Primăria Chișinău organizează diverse tabere pentru copii în sezonul estival 2024

Subiectul Zilei, 14 mai 2024 16:40

În sezonul estival 2024, Primăria Municipiului Chișinău, prin decizia CMC, va organiza 15 tabere cu sejur de zi, în baza instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclu I și II, trei tabere constante „Poenița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”, 14 tabere sportive, în baza școlilor sportive, o tabără ecologică, 13 Centre de creație, care vor funcționa […] Articolul Primăria Chișinău organizează diverse tabere pentru copii în sezonul estival 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 12 ore
13:10
Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden și Volodimir Zelenski, au semnat, joi 13 iunie, un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa invaziei rusești. Textul acordului încheiat cu ocazia summitului G7 din Italia menţionează că înţelegerea între SUA şi Ucraina este considerată un pas către aderarea Ucrainei la NATO. Conform documentului, […] Articolul SUA și Ucraina încheie un acord de apărare: Un pas spre aderarea la NATO apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Pe reţelele de socializare au apărut clipuri în care armata israeliană foloseşte o catapultă pentru a arunca proiectile incendiare peste zidul care îi desparte de Liban, teritoriul folosit de luptătorii Hezbollah. Armata israeliană a transmis că nu este un instrument utilizat pe scare largă, fiind o iniţiativă locală. Armata israeliană a reacționat după apariţia imaginilor. […] Articolul Armata israeliană folosește catapulte pentru proiectile incendiare la granița cu Liban apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Un cetățean străin a încercat să intre în țară cu bunuri de lux fără a le declara Serviciului Vamal potrivit regulamentului. Funcționarii Aeroportului Internațional Chișinău, au efectuat un control de specialitate al bagajelor pasagerilor rutei Istanbul-Chișinău, iar drept rezultat au depistat în bagajul unui pasager două ceasuri de mână și un colier cu diamante, cu […] Articolul Cetățean străin prins cu bunuri de lux nedeclarate la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, se înclina în fața tuturor forțelor și angajaților din toate structurile țării care sunt implicați la înlăturarea consecințelor intemperiilor care au loc în toată țara. „În Chișinău lucrătorii și utilajele din dotarea întreprinderilor municipale sunt în teren și muncesc pentru remedierea situațiilor de avariere apărute în urma vijeliei din […] Articolul Primăria Chișinău avertizează asupra Codului Galben de instabilitate atmosferică apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
16:00
Locuitorii și oficialii din orașul Bandung din Java de Vest, Indonezia, s-au apucat de curățarea râului Citarum, poluat pe kilometri întregi cu deșeuri de plastic. Potrivit autorităților locale, gunoaiele acoperă râul pe o distanță de 3 kilometri, iar albia are pe alocuri o lățime de 60 de metri. Volumul estimat este de 100 de tone […] Articolul Bandung luptă împotriva poluării: 100 de tone de plastic strânse din râul Citarum apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Duminică, 9 iunie, a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului. Echipa „Interdnestrcom” a câștigat Seria națională, iar echipa așa-numitului „minister al apărării” din regiunea transnistreană a devenit câștigătoarea Seriei A. În cadrul competiției au participat și echipele Uzinei Metalurgice de la Râbnița și cea a Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Turneul MF Series […] Articolul Echipa armatei transnistrene câștigă campionatul Moldovei la minifotbal apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Ion Ceban invită întreaga comunitate la un eveniment-omagiu dedicat marelui poet Mihai Eminescu, care va avea loc pe 15 iunie, începând cu ora 18:00, în Scuarul „Mihai Eminescu” din Capitală. „Evenimentul va aduce un tribut geniului literar, printr-un spectacol muzical-poetic intitulat „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, care va reflecta personalitatea, intelectul și sufletul marelui […] Articolul Omagiu lui Mihai Eminescu: Program intens de artă și cultură în inima orașului apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Mai multe persoane au fost surprinse cum fură florile din spațiul verde de pe viaduct. Imaginile au fost publicate de Primăria Chișinău, care menționează că persoanele au fost reținute. „Primăria Chișinău condamnă acțiunile indivizilor care distrug bunurile publice și își bat joc de munca oamenilor, ce zilnic contribuie la dezvoltarea orașului”, notează municipalitatea. sursa Articolul Persoane surprinse furând flori de pe viaduct în plină zi, reținute de autorități apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
În punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au depistat în trafic trei conaționali care dețineau acte românești falsificate și substanță psihotropă. Potrivit Poliției de Frontieră, persoanele s-au prezentat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, pe data de 12 iunie 2024. În primul caz sunt vizați doi pasageri de la ruta care […] Articolul Acte falsificate și substanțe psihotrope depistate la vama Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Aproximativ 32% dintre specialiștii în HR din Republica Moldova sprijină utilizarea Inteligenței Artificiale în companiile pe care le reprezintă, procentele cele mai mari fiind în Bulgaria (69%) și Ungaria (62%). Cifrele scad la 54% în România și 41% în Grecia, conform unui studiu realizat de Undelucram.md, platforma online a angajaților din Moldova și parte a […] Articolul Studiu: Republica Moldova susține cel mai puțin utilizarea Inteligenței Artificiale la job, comparativ cu unele țări europene apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Un accident tragic s-a produs în această dimineață, 13 iunie, pe o stradă din municipiul Chișinău. În urma loviturii, șoferul unui Mercedes a decedat la fața locului. Potrivit oamenilor legii, acum o oră, Poliția a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe bulevardul Dacia din Capitală. Ajunși la fața locului, oamenii legii au […] Articolul Tragedie pe Bulevardul Dacia: Accident fatal în capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Un adolescent de 14 ani, cetățean al Ucrainei, a fost observat de polițiștii de frontieră în zona localităților Lipcani – Podvirivca. Minorul se deplasa dezorientat dinspre Ucraina în Republica Moldova. Patrula Poliției de Frontieră a intervenit imediat în regiune. Din spusele minorului, acesta ar fi plecat de acasă din cauza unui conflict cu membrii familiei. […] Articolul Alarmă la frontieră: Adolescent ucrainean, găsit dezorientat în drumul spre Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Veste bună pentru tineri. Primaria Chișinău aduce la cunoștință că, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a evaluat pozitiv capacitățile Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual. Printre criteriile esențiale care au stat la baza stabilirii conformității unității economice în cadrul […] Articolul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” va forma tineri profesioniști, prin învățământul profesional dual apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Alte 14 localități afectate de intemperii au fost realimentate cu energie electrică, informează furnizorul Premier Energy Distribution. Formațiunile de intervenție operativă continuă să lucreze la restabilirea rețelelor avariate. Conform situației de la ora 07:00, mai rămâneau fără tensiune încă 13 localități din raionul Orhei. „În prezent formațiunile de intervenție operativă sunt concentrate pe soluționarea avizelor […] Articolul Echipele Premier Energy lucrează intens la restabilirea rețelelor după intemperii apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:00
Premierul maghiar, cunoscut pentru viziunile sale proruse, încearcă să ia o poziție neutră în efortul NATO de a consolida armata ucraineană. În cadrul întâlnirii avute cu secretarul general Jens Stoltenberg, Victor Orban i-a spus că nu va mai bloca prin veto viitoarele eforturi NATO, dar nici nu le va susține. Discuțiile purtate la Budapesta au […] Articolul Victor Orban asigură că Ungaria nu va susține Kievul, dar nici nu va împiedica eforturile NATO apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:50
Primarul General, Ion Ceban, informează că toate serviciile gospodărești din cadrul Primăriei Chișinău continuă intervențiile în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024. Amintim că, în această dimineață, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat situație de forță majoră ca urmare a […] Articolul Ceban: Serviciile municipale se mobilizează pentru a rezolva problemele cauzate de ploile torențiale apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Uniunea Europeană vine cu un nou pachet de ajutor umanitar și de această dată a oferit 16 ambulanțe militare noi. Prezentarea acestora a avut loc astăzi, 12 iunie, în prezența ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, și a șefului Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks. Ambulanțele, dar și echipamentul medical asociat, au fost acordate prin intermediul Instrumentului […] Articolul Ajutor umanitar de la UE: 16 ambulanțe militare și echipament medical pentru Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Un bărbat din Ceadâr-Lunga a fost condamnat la ani grei de închisoare, după ce acum cinci luni i-a zbrobit capul unui coleg de serviciu. Potrivit materialelor dosarului, tragedia s-a produs pe 12 ianuarie, când cei doi bărbați se aflau pe teritoriul unei întreprinderi din Ceadâr-Lunga, iar la un moment dat, între ei s-a iscat o […] Articolul Bărbat din Ceadâr-Lunga, condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor cu deosebită cruzime apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Un lot comercial de preparate destinate injectării faciale a fost descoperit în punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Polițiștii de frontieră în conlucrare cu funcționarii vamali au supus verificărilor un mijloc de transport de model „Dacia”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova. Drept rezultat al controlului fizic detaliat, în diferite spații ale automobilului au […] Articolul Lot de preparate injectabile cosmetice, descoperit la frontiera Palanca apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:20
Un echipaj de carabinieri în timp ce executau serviciul de menținere a ordinii publice pe sectorul Centru din Capitală au reținut un individ cu un comportament suspect. Potrivit Direcției Regionale „Centru” a IGC, cazul a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi, 12 iunie. Astfel, bărbatul a fost stopat pentru verificări, în urma cărora s-a […] Articolul Individ cu substanțe psihotrope, depistat de carabinieri în sectorul Centru din Capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Deținuții cu anumite boli endocrine și maladii cauzate de hipertensiune ar putea fi liberați de pedeapsă. Cabinetul de miniștri urmează să aprobe regulamentul prin care persoanele condamnate sau plasate în arest preventiv vor putea scăpa de pușcărie. Conform documentului, inițial diagnoza se va stabili de medicul de penitenciar, iar ulterior va fi confirmată de către […] Articolul Regulament nou: Deținuții cu maladii grave ar putea fi eliberați din închisori apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Doi bărbați din raionul Sîngerei au fost reținuți de ofițerii INI, după ce au pătrus într-o locuință și au furat 30 ooo de lei. Totodată, indivizii de 41 și 48 ani i-au legat mâinele și picioarele propietarului, după care l-au bătut. „S-a stabilit că în noaptea de 17 martie 2024, suspecții, echipați cu cagule pe […] Articolul Reținuți pentru jaf și agresiune: Doi bărbați din Sîngerei au atacat o locuință și au furat 30 000 de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Mai mulți șoferi au propus mită polițiștilor de patrulare pentru a nu fi documentați în legătură cu abuzurile pe care le-au comis în trafic. De la începutul lunii iunie au fost înregistrate șapte cazuri. Potrivit Poliției, un caz a avut loc pe bulevardul Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o […] Articolul Șapte cazuri de mituire a polițiștilor de patrulare în trafic: Șoferii propun mită pentru a evita sancțiunile apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Furtuna de marți-seară a provocat mai multe pagube în centrul R. Moldova – copaci rupți, mașini avariate, acoperișuri luate de vânt sau persoane lovite de crengi. Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din raionul Dubăsari, a decedat după ce crengile unui copac au căzut peste el, scrie presa din regiunea transnistreană. Bărbatul se […] Articolul Un bărbat a decedat în urma căderii crengilor unui copac în timpul furtunii apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în urma precipitațiilor abundente și vânt puternic, mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate, transmite un comunicat al IGSU. În acest sens, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru deblocarea traseelor, dar și ajutorarea persoanelor. La fața locului au intervenit salvatori, pompieri, polițiști și […] Articolul Situație de urgență în țară: 86 de localități rămân fără curent electric după furtună apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
În urma furtunii înregistrate în seara zilei de marți, 11 iunie, numărul solicitărilor la serviciul 112 a crescut cu aproape 50%, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Potrivit Serviciului de urgență, oamenii au raportat situații legate de firele electrice căzute, arbori doborâți trasee blocate, dar și mașini avariate. „În urma mobilizării subdiviziunilor MAI, […] Articolul Număr record de apeluri la 112: 750 pe oră în urma furtunii din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia? Participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 8:30 la Mediacor, […] Articolul Pregătește-te pentru joburile de mâine. Vino la Forumul Profesiile Viitorului apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
„În prezent, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse financiarea, în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban Menționăm că, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației […] Articolul Ion Ceban anunță crearea echipelor de evaluare a prejudiciilor în fiecare sector apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, câteva minute în urmă s-a încheiat ședința organizată cu responsabilii municipali, unde s-a discutat atât despre situația actuală, în urma intemperiei din noaptea 11-12 iunie, cât și despre convocarea de urgență a ședinței Comisiei pentru situații excepționale din cadrul Primarei Chișinău. „Sunt mai multe pagube în urma […] Articolul Pagube semnificative în Chișinău după furtună: Ion Ceban anunță măsuri de urgență apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Un moldovean a tăinuit un lot comercial de parfumuri pentru transportare ilicită, însă la vama Leușeni a fost depistat de oamenii legii. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat de funcționarii postului vamal Leușeni, după ce au supus verificărilor de specialitate un autocar ce se deplasa din Marea Britanie, la volanul căruia se afla un […] Articolul Moldovean depistat cu un lot comercial de parfumuri la vama Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
La 12 iunie 2024 se împlinesc 82 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia și nordul Bucovinei, când peste 25.000 de români, considerați o amenințare la adresa URSS, au fost trimiși în cele mai îndepărtate regiuni ale fostei Uniuni Sovietice, precum Siberia sau Kazahstan. După un an în care, imediat după […] Articolul 82 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, pe parcursul nopții serviciile speciale au intervenit pe străzile orașului, pentru a înlătura pagubele provocate de furtuna care s-a abătut marți seara, 11 iunie, deasupra Chișinăului. „Mulțumesc colegilor implicați și tuturor locuitorilor care au ieșit să ne ajute.În continuare se muncește și se intervine în toate sectoarele”, […] Articolul Intervenție de urgență în Chișinău după furtuna violentă: Primarul mulțumește locuitorilor pentru ajutor apare prima dată în Subiectul Zilei.
11 iunie 2024
18:00
Partidul Mișcarea Alternativa Națională aduce felicitări colegilor și partenerilor din România pentru scorul obținut la alegerile pentru Parlamentul European. În context, Ion Ceban i-a felicit și pe locuitorii Republicii Moldova care dețin pașapoarte românești și care au dat dovadă de responsabilitate, mergând masiv la toate cele 52 de secții de votare deschise pe teritoriul țării. […] Articolul Ion Ceban mulțumește românilor din Moldova pentru participarea la votul Europarlamentar apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Ofițerii Serviciului Vamal din Grigorăuca, raionul Soroca au documentat un bărbat asupra căruia au fost depistate țigarete electronice și alte mărfuri introduse fraudulos în țară. Reprezentanții Serviciului Vamal au stopat și au supus verificărilor un microbuz de model „Mercedes-Benz Sprinter”, de pe ruta regulată Chișinău-Otaci. În cadrul măsurilor de control efectuate asupra unității de transport, […] Articolul Contrabandă la Grigorăuca: Țigarete electronice și alte mărfuri depistate de Serviciul Vamal apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:30
Începând cu 7 iunie, cazierul judiciar poate fi obținut de către cetățeni în una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot obține cazierul judiciar prin intermediul Portalului Serviciilor Publice – https://servicii.gov.md, iar noua funcționalitate completează șirul de opțiuni digitale dezvoltate de către autorități. Astfel, beneficiarii serviciului respectiv sunt […] Articolul Cazierul judiciar în 24 de limbi: Noua facilitate pentru cetățenii moldoveni apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost condamnat la 11 ani de pușcărie pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie. Potrivit procurorilor, în octombrie 2016, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul că va achita ratele lunare, a convins-o pe o victimă să-i […] Articolul Condamnare la 11 ani de pușcărie pentru escrocherie în serie apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Un cetăţean francez a murit în Kazahstan, după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să se ducă pe jos la cosmodromul rus Baikonur împreună cu alt francez, relatează RIA Novosti care citează o sursă anonimă. Potrivit sursei citate, victima a murit luni din cauza deshidratării. Cotidianul rus Izvestia scrie că cei doi […] Articolul Tragedie în Kazahstan: Un cetățean francez a murit în timp ce încerca să ajungă la cosmodromul Baikonur apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Noi detalii în cauza penală denumită generic „Interpol”. Procuratura Anticorupție (PA) anunță că, la data de 9 iunie, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău, la ieșirea din țară, fiind efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale și alte obiecte. Procurorii au decis să înainteze un demers la judecătorul de instrucție privind […] Articolul Noi detalii în cauza penală „Interpol”: Rețineri și percheziții la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Bărbatului care și-a violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Potrivit comunicatului emis de Procuratură, sentința a fost pronunțată pe 11 iunie 2024. Cazul a avut loc pe data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00. Potrivit comunicatului, […] Articolul Bărbatului care și-a violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat marţi că nu va exista „nicio victorie militară” a Rusiei şi „nicio pace dictată” de preşedintele rus, Vladimir Putin, în războiul său împotriva Ucrainei, la o conferinţă internaţională la Berlin, în prezenţa preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. „Promovarea acestei conştientizări este miza summitului de pace care va avea loc în […] Articolul Scholz la conferința internațională din Berlin: Nu va fi nicio pace dictată de Putin în Ucraina apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Un avion care îl transporta pe vicepreședintele din Malawi, Saulos Klaus Chilima, și alte nouă persoane s-a prăbușit ieri dimineață, la scurt timp după ce a dispărut de pe radare, conform unui anunț făcut marți de Președinția din Malawi. Saulos Klaus Chilima, în vârstă de 51 de ani, se afla la bordul unui avion al […] Articolul Accident aviatic în Malawi: Vicepreședintele și alte nouă persoane și-au pierdut viața în prăbușirea aeronavei apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, Primăria Chișinău a publicat pe site-ul oficial proiectul bugetului municipal pentru anul curent. „Graficul desfășurării consultărilor publice a proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2024”, în perioada 12 – 21 iunie”, a scris edilul. Proiectul bugetului municipal pentru 2024 poate fi […] Articolul Ion Ceban anunță publicarea proiectului bugetului municipal pentru Chișinău în anul 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
A fost inițiată o anchetă în București, după ce poliţiştii din Sectorul 1 au fost sesizaţi de directoarea unei grădiniţe cu privire la faptul că doi copii ar fi fost agresaţi sexual de un educator. Copiii au cinci ani, iar faptele s-ar fi petrecut atât în unitate, cât şi în curtea acesteia. Surse judiciare au […] Articolul Educatorul unei grădinițe a agresat sexual doi copii apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
În ultimele 72 de ore, funcționarii vamali din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) în coordonare cu polițiștii de frontieră au înregistrat trei tentative de scoatere ilegală a valutei din țară. În toate cazurile sunt vizați pasageri de la ruta Chișinău-Istanbul, în bagajele de mână ai acestora fiind depistată valuta nedeclarată. Potrivit Serviciului Vamal, documentați pe […] Articolul Bani nedeclarați, găsiți la trei pasageri ai cursei Chişinău-Istanbul apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
O explozie a avut loc la o fabrică de arme din orașul Skarżysko-Kamienna din Polonia. Potrivit meduza.io, explozia a avut loc la Centrul de combustibil pentru rachete, care a fost pus în funcțiune cu câțiva ani în urmă. În consecință, un angajat de 59 de ani a fost ucis, iar altul a fost rănit. Cauza exploziei […] Articolul Explozie la o fabrică de arme din Polonia: Un angajat a fost ucis și altul rănit apare prima dată în Subiectul Zilei.
10 iunie 2024
17:10
La începutul anului 2024, 2 423,3 mii de persoane reprezentau populația Republicii Moldova, ceea ce reprezintă cu 69 de mii de persoane sau cu 2,8% mai puțin decât în 2023.  Potrivit Biroului Național de Statistică, scăderea populației a fost mai pronunțată în mediul rural – cu 3,6% mai puțin comparativ cu anul 2023, iar în […] Articolul Populația Republicii Moldova în scădere: Datele statistice arată o reducere cu 2,8% față de anul precedent apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
În contextul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Ion Ceban, anunță că, Primăria Municipiului Chișinău va organiza un concert dedicat tuturor cadrelor medicale și locuitorilor Capitalei. Evenimentul cultural-artistic va fi celebrat joi, 13 iunie, la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”. „Dorim să aducem un omagiu special tuturor lucrătorilor medicali care, zi de zi, se […] Articolul Primăria Chișinău organizează un concert special pentru Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Un caz tragic s-a produs pe strada Costiujeni din orașul Codru. Un bărbat de 36 de ani a căzut de la înălțime peste o mașină de model Hyundai. Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei a precizat pentru Realitatea.md că preventiv, bărbatul ar fi căzut de la etajul 8. Incidentul s-a petrecut luni, 10 […] Articolul Un bărbat de 36 ani a căzut de la înălțime peste o mașină apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.