În Republica Moldova încep testările naționale pentru elevii claselor a IV-a

NewsUngheni, 15 mai 2024 09:40

Ministerul Educației și Cercetării informează că testările naționale pentru elevii claselor a IV-a încep astăzi, 15 mai, cu proba orală la limba și literatura română [...] Articolul În Republica Moldova încep testările naționale pentru elevii claselor a IV-a apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsUngheni

Acum 24 ore
19:10
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 1 iunie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7727 [...] Articolul Cursul valutar oficial pentru 1 iunie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:50
Astăzi, 31 mai 2024, s-a desfășurat mult așteptatul concurs „Bereta de Onoare a Poliţiei de Frontieră” pe poligonul din Zagarancea, raionul Ungheni. Evenimentul a adunat [...] Articolul Încă trei polițiști de frontieră vor purta Bereta de Onoare apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:20
Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și Ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, au susținut astăzi declarații de presă în contextul vizitei oficialului german la Chișinău și transmiterii, cu această ocazie, Armatei Naționale [...] Articolul Germania donează încă un lot de blindate Piranha pentru Armata Națională apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:20
Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 30 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 476 [...] Articolul [RECENSĂMÂNT] Cca 2.167 mln de persoane recenzate până la 30 mai 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Ieri
14:00
Fiecare copil are dreptul la educație, indiferent de statut social, dizabilitate, etnie, limbă vorbită sau regiunea în care trăiește. Asigurarea unui mediu incluziv în toate [...] Articolul Învățăm împreună – comunitatea din Ungheni și Bălți se implică în promovarea educației incluzive apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
13:40
Elevii din cadrul Colegiului de Medicină Ungheni, instituție medicală de prestigiu, refugiată în 1992 din Tighina la Ungheni, au efectuat o vizită la Procuratura raionului [...] Articolul Elevii Colegiului de Medicină în vizită la Procuratura Ungheni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:00
 Proiectul de lege care vizează perfecționarea guvernanței și reglementării sectorului de alimentare cu apă și de canalizare a fost adoptat de Parlament în lectura a doua. [...] Articolul Noi măsuri privind dezvoltarea sectorului de alimentare cu apă și de canalizare apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează despre faptul că luna iunie 2024 începe cu ieftinirea nesemnificativă a prețului de comercializare la motorină și benzină [...] Articolul Iunie 2024 începe cu ieftinirea carburanților apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:40
Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute de Regatul Spaniei și viceversa. Parlamentul a ratificat ACORDUL privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor [...] Articolul Acordul privind recunoașterea permiselor de conducere cu Spania ratificat de Parlament apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:30
Ofițerii Direcției securitate internă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), în conlucrare cu cei din Direcția urmărire penală a IGPF, sub conducerea Procuraturii [...] Articolul Un bărbat reținut după coruperea unui polițist de frontieră pentru facilitarea tranzitării Moldovei de către asiați și ucraineni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:10
Parlamentul a ratificat ACORDUL de cooperare în domeniul apărării cu Republica Franceză. Documentul a fost semnat la Paris la 7 martie 2024. Inițiativa de încheiere a unui [...] Articolul R. Moldova a ratificat Acordul de cooperare în domeniul apărării cu Franța apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
09:30
La 27 mai 2024, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Ungheni a Direcției regionale Vest, au fost găzdă pentru de elevii din Gimnaziul Brătuleni, raionul [...] Articolul Elevii din Gimnaziul Brătuleni în vizită la SPF Ungheni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
09:10
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 50 [...] Articolul Situația la Frontieră: peste 50.1 mii de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
00:50
Donald Trump a devenit primul ex-președinte condamnat vreodată pentru o infracțiune, după ce un juriu l-a găsit vinovat de falsificarea documentelor pentru a ascunde plățile [...] Articolul [FLASH] Donald Trump – primul ex-președinte SUA condamnat de jurații unui tribunal din New York apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
30 mai 2024
22:50
Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Prevederea se conține în amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la [...] Articolul Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
22:40
Actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul [...] Articolul Procedurile legate de moștenire vor putea fi efectuate de oricare notar din țară apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
22:00
Parlamentul Republicii Moldova condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale [...] Articolul Declarație de condamnare a Federației Ruse pentru deportarea copiilor ucraineni votat în Parlament apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
21:40
Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu suportul UNICEF a organizat un spectacol pentru micii sportivi pasionați de fotbal. [...] Articolul Unghenenii au câștigat competiție interșcolare la fotbal „Guguță” și „Speranța” apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
19:30
Virginia Moraru a fost numită în funcția de membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat [...] Articolul Virginia Moraru a fost numită în funcția de membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
19:10
Republica Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine. Parlamentul a ratificat, astăzi, ACTUL de la Geneva al Aranjamentului de [...] Articolul R. Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:50
Proiectul de lege care prevede revizuirea hărții judiciare a fost votat de Parlament în a doua lectură. Documentul prevede reorganizarea instanțelor judecătorești și a curților [...] Articolul Harta judiciară a Republicii Moldova a fost revizuită apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:30
Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind retragerea licențelor pentru nerespectarea cerințelor în activitatea de transport al gazelor naturale și asigurarea cu stocuri de [...] Articolul Parlamentul a adoptat noi măsuri legislative pentru a consolida securitatea energetică apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:00
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de [...] Articolul Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative și în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:50
Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente, ar putea fi simplificată. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat, [...] Articolul Procedură simplificată de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:40
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 31 mai 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7727 [...] Articolul Cursul valutar oficial pentru 31 mai 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
15:40
Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima [...] Articolul Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul Irlandei vine în R. Moldova apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:40
Angajații IGSU au fost solicitați la lichidarea consecințelor ploilor ce au avut loc pe de 29 mai 2024. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile Inspectoratului, în [...] Articolul Salvatorii au intervenit la Ungheni, Ialoveni, Hâncești și Chișinău pentru înlăturarea consecințelor ploilor din 29 mai 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor [...] Articolul Dorin Recean și Antony Blinken au vizitat stația stocare a energiei electrică de la Brăila apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
13:20
Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă actele [...] Articolul Cinci posturi TV au rămas fără licență din cauza finanțării din surse dubioase apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
13:00
Poliţiştii de frontieră ieșeni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, în comun cu lucrătorii vamali au descoperit, ascunse în rezervoarele a două autoturisme, peste [...] Articolul Țigări de contrabandă identificate de polițiștii ieșeni în PTF Sculeni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:30
Ofițerii Direcției „Nord” a INI și angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni, de comun cu procurorii PCCOCS, oficiul „Nord”, anunță reținerea a doi bărbați din municipiul Ungheni, [...] Articolul Operațiune INI, IP Ungheni și PCCOCS: 16 percheziții și reținerea a doi bărbați cu o captură de peste 1.5 kg de marijuana apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:20
Mâine, 31 mai 2024, Poliția de Frontieră invită reprezentanții mass-media la concursul „Bereta de Onoare a Poliţiei de Frontieră”. Potrivit informațiilor publicate de către IGPF [...] Articolul La Ungheni va avea loc etapa finală a concursului „Bereta de Onoare a Poliţiei de Frontieră” 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:20
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a publicat un mesaj de mulțumire echipei SAMU Ungheni pentru o nouă șansă la viață Potrivit instituției, competența [...] Articolul Mesaj de mulțumire echipei SAMU Ungheni pentru o nouă șansă la viață apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:00
Compania Meta, care deține mai multe rețele de socializare, inclusiv Facebook și Instagram, a publicat un raport privind amenințările influenței ruse.  Datele din raport vizează [...] Articolul Raport Meta: 1 326 de conturi de Facebook, 80 de pagini, un grup și un cont de Instagram afliate grupului ȘOR închise pentru închise apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că pe întregul teritoriu al Republicii Moldova, inclusiv în raioanele din regiunea Ungheni (Ungheni, Călărași, Nisporeni și parțial Fălești) cât [...] Articolul Meteorologii au emis pentru a 3-a zi alertă Cod GALBEN de instabilitate atmosferică apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:10
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 51 [...] Articolul Situația la Frontieră: peste 51.6 mii de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
29 mai 2024
20:00
La 30 mai curent, începând cu ora 11:00, aleșii poporului din legislatura a XI-a se convoacă într-o nouă ședință plenară. Proiectul Ordinii de zi a [...] Articolul Parlamentul se întrunește în ședință plenară la 30 mai 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
19:50
Cetățenii vor avea posibilitatea să-și privatizeze locuințele în condiții legislative mai simple și mai clare. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi, modificări la Legea [...] Articolul Procesul de privatizare al locuințelor va fi îmbunătățit apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
19:30
În sesiunea curentă de bacalaureat 2594 de elevi vor avea nota „10” (zece), din oficiu, la limba străină, iar 61 – la informatică. Decizia a fost aprobată [...] Articolul Număr-record de elevi cu „10” din oficiu la Bacalaureat 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
19:10
Grupurile de autori de manuale școlare vor fi remunerați cu minim 20% din valoarea contractului cu editura sau cu minim 50% din prețul de achiziționare, [...] Articolul Autorii de manuale școlare vor beneficia de remunerare mai mare apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:50
Guvernul construiește o țară europeană, sigură și prosperă pentru cetățeni și mediul de afaceri, iar principalele acțiuni și reforme în acest sens se regăsesc în [...] Articolul Guvernul a aprobat Planul Național de Dezvoltare 2025 – 2027 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:40
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 30 mai 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7774 [...] Articolul Cursul valutar oficial pentru 30 mai 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:20
Republica Moldova va stoca circa 15% din consumul mediu anual de gaze naturale, dintre care peste 30% vor constitui stocuri de securitate. Două hotărâri, în [...] Articolul Guvernul a majorat volumul stocurilor de securitate al gazelor naturale apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:10
În cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate (AMFA) „Alexandru cel Bun” va fi creat un Colegiu Militar. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Cabinetului de miniștri. Vedeți și: Potrivit secretarului de stat [...] Articolul La Academia Militară „Alexandru cel Bun” va fi înființat un Colegiu Militar apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
16:40
La 28 mai SA Energocom a procurat, în premieră, gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria. Volumul de 24 MWh va fi livrat [...] Articolul SA Energocom a procurat în premieră gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
15:10
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a patru bărbați pentru transportarea ilegală a peste 100 de migranți din statele Asiei Centrale și [...] Articolul Patru bărbați reținute pentru transportarea ilegală a migranților din Asia spre UE apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că pe întregul teritoriu al Republicii Moldova, inclusiv în raioanele din regiunea Ungheni (Ungheni, Călărași, Nisporeni și parțial Fălești) cât [...] Articolul Meteorologii au emis din nou alertă Cod GALBEN de instabilitate atmosferică apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:10
Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) a donat cu generozitate 42 de unități prefabricate, inclusiv unități de birouri și unități de utilități [...] Articolul Agenția Rezerve Materiale primește o donație de 42 de unități prefabricate de la UNHCR apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:30
Guvernul a instituit sărbătoarea profesională „Ziua Antreprenorului”, care va fi marcată în fiecare an, pe 27 iunie. Vedeți și Ședința Guvernului din 29 mai 2024. [...] Articolul Guvernul a instituit sărbătoarea profesională „Ziua Antreprenorului” – 27 iunie apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:20
Întreprinderea municipală „Apă-Canal Ungheni” informează opinia publică despre rezultatul investigațiilor apei potabile livrate în rețeaua centralizată de alimentare cu apă pentru luna mai 2024. Investigația [...] Articolul Rezultatul investigațiilor apei potabile livrate unghenenilor în mai 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.