(live/update) Parlamentul, în ședință. Candidatura propusă de BCS în funcția de memebru la Curtea de Conturi, respinsă

UNIMEDIA, 16 mai 2024 15:50

Deputații se întrunesc într-o nouă ședință astăzi, 16 mai. Pe ordinea de zi figurează 21 de proiecte, printre care și proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
12:50
Fostul premier, Ion Chicu, liderul PDCM, a venit cu o reacție, după ce Ion Munteanu, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a depus jurământul pentru funcția de Procuror General. „Moldova, ai Procuror General - Alexandr Stoianoglo!”, a scris Chicu pe rețele.
12:40
Fostul premier, Ion Chicu, liderul PDCM, a venit cu o reacție, după ce Ion Munteanu, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a depus jurământul pentru funcția de Procuror General. „Moldova, ai Procuror General - Alexandru Stoianoglo!”, a scris Chicu pe rețele.
12:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că în acest weekend, 1 - 2 iunie 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon.
11:30
Rusia a lansat sâmbătă dimineață un val de rachete și drone care au avariat instalații ale sistemului energetic din cinci regiuni ale Ucrainei, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.
Acum 6 ore
10:50
Tragerea la sorți pentru desemnarea grupelor main-round a Campionatului European la Futsal 2026, care se va desfășura în Letonia și Lituania în perioada 18 ianuarie - 8 februarie 2026, a avut loc pe 30 mai, la Nyon, Elveția. Astfel, la etapa de calificare, naționala antrenată de Vladimir Vusatîi își va măsura puterile în grupa a 3-a cu reprezentativele similare din Polonia, Turcia și Slovacia, anunță Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).
10:20
La 1 ianuarie 2024, numărul copiilor de 0-17 ani în Republica Moldova a constituit 508,7 mii, ceea ce reprezintă 21% din numărul total al populației cu reședință obișnuită. Numărul copiilor născuți vii, în anul 2023, a constituit 24 mii, fiind în descreștere cu 11% față de anul precedent, arată datele Biroul Național de Statistică.
10:00
Tinerii din ansamblul „Hecenii”, vineri seara, în marea finală „Românii au talent”, au încins scena cu un joc dans din Bucovina. Așadar, ansamblul s-a clasat pe locul III și au obținut un premiu de 10 000 euro. Totodată, marele premiu al serii a fost câștigat de Cristian Ciaușu care a plecat acasă cu 120.000 de euro, scrie protv.ro.
10:00
Tragedie în Italia în timpul inundaţiilor. Trei tineri, cel mai probabil români, au fost surprinşi de apele furioase în mijlocul unui râu în regiunea Udine. Două fete şi un băiat, cu vârste între 17 şi 25 de ani, au fost daţi dispăruţi. Ultimele imagini cu ei sunt sfâşietoare - îmbrăţişaţi, cei trei au fost filmaţi în mijlocul apelor învolburate, fără scăpare. Maşina lor, cu numere româneşti, a fost găsită în apropiere. Salvatorii care îi caută fără încetare speră ca cei trei să fi reuşit să se refugieze din calea puhoaielor, scrie observatornews.ro.
09:50
Are loc ceremonia solemnă de numire în funcție a Procurorului General, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) - Ion Munteanu.
09:40
Are loc ceremonia solemnă de numire în funcție a Procurorului General, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) - Ion Munteanu.
09:30
Tinerii din ansamblul „Hecenii”, vineri seara, în marea finală „Românii au talent”, au încins scena cu un joc dans din Bucovina. Așadar, ansamblul s-a clasat pe locul III și un premiu de 10 000 euro. Totodată, marele premiu al serii a fost câștigat de Cristian Ciaușu care a plecat acasă cu 120.000 de euro, scrie protv.ro.
Acum 8 ore
09:20
Vineri seara, în marea finală Românii au talent, tinerii din ansamblul Hecenii au încins scena cu un joc dans din Bucovina. Așadar, ansamblul a obținut locul trei în cadrul și un premiu de 10 000 euro. Totodată, marele premiu al serii a fost câștigat de Cristian Ciaușu care a plecat acasă cu 120.000 de euro, scrie protv.ro.
09:10
Pe 1 iunie, istoria a înregistrat momente marcante în domeniile cultural, politic și tehnologic, reflectând diversitatea evenimentelor globale.
09:10
Ziua de 1 iunie este, de fapt, Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă în prezent este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949).
08:30
Horoscopul zilnic de astăzi ar putea dezvălui perspective personalizate și sfaturi valoroase pentru a naviga aceste ape astrale.
08:00
Copiii vor călători gratuit cu troleibuzul turistic astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie. Anunțul a fost făcut de către Primăria municipiului Chișinău.
Acum 12 ore
07:20
Moldova se confruntă astăzi cu o vreme predominant înnorată, conform datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Acum 24 ore
21:20
Blocul politic „Victorie” și bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, invită locuitorii la o mare sărbătoare de Ziua Copilului. La Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lunga, pentru micii oaspeți vor fi organizate numeroase distracții gratuite, înghețată, vată de zahăr și popcorn.
21:10
Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Aureliu Postică, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit responsabililor, judecătorul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică.
20:50
În această seară are loc marea finală „Românii au talent”, sezonul cu numărul 14. Unsprezece concurenți s-au calificat în ultima etapă a show-ului de divertisment. Printre aceștia se numără și ansamblul din țara noastră „Hecenii”, care poate cuceri marele premiu de 120 mii euro.
20:30
Guvernul a venit cu o reacție, după de instanța de judecată a decis ca Dorin Recean să fie audiat în calitate de martor în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.
20:10
Guvernul Republicii Moldova anunță că organizează mâine, 1 iunie, de la ora 10:00 până la ora 16:00, un șir de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Acestea se vor desfășura la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău.
19:40
Proiectul unui atentat „de inspirație islamistă”, care viza turneul de fotbal al Jocurilor Olimpice din 2024 a fost dejucat la Saint-Etienne de către serviciile de informații franceze, care au interogat un suspect cecen, a transmis vineri Ministerul francez de Interne, citat de AFP, scrie hotnews.ro.
19:20
Procuratura Generală (PG) anunță că mâine, 1 iunie, va avea loc ceremonia solemnă de numire în funcție a Procurorului General, selectat în baza concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).
18:50
Un incendiu a izbucnit astăzi, 31 mai, într-un bloc de locuit din sectorul Telecentru al capitalei. La fața locului au intervenit 5 echipaje de pompieri care au luptat cu focul, dar și au evacuat două persoane.
18:30
Armata israeliană a anunțat vineri că a încheiat operațiunile de luptă din zona Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, după ce a distrus 10 km de tuneluri ale Hamas în timpul unor zile de lupte intense care au inclus peste 200 de lovituri aeriene, relatează Reuters, citat de digi24.ro.
18:10
Aeroportul Internațional Chișinău marchează, astăzi, 31 mai, cea de-a 29-a aniversare de la înființare, anunță AIC. Cu acest prilej, administratorul interimar, Sergiu Spoială, a adresat mesaje de felicitare angajaților Aeroportului.
17:40
Primăria Chișinău, alături de partenerii săi, organizează, mâine, cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor, mai multe evenimente în capitală. Acestea se vor desfășura în mai multe sectoare ale orașului și sunt pentru diferite categorii de vârste.
17:20
Madonna a fost dată în judecată de un spectator care a participat la turneul său mondial „Celebration”, acesta susţinând că artista a produs "pornografie fără avertisment" şi că "a fost forţat să privească femei topless simulând acte sexuale", scrie The Guardian, citat de observatornews.ro.
17:10
Audierile programate pentru luni la Comisia Pre-vetiing ale magistratului Alexei Paniș au fost amânate. Secretariatul comisiei i-a expediat magistratului un mesaj prin care îl anunță, încă de astăzi, că luni aceasta se confrunta „cu probleme tehnice”. Vezi cum a reacționat Paniș la acest anunț și de ce judecătorul ar urma să fie audiat a treia oară de această comisie.
17:00
Comisarul care a refuzat și denunțat mita de 20 mii lei, în schimbul oferirii protecției activității ilicite, s-a dovedit a fi șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din municipiul Chișinău, Sergiu Rusu. Potrivit MAI, acesta a primit de la ministrul de Interne, Adrian Efros, următorul grad special înainte de termen, cel de comisar șef.
16:50
Comisarul care a refuzat și denunțat mita de 20 mii lei, în schimbul oferirii protecției activității ilicite, s-a dovedit a fi șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din municipiul Chișinău, Sergiu Rusu. Potrivit MAI, acesta a primit de la ministrul de Interne, Adrian Efros, următorul grad special înainte de termen, cel de comisar șef.
16:40
Ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, aflat, astăzi, într-o vizită oficială la Chișinău, a anunțat că țara pe care o reprezintă va oferi Moldovei încă 14 blindate de tip Piranha, în 2025. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe comune cu ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, după ceremonia de recepționare a unui lot de asistență din partea Germaniei.
16:20
Guvernul german a anunţat vineri că a autorizat Ucraina să utilizeze arme furnizate de Berlin împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei, pentru a se apăra împotriva atacurilor lansate din apropierea frontierei asupra regiunii Harkov, scrie adevarul.ro.
16:00
Președinția a venit cu o reacție, după de instanța de judecată a decis ca șefa statului, Maia Sandu, să fie audiată ca martor în dosarul concesionării Aeroportului. „Este un circ al corupților cu scopul de a ascunde adevărul”, a menționat șeful cabinetului președintei, Adrian Băluțel.
15:40
Mama lui Marin, prietenul adolescentului de 15 ani din Telenești, lovit mortal de un BMW, a dezvăluit că s-a întâlnit cu mama șoferului de 20 de ani, anchetat, iar comportamentul acesteia a șocat-o. „Când i-am spus că sunt doi copii, unul s-a dus în pământ, iar altul e calic pe viață, ea mi-a răspuns: „Dar să fi fost băiatul meu cu căruța și al vostru să fi lovit cu mașina în el ce era să fie? Nici nu ar trebui să-mi cer iertare!””, a relatat femeia, în cadrul unui interviu cu Adrian Prodan.
Ieri
15:20
Jeep Wagoneer S este primul model electric global al producătorului american și va concura cu Tesla Model Y, scrie Promotor.ro. Automobilul va fi echipat cu o baterie de 100 kWh, despre care Jeep spune că poate asigura o autonomie de peste 480 de kilometri cu o încărcare completă. De asemenea, Wagoneer S folosește două motoare electrice, pentru o putere combinată de 600 CP. Astfel, SUV-ul electric de peste 2,5 tone poate sprinta de la 0 la 96 km/h în doar 3,4 secunde.
15:10
Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Judecătorul a admis astăzi cererea avocatului fostului prim-ministru Iurie Leancă, prin care a solicitat ca toți membrii Cabinetului de Miniștri de atunci să fie audiați, scrie tv8.md. Președinția și Guvernul nu au comentat deocamdată hotărârea instanței.
14:40
Bruce Willis este unul dintre cei mai iconici actori de la Hollywood, cunoscut pentru carisma sa, abilitatea de a juca roluri diverse și prezența sa magnetică pe ecran. De-a lungul carierei sale impresionante, a interpretat o gamă largă de personaje, de la eroi de acțiune la roluri dramatice complexe, scrie Playtech.ro.
14:20
Tragedie la Anenii Noi. O copilă de 15 ani a fost găsită moartă în extravilanul localității Gura Bîcului. Poliția a fost sesizată de mama fetei, în după amiaza zilei de ieri, 30 mai.
14:00
Meredith Whittaker, șefa aplicației de mesagerie criptată Signal, a lansat un avertisment sumbru despre viitorul dominat de inteligența artificială (AI). În cadrul conferinței VivaTech de la Paris, cea mai importantă conferință de startup din Europa, Whittaker a subliniat legătura strânsă dintre AI și supravegherea în masă, subliniind controlul îngrijorător pe care aceste tehnologii îl exercită asupra vieților noastre.
14:00
În contextul Zilei Internaționale a Copiilor, pe care o sărbătorim anual la 1 iunie, oficiile poștale cu grafic de lucru în zi de sâmbătă nu vor activa, anunță Poșta Moldovei
13:50
Mai mulți polițiști de frontieră vor lupta, astăzi, pentru Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră. Competiția se va desfășura la Zagarancea, anunță IGPF.
13:50
Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, a participat, astăzi, la festivitatea „Ultimul Sunet” de la Liceul „Dimitrie Cantermir” din Chișinău.
13:30
Centrul Național Anticorupție (CNA) publică discuții din dosarul coruperii unui șef de Inspectorat de poliție din capitală, în schimbul oferirii protecției activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”.
13:00
Preşedintele SUA, Joe Biden, a transmis un mesaj, după ce Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare din procesul banilor tăinuiţi de la New York, scrie antena.ro.
12:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri la carburanți pentru următoarelel trei zile. Astfel, un litru de benzină va costa cu 8 bani mai puțin decât astăzi, iar prețul motorinei scade cu un ban.
12:30
Percheziții la un call-centru din capitală. Un ucrainean a fost reținut, fiind denunțat de șeful unui Inspectorat de Poliție, căruia i-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea „afacerii”.
12:20
Nicoleta Nucă a bifat primele apariții publice, după ce a anunțat despărțirea de toboșarul Alex Ursache. Prezentă la un eveniment de beauty, artista a afișat o atitudine încrezătoare și a făcut, pentru Unica.ro, dezvăluiri despre proiectele profesionale pe care le are în desfășurare, despre relația toxică trăită în trecut și despre momentele de vulnerabilitate, prin care trece după despărțirea de fostul iubit.
12:10
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a mers astăzi, de ultimul sunet, la gimnaziul din satul său natal, Sadova, precum și la gimnaziul din satul natal al mamei sale, Căpriana, unde i-a înmânat diplome de onoare elevilor, care au obținut rezultate remarcabile în anul școlar, care s-a încheiat.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.