Surpriza Teatrului Național din Chișinău de ziua marelui poet Mihai Eminescu

Sputnik, 15 ianuarie 2020 14:50

Teatrul Național „Mihai Eminescu” vine cu surprize pentru spectatori, la 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
18:30
Două profesoare, o laborantă și o servitoare, angajate la școala din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni, au ajuns la spital după ce s-a spart o sticlă în care se afla acid sulfuric.
Acum o oră
18:00
Premierul Mihail Mișustin este și compozitor. Interpretul de mare succes Grigori Leps interpretează o piesă a cărei melodie a fost compusă de actualul prim-ministru rus.
Acum 2 ore
17:40
Pe 17 ianuarie 1945, la ora 8 dimineața, primul care a intrat în luptă pe străzile Varșoviei a fost regimentul 4 al diviziei 2 infanteriei poloneze “Henryk Dombrowski”, condus de Jan Rotkiewicz (armata 1 poloneză).
17:30
Consiliul Concurenței a dispus verificarea modului și calculului care a dus la majorarea prețurilor la benzină, motorină și gaz lichefiat. În același timp ANRE explică motivele care ar dus la scumpiri.
Acum 4 ore
16:40
Mai multe benzinării au afișat prețuri mai mari la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-au scumpit în medie cu 70 de bani pentru un litru, iar gazul lichefiat -cu 1,2 lei.
16:20
Igor Dodon și Vladimir Krasnoselski au convenit, în cadrul unei discuții telefonice, să găsească urgent o soluție în problema restricțiilor pentru vehiculele cu numere de înregistrare moldovenești anunțate de regiunea transnistrenă.
15:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de ceață, care va intra în vigoare mâine dimineață și se va menține pe tot parcursul zilei.
15:50
Președintele Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de pe o rețea de socializare că se află într-o vizită în Capitala Rusiei.
15:00
Un grav accident de circulația, cu implicarea a 20 de mașini, s-a produs în Republica Adîgheia din Federația Rusă.
Acum 6 ore
14:30
Situația legată de persecuțiile la adresa Sputnik Estonia este una revoltătoare și compromite reputația Uniunii Europene, consideră ministrul interimar de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
13:00
Multe femei devin victime ale șantajului din partea bărbaților, pe care i-au cunoscut pe internet. Detalii aflați de la Fiodor Țurcan, ofițerul de investigații al Secției Securitate Informatică din cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice.
Acum 8 ore
12:20
Actualmente, acordul de încetare a focului în Libia este respectat, iar Moscova speră că acesta va fi pe un termen nelimitat, a declarat ministrul interimar de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă de bilanț.
11:40
Lupta împotriva construcțiilor ilegale din Chișinău continuă. Lucrările unui nou șantier în construcții au fost stopate.
11:30
Bilanț pentru ianuarie – noiembrie 2019: exporturi de 2,6 miliarde dolari și importuri de 5,3 miliarde dolari. Exporturile în UE - 65,7%, iar către CSI – 15,8%. Importurile din UE - 50%, iar din CSI – 24%. Deficitul balanței comerciale: 2,7 miliarde dolari.
11:00
Un nou „episod” din seria ”Președintele răspunde” a fost publicat în această dimineață de președintele țării, Igor Dodon. Iată ce spune despre majorarea tarifelor la transport în Capitală.
Acum 12 ore
10:30
Moldovenii sunt îngrijorați cel mai mult de sărăcie, dar își mai fac griji pentru viitorul copiilor, situația economică și politică, starea mediului. Biserica este instituția în care oamenii au cea mai mare încredere.
10:30
Șeful Executivului de la Kiev, Alexei Goncearuc, a anunțat că demisionează din fruntea Guvernului, pentru că ar fi dezamăgit de activitatea președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski.
10:10
Ministerul a publicat pe site-ul său un șir de documente desecretizate cu privire la eliberarea Varșoviei de hitleriști.
09:40
Caz cutremurător în Chișinău. O femeie în vârstă a recurs la un gest necugetat pentru a scăpa de chinurile bolii de care suferea.
09:20
Moldovenii care dețin cetățenia română trebuie să știe asta - mai multe noutăți cu privire la cartea de identitate, inclusiv despre folosirea acesteia pentru a scăpa de cozile la ghișee.
08:50
Week-end prielnic pentru cei care se gândesc să schimbe niște euro sau dolari pe lei moldovenești. Banca Centrală a anunțat un curs oficial mai mare decât ieri pentru principalele valute de referință.
08:20
Transportul cu trenul pierde din popularitate în Moldova. Ultimele date ale Biroului Național de Statistică arată că și companiile preferă alt tip de transport decât cel feroviar, dar și călătorii evită transportul feroviar.
08:00
În țara noastră, sunt mai multe femei decât bărbați, arată datele Biroului Național de Statistică. Acest lucru nu înseamnă că se nasc tot mai puțini reprezentanți ai sexului puternic, ci că femeile trăiesc mai mult decât bărbații.
07:30
Iohannis s-a folosit de ocazia întâlnirii anuale cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București pentru a lansa un atac nefiresc la adresa Republicii Moldova. De ce condiționează președintele României relațiile cu Republica Moldova de interesele sale politice?
06:50
Igor Dodon, Maia Sandu și Pavel Filip sunt preferații cetățenilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, conform unui nou studiu sociologic. Favorit într-un eventual scrutin parlamentar este Partidul Socialiștilor.
06:40
Vin gerurile! Meteorologii anunță pentru sfârșitul de săptămână temperaturi nițel mai scăzute decât în zilele anterioare. Totuși, acestea rămân a fi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului.
Acum 24 ore
20:00
Un băiat în vârstă de 16 ani a fost reținut de poliție, după ce a săvârșit o serie de furturi în Capitală.
19:30
Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a participat astăzi la o emisiune realizată în studioul radio Sputnik Moldova în cadrul căreia a fost solicitat să comenteze declarațiile făcute cu privire la Moldova de către președintele român, Klaus Iohannis.
19:30
Cruzimea unor oameni pare să nu aibă limite. O femeie în vârstă de 61 de ani a fost omorâtă cu bestialitate de către nepotul său pe care l-a găzduit.
19:10
Parlamentul European a votat astăzi o rezoluție pe tema statului de drept din Polonia și Ungaria, împotriva celor două țări fiind declanșată procedura de sancționare prin activarea articolului 7 al Tratatului UE.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.