Vârsta medie a populației R. Moldova a crescut

Observatorul de Nord, 14 ianuarie 2020 22:50

Vârsta medie a populației Republicii Moldova a crescut de la 38 de ani în 2017, la 38,7 în anul trecut.  Datele se conțin în publicația “Statistica teritorială”, editată de Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.  Potrivit informațiilor, la începutul anului trecut, populația stabilă a constituit 3 452 708 […] Post-ul Vârsta medie a populației R. Moldova a crescut apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 2 ore
16:30
Dacă e să credem înțelepciunii populare care zice că așa cum vei începe anul, așa îl și vei termina, există premise pentru a ne face griji. În pofida promisiunilor făcute de prezicători și horoscoape, precum că anul bisect 2020, în pofida tuturor prejudecăților și superstițiilor, va fi unul foarte bun și că Șobolanul, care deschide […] Post-ul Trei morți, patru răniți și…din nou muzică apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Guvernul de la București a adoptat o ordonanță de urgență prin care amână până la 1 august plata alocațiilor dublate pentru copii. Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor pentru copiii, motivul principal fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro. „Vom […] Post-ul În atenția cetățenilor români: Alocațiile pentru copii se dublează de la 1 august 2020 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
15:40
Astăzi a avut loc un eveniment dedicat aniversării a zece ani de activitate a Incubatorul de Afaceri din Soroca. Au fost prezentate realizările din prima decadă, iar rezidenții au vorbit despre importanța instituției în fondarea și dezvoltarea afacerilor lor. Mai jos vedeți cum arată instituția în cifre și fapte, după cum îi stă bine unei […] Post-ul Incubatorul de Afaceri din Soroca “Gunnar Due-Gundersen” – în cifre și fapte la 10 ani de activitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Iată titlurile ediției de vineri, 17 ianuarie 2020: Tableta de vineri// Începutul anului 2020: NICI ZARE DE LUMINIȚĂ ÎN CAPĂTUL TUNELULUI SOCIAL// Sate fără grădinițe SOCIAL// Mamă: “Condiţii mizere la Secția de pediatrie Soroca”. Administrația spitalului: “Este o situație temporară” ANIVERSARE// Cum a sărbătorit cei 100 de ani mătușa Eugenia Babără de la Șeptelici BANI […] Post-ul Prima ediție a ziarului „Observatorul de Nord” este deja în vânzare apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Consiliul Raional Soroca și Secţia Cultură şi Turism organizează acum festivitatea cu prilejul sărbătorii “Ziua Naţională a Culturii”. Evenimentul are loc în Palatul de Cultură din Soroca. “Observatorul de Nord” transmite în direct evenimentul.  Post-ul LIVE: La Soroca se desfășoară festivitatea cu prilejul “Zilei Naţionale a Culturii” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
13:20
Pentru a doua oară, la Soroca s-a desfășurat Gala Parteneriatelor Educaționale. Scopul evenimentului este promovarea bunelor practici în domeniul parteneriatului școală-familie. 37 de instituții de învățământ au depus dosarele în concursul parteneriatelor în acest an, dintre care șapte au devenit laureate în tot atâtea nominalizări, iar alte patru instituții au luat premii speciale. Vom reveni cu detalii […] Post-ul GALERIE FOTO: Gala Parteneriatelor Educaționale s-a desfășurat la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
11:20
Incubatorul de Afaceri Soroca la 10 ani de activitate. IAS Soroca – Business Incubator in Moldova Опубликовано Observatorul de Nord Пятница, 17 января 2020 г. Post-ul LIVE: 10 ani Incubatorul de Afaceri apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Vicepreședinta Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, a fost numită secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.  Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook de europarlamentarul Eugen Tomac, transmite Știri.md.  Potrivit lui, această numire este o premieră pentru România. „Prim-ministrul României a numit-o pe doamna Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, în […] Post-ul Moldoveanca Ana Guțu a primit o funcție nouă în Guvernul României apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
08:40
În perioada 03.01.2020 – 03.02.2020 se desfășoară înscrierea tinerilor pentru Etapa 3 a Programului „START pentru TINERI” – „Concursul proiectelor investiționale și finanțarea nerambursabilă”, anunță  Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii într-un comunicat publicat pe pagina oficială. La Concursul proiectelor investiționale pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani,  doar după ce […] Post-ul CONCURS: Proiecte investiționale pentru tinerii cu granturi de până la 180 mii lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
15:40
Papa Francisc a numit prima femeie într-un post de rang înalt în secretariatul de stat al Vaticanului, dominat de bărbați, transmite Reuters. Este vorba de Francesca Di Giovanni, 66 de ani, o laică de origine italiancă, care va ocupa un post nou creat în Secția pentru relația cu statele, având funcția de subsecretar. Di Giovanni, […] Post-ul Prima femeie urcă pe treptele ierarhice ale Vaticanului apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
97 de femei de afaceri din Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului național “Femei în Afaceri”, co-finanțat de Uniunea Europeană și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, se arată într-un comunicat publicat pe pagina ificială ODIMM. Câștigătoarele celui de-al 4-lea Concurs de proiecte investiționale au semnat astăzi, 16 ianuarie, […] Post-ul 97 de femei din Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea afacerilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Prezenţa diferitor religii la Soroca a cauzat apariţia diferitor obiective de cult, o bună parte din acestea di­spărând în urma unor cataclisme naturale sau istorico-politice. Astfel s-a întâmplat cu mănăstirea Sfântului Ni­colae în 1828, biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil în 1830, Sinagoga Mare în 1932 și biserica nefinisată Sfânta Cuvioasă Parascheva în 1962. Utilizând […] Post-ul Arhitectura obiectivelor de cult ale orașului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Asociația Obștească ”Pro Cooperare Regională” din Bălți a dat start proiectului “Crearea Serviciului de Suport Instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”. În prima etapă echipa a anunțat că va selecta 9 beneficiari cu care vor lucra în acest an. Între timp a fost făcută publică lista a 10 ONG-uri preselectate, iar […] Post-ul Au fost selectate organizațiile societății civile din nordul republicii care vor beneficia de susținere apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Accidentul s-a produs în această dimineață, în regiunea fabricii de articole tricotate “Noustil”. Potrivit poliției, un automobil de model Toyota Avensis, condusă de un sorocean în vârstă de 34 de ani, care se deplasa regulamentar, a tamponat un pieton. Pietonul se deplasa neregulamentar. Acesta traversa strada Ștefan cel Mare în regiunea fabricii de tricotate, înafara […] Post-ul Un pieton a fost tamponat în timp ce traversa strada neregulamentar în Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
  Deceniul trecut s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din istorie, a anunțat miercuri Organizația Națiunilor Unite, avertizând că în anul 2020 trebuie să ne așteptăm la numeroase episoade de vreme extremă și nu numai, potrivit RTL, citată de Mediafax. Organizația Meteorologică Mondială, care și-a bazat constatările pe analiza principalelor date internaționale, a anunțat că […] Post-ul ONU: În anul 2020 vor fi numeroase episoade de vreme extremă apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat premiat laureații ediției 2020 a Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii. Festivitatea a avut loc la Sala Cu Orgă din Chișinău, iar printre laureați este și soroceanul Grigore Bucătaru. Șeful Secției Cultură și Turism Soroca a fost premiat la categoria “Cel mai […] Post-ul Grigore Bucătaru este „Cel mai bun Manager al Instituției de Cultură de nivel local” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
De la începutul anului 2020, preţul la miezul de nucă pe piața moldovenească a crescut cu peste 10% și ajuns la nivelul de circa 100 de lei pentru un kilogram. Comparativ cu începutul lunii decembrie 2019, când prețurile coborâseră la doar 70 de lei pentru un kilogram, creșterea este cu circa 40%, transmite Știri.md cu […] Post-ul Un kilogram de nucă a ajuns să coste circa 100 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
15 ianuarie 2020
19:20
Wu Huayan, o tânără din China care a supravieţuit ani de zile la limita subzistenţei, a murit la 24 de ani, cântărind doar 20 de kilograme, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.   Tânăra a fost internată în stare gravă la spital în luna octombrie a anului trecut. Conform medicilor, aceasta suferea de afecţiuni cardiace şi renale din […] Post-ul O studentă s-a jertfit pentru sănătatea fratelui său apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Rodiul este cea mai importantă marfă a momentului, după ce prețurile metalului au crescut cu peste 30% în acest an, la cel mai ridicat nivel din 2008, alimentat de cererea din partea industriei auto.   Rodiul, împreună cu alte metale prețioase, cum ar fi paladiul și platina, este utilizat de convertoarele catalitice, care dotează sistemele […] Post-ul Cel mai scump metal din lume: Prețul lui e de 5 ori mai mare decât aurul apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
La 15 ianuarie 1850, s-a născut poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu (d. 15 iunie 1889). La prima vedere, pare greu de crezut ca tocmai Eminescu, marele poet national, sa faca subiectul uneia dintre cele mai mari conspiratii nationale, ale carei interese si implicatii depaseau la acea vreme granitele tarii noastre. Nu exista nicio indoiala […] Post-ul Mihai Eminescu – geniul român care a murit misterios apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Primăria Municipiului Soroca are de astăzi o pagină oficială pe Facebook unde va informa cetățenii despre realizările făcute, îmbunătățind transparența actului decizional. Până în 2019 primăria municipiului publica informațiile prin intermediul unui cont privat Primăria Soroca, care de fapt era al unui angajat al instituției, și nu oferea toate instrumentele necesare unei administrații publice locale […] Post-ul Primăria Municipiului Soroca și-a creat pagină pe Facebook în parteneriat cu Coaliția Locală a Societății Civile apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
La 15 ianuarie este sărbătorită ziua nașterii marelui poet român, Mihai Eminescu. Născut în 1850 la Botoșani, poetul, prozatorul și publicistul Mihai Eminescu a devenit cea mai importantă voce poetică din literatura română.  Cu prilejul celor 170 de ani de la naștere, sorocenii au venit cu flori la bustul poetului, de pe Aleea Clasicilor, în […] Post-ul VIDEO NO COMMENT: Cum au sărbătorit sărbătorit sorocenii aniversarea marelui poet al neamului, Mihai Eminescu apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Potrivit portalului informațional ria.ru, declarația premierului rus, Dmitri Medvedev a venit după adresarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, către Adunarea Federală, care are loc în fiecare an. Vladimir Putin a mulțumit cabinetului de miniștri și i-a rugat să asigure interimatul funcțiilor cu îndeplinirea tuturor obligațiilor de serviciu, menționează sursa. Știrea se actualizează. Post-ul Guvernul Rusiei demisionează in corpore, a anunțat Dmitri Medvedev apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Cine sunt cei de la Consiliul Naţional al Elevilor (CNE)? Ce fac ei şi care este rolul lor? Aşa cum spunea şi Bill Belichck ,,La o echipă nu este puterea jucătorilor individuali, ci este puterea unității şi modului în care funcționează toți”, puterea echipei CNE vine din modul unitar prin care acționează. CNE de pe lângă Ministerul […] Post-ul Cine sunt cei de la Consiliul Naţional al Elevilor? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Trei automobile au fost deteriorate într-un accident rutier produs sâmbătă la Bădiceni. Șoferul care ar fi vinovat de accident nu avea permis de conducere și conducea cu viteză excesivă. Unii localnici spun că ar fi vorba de întreceri între șoferi. Accidentul a avut loc la 11 ianuarie, în jurul orei 14.00, ne-au comunicat cititorii noștri […] Post-ul Un șofer fără permis de conducere a accidentat mai multe automobile la Bădiceni apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
  Expertul în energetică Victor Parlicov, fost director la Agenția Națională de Reglementare Energetică, consideră că tarifele pentru gaz trebuie majorate, dar, din considerente politice, acest lucru nu se va întâmpla anul curent.    Potrivit lui, ANRE deja ar trebui să examineze majorarea prețului gazului, însă continuă să se ocupe de agenta politică și nu […] Post-ul Fostul director ANRE: Tarifele la gaz trebuie majorate apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
 Deputatul socialist Anatolie Labuneț spune că 1.000 de lei îi ajung pentru cheltuielile lunare pe care le are el și soția sa. Cel puțin asta le-a spus reporterilor de la Ziarul de Gardă astăzi înainte de ședința Consiliului Republocam al Partidului Socialiștilor, transmite Știri.md cu referire la Agora.   În acelați timp, consilierul municipal Vasile Chirtoca a […] Post-ul Un deputat PSRM spune că el și soția trăiesc cu 1.000 de lei pe lună apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Primăria municipiului Soroca prezintă un prim „raport” al activității noului primar, Lilia Pilipeţchi. Pe site-ul primăriei au fost plasate mai multe fotografii cu genericul „La o lună de activitate a noului Primar de Soroca, Lilia Pilipeţchi!” Post-ul Primăria informează: „La o lună de activitate a noului Primar de Soroca, Lilia Pilipeţchi!”. Sorocenii ce notă îi pun? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Sorocenii sărbătoresc 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Prima competiție fotbalistică a anului din Soroca începe la 19 ianuarie cu Turneul Raional „Cupa de Iarnă” la minifotbal, ediția 2020. Meciurile vor avea loc pe terenul de minifotbal al LT „A. Puşkin” din Soroca, iar deschiderea oficială este programată pentru ora 11:30. Post-ul Duminică la Soroca începe Turneul Raional „Cupa de Iarnă” la minifotbal, ediția 2020 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.