Digital Park a fost deschis oficial

Jurnal TV, 4 decembrie 2019 21:10

Primul parc tehnologic din Republica Moldova, Digital Park, a fost deschis astăzi oficial, la Chișinău. Animatorii acestui proiect vor să vadă aici o replică a celebrului ”Silicon Valley”, unde sunt concentrate afacerile în înalta tehnologie. Elaborat și conceput în conformitate cu standardele internaționale, Digital Park va fi de azi înainte locul unde specialiștii IT, și nu doar, se vor simți ca acasă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 2 ore
17:50
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
Prezentată de Beton și Pașa
17:40
Șase tineri care, în luna octombrie a acestui an, ar fi bătut doi studenți, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, au fost trimiși în judecată. Indivizii, care au între 16 și 32 de ani, riscă acum câte cinci ani de pușcărie.
17:40
Fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție Mihai Poalelungi a hotărât să devină avocat. Licența i-a fost acordată pe 10 decembrie de o comisie specializată.
17:40
Igor Dodon pleacă iar la Moscova, unde se va afla trei zile, de pe 18 până pe 20 decembrie. El a făcut acest anunț după ce a discutat aseară cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.
17:40
Moscova a anunțat că expulzează doi diplomați germani. Decizia vine drept răspuns la un gest similar făcut zilele trecute de autoritățile de la Berlin, care i-au obligat pe doi angajați ai Ambasadei Rusiei să părăsească Germania.
Acum 4 ore
16:50
Britanicii sunt chemaţi astăzi la urne pentru al treilea scrutin parlamentar în mai puţin de cinci ani. Rezultatul acestor alegeri anticipate va decide soarta Brexitului, acum în impas.
16:50
Pentru a evita nenorociri precum cea produsă acum patru ani în clubul „Colectiv” din București, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a organizat noaptea trecută aplicaţii tactice de amploare într-un local din Chișinău.
16:50
Experții naționali au evaluat implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Concluzia generală est că în Republica Moldova există carențe la capitolul asigurarea integrității în sectorul public, achiziții publice și calitatea mediului concurențial.
16:50
Prezentat de Eugenia Apostu
16:40
Traficanții de droguri au încercat să ajungă în Europa cu peste două tone de cocaină, din America de Sud, folosind teritoriul Republicii Moldova. Stupefiantele erau transportate în containere cu orez. Gruparea specializată în trafic de substanțe narcotice a fost destructurată de către polițiști moldoveni, belgieni și din Surinam. Din 37 de persoane vizate în dosar, 20 au fost reținute.
16:40
Explozii, focuri de armă, lupte corp la corp și eliberare de ostatici. Toate au putut fi văzute pe platoul de antrenament al unei unități militare din Chișinău, cu ocazia marcării a 28 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri.
16:40
Mai multe resturi dintr-o aeronavă au fost descoperite în mare în zona în care, acum două zile, a dispărut un avion militar chilian cu 38 de oameni la bord. Amănunte aflați în cele ce urmează.
16:40
Pe ritmuri de tangou într-o librărie. Aseară, mai mulți locuitori ai Chișinăului, care sunt îndrăgostiți de așa-numitul „dans al pasiunii”, au sărbătorit Ziua Internațională a Tangoului printr-un flashmob organizat într-un magazin de cărți. Astfel, ei au încercat să unească două mari pasiuni ale lor - dansul și cititul.
16:30
Cei care încearcă să susțină examenul auto în aceste zile știu cât de dificil este acest proces. V-ați gândit însă cum ar fi fost dacă primele lecții de șoferie le-ați fi făcut chiar de la o vârstă fragedă? Un centru de distracții din capitală pune la dispoziție o asemenea disciplină pentru cei mici. Coelga noastră, Cătălina Russu, a mers și ea acolo pentru detalii.
16:20
Procesul de extindere națională a companiei StarNet continuă! Filiala concernului cu numărul 34 și-a deschis larg ușile în orașul Leova. Acțiunea este parte a misiunii companiei de a adduce Internet de calitate în fiecare casă din Moldova.
15:40
Rada Supremă a Ucrainei a votat joi pentru extinderea reglementării ce oferă autonomie limitată regiunilor controlate de separatişti din estul ţării, condiţie pentru un acord care să pună capăt conflictului ce durează de cinci ani, informează Reuters.
Acum 6 ore
15:10
Fostul ministrul al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, vede două scenarii posibile de dezvoltare a relațiilor moldo-ucrainene. Prima ar fi adoptarea unei poziții dure, pe față, pe când a doua mai puțin vizibilă, însă la fel de incomodă pentru actualele autorități de la Chișinău.
14:10
În primii trei ani după ce Guvernul Filip a decis să transforme în datorie de stat creditele de urgență oferite de Banca Națională a Moldovei (BNM) celor trei bănci devalizate - BEM, BS și Unibank - cetățenii Republicii Moldova au achitat 9,5% din miliardul furat, potrivt calculelor prezentate de Centrul de Politici și Reforme (CPR).
13:30
Șase persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la bordul portavionului Amiral Kuzneţov, ancorat într-un doc din Murmansk, în nord-vestul Rusia, a declarat o sursă din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, relatează agenţia Tass.
13:20
Trei persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la bordul portavionului Amiral Kuzneţov, ancorat într-un doc din Murmansk, în nord-vestul Rusia, a declarat o sursă din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, relatează agenţia Tass.
Acum 8 ore
13:10
Partidul Conservator, al premierului Boris Johnson, intră ca favorit în alegerile parlamentare care au loc astăzi în Marea Britanie, potrivit sondajelor de opinie. Experienţa ultimului scrutin arată, însă, că sondajele pot fi înşelătoare, iar Partidul Laburist speră că în ultimele zile a reuşit să reducă diferenţa faţă de partidul de guvernământ pentru a putea forţa negocierea unei coaliţii.
11:50
O grupare criminală, cu arie de activitate internațională, specializată în traficul de cocaină din America de Sud în Europa, prin intermediul unei societăți comerciale din Republica Moldova, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Belgia și Suriname.
11:20
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, a informat joi Ministerul rus al Apărării, adăugând că cei doi piloți aflaţi la bord au murit, relatează site-ul agenţiei Tass.
Acum 12 ore
11:00
Lidera PAS, Maia Sandu, admite că va candida în circumscripția Hâncești pentru un mandat de deputat, având în acest sens și susținerea organizației locale. De asemenea, ea nu a exclus că ar putea candida și la alegerile prezidențiale din 2020. Declarații în acest sens au fost făcute de fosta șefă a Guvernului în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.
10:10
Ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov, declară că pentru ucraineni nu există limba moldovenească. Cei din România și Moldova vorbesc o singură limbă, subliniază diplomatul.
09:30
Fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc, precum și alți doi fruntași ai partidului, Vladimir Botnari și Andrian Candu ar fi intenționat să se retragă din politică în cel mult șase luni după alegerile parlamentare din februarie 2019, dacă Parlamentul avea să voteze un nou Guvern. Afirmația a fost făcută chiar de Andrian Candu, care exclude însă plecarea sa din PDM în prezent.
08:40
Urmele a circa 30 de milioane de euro din frauda bancară și laundromatul rusesc duc la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Asta rezultă din investigațiile anchetatorilor la această etapă. Informațiile se conțin în raportul fostului procuror general interimar Dumitru Robu, publicat de deputatul ACUM Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.
08:10
Fosta prim-ministru Maia Sandu îl califică pe președintele Igor Dodon drept „cel mai mincinos președinte pe care l-a avut Moldova”. Declarații în acest sens au fost făcute de lidera PAS în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, în legătură cu readucerea Aeroportului Chișinău în gestiunea statului.
Acum 24 ore
23:50
Maia Sandu dă primele bile negre Guvernului
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.