Mărfuri de circa 200 000 de lei, ridicate de echipele mobile ale Serviciului Vamal

Interlic, 3 decembrie 2019 20:50

Mai multe loturi de haine, încălțăminte, tehnică de uz casnic, produse alimentare și alte mărfuri de larg consum, fără acte de proveniență, au fost ridicate de echipele mobile ale Serviciului Vamal. Bunurile, valoarea cărora se estimează preventiv la suma de 200 000 de lei, au fost depistate în automobilul unui cetățean ucrainean.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
20:00
Curtea de Conturi a examinat, în cadrul ședinței din 13 decembrie curent, Raportul auditului conformității procesului de privatizare a Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”. Misiunea de audit a fost realizată la solicitarea Parlamentului și a avut drept scop oferirea asigurării rezonabile asupra conformității aplicării de către factorii de decizie a cadrului normativ în exercitarea atribuțiilor de privatizare a Î.S CA „Air Moldova”.
19:40
Premierul Ion Chicu a convocat în ședință miniștrii Finanțelor; Economiei și Infrastructurii; Educației, Culturii și Cercetării; Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
19:40
Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat ieri șantierul de construcție a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni pe o lungime totală de 18 km. În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 60% și a mai rămas de construit tronsonul din orașul Strășeni și Vatra.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:10
Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi, la Guvern, o întrevedere cu William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.Premierul a apreciat suportul oferit Republicii Moldova de Consiliul Europei în ultimii ani și a asigurat oficialul european că Executivul depune toate eforturile pentru a îndeplini întocmai pașii cuprinși în Planul de Acțiuni al Guvernului.
21:00
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk.
20:30
Serviciul Fiscal de Stat a lansat un nou serviciu electronic pentru contribuabili: achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni.
20:20
În cadrul Proiectului politicii bugetar fiscale pentru anul 2020, în legislația fiscală națională sunt prevăzute norme noi de impozitare cu TVA a serviciilor electronice livrate persoanelor fizice rezidente de către companiile străine nerezidente ce desfășoară activitate de întreprinzător fără deținerea formei organizator-juridice în Republica Moldova.
20:10
Serviciul Fiscal de Stat de comun cu Agenția Națională Tranport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare au verificat activitatea trasnportatorilor de pasageri din regim taxi.
19:30
Președintele țării, Igor Dodon, a conferit înalte distincții de stat și Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de militari din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.
19:30
Banca Națională a Moldovei (BNM) va continua să fie instituția de reper a țării la capitolul profesionalism și să dezvolte sectorul financiar-bancar pentru a-l face mult mai stabil și de încredere. Mesajul a fost spus de echipa băncii centrale la întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a efectuat astăzi o vizită la BNM.
19:20
Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova și Constantin Cijic, viceministru al Energiei și Protecției Mediului din Ucraina, au semnat astăzi, 13 decembrie 2019, Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul securității alimentării cu gaze naturale.
19:10
Un angajat al Poliţiei a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Reţinerea a avut loc pe strada Eminescu din Capitală şi s-a încheiat cu focuri de avertisment, efectuate de mascaţii CNA.
19:00
Joi, 12 decembrie curent, procurorii anticorupție au desfășurat percheziții pe dosarul devalizării sistemului bancar. Acestea au vizat 9 locații, la domiciliile persoanelor vizate – persoane care în trecut au fost factori de decizie la Victoriabank, precum și la un fost Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.
15:40
Sub conducerea Procuraturii oficiului Buiucani al Procuraturii mun. Chișinău, a fost reținut liderul unei grupări criminale cu membri originari din Cantemir, care au pus în circulație bancnote de 200 lei moldovenești falși, în regiunea de sud a țării.
15:40
Potrivit Serviciului Vamal, în ambele cazuri, bunurile tranzitau regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, în scopul eschivării de la achitarea taxelor vamale.
12 decembrie 2019
20:30
Peste 80 de producători de pe ambele maluri ale Nistrului și reprezentanții marilor rețele comerciale din Moldova au inițiat astăzi un dialog și au stabilit parteneriate în cadrul Trade Forum, organizat de proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), finanțat de Suedia și implementat de PNUD.
20:00
Centralele electrice cu termoficare (CET) care produc energie electrică și termică prin cogenerare au cel mai înalt nivel de eficiență energetică, iar investirea în astfel de sisteme energetice este esențială. Este concluzia specialiștilor în energetică din țară și peste hotare, care s-au întrunit la Chișinău, în cadrul Conferinței internaționale: “Importanța CET-urilor pentru securitatea energetică și eficiența încălzirii centralizate. Soluții și provocări”.
19:50
SA „Moldovagaz” a reușit în premieră pentru Republica Moldova să realizeze prima sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor Republici Moldova, având în vedere incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei.
19:40
Potențialul de comerț și de cooperare pe dimensiunea agroalimentară între Ungaria și Republica Moldova este foarte mare și trebuie valorificat, a declarat Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Sándor Farkas, Secretar de stat parlamentar al Ministerului agriculturii al Ungariei.
19:40
Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor din Ungaria, oferind un cadru fiscal atractiv și condiții bune de activitate, inclusiv în cadrul Zonelor Economice Libere și a Parcurilor Industriale, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Izer Norbert, Secretar de Stat pentru afaceri fiscale, Ministerul Finanțelor al Ungariei.
18:10
”Republica Moldova este pentru Ungaria un partener deosebit de important. Puteți să contați pe suportul nostru plenar în continuare și să fiți siguri că vom acționa de fiecare dată cu întreg respectul pentru stat și prioritățile fixate de Moldova”, a declarat László Kövér, Președintele Adunării Naționale a Ungariei la întrevederea cu Președintele Parlamentului Moldovei Zinaida Greceanîi.
17:50
În cadrul ședinței au fost discutate subiecte menite să impulsioneze cooperarea statelor pe dimensiunea social-economică și schimburile culturale.
17:30
În cadrul vizitei de lucru la Kiev, Prim-ministrul Republicii Moldova Ion Chicu a avut o ședință cu Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk. Șeful Guvernului de la Kiev a menționat că în viitor ar putea fi constituită o zonă economică liberă între Republica Moldova și Ucraina. În continuare, Premierul ucrainean a punctat faptul că ambele state au în administrare conflicte teritoriale interne și s-a arătat convins că o comunicare și un schimb de experiență pe aceste subiecte ar consolida securitatea în regiune.
12:40
Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reținut și plasat în arest un bărbat învinuit că ar fi membru al unei grupări care comercializa droguri, prin aplicația Telegram, iar după cele 7 percheziții desfășurate, au fost ridicate droguri de tip PVP în valoare de peste 300.000 lei.
12:30
O grupare criminală, cu arie de activitate internațională, specializată în traficul de cocaină din America de Sud în Europa, prin intermediul unei societăți comerciale din Republica Moldova, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Belgia și Suriname.
09:20
Cele două întreprinderi energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice, Î.C.S. Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, și Î.C.S. Red Union Union Fenosa S.A., își schimă denumirile și imaginea cu noile mărci, „Premier Energy” și „Premier Energy Distribution”.
11 decembrie 2019
21:20
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis, cu vot unanim, să fie diminuată rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 2,0 puncte procentuale, până la 5,5 la sută anual.
21:10
Începând cu 10 decembrie 2019, Banca Națională a Moldovei pune în circulație două monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic.
20:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a participat la cea de-a 14-a ședință a Comisiei Interguvernamentale TRACECA și la Conferința aniversară cu ocazia împlinirii a 20 de ani. Evenimentul a avut loc pe 6 decembrie 2019 la Baku, Azerbaidjan.
19:30
Documentul acoperă 12 sectoare principale și cuprinde în jur de 1000 de acțiuni. Printre obiectivele de bază se numără: integrarea europeană, echilibrarea politicii externe, consolidarea statului de drept și dezvoltarea economiei naționale.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.