(doc) Transportatorii auto prezintă lista cheltuielilor în baza cărora au fost majorate prețurile biletelor

#diez, 15 ianuarie 2020 14:00

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a făcut publică lista cheltuielilor pe care le suportă și în baza cărora au cerut majorări pentru transportarea călătorilor. Articolul (doc) Transportatorii auto prezintă lista cheltuielilor în baza cărora au fost majorate prețurile biletelor apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 5 minute
18:15
Un nou sfârșit de săptămână înseamnă o nouă doză de energie și relaxare, iar echipa #diez vă sugerează lista de activități la care puteți participa pe 24 ianuarie. Articolul Recomandări #diez. Află unde te poți relaxa în acestă zi de vineri, 24 ianuarie apare prima dată în #diez.
18:15
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, Republica Populară Chineză, urmare izbucnirii focarului de pneumonie virală (coronavirus). Articolul MAI recomandă cetățenilor moldoveni să evite temporar călătoriile în China apare prima dată în #diez.
Acum o oră
17:30
Centrul de Informații Universitare a desemnat finaliștii programului „Burse pentru Viitorul Tau!”. În ediția din acest an a concursului, vor fi oferite 30 de burse a câte 10 mii de lei, pentru studenții înmatriculați în anul I de studiu, la instituțiile de învățământ superior din țară și pentru studenții bursieri ai ediției precedente, promovați în anul II sau III de studii, care pot candida pentru reînnoirea burselor. Articolul Lista studenților care au câștigat cea de-a VI-a ediție a Programului „Burse pentru Viitorul Tău!” apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
17:15
Autorităţile americane în securitate au investit milioane de dolari în dezvoltare unui computer ultra-sofisticat numit Celebrite, capabil să deblocheze datele de pe orice telefon protejat folosind tehnologii de criptare. În realitate, aventura deblocării telefoanelor iPhone protejate a fost mult mai anevoioasă, procesul implicând multe negocieri purtate în spatele uşilor închise între oficiali guvernamentali şi reprezentanţi Apple, acuzaţii publice mai mult sau mai puţin directe de favorizare a infractorului şi multă presiune mediatică. Articolul Câte luni FBI cheltuie pentru a depăși sistemele de securitate iPhone 11 apare prima dată în #diez.
16:45
Тинереце.mag revine la tradiția genților. În această ediție a fost „inspectată” geanta interpretei Olia Tira. Poartă cu ea multe, multe lucruri: mâncare, încărcător de trei metri, jurnal, cărți, chiar și o sticluță cu apă sfințită. Articolul (video) Un încărcător de trei metri, apă sfințită și multe, multe alte lucruri. Ce poartă Olia Tira în geanta sa apare prima dată în #diez.
16:45
Un început impresionant pentru promovarea ofertei turistice a Moldovei pe piața scandinavă, care a demarat la cel mai mare eveniment din industria de turism din Europa de Nord – MATKA 2020, în perioada 16-19 ianuarie 2020. Articolul (foto) Comunicare digitală, proiecții video și tururi virtuale 360. Turismul din Moldova a fost prezentat la MATKA 2020 apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
16:00
„O perioadă îndelungată de timp compania aeriană „Air Moldova” nu a comentat situația creată în urma privatizării întreprinderii, dar și-a desfășurat activitatea indiferent de presiunile continue din partea instituțiilor politice și a organelor de anchetă” se spune într-un comunicat Air Moldova. Articolul Investitorii „Air Moldova” cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene apare prima dată în #diez.
15:45
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a doborât miercuri recordul personal de activitate pe Twitter într-o singură zi, de când a ajuns la Casa Albă, cu 142 de tweet-uri şi retweet-uri, transmite EFE. Articolul Donald Trump a înregistrat un nou record. De câte ori a scris ieri președintele SUA pe Twitter apare prima dată în #diez.
15:45
Noutate bună pentru studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei. Sălile de calculatoare din demisolul facultății Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică au fost elaborate vor fi renovate și echipate integral. Articolul (foto) Studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei vor avea patru săli noi de curs apare prima dată în #diez.
15:15
Peste 60 de focare de vegetaţie uscată au fost lichidate în ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul ţării, de către pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU). Articolul Din cauza vântului puternic, pe teritoriul țării au fost înregistrate mai multe incendii de vegetație apare prima dată în #diez.
15:00
Lilian Buștiuc este noul proprietar al companiei Telestar Media care deține licențele de emisie pentru televiziunile Canal 2 și Canal 3. Acesta a declarat pentru portalul Media Azi că planifică să dezvolte în continuare afacerile preluate de la Oleg Cristal, fostul consilier de imagine al lui Vlad Plahotniuc. Articolul Cine este noul proprietar al posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3. „Voi investi din vânzarea publicității sau voi împrumuta de la bănci” apare prima dată în #diez.
14:45
Agentul economic, pe teritoriul căruia astăzi un bărbat a avut de suferit din cauza prăbuşirii unei ramuri de copac, va fi sancţionat. Accidentul s-a produs în curtea unei întreprinderi din sectorul Râșcani. Despre aceasta a anunțat Primăria municipiului Chişinău. Articolul Un bărbat a avut de suferit din cauza prăbuşirii unei ramuri de copac din cauza vântului apare prima dată în #diez.
14:30
Patrupeda Maia a dejucat planul unui ucrainean care intenţiona să introducă ilegal în România 2 200 de țigarete cu timbru de acciz a Republicii Moldova. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Lipcani - Rădăuți-Prut. Articolul (foto) Câinele Maia a deconspirat intenția unui ucrainean de a transporta ilegal peste 2 000 de țigări din Moldova în România apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
14:15
La Chișinău apar primele„ victime” ale codului galben de vânt anunțat de meteorologii moldoveni. Acoperișul stației de așteptare „Grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost smuls din construcție din cauza rafalelor de vânt. Articolul (foto) Acoperișul unei stații de așteptare de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost smuls din cauza vântului apare prima dată în #diez.
14:15
La categoria citări de publicații științifice, intitulat „TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles Ninth Edition (versiunea 9.1 BETA, publicată la 22 ianuarie 2020)”, Universitatea de Stat din Moldova (USM) revine în top cu 16422 de citări la activ în prestigiosul clasament mondial Web of Universities (Webometrics), din numărul total de peste 45000 citări pe platforma Google Scholar ale publicaţiilor ştiinţifice care aparțin autorilor-titulari ai USM. Articolul Universitatea de Stat din Moldova deține primul loc în Moldova pe citări, conform clasamentului internațional Webometrics „Transparent Ranking” apare prima dată în #diez.
14:15
Naționala feminină a Moldovei va participa în perioada 16-21 februarie 2020 la turneul internațional de fotbal din Italia „IL CALCIO È ROSA – DONNE E PACE” în traducere din limba italiană „Fotbalul e roz – femeile și pacea”, ediția a IV-a. Articolul Naționala de Fotbal Feminin a Moldovei va disputa cu selecționata Angliei și Italiei la turneul internațional de fotbal din Italia apare prima dată în #diez.
13:45
Circa 525 mii de persoane deja au beneficiat de suportul financiar unic în sumă de 700 lei, din cei 581,7 mii preconizați, iar 26528 de participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor state, ridică alocații lunare de stat majorate cu 200 lei. Articolul Rezultatele privind implementarea măsurilor de protecție socială a populației. Câte persoane au beneficiat de suport financiar de la începutul acestui an apare prima dată în #diez.
13:30
Vedete în online în ultimii ani, animalele de companie, în special, pisicile, devin public țintă pentru platformele video. Amazon Prime oferă gratuit opțiunea Cat Tv, care oferă posibilitatea de a programa filme care să fie urmărite de pisici, scrie mediafax. Articolul Pisicile vor avea propria platformă TV. Acestea vor putea urmări peștișori aurii, păsărele, cărăbuși sau șoricei apare prima dată în #diez.
13:30
În cadrul celei de-a 4 ediții a celui mai mare eveniment din domeniul mărcilor comerciale - Notorium Awards 2019, Victoriabank a luat trofeul pentru cel mai recunoscut brand din Moldova la categoria bănci. Articolul Victoriabank – cel mai recunoscut brand bancar din Moldova apare prima dată în #diez.
13:15
ANSP, Serviciul Vamal al Republici Moldova și polițiștii de frontieră au o responsabilitate directă pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării. Despre aceasta a declarat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă. Articolul Ce spune ministra sănătății despre coronavirusul din China și ce măsuri de prevenire vor întreprinde autoritățile pe teritoriul Moldovei apare prima dată în #diez.
13:15
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că mai mulți procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) sunt vizați în mai multe dosare penale. Articolul Pe numele mai multor procurori de la Procuratura Anticorupție au fost deschise dosare penale. Cine sunt vizați apare prima dată în #diez.
12:30
Transparency International a lansat clasamentul Indicelui Percepției Corupției (IPC) pentru anul 2019. Moldova a acumulat un scor de 32 de puncte și în prezent se află pe locul 120 din 180 de țări. Comparând cu anul precedent, Moldova a înregistrat un scor mai rău și a coborât trei poziții, în 2018 Moldova era pe locul 117.  Articolul (hartă interactivă) Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Indicelui Percepției Corupției. Pe ce loc se află în 2019 apare prima dată în #diez.
12:30
Sistemul medical duce o lipsă acută de medici, numărul lipsă al acestora s-ar ridica la 1400 de angajați. Declarația a fost făcută de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu” în cadrul unui briefing de presă. Articolul Sistemul medical din țară duce lipsă acută de specialiști. În raioanele țării ar mai fi nevoie de circa 1400 de lucrători medicali apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
11:45
Trupa sud-coreeană de K-pop BTS a anunţat miercuri că va susţine un nou turneu mondial, „Map of the Soul”, care va debuta la Seul în aprilie şi se va încheia în Japonia în septembrie, ce va include spectacole în mai multe oraşe din Statele Unite şi trei show-uri în Europa, potrivit agenţiei Big Hit Entertainment, citată de EFE. Articolul (video) Populara trupă sud-coreeană de K-pop BTS va susţine un nou turneu mondial apare prima dată în #diez.
11:45
Compania Naţională de Asigurări în Medicină informează că valoarea primei de asigurare constituie pentru anul curent rămână neschimbată și costă de 4056 lei. Mai mult decât atât, până pe 31 martie inclusiv, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei, iar statutul de asigurat este acordat din data achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală și e valabil până pe 31 decembrie 2020. Articolul Prețul primei de asigurare medicală obligatorie nu se va majora în anul 2020. Cum poți obține reducere de până la 75 % la procurarea poliței apare prima dată în #diez.
11:45
Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat demersul Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la suspendarea din funcția de șef al Procuratorii Anticorupție pe Viorel Morari. Ședința a fost desfășurată cu ușile închise. Articolul (video) Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuratorii Anticorupție apare prima dată în #diez.
11:30
Premieră în Grecia, Parlamentul de la Atena a ales pentru prima dată în istorie o femeie în calitate de președintă. Ekaterini Sakellaropoulou a fost aleasă miercuri, 22 ianuarie, transmite AFP. Articolul Premieră în Grecia. Ekaterini Sakellaropoulou devine prima femeie președintă în istoria țării apare prima dată în #diez.
11:15
Institutul Republican Internațional (IRI) din SUA a publicat un sondaj recent despre nivelul de încredere a moldovenilor în organele de conducere, politicienii din fruntea statului și partidele politice. Potrivit sondajului, Maia Sandu și Igor Dodon împart același procentaj de încredere din partea cetățenilor la nivel național. Articolul (sondaj) Maia Sandu și Igor Dodon au același procentaj de încredere din partea cetățenilor la nivel național apare prima dată în #diez.
11:15
Donald Trump va fi primul președinte american din istorie care va participa la „Marșul pentru Viață”, un eveniment care va fi organizat vineri, la Washington, împotriva dreptului la avort. Articolul Donald Trump este primul președinte american din istorie care va participa la un marș anti-avort apare prima dată în #diez.
11:15
Coronavirusurile (CoV) sunt o familie numeroasă de viruși care provoacă boli, de la răceala comună la boli mai severe, cum ar fi Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și Sindromul Respirator Acut Sever (SARS-CoV). Noul coronavirus (2019-nCoV) este o tulpină nouă care nu a fost identificată anterior la om. Mai mult, coronavirusurile sunt infecții zoonotice, ceea ce înseamnă că pot fi transmise între animale și oameni. Articolul Ce sunt coronavirusurile din cauza cărora, în China, au decedat deja 17 persoane. În toată lumea sunt circa 500 de cazuri de îmbolnăvire apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.