VIDEO/Știrile serii cu Octav Tarlapan

Vocea Basarabiei, 15 mai 2024 19:20

Articolul VIDEO/Știrile serii cu Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 6 ore
12:50
75 de prizonieri de război au fost eliberați din Rusia și s-au întors acasă, în Ucraina. Imagini emoționante cu ei îngenunchind și sărutând pământul ucrainean au fost publicate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). „Alți 75 de ucraineni au fost eliberați din captivitate. Acesta este rezultatul activității Centrului Comun pentru Coordonarea Căutării și Eliberării […] Articolul VIDEO/ Imagini emoționante din Ucraina: 75 de prizonieri eliberați din Rusia îngenunchează și sărută pământul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
„Republica Italiană și poporul italian sprijină cu tărie aspirația Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană. Sperăm ca poporul moldovean să poată urca rapid în trenul libertății, al păcii, al statului de drept și al bunăstării. Dorim să călătorim în acest tren împreună, cot la cot, spre un viitor mai bun pentru toată lumea. […] Articolul Ambasadorul Italiei în R. Moldova: Sperăm ca poporul moldovean să poată urca rapid în trenul libertății, al păcii, al statului de drept și al bunăstării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
În noaptea de 1 iunie, ocupanții ruși au efectuat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare președintele ucrainean Volodimir Zelenski care a subliniat că țintele rușilor au fost civili, infrastructura și instalațiile energetice. Totodată, șeful statului vecin a publicat un videoclip cu consecințele atacului rusesc, menționând […] Articolul VIDEO/ Ucraina, atacată masiv cu rachete noaptea trecută. Zelenski: Principalul scop al Rusiei este normalizarea terorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
11:20
Ansamblul „Hecenii” din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a obținut locul trei în finala concursului „Românii au talentˮ. Dansatorii au câștigat un premiu de 10 mii de euro. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare. „Felicitări, Hecenii, pentru bucuria pe care ați adus-o tuturor moldovenilor! Ați făcut Moldova mândră!ˮ, a […] Articolul Ansamblul Hecenii s-a clasat pe locul trei la concursul „Românii au talentˮ. Maia Sandu: Ați făcut Moldova mândră! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Ansamblul „Hecenii” din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a obținut locul trei în finala concursului „Românii au talentˮ. Dansatorii au câștigat un premiu de 10 mii de euro. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare. „Felicitări, Hecenii, pentru bucuria pe care ați adus-o tuturor moldovenilor! Ați făcut Moldova mândră!ˮ, a […] Articolul Ansamblul Hecenii s-a clasat pe locul trei la concursul „Românii au talentˮ. Maia Sandu: Ați făcut Moldova mîndră! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Premierul Dorin Recean a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia marcării la data de 1 iunie a Zilei Internaționale a Copilului. Într-o postare pe o rețea de socializare, prim-ministrul le-a urat tuturor copiilor copilărie fericită și a subliniat că ieri, la Guvern, a fost organizată o sărbătoare pentru copii. „Ieri la Guvern am […] Articolul Dorin Recean, mesaj de 1 iunie: Copilărie frumoasă tuturor copiilor! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Ion Munteanu, candidatul care a acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor, a fost învestit în funcția de procuror general.  „Jur să respect cu strictețe Constituția, legile Republicii Moldova, drepturile și libertățile omului și să respect obligațiile pe care le avem”, a declarat Ion Munteanu. La eveniment a […] Articolul Ion Munteanu, investit în funcția de procuror general al R. Moldova. Maia Sandu: Eu și cetățenii așteptăm să se facă dreptate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
09:40
Acordul în domeniul securității sociale semnat cu Regatul Spaniei intră în vigoare pe 1 iunie. În baza acordului, cetățenii Republicii Moldova care muncesc sau au muncit în Spania vor avea dreptul să solicite diferite tipuri de pensii și indemnizații, precum pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensii și […] Articolul Moldovenii care muncesc în Spania pot solicita pensii pentru limita de vârstă, indemnizații și alte garanții sociale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Ziua Internațională a Copilului este marcată astăzi în Republica Moldova. Cu această ocazie Guvernul organizează mai multe acțiuni la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un spectacol cu cai. De asemenea, vor fi expoziții cu echipamente și autospeciale […] Articolul Ziua Internațională a Copilului, marcată în R. Moldova: Ce acțiuni organizează Guvernul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
19:40
Șeful legislativului, Igor Grosu, a avut azi o întrevedere cu președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, aflat în vizită la Chișinău. Cei doi oficiali au discutat despre parcursul european al R. Moldova și despre sprijinul pe care îl poate oferi Irlanda. În cadrul discuțiilor, șeful legislativului și-a exprimat toată recunoștința pentru sprijinul primit […] Articolul Irlanda, unul dintre cele mai bune exemple pentru parcursul european apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Germania va livra Republicii Moldova alte 14 transportoare blindate Piranha. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius. 2. Virginia Moraru este noua membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor, dupa ce a fost numită în funcție cu 63 de voturi din partea deputaților. 3. Hărțuirea […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Șefa statului, Maia Sandu, a semnat azi decretul de numire în funcția de procuror general a lui Ion Munteanu, candidatul care a acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor.   Munteanu va depune jurământul sâmbătă, 1 iunie. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. […] Articolul Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Ion Munteanu în funcția de procuror general apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Controalele la frontierele Italiei vor fi reintroduse în perioada premergătoare şi după viitorul summit al G7, a anunțat vineri Ministerul italian de Interne.  Acordul Schengen privind eliminarea controalelor la frontierele dintre statele membre ale UE va fi suspendat la frontierele Italiei între 5 şi 18 iunie, a precizat ministerul, potrivit DPA, citată de Agerpres. G7 […] Articolul Italia va introduce controale la vamă în contextul summitului G7 de la mijlocul lunii iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Banca Națională a Moldovei monitorizează continuu noile amenințări și potențiale riscuri care decurg din atacurile cibernetice și implementează soluții de securitate eficiente, în linie cu reglementările internaționale. Declarațiile aparțin guvernatoarei BNM, Anca Dragu, și au fost făcute în cadrul Reuniunii Guvernatorilor Băncilor Centrale Francofone „Băncile centrale francofone în fața unor noi provocări: care sunt răspunsurile”, […] Articolul Anca Dragu: BNM implementează soluții de securitate eficiente în fața riscurilor cibernetice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Cinci echipaje de pompieri, inclusiv o autoscară, au intervenit azi pentru a lichida un incendiu izbucnit la etajul 8 al unui bloc din cartierul Telecentru al Capitalei. Potrivit primelor informații a fost observat fum de la etajul 8. Ajunși, pompierii au stabilit că flăcările au cuprins o debara de la etajul 8. Totodată, în timpul […] Articolul Cinci echipaje de pompieri au intervenit la un incendiu într-un bloc din cartierul Telecentru al Capitalei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
17:20
Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene (EUPM) în R. Moldova, condusă de Cosmin Dinescu, a împlinit un an de activitate. Cu această ocazie, prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Misiunii. Șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din R. Moldova și sporirea rezilienței instituțiilor naționale la […] Articolul Misiunea de Parteneriat a UE, la un an de activitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Cinci proiecte, finanțate de Guvernul României, urmează a fi implementate, cu scopul de a moderniza infrastructura universitară, a stimula cercetarea și a dezvolta mediul academic al USM. Startul lucrărilor a fost dat ieri, 30 mai, prin semnarea contractelor de atribuire a proiectelor de către rectorul USM, Igor Șarov și secretarul de stat al DRRM, Adrian […] Articolul USM va beneficia de cinci proiecte finanțate de Guvernul României apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Șefa statului, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și alți miniștri din Guvernul condus de Iurie Leancă vor fi audiați în calitate de martor în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău. Oficiul Buiucani al Judecătoriei Chișinău a admis solicitarea avocaților fostului premier Iurie Leancă. Magistrații au admis solicitarea lor de a-i invita ca martori pe foștii membri ai […] Articolul Maia Sandu și Dorin Recean vor fi audiați ca martori în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Autoritățile de la Berlin vor oferi alte 14 transportatoare blindate Armatei Naționale, iar în 2025 va trimite și un sistem de apărare antiaeriană. Declarația a fost făcută de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, aflat într-o vizită la Chișinău. În cadrul unei conferințe, susținută împreună cu omologul său de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, oficialul german […] Articolul Germania va oferi 14 blindate de tip Piranha, iar în 2025 trimite și un sistem de apărare antiaeriană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
„O persoană din fruntea Procuraturii sau a Procuraturii Anticorupție nu are cum să schimbe un anumit trend al instituției. Poate influența anumite mutări, poate prioritiza anumite chestiuni, dar lucrurile în ansamblu nu sunt schimbate de procurorul general”. Este declarația fostului președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, făcută în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova. […] Articolul Al. Tănase, despre alegerea procurorului general: Oricine ar veni, nu ar reuși să obțină rezultatele pe măsura așteptărilor societății apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
În Republica Moldova, 25% dintre minorii care au între 13 și 17 ani, au folosit țigări electronice. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul marcării Zilei mondiale fără tutun. În acest an, autoritățile își vor mobiliza efortul pentru a adopta reglementări mai puternice care să protejeze tinerii de efectele […] Articolul Țigările electronice, o amenințare pentru tineri. În R. Moldova, fiecare al patrulea adolescent a folosit asemenea țigări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Un cetățean al Ucrainei a fost reținut fiind denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău, după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri ilicite. Potrivit anchetei, începând cu luna aprilie 2024, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, aflându-se în mun. Chişinău, au organizat […] Articolul Un cetățean ucrainean a încercat să dea mită unui șef de inspectorat de poliție pentru a beneficia de protecție în afacerea sa apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Parlamentul Republicii Moldova condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. O Declarație în acest sens a fost votată în plen de 60 de deputați, transmite IPN. Documentul condamnă războiul de agresiune al Federației Ruse […] Articolul Parlamentul a adoptat o Declarație de condamnare a Rusiei pentru genocid împotriva Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Cel puțin cinci persoane au murit şi 16 au fost rănite în urma unor lovituri ruseşti asupra mai multor cartiere din oraşul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina. „Inamicul a recurs din nou la tactica dublei lovituri, în timp ce medicii, salvatorii şi forțele de ordine erau deja la fața locului”, a declarat guvernatorul […] Articolul Un nou atac masiv asupra cartierelor din Harkov. Sunt anunțați cel puțin cinci morți și 16 răniți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
În spațiul online apar tot mai multe falsuri care lovesc în actuala guvernare și repetă retorica mincinoasă a Rusiei. Ieri, 30 mai, la doar o zi după ce compania Meta, deținătoare a Facebook, a închis peste 1300 de conturi afiliate grupării criminale Șor, pe site-urile online cu filme și seriale piratate au apărut două filmulețe […] Articolul Guvernul atenționează asupra unor filmulețe false despre pretinse acțiuni de „pregătire militară a tinerilor” în tabere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
30 mai 2024
20:10
Agenții economici vor fi încurajați să doneze produse alimentare organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară. O inițiativă legislativă prin care se propune modificarea Legii privind prevenirea pierderii și risipei de alimente a fost votată în prima lectură în Parlament. Potrivit proiectului, vor putea fi donate […] Articolul Magazinele vor beneficia de facilități fiscale dacă vor contribui la combaterea risipei alimentare. Operatorii, îndemnați să doneze produsele apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Majoritatea PAS a introdus mai multe amendamente la Legea Cetățeniei, care prevăd reguli mai stricte pentru dobândire. Proiectul, propus de deputatul Igor Chiriac, a fost votat în prima lectură. Așadar, nu toate persoanele născute și rezidente în Moldova, care nu dețin cetățenia altor state, vor primi automat cetățenia. Vor exista excepții pentru persoanele care execută […] Articolul Deputații PAS vin cu reguli mai stricte pentru dobândirea cetățeniei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Ion Munteanu a câștigat concursul pentru funcția de procuror general, acumulând cel mai mare punctaj în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de procuror general al Republicii Moldova. 2. Camera de Comerț și Industrie informează agenții economici care au suferit pagube din cauza evenimentelor naturale extreme, că pot solicita eliberarea Avizului […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi restricționat încă o lună. Rudele, apropiații sau cunoscuții pasagerilor nu vor putea intra în terminal. Poliția de Frontieră anunță că restricțiile au fost prelungite „pentru a asigura confortul, liniștea și siguranța călătorilor”. „Pentru a sprijini autoritățile în gestionarea fluxului de călători și a evita aglomerația la intrarea în […] Articolul Acces restricționat în Aeroportul Chișinău pentru încă o lună. În terminal vor intra doar pasagerii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Republica Moldova va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor solide în patru raioane din nordul țării. Este vorba despre Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Parlamentul a ratificat Acordul de grant oferit semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, transmite IPN. „4,04 milioane de euro vor […] Articolul Patru raioane din nordul R. Moldova vor beneficia de un grant de 5,4 mil. de euro pentru infrastructura de gestionare a deșeurilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a câștigat proba de interviu pentru funcția de procuror general. Candidatul a obținut cel mai mare punctaj – 9,21. Ceilalți doi procurori, înscriși în cursă, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei, au obținut 8,8 și, respectiv, 7,92 de puncte. Cei trei candidați au participat azi la proba interviului, organizată de Consiliul […] Articolul Ion Munteanu a câștigat proba interviului pentru șefia Procuraturii Generale. Actualul șef interimar al instituției a obținut cel mai mare punctaj apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Autoritățile statului au recepționat astăzi 42 de utilaje forestiere moderne, printre care tractoare, pentru lucrări de împădurire. Costul total al tehnicii a fost de 60 de milioane de lei. La ceremonie a participat și șefa statului, Maia Sandu. Președintele a menționat că autoritățile au mai făcut un pas important în realizarea programului de împădurire, iar […] Articolul Autoritățile au recepționat 42 de utilaje moderne pentru lucrări de împădurire apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 20.00 – 08.00. Până acum, legislația prevedea că lucrările erau interzise seara, de la 18.00, și până dimineața, la 08.00. Amenzile pentru încălcarea acestor prevederi […] Articolul Bătut în cuie. Lucrările de construcție și reparație care fac zgomot, interzise duminica și în zilele de sărbătoare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Compania Energocom a câștigat licitația pentru livrarea de gaze naturale pentru luna iunie, inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, sucursala locală a Bursei Române de Mărfuri. Informația a fost confirmată de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite deschide.md. Acesta a declarat că volumul livrat de Energocom în luna […] Articolul Întreprinderea „Moldovagaz” va cumpăra gaz de la Energocom și în luna iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
În următorii patru ani, Aeroportul Internațional Chișinău va înregistra un flux de pasageri de peste 5 milioane de pasageri, însă infrastructura de care dispune în acest moment aerogara nu este suficientă pentru a face față unui număr atât de mare de călători. În acest context, se pune în discuție posibilitatea construirii unui terminal nou și […] Articolul Numărul în creștere de pasageri în Aeroportul Chișinău impune adaptarea infrastructurii, inclusiv construcția unui nou terminal, susține ministrul Spînu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind retragerea licențelor pentru nerespectarea cerințelor în activitatea de transport al gazelor naturale și asigurarea cu stocuri de securitate de gaze naturale nu vor putea fi suspendate. Potrivit unui proiect de lege votat astăzi în Parlament, suspendarea hotărârilor ANRE contravine interesului public general de a reduce riscurile […] Articolul Hotărârile ANRE privind retragerea licențelor pentru abaterile în transportarea gazelor nu vor putea fi suspendate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Mai multe explozii au fost raportate în noaptea de miercuri spre joi în orașul Kerci, în Crimeea anexată de Rusia. Consilierul șefului instalat de Moscova în Crimeea, Oleg Kriucikov, a scris pe Telegram că, la respingerea unui atac al forțelor armate ucrainene, două feriboturi au fost avariate ca urmare a căderii unor resturi de rachete, […] Articolul Bombardamente și explozii în Crimeea. Două feriboturi rusești au fost avariate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Candidații la șefia Procuraturii Generale sunt așteptați la Consiliul Superior al Procurorilor pentru a trece proba interviului. Cei trei candidați, Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei urmează să prezinte și planul de dezvoltare a Procuraturii Generale. Până a fi propus președintelui pentru numirea în funcție, candidatul care va acumula cel mai mare punctaj, va […] Articolul Cei trei candidați pentru funcția de procuror general susțin azi proba interviului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima vizită în țara noastră a unui șef de legislativ de la Dublin în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze. Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O […] Articolul Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul Irlandei, în vizită la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Statele Unite va oferi R. Moldova 85 de milioane de dolari, dintr-o asistență totală de 300 de milioane anunțată încă anul trecut, pentru consolidarea sectorului energetic, în special al rețelelor electrice. Premierul Dorin Recean a vizitat împreună cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, stația electrică din satul Brăila, mun. Chișinău, unde, în cadrul proiectului […] Articolul Noi investiții americane în infrastructura energetică. Recean: Datorită SUA transformăm R. Moldova pentru a deveni membru al UE cât mai curând apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Începând cu data de 17 iunie 2024, FLYONE dă startul unei noi curse din Chișinău spre Praga. Această lansare este o excelentă oportunitate pentru călătorii, afaceri și cultură. Cu o frecvență de 2 ori pe săptămână, FLYONE va face legătura dintre Republica Moldova și Republica Cehă: două culturi și două orașe vibrante. Orarul zborurilor este […] Articolul În această vară FLYONE lansează zboruri Chișinău-Praga! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi. În unele regiuni sunt anunțate averse și chiar grindină. Avertizarea a intrat deja în vigoare și va fi valabilă până la ora 22.00. Pe alocuri, cantitatea de precipitații, în urma ploilor abundente, va depăși 35 de litri pe metru pătrat. De asemenea, sunt anunțate și rafale […] Articolul Cod galben de ploi în toată țara. În unele regiuni va fi grindină apare prima dată în Vocea Basarabiei.
29 mai 2024
20:10
Guvernul va organiza pe data de 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a ocrotirii copilului, un program de activități cu genericul: „Celebrăm copilăria împreună”. Accesul la evenimentul din Grădina Botanică va fi gratuit, iar primii 3 mii de vizitatori vor primi înghețată, pufuleți, sucuri  și snack-uri. „Cu toții ne întrebăm cum ar arăta o […] Articolul „Celebrăm copilăria împreună”, un eveniment organizat de Guvern de 1 iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Statele Unite vor sprijini reformele din R. Moldova nu doar prin experiență, dar și financiar. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, anunță că, în curând, Moldova va primi 50 de milioane de dolari pentru consolidarea instituțiilor statului, inclusiv pentru combaterea ingerințelor Rusiei și a dezinformării. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă […] Articolul Statele Unite vin cu o nouă asistență de 50 de milioane de dolari pentru reforma justiției, combaterea dezinformării și dezvoltarea economiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Dorin Recean îndeamnă cetățenii din țară, dar și de peste hotare, să participe la alegerile europarlamentare din iunie și să voteze pentru partidele care susțin parcursul european al Republicii Moldova. 2. Guvernul de la Chișinău se pregătește să atragă un împrumut în valoare de peste 170 de milioane de dolari […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Directoarea unei grădinițe din sectorul Ciocana al Capitalei a fost reținută de ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Potrivit CNA, funcționara, aflându-se în biroul său de serviciu, ar fi pretins și primit de la părinții a doi copii câte 3000 de lei. Potrivit denunțului, bănuita ar fi perceput suma în schimbul […] Articolul Directoarea unei grădinițe din Chișinău, reținută de ofițerii CNA pentru luare de mită apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Ministerul Agriculturii îndeamnă toți agricultorii afectați de ploile abundente și grindina, din seara de 28 mai, să contacteze primăriile locale. Potrivit autorităților, acest lucru va ajuta la o evaluare exactă a pagubelor și intervenții cu măsuri de sprijin în timp util. Astfel, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, îndeamnă toți agricultorii care au înregistrat pagube să […] Articolul Agricultorii care au înregistrat pagube în urma ploilor și grindinei de marți vor primi ajutor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Suedia va trimite Ucrainei un ajutor militar în valoare de 1,3 miliarde de dolari, cel mai mare pachet de până acum, pentru a sprijini războiul împotriva invaziei rusești, a anunțat miercuri guvernul țării nordice. Pachetul include avioane de recunoaștere și control radar ASC 890, „întregul stoc suedez” de vehicule de luptă de infanterie Pansarbandvagn 302, […] Articolul Suedia trimite Ucrainei un ajutor de 1,3 mld. de dolari, cel mai mare pachet de până acum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Societatea pe acțiuni Energocom a procurat în premieră gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria, achiziția fiind efectuată în calitate de test. Volumul de 24 MWh va fi livrat în Republica Moldova miercuri, 29 mai, transmite IPN. Potrivit Energocom, compania are acces pe mai multe burse internaționale și deține licență de furnizare a […] Articolul Energocom anunță că a procurat, în premieră, gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Carnetele de conducere eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute în Spania. Un proiect de recunoaștere reciprocă a permiselor a fost examinat azi de membrii Comisiei parlamentare pentru securitate și de cei ai Comisiei pentru politică externă. Atât cetățenii Republicii Moldova, cât și cei din Spania vor avea dreptul să își convertească permisul de conducere, […] Articolul Permisele de conducere din R. Moldova vor fi recunoscute în Spania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.