Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reacționează în privința asigurării școlilor cu manuale

Radio Chisinau, 14 ianuarie 2020 16:25

Situația asigurarii insuficiente a şcolilor din ţară cu manuale a fost evaluată într-o şedinţă marţi, 14 ianuarie, cu participarea conducerii Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
18:15
Mihai Druță, care urma să fie propus de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a anunțat că nu va candida la alegerile din 15 martie din partea Platformei DA.
Acum 30 minute
18:00
inisterul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au semnat astăzi, 23 ianuarie, un Acord de colaborare privind fortificarea integrității sistemului educațional și promovarea standardelor de integritate în societate prin prevenirea şi combaterea plăţilor informale în sistemul educaţional şi coruperii cadrului didactic.
18:00
Automobilele Jeep Grand Cherokee şi Suzuki Vitara echipate cu motoare diesel depăşesc normele europene privind emisiile de oxid de azot şi trebuie să remedieze această situaţie, în caz contrar urmând să fie interzise la vânzare în Europa, a decis joi Autoritatea rutieră din Olanda (RDW), transmite Reuters.
Acum o oră
17:45
Platforma Unionistă Acţiunea 2012 solicită Ambasadei Ucrainei la Bucureşti o poziţie oficială cu privire la declaraţia preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, lansată de Ziua unităţii şi libertăţii Ucrainei.
17:35
Proiectul pentru implementarea acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a devenit oficial joi lege, după promulgarea sa de către regina Elisabeta a II-a, înainte de intrarea în vigoare a Brexit-ului la 31 ianuarie, au anunţat guvernul şi parlamentul, relatează AFP şi Reuters.
17:25
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la București, dan Neculăescu, a avut astăzi, 23 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, în cadrul căreia a fost abordat inclusiv discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în care este menționat faptul că România ar fi anexat nordul Bucovinei.
Acum 2 ore
17:15
Mişcarea politică "Unirea" a organizat astăzi, 23 ianuarie, în faţa Preşedinţiei, un flashmob prin care au cerut demisia șefului statului Igor Dodon, a premierului Ion Chicu și a șefei Legislativului, Zinaida Greceanâi din cauza că nu întreprind nimic pentru a stopa creșterea numărului de infracțiuni, în special în rândul minorilor, din ultima perioadă.
17:10
Locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru sunt chemați să identifice obiective din patrimoniul cultural al Republicii Moldova, situate în localitățile lor de baștină, care necesită conservare sau renovare. Uniunea Europeană anunță că va finanța cu până la 40.000 de euro proiecte de renovare a obiectivelor cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului, transmite IPN.
17:00
Alte 72 de întreprinderi din Rusia au primit dreptul de a exporta produse de origine animală în Moldova. Este vorba de întreprinderi de producere a produselor din peşte, a hranei pentru copii, a cărnii de pasăre, a produselor lactate şi produselor apicole.
16:50
Reabilitare Stației de epurare a apelor uzate din municipiul Chișinău este gata în proporție de circa 25% din 80% cât era planificat la această dată. Potrivit firmei care se ocupă de lucrări, acestea se rețin din cauza lipsei personalului calificat și necalificat de muncă. Primarul general, Ion Ceban, a cerut conducerii Apă-Canal să prezinte, în două săptămâni, un plan pentru depășirea situației create, transmite IPN.
16:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetăţenilor Republicii Moldova evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, Republica Populară Chineză, urmare izbucnirii focarului de pneumonie virală (coronavirus).
16:25
Pe parcursul anului trecut, prin Portul Giurgiulești au fost transportate peste un milion de tone de mărfuri, dintre care 57% s-au exportat, iar restul au fost importate. 72% din importuri au fost din Uniunea Europeană, cu precădere din România.
Acum 4 ore
16:20
Patru filme vor fi proiectate în cadrul Festivalului Filmului Japonez, care se va desfășura în perioada 23-26 ianuarie, la Centrul Cultural „Odeon” din capitală, informează MOLDPRES.
16:00
Proiectul de modificare a Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost transmis astăzi, 23 ianuarie, spre promulgare președintelui Igor Dodon.
15:55
Situaţia în ceea ce ţine de coronavirusuri (CoV) este supravegheată de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, în comun cu Serviciul Vamal, Poliţia de Frontieră, pentru a preveni răspândirea acestui virus pe teritoriul Republicii Moldova, or, în acest scop au fost deja întreprinse mai multe măsuri de rigoare, a declarat joi, 24 ianuarie, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite MOLDPRES.
15:40
În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 62 focare de vegetație uscată. Potrivit informațiilor înregistrate focarele de ardere au distrus circa 236 ha de vegetație.
15:35
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) atenționează persoanelor cu funcție de răspundere ale agenților de asigurare și agenților bancassurance că potrivit art. 48 (11) din Legea cu privire la asigurări, entitățile au dreptul de a practica activitatea de intermediere în asigurări și/sau reasigurări doar după ce sunt înregistrate în Registrul agenților de asigurare și agenților bancassurance.
15:20
Două specii de şerpi din China ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului recent descoperit, care a declanşat boala respiratorie mortală, răspândită deja în mai multe state, potrivit CNN, citat de Mediafax.
15:10
Adunarea Generală anuală a Procurorilor urmează să se convoace pe 28 februarie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi, 23 ianuarie, de către Consiliul Superior al Procurorilor. De asemenea, CSP a stabilit agenda reuniunii, transmite IPN.
14:50
Candidatul PLDM la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, unde pe 15 martie urmează să aibă loc alegeri parlamentare noi, este Anatolie Postolachi. Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi la ședința Biroului Permanent Central al formațiunii, transmite IPN.
14:45
Anul trecut, Curtea Constituțională a fost sesizată de 194 de ori de către instanțele de judecată. Tot în această ierarhie, urmează Parlamentul cu 20 de adresări și Comisia Electorală cu zece sesizări.
14:35
În privința fostului șef-interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Dorin Compan, urmează să fie pornită procedură disciplinară.
14:25
Leul se depreciază în raport cu principalele valute de referință în ultimele zile, dar experții susțin că oamenii nu au motive de îngrijorare. Prognozele analiștilor sunt însă diferite – în timp ce unii consideră că pe termen scurt leul își va reveni, alții sunt de părere că devalorizarea va continua, dar în ritm redus.
Acum 6 ore
14:10
Declarațiile președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski despre faptul că România ar fi anexat în 1918 Bucovina de Nord sunt o eroare regretabilă, consideră unii istorici de la Chișinău. Ei își exprimă speranța că acesta își va retrage spusele.
13:50
Pe numele deputatului Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a fost pornit un dosar penal de către fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.
13:45
Marta Vasiliu s-a născut în Constanța. Părinții se mutaseră aici din Bălți (Basarabia), deoarece tatăl era navigator. În 1935, el a murit într-un acci­dent pe mare. Marta îl ține minte. Avea 6 ani și stătea lângă sicriul lui. După cinci ani, mama s-a re­că­sătorit. Tatăl vitreg fusese însurat cu o nemțoaică și a avut cu ea trei copii: doi băieți și o fată. Divor­țase, fiindcă n-a vrut să plece cu ea în Germania, la începutul războiului. Au plecat copiii cu mama. În Germania, cei doi băieți s-au înrolat în armata lui Hitler și au plecat pe front. În drum spre Rusia, s-a întâmplat ca regimentul lor să se oprească trei-patru zile la Constanța. Evident, au vrut să își vadă tatăl și sora vitregă. Înainte să plece, au făcut toți cinci o fotografie, se arată într-un material realizat de revista „Formula AS”.
13:30
Mai multe dosare pe numele unor procurori care au investigat frauda bancară au fost intentate de procuratura generală, a anunțat procurorul-șef Alexandr Stoianoglo.
13:25
Postul vamal de tip debarcader ”Molovata” şi-a întrerupt temporar activitatea din cauza valurilor puternice, care perturbă circulaţia pe râul Nistru, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal. În aceste condiţii, călătorii sunt îndemnaţi să opteze pentru postul vamal intern de control ”Criuleni 18”, aflat la circa 32 km distanţă.
13:10
Republica Moldova rămâne un stat cu un nivel ridicat al corupției. O confirmă scorul obținut de țara noastră anul trecut în clasamentul Indicelui Percepției Corupției, elaborat de către Transparency International. Rep. Moldova a coborât trei poziții, comparativ cu 2018, când era pe locul 117. Experții anticorupție susțin că instituțiile statului nu depun suficient efort pentru a diminua marea corupție.
13:00
V-am promis continuarea poveștii despre pace exterioară și interioară începută cu Ina Curic, specialistă pe pace și conflicte, egalitate de gen, scriitoare și cercetătoare. Cum aducem nu doar mai multe femei, dar și mai multă feminitate în societățile noastre la nivel de politici, organizații, comunicare, ne-am întrebat noi în prima noastră întâlnire.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.