Fost candidat la șefia PG, despre dosarul lui Morari: Faptele nu pot fi calificate drept penale

Agora.md, 14 ianuarie 2020 22:50

Pocurorii șefi ai Procuraturii Anticorupție (PA) au statut independent față de Procuratura Generală (PG), iar rechemarea la PG a lui Viorel Morari, în acest context, este o acțiune nelegală. De această părere este expertul Vladislav Gribincea, fost candidat la șefia Procuraturii Generale. Mai mult, Gribincea susține că din informațiile și declarațiile făcute publice până în prezent pe marginea dosarului în care e vizat Morari, acțiunile acestuia nu pot fi declarate penale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
19:20
Dacă nu sunteți de acord să oferiți geanta sau bunurile Dvs. pentru o expertiză în magazin, agenții de paza nu vi le pot cere. Chiar dacă ați trezit suspiciuni paznicilor, aceștia nu sunt în drept să vă roage să arătați buzunarele sau conținutul pungilor/genților.
Acum 30 minute
19:00
Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, era închis vineri dimineață din cauză că intrările în muzeu au fost blocate de sindicaliștii care protestau față de proiectul guvernului de reformă a pensiilor, relatează AFP, citată de hotnews.ro.
Acum 2 ore
18:00
Artistul a fost profund marcat de trecerea în neființă a maestrului Ștefan Petrache. Cătălin Josan a lansat o petiție prin care solicită Primăriei Chișinău, redenumirea unui bulevard în numele regretatului interpret de muzică ușoară, scrie ea.md.
17:50
Artistul a fost profund marcat de trecerea în neființă a maestrului Ștefan Petrache. Cătălin Josan a lansat o petiție prin care solicită Primăriei Chișinău, redenumirea unui bulevard în numele regretatului interpret de muzică ușoară, scrie ea.md.
17:40
O psihoterapeută din Marea Britanie, intrigată de absenţele prelungite ale motanului său, a pornit o anchetă ale cărei concluzii au determinat-o să iniţieze proceduri judiciare de zeci de mii de euro pentru a interzice vecinei sale să-i hrănească felina infidelă, relatează AFP, citat de Agerpres. 
17:40
Noul deputat al fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova, Radu Rebeja a obținut anul trecut venituri de aproximativ 272,5 mii de lei. Cel puțin asta se arată în declarația sa de avere. Mai mult, în prezent, acesta dispun de 4 automobile, unul dintre care este un Porsche Cayenne fabricat și cumpărat în același an , pentru care Rebeja a achitat peste 1 milion de lei. În același timp, Rebeja are 2 terenuri agricole, cote-părți dintr-o întreprindere și 2 case pe pământ. 
Acum 4 ore
17:20
ProcuraturaGenerală a contestat decizia Judecătoriei Chișinău de la Ciocana din 13ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestuluipreventiv în privința lui Viorel Morari, a fost admisparțial. Recursul procurorului va fi examinat pe 20 ianuarie la Curtea de Apel Chișinău.
17:10
Noi informații în cazul dosarului concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Judecătoria Chișinău cu sediul Rîșcani a decis, pe 14 ianuarie, că Agenția Servicii Publice trebuie, în 20 de zile, să înlăture toate lacunele din plângerea depusă pentru a rupe contractul statului cu firma concesionară a aeroportului, Avia Invest. Totodată, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, o acuză pe predecesoarea sa, Olesea Stamate, de incompetență pentru faptul că acțiunea de chemare în judecată, care necesită corectură, ar fi fost pregătită de echipa sa.
17:00
Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) își exprimă îngrijorarea privind evoluțiile dintre Tiraspol și Chișinău și dă asigurări că se poartă discuții cu reprezentanții politici din ambele părți. Declarația șefului misiunii, Claus Neukirch, vine în contextul în care administrația de la Tiraspol a anunțat astăzi că mașinile cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova nu vor avea acces în Ucraina prin punctele de trecere controlate de așa-zisele autorități transnistrene.
17:00
Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaliuc a depus plângere în instanța de judecată pe numele fostului șef Moldatsa Sorin Stati pentru denigrare. Plângerea a fost depusă la începutul lunii august și se referă la declarațiile făcute de Stati în direct la TV8, iar ulterior preluate de mai multe instituții media, printre care și AGORA. 
16:30
O echipă a Fondului Monetar Internațional va veni în vizită la Chișinău în perioada 22 ianuarie - 5 februarie curent. Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a instituției. 
15:50
Portalul pentru adulți Pornhub a fost dat în judecată pentru faptul că nu subtitreaza videourile. Potrivit hotnews.ro, persoanele care au deficiențe de auz, sau suferă de surzenie, nu se pot bucura de contentul site-ului.
Acum 6 ore
15:20
Un top al celor mai bine plătite joburi din R. Moldova a fost publicat de Agenția Națională pentru Ocupare a Forței de Muncă. Din clasamentul celor o sută de joburi, cel mai mare salariu oferit de vreun agent economic care și-a pus oferta pe ANOFM este de 50.000 de lei.
15:10
Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaliuc a depus plângere în instanța de judecată pe numele fostului șef Moldatsa Sorin Stati pentru denigrare. Plângerea a fost depusă la începutul lunii august și se referă la declarațiile făcute de Stati în direct la TV8, iar ulterior preluate de mai multe instituții media, printre care și AGORA. 
14:50
ANRE nu a primit nici o informație de la operatorii de piață despre modificarea prețurilor pentru produsele petroliere. Potrivit regulamentului, companiile trebuie să prezinte timp de trei zile calculele care au dus la majorarea prețurilor. Reacția a fost făcută publică pe pagina ANRE. 
14:40
Ministerele de Interne și al Sănătății, primăriile și Serviciul Vamal. Acestea sunt instituțiile în cadrul cărora au fost depistate cele mai multe acte de corupție pe parcursul anului 2019. Asta reiese din raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție (CNA).
14:00
Candidatul din alegerile primare ale democraţilor pentru Casa Albă şi fost primar al New York-ului, Michael Bloomberg, l-a depăşit deja pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la cheltuielile publicitare pe Google. Acestea au înregistrat 18 milioane de dolari, faţă de 12 milioane ale lui Trump, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.
13:40
Cele mai multe accidente rutiere produse în 2019 au avut loc în zilele de vineri. Este atenționarea Inspectoratului Național de Patrulare (INP), care, pe final de săptămână, îndeamnă șoferii să fie prudenți la volan.
13:30
ANRE nu a primit nicio informație de la operatorii de piață despre modificarea prețurilor pentru produsele petroliere. Potrivit regulamentului, companiile trebuie să prezinte timp de trei zile calculele care au dus la majorarea prețurilor. Reacția a fost făcută publică pe pagina ANRE. 
Acum 8 ore
13:20
Problema aprovizionării cu apă a mai multor localități din r. Hîncești s-a discutat la Guvern. 11 localități din raion nu au fost conectate la apă potabilă nici după șapte ani de când a demarat proiectul. Starea lucrurilor a fost discutată de premierul Ion Chicu, reprezentanții mai multor ministere și agenții de profil, conducerea raionului Hîncești și primarii satelor respective.
13:10
Un american a decis că a venit vremea să iasă la pensie la vârsta de 102 ani. Lucrează la departamentul pentru resurse naturale al statului Indiana, unde s-a angajat în 1962, scrie digi24. 
13:00
Un american a decis că a venit vremea să iasă la pensie la vârsta de 102 ani. Lucrează la departamentul pentru resurse naturale al statului Indiana, unde s-a angajat în 1962, scrie digi24. 
12:50
Peste 200 de companii din Republica Moldova ar putea primi permisiunea de a exporta în Federația Rusă până la finele lunii ianuarie curent. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Ion Perju, care s-a întâlnit la Berlin cu șeful Serviciului de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Serghei Dankvert. 
12:20
Cinci țări ai căror cetățeni au murit în avionul doborât de Iran cu rachete au anunțat joi că Teheranul trebuie să plătească despăgubiri familiilor victimelor și au avertizat că lumea așteaptă un răspuns, transmite Reuters, citat de Adevarul.
12:20
Mașinile cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova nu vor avea acces în Ucraina prin punctele de trecere controlate de așa-zisele autorități de la Tiraspol. Măsura va fi valabilă începând cu 24 ianuarie curent. Anunțul a fost făcut de administrația de la Tiraspol prin intermediul unui document transmis la Chișinău, scrie novostipmr.com.
12:10
Gropi imense, pline cu apă, pe strada Industrială din capitală, dau mari bătăi de cap șoferilor. Aceștia susțin că situația durează de mai mulți ani, iar vinovați s-ar face cei de la „Apă-Canal”, pentru că la mijloc ar fi o defecțiune a unei conducte de apă. Responsabilii de la „Apă-Canal” spun că urmează lucrări de reparație.
11:50
Mașinile cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova nu vor mai avea acces pe teritoriul regiunii transnistrene. Măsura va fi valabilă începând cu 24 ianuarie curent. Anunțul a fost făcut de conducerea administrației de la Tiraspol prin intermediul unui document transmis la Chișinău, scrie novostipmr.com.
11:30
O călătorie cu microbuzul trebuie să coste 10 lei. Asta susțin transportatorii din Chișinău, care au expediat autorităților municipale o solicitare de ajustare a tarifului. Aceștia au menționat că sunt gata să participe la dezbateri.
11:30
Cătălin și Radu se știu de o viață. Au împărțit aceeași bancă în timpul anilor de școală. Cătălin e noncoformist, șarmant și cinic. Radu, pe de altă parte, pare să-și țină new-balance-urile bine lipite de pământ. Îmbrăcați tinerește: blugi mulați, ghete stilate și ochelari roz (pe ochii lui Cătălin). Nu este o metaforă, vă ziceam doar că e un noncoformist din talpă.  Radu își poartă părul bălai dat peste cap, iar bărbia ușor pronunțată și ochii intenși îi oferă un aer de seriozitate și de înțelepciune. După ce multă vreme au petrecut împreună, au călătorit și au făcut ba un plan, ba altul - au decis să-și pună talentul și creativitatea la încercare și au început să râdă de ei, apoi să râdă de alții. Așa a apărut #zerodoi, un proiect urmărit de 11,2 mii de oameni pe Youtube. 
11:30
Mașinile cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova nu vor mai avea acces pe teritoriul Tiraspolului. Măsura va fi valabilă începând cu 24 ianuarie curent. Anunțul a fost făcut de conducerea administrației de la Tiraspol prin intermediul unui document transmis la Chișinău, scrie novostipmr.com.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.