video | PPDA cere încetarea persecuțiilor politice. Deputații vor solicita explicații de la Procuratură și vor organiza audieri publice

Zugo.md, 15 ianuarie 2020 14:00

Platforma Demnitate și Adevăr constată cu regret că victime ale represiunilor politice în Republica Moldova au fost nu doar politicieni sau activiști politici, ci și jurnaliști, activiști civici, oameni de afaceri, funcționari și demnitari publici. Pentru a înceta persecuțiile politice, membrii platformei au înaintat fracțiunii parlamentare a PPDA un șir de responsabilități.  „La 8 iunie … Articolul video | PPDA cere încetarea persecuțiilor politice. Deputații vor solicita explicații de la Procuratură și vor organiza audieri publice apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 10 minute
18:40
Mihail Druță nu-și dorește să se lanseze în cursa pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești în calitate de candidat al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”. Anunțul a fost făcut chiar de el prin intermediul unui comunicat în care menționează că participarea sa „a devenit contraproductivă și inadmisibilă”. Druță spune că i-a adresat lui Andrei Năstase … Articolul Mihail Druță nu va candida din partea PPDA la alegerile din circumscripția Hâncești: „Participarea mea a devenit inadmisibilă” apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
18:10
Imagini care te lasă fără cuvinte au fost surprinse la un templu budist din Sri Lanka, acolo unde îngrijitorii au fost filmați în timp ce băteau cu cruzime un elefant, iar asta – deși în țara insulară aceste animăluțe sunt considerate sacre. Elefantul poartă numele de Prințul Myan, are vârsta de 15 ani și este adăpostit … Articolul video | Îngrijitorii unui templu, surprinși cum bat cu bestialitate un elefant. Animăluțul a fost filmat în timp ce „plângea” de durere apare prima dată în ZUGO.
17:50
În 2019, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale din cadrul CNA a indisponibilizat, prin aplicarea sechestrului, 803 bunuri și active, provenite din infracţiuni, în valoare totală de 2.614.862.781 de lei. În perioada menţionată, Agenţia a recepţionat, pentru executare, delegaţii ce vizează 139 de subiecţi, cercetaţi în 67 de cauze penale pentru comiterea diferitor infracţiuni. Delegaţiile au … Articolul Mașini, terenuri și chiar aeronave. Peste 800 de bunuri infracționale, în valoare de 2,6 de miliarde de lei, au fost sechestrate anul trecut apare prima dată în ZUGO.
17:50
Accidente teribile, în care au fost implicate autobuze școlare, au fost înregistrate azi în Germania. În urma tragediilor, doi copii s-au stins din viață, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite. Într-un caz, autobuzul care transporta elevi a ieşit de pe carosabilul alunecos şi s-a răsturnat – potrivit autorităților – din cauza ceții dense. … Articolul Autobuze școlare, implicate în două accidente. Doi copii au murit și alte câteva zeci de persoane au suferit răni apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
17:30
Partidului Liberal Democrat din Moldova a decis să participe cu un candidat propriu la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești. Membrii PLDM l-au desemnat pe Anatolie Postolachi în această calitate. Anatolie Postolachi s-a născut în satul Buțeni, raionul Hâncești, are 47 de ani și este jurist de profesie. A activat ca primar … Articolul PLDM și-a desemnat propriul candidat pentru alegerile din Hâncești. Cine este acesta? apare prima dată în ZUGO.
17:20
Cântăreții noștri au muncit și s-au pregătit mult pentru a duce faimă Moldovei la celebrul concurs internațional de muzică – Eurovision. Pentru preselecția națională, membrii Comitetului de organizare au admis 35 de artiști. De curând, participanții și-au lansat cu mândrie „roadele” muncii lor, cu dorința de a cuceri jurații concursului, și nu numai. Așadar, iată … Articolul video | Unii cântă despre iubire, alții despre mămăligă și sărmăluțe. Cele 36 de piese ale moldovenilor care participă la Eurovision – preselecția națională apare prima dată în ZUGO.
17:00
Ruslan Popov, unul dintre cei trei adjuncți ai procurorului general, va fi verificat de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) după ce Alexandr Stoianoglo a luat act de o investigație jurnalistică, în care este vizat acesta.  Într-un raport pe care Popov l-a prezentat șefului PG, acesta insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei … Articolul Unul dintre adjuncții procurorului general va fi verificat de ANI după ce a fost vizat într-o investigație jurnalistică apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
16:40
Un locuitor al capitalei în vârstă de 25 ani riscă să fie cercetat penal pentru consum de droguri și organizarea unei spelunci în propriul apartament de pe strada Paris din sectorul Buiucani.  Polițiștii au intrat în posesia unei informații, precum că în locuința respectivă se adună regulat mai mulți tineri. Deplasându-se la fața locului, oamenii … Articolul video | Și-ar fi transformat locuința în speluncă de droguri. Un tânăr din capitală, care avea permanent „oaspeți”, a ajuns în vizorul poliției apare prima dată în ZUGO.
16:10
Donald Trump va deveni primul președinte american care participă la un eveniment anti-avort. Liderul de la Casa Albă se va alătura vineri Marșului pentru Viață. Anunțul a fost făcut de organizatorii acțiunii. Ei au scris pe pagină oficială de Twitter că sunt onorați să anunțe că președintele SUA va participa la eveniment. În același timp, … Articolul Donald Trump va deveni primul președinte american care participă la un marș anti-avort apare prima dată în ZUGO.
16:10
Postul vamal de tip debarcader „Molovata” şi-a întrerupt temporar activitatea din cauza valurilor puternice, care perturbă circulaţia pe râul Nistru. În aceste condiţii, călătorii sunt îndemnaţi să opteze pentru postul vamal intern de control ”Criuleni 18”, aflat la circa 32 de km distanţă. Potrivit Serviciului Vamal, celelalte puncte de trecere activează în regim normal. Articolul Atenție: Un post vamal și-a întrerupt temporar activitatea. Care este motivul? apare prima dată în ZUGO.
15:50
Procurorul general Alexandr Stoianoglo confirmă faptul că, pe numele mai multor procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, a fost pornită urmărirea penală pentru abuz de serviciu și fals în acte publice, acesta însă a evitat să dea nu, dar nici nu a infirmat faptul că ar putea fi vorba despre Adriana Bețișor și Andrei Băieșu.  „La Procuratura … Articolul video | Dosare penale pe numele mai multor procurori din cadrul PA. Stoianoglo evită să dea nume, dar nu neagă că ar fi vorba despre Bețișor și Băieșu apare prima dată în ZUGO.
15:50
Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovit de ramura unui copac, care s-ar fi prăbușit din cauza vântului puternic. Arborele se află pe teritoriul unei întreprinderi din Chișinău, iar totul s-a întâmplat din cauză că agentul economic nu a dat jos la timp crengile putrede. În acest sens, Primăria municipiului … Articolul foto | O ramură de copac s-a prăbușit peste un bărbat, pe teritoriul unei întreprinderi din capitală. Reacția primăriei apare prima dată în ZUGO.
15:30
Viteză excesivă, lipsa permisului de conducere, starea de ebrietate și peste 30 de încălcări ale unui singur șofer surprinse de camerele de supraveghere – sunt doar câteva dintre încălcările depistate astăzi de inspectorii de patrulare la intrarea în municipiul Orhei. Potrivit INP, după Chișinău, Orhei este raionul cu cele mai multe accidente rutiere produse anul … Articolul foto | Polițiștii au tras pe dreapta astăzi mai mulți șoferi la intrarea în Orhei. Unul dintre ei avea la activ peste 30 de încălcări apare prima dată în ZUGO.
15:30
Vântul puternic de astăzi a cauzat mai multe pagube pe teritoriul țării. În timp ce la Bălți a fost observată o furtună de praf, în capitală mai mulți copaci au fost rupți de rafale. Crengi mari au căzut peste mașinile parcate sau chiar peste firele de electricitate, iar un alt copac de pe o stradă … Articolul foto, video | Vântul face ravagii în țară. La Bălți a fost observată o furtună de praf, iar în capitală câțiva copaci au căzut peste mașini și fire electrice apare prima dată în ZUGO.
15:30
Medicii din China au descoperit sursa virusului care se răspândește în ritm alert. Potrivit lor, carnea de șarpe provoacă boala care face ravagii în Asia. Conform unui articol din Journal of Medical Virology, cei mai mulți dintre primii pacienți infectați au vizitat o piață din localitatea Wuhan, locul de unde a pornit epidemia. Acolo erau … Articolul Medicii din China au descoperit sursa virusului care se răspândește în ritm alert. Serviciile sanitare ruse încearcă să creeze un vaccin contra maladiei apare prima dată în ZUGO.
14:50
Indignați de creșterea îngrijorătoare a criminalității în țară, inclusiv cu implicarea minorilor, Membrii Blocului Politic „UNIREA” au desfășurat astăzi un flashmob în fața sediului Președinției, pentru a-și arăta nemulțumirea față de inacțiunile conducerii țării în stoparea fenomenului infracțional. Aceștia au adus cu ei lumânări și au ținut un minut de reculegere.  Manifestanții au fixat pe … Articolul video | Minut de reculegere și lumânări în fața Președinției. Oamenii condamnă „ valul de crime care a revoltat întreaga societate” în cadrul unui flashmob apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
14:40
Distribuitorul de anime Crunchyroll prezintă o nouă statistică privind consumul de anime a fanilor din întreaga lume. Având cea mai mare comunitate anime din lume (peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați și 30 de milioane urmăritori pe rețelele de socializare) și mândrindu-se cu cea mai mare colecție (peste 1000 de titluri), echipa Crunchyroll depune … Articolul infografic | Cele mai populare producții anime Crunchyroll în Republica Moldova. Audiențele globale arată că vorbitorii de limbă română ocupă locul al doilea la consumul de anime-uri apare prima dată în ZUGO.
14:10
Deputatul PDM Sergiu Sîrbu spune că ar putea fi reținut de organele de drept la următoarea ședință a Parlamentului. Acesta menționează că „are vreo două dosare penale”, iar săptămâna viiotare va merge la Procuratură pentru a oferi explicații.  „Poate chiar vor dori să mă aresteze la prima ședință a Parlamentului. Nu exclud nimic, cu regret”, a … Articolul video | Sergiu Sîrbu crede că ar putea fi reținut la următoarea ședință a Parlamentului: „Am vreo două dosare penale”. Ce spune Stoianoglo? apare prima dată în ZUGO.
13:50
Jennifer Aniston ar fi încercat să evite întâlnirea cu Brad Pitt în culisele SAG Awards. Actorul însă, a fost insistent și a reușit să o prindă de mână pe fosta sa parteneră. Conform unor surse ale portalului HollywoodLife, Pitt se afla în culise și terminase de făcut fotografii cu premiul obținut. În acel moment, Jennifer a … Articolul Adevărul din spatele imaginilor cu Jennifer Aniston și Brad Pitt la înmânarea premiilor SAG. Cum s-a produs de fapt întâlnirea dintre foștii iubiți? apare prima dată în ZUGO.
13:40
Situația se înrăutățește după ce numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns deja la 25. Astfel, autoritățile din China au impus carantină în două orașe: Huanggang – cu șase milioane de locuitori, și Wuhan – cu nouă milioane. Mai mult, noul coronavirus a cauzat infectarea a 616 persoane. Drept urmare, ieri a fost suspendată circulația transportului public … Articolul Coronavirusul provoacă panică în lume. Bilanțul morților a ajuns deja la 25, iar două orașe din China au fost închise apare prima dată în ZUGO.
13:40
Denunțul Platformei Demnitate și Adevăr, semnat de 2000 de persoane, prin care se cere urmărirea penală a președintelui Igor Dodon, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită, a fost depus astăzi la Procuratura Generală.  Potrivit liderului PPDA, Andrei Năstase, toţi funcţionarii și politicienii din Republica Moldova trebuie să răspundă în faţa legii dacă au … Articolul Denunțul împotriva lui Dodon a fost depus la Procuratură. Năstase: „Funcţionarii trebuie să răspundă în faţa legii dacă s-au îmbogăţit prin fraudă” apare prima dată în ZUGO.
13:30
Igor Dodon l-a invitat pe președintele francez în Moldova și a anunțat că va întreprinde la primăvară mai multe vizite oficiale. Șeful statului susține că va merge la Vatican și se va întâlni cu Papa Francisc. Într-un filmuleț realizat la Ierusalim, Igor Dodon declară că a avut mai multe discuții informale cu liderii mai multor … Articolul video | Dodon se va întâlni Papa Francisc, iar Macron ar putea veni în Moldova. Când se preconizează întrevederile? apare prima dată în ZUGO.
13:20
Pe numele a doi dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, Adriana Bețișor și Adrian Băieșu, ar fi fost pornit un dosar penal pentru abuz de serviciu, escrocherie și participare în cadrul unui grup criminal organizat. Cel puțin așa susține avocatul Ion Crețu.  „Cunosc doar faptul că pe numele celor doi a fost … Articolul video | Pe numele procurorilor Adriana Bețițor și Andrei Băieșu ar există un dosar penal. Ce pretinse acuzații li se aduc? apare prima dată în ZUGO.
12:50
O adolescentă de 15 ani, care suferă de o boală congenitală ce provoacă îmbătrânire prematură, a primit un nou chip. Xiao Feng este din Heishan, China și a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.  Pentru sindromul Hutchinson-Gilford Progeria încă nu a fost găsit un tratament, iar tânăra a fost nevoită să părăsească școala din cauză că era batjocorită de colegi … Articolul video | Are doar 15 ani, însă arăta ca o persoană bătrână. O adolescentă care suferă de o boală cumplită a primit o nouă înfățișare apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
12:40
Republica Moldova se situează pe locul 120, din 180 de țări, cu un scor de 32 de puncte, în clasamentul Indicelui Percepției Corupției (IPC) pentru anul 2019, lansat de Transparency International. Țara noastră a coborât trei poziții comparativ cu 2018, când era pe locul 117. Indicele Percepției Corupției este evaluat la o scară de la … Articolul Indicele Percepției Corupției 2019: Locul pe care îl ocupă Republica Moldova în clasament și punctajul acumulat apare prima dată în ZUGO.
12:20
Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSM), la solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo. Amintim că Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie curent, fiind acuzat de abuz de serviciu și fals … Articolul CSP l-a suspendat pe Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție la solicitarea lui Stoianoglo apare prima dată în ZUGO.
12:00
Lidera „Partidului Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, îl egalează pe președintele Igor Dodon la capitolul încrederea alegătorilor, într-un nou sondaj realizat de „International Republican Institute”. Mai mult decât atât, fosta prim-ministră chiar îl depășește pe șeful statului când vine vorba de opțiunea locuitorilor din municipiul Chișinău. Întrebați în care politician au cea mai mare încredere, … Articolul infografic | Crește încrederea moldovenilor în Maia Sandu? Lidera PAS l-a egalat pe Igor Dodon într-un nou sondaj apare prima dată în ZUGO.
11:40
Investitorii „Air Moldova” cer încetarea presiunilor politice asupra companiei aeriene. Poziția acestora a fost anunțată conducerii țării în cadrul Consiliului Suprem de Securitate din 21 ianuarie curent. De asemenea, cu un apel public în acest sens, „Air Moldova” a venit pentru prima dată după ce, o perioadă îndelungată de timp, nu a comentat situația creată în … Articolul Investitorii „Air Moldova” cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene apare prima dată în ZUGO.
11:10
În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) au intervenit la lichidarea a 62 de focare de vegetație uscată. Potrivit informațiilor înregistrate, focarele de ardere au distrus circa 236 de hectare. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din centrul și sudul țării. Astfel, pompierii au … Articolul E de vină vântul sau neglijența? În doar 24 de ore, în țară au fost înregistrate 62 de focare și au ars sute de hectare de vegetație apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
10:40
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Mare, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au intervenit pentru salvarea de la înec a unui bărbat. Acesta căzuse în râul Prut în timp ce se afla la pescuit. Intervenția de salvare a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie curent, în jurul orei 18:00, când polițiștii … Articolul video | Un bărbat, la un pas să se înece în râul Prut, a fost salvat de polițiștii de frontieră. Acesta a povestit cum s-a întâmplat totul apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.