Împreună cu o delegație din România, autoritățile din Cimișlia au adus un omagiu lui Eminescu!

Provincial, 15 ianuarie 2020 14:50

Ziua lui Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale a fost marcată, astăzi, la Cimișlia cu participarea unei delegații oficiale din județul Prahova, România, în frunte cu Mircea Cosma, președintele Societății cultural-istorice „Mihai Viteazul”, Ploiești, informează PROVINCIAL. Activitățile de omagiere a Poetului Național au debutat la bustul lui Mihai Eminescu, înălțat la Cimișlia, de către […] Post-ul Împreună cu o delegație din România, autoritățile din Cimișlia au adus un omagiu lui Eminescu! apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
09:40
În sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, serviciul agricultură a organizat şi desfăşurat un seminar cu tema „Implementarea tehnologilor moderne în legumicultultură în teren deschis și protejat. Practici agricole de protecție a solului”, la care au participat peste 40 de producători de legume. Persoanelor prezente în sală, vicepreședintele raionului Victoria Marian-Bogos, a menționat importanța […] Post-ul Întrunirea producătorilor de legume din raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
09:30
La sfârșitul săptămânii precedente, a avut loc ședința Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă. În calitate de președinte al Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă a fost reales Vladislav Cociu, primar al orașului Ștefan Vodă. Cociu va avea doi vicepreședinți – Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița, și Larisa Voloh, primar de Palanca. Iar Larisa Voloh va […] Post-ul Vladislav Cociu a fost ales, pentru un nou mandat, președinte al Asociației primarilor din Ștefan Vodă apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
07:00
Ieri a avut loc evenimentul de aniversare, 10 ani de la fondare, a Incubatorului de Afaceri Soroca. La eveniment au participat: Boris Andonii, vicepreședinte a raionului Soroca, funcționari ai autoritățile publice, manageri ai instituțiilor educaționale din municipiul Soroca, antreprenori, dar și reprezentanți ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Incubatorului de Afaceri din raionul Soroca este un […] Post-ul Incubatorul de Afaceri din Soroca – la 10 ani de activitate! apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:20
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju împreună cu ministrul Agriculturii al Lituaniei, Andrius Palionis, au semnat astăzi, un plan de acțiuni pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii și industriei alimentare, dintre Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii al Republicii Lituania, în perioada următorilor doi ani. […] Post-ul Miniștrii agriculturii din RM și Lituania au semnat un plan de acțiuni pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii apare prima dată în Provincial.
14:40
Un bărbat în vârstă de 30 de ani originar dintr-o localitate din raionul Telenești a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu procurorii mun. Chișinău oficiul Ciocana, pentru comiterea unui jaf. Acesta, anterior, s-a dovedit a fi judecat pentru furt, iar […] Post-ul Un bărbat din raionul Telenești – reținut, pe urme fierbinți, pentru comiterea unui jaf apare prima dată în Provincial.
13:30
Inspectorii Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor Bălți au efectuat controale inopinate în magazinele alimentare, unitățile de alimentație publică și piețele agroalimentare din municipiu. Astfel, în urma controalelor au fost depistate încălcări ale legislației în vigoare, precum: comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat; lipsa documentelor confirmative de proveniență și de calitate a produselor; nerespectarea […] Post-ul Controale inopinate la unitățile de alimentație din municipiul Bălți. Ce au depistat inspectorii apare prima dată în Provincial.
13:20
Guvernul Republicii Moldova s-a convocat, astăzi, într-o ședință pentru a examina problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești. La ședință au participat reprezentanții mai multor ministere și agenții de profil, conducerea raionului Hîncești și primarii satelor respective, informează PROVINCIAL. Șeful Executivului a fost informat despre problema tergiversării lucrărilor în cadrul proiectului de asigurare cu […] Post-ul Problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești – discutată la Guvern apare prima dată în Provincial.
12:00
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) va desfășura auditul rapoartelor financiare ale Autorității Naționale de Integritate (ANI) încheiate la 31 decembrie 2019. Misiunea de audit se va realiza la Autoritatea Naționale de Integritate în conformitate cu standardele internaționale de audit aplicate de Curtea de Conturi, precum și în conformitate cu cadrul normativ-metodologic instituțional aferent, […] Post-ul CCRM va desfășura auditul rapoartelor financiare ale Autorității Naționale de Integritate apare prima dată în Provincial.
11:40
Peste 30 de reprezentanți ai mediului de afaceri care activează în regiunea municipiului Bălţi au participat la întrevederea cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, informează PROVINCIAL. „Obiectivul propus de a promova şi consolida relaţiile de parteneriat dintre mediul de afaceri din cele două țări în aspect investiţional şi economic este unul important în dezvoltarea […] Post-ul Ambasadorul României în Republica Moldova – la discuție cu mediul de afaceri din Bălți apare prima dată în Provincial.
11:00
În incinta Consiliului Raional Cahul, recent, s-a desfășurat un curs de instruire a autorităților administrației publice locale de nivelul I și II, organizat de Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, informează PROVINCIAL. Potrivit Consiliului raional Cahul, în cadrul activității au participat președintele raionului, Marcel Cenușa, vicepreședinții raionului, reprezentanții Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, […] Post-ul Autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II din raionul Cahul au participat la un curs de instruire apare prima dată în Provincial.
10:50
În perioada 14-16 ianuarie curent, Preşedintele raionului Cimişlia, Mihail Olărescu, a efectuat o vizită de lucru în România, judeţul Covasna, unde a avut loc o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, informează PROVINCIAL. „Împreună cu d-lui şi mai mulţi consilieri judeţeni s-au stabilit ultimele detalii ale Acordului de înfrăţire între raionul Cimişlia şi […] Post-ul Au fost stabilite ultimele detalii ale Acordului de înfrăţire între raionul Cimişlia şi judeţul Covasna! apare prima dată în Provincial.
09:20
Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea, în lunile ianuarie – februarie, a ciclului de instruiri cu tema: utilizarea sistemului informațional automatizat (SIA) „Colectarea informației din sursele indirecte”. Primele două cursuri cu tema respectivă vor avea loc la 20 și 22 ianuarie 2020. Cursurile au o durată de trei ore fiecare și vor […] Post-ul Cursuri noi organizate de CTIF pentru utilizarea SIA „Colectarea informației din sursele indirecte” apare prima dată în Provincial.
07:10
Două incendii au reuşit să prevină în ultima perioadă pompierii din UTA Gagauz-Yeri, în urma activării detectoarelor de fum, instalate în cadrul campaniei „O casă protejată – o viaţă salvată”,  Potrivit lui Vitali Dede, şeful Direcţiei regionale pentru situaţii excepţionale, campania amintită este implementată în toate localităţile din autonomia găgăuză, prioritate având familiile defavorizate, scrie […] Post-ul Două incendii au fost prevenite în UTA Gagaguz-Yeri cu ajutorul detectoarelor de fum apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
„În contextul stopării lucrărilor de excavare a solului pentru construcția drumului național M3 și totodată realizarea proiectului Iazului lui Iepure, vă invităm duminică de Bobotează, să facem împreună un flashmob la intrarea în localitate din direcția Chișinău”. Aceasta comunică fostul Primar de Cimișlia, actual – consilier raional, Gheorghe Răileanu, adresându-se localnicilor, informează Provincial.  „Tema: Proiectul […] Post-ul La Cimișlia se anunță despre organizarea unui flashmob: „Cimișlia nu mai are iazuri, iar acest factor va acutiza seceta nemiloasă” apare prima dată în Provincial.
15:00
Un grup de locuitori din satul Briceni, raionul Dondușeni, au participat la evenimentul „La o cafea cu un polițist”, care a avut loc în incinta Primăriei din localitate, informează PROVINCIAL.  Astfel, angajații Inspectoratului de Poliție Donduşeni au stat creat o atmosferă degajată cu participarea oamenilor din sat. „O viziune nouă le va ajuta de a […] Post-ul „La o cafea cu un polițist”. Locuitorii satului Briceni, la discuție cu polițiștii din raion apare prima dată în Provincial.
14:10
Un eveniment de lansare a volumului de poezie creștină „Roua Sufletului” de Elena Munteanu a fost organizat cu ocazia aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu în gimnaziul cei poară numele din Ulmu, raionul Ialoveni. „La eveniment au participat prieteni și consăteni ai Elenei Munteanu, administrația raionului în persoana președintelui Mihail […] Post-ul Un volum de poezii creștine a fost lansat la Ulmu apare prima dată în Provincial.
13:10
Un eveniment de relansare a Revistei „Cahulul Literar și Artistic” a avut loc ieri în incinta Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din localitate, informează PROVINCIAL.  Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Cahul. La relansare au fost prezenți: profesori, bibliotecari, studenți și elevi din mai multe instituții de învățământ. Doina Secrieru Post-ul Revista „Cahulul Literar şi Artistic” – relansată apare prima dată în Provincial.
12:10
Procuratura Generală anunță satisfacerea solicitării procurorilor de condamnare la pedeapsa cu închisoarea a unui tânăr cu vârsta de 25 de ani, care și-a bătut până la moarte mătușa la care locuia, în Tătărești raionul Cahul. Mătușa acestuia, cu vârsta de 61 de ani, era nemulțumită de comportamentul nepotului, inclusiv de faptul că acesta venea noaptea târziu […] Post-ul Va face ani de pușcărie pentru că și-a omorât mătușa la care locuia, în Cahul apare prima dată în Provincial.
12:00
În decursul anului curent, Centrul de Tehnologii Informaţionale în Finanţe (CTIF) va extinde serviciile de implementare și mentenanță a sistemelor informaționale de evidență contabilă pe platforma 1C, va aplica noi practici de instruire și de acordare la distanță a serviciilor de suport și consultanță în ținerea evidenței contabile pentru autoritățile și instituțiile publice, precum și […] Post-ul CTIF va extinde în acest an serviciile oferite apare prima dată în Provincial.
11:40
În anul 2019, în țară au fost finalizate două proiecte de construcție a locuințelor sociale, fiind vorba de un bloc cu 30 de apartamente în raionul Glodeni și alte 10 apartamente în raionul Cantemir. Tot anul trecut au continuat lucrările în cadrul proiectelor din raionale Cahul, Cimișlia și Rezina. Comitetul de Supraveghere al Unității de […] Post-ul În 2019 au fost finalizate două proiecte de construcție a locuințelor sociale – la Glodeni și Cantemir apare prima dată în Provincial.
10:40
Inspectorii Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor (DTSA) Cimișlia, cu raza de acoperire a raionului Basarabeasca au efectuat controale inopinate la piețile agroalimentare și magazinele din teritoriu.   În cadrul verificării au fost constatate un șir de neconfomități, în special, comerțul cu produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, nerespectarea cerințelor cu privire la păstrarea produselor alimentare […] Post-ul Controale inopinate la piețele agroalimentare din Cimișlia și Basarabeasca! apare prima dată în Provincial.
10:30
Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat festivitatea de premiere a laureaților ediției 2020 a Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii. Premiile anuale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în domeniul Culturii au fost instituite pentru remarcarea celor mai reprezentative creaţii în domeniul literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei, cinematografiei, artelor […] Post-ul Cel mai bun manager al instituției de cultură de nivel local – premiat. Laureații ediției 2020 a Galei Premiilor! apare prima dată în Provincial.
10:00
Campania de prevenire a incendiilor desfăşurată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) în comun cu Inspectoratul General de Poliţie a ajuns în 81 de localități din sudul țării. Specialiștii au instruit mai multe persoane privind bazele securității vieții și regulile antiincendiare în raioanele Taraclia, Basarabeasca, Cahul, dar și UTA Găgăuzia. Potrivit datelor IGSU, […] Post-ul Campania de prevenire a incendiilor a ajuns în sudul țării apare prima dată în Provincial.
10:00
De Ziua Națională a Culturii în Republica Moldova, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a demarat procesul de instruire a subiecților declarării averii și a intereselor personale în anul 2020, cu desfășurarea sesiunii de instruire pentru managerii școlari din subordinea Direcției Educație Ungheni privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, precum și completarea/depunerea declarațiilor de avere și […] Post-ul Conducătorii instituțiilor de învățământ din raionul Ungheni au fost instruiți apare prima dată în Provincial.
07:00
Secția Tineret și Sport, din cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” anunță desfășurarea „Adunării generale a tinerilor din municipiul Bălți”.  Adunarea are drept scop consitituirea Consiliului Municipal al Tinerilor din mun. Bălți ”CMT Bălți”, cu următoarele obiective: Informarea tinerilor despre etapele de creare a ”CMT Bălți”; […] Post-ul Ești tânăr și îți dorești să faci parte din echipa care dezvoltă municipiul Bălți?! Detalii apare prima dată în Provincial.
15 ianuarie 2020
16:30
„Politicile sociale de incluziune – prioritate a consiliului raional”. Aceasta se menționează într-un comunicat emis de Consiliul raional Anenii Noi, informează PROVINCIAL.  „Incluziunea socială a copiilor cu dizabilitate. Provocări și soluții” a fost subiectul seminarului organizat de direcția raională asistență socială în colaborare cu asociația „Federația familiilor pentru unificare și pace în lume din Moldova”. […] Post-ul Consiliul raional Anenii Noi: „Politicile sociale de incluziune – prioritatea consiliului” apare prima dată în Provincial.
15:50
Polițiștii de frontieră împreună cu câinele de serviciu Lira au depistat, în geanta personală a unui conațional, o armă de foc și alte muniții fără acte de însoțire. Incidentul a fost consemnat ieri, în punctul de trecere Costești. Pe direcția intrare în țară, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model […] Post-ul Un locuitor al orașului Drochia, cu armă de foc și muniții fără acte de însoțire, la frontieră apare prima dată în Provincial.
15:00
Procuratura Generală anunță obținerea unei sentințe de condamnare la 14 ani și 6 luni închisoare a unei femei din Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, care l-a înjunghiat pe amicul concubinului său, pentru motivul că acesta l-ar fi convins pe ultimul să meargă la furat. Procurorii au prezentat în fața judecătorilor probe care indică faptul că femeia […] Post-ul O femeie din raionul Criuleni, condamnată pentru că l-a înjunghiat pe amicul concubinului apare prima dată în Provincial.
14:50
Ziua lui Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale a fost marcată, astăzi, la Cimișlia cu participarea unei delegații oficiale din județul Prahova, România, în frunte cu Mircea Cosma, președintele Societății cultural-istorice „Mihai Viteazul”, Ploiești, informează PROVINCIAL. Activitățile de omagiere a Poetului Național au debutat la bustul lui Mihai Eminescu, înălțat la Cimișlia, de către […] Post-ul Împreună cu o delegație din România, autoritățile din Cimișlia au adus un omagiu lui Eminescu! apare prima dată în Provincial.
14:30
Primarul comunei Băcioi din municipiul Chișinău, Ilie Leahu, comunică despre lansarea paginii web a localității, informează PROVINCIAL.  „Pe aceasta cale ne dorim să venim în sprijinul cetățenilor, oferindu-le dreptul la informația produsă și gestionată de administrația publică locală și în același timp să fim o referință permanent deschisă tuturor celor ce vor să cunoască com. […] Post-ul A fost lansată pagina web a Primăriei comunei Băcioi. Primarul: Dorim să venim în sprijinul cetățenilor apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.