ÎN AJUNUL SFÂNTULUI VASILE CETE DE URĂTORI AU IEȘIT PE STRĂZILE DIN BĂLȚI PENTRU A VESTI ACEASTĂ ZI

BTV, 14 ianuarie 2020 17:30

În curțile de locuit din Bălți în ajunul Sfântulu Vasile s-a dansat și s-a cântat. O dată cu venirea serii pe străzi au ieșit cetele de urători. În vechile urături se spune că seara e cea mai potrivită perioadă pentru a umbla din casă în casă și a ura gazdele. Îmbrăcați în costume boierești cetele […] Сообщение ÎN AJUNUL SFÂNTULUI VASILE CETE DE URĂTORI AU IEȘIT PE STRĂZILE DIN BĂLȚI PENTRU A VESTI ACEASTĂ ZI появились сначала на BTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BTV

Acum 5 minute
18:20
Locurile unde se efectuează lucrări de reparații a drumului vor fi marcate prin  bariere reflectorizante. Asta pentru a atrage atenția șoferilor și pentru a preveni posibilele accidente rutiere în aceste locuri. De asemenea acestea vor fi folosite pentru unele zone periculoase. Spre exemplu fântânile de canalizare descoperite sau trotuarele. În ciuda tuturor legilor și amenințărilor […] Сообщение Mijloace de semnalizare a lucrărilor de drum reflectorizante pentru Bălți появились сначала на BTV.
18:20
Trei mașini s-au ciocnit lângă piața materialelor de construcție din Bălți. Incidentul a avut loc pe data de 21 ianuarie. Conform informațiilor preliminare, accidentul s-a petrecut atunci când, nefiind convins de siguranța manevrei, șoferul automobilului Nissan a încercat să se întoarcă în locul interzis. În acest moment, automobilul Hyundai, care efectua manevra de depășire, a […] Сообщение Trei mașini s-au ciocnit la Bălți, nimeni nu a avut de suferit появились сначала на BTV.
Acum o oră
17:50
Pe parcursul anului 2019 circa 60 de persoane și-au pierdut viața în urma accidetelor rutiere cu implicarea pietonilor. În acest context Inspectoratul Național de Patrulare a acordat o altfel de abordare acestor cazuri. Începând din data de 21 ianuarie și pietonii riscă sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de circulație. Agenții de patrulare au amendat mai mulți […] Сообщение Și pietonii trebuie să respecte regulile de circulație появились сначала на BTV.
Ieri
14:50
Datorită temperaturilor pozitive din această iarnă, pe drumurile din Bălți s-a împrăștiat o cantitate mai mică de material antiderapant decât anul trecut. Despre aceasta a anunțat inginerul șef al întreprinderii municipale DRCD, Anatolii Pasiciniac. Însă, acesta atenționează, că până la sfârșitul sezonului rece se vor înregistra și temperaturi scăzute. De aceea întreprinderea este pregătită pentru […] Сообщение Iarna caldă le-a permis drumarilor să economisească antiderapanții появились сначала на BTV.
14:50
Datorită cooperării dintre orașele Bălți și Botoșani, municipiul va beneficia de un proiect. Acesta presupune construcția unei arene cu acoperiș gonflabil pe teritoriul unui gimnaziu din localitate. O asemenea construcție poate înlocui orice stadion. O arenă sportivă cu acoperiș gonflabil  va fi amenajată la Bălți. Proiectul va fi implementat datorită cooperării dintre municiupiile Bălți  și […] Сообщение O ARENĂ CU ACOPERIȘ ȘI PEREȚI GONFLABILI LA BĂLȚI появились сначала на BTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
Прямой эфир. Телекомпания BTV. Mihai Popșoi: “Dodon doar promite” Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 20. Januar 2020 Сообщение Mihai Popșoi: “Dodon doar promite” появились сначала на BTV.
20:10
Premierul Republicii Moldova a promis majorări de salarii pentru polițiștii de sector. Chicu a făcut declarația astăzi, în contextul în care, potrivit datelor MAI, în raioane se înregistrează o criză de sectoriști. Potrivit lui Ion Chicu, un polițist de sector lucrează, de regulă, pe patru sate, transmite  Agora.md. În acest context, pentru a atrage mai mulți […] Сообщение Criză de polițiști de sector: Premierul promite majorări de salariu появились сначала на BTV.
17:00
Duminică, 19 ianuarie, la Bălți, a fost sărbătorită una dintre marile sărbători ortodoxe – Bobotează. Și deoarece, iarna e mult  prea călduroasă, locurile de scufundare în lacuri au fost echipate cu poduri. Apa a fost sfințită înainte ca zeci de oamenii să se scufunde. Scăldatul de bobotează a fost urmărit de un corespondent de la […] Сообщение Cum a decurs sărbătoarea Botezului Domnului la Bălți появились сначала на BTV.
17 ianuarie 2020
17:50
După ce tânărul împușcat mortal de un carabinier  la Elizaveta a fost înmormîntat, rudele și prietenii decedatului au ieșit să protesteze pe traseul Bălți- Florești. Aceștia au cerut pedeapsă echitabilă pentru vinovați și prevenirea nelegiuirilor la aplicarea legii. Oamenii s-au adunat la 8 dimineața și au cerut prezența procurorului, deoarece consideră că poliția întârzie ancheta […] Сообщение Tatăl băiatului, omorât la Elizaveta, a protestat culcat pe asfalt появились сначала на BTV.
17:10
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care anterior a declarat, că a fost trimis de Dumnezeu, a propus să fie sfințite birourile șefului guvernului, ministrului de interne și a primarului de Chișinău. Potrivit lui Dodon, acest lucru trebuie făcut pentru a „alunga duhul cel rău”. De asemenea, Dodon și-a amintit că primul lucru făcut de el, […] Сообщение ”Sfinții” păcătoși. Președintele Republicii Moldova propune să fie sfințite birourile, pentru a „alunga duhul cel rău” появились сначала на BTV.
17:00
Pensiile din Moldova vor fi indexate de două ori pe an, însă această mică reformă promisă de președinte este pusă în aplicare cu câteva nuanțe importante, care nu numai că neutralizează semnificația practică, ci și lasă peste patru sute de mii de moldoveni dincolo de limita de supraviețuire elementară. Nu noi exagerăm. Acest lucru nu […] Сообщение Indexarea pensiilor în 2020 este o păcăleală: până la sfârșitul anului 2020, 400 de mii de oameni vor rămâne sub limita de supraviețuire появились сначала на BTV.
16:50
Niște adolescenții  au făcut o descoperire macabră. În drum spre școală  aceștea au dat peste  cadavrul unui câine jupuit. Au expediat poza unui activist în protecția drepturilor animalelor. Voluntarii au difuzat informații pe rețelele de socializare, menționând că „pielea de pe câine a fost scoasă foarte atent, chiar și de  pe craniu”. Dmitrii Belousov, voluntar […] Сообщение În Bălți, câțiva școlarii au găsit cadavre de câini jupuite de piele появились сначала на BTV.
16 ianuarie 2020
16:10
După tragedia din satul Elizaveta, unde un carabinier a împușcat un tânăr, circulă diverse zvonuri despre motivele crimei brutale. În rețelele sociale, în comentariile la știri, au apărut diferite informații despre acest subiect. Jurnalistul BTV a revenit  în sat pentru a încerca să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în acea noapte fatidică. Atât martorii […] Сообщение Omor cu indicii de răzbunare. Locuitorii din Elizaveta au povestit ce s-a întâmplat în noaptea fatidică появились сначала на BTV.
13:50
Bălțenii sunt invitați la scăldatul de botez. Acesta va avea loc duminică, 19 ianuarie, tradițional,  în lacurile orăsănești. Salvamontiștii și medicii le reamintesc locuitorilor normele de conduită, respectarea cărora va asigura să scufundarile  în apele de botez, sa se petreacă fără consecințe grave. Deci, trebuie să întraați  rapid apa, acest lucru reduce riscul de hipotermie. […] Сообщение Scăldatul de Bobotează: unde și când la Bălți poți să te scufunzi în apele sfințite ale lacurilor появились сначала на BTV.
13:50
Una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe este Boboteaza. În noaptea de 18-19 ianuarie, mulți oameni se cufundă în lacuri, fiind convinși, că în acest fel se curăță de toate păcatele. Dar Biserica nu obligă pe nimeni să se scalde în lac. Mai mult, această tradiție nu poate absolvi  o persoană de păcate. […] Сообщение Preotul: Să vă scufunda-ți în lac de Bobotează nu e atât de necesar появились сначала на BTV.
13:50
În fiecare brigadă a întreprinderii municipale a BiO nu sunt suficiente 7-8 persoane. Prin urmare, fiecare măturător lucrează pentru două sau chiar trei persoane , curățând 13-14 străzi. Acest lucru a fost raportat de Svetlana Novicova. Ziua de lucru a măturătorilor începe dimineața devreme și devine nefavorabilă în zilele cu condiții meteorologice extreme. În același […] Сообщение Fiecare măturător din Bălți lucrează pentru doi, iar uneori pentru trei появились сначала на BTV.
15 ianuarie 2020
17:40
În baza deciziei adoptate de Departamentul de Stat al SUA, toate țările civilizate ale lumii au semnat, iar Vladimir Plahotniuc sub primul și adevăratul nume de familie nu va putea pleca nicăieri. Oligarhul poate veni în România doar cu un al doilea pașaport cu prenumele Ulinici. Și chiar și atunci, nu pe mult timp. Acest […] Сообщение Renato Usatîi: Plahotniuc va reveni în România pentru o perioadă scurtă de timp ca Ulinici появились сначала на BTV.
17:40
Lucrătorii medicali nu s-au odihnit în perioada sărbătorilor de iarnă – 539 de persoane au apelat la ei pentru ajutor. Dintre aceștia, 288 adulți și 251 copii. Acest lucru a fost raportat la canalul BTV de către secretarul de presă al spitalului clinic, Mihaela Petrova. Medicii observă că, în general, sărbătorile au decurs liniștit, nu […] Сообщение Peste 500 de bălțeni de sărbători au solicitat ajutor medical появились сначала на BTV.
17:40
În incinta Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Bălți, a avut loc comemorarea poetului –  la data de 15 ianuarie împlinește 170 de ani de la nașterea legendarului poem Luceafărul. Evenimentul are loc în incinta licelui de câțiva ani și de fiecare dată atrage din ce în ce mai mulți invitați. În acest an au participat […] Сообщение La Bălți a avut loc ziua comemorării a lui Mihai Eminescu появились сначала на BTV.
17:40
Este greu de găsit o profesie mai necesară și responsabilă de cât cea de medic. Pacienții așteaptă de la medici atenție și empatie. Radiologul din Bălți Iurii Clipii a spus, că tratamentul fără de afecțiune față de pacienți la sigur nu există. Totuși negativismul pacienților, creeat de boală sau alte probleme, afectează negativ și asupra […] Сообщение MEDIC, DESPRE EMPATIA FAȚĂ DE PACIENȚI ȘI SENSIBILIZAREA LA DUREREA ACESTORA появились сначала на BTV.
17:30
Прямой эфир. Телеканал BTV. Ziua națională a culturii. Spectacol de muzică și dans Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 15. Januar 2020 Сообщение Ziua națională a culturii. Spectacol de muzică și dans появились сначала на BTV.
17:30
Opera și creația marelui poet al neamului românesc Mihai Eminescu a fost apreciată și de profesorii și studenții de la universitatea din Bălți, împreună cu Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță, care a participat în capitala de nord a republicii la mai multe evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale, care este marcată anul acesta este […] Сообщение AMBASADORUL ROMÎNIEI ÎN RM DESPRE IMPORTANȚA LUI EMINESCU ÎN CULTURA NAȚIONALĂ ȘI MONDIALĂ появились сначала на BTV.
17:30
În satul Elizaveta, a avut loc o crimă în noaptea de 13-14 ianuarie. Tragedia a izbucnit în jurul nopții. Un tânăr, locuitor al satului, a murit în urma unei împușcături dintr-un pistol. Tînărul avea 23 de ani. Acuzatul locuiește și el în Elizaveta și este căpitanul trupelor carabinieri. Potrivit rezidenților locali, cu puțin timp înainte […] Сообщение Versiuni și detalii despre crima din satul Elizaveta: un tânăr a fost împușcat de un carabinier появились сначала на BTV.
17:30
Renato Usatîi, în timpul unui live pe Facebook, a vorbit despre un cetățean român căruia Vladimir Plahotniuc i-a încredințat aproximativ 100 de milioane de dolari furați de la cetățenii moldoveni. Potrivit informațiilor deținute de Usatîi, acest bărbat încă de la mijlocul verii a anului trecut nu  răspunde la apelurile oligarh fugar din Moldova. Usatîi i-a […] Сообщение Usatîi a vorbit despre un cetățean român, căruia Plahotniuc i-a dat 100 de milioane de dolari появились сначала на BTV.
14 ianuarie 2020
17:20
Prețurile la produsele alimentare din Moldova au crescut în medie cu 12,4% față de 2019. Potrivit localnicilor, costul alimentelor a crescut, în timp ce pensiile și salariile au rămas aceleași. Au crescut prețurile la cartofi, morcovi, ceapă, pâine, ouă, produse lactate, carne și mezeluri. De asemenea, oamenii se plâng de costurile mari a utilităților. Întrucât […] Сообщение Prețurile cresc bine, dar pensiile și salariile – nu prea появились сначала на BTV.
17:10
Copiii contemporani nu-și pot imagina viața fără telefon sau internet. Din păcate, ei preferă lumea virtuală  celei reale. Potrivit viceprimarului Tatiana Dubițkaia, cluburile și cercurile pe interese pentru tineri, sunt o alternativă bună. La Bălți sunt foarte multe, pentru toate gusturile. Potrivit lui TatIana Dubițkaia, varietatea de secțiuni și cercuri freventate de copil în copilărie, […] Сообщение Cum să sustragi atenția copiilor de la telefon și internet: sfaturile viceprimarului появились сначала на BTV.
17:00
În satul Elizavetovca, care face parte din Bălți, un angajat al departamentului regional din nordul Inspectoratului General al Carabinierii a rănit mortal un tînăr de 23 de ani. Potrivit secretarului de presă al Inspectoratului de Poliție, Janna Molchanova, carabinierul și-a folosit arma personală – pistolul Baikal. Poliția a raportat tragedia la 23:26 de la un […] Сообщение În apropiere de Bălți, un tânăr de 23 de ani a fost împușcat de către un carabinier появились сначала на BTV.
17:00
Tradițional, Primăria din Bălți oferă  copiilor tratament balnear. În următoarele 6 luni, aproximativ 100 de copii cu dizabilități, precum și care suferă de diverse boli cronice și respiratorii, copiii cu paralizie cerebrală vor primi bilete de tratament gratuite la Sergeevca și Chiadâr-Lunga. Tratamentul va dura 18 zile. Pentru a obține un bilet, este important să […] Сообщение Primăria oferă copiilor foi de tratament gratuit la sanatoriu появились сначала на BTV.
17:00
Declarațiile publice ale șefului Moldovagaz  SA conform cărora, începând cu 1 ianuarie, pierderile din tranzitul de aproape 15 miliarde de metri cubi de gaz pe an, din cauza lansării conductei de gaze ”Turețkii potok” pot fi acoperite „din rezervele interne ale companiei”, indică la o scară fără precedent a furturilor,  în detrimentul consumatorilor de gaze […] Сообщение Investigație: elitele moldovenești ”se alimentează” dintr-o conductă de gaz timp de 30 de ani появились сначала на BTV.
13 ianuarie 2020
18:00
Președintele Partidului Liberal Democrat, Dorin Chirtoacă a declarat pe rețelele de socializare, că a fost semnat un accord,  privind constituirea  unui bloc politic despre consolidarea partidelor unioniste. Dorin Chirtoacă s-a adresat către toate forțele politice unioniste în vederea susținerii acestei inițiative. Vice-președintele Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu a declarat că partidul pe care-l reprezintă nu […] Сообщение Noi nu susținem declarația lui Dorin Chirtoacă, el nu are susținerea României появились сначала на BTV.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.