Tentativă de omor în Hâncești: Inculpatul condamnat la 15 ani de închisoare pentru atacul asupra cumnatului

Subiectul Zilei, 18 aprilie 2024 22:20

Procuratura raionului Hâncești a condamnat unui bărbat pentru o tentativă de omor. Astfel, în timpul zilei de 13 iulie 2022, inculpatul se afla la domiciliu împreună cu soția sa într-un sat din raionul Hâncești. În vizită la ei a venit fratele soției lui, cu care a consumat băuturi alcoolice. Ulterior, cei doi bărbați au intrat […] Articolul Tentativă de omor în Hâncești: Inculpatul condamnat la 15 ani de închisoare pentru atacul asupra cumnatului apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 6 ore
18:00
Inspectoratul General al Poliției anunță că astăzi, 3 mai, până la ora 21:00 și mâine, 4 mai, până la ora 12:00, se prognozează flux sporit de transport pe toate direcțiile de ieșire din Chișinău. În acest context, oamenii legii anunță că defluidizează transportul și oferă suport șoferilor, iar la necesitate va fi aplicată circulația pe […] Articolul IGP avertizează: Flux sporit de transport la ieșirile din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
De Ziua Internațională a Libertății Presei, șefa statului i-a felicitat și le-a mulțumit tuturor jurnaliștilor care-și fac munca onest și servesc interesul public. „Să fii un jurnalist onest înseamnă să fii un jurnalist liber. Avem nevoie de cât mai mulți jurnaliști bine pregătiți, liberi să informeze cetățenii despre lucrurile importante pentru societate și curajoși în […] Articolul Maia Sandu felicită jurnaliștii de Ziua Internațională a Libertății Presei apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
16:00
Tragedie în ajun de Paște. Casa unei femei din Grigoriopol a fost distrusă parțial de flăcări. Tragedia s-a întâmplat pe data de 2 mai, în jurul orei 17:00, atunci când gospodina casei a pus hainele la spălat și a plecat la cimitir. În acest moment s-a produs un scurtcircuit și a izbucnit focul. În rezultat, […] Articolul Tragedie în ajun de Paște: Casa unei femei din Grigoriopol, distrusă de flăcări apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță despre amenajarea, de către Primăria Municipiului Chișinău, a terenurilor speciale pentru plimbatul câinilor. Potrivit edilului, primul teren de acest fel este amenajat în prezent în Parcul ,,La Izvor”, următoarele două, urmând să apară în Parcul „Alunelul”, precum și în pădurea parc „Butoiaș”. „La toate terenurile vor fi […] Articolul Ion Ceban anunță amenajarea de terenuri speciale pentru plimbarea câinilor în Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a venit cu un mesaj pentru toți moldovenii care sărbătoresc în această duminică Paștele. „Această aleasă şi sfântă zi, praznic al praznicelor, unește astăzi cerul cu pământul, oferindu-ne tuturor prilej de bucurie şi veselie duhovnicească „căci, iată, ne-a venit sărbătoarea cea dorită şi mântuitoare, ziua Învierii Domnului […] Articolul Mesajul de unitate și împăcare al Mitropolitului Moldovei apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Și în acest an, locuitorii municipiului Chișinău, și nu doar, se vor putea bucura de sezonul estival la ei acasă. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi, 3 mai, că, în prezent, toate plajele din oraș sunt în proces de amenajare pentru perioada caldă a anului. „Primăria Chișinău instalează noi șezlonguri pentru confortul […] Articolul Primarul Ion Ceban anunță amenajarea plajelor din Chișinău pentru sezonul cald apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că, toate spațiile publice din oraș au fost reabilitate și amenajate cu decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale. „Figurinele, care au fost instalate în parcuri, scuaruri și alte spații publice, au formă de ouă de Paști, îngeri, iepurași, lumânări și flori. Toate aceste decorațiuni pascale, în timpul orelor nocturne, vor fi iluminate, iar […] Articolul Decorațiuni pascale în toate zonele orașului: Ouă, îngeri, iepurași și flori apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Poliția Republicii Moldova vine cu un set de recomandari în contextul sărbătorilor pascale Astfel, oamenii legii recomandă cetățenilor să fie atenți la bunurile personale și să evite situațiile de conflict, iar șoferii sunt îndemnați să nu urce beți la volan și să adapteze viteza la condițiile de trafic. În perioada sărbătorilor pascale: sursa Articolul Recomandări pentru Sărbătorile Pascale: Cum să te protejezi și să eviți situațiile de conflict apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
13:30
Exodul din ultima perioadă al preoților, împreună cu comunitățile religioase pe care le păstoresc, de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei se datorează faptului că moldovenii s-au săturat de abuzurile continuie ale Rusiei. De această părere este preotul Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei, care a subliniat că o altă cauză este […] Articolul Preot: Cei care părăsesc Mitropolia Moldovei sunt sătui de abuzurile Rusiei apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Un ucrainean în vârstă de 47 de ani este documentat de oamenii legii după ce ar fi încercat să treacă ilegal frontiera cu un permis de conducere falsificat. Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cazul a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Leușeni, unde bărbatul de 47 de ani s-a prezentat la […] Articolul Ucrainean reținut la frontieră pentru încercarea de a trece ilegal cu un permis de conducere fals apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Primăria Chișinău informează că, Î.M. Regia „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a salubrizat toate parcurile și zonele de agrement din raza municipiului, pregătindu-le, astfel, pentru celebrarea Sărbătorilor Pascale. Potrivit autorităților locale, în ultimele zile, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” s-a efectuat amenajarea petelor floricole, prin plantarea florile anuale și multianuale, a fost cosită […] Articolul Lucrările de salubrizare și amenajare a spațiilor publice municipale au fost extinse în diverse zone ale orașului apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru perioada 4-7 mai. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 26,17 lei, iar cel pentru un litru de motorină va fi 21,23 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu […] Articolul ANRE stabilește prețuri maxime pentru carburanți în perioada 4-7 mai apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Un tânăr de 22 de ani a fost reținut în flagrant de polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă (BPRO) din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău cu droguri la el. În timpul percheziției corporale, oamenii legii au depistat 20 de pachețele cu substanță vegetală, preliminar droguri, fiind transmise pentru efectuarea expertizei la Centrul […] Articolul Tânăr de 22 de ani reținut în flagrant cu droguri de polițiștii din Chișinău VIDEO apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Locuitorii și oaspeții municipiului Chișinău sunt invitați, în perioada: 01-04 mai 2024, la Târgul Pascal din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, care se desfășoară pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam,. Acțiunea tematică are ca scop, asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere solicitările producătorilor […] Articolul Târguri și iarmaroace pascale în toate sectoarele Capitalei apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Potrivit învinuirii înaintate […] Articolul Bărbat condamnat la închisoare pentru omorul concubinei în satul Căpriana, raionul Strășeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Procesul de menținere și modernizare a infrastructurii rutiere din municipiului Chișinău trece la o nouă etapă. Despre acest lucru a informat astăzi, 3 mai, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, care, în acest sens, a declarat că, municipalitatea va continua desfășurarea lucrărilor de aplicare a stratului de Slurry Seal pe bd. Renașterii Naționale. „Lucrǎri de […] Articolul Ceban anunță continuarea lucrărilor de aplicare a stratului de Slurry Seal pe mai multe artere din oraș apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Rusia consideră că orice ucrainean fugar înseamnă un soldat mai puțin împotriva sa și îi ajută pe ucraineni să scape de război, inclusiv prin Moldova și România. Rușii s-au organizat să-i ajute pe fugari să se mute în alte state UE, ca de exemplu Germania, care a declarat că ucrainenii vor putea rămâne în țară […] Articolul Rusia ajută ucrainenii să fugă de război prin intermediul Moldovei și României apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei, Irina Vlah, președintele Platformei “Moldova”, a transmis un mesaj ferm de susținere pentru jurnaliștii moldoveni și a condamnat acțiunile pe care le-a caracterizat drept atacuri la adresa libertății presei în țară. “Stimați jurnaliști! Astăzi, când este marcată Ziua Internațională a Libertății Presei, vreau să-mi exprim solidaritatea cu […] Articolul Irina Vlah: Guvernul actual promovează cenzura în detrimentul libertății presei în Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Arderea anvelopelor are un impact negativ asupra sănătății populației, cu efecte adverse severe. Astfel, în scopul protecției sănătății populației și mediului înconjurător, Agenția de Mediu avertizează cetăţenii să renunţe la practicarea ritualului tradiţional secular în noaptea de Înviere, care duce la poluarea aerului. „În procesul arderii anvelopelor în atmosferă sunt emanate zeci de substanțe chimice […] Articolul Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii să renunțe la arderile de anvelope apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 50.401 traversări. De asemenea, un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 30.439 de traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 32.600, iar traversările cetățenilor moldoveni […] Articolul Fluxul de traversări la frontierele R.Moldova: Peste 50.000 de persoane în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
18:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 3 mai. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 26,25 lei, iar cel pentru un litru de motorină va fi 21,28 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu […] Articolul ANRE anunță prețurile maxime pentru carburanți apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
O femeie a fost bătută cu bestialitate chiar în centrul Chișinău. Deși mai mulți cetățeni au fost martori la cele întâmplate, niciunul nu a intervenit pentru a aplana conflictul. Potrivit unor imagini video distribuite pe rețelele de socializare, o femeie care stătea în genunchi a fost bătută de un bărbat. În același timp, mai multe […] Articolul Incident șocant în centrul Chișinăului: O femeie bătută cu brutalitate în timp ce cetățenii au rămas pasivi apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
În Republica Moldova este marcat în premieră, lunarul de conștientizare a cancerului de piele. Evenimentul a câștigat popularitate la nivel global, devenind un instrument important în lupta împotriva cancerului de piele. Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), în luna curentă, specialiștii își vor uni eforturile pentru a promova, conștientiza și sensibiliza populația despre cancerul […] Articolul Lupta împotriva cancerului de piele devine prioritate în Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Rezultatele recente ale unui sondaj efectuat de compania de cercetare și consultare politică Intellect Group dezvăluie că anumiți lideri politici continuă să se bucure de încrederea cetățenilor. Potrivit datelor obținute: Ion Ceban se află în fruntea listei, cu un nivel de încredere de 52,0%,Vladimir Voronin urmează în apropiere, cu un procent de încredere de 48,5%,Maia […] Articolul SONDAJ// Topul încrederii politice: Ion Ceban, în frunte apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că guvernul de la Kiev este pregătit să înceapă negocierile cu Moscova după desfășurarea conferinței pentru pace în Elveția programată pentru luna iunie. Potrivit lui Kuleba, evenimentul va aduce împreună o coaliție de țări cu principii și abordări comune privind conflictul din Ucraina, iar acesta va […] Articolul Ucraina pregătește negocierile cu Rusia după conferința pentru pace din Elveția apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Potrivit rezultatelor sondajului realizat de Compania Intellect Group, trei politicieni par să poată concura efectiv cu Maia Sandu în alegerile prezidențiale: Aceste cifre indică o competiție strânsă între acești politicieni și Maia Sandu. Cu toate acestea, este important de subliniat că aceste date sunt doar o măsură a preferințelor la un moment dat și pot […] Articolul Lupta pentru președinție: Trei politicieni își consolidează poziția în sondajul electoral apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii reprezintă o sursă importantă de creștere social-economică a municipiului Chișinău. În context, astăzi, 2 mai, Primăria Capitalei, a deschis primul Centru Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Principalele obiective de activitate ale Centrului sunt legate de promovarea și implementarea bunelor practici în procesul lansării și dezvoltării activităților antreprenoriale în rândul tinerilor […] Articolul Oportunități pentru tinerii din Chișinău și cei din diaspora: Programele de educație antreprenorială și de susținere a start-up-urilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
O nouă premieră pentru municipiul Chișinău. Primăria Capitalei a lansat astăzi, 2 mai, Centrul de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA din Chișinău, un proiect care marchează o etapă importantă în dezvoltarea orașului nostru. „Prin implicarea municipalității, am putut oferi acestui Centru un spațiu adecvat și, de asemenea, un grant de tineret în valoare de 200.000 […] Articolul Chișinău marchează o premieră: Lansarea Centrului de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Peste 100 de mii de dolari, echivalentul a aproximativ două milioane de lei, au fost depistați de vameși și procurori într-un autocar ce venea din Odesa. Banii erau ascunși în una din treptele autocarului. Șoferul autocarului, în vârstă de 50 de ani, care inițial le spusese vameșilor că nu are nimic de declarat, a fost […] Articolul VIDEO// Autocar din Odesa, descoperit cu două milioane de lei ascunși în treptele vehiculului apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Un post de radio din Republica Moldova, „Albena”, a primit trei avertizări publice de la Consiliul Audiovizualului. Acesta, în timpul unui buletin de știri, nu ar fi prezentat poziția președintei Maia Sandu, a Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) și a reprezentanților Guvernului după ce un mesaj al bașcanei Găgăuziei, în care „au fost […] Articolul „Albena” primește trei avertizări de la Consiliul Audiovizualului apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Surparea unei porţiuni de autostradă în sudul Chinei a făcut 36 de morţi, potrivit unui nou bilanţ comunicat joi de presa de stat. Agenţia de presă Xinhua a informat joi la orele 05.30 (miercuri, 21.20 GMT) că “36 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 30 de persoane au fost rănite”, precizând că vieţile celor răniţi […] Articolul Tragedia din sudul Chinei: 36 de morți în urma surpării unei porțiuni de autostradă apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Conform ultimului sondaj realizat de compania “Intellect Group”, candidata Maia Sandu se situează în fruntea preferințelor electorale, cu un sprijin stabil de 18,2%. Această cifră reflectă, cel mai probabil, susținerea continuă a alegătorilor față de politicile sale de integrare europeană, care au fost o temă centrală în campania sa. Totuși, datele relevă și o notă […] Articolul Sondaj: Maia Sandu rămâne la vârful preferințelor electorale apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Un recent sondaj realizat de compania “Intellect Group” arată că moldovenii asociază integrarea europeană cu concepte precum justiția, reformele și prosperitatea. Conform rezultatelor, 75% dintre respondenți consideră justiția drept un aspect central al integrării europene, în timp ce reformele și prosperitatea sunt menționate de 70%, respectiv 65% dintre participanți. Cu toate acestea, lipsa de progrese […] Articolul Incertitudini și tendințe în percepția integrării europene: Rezultatele sondajului Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată, după ce în luna martie, Executivul a aprobat o hotărâre în acest sens. Potrivit ASP, Guvernul a aprobat modificarea procedurii pentru înmatricularea vehiculelor pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu și astfel un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, […] Articolul Noua procedură de înmatriculare a vehiculelor apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Rezultatele recente ale unui sondaj realizat de compania Intellect Group arată că majoritatea respondenților (39,0%) susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest lucru reflectă aspirațiile populației de a se integra în structurile economice și politice ale Europei. Cu toate acestea, o proporție semnificativă a respondenților (27,5%) s-au exprimat împotriva aderării. Această opoziție este alimentată […] Articolul Sondajul Intellect Group: Opinia publică cu privire la aderarea R.Moldova la UE apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Compania Intellect Group a dezvăluit detalii despre metoda sa inovatoare de analiză a politicienilor, asociindu-i cu personaje din filme în cadrul cercetărilor sociologice. Această metodă se bazează pe principiile științei psihologice și pe tipologiile de caractere, concentrându-se pe utilizarea datelor într-o analiză detaliată a trăsăturilor și vulnerabilităților potențiale ale politicienilor. În cadrul acestui studiu, o […] Articolul Protejarea confidențialității în studiul politicienilor: Principiile Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Un copil de zece ani s-a rătăcit în orașul Căușeni. Minorul fără supraveghere a fost observat de carabinieri la ieșirea din localitate. Angajații Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) au intervenit imediat și au discutat cu minorul, care era vizibil dezorientat. Ulterior, acesta a fost transportat la Inspectoratul de Poliție Căușeni. La scurt timp, părinții au […] Articolul Intervenție rapidă a carabinierilor: Copil de zece ani, găsit în siguranță în orașul Căușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Conform unui sondaj recent realizat de compania “Intellect Group” în perioada 25-28 aprilie 2024, politicienii din Republica Moldova au fost asociați cu diverse personaje din filme, în funcție de percepția pozitivă a respondenților. Iată cum au fost asociate unele dintre figurile politice importante: Această metodă neconvențională de analiză, propusă de Ian Lisnevschi, directorul companiei “Intellect […] Articolul Politicienii moldoveni prin prisma personajelor de film în sondajul “Intellect Group” apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
În ultimii 10 ani s-a redus dramatic numărul de studenți în universitățile din țară – de la 78 de mii la 42 de mii de studenți la licență. În ultimii cinci ani, numărul studenților se stabilizează. Totuși, mai mult de 43 de mii de studenți sistemul educațional nu poate genera astăzi, reieșind din situația demografică […] Articolul Scăderea alarmantă a numărului de studenți în universitățile din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. Acesta este al treilea oraș ca mărime din Ucraina și se află la puțin peste 200 de kilometri în linie dreaptă de granița cu România. În cel mai recent atac lansat asupra Odesei, forțele Moscovei au […] Articolul Războiul se intensifică: Odesa, punct strategic în conflictul Ucraina-Rusia apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ONU de deminare în îngustul teritoriu palestinian bombardat constant de Israel în războiul său contra Hamas. “Pentru a înţelege mai bine, frontul din Ucraina are 600 de mile (ceva mai puţin de 1.00 km) în lungime, iar […] Articolul Responsabil ONU: În Gaza, mai mult moloz decât în Ucraina apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
O moldoveancă plecată la muncă în Italia a fost violată, maltratată și bătută în repetate rânduri de cuplul la care lucra în calitate de menajeră. Cazul s-a produs în localitatea Bronte de lângă Catania, regiunea Sicilia, iar informațiile au ieșit la iveală la începutul lunii aprilie, în urma unei investigații desfășurate de polițiștii din Catania, […] Articolul Moldoveancă maltratată și violată de cuplul la care lucra în Italia apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un bărbat din Cantemir a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce și-a hărțuit sexual fiica vitregă minoră. Sentința a fost pronunțată recent de magistrații Judecătoriei Cahul. Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în septembrie 2021, într-o localitate din raionul Cantemir, când inculpatul a venit beat acasă. În acel moment la domiciliu se […] Articolul O minoră de 13 ani cu dizabilități, hărțuită sexual de tatăl vitreg apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Pentru buna desfășurare a evenimentelor dedicate Nopții Învierii, Primăria Municipiului Chișinău a amenajat, în Piața Marii Adunări Naționale, și circa 70 de locuri publice de parcare. Astfel, informează municipalitatea, enoriașii, care vor participa la slujba din Noaptea Învierii de la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului”, își vor putea parca, regulamentar, automobile în PMAN. De asemenea, șoferii […] Articolul Acces facil la slujba de Înviere: Transport public prelungit în Noaptea de Paște apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat ministrul de Interne şi serviciul de pompieri. „Opt victime au murit prin asfixiere în interiorul restaurantului”, a declarat agenţia oficială de ştiri Ani, citând serviciul de pompieri din Beirut. Pompierii au […] Articolul Tragedie în Liban: Opt persoane au murit în urma unei explozii de butelie de gaz apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Primăria Municipiului Chișinău își reafirmă angajamentul sporit față de siguranța sănătății cetățenilor. Astfel, odată cu creșterea valorilor termice de afară, municipalitatea informează că, autoritățile locale au luat decizia de a repune în funcțiune cele șapte cișmelele din Capitală. Acestea sunt amplasate în zonele intens tranzitate din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare […] Articolul Reapariția cișmelelor în Chișinău: Primăria asigură apă de calitate pentru locuitori și turiști apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Trei persoane au fost transportate de urgență la spital după ce au avut de suferit în urma unui accident rutier care s-a produs pe traseul Rezina-Orhei, în localitatea Cuizăuca. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliției Rezina, Elena Băetrău, accidentul a fost înregistrat pe data de 29 aprilie. Oamenii legii au stabilit preliminar că […] Articolul Accident grav pe traseul Rezina-Orhei: Trei persoane rănite și transportate la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Conform unui nou studiu realizat de Grupul Intellect, majoritatea moldovenilor caracterizează atmosfera socială din țară ca fiind neliniștită și tensionată. Potrivit datelor obținute în cadrul sondajului realizat în perioada 25-28 aprilie 2024, 65,2% dintre respondenți au indicat că simt o anumită tensiune în societate. Doar 14,2% dintre participanți au descris atmosfera ca fiind liniștită și […] Articolul 65,2% dintre moldoveni resimt o atmosferă tensionată – Sondaj Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Apar detalii noi despre accidentul care a avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești. Atunci, un microbuz de linie care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău a fost lovit din spate de un camion, iar 17 persoane, inclusiv doi copii, au fost transportate la spital. Mai mulți […] Articolul Misterul din spatele accidentului de la Măgdăcești: Pasagerii microbuzului îl acuză pe șofer apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un sondaj recent realizat de compania “Intellect Group” arată că majoritatea moldovenilor percep realitățile țării lor ca fiind pline de tensiune și incertitudine, asociindu-le cu elemente din genurile horror și thriller. Potrivit sondajului, 42,2% dintre respondenți consideră situația actuală din Moldova asemănătoare unui film de groază, subliniind un sentiment de frică și incertitudine care domină […] Articolul Sondajul care arată cum Moldova este percepută ca gen de film apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.