Un american a găsit 43 mii de dolari într-o canapea pe care a cumpărat-o cu 35 de dolari

Adevarul (Moldova), 20 ianuarie 2020 00:50

Un bărbat din statul Michigan, SUA, a găsit 43 mii de dolari în canapeaua pe care a cumpărat-o cu doar 35 de dolari dintr-un magazin de tip second-hand. Când a ajuns acasă, acesta a depistat banii în una din pernele canapelei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 15 minute
10:50
Premierul Ion Chicu susţine că Parlamentul este cel care trebuie să decidă dacă moratoriul în privinţa Programului Cetăţeniei prin Investiţii, care expiră săptămâna curentă, va fi sau nu prelungit. Şeful Executivului mai afirmă că, în cazul anulării legii, potenţialele despăgubiri, care ar trebui achitate din buget, sunt destul de semnificative, transmite IPN.
10:50
Creditul imobiliar este un împrumut (credit) cu ajutorul căruia o persoană îşi procură o locuinţă sau renovează locuinţa pe care o deţine. Garanţia în cadrul creditului imobiliar poate fi un alt bun imobil sau însăşi locuinţa achiziţionată. În cazul în care garanţia este locuinţa achiziţionată, creditul imobiliar mai este numit şi credit ipotecar. Explicaţiile sunt oferite de Banca Naţională a Moldovei.
Acum o oră
10:10
Nouă angajaţi din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) al IGP sunt cercetaţi penal pentru luare de mită. Aceştia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto bani pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulaţiei rutiere.
Acum 2 ore
09:40
O deflagraţie s-a produs luni dimineaţă, 17 februarie, într-un bloc de locuit de pe Bulevardul Moscova din Chişinău. Explozia a avut loc într-un apartament de la etajul şapte. În urma deflagraţiei, în locuinţă a fost depistată o persoană decedată.
09:40
Igor Dodon i-a asigurat pe partenerii externi, cu care s-a întâlnit la Conferinţa Internaţională pentru Securitate de la München, că acordurile semnate anterior şi politica externă echilibrată vor fi o prioritate pentru actuala guvernare a Republicii Moldova. Despre aceasta a vorbit preşedintele într-o postare video pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.
09:40
Autorităţile ucrainene sunt gata să se angajeze în dialog cu populaţia civilă a teritoriilor ocupate temporar din regiunile Donetsk şi Lugansk, dar nu cu reprezentanţii grupurilor armate ilegale Republica Populară Luhansk „RPL” şi Republica Populară Doneţk „RPD”, a declarat preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.
09:40
Înainte de a pleca la München, la Conferinţa Internaţională pentru Securitate, preşedintele moldovean pro-rus Dodon a apostrofat ambasadorii europeni de la Chişinău, acuzându-i că ar sprijini opoziţia pro-europeană.
Ieri
10:10
Autorităţile ieşene investighează moartea suspectă a unui copilde şase luni, originar din Republica Moldova, care ar fi fostsufocat, din greşeală, de mama sa. Tatăl bebeluşui este deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
15 februarie 2020
13:20
Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a fost eliberat din arest chiar în sala de judecată şi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 februarie. Decizia a fost luată de Judecătoria Buiucani, la prima şedinţă de judecată privind primul dosar a lui Viorel Morari în care acesta este bănuit de abuz de serviciu şi fals în acte publice, transmite IPN.
13:20
Angajaţii şi angajatorii ar putea soluţiona eventualele litigii individuale de muncă fără să meargă în instanţa de judecată. Confederaţia Naţională a Sindicatelor propune crearea unor comisii pentru soluţionarea acestor litigii, în cadrul inspecţiilor teritoriale de muncă. Procedura va fi simplificată, iar ca urmare se vor economisi bani şi timp.
13:20
Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a venit cu o reacţie după ce Igor Dodon a spus că statul ar trebui să scoată la vânzare cele 59 de hectare de teren din jurul complexului Arena Chişinău, iar din banii câştigaţi să întoarcă împrumutul de 30 milioane de euro contractat pentru construcţia arenei. Slusari se întreabă cum ar putea să fie tranzacţionat un teren gajat unei firme afiliate companiei care a construit Arena, transmite IPN.
13:20
Primarul Ion Ceban consideră că redenumirea străzilor nu constituie o prioritate pentru activitatea Primăriei la momentul actual. Aşa a comentat edilul iniţiativa apărută în spaţiul public de a redenumi strada „Octavian Goga” din centrul Chişinăului în strada „Suvorov”. El spune că această chestiune intră în atribuţiile Consiliului Municipal Chişinău şi nu face parte din procesul de luare a deciziei din cadrul Primăriei, transmite IPN.
13:20
Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalco, susţine că actualmente nu se vede că ar continua progresul pe care a reuşit să-l obţină Guvernul precedent, condus de Maia Sandu, în a doua jumătate a anului trecut. Oficialul european consideră că eforturile depuse mai ales în a doua jumătate a anului trecut, reformele care au fost începute şi voinţa politică manifestată din acea perioadă trebuie să continue, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:50
Mişcarea Politică UNIREA, creată de cinci formaţiuni politice, iniţiază acţiunea permanentă „Microfonul liber” şi cheamă cetăţenii, în fiecare zi de vineri, la ora 12.00, să vină la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, transmite IPN.
13:20
Preşedintele Igor Dodon a lansat un mesaj critic joi, 13 februarie, la adresa unor ambasadori din statele Uniunii Europene, acreditaţi la Chişinău. Şeful statului i-a acuzat pe unii dintre diplomaţi că ar dezinforma Bruxelles-ul cu privire la activitatea Guvernului Republicii Moldova, condus de premierul Ion Chicu. Potrivit lui Dodon, ambasadorii respectivi ar promova imaginea liderilor opoziţiei, Maia Sandu şi Andrei Năstase.
09:50
Cu o viteză fulgerătoare, Guvernul a reuşit să adopte o decizie absolut pripită, neargumentată şi pe alocuri absurdă ca să iniţieze un parteneriat public-privat cu privire la întreprinderea de stat „Gările şi Staţiile Auto”. Autorităţile au desfăşurat un concurs viciat, cu multiple încălcări ale legislaţiei şi au semnat un contrat de parteneriat public-privat nociv interesului public.
09:20
Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, susţine că actualmente nu trebuie să fie pusă în discuţie privatizarea întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” având în vedere situaţia în care se află compania. Potrivit lui, dacă acest lucru s-ar face, „Calea Ferată” ar fi vândută „la costul fierului uzat”.
13 februarie 2020
18:40
Fracţiunea PDM va veni cu unele amendamente la proiectul de lege propus de socialişti, prin care aceştia vor să anuleze majorarea de salariu pentru deputaţi, după ce leafa aleşilor poporului a fost majorată de la 1 ianuarie cu peste 4 mii de lei. Democratul Andrian Candu a declarat că amendamentele PDM vin să reducă salariul preşedintelui ţării, dar şi cel al miniştrilor.
14:20
Liderul Partidului „Şor”, deputatul Ilan Şor, aflat în căutare internaţională în dosarul furtului bancar, fiind şi condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare, susţine că ex-premierul Vlad Filat, care la rândul său a fost condamnat la închisoare în urma unui denunţ depus la Procuratură chiar de Ilan Şor, a fost eliberat din închisoare înainte de termen „pentru a distruge partidul Maiei Sandu”.
13:50
Utilizarea şi comercializarea pungilor şi a veselei de plastic vor fi sancţionate. După mai bine de jumătate de an de la votul în primă lectură, deputaţii au aprobat în lectură finală modificări şi completări la Codul Contravenţional. Potrivit proiectului, sancţiunile vor fi de până la 4,5 mii de lei pentru persoanele fizice şi de până la 12 mii de lei pentru persoanele juridice, transmite IPN.
12:50
Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea, consideră că în anul 1992, pe Nistru, a avut loc un „conflict fratricid”. Parlamentarul a încercat în aşa fel să-i ia apărarea ministrului de Externe, Aurel Ciocoi, care a declarat că Rusia a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge”.
12:30
Vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, susţine că atât timp cât nu există un candidat pe dreapta cu şanse mai mari decât Maia Sandu de a obţine victoria la prezidenţiale, PAS nu va sprijini un candidat comun apartinic, aşa cum propune PPDA, dar o va înainta pe Maia Sandu la această funcţie.
11:10
Deputaţii din fracţiunea PPDA au înaintat o moţiune simplă în Parlament împotriva ministrului de Externe, Aurel Ciocoi. Deputatul Chiril Moţpan a declarat că PPDA solicită demisia şefului diplomaţiei moldoveneşti ca urmare a declaraţiei sale „anticonstituţionale” şi „iresponsabile” privind conflictul de pe Nistru din 1992.
10:30
Guvernul a aprobat modificări în mai multe acte legislative menite să reglementeze activitatea organizaţiilor de creditare nebancară. Prin modificări se propune limitarea costurilor aferente creditelor de consum acordate pe un termen de până la 2 ani.
10:00
Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupţie, oficiul Sud, care a deţinut interimatul funcţiei de procuror-şef al Procuraturii raionului Cahul va compărea pe banca acuzaţilor pentru ”amestec în înfăptuirea urmăririi penale şi a justiţiei” , precum şi ”tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate.”
09:40
Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că pactul de neagresiune pe care au anunţat că-l vor semna Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr este destinat, în primul rând, electoratului de dreapta.
09:20
Fostul premier şi fostul lider al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, susţine că în sentinţa sa de condamnare, pe care o consideră una ilegală şi motivată politic, nu este stabilit prejudiciul. Astfel politicianul i-a răspuns fostei sale colege de Guvern, preşedinta PAS, Maia Sandu, la întrebarea „unde sunt banii din frauda bancară?”.
09:20
Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că formaţiunea pe care o conduce poate fi gata să intre la guvernare şi poate intra în discuţie cu toate formaţiunile politice care sunt astăzi în Parlament. Potrivit lui Pavel Filip, întrebarea este dacă alţi parteneri sunt gata sau nu să înceapă discuţii cu Partidul Democrat, transmite IPN.
09:20
Cinci deţinuţi bolnavi de cancer, internaţi în stare gravă la spitalul Penitenciarului Pruncul, riscă să decedeze în închisoare din cauza că instanţele de judecată tergiversează procesul de eliberare condiţionată a acestora. Problema a fost semnalată de medicul-şef al instituţiei membrilor comisiei parlamentare a drepturilor omului şi relaţii interetnice, care au mers miercuri, 12 februarie, într-o vizită inopinată la spitalul de tip penitenciar.
00:00
Ex-premierul Vlad Filat, eliberat din închisoare înainte de termen în decembrie 2019, consideră că liderul PPDA, Andrei Năstase, ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din 2016 în faţa lui Igor Dodon, dacă nu s-ar fi retras atunci în favoarea preşedintei PAS, Maia Sandu.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.