Fără achiziții de la Gazprom: MoldovaGaz va cumpăra gaze naturale de la Energocom și în luna mai. Slusari: A oferit cel mai mic preț

UNIMEDIA, 23 aprilie 2024 13:30

MoldovaGaz va cumpăra gaze naturale de la Energocom și în luna mai, după ce întreprinderea de stat a câștigat licitația. „A oferit un preț mai mic decât cel așteptat de la Gazprom”, a menționat Alexandr Slusari.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
21:40
Poliția Națională a sporit prezența angajaților la serviciu în perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea ordinii publice. Totodată, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni.
21:20
Poliția Națională a sporit prezența angajaților la serviciu în perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea ordinii publice. Totodată, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni.
Acum 2 ore
21:00
Poliția Națională a sporit prezența angajaților la serviciu în perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea ordinii publice. Totodată, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni.
20:30
Regele Charles al III-lea a asistat la un spectacol ecvestru celebru, Royal Windsor Horse Show, unde a fost îmbrăţişat de una dintre nepoatele sale preferate, Zara Tindall, informează DPA, potrivit agerpres.ro.
Acum 4 ore
20:00
Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii să evite aprinderea rugurilor în noaptea de Înviere, în special arderea anvelopelor, pentru a proteja sănătatea oamenilor și mediului înconjurător. „În procesul arderii anvelopelor în atmosferă sunt emanate zeci de substanțe chimice periculoase, cancerigene. Printre acestea se numără monoxidul de carbon, oxizi de sulf și de azot, dioxine, furani, metale grele, benzen și hidrocarburi aromatice policiclice, iar în funcție de caracteristica și direcția vântului, aceste substanțe pot fi dispersate la distanțe mai mari de 160 de km”, spun responsabilii.
19:30
Elevii din toată țara au intrat în vacanța de Paște, începând cu ziua de astăzi, 5 mai. Copiii urmează să revină la ore peste 10 zile.
19:00
Spania a abrogat un premiu anual pentru luptele cu tauri, provocând reproșurile conservatorilor față de o măsură împotriva unei tradiții de secole pe care ei o văd ca o formă de artă, dar care provoacă îngrijorare în ce privește protecția animalelor, scrie Reuters, citat de presa română.
18:30
În legătură cu sărbătorile pascale, Î.M. „Piața Centrală” informează cumpărătorii despre programul de lucru valabil pentru 5, 6 și 13 mai.
Acum 6 ore
18:10
Primăria municipiului Chişinău informează că în acest weekend transportul public din capitală va activa conform unui program special.
17:50
O fabrică germană aparţinând companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul îl furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresionant, relatează presa germană, potrivit hotnews.ro.
17:30
Deputatul PAS Radu Marian salută intenția Agenției Proprietăți Publice (APP) de a relansa licitația pentru închiderea spațiilor de la Aeroport și a aplica condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii serioase.
17:10
Suedezul Kevin Lidin, în vârstă de 25 de ani, a renunțat la fotbal la începutul anului 2023 și a ales să devină călugăr budist, transmite digisport.ro.
17:10
Alertă în București, după ce mai mulţi indivizi au răpit ieri un tănăr moldovean de 33 ani, din parcarea subterană a unui complex rezidenţial din Sectorul 1. Bărbatul fost băgat cu forţa într-o dubă, torturat şi apoi abandonat pe o stradă la câţiva kilometri distanţă. Autoutilitara cu care a fost răpit a fost găsită pe șoseaua Pipera, dar răpitorii sunt încă căutaţi de poliție, scrie observatornews.ro.
16:50
Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit, astăzi, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, dar și cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.
16:40
Judecătorul Mihail Bușuleac, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a solicitat Comisiei Pre-Vetting încetarea procedurii de evaluare repetată, informează reprezentanții Comisiei.
16:20
Haos pe străzile capitalei. Traficul rutier este paralizat de mai multe accidente rutiere. Imaginile de la locul producerii coliziunilor au fost publicate de internauți pe rețele.
Acum 8 ore
16:00
Publicul nu va putea flutura steaguri palestiniene la Eurovision 2024. Organizatorii concursului muzical au declarat că participanților li se va permite să fluture doar steagurile națiunilor participante, inclusiv cel al Israelului, scrie Libertatea.ro.
15:40
Cazul elevului din clasa a 9-a la gimnaziul din satul Pistrueni, raionul Telenești, care a ajuns la spital după o bătaie cu un coleg de clasă ia o nouă turnură. Părinții au decis să-și mute copilul în altă instituție, cu acceptul lui, dar și să-și obțină dreptatea în instanță, pentru că, spun ei, „directoarea și diriginta trebuiesc obligatoriu trase la răspundere”, pentru reacția întârziată în cazul fiului lor, care și-a pierdut cunoștința, după ce a fost lovit la cap. Ana și Vasile Moldovan au relatat, în cadrul emisiunii „Talk-show Moldova” că s-au adresat și la Direcția pentru învățământ din raion, dar deocamdată, nu au văzut acțiuni concrete din partea autorităților.
15:10
Un șofer de Mercedes a fost filmat în timp ce încalcă regulile de circulație în capitală, astfel a creat o situație de accident: a trecut peste linia dublă și mai nu a luat pe capotă un pieton pe zebră. Ulterior, acesta a fost identificat și sancționat de oamenii legii.
14:40
WhatsApp introduce funcția „Favorite” pentru o gestionare mai eficientă a contactelor, transmite playtech.ro.
14:20
„Atenție, șoferi! Pe toate direcțiile de ieșire din Chișinău se prognozează flux sporit de transport, astăzi, până la ora 21:00, și mâine, până la ora 12:00”, anunță Poliția Republicii Moldova.
Acum 12 ore
14:00
Procuratura Anticorupție (PA), deocamdată, nu are identificată o clădire potrivită pentru instituție, afirmă Veronica Dragalin. Pe de altă parte, fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție (CNA), Cristina Ciubotaru, susține că „cearta și scandalul dintre PA și CNA a fost declanșat pentru a înghite CNA-ul”. „Dragalin a vrut să fie șefă pe toată clădirea, nu să-și caute sediu nou”, a menționat experta Anticorupție în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.
14:00
Conform analizelor experților în domeniu, piața imobiliară cunoaște un dezechilibru între cerere și ofertă, iar până la sfârșitul acestui an, prețurile imobilelor vor cunoaște o ascensiune.
13:20
Mai mulţi ruşi şi belaruşi susţin că nu mai pot fi voluntari la Jocurile Olimpice din 2024 din motive de securitate. De atunci, ei oscilează între furie şi nedumerire, relatează AFP, citat de news.ro.
13:10
Compania continuă să își extindă rețeaua în Moldova. Acum, clienții pot primi colete nu numai la oficiile și poștomatele Nova Poshta, ci și la punctele de eliberare a coletelor care activează în incinta magazinelor, benzinăriilor, librăriilor, etc.
13:00
Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Internațională a Libertății Presei, marcată astăzi, 3 mai. „Presa liberă înseamnă garanția unei societăți democratice”, a scris pe o rețea de socializare șefa statului.
12:50
Fiul Cristinei Scarlevschi, decedat acum două zile, va fi petrecut sâmbătă, 4 mai, pe ultimul drum. Influencerița roagă pe toți care vor să vină să-și ia ramas bun, să evite hainele negre și florile din plastic. „Toți cei care doresc să-l petreacă se pot apropia de astăzi, 3 mai, la ora 19:00, în sala nr.4 „Ritus”, de pe strada Doina 193 până sâmbătă, 4 mai ora 9:30, după care pornim spre mănăstirea „Învierea Domnului” apoi la cimitirul „Sfântul Lazăr”, de lângă biserică”, a scris influencerița.
12:30
Fiul Cristinei Scarlevschi, decedat acum două zile, va fi petrecut sâmbătă, 4 mai, pe ultimul drum. Influencerița roagă pe toți care vor să vină să-și ia ramas bun, să evite hainele negre și florile din plastic. „Toți cei care doresc să-l petreacă se pot apropia de astăzi, 3 mai, la ora 19:00, în sala nr.4 „Ritus”, de pe strada Doina 193 până sâmbătă, 4 mai ora 9:30, după care pornim spre mănăstirea „Învierea Domnului” apoi la cimitirul „Sfântul Lazăr”, de lângă biserică”, a scris influencerița.
12:10
Barajul de la o hidrocentrală din sudul Braziliei a cedat, după zile de ploi abundente care au declanşat inundaţii masive, provocând moartea a peste 30 de persoane, în timp ce alte 60 de persoane sunt date dispărute în statul Rio Grande do Sul, relatează BBC, citat de news.ro.
11:50
Licitația pentru locațiunea (arenda) spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume.
11:30
Președinta Asociației Platforma Moldova, Irina Vlah, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, care se marchează la 3 mai. Vlah a spus că-și exprimă solidaritatea cu cu puţinii profesionişti adevăraţi, care depun maximum de eforturi pentru a rezista în condiţii vitrege, când Republica Moldova se scufundă tot mai mult în dictatură şi totalitarism.
11:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă că, după o perioadă de ieftinire doar a motorinei, săptămâna curentă și benzina a intrat într-o curbă descendentă a prețurilor de comercializare cu amănuntul la stațiile de alimentare.
11:00
Polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă (BPRO) din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au reținut în flagrant un tânăr de 22 de ani cu droguri la el, pe strada Nicolae Costin din capitală.
11:00
Prototipul submarinului fără pilot „Manta Ray” - „Diavol de mare”, numit astfel datorită asemănării cu acest pește, a finalizat „testarea la scară completă” în largul coastelor Californiei de Sud, a declarat Agenția de Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării, scrie liberatea.ro.
10:40
Un bărbat din Strășeni care și-a omorât concubina a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Potrivit informațiilor femeia era deseori maltratată de inculpat.
10:40
Veaceslav Negruța a plecat din funcția de consilier prezidențial în domeniul economic, în baza cererii de demisie. Decretul a fost semnat de președinta Maia Sandu.
10:20
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că acuzațiile proferate anterior de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, legate de investigarea modului în care decurge licitația de la Aeroport, nu pot împiedica cercetarea cazului. Asta deoarece, spune ea, procurorii sunt obligați să se autosesizeze, atunci când există suspiciuni de corupție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.
10:00
Compania Teleradio Moldova anunță că a desemnat câștigătorul concursului de proiecte arhitecturale pentru noul său sediu. Este vorba despre compania „ARHI-STRAT DECO” SRL.
09:40
Berlinul a acuzat vineri hackerii ruși susținuți de Moscova de un atac cibernetic „intolerabil” asupra unor membri ai Partidului Social-Democrat din Germania și a avertizat că acesta nu va rămâne fără consecințe, transmite France Presse, potrivit hotnews.ro.
09:30
Deranjament la rețeaua de contact pe strada Pușkin intersecție cu strada București, în direcția spre Buiucani. Regia Transport Electric Chișinău anunță că unele troleibuze sunt redirecționate, iar altele staționează.
Acum 24 ore
09:10
Pe 3 mai, istoria a înregistrat momente marcante în explorări, cultură, sport și diplomație internațională.
09:00
Guvernatoarea democrată a Arizonei a promulgat abrogarea legii care interzicea aproape toate avorturile şi care data din 1864, pe care instanţa supremă a acestui stat din sud-vestul Statelor Unite o considerase aplicabilă la începutul lui aprilie, notează AFP, potrivit agerpres.ro.
08:50
Emilian Crețu și Dumitru Gherghelaș, supranumit de actor Senior Dima, sunt prieteni de ani buni, iar mai nou, postează filmulețe haioase pe rețelele de socializare. Cei doi au dezvăluit, în cadrul emisiunii „Acasă”, cum s-au cunoscut, ce îi unește și care este reacția lor la zvonurile precum că ar forma un cuplu, în adevăratul sens al cuvântului. „Gurile rele ne-au făcut și cuplu, și iubiți, și amanți, dar cumva acesta este un lucru normal și firesc. Ei hai, Moldova, trezește-te. Chiar cuplu cu el? Uite la el, Dumnezeule”, a spus, mai în glumă, mai în serios, Emilian Crețu.
08:50
Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a fost amendat cu 15 000 de lei pentru comportamentul suporterilor săi la meciul cu Sheriff Tiraspol din semifinala Cupei Moldovei. Decizia a fost aprobată de Comisia de Disciplină a Federației Moldovenești de Fotbal.
08:40
Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos şi a fost pus în mormânt. Se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seacă, pentru că este zi de post negru, adică nu se mănâncă toată ziua.
08:30
Conjuncția planetară de astăzi ne îndeamnă să ne reevaluăm comunicarea și relațiile. Fiecare semn zodiacal va resimți această influență într-un mod unic, provocându-ne să ne redefinim echilibrul între minte și inimă. Horoscopul zilnic de astăzi ar putea dezvălui indicii personalizate care să vă ghideze în această călătorie astrală.
08:20
Militari ruşi au intrat într-o bază aeriană din Niger care găzduieşte trupe americane, după decizia juntei din Niger de a expulza forţele SUA din ţară, relatează The Guardian, potrivit hotnews.ro.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o întărire în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
07:50
Chișinăul a îmbrăcat straie de sărbătoare, în ajun de Paște. Decorațiunile specifice sărbătorilor pascale au fost amenajate în toate sectoarele capitalei.
07:40
Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, aflat joi în Franţa, s-a arătat îngrijorat de ultimele declaraţii ale preşedintelui Emmanuel Macron, pe care le-a calificat drept „ameninţătoare”, după ce şeful statului francez şi-a reiterat punctul de vedere, într-un interviu pentru The Economist, că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu ar trebui să fie exclusă, relatează Le Figaro, potrivit news.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.