CONCURS: Proiecte investiționale pentru tinerii cu granturi de până la 180 mii lei

Observatorul de Nord, 17 ianuarie 2020 08:40

În perioada 03.01.2020 – 03.02.2020 se desfășoară înscrierea tinerilor pentru Etapa 3 a Programului „START pentru TINERI” – „Concursul proiectelor investiționale și finanțarea nerambursabilă”, anunță  Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii într-un comunicat publicat pe pagina oficială. La Concursul proiectelor investiționale pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani,  doar după ce […] Post-ul CONCURS: Proiecte investiționale pentru tinerii cu granturi de până la 180 mii lei apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum o oră
12:00
Astăzi este ultima zi a concursului „Decada Dragostei”, organizată pentru îndrăgostiții de orice vârstă, de la 18 la 99 de ani. Amintim că “Observatorul de Nord” a lansat un CONCURS pentru cele mai îndrăgostite cupluri din raionul Soroca. Sponsorii acestui concurs sunt partenerii noștri tradiționali Magazinul de vinuri ”Buchetul Moldovei” și „John Pix” lider pe piața tiparului din regiunea […] Post-ul Astăzi este ultima zi când mai puteți susține cuplurile de argint și aur! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
11:10
Moldovenii călătoresc tot mai puțin cu trenul. Statisticile arată o scădere de peste 30% la acest capitol. Totodată și volumul de mărfuri transportat pe cale feroviară este în scădere, anunță Biroul Național de Statistică. Astfel, transportul feroviar de pasageri a scăzut cu 32,1%, iar volumul de mărfuri transportate cu 13,6% în anul precedent comparativ cu […] Post-ul Călători mai puțin, iar mărfuri mai multe: Ce spune statistica despre transportul de pasageri și mărfuri în Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Banca centrală chineză a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va începe curăţarea efectivă a banilor aflaţi în circulaţie pentru a opri răspândirea coronavirusului COVID-19, transmite publicaţia Quartz, potrivit Mediafax. Este o măsură extremă, dar care se poate dovedi eficientă. Bancnotele şi monedele sunt unele dintre cele mai murdare obiecte. Un studiu din 2017, efectuat […] Post-ul China spală banii… la propriu apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
10:30
Meteorologii spun că prima lună a anului 2020 este cea mai călduroasă din istorie, iar în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade Celsius, în timp ce bucăţi imense de gheaţă s-au rupt din gheţari. Ianuarie 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani, spun meteorologii, care anunţă că tot anul va […] Post-ul Anul 2019 a fost „floare la ureche”. 2020 va fi cel mai călduros an din istorie apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
  Guvernul Republicii Moldo­va a aprobat, la 12 februarie curent, un proiect de lege elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care prevede indexa­rea pensiilor de două ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie.    În conformitate cu acest do­cument, se instituie indexarea semianuală a tuturor pensi­ilor, indiferent de mărimea lor, […] Post-ul 1 aprilie și 1 octombrie – Zile de sărbătoare pe ulița pensionarilor! apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
De ce unii copii încep să vorbească mai târziu decât alții? Cum să reacționeze părinții, dacă odrasla lor nu pronunță corect literele? Când e indicat să consulți un logoped și cum pot părinții ajuta copiii cu probleme de comunicare și limbaj acasă? Răspunsurile la aceste și alte întrebări le aflați din interviul cu Maria Leșcu, […] Post-ul LOGOPED: despre efectele nocive ale ecranului telefonului asupra psihicului copilului și asupra limbajului apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
17:20
Platforma YouTube îşi propune să plaseze serviciile de streaming într-un singur loc, după exemplul Apple şi Amazon. În ultimele luni, YouTube a luat legătura cu numeroşi furnizori de streaming pentru a permite înregistrarea conţinutului acestora pe Youtube, potrivit engadget.com.Deocamdată nu sunt cunoscute numele furnizorilor sau alte detalii despre procedură, însă doritorii vor putea să aibă acces, […] Post-ul YouTube se schimbă. Voi știați? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
12:20
Pakistan este ţara în care este cel mai ieftin să trăieşti, în mare parte datorită chiriilor foarte mici, transmite CEO World Magazine. Publicaţia a realizat un indice – care include, printre altele, preţurile chiriilor, ale cumpărăturilor şi preţurile din restaurante -, iar statul asiatic a obţinut scorul 21.98. România se situează în a doua parte […] Post-ul În ce țară este cel mai ieftin să trăiești și să mănânci? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Locuitorii activi din satul Sofia, raionul Drochia au participat la o instruire cu tema „Scriere de proiecte”, după care vor încerca să aplice teoria în practică și să pună umărul la soluționarea problemelor din localitate… Amintim că instruirea a avut loc în cadrul proiectului PhotoVoice — un alt mod de implicare a cetățenilor, implementat de AO […] Post-ul Locuitorii satului Sofia au învățat să scrie proiecte pentru soluționarea problemelor locale apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
De ce unii copii încep să vorbească mai târziu decât alții? Cum să reacționeze părinții, dacă odrasla lor nu pronunță corect literele? Când e indicat să consulți un logoped și cum pot părinții ajuta copiii cu probleme de comunicare și limbaj acasă? Răspunsurile la aceste și alte întrebări le aflați din interviul cu Maria Leșcu, […] Post-ul LOGOPED: La activitățile de terapie logopedică cu copii se joacă apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Recent, în primăria comunei Bădiceni din raionul Soroca a demarat proiectul ”Comunitate curată – locuitori sănătoși”, implementat de echipa comunitară locală ”Inițiativa”. Costul total al proiectului constituie 109.775 lei, contribuția APL – 15.000 lei, contribuția comunitară – 4775 lei.  Acțiunea este componenta proiectului ”Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale”, implementat de Fundația Est Europeană și Centrul […] Post-ul Bădiceni: Comunitate curată – locuitori sănătoși apare prima dată în Observatorul de Nord.
15 februarie 2020
18:50
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Las Rublenița’s apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:20
 Guvernul Republicii Moldova planifică interzicerea importului din Ucraina a păsărilor de curte, cărnii, oulelor, dar și a materiei prime, cu scopul de a preveni o eventuală introducere în țară a gripei aviare. Un proiect de hotărâre de Guvern a fost propus de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM), transmite Știri.md cu referire la […] Post-ul STOP importului de ouă și carne din Ucraina? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
De ce unii copii încep să vorbească mai târziu decât alții? Cum să reacționeze părinții, dacă odrasla lor nu pronunță corect literele? Când e indicat să consulți un logoped și cum pot părinții ajuta copiii cu probleme de comunicare și limbaj acasă? Răspunsurile la aceste și alte întrebări le aflați din interviul cu Maria Leșcu, […] Post-ul LOGOPED: “Părintele trebuie să fie atent și să se adreseze la un logoped ori de câte ori modul de exprimare a copilului îi trezește suspiciuni” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
În această iarnă ca urmare a informațiilor primite din diverse localități din Republica Moldova, în legătură cu prezența pe timp de iarnă a ciufilor de pădure (Asio otus), membrii Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii au decis să demareze un program de numărare a acestor păsări în locurile de iernare. După numărare a fost […] Post-ul Municipiul Soroca este pe harta locațiilor de iernare a ciufilor de pădure apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Pentru îndrăgostiții de orice vârstă, de la 18 la 99 de ani, “Observatorul de Nord” lansează un CONCURS pentru cele mai îndrăgostite cupluri din raionul Soroca. Iată și primii pretendenți la categoria “Cuplul de argint” – www.facebook.com/media/set/?set=a.2806985679356236&type=3 Vrei să participi?  E simplu! Trimite-ne (observatorul.concurs@gmail.com sau www.facebook.com/observatorul.md/ ori m. Soroca, str. Independenței, 75 ) o fotografie cu tine și iubirea vieții tale […] Post-ul Iată cei mai recenți participanți la categoria „Cuplul de argint”. Cine crezi că merită să i-a locul I? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:10
Cântăreaţa Irina Rimes, desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că este onorată să deţină acest titlu şi că, din această ipostază, este posibil să susţină demersul prin postări online, informează News.ro. Artista a spus totuși că nu știe dacă ea e ”cea mai bună alegere” în […] Post-ul Irina Rimes, ambasadoarea Zilei Brâncuşi: ”Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Sute de elevi din raionul Soroca s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe seamănul lor — Maxim Gradinari de a procura un cărucior special în sumă de 25 mii lei, în care să poate ieși la plimbare cu familia. Elevul în vârstă de șapte ani din satul Căinarii Vechi are nevoie de acest cărucior din cauza […] Post-ul Misiune îndeplinită: Căruciorul lui Maxim Gradinari a ajuns acasă apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Dacă cineva crede că peste hotare, indiferent unde — Italia sau Portugalia, Rusia sau Grecia, Israel sau Canada, SUA sau Spania, este mai bine decât acasă și că acolo ne așteaptă „câinii cu colaci în coadă”, greșește amarnic. Vorba ceea, fie pâinea cât de rea, tot mai bună-i în țara mea… Despre acest adevăr citiți în […] Post-ul Valeriu BAGRII: Amintirile unui „simplu” emigrant apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Iată numele fericitelor mămici: Rusu Viorica, Hristici, 5 februarie, băiat Teleatiuc Natalia, Soroca, 5 februarie, băiat Caldare Oxana, Rudi, 6 februarie, băiat Railean Vica, Soroca, 6 februarie, băiat Morari Dorina, Vanțina, 6 februarie, băiat Cervac Viorica, Soroca, 8 februarie, băiat Islamov Daniela, Zastînca, 10 februarie, fată Zaharia Lidia, Soroca, 11 februarie, fată Coci Sabrina, Baxani, […] Post-ul Noi soroceni s-au născut între 5 și 12 februarie apare prima dată în Observatorul de Nord.
14 februarie 2020
18:40
Multe cupluri aleg să – și oficializeze relația la data de 14 februarie, când este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților. Astfel, în 2018, potrivit Biroului Național de Statistică, 103 cupluri și-au înregistrat căsătoria la 14 februarie. Numărul este mai mic de câteva ori, ață de cel înregistrat în anul 2015 – 223 de căsătorii. În general, numărul […] Post-ul INFOGRAFIC: Evoluția căsătoriilor din Republica Moldova din anul 1950, cifrele scad apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Sala de sport a Liceului Teoretic „Petru Rareș” a găzduit meciurile din cadrul Cupei raionului Soroca la volei printre echipele de bărbați. Anul acesta, în competiție s-au înscris cinci echipe, care au reprezentat Inspectoratul raional de poliție, satul Nimereuca, Colegiul Tehnic Agricol, Colegiul de Arte „Nicolae Botgros și LT „Petru Rareș”. În urma unor duieluri […] Post-ul Polițiștii au câștigat Cupa raionului Soroca la volei apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
 Guvernul Republicii Moldova planifică interzicerea importului din Ucraina a păsărilor de curte, cărnii, oulelor, dar și a materiei prime, cu scopul de a preveni o eventuală introducere în țară a gripei aviare. Un proiect de hotărâre de Guvern a fost propus de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM), transmite Știri.md cu referire la […] Post-ul STOP importului de ouă și carne din Ucraina? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
   Zi de suflet a fost 14 februarie la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”, unde au fost omagiați doi fii destoinici ai neamului – Grigore Vieru, care ar fi împlinit 75 de ani de la naștere și Preotul, profesorul, doctorul Mihail Milea (pseudonim literar Sava Bogasiu), care și-a lansat un nou roman, de data aceasta întitulat sugestiv […] Post-ul VIDEO: Grigore Vieru și Sava Bogasiu (părintele Mihail Milea) omagiați la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
La Soroca se desfășoară un spectacol de comemorare, prilejuit de cei 85 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru. Spectacolul a fost anticipat de ceremonia de depunere a florilor la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din municipiul Soroca. La eveniment participă elevi, pedagogi, conducătorii raionului și municipiului Soroca, specialiști ai Consiliului raional, reprezentanți […] Post-ul LIVE: 85 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru sunt marcați la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Interpreta Irina Rimes și-a arătat automobilul propriu cu care a mai pozat recent pe Instagram. Automobilul de culoare roșie arată extraordinar, iar proprietara acestuia se pare extrem de fericită, transmite Știri.md. „Fetița mea”, a scris Rimes un comentariu la fotografia în care apare pe capota automobilului de lux. Reamintim că interpreta moldoveancă și-a procurat bijuteria […] Post-ul Irina Rimes conduce o mașină de lux. Cum arată bijuteria pe patru roți apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Astăzi, 15 februarie 2020 la Soroca veteranii războiului din Afganistan, autorităţile locale, poliţişti, militari şi mulţi alţi soroceni au venit la memorialul veteranilor pentru a cinsti memoria celor care au murit în acel război străin. Post-ul GALERIE FOTO: Și la Soroca au fost comemoraţi eroii căzuţi în Războiul din Afganistan apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Post-ul LIVE: Comemorarea lui Grigore Vieru și lansarea cărții „Pelerinul” scrisă de preotul Mihail Milea apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Pentru îndrăgostiții de orice vârstă, de la 18 la 99 de ani, “Observatorul de Nord” a lansat în luna februarie un CONCURS în care a îndemnat să participe cele mai îndrăgostite cupluri din raionul Soroca. Sponsorii acestui concurs sunt partenerii noștri tradiționali Magazinul de vinuri ”Buchetul Moldovei” și „John Pix” lider pe piața tiparului din regiunea […] Post-ul VIDEO: Iată finaliștii tineri ai concursului de fotografii „Decada Dragostei” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Tableta de vineri   Nu țin minte să fi fost vreodată dreapta politică moldovenească atât de răzlețită și atât de măcinată pe interior. Altădată măcar declarativ, măcar de ochii lumii se deosebea grâul de neghină, acum însă se înregistrează o debandadă totală pe toate fronturile. Ce-i drept, nici prea unită și nici prea prietenoasă nu […] Post-ul Maia vrea… Andrei nu poate… Sturza stă la pândă… Dodon râde pe sub „mustăți” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.