Nu sunt suficiente manuale în școlile din țară

TVC, 14 ianuarie 2020 16:20

Mai mulți profesori de la diferite instituții de învățământ s-au plâns că manualele școlare sunt insuficiente, precum și ghidurile pentru cadrele didactice. Conducerea Ministerului Educației a fost nevoită să intervină în regim de urgență, scrie agora.md. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în urma mai multor sesizări s-a constatat că unele manuale nu sunt distribuite … Articolul Nu sunt suficiente manuale în școlile din țară apare prima dată în TVC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVC

Acum 4 ore
17:10
Avocații par fi cei mai activi dintre subiecții cu drept de sesizare a Curții Constituționale. Cel puțin asta arată informațiile oferite de Curte în Raportul privind exercitarea jurisdicției constituționale în anul 2019, prezentat public în data de 21 ianuarie, scrie bizlaw.md. Potrivit Raportului, pe parcursul anului 2019 la Curtea Constituțională au fost depuse 235 de … Articolul Cine a depus în 2019 cele mai multe sesizări la Curtea Constituțională apare prima dată în TVC.
16:40
Situaţia în ceea ce ţine de coronavirusuri (CoV) este supravegheată de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, în comun cu Serviciul Vamal, Poliţia de Frontieră, pentru a preveni răspândirea acestui virus pe teritoriul Republicii Moldova, or, în acest scop au fost deja întreprinse mai multe măsuri de rigoare, a declarat joi, 24 ianuarie, Viorica Dumbrăveanu, ministrul … Articolul Autorităţile din R. Moldova au întreprins măsuri de supraveghere a răspândirii coronavirusului din China apare prima dată în TVC.
16:30
Procurorul general a explicat că nu instituția pe care o conduce trebuie să verifice proveniența banilor din care Igor Dodon a călătorit, ci Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Acesta a fost răspunsul lui Alexandr Stoianoglo, când a fost solicitat pentru o reacție la decizia liderului PPDA, Andrei Năstase, de a depune un denunț penal în … Articolul Procuratura Generală nu va verifica proveniența banilor pentru vacanțele de lux ale lui Dodon apare prima dată în TVC.
16:10
Viteză excesivă, lipsa permisului de conducere, starea de ebrietate și peste 30 de încălcări ale unui singur șofer surprinse de camerele de supraveghere – sunt doar câteva dintre încălcările depistate astăzi de inspectorii de patrulare la intrarea în municipiul Orhei. Potrivit INP, după Chișinău, Orhei este raionul cu cele mai multe accidente rutiere produse anul … Articolul Polițiștii, cu ochii pe vitezomani la intrarea în municipiul Orhei apare prima dată în TVC.
15:50
Două persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite după două accidente în care au fost implicate autobuze ce transportau elevi, în Germania, relatează publicaţia Bild şi site-ul de ştiri Merkur.de. Un autobuz şcolar a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat, joi dimineaţă, în apropierea orăşelului Eisenach (landul Turingia), în centrul Germaniei. Doi … Articolul Autobuze şcolare din Germania, implicate în accidente: Doi copii au murit şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite apare prima dată în TVC.
Acum 6 ore
15:30
Un bărbat în vârstă de 33 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce peste el s-a prăbușit o creangă imensă a unui copac doborât de vânt. Accidentul a avut loc în jurul orei 11:42, pe teritoriul Tipografiei Centrale din sectorul Rîșcani al capitalei. Primăria municipiului Chişinău informează că agentul economic va fi sancționat, … Articolul Chișinău: Un bărbat a fost rănit de crengile unui copac doborât apare prima dată în TVC.
15:10
Există riscul ca virusul mortal din China să ajungă în multe țări prin bagajele de mână, colete sau mâncare. Avertizarea a fost făcută de experții Rosselhoznadzor, fiind contrazisă de reprezentanții AliExpress, serviciu care este popular și în R. Moldova. Potrivit experților ruși, virusul rămâne activ la temperaturi scăzute, dar e distrus de căldură. Totodată, există … Articolul Experți: Virusul mortal din China ar putea ajunge în Moldova prin AliExpress apare prima dată în TVC.
15:00
Procuratura Generală a intentat un dosar penal pe numele deputatului democrat Sergiu Sîrbu. Șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, susține că dosarul a fost deschis de către Procuratura Generală cu trei luni în urmă, la solicitarea procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, scrie Zdg.md. Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, acum trei luni, Procuratura Generala, în … Articolul Confirmat! Procuratura a deschis dosar penal pe numele unui deputat PDM apare prima dată în TVC.
14:40
Un incendiu puternic la Strășeni a distrus 40 ha de vegetație. Flăcările au cuprins suprafața impunătoare și s-au răspândit rapid din cauza vântului. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri. Imaginile surprinse de operatorii noștri, sunt cu adevărat zguduitoare. Precizăm că în ultimele 24 de ore au avut loc 62 de incendii, care … Articolul Strășeni: Un incendiu puternic a distrus zeci de hectare de vegetație | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:30
Deputații Partidului ”ȘOR” continuă să-și exercite obligațiunile chiar și în afara sesiunii parlamentare. Astfel, în luna ianuarie, oficialii au avut întâlniri cu cetățenii și au primit în audiență sute de locuitori din mai multe zone rurale. De asemenea, deputații au primit adresări în scris, dar și verbale cu plângeri și solicitări ca să rezolve anumite … Articolul Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR primesc în audiență cetățeni în regiunile țării | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:20
Primăria orașului Orhei planifică să finiseze în acest an iluminarea cu reflectoare roșii intermitente a tuturor trecerilor pentru pietoni din oraș. Asta după ce experimentul început acum 2 ani, un proiect inițiat de Ilan Șor, pentru a asigura securitatea pietonilor pe timp de noapte pe cele mai periculoase zebre din oraș a demonstrat eficiența acestui sistem … Articolul Orhei, singurul oraș din Moldova unde trecerile pentru pietoni sunt iluminate cu reflectoare roșii intermitente | VIDEO apare prima dată în TVC.
13:50
Procurorii Adriana Bețișor și Andrei Băieșu, care au investigat materialele legate de frauda bancară, sunt cercetați penal. Declarația a fost făcută de către avocatul Ion Crețu, la un post privat de televiziune. Serviciul de presă al Procuraturii Generale ne-a confirmat că, la începutul acestui an, a fost pornită o cauză penală pe fapte de amestec … Articolul Procurori cu nume grele, vizați într-o cauză penală | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 8 ore
13:40
Compania aeriană „Air Moldova” nu a comentat o perioadă îndelungată de timp situația creată în urma privatizării întreprinderii, dar și-a desfășurat activitatea indiferent de presiunile continue din partea instituțiilor politice și a organelor de anchetă. În pofida multiplelor învinuiri care aveau drept scop formarea unei imagini negative, investitorii „Civil Aviation Group” și colectivul „Air Moldova” au … Articolul Investitorii „Air Moldova” cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene apare prima dată în TVC.
12:50
Cetățeni moldoveni au devenit victimele unor escroci. Deocamdată, s-au plâns în presă 24 de oameni. Aceștia au găsit anunțuri tentante despre mașini aduse din străinătate pe un panou de anunțuri din Republica Moldova. Firma avea și un site oficial. Victimele și-au ales mașinile care vor să le fie aduse în țară, au semnat contracte ștampilate, … Articolul Zeci de moldoveni, victime ale escrocilor! Au plătit pentru mașini, dar nu le-au mai văzut apare prima dată în TVC.
12:30
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat că sesizarea Procuraturii Generale privind verificarea averii și proprietăților procurorului general adjunct, Ruslan Popov, a fost pusă în lucru și repartizată aleatoriu prin intermediul Sistemului informațional „e-Integritate” în cadrul Inspectoratului de Integritate, scrie realitatea.md. ANI menționează că, la 17 ianuarie curent, după verificarea prealabilă a sesizării, Autoritatea Națională … Articolul Zis și făcut! ANI satisface cerința lui Stoianoglo apare prima dată în TVC.
12:20
Anumiți factori de decizie și procurori de vârf din Procuratura Anticorupție, numele cărora nu se fac publice, s-ar fi amestecat în urmărirea penală pornită în cauza fraudei bancare. Informația a fost confirmată pentru AGORA de serviciul de presă al Procuraturii Generale. Potrivit ultimelor informații, procurorul Alexandr Stoianoglo a pornit, la începutul acestui an, o cauză … Articolul Procurori cercetați penal, după ce s-ar fi amestecat în procesul de urmărire penală la investigarea „furtului miliardului” apare prima dată în TVC.
11:50
La cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Viorel Morari a fost suspendat de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din funcția de procuror șef la Procuratura Anticorupție (PA), scrie unimedia.info. Decizia a fost aprobată acum câteva clipe. Amintim că, acesta a fost reținut pe 10 ianuarie curent pentru abuz de serviciu și fals în acte … Articolul Ultima oră! Viorel Morari, suspendat de CSP din funcția de procuror șef la PA apare prima dată în TVC.
Acum 12 ore
11:40
Primăria capitalei nu își va muta sediul într-un open-space prea curând, scrie Noi.md. Despre aceasta declarat, primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui interviu oferit pentru unimedia.info. „Vom face evaluări, trebuie să ne determinăm pentru noi, pentru că aparatul are peste 200 de persoane, angajate 150, dar sunt și alte direcții importante, cum … Articolul Costurile pentru restaurarea Primăriei Chișinău se ridică la câteva zeci de milioane de lei apare prima dată în TVC.
11:10
Două specii de şerpi din China ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului recent descoperit, care a declanşat boala respiratorie mortală, răspândită deja în mai multe state, potrivit CNN. Folosind probe de virus izolate de la pacienţi, oamenii de ştiinţă din China au determinat codul genetic al virusului şi au folosit microscopul pentru a-l fotografia, … Articolul Care ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului apare prima dată în TVC.
11:10
Guvernul a aprobat Regulamentul privind serviciile prestate de bibliotecile publice. Mijloacele financiare obţinute vor constitui parte componentă a bugetului bibliotecilor şi vor fi administrate conform priorităţilor, regulilor şi procedurilor stabilite în Legea finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale, scrie realitatea.md. Împrumutul la domiciliu a echipamentului (laptop, tabletă, e-reader, proiector etc.) pentru o zi va costa 50 … Articolul Bibliotecile publice vor presta mai multe servicii contra plată apare prima dată în TVC.
11:00
Postul vamal de tip debarcader ”Molovata” şi-a întrerupt temporar activitatea din cauza valurilor puternice, care perturbă circulaţia pe râul Nistru, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova. În aceste condiţii, călătorii sunt îndemnaţi să opteze pentru postul vamal intern de control ”Criuleni 18”, aflat la circa 32 km distanţă. Celelalte posturi vamale activează în regim normal. Articolul Un post vamal de tip debarcader și-a sistat activitatea apare prima dată în TVC.
10:50
Adolescentul care este suspectat că ar fi omorât băiatul de 12 ani de la Orhei ar fi anunțat despre asta într-un live pe Instagram. Dezvăluirile au fost făcute de tinerii care îl cunosc pe bănuit, scrie zugo.md. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe capturi de ecran care ar … Articolul Autorul crimei de la Orhei ar fi anunțat într-un live pe Instagram despre omor apare prima dată în TVC.
10:10
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a luat act de raportul adjunctului său, Ruslan Popov, vizat în investigația Anticorupție.md, și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru examinare, se anunță într-un comunicat de presă. Procurorul insistă asupra faptului că proprietățile vizate, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor Hyundai Santa Fe ale lui … Articolul Scântei la Procuratură! Stoianoglo a solicitat ANI să verifice averea adjunctului său, Popov apare prima dată în TVC.
10:00
De la începutul anului 2020 leul moldovenesc s-a depreciat cu circa 3% față de dolarul american și cu aproape 2% față de moneda europeană unică, scrie mold-street.com. În consecință, joi 23 ianuarie, cursul oficial a ajuns la 17,66 lei pentru un dolar, în timp ce trei săptămâni în urmă era de 17,21 lei la pentru … Articolul Leul moldovenesc se depreciază apare prima dată în TVC.
09:40
O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite după ce un individ înarmat a deschis focul în centrul oraşului american Seattle, au anunţat joi autorităţile locale, relatează Associated Press. Şeful pompierilor din Seattle, Harold Scoggins, a declarat că autorităţile au început să primească apeluri miercuri în jurul orei 17.00 în legătură cu mai … Articolul Atac armat în centrul oraşului Seattle. Al treilea în ultimele două zile | VIDEO apare prima dată în TVC.
09:30
Deputatul democrat Sergiu Sîrbu nu exclude că ar putea fi arestat la prima ședință din acest an a Parlamentului. El a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că i-au fost deschise dosare penale și s-ar face presiuni și asupra altor deputați PD, scrie ziarulnational.md. „Să lăsăm presiunile, intimidările și amenințările care, cu regret, mai persistă. … Articolul Deputatul Sergiu Sîrbu: Vor dori să mă aresteze la prima ședință a Parlamentului apare prima dată în TVC.
09:30
Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, l-a acționat în judecată pe șeful statului Igor Dodon, acuzându-l pe acesta de denigrare, scrie cotidianul.md. Năstase a fost întrebat miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate la un post privat de televiziune, dacă a fost audiat la Procuratură în legătură cu acuzațiile pe care le lansase anterior … Articolul Năstase l-a acționat în judecată pe Dodon apare prima dată în TVC.
09:10
Comisia de la Veneția susține că este „regretabil” faptul că Parlamentul Republicii Moldova a votat proiectul de lege pentru adoptarea modificărilor cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) fără a aștepta avizul Comisiei. Însă, organul consultativ al Consiliului Europei salută modificările constituționale incluse în proiectul respectiv, scrie unimedia.info. „Pentru Comisia de la Veneția și … Articolul Comisia de la Veneția a avizat pozitiv proiectul pentru modificarea Legii cu privire la CSM apare prima dată în TVC.
Acum 24 ore
21:40
Incendiu de proporție pe un lan agricol din apropiere de orașul Strășeni. Focul a acoperit un teren imens. Din spusele martorilor, incendiul ar fi cuprins 40 de ha de teren agricol, iar la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru situații de Urgență. Flăcările și fumul dens se văd de pe traseul … Articolul Incendiu de propoții, la Strășeni. Zeci de HA de teren au fost cumprinse de flăcări | VIDEO apare prima dată în TVC.
21:10
Ilan Șor va fi privat de drepturile salariale, indemnizațiile și compensațiile de deputat. Decizia a fost luată de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități din cadrul Parlamentului. Demersul secretariatului parlamentului a fost votat unanim. Totul, pentru că Ilan Șor a lipsit nemotivat de la ședințele Parlamentului. Contactată de noi, vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, deputatul Marina Tauber, … Articolul Marina Tauber: Ilan Șor nu a fost interesat niciodată de salariul de ales al poporului, dar de lucrurile concrete pe care le poate face pentru oameni | VIDEO apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.