Ce se va întâmpla în relațiile moldo-ruse după schimbarea Guvernului de la Moscova

Sputnik, 16 ianuarie 2020 18:50

Chișinăul mizează pe continuarea dialogului cu Federația Rusă chiar și după schimbarea Guvernului de la Moscova. Declarația aparține ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, și a fost făcută în exclusivitate pentru Sputnik Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 10 minute
19:00
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a promis să deschidă un centrul al documentelor de arhivă despre Al Doilea Război Mondial.
Acum 2 ore
18:00
Pe 18 ianuarie, la Tohatin, în premieră, de către Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, va fi organizat un show de comedie subiectul principal fiind drepturile omului.
17:30
Un bărbat de 60 de ani a murit astăzi dimineața după slujba din ajunul bobotezei ținută la catedrala mitropolitană din centrul Chișinăului.
17:30
Din cele mai vechi timpuri satul Hogineşti a fost unul dintre cele mai renumite centre ceramice din ţară. Dinastia de ceramiști locali numără nu mai puţin de 10 generaţii de meşteri, care are şi un nume semnificativ ‒ Goncear.
Acum 4 ore
17:00
Moscova a chemat organizațiile internaționale care stau la straja drepturilor omului, ONU, OSCE și Consiliul Europei, să ia atitudine în cazul legii privind învățământul mediu general din Ucraina și discriminarea la care este supusă limba rusă în această țară.
16:30
Cum realizezi că partenerul de viață te șantajează emoțional? Psihologul Victoria Captari a explicat, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, semnele acestui comportament.
16:00
Prim-ministrul Ion Chicu a ieșit în fața unui grup de veterani ce a venit să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale.
15:40
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a avut ieri o întrevedere cu reprezentanții comunității evreiești din Republica Moldova.
15:30
Fostul ministru al Justiției din Guvernul Sandu va candida pentru funcția de ales al poporului în circumscripția 38, Hâncești. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii PAS, Maia Sandu.
Acum 6 ore
14:50
Internele, Sănătatea și Vama sunt instituțiile cele mai documentate de Centrul Național Anticorupție. Potrivit serviciului de presă a CNA, anume în aceste instituții sunt cei mai mulți angajați cu probleme de integritate.
14:00
Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, a lansat un apel la unitate naţională, în prima sa predică de vineri rostită în ultimii opt ani, ayatollahul declarând că sancţiunile impuse de Washington nu vor face Iranul să cedeze.
13:50
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei avertizează că înființarea unei armatei kosovare reprezintă o amenințare pentru întreaga regiune a Balcanilor.
Acum 8 ore
12:50
Partidul Platforma Вemnitate și Adevăr și-a desemnat candidatul pentru alegerile noi din circumscripția 38, Hâncești. Anunțul a fost făcut de unul dintre fruntașii formațiunii Alexandru Slusari.
12:00
În data de 31 martie 2020 expiră acordul Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional, în acest context, în data de 22 ianuarie, la Chișinău va veni o nouă misiune a FMI pentru a negocia un alt acord.
Acum 12 ore
11:00
Conducătorul Armatei Naționale Libiene, Khalifa Haftar, i-a expediat lui Vladimir Putin o scrisoare în care anunță că este dispus să viziteze Moscova pentru continuarea dialogului pentru pace.
11:00
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi ajunul Bobotezei, zi în care a fost botezat Iisus Hristos în apele Iordanului.
10:00
Dezvăluiri senzaționale ale Washington Post: SUA au șantajat Europa să se dezică de Iran amenințând statele europene cu tarife de 25 la sută pe importurile de mașini dacă nu se supun dorințelor americane.
09:00
În decembrie 2019, în preajma sărbătorilor de iarnă, s-au scumpit cu 10% ouăle, dar și fructele și legumele proaspete - cu 5-6%, potrivit statisticilor oficiale. Sputnik Moldova vă spune cât costă acum fructele și legumele la o piață din Chișinău.
08:00
Ultima decizie semnată de Dmitri Medvedev în calitatea lui de prim-ministru este legată de construcția unui spărgător de gheață nuclear.
07:10
Unii oameni par să nu aibă nimic sfânt și ajung să-i jefuiască până și pe cei care și așa sunt bătuți de soartă.
Acum 24 ore
06:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține codul galben de ceață pentru tot parcursul zilei de astăzi. Mai mult, temperaturile nu vor atinge valori mai mari de 6 grade Celsius.
17 ianuarie 2020
20:00
Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) și India examinează detaliile acordului cu privire la crearea unei zone de comerț liber, iar în paralel se poartă discuții cu privire la protecția reciprocă a investițiilor.
20:00
Compania Moldovagaz are priorități majore pentru anul 2020, care ar putea aduce beneficii pentru economia națională.
19:50
Atitudinea moldovenilor față de aderarea Republicii Moldova la NATO a fost relevată de Asociația Sociologilor și Demografilor, după realizarea unui sondaj în acest sens.
19:30
Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, spune că, după declararea lui Plahotniuc persoană indezirabilă pe teritoriul SUA, vor urma și sancțiuni financiare, ceea ce însemnă că fostul lider democrat se va confrunta cu mari probleme în domeniul afacerilor.
Ieri
19:10
În politica moldovenească este ca și într-un vechi proverb despre bal mascat: când toată lumea își scoate masca, se duce veselia: e de plâns, nu de râs.
19:00
Criza din Siria se află într-o etapă avansată a reglementării, a declarat Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe de presă, dedicată evaluării activității diplomatice din anul 2019.
19:00
Mircea Snegur, președintele Republicii Moldova în anii 1991-1996, își marchează ziua de naștere. Și cel de-al doilea președinte moldovean, Petru Lucinschi, își va sărbători ziua de naștere luna aceasta.
18:30
Două profesoare, o laborantă și o servitoare, angajate la școala din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni, au ajuns la spital după ce s-a spart o sticlă în care se afla acid sulfuric.
18:00
Premierul Mihail Mișustin este și compozitor. Interpretul de mare succes Grigori Leps interpretează o piesă a cărei melodie a fost compusă de actualul prim-ministru rus.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.