judecătorii și reconfigurate Curțile de Apel appeared first on Politik.
22:30
Parlamentul de la Chișinău condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. Declarația care prevede acest lucru a fost votată de 60 de deputați. Potrivit unui comunicat, documentul condamnă războiul de agresiune al Federației Ruse ... Declarația de condamnare a Federației Ruse pentru deportarea copiilor ucraineni, adoptată de Parlamentul de la Chișinău The post Declarația de condamnare a Federației Ruse pentru deportarea copiilor ucraineni, adoptată de Parlamentul de la Chișinău appeared first on Politik.
22:30
Virginia Moraru a fost numită de Parlament în funcția de membru al Comisiei de evaluare externă a procurorilor. Candidatura Virginiei Moraru a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Aceasta este licențiată în drept și are diplomă de magistru în drept. Până în prezent, Virginia Moraru a deținut funcția de consilier juridic superior în ... Parlamentul a găsit înlocuitor Tatianei Răducanu la Comisia de evaluare externă a procurorilor – Virginia Moraru numită de Parlament The post Parlamentul a găsit înlocuitor Tatianei Răducanu la Comisia de evaluare externă a procurorilor – Virginia Moraru numită de Parlament appeared first on Politik.
22:30
Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a fost declarat învingător la concursul pentru șefia Procuraturii Generale. Acesta va fi propus șefului statului pentru numirea în funcţie, iar Maia Sandu, are la dispoziție 15 zile să semneze decretul Pentru funcţia de Procuror General au luptat şi șeful adjunct de la Procuratura Anticorupție, Octavian Iachimovschi, care a obținut 8,80 ... Procurorul general interimar, Ion Munteanu, învingător la concursul pentru șefia PG – Va fi propus șefului statului pentru numirea în funcţie – Maia Sandu, are la dispoziție 15 zile să semneze decretul The post Procurorul general interimar, Ion Munteanu, învingător la concursul pentru șefia PG – Va fi propus șefului statului pentru numirea în funcţie – Maia Sandu, are la dispoziție 15 zile să semneze decretul appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:20
Compania din domeniul automotive, Fujikura se retrage din Republica Moldova. Declarația a fost făcută șefa Agenției de Investiții, Nataliei Beajan, notează realitatea.md „Nu e vorba de o relocare. Compania pleacă din lipsa alocării contractelor. Deja când se vor retrage e doar o chestiune de timp”, a punctat Bejan. Potrivit Nataliei Bejan, problemele au început de ... Un mare investitor din industria automotive se retrage din Republica Moldova – Precizările Agenției de Investiții The post Un mare investitor din industria automotive se retrage din Republica Moldova – Precizările Agenției de Investiții appeared first on Politik.
12:20
Cinci posturi de televiziune au rămas fără licență. Potrivit unui comunicat, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să retragă actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii, din motiv că ar fi finanțate din surse dubioase „Este vorba despre SRL „Telesistem TV” (Primul în Moldova, ... Cinci posturi TV, asociate lui Plahotniuc și Șor, au rămas definitiv fără licență The post Cinci posturi TV, asociate lui Plahotniuc și Șor, au rămas definitiv fără licență appeared first on Politik.
12:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) obligă partidul de guvernământ, PAS să restituie în bugetul de stat 370 mii lei „Se atenționează Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” asupra obligației de a respecta art. 311 alin. (1) din Legea nr. 294/2007 și se somează să verse în bugetul de stat suma totală de 370 000,00 lei primită ... CEC obligă partidul de guvernământ, PAS să restituie în bugetul de stat 370 mii lei – Sunt vizate și alte partide The post CEC obligă partidul de guvernământ, PAS să restituie în bugetul de stat 370 mii lei – Sunt vizate și alte partide appeared first on Politik.
12:20
Deputații s-au întrunit în ședința plenară. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe subiecte, printre care proiecte de modificare a Codului penal, Codului contravențional, Codului civil, Codului vamal și Codului fiscal. Totodată, parlamentarii vor examina în a doua lectură proiectul de revizuire a hărții judiciare. Pe ordinea de zi se regăsește și examinarea raportului ... LIVE: Ședința Parlamentului – Proiectul de revizuire a hărții judiciare inclus pe ordinea de zi The post LIVE: Ședința Parlamentului – Proiectul de revizuire a hărții judiciare inclus pe ordinea de zi appeared first on Politik.
12:20
Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Parlament a înregistrat Declarația privind condamnarea politicii de genocid a Federației Ruse îndreptată împotriva Ucrainei. Aceasta face referire la strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate și pe teritoriul Rusiei. Vicepreședintele Parlamentului, Doina Gherman, a declarat că astăzi această declarație va fi adoptată în plenul ... Parlamentul de la Chișinău se alătură mai multor state europene care au condamnat politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei – Urmează să fie adoptată o Declarație The post Parlamentul de la Chișinău se alătură mai multor state europene care au condamnat politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei – Urmează să fie adoptată o Declarație appeared first on Politik.
12:20
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință. Sunt audiați la proba interviu cei trei candidați selectați la concursul pentru șefia Procuraturii Generale. Candidații la funcția de procuror general sunt procurorii Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei. Amintim că, pe 15 aprilie, Consiliul Superior al Procurorilor a inițiat un nou concurs pentru ... LIVE: CSP selectează un candidat la șefia Procuraturii Generale – Candidații susțin proba interviu The post LIVE: CSP selectează un candidat la șefia Procuraturii Generale – Candidații susțin proba interviu appeared first on Politik.
29 mai 2024
22:20
Statele Unite ale Americii vor să ajute Republica Moldova în contracararea atacurilor cibernetice prin sprijinirea unei noi academii și prin consolidarea sectorului particular care va promova noi talente și noi abilități în sectorul judiciar. Declarația aparține secretarului de stat american, Antony Blinken, aflat într-o vizită în Republică Moldova. De asemenea, SUA vor să sprijine curățarea ... Așa cum a promis, Antony Blinken a venit cu un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova – Câți bani va primi Chișinăul din partea SUA The post Așa cum a promis, Antony Blinken a venit cu un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova – Câți bani va primi Chișinăul din partea SUA appeared first on Politik.
15:50
Ministrul protecției mediului și resurselor naturale din Ucraina, Ruslan Strelets, a făcut precizări în legătură cu imaginile apărute în spațiul public, care arată albia uscată a Nistrului, filmată în zona orașului Hotin din Ucraina, noteazî IPN Agenția de Stat pentru Resursele de Apă din Ucraina studiază această problemă și împreună cu Ministerul Mediului din Republica ... Cum explică partea ucraineană secarea unei porțiuni din amonte a râului Nistru – Precizarea ministrului Mediului de la Kiev The post Cum explică partea ucraineană secarea unei porțiuni din amonte a râului Nistru – Precizarea ministrului Mediului de la Kiev appeared first on Politik.
15:50
Vicepreședintele CUB, Ion Bulgac trage un semnal de alarmă în legătură cu intenția Parlamentului de a modifica Codul Penal în vederea instituirii unei norme adăugătoare legat de infracțiunile care cad sub incidența de trădare de patrie. Bulgac consideră că amendamentele la Codul Penal prin care noțiunea de dezinformare este asociată cu trădarea de patrie sunt ... Opoziția extraparlamentară îngrijorată de noile propuneri la Codul Penal, legat trădarea de patrie The post Opoziția extraparlamentară îngrijorată de noile propuneri la Codul Penal, legat trădarea de patrie appeared first on Politik.
15:50
Compania de stat, Energocom a procurat, în premieră, gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria. Potrivit estimărilor, prețul de achiziție a gazului a variat între 296 – 300 de dolari per mia de metru cubi, iar volumul a fost peste 2200 de m3, adică 24 MWh. Gazul va fi livrat în Republica Moldova ... Energocom a procurat, în premieră, gaze naturale de la un Hub din Bulgaria – Care a fost prețul The post Energocom a procurat, în premieră, gaze naturale de la un Hub din Bulgaria – Care a fost prețul appeared first on Politik.
14:30
Guvernul a aprobat Planul Național de Dezvoltare (PND) pentru anii 2025-2027. Documentul conține 95 de acțiuni de reformă, care urmează a fi implementate prin intermediul a 264 de proiecte de dezvoltare. Din totalul acțiunilor proiectate, circa 39% asigură continuitatea PND 2024-2026, iar 61% sunt acțiuni de reformă noi. Pe termen mediu, se prevede concentrarea pe ... Guvernul și-a trasat obiectivul de țară – A aprobat Planul Național de Dezvoltare pentru anii 2025-2027 The post Guvernul și-a trasat obiectivul de țară – A aprobat Planul Național de Dezvoltare pentru anii 2025-2027 appeared first on Politik.
14:30
Republica Moldova va stoca circa 15% din consumul mediu anual de gaze naturale, dintre care peste 30% vor constitui stocuri de securitate. Două hotărâri, în acest sens, au fost aprobate, în ședința Cabinetului de miniștri, în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale a țării noastre în caz de situații excepționale. Potrivit calculelor Agenției Naționale ... Statul majorează rezervele de securitate a gazelor naturale – Energocom responsabil de crearea și menținerea stocurilor The post Statul majorează rezervele de securitate a gazelor naturale – Energocom responsabil de crearea și menținerea stocurilor appeared first on Politik.
14:30
Guvernul a aprobat absorbția a opt instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova, ca urmare a numărului redus de elevi care generează cheltuieli financiare nejustificate. Conform proiectului, aprobat de Executiv, majoritatea instituțiilor au un număr insuficient de elevi, ceea ce afectează eficiența lor. Fondurile alocate pentru întreținerea spațiilor și salariile personalului tehnic sunt utilizate ... Guvernul a decis absorbția a opt instituții de învățământ profesional tehnic din Moldova – Argumentele autorităților The post Guvernul a decis absorbția a opt instituții de învățământ profesional tehnic din Moldova – Argumentele autorităților appeared first on Politik.
14:30
Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasadorul, Janis Mazeix nu este sigur că negocierile oficiale privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor începe pe 25 iunie. „Acum nu pot confirma o dată concretă”, a declarat Janis Mazeix la Exclusiv TV. De asemenea, el a evitat să răspundă la întrebarea dacă în general vor ... Șeful delegației UE la Chișinău rezervat față de începerea negocierilor cu Moldova – „Acum nu pot confirma o dată concretă” The post Șeful delegației UE la Chișinău rezervat față de începerea negocierilor cu Moldova – „Acum nu pot confirma o dată concretă” appeared first on Politik.
14:30
Premierul Dorin Recean îndeamnă cetățenii Republicii Moldova cu pașapoarte UE să participe la alegerile europarlamentare din iunie și să voteze pentru partidele care susțin extinderea Uniunii Europene și parcursul european al Republicii Moldova. Premierul a declarat, în debutul ședinței Guvernului din 29 mai, că moldovenii trebuie să se obișnuiască să participe la europarlamentare. „Știm că ... Previziunea premierului Recean despre alegerile europarlamentare: „Degrabă toți cetățenii R. Moldova vor participa la un astfel de exercițiu” The post Previziunea premierului Recean despre alegerile europarlamentare: „Degrabă toți cetățenii R. Moldova vor participa la un astfel de exercițiu” appeared first on Politik.
14:30
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare solicită tuturor fermierilor afectați în uma precipitațiilor de marți, 29 mai, să contacteze Direcțiile agricole raionale penru o evaluare exactă a pagubelor. Ministerul menționează că va oferi măsuri de suport fermierilor afectați de intemperii. „Îndemnăm agricultorii care au înregistrat pagube să se adreseze Direcțiilor agricole raionale în termen de 24 ... Ministerul Agricultorii îndeamnă fermierii care au înregistrat pagube, în urma ploilor, să se adreseze la Direcțiile agricole raionale The post Ministerul Agricultorii îndeamnă fermierii care au înregistrat pagube, în urma ploilor, să se adreseze la Direcțiile agricole raionale appeared first on Politik.
10:10
Guvernul Moldovei va aloca încă 65,5 milioane de lei, echivalentul a 3,1 milioane de euro, din bugetul de stat din acest an pentru majorarea capitalului social al companiei Arena Națională. Acest lucru este stipulat în proiectul de hotărîre de guvern corespunzător, care urmează să fie aprobat la ședința de guvern din 29 mai. Potrivit Agenției ... LIVE: Ședința Guvernului – Executivul alocă 65 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social al companiei Arena Națională The post LIVE: Ședința Guvernului – Executivul alocă 65 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social al companiei Arena Națională appeared first on Politik.
10:10
Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strelets, s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, la invitația ministrului Mediului Sergiu Lazarencu. Această vizită este o premieră în relațiile de colaborare dintre cele 2 ministere, domnul Strelets fiind primul ministru al mediului din Ucraina care vine în Republica Moldova, transmite Ministerul Mediului. ... Ministrul ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale în vizită la Chișinău – S-a discutat și despre starea fluviului Nistru The post Ministrul ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale în vizită la Chișinău – S-a discutat și despre starea fluviului Nistru appeared first on Politik.
10:10
Aeroportul Internațional Chișinău anunță inițierea unei noi licitații publice, a treia la număr, privind spațiile comerciale. Într-un comunicat de presă emis în dimineața zilei de miercuri, 29 mai curent, responsabilii anunță că licitația se va desfășura conform unor noi criterii. „Divizarea licitației în două loturi, 1 lot Travel Retail (magazine) și al 2 -lea lot ... O nouă licitație, anunțată de stat la Aeroportul Chișinău – Se va desfășura conform unor noi criterii The post O nouă licitație, anunțată de stat la Aeroportul Chișinău – Se va desfășura conform unor noi criterii appeared first on Politik.
10:10
Secretarul american de stat, Antony Blinken, va ajunge miercuri, 29 mai, la Chișinău. Blinken urmează să anunțe un pachet semnificativ de sprijin pentru tranziția Republicii Moldova, atât în ceea ce privește independența energetică, cât și contracararea amenințărilor rusești. „Miercuri, va ajunge la Chișinău, în Republica Moldova. Apoi, în acea seară și în cursul zilei de ... Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken vine astăzi la Chișinău – Oficialul american va anunța un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova The post Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken vine astăzi la Chișinău – Oficialul american va anunța un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova appeared first on Politik.
28 mai 2024
23:00
Transportul rutier de persoane pe rute internaționale prin punctele de control vamal ale Lituaniei și Belarus fără autorizație specială pentru transportul de persoane prin servicii ocazionale este interzis. Potrivit Agenției Naționale de Transport Auto, mijloacele de transport trebuie să aibă 9 locuri pe scaune, inclusiv cu locul șoferului. Instituția menționează că s-a adresat autoritățile competente ... ANTA atenționează transportatorii din Moldova – Noi reguli la frontiera dintre Belarus și Lituania, privind transportul de pasageri The post ANTA atenționează transportatorii din Moldova – Noi reguli la frontiera dintre Belarus și Lituania, privind transportul de pasageri appeared first on Politik.
23:00
UE „ia în considerare toate opţiunile”, anunţă Bruxelles-ul după ce Parlamentul din Georgia a votat legea de sorginte rusă Uniunea Europeană regretă profund faptul că Parlamentul georgian a decis să treacă peste dreptul de veto al preşedintelui exprimat faţă de legea referitoare la influenţa străină şi să ignore argumentele juridice detaliate ale Comisiei de la ... UE regretă că Parlamentul georgian a decis să treacă peste dreptul de veto al preşedintelui și a votat legea de sorginte rusă The post UE regretă că Parlamentul georgian a decis să treacă peste dreptul de veto al preşedintelui și a votat legea de sorginte rusă appeared first on Politik.
23:00
Fostul judecător și ex-membru la Comisiilor Pre-Vetting și Vetting Tatiana Răducanu a depus o plângere pe numele șefului Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin, la Procuratura Generală. Plângerea a venit în contextul scrisorii adresate judecătorilor, procurorilor și societății civile, prin care șefa PA a anunțat că Tatiana Răducanu „este apropriată și a acționat în interesele lui ... Chiar dacă a plecat din Comisia de Vetting, Răducan solicită CSP-lui și PG sancțiuni disciplinare pentru Dragalin The post Chiar dacă a plecat din Comisia de Vetting, Răducan solicită CSP-lui și PG sancțiuni disciplinare pentru Dragalin appeared first on Politik.
18:20
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a anunțat despre cumpărarea, printr-o ofertă publică inițială, a unui pachet de 11% din acțiunile Premier Energy. Potrivit unui comunicat al băncii, achiziția a costat 77 de milioane de lei sau 15,5 milioane de euro. Acțiunile vor fi listate la Bursa de Valori București. După aceasta, BERD va deveni ... Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare devine acționar la Premier Energy – Ce pachet de acțiuni a fost procurat The post Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare devine acționar la Premier Energy – Ce pachet de acțiuni a fost procurat appeared first on Politik.
17:50
Guvernul de la Chișinău țintește sfârșitul lunii iunie pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană, a declarat premierul Recean, într-o conferință de presă. El a mai spus că Guvernul va fi pregătit cu toate temele pe acasă. „Noi țintim sfârșitul de iunie pentru ca să deschidem oficial negocierile și Guvernul va fi ... Premierul Recean: Guvernul țintește sfârșitul lunii iunie pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu UE The post Premierul Recean: Guvernul țintește sfârșitul lunii iunie pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu UE appeared first on Politik.
17:30
Guvernul a lansat Programul Prima Casă + iar una din soluțiii pe lângă cea privind accesul la locuințe accesibile este și temperarea prețurilor pe piața imobiliară. Piața imobiliară din Chișinău a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă, iar potrivit experților prețurile vor continua să ia proporții. Într-o conferință de presă, în care a anunțat ... Soluția Guvernului pentru a opri creșterea prețurilor pe piața imobiliară – Propunerea premierului Recean pentru companiile de construcții The post Soluția Guvernului pentru a opri creșterea prețurilor pe piața imobiliară – Propunerea premierului Recean pentru companiile de construcții appeared first on Politik.
16:40
Comisia de la Veneția va pregăti și examina opinia asupra Legii privind implementarea parțială a votului prin corespondență în ședința din 21-22 iunie. Despre asta a anunțat Comisia Electorală Centrală de la Chișinău. Membrii autorității electorale au avut marți o discuție online cu membrii Comisiei de la Veneția asupra legii votate recent de Parlament și ... Comisia de la Veneția va oferi un aviz asupra votului prin corespondență – CEC anunță când se va întâmpla The post Comisia de la Veneția va oferi un aviz asupra votului prin corespondență – CEC anunță când se va întâmpla appeared first on Politik.
16:40
Statul conitinuă programul Prima Casă – Premierul Dorin Recean a prezentat detalii, iar Guvernul va aloca de la buget 160 de milioane pentru aplicarea acestui program. Prima Casă PLUS, vine ca un ajutor de stat dedicat familiilor din Moldova și care va fi disponibil din luna iulie. „Prin acest program construim condiții mai bune de ... Decis: Statul continuă programul Prima Casă – Premierul Recean a prezentat detalii – Guvernul va aloca 160 de milioane de lei pentru acest program The post Decis: Statul continuă programul Prima Casă – Premierul Recean a prezentat detalii – Guvernul va aloca 160 de milioane de lei pentru acest program appeared first on Politik.
16:40
Comisia Electorală Centrală a lansat aplicația online cu privire la înregistrarea prealabilă a cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot care se vor afla în străinătate în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024. Pentru a se putea înregistra, cetățenii Republicii Moldova vor accesa pagina web www.inregistrare.cec.md. Aplicația conține și ... CEC lansează aplicația de înregistrare prealabilă la prezidențiale pentru cetățenii din străinătate – Va exista și opțiunea de înregistrare pentru votul prin corespondență The post CEC lansează aplicația de înregistrare prealabilă la prezidențiale pentru cetățenii din străinătate – Va exista și opțiunea de înregistrare pentru votul prin corespondență appeared first on Politik.
16:40
Este foarte important ca reforma justiției să o facem corect, chiar dacă durează mai mult. Este nevoie ca CSM, CSP, ca noile organe de autoadministrare să intervină disciplinat peste procurorii și judecătorii care fac abuzuri. Declarațiile au fost făcută astăzi de Premierul Dorin Recean, transmite MOLDPRES. „Există suficienți judecători și procurori onești și integri în ... Premierul Recean: Reforma justiției va dura mai mult – Este nevoie ca CSM și CSP să intervină disciplinar peste procurorii și judecătorii care fac abuzuri The post Premierul Recean: Reforma justiției va dura mai mult – Este nevoie ca CSM și CSP să intervină disciplinar peste procurorii și judecătorii care fac abuzuri appeared first on Politik.
11:10
The post LIVE: Premierul Recean susține o conferință de presă pe subiectul proiectului Prima Casă+ appeared first on Politik.
27 mai 2024
22:20
Alexander Zverev a câștigat cel mai așteptat meci din turul 1 de la Roland Garros în fața campionului absolut de la Paris, Rafael Nadal. Germanul s-a impus în ceea ce ar putea reprezenta ultima apariție a „Matadorului” pe zgura pariziană, notează eurosport.ro A doua zi de concurs de la Roland Garros i-a adus față în ... Regele zgurii, campionul absolut de la Paris, Rafael Nadal, eliminiat în primul tur la Roland Garros The post Regele zgurii, campionul absolut de la Paris, Rafael Nadal, eliminiat în primul tur la Roland Garros appeared first on Politik.
22:20
Universitatea de Stat din Moldova (USM) şi Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) urmează să prezinte, până la finele lunii iunie, un concept de fuziune, ceea ce reprezintă o nouă etapă în reforma învățământului anunțată de Ministerul Educației și Cercetării, notează TVR Moldova. Totuși, rectorul USM, Igor Şarov, susține că fuziunea nu se va realiza până ... Fuziunea USM cu UTM, încă, în suspans – Nu se va realiza până când nu vor fi rezolvate problemele financiare ale universităţilor The post Fuziunea USM cu UTM, încă, în suspans – Nu se va realiza până când nu vor fi rezolvate problemele financiare ale universităţilor appeared first on Politik.
22:20
Președintele Maia Sandu a semnat decretul de acordare a cetățeniei Republicii Moldova câtorva membri ai trupei Bi-2 și familiilor lor. Anunțul a fost făcut de șeful aparatului prezidențial, Adrian Băluțel. „Țara noastră este deschisă și primitoare pentru oamenii care aleg pacea, care promovează prietenia și respectul dintre popoare. Membrii trupei Bi-2 au început să fie ... Câțiva membri ai trupei Bi-2 au primit cetățenia RM – Președintele Sandu a semnat decretul The post Câțiva membri ai trupei Bi-2 au primit cetățenia RM – Președintele Sandu a semnat decretul appeared first on Politik.
16:10
Toți inculpații din dosarul morții lui Alexei Veretca din Codrii Orheiului de acum 12 ani sunt în libertate și au fost scutiți de pedepse printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău notează de zdg.md Singurul inculpat care fusese anterior condamnat la opt ani de închisoare a fost eliberat de pedeapsă din motivul „intervenirii prescripției tragerii ... Inculpații din dosarul crimei din Codrii Orheiului, absolviți de pedepse – Ce hotărâre au pronunțat judecătorii în cazul fostului deputat PD, Constantin Țuțu The post Inculpații din dosarul crimei din Codrii Orheiului, absolviți de pedepse – Ce hotărâre au pronunțat judecătorii în cazul fostului deputat PD, Constantin Țuțu appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.